maanantaina, maaliskuuta 16, 2009

Isättömyys

Isät ja yhteiskunta
Suomessa on käynnissä yhteiskunnallinen kokeilu missä "tasa arvon" -savuverhon takaa pyritään luomaan äärinaiskeskeinen yhteiskunta. Tähän yhteiskuntamalliin kuuluu ajatus siitä että naisen on saatava aina valita oman tahtonsa mukaan. Lasten hankinnassa se tarkoittaa täydellistä äidinvaltaa jossa isyys on kutistettu pankkikortin ja keittiökoneitten tapaiseksi äidin resurssiksi jonka kukin äiti saa halutessaan käyttöönsä, ja jos hän ei halua niin yhteiskunta korvaa asian joka tapauksessa.

Politiikan selkeimpiä esimerkkejä on lapsen edun muuttaminen täysin naisen eduksi joka lastensuojelussa ja perhetyössä tarkoittaa lapsen unohtavaa naistensuojelua ja naistyötä. On käsittämätöntä että tämänkaltainen sukupuolinen rasismi voi olla osa yhteiskuntaamme.

Isättömyys lisääntyy nopeasti

IS-keskustelu:
- Ei Suomessa ole 20000 isätöntä lasta, tuo on tilastoharha. Monessa tapauksessa lapsen äiti ja isä sopivat ettei äiti "tiedä" isää. Äiti saa elatusapua kaupungilta ja isä maksaa pimeästi elatusmaksua. Kaikkien kannalta hyvä järjestely, varsinkin silloin kun isä on perheellinen mies.

- Tuttuni erosi paperilla (vaimo ei saanut töitä ja putosi peruspäivärahalle) asuvat edelleen yhdessä vaikka miehellä on osoitteena kaverin osoite, kun on reissumies muutenkin, näin vaimo voi elää yksinhuoltajana kotona hoitaen omia lapsiaan hyvillä tuilla ja jos ei riitä ukko kantaa lisää rahaa päivärahareissuilla.

- Nykyjään on niin, että isyyttä ei kannata tunnustaa jos pariskunta on työtön. Äiti saa lapselle elatustukea sossusta eikä isältä voida ulosmitata elatusmaksuja. Usein perhe elää omissa vuokra-asunnoissaan, joten toista asuntoa voidaan vielä vuokrata pimeillä markkinoilla. Kysymys on tukien maksimoinnista. Lastensuojeluviranomaiset kyllä tietävät asiasta ja yrittävätkin parhaansa mukaan houkutella äitiä paljastamaan lapsen isä. 20 000 äitiä on pysynyt lujina kun eivät ole isää paljastaneet.

- Vuosi sitten,juuri ennen joulua mieheni ystävä sai puhelun,jossa vuosien takainen yökerhoillan tuttavuus ilmoitti että miehellä on 4 vuotias tytär. Tämä sekoitti miehen nykyisen parisuhteen ym. suhteet pitkäksi ajaksi. Lopulta mies sai yksinhuoltajuuden lapseen, sillä nainen/lapsen äiti todettiin epätasapainoiseksi henkilöksi. Tässä siis yksi tarina siitä miten naiset pimittävät tietoa lapsen isätä! Miehillä siis hyvin vähän oikeuksia.

Playing fertility roulette: Kate Spicer explains why getting pregnant after a one-night stand would be a happy mistake

19 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Lasten hankinnassa se tarkoittaa täydellistä äidinvaltaa jossa isyys on kutistettu pankkikortin ja keittiökoneitten tapaiseksi äidin resurssiksi"


Näin juuri.

Jorma kirjoitti...

"On paljon äitejä, jotka haluavat tietoisesti synnyttää lapsen ilman isää."

Näin edesvastuuttomat naiset eivät ole kypsiä vanhemmiksi. No, ongelmia on edessä, ikävä vain, että ne kaatuvat meidän kaikkien niskaan.

brunologi kirjoitti...

Tiukka teksti Savon Sanomain lukijalta. Rekrytoikaa mies äkkiä Miesten tasa-arvoon.

Vallalla on kokeilu jolla näytettäisiin joko tarkoituksellisesti tai osin tarkoituksellisesti tähtäävän isättömään mehiläisyhteiskuntaan jossa miehet on alistettu kuningatarnaisten kuhnureiksi, ja jossa lapsen etu on sitä mitä nainen tahtoo.

Jorma kirjoitti...

Jukka Relander johtaa nyt vihreitä miehiä

"Vihreän miesliikkeen hallitus otti heti ensi töikseen kantaa puolueen puheenjohtajapeliin, ja ilmoitti tukevansa yksimielisesti Anni Sinnemäkeä tehtävään."

Ei hyvin ala. Juuri tämä Vihreiden naisjohtoisuus pitäisi uskaltaa kyseenalaistaa.

Jape kirjoitti...

Uusi seksinostolaki suosii suomalaisia prostituoituja

Jorma kirjoitti...

Night shifts spark cancer pay-out

"The Danish government has begun paying compensation to women who have developed breast cancer after long spells working nights."

Jorma kirjoitti...


Niinistöllä ja Haukiolla avioehto

Jukka kirjoitti...

Valta on siirtynyt suurelta osin naisille.

Se on tietenkin vain väliaikainen tilanne niin kuin kaikki tilanteet ovat väliaikaisia.

Euroopan islamisaatio saattaa esimerkiksi olla sellainen tekijä joka rikkoo valtarakenteita, vaikka muislmien määrä ei koskaan yli 20% nousisikaan.

Tällä hetkellä naiset öykkäräivät kuin buurit aikoinaan mutta tilanteet muuttuvat.

Joku tietysti sanoo että pitäisi pyrkiä ylivallan sijaan tasa-arvoon. Mutta ei ole mitään voimaa joka ajaisi vallanjaon jotenkin defaultisti tasajakoon.

Homo kirjoitti...

Minusta sinällään on paikallaan puhua yötyön terveysriskeistä, mutta minusta tuo rintasyöpään sairastuneille naisille maksaminen on aika kyseenalaista. Ensinnäkin, yksittäisten syöpätapausten kohdalla ei voida osoittaa olisiko syöpä syntynyt ilman yötyötä vaiko ei. Riskin suureminen ei ole mikään tähtitieteellisen suuri. Ja lisäksi kompensoidaanko esimerkiksi yötyötä tehneille sydäntautisille miehille mitenkään sitä, että he ovat ehkä sairastuneet nuorempina yötyön ansiosta.

Jorma kirjoitti...

"Minusta sinällään on paikallaan puhua yötyön terveysriskeistä"

Kyllä riskit on syytä selvittää. Niin vain pitäisi tehdä miestenkin kohdalla. Niille, jotka sitten joutuvat yötöitä tekemään pitäisi maksaa kunnon lisät. Mitenkään automaattisesti ei pitäisi hyväksyä oletusta siitä, että yötyöt lankeaisivat juuri miesten vastuulle.

Jorma kirjoitti...

EU bans use of 'Miss' and 'Mrs' (and sportsmen and statesmen) because it claims they are sexist

"Scottish Tory MEP Struan Stevenson described the guidelines as 'political correctness gone mad'."

Henry kirjoitti...

Kommentoinnista kysymys tai galluppi:

Pitääkö rekisteröitynyttä kommentointia jatkaa vai lopettaa? Rekistöröitymispakko oli seuraus siitä, että a) sitä pyydettiin ja b) lukuisien anonyymikommentoijien viesteistä ei käynyt selville, kuka oli äänessä ja kenelle vastattiin.

Lähtökohta: Bloggerissa ei ole välimallin mahdollisuutta, joka pakottaisi kommentoijan valitsemaan nimimerkin itselleen

Rekisteröitymisen etuja ja haittoja

+
- keskustelusta selviää, mitä kukin on sanonut
- anonyymejä homopornolinkkien lähettelijöitä on vähemmän

-
- joillakin on vaikeuksia kirjautumisen kanssa
- "ohikulkijoiden" kommentit jäävät puuttumaan"

Kysymyksiä: Mitä kirjautumisvaikeuksia on ollut? Itselläni kirjautuminen on ja pysyy koko ajan. Eri koneita? Lukuisia eri käyttäjiä?

Jape kirjoitti...

"Pitääkö rekisteröitynyttä kommentointia jatkaa vai lopettaa? "

Pitäisi jatkaa. Vaikka anonyymejä pyydettiin lukuisia kertoja valitsemaan nimimerkki, joka oli mahdollista laittaa kirjautumatta, he eivät sitä tehneet. Oli selvästi lukuisia eri anonyymi henkilöitä taijoskus samam sanonyyymi vastaili omiin anonyymi viesteihin -> silkkaa keskustelun sekoittamista ja häirintää.

"Kysymyksiä: Mitä kirjautumisvaikeuksia on ollut? Itselläni kirjautuminen on ja pysyy koko ajan. Eri koneita? Lukuisia eri käyttäjiä?"

Ei mitään kirjautumis vaikeuksia. Kirjautua voi kommentin lähettämisen yhteydessä. Kirjautuminen ei ole milläänlailla konen riippuvainen vaan sen voi tehdä miltä koneelta vaan. Kun lopettaa kommenttien lähettämisen, kirjautuu vain ulos "bloggerista" ja konetta voi käyttää muut käyttäjät.

Ainoa "hankaluus", joka mieleeni tulee, voi olla joillekin käyttäjätunnuksen ja salasanan muistaminen. Siis ne jotka vaaditaan kirjautumiseen.

Homo kirjoitti...

Kannatan rekisteröintipakon poistamista. Minulla on ainakin ollut joillain koneillani kirjautumisongelmia silloin, jos yritän kirjautua vasta kommenttia jättäessä.

brunologi kirjoitti...

Taitaa jäädä äänestämättä niiltä vakiokommentoijilta, jotka eivät ole halunneet profiilia luoda. Tietysti Henrylle voi meilata mielipiteensä, jos kokee asian tärkeäksi... Itse kommentoin sen verran harvoin ja samalta koneelta, että kirjautuminen on pikku vaiva. Ja selkeyttäähän se tilannetta.

Jorma kirjoitti...

Selling sex legally in New Zealand

Henry kirjoitti...

Sähköpostikommentti: "Kannatan rekisteröinnin poistoa, koska en ole itse saanut kommentteja läpi sen jälkeen, kun se tuli (ilmeisesti en osannut siis edes tehdä sitä oikein enkä jaksanut jäädä ohjelman kanssa tappelemaan, niin annoin olla).

Eipä sillä, että minulla suurtakaan annettavaa blogille olisi :D Enimmäkseenhän kuitenkin vain luen enkä juurikaan kommentoi. Mutta voi olla muita ihmisiä, joilla voisi olla jotain järkevääkin sanottavaa, jos vain pääsisivät sen sanomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen oikeastaan kahden vaiheilla, juuri siksi että molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa, enkä osaa päättää, kumpi olisi lopultakin mukavampi ratkaisu.

On kyllä aika kiva kirjoitella nykyisin, koska häiriköintiä ei juuri tapahdu (vasta nyt sen tajuaa, miten paljon sitä tapahtuikaan), mutta toisaalta kommentit ovat jääneet vähän niukoiksi aiempaan verrattuna, eikä jotenkin huvita kommentoida niin paljon kuin joskus ennen rekisteröintiä (tosin en tiedä onko se edes rekisteröinnin vika).

Sanoisin että mulle se on oikeestaan yksi lysti, kyllä sitä ihminen pystyy manuaaliseenkin ignoreen häiriköiden kohdalla, ja toisaalta eipä tuo loggaaminen ole kohdallani vaikeuksia tuottanut.

(tästä postauksesta ei liene kyllä kellekään mitään hyötyä :))

- Vortac

bmaad kirjoitti...

Tuo on vaikea kysymys,
kun "anonyymipellet" ovat vain
helpottaneet keskustelun syntymistä. Kyse on paremminkin siitä keskusteleeko porukka ilman sekopäiden väliin tuloa. Tulta munille vai ei?
Ehkä tarvitsisimme tulta munille, mutta kaipa tämä rekkauslinja on loppupeleissä parempi, kuin antaa pikkumoilasten pauhata (Isomoilasta en jaksa edes lukea tai katsella ja jos tulee kadulla vastaan vaihdan kyllä näyttävästi toiselle puolelle).

Henk.koht. mielellään
kirjoittelisin esseitäkin, mutta aika ei tahdo riittää kunnon
tekstikokonaisuuksien muodostamiseen. Meinasin vähän aikaa sitten kirjoittaa tekstiä otsikon "Rodunjalostusgeenit" alle,
mutta oli pakko mennä kun tyttöystävä komensi.