sunnuntaina, maaliskuuta 15, 2009

Uroksista ylitarjontaa

Sinkkuja tahtomattaan: 30-50-vuotiaista uroksista on ylitarjontaa
Miesten on vaikea löytää paria, sillä 30-50-vuotiaista uroksista on ylitarjontaa. Tämän ikäisiä miehiä on noin 30 000 enemmän kuin naisia.

Valoa kajastaa kuitenkin putken toisessa päässä, sillä yhä useampi keski-ikäinen ja ikääntynyt uskaltautuu uuteen parisuhteeseen. Iäkkäiden solmimien avioliittojen määrä on kymmenen vuoden aikana kaksinkertaistunut.

- Tässä vaiheessa onkin sitten miesten markkinat, nauraa Rotkirch.

Naiset elävät pidempään, joten vetreillä ikäsulhoilla on mistä valita.

ATM:n Pitää vain yrittää selvitä hengissä 70-vuotiaaksi, niin jo markkinat helpottuvat.

21 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Cornell survey, published in the Psychological Bulletin, of 35 years of sociological studies that concludes that women tend to choose non-math-intensive fields for their careers not because they lack mathematical ability, but because they want flexibility to raise children or prefer less math-intensive fields of science.

Homo kirjoitti...

Bill advances making student-teacher sex a felony

"If you're a teacher and you have sex with a kid, regardless of age, consent or not, you should go to jail," says Sen. Jake Knotts.

"If the person is in a school at age 22 and a teacher is having sex with that 22 year old student, I think it should be a felony," said Sen. Shane Massey.

zache_ kirjoitti...

Liitossa eläminen on vähentynyt erityisesti kolme-nelikymppisten miesten kohdalla. Heistä suurin osa on jäänyt yksin suhteen kariuduttua, mutta useampi kuin joka kymmenes ei koko elämänsä aikana ole elänyt parisuhteessa ... Tiedot ovat peräisin Väestöliiton perhebarometrista ja Tilastokeskuksesta.

Jos jollain sattuu olemaan tuo Väestöliiton perhebarometri käsillä niin voisi luntata et kuinka suuri osa naisista ei ollut elänyt parisuhteessa.

Homo kirjoitti...

Väestöliiton perhebarometri on näköjään luettavissa netissäkin.

Homo kirjoitti...

Näköjään eri vuosina perhebarotmetrissa on painotettuna erilaisia aiheita. En jaksanut itse kovin kauaa etsiä koskaan pariutumattomien lukuja, kun niitä pikavilkaisulla en löytänyt. Lisäksi kyseiset luvut saattavat olla myös Tilastokeskukselta peräisin.

Homo kirjoitti...

Vuoden 2007 perhebarotmetrista sattui silmiin kuvaaja, jonka perusteella vaikuttaa siltä, että runsaat 40 prosenttia laskee lemmikkieläimet kuuluvan perheeseensä, mutta vain noin 10 prosenttia laskee puolison lasten kuuluvan perheeseensä. Tätä taustaa vasten ei ole mikään ihme minkä takia nämä eufemistisesti uusioperheiksi kutsutut perhehelvetit epäonnistuvat niin usein etenkin lasten suhteen.

Homo kirjoitti...

Täsmennyksenä edelliseen viestiini vielä sen verran, että näköjään em. kuvaaja koskikin kaikkia vastaajia - ja kysyttöessä vain henkilöiltä, jotka itse elivät em. tilanteessa, niin noin 50 prosenttia piti puolison lapsia perheeseensä kuuluvina.

Mielenkiintoinen tämäkin seikka:

"Sen sijaan mielenkiintoista oli se, että naiset pitivät vanhempiaan ja sisaruksiaan useammin perheensä jäseninä kuin miehet. Omia
kotoa pois muuttaneita lapsiaan pitivät perheenjäseninään puolestaan useammin miehet ja yrittäjät."

Homo kirjoitti...


Tytöt sopivat tappelusta netissä - 15-vuotias hakattiin

Jape kirjoitti...

Liukkaalla ajon opetukseen ehkä sukupuoliero

Jape kirjoitti...

Nyt se on tutkittu: Naisista ei saa selvää!

tympeäNörttö kirjoitti...

Aika tiukka prosentti tuossa jutussa mainittu: "useampi kuin joka kymmenes ei koko elämänsä aikana ole elänyt parisuhteessa". Ken olisi arvannut että AT-miehiä on noin paljon...? Tosin meneepä vielä suorempaan romukoppaan se naisten typerä väite, että kaikille muka olisi joku, jossain.

Homo kirjoitti...

tympeäNörttö, minusta tuossa jää vähän epäselväksi, että mitä tarkoitetaan sanottaessa: "useampi kuin joka kymmenes ei koko elämänsä aikana ole elänyt parisuhteessa". Tarkastellaanko siinä vain henkilöitä, jotka ovat tosiaan jo ehtineet kuolla (tuskin, koska kuka heidän lomakkeensa olisi täyttänyt, jos kyse on tuosta barometrijutusta) - vaiko kaikkia vastaajia siihenastisessa elämässään. Luulisi, että aika moni myöhemmin elämässään edes hetkellisesti pariutuvista saattaisi vaikka 20-vuotiaana vielä raportoida, ettei ole siihen mennessä elämästään ollut koskaan parisuhteessa.

tympeäNörttö kirjoitti...

"Luulisi, että aika moni myöhemmin elämässään edes hetkellisesti pariutuvista saattaisi vaikka 20-vuotiaana vielä raportoida, ettei ole siihen mennessä elämästään ollut koskaan parisuhteessa."

Lukaisin uutisen uudestaan, ja kyllä, jotkin asiat jäävät epäselviksi. Itse asiassa oletin että nuorimmat, joilta vastauksia kerättiin, olisivat olleet 30-vuotiaita, koska se (ikä) mainittiin pariin otteeseen.

Tosin, vaikka mukana olisi ollutkin parikymppisiä, niin kaipa silti itse jonkinsortin pessimistinä ajattelen, että jos ei siihenkään mennessä ole ollut mitään, niin ei myöskään tule olemaan...

Arawn kirjoitti...

TN: Tuossahan puhuttiin parisuhteista, ei seksistä, ei säädöistä yms. Ja parisuhteen määrittelykin on kenties jäänyt vastaajien harteille eikä se tunnu olevan selvää, että mikä oikeastaan on parisuhteessa elämistä ja mikä muuta säätämistä, edes tilastokeskuksen mielestä. Esimerkiksi kaaviossa, joka esittää suomalaisten parisuhteissa elämisen ikäryhmittäin ja naiset ja miehet eriteltyinä, ylivoimaisesti suurin osa elää parisuhteessa, seuraavaksi suurin osa ei kuulu perheisiin - mutta oma osuutensa on ryhmällä "seurustelee"! Eli väestöliitonkin näkemyksen mukaan seurustelu ja parisuhde ovat sitten vähän eri asioita, vai? Vai lieneekö kysymykset asetettu jotenkin näin?

Jorma kirjoitti...

Paavo Lipponen ja sovinismi

Joo sovinismiahan se on ihan ehdottomasti, minkäänlaisesta asiapitoisesta kritiikistä ei millään voi olla kyse.

Jorma kirjoitti...

Pakko hoitaa

Jape kirjoitti...

Arawn: "Esimerkiksi kaaviossa, joka esittää suomalaisten parisuhteissa elämisen ikäryhmittäin ja naiset ja miehet eriteltyinä, ylivoimaisesti suurin osa elää parisuhteessa"

Niin missä kaaviossa näin oli? En minä nähnyt tuolla uutisen takana tällaista kaaviota...
...ei siellä ollut kaavioita olenkaan.

Arawn kirjoitti...

Jape: Se löytyy tuolta Homon linkistä, Väestöliiton perhebarometristä. 4. kommentti tässä ketjussa.

Jape kirjoitti...

Arawn: "Se löytyy tuolta Homon linkistä, Väestöliiton perhebarometristä. 4. kommentti tässä ketjussa."

OK - kiitti. Tsekkaan sieltä.

tympeäNörttö kirjoitti...

Arawn kirjoitti:
"Tuossahan puhuttiin parisuhteista, ei seksistä, ei säädöistä yms. Ja parisuhteen määrittelykin on kenties jäänyt vastaajien harteille eikä se tunnu olevan selvää, että mikä oikeastaan on parisuhteessa elämistä ja mikä muuta säätämistä, edes tilastokeskuksen mielestä."

No joo. Minä tietty näen parisuhteena kaiken muun kuin täydellisen yksinolon. Enkä valitettavasti jaksanut (tai osannut löytää) sitä kaaviota mihin viittaat. Siis se on jossainpäin tuota isoa Perhebarometri-PDF:ää...?

PS: Henry hei, kamoon, pois tämä pakkologgautuminen. Pliis? En tiedä hermostuitko anonyymien henkilökohtaisista kommenteista sinua kohtaan, mutta eikös sellaiset pitäisi kestää kuin mies, jne. ;)

Vortac kirjoitti...

tympeä: en usko, että Henry 'hermostui', otaksuisin että kyseessä on ennemminkin pragmaattinen kokeilu, jotta nähdään toimisiko tällainen häiriköiden kitkentäoperaatio ilman että keskustelu tyrehtyy.

Ja tuo 'kestä kuin mies' .. nojooh, ilman hymiötä olisin vähän ärähtänyt.

- Vortac