perjantaina, helmikuuta 06, 2009

Miesten syrjintä työpaikoilla

Miesten syrjinnästä työpaikoilla
Niinkuin sanoin minulla on kokemusta erittäin monista eri yrityksistä niin pienistä kuin suuryhtiöistäkin varsinkin naisvaltaisissa työyhteisöissä. Täytyy sanoa, että toimiessani nais-esimiesten lukuun ongelmat tulevat esiin hyvin nopeasti. Ensin he kyllä mielellään palkkaavat toimeksiantoon osaavan ja charmikkaan miehen. Monet esimiesnaiset varsinkin keski-ikäiset ja vanhemmat käyttävät kuitenkin esimiesasemaansa naisellisen egonsa nostattamiseen odottaen, että mies häntä liehittelee ja palvelee vain koska hän on naisesimies. Naisesimies ei yleisesti näe metsää puilta vaan puuttuu pikkuasiohin, jotka eivät ole oleellisia, pompottaen alaistaan ja puuttuen joka asiaan. Väittäsin myös, että naisesimies käyttää useimmin kuin miesesimies asemaansa seksin saamiseen varsinkin, jos hän on eronnut tai yksinäinen. Useat miehet tähän myös ”alistuu” nostamatta seksuaalista häirintä syytöstä. Naisesimies tuo myös omat perhe tai henkilökohtaiset ongelmansa työpaikalle työtilanteisiin alistaen tai purkaen pahaa oloaan työkavereihin, toisinkuin mies-esimies.

Kun naisesimies huomaa, että miehellä onkin luonnetta eikä hän ole mikään alistuva tossukka niin välittömästi alkaa selkään puukotus; varsinkin naisesimies joka on epävarma esimiesasemassaan muodostaa alaisina olevista naisista siskoporukan, vastavoiman miestä vastaan. Alkaa pahansuopaiset puheet seläntakana, mitään keinoja ei jätetä käyttämättä. Syyttäminen seksuaalisestä häirinnästä on erittäin yleinen tapa alistaa mies. Virheitä etsitään ja niitä tehdään vaikka tikusta, jonka jälkeen onkin hyvä viedä asia joko henkilöstö osastostolle tai miesjohtajalle, jonka suosikki nainenesimies siis on.

Naisesimiehelle syntyy melkeinpä paniikki ja hirmuinen stressi asian suhteen ja hän alkaa taistelemaan olematonta uhkaa vastaan pelätessään ilmeisesti asemansa tai arvovaltansa puolesta, ettei näyttäisi heikolta tai huonolta muiden alaistensa edessä. Mies-esimiehet ottavat johtamisen yleensä rennommin ilman turhaa stressiä tai paranoijaa silloin myös työyhteisö on viihtyisämpi.
Asevelvollisuuslaki syrjii miehiä

Mies etsii tasa-arvoa

Miehetkin tasa-arvoisiksi!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"HÖPÖ HÖPÖ MIKÄ TUTKIMUS!!!!!!!!!!!! Naiset ne on jotka joutuu alentuun! Tää on niin paskapuhetta koko tutkimus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

"asevelvollisuus on suom. miehen velvollisuus huom, MIEHEN, nykyäänhän ei monikaan, MIES kykene velvollisuutta suorittamaan."

"Jos mies hoitaisi lasta kotona kun äiti käy töissä, niin ehkä huoltajuuskiistassa mies voisi sitten saada huoltajuuden... Niin kauan kuin miehet ei lasta hoida ei tarvitse valittaa huoltajuusmaksuista."

"JOS OLIS TASA-ARVOA JA PÄÄTTÄJILLÄ JÄRKEÄ NIIN NAISILLA OLIS 9 KK KOTITALOUS KOULU ARMEIJAN SIJASTA"

Anonyymi kirjoitti...

Avioehdolla ei ole väistämättä pätevyyttä, vaikka sellainen olisi tehty. Tietääkö joku tilanteen Suomessa?

http://www.economist.com/displaystory.cfm?story_id=13057235

Anonyymi kirjoitti...

"miehelle syntyy melkeinpä paniikki ja hirmuinen stressi asian suhteen ja hän alkaa taistelemaan olematonta uhkaa vastaan pelätessään ilmeisesti asemansa tai arvovaltansa puolesta"

Siinäpä on tiivistettynä tämän blogin ja yleensä sukupuolten sodan ydin.

Jorma kirjoitti...

"Siinäpä on tiivistettynä tämän blogin ja yleensä sukupuolten sodan ydin."

Ei. Ydin on siinä, etteivät feministit sulata sitä, että myös miehillä on oikeus tasa-arvoon. Jos sulattaisivat, mitään ongelmia ei tasa-arvon edistämisessä olisi.

Anonyymi kirjoitti...

On totta, että Suomessakin avioehto voi joutua ns. soviteltavaksi, eli käytännössä antaa naiselle enemmän rahaa kuin avioehdon mukaan kuuluisi. Silloinkin tosin käsittääkseni ilman avioehtoa joutuisi maksamaan vielä enemmän.

Eli kannattaa käytännössä aina avioliittoon mennessä varakkaamman miehen vaatia avioitumisen ehdoksi avioehto. Tosin vielä parempi olisi se, että harkitsee kannattaako ylipäätään pistää päätään pölkylle menemällä avioliittoon, joka niin suurella todennäköisyydellä kuitenkin päätyy eroon. Tosin nythän avoerossakin yritään ottaa käyttöön jonkinasteista miesten kynimismenettelyä. Parasta olisi siis koskaan muuttamatta asumaan toisen aikuisen kanssa. Vaikka lyhyellä tähtäimellä seksi voikin virkistää mieltä, niin pidemmällä aikavälillä seksi luultavasti latistuu ja puolisokin rupsahtaa. Sen sijaan omaisuus on lähestulkoon ikuista.

Mitä tulee tuohon lainattuun kirjoitukseen naisesimiehestä, niin varmaan se voi joissain tilanteissa pitää paikkansa. Tuo ei kuitenkaan kuulosta kovinkaan hyvin sopivilta omiin kokemuksiini naisesimiehistä. En ainakaan äkkiseltään osaisi sanoa jotain kategorista vikaa siinä, että millä tavalla naisesimies olisi välttämättä sen huonompi kuin miesesimies.

Homo