perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Tasa-arvomies < > Feministi Yle x:ssä

Tasa-arvomies ja Mies maksaa laskun

Tasa-arvoinen mies = vitsi?
Soita ja kommentoi p. 09-148 2822! YleX Tänään n. 12.20.

Naisten puolia muistetaan pitää vahvasti, kun on kyse tasa-arvosta. Mutta olemmeko unohtaneet miehet kokonaan?

Onko mies nyky-Suomessa epätasa-arvoisemmassa asemassa kuin nainen?

Feministi: YleX Aamupalat. Kooste keskiviikon jutuista. Aamuvieraana Anne Moilanen. (kuuntele netissä, alkaa kohdasta 19.10)

5 kommenttia:

Jape kirjoitti...

"Mies maksaa laskun"

Hyvä lista Juuso Ernolla. Itseäni ihmetyttää vain nämä YleX:n Sampan pohdinnat:
"Silti ensimmäinen asia, joka minulle tulee mieleen yhdistyksestä, on sovinismi. Miksi?

Onko kenties niin, että historian taakka painaa myös minua; podenko huonoa omatuntoa siitä, miten lukemattomat aiemmat sukupolvet ovat sortaneet naisia?

Onko naisten tasa-arvo vielä niin uusi asia, että on yksinkertaisesti liian aikaista puhua miesten tasa-arvosta?

- YleX:n Samppa"

Sampalle tulee mieleen vain sovinimi ja sitten se että naisten tasa-arvo, jota on jauhettu jo vuosikymmente, olisi muka vielä joku uusi asia.

Käsittämätöntä.

Jorma kirjoitti...

"historian taakka painaa myös minua; podenko huonoa omatuntoa siitä, miten lukemattomat aiemmat sukupolvet ovat sortaneet naisia?"

Tätä en kyllä ymmärrä. Miten esimerkiksi meikäläinen olisi jotenkin vastuussa siitä, mitä on tapahtunut vuosisatoja ennenkuin olin edes olemassa? Omatuntoni ei minua soimaa muiden tekemisistä, omissakin on ihan tarpeeksi.

"Onko naisten tasa-arvo vielä niin uusi asia, että on yksinkertaisesti liian aikaista puhua miesten tasa-arvosta?"

Minusta tasa-arvosta on puhuttu ja sitä puuhattu jo kauan. Ei se ole naisilta mitenkään pois, että miehet pääsisivät tasa-arvoisempaan asemaan. Päinvastoin, monessa suhteessa, miesten aseman edistäminen palvelisi myös naisten etua. Pitää vain ajatella joskus nenäänsä pidemmälle.

Jorma kirjoitti...

"Silti ensimmäinen asia, joka minulle tulee mieleen yhdistyksestä, on sovinismi. Miksi?"

On hyvin ikävää, jos tilanne on tosiaan tämä. Ilmiselvästi Miesten tasa-arvo - yhdistyksellä on vielä todella paljon töitä tehtävänä. Ihmisten mielikuvien muuttaminen ei ole koskaan helppoa.

Ville kirjoitti...

Näin pärjäät naisesi kanssa (.jpg) Juttusarjan seuraavassa osassa naiset saavat ohjeita miehen käsittelyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Miten esimerkiksi meikäläinen olisi jotenkin vastuussa siitä, mitä on tapahtunut vuosisatoja ennenkuin olin edes olemassa?

No yksinkertaisesti sanottuna perisynti on sama asia kuin VHM:ksi syntyminen. Jos sinulla on syntyessäsi vaalea iho ja kiguli, olet automaattisesti syyllistynyt maailmankaikkeuden pahimpiin synteihin ja hirvittävyyksiin, ja sinua tulee koko elämäsi ajan siitä rangaista, syyllistää ja muistuttaa.

Tai ainakin siltä vaikuttaisi yhteiskunnan asenne nyt kun feministinen matriarkaatti sitä asennetta on pommittanut niin että kansa on indoktrinoitu noin ajattelemaan ja tuntemaan vähintäänkin alitajuisesti. Pystyn jopa tunnistamaan itsessäni rippeitä tästä indoktrinaatiosta.

- Vortac