perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Kummalle kotityöt kuuluvat?

Kummalle kotityöt kuuluvat, kun äiti kotona lasten kanssa.
Molemmille: - Kotiäidin työtä on lasten hoitaminen, kotityöt kuuluu molemmille.

- Just näin. Näin kun rupesin miettimään niin kaikki tuttavapiirissä jakavat ja sama malli mun kotona. Perheterapiassa jne aina painotetaan sitä että koti on molempien paikka eikä voi olettaa toisen vaan osallistuvan sen ylläpitoon.

- Kotityöt kuuluvat kaikille, jotka kämpässä asuvat.

- Päivisin äidille ja illalla molemmille.

- Minusta äidin työaika yksin kotona alkaa siitä kun mies poistuu talosta ja loppuu siihen kun mies tulee takaisin kotiin. Loppuilta on yhdessä vastuuta yhteisistä lapsista ja yhteisen kodin kotitöistä. Miehellä ei ole automaattisesti vapaailtaa ja naisella 24h työvuoroa.

- JOS kotiäiti on kotona hoitamassa lapsia, niin miksi ihmeessä hänen pitäisi siinä sivussa hoitaa kotikin? Kotityöt kuuluu molemmille vanhemmille oli heistä toinen töissä tai ei.

Äidille: - Hetkinen. Ymmärsinkö mä nyt oikein. Onko joittenkin mielestä tosiaan vaipanvaihto ja lasten kanssa touhuaminen kotityötä? :o meillä sitä ei kyllä lasketa kotityöks, ei mies eikä minä. Sehän on ihan sama kuin puolison kanssa ajan vietto olis kotityötä. Ei hyvänen aika

- Näyttävät kuuluvan äidille, vaikka molemmat kävisivät töissä. Tai vaikka mies olisi ollut päivän kotona lapsen kanssa ja äiti töissä, niin silti kuuluvat äidille.

- No, mun ex mies ei tehnyt kumpaakaan ja vetosi siihen että hän oli ollut jo koko päivän töissä.

- En mäkään laske lasten kanssa olemista ja niiden hoitamista kotihommiksi (= siivous, ruuanlaitto, pyykit..).

- Meillä asia on ratkaistu niin, että mies maksaa muun elättämisen lisäksi mulle 500 euron korvauksen per kk kotitöiden pääasiallisesta tekemisestä + lastenhoitdón pääasiallisesta hoitamisesta. Tämän lisäksi saan matkoja ulkomaille useita kertoja vuodessa + matkoja kotimaassa.

- Äidille kuuluvat. Ei se mies jaksa käydä töissä jos pitää kotihommatkin vielä hoitaa. Sitten kun äiti menee töihin,niin onhan ne kotihommat sitten jaettava tai äiti ei jaksa!

1 kommentti:

Vortac kirjoitti...

Ja ennalta-arvattava kommenttini tulee tässä; entäpäs kaikki 'miesten työt', lasketaanko ne kotitöiksi? Auton korjaus, pesu, kunnostus - talon/asunnon kunnostus, viemärit, lamppujen vaihtamiset, tietokoneen huolto, ylläpito ja ohjelmien asennukset, jne...

Asioista on aina syytä ottaa mukaan kaikki puolet keskusteluun ja selventää ne kaikkia tyydyttävällä tavalla.

Omasta mielestäni planeetan(kin) kannalta paras ratkaisu on pitäytyä lisääntymästä, ja asua erillänsä. Tällöin molemmat hoitavat omat kotityönsä ja kunnostuksensa, eikä näistäkään asioista tarvitse kummoisemmin peistä taitella.

- Vortac