lauantaina, maaliskuuta 28, 2009

Naisten turvallisuus lähtee omista toimista

”Ei ole järkevää viedä naiselta aikuisen vastuuta”
– Uhrifeminismistä ollaan vihdoinkin pikkuhiljaa luopumassa, kiteytti Vuento. Uhrifeminismillä Vuento tarkoittaa yhä monilla tahoilla vallitsevaa käsitystä nähdä nainen vain uhrina, ja kiistää ajatus uhriksi hakeutumisesta. Vuento on itse saanut kokea naisasia-aktivistien vihan, kun hän on kritisoinut käyttäytymismalleja, joissa useimmat rikokset tehdään, kuten juopuneena vieraiden seuraan menemistä.

Vuentoa arvostelevat sanovat, että naisella on oikeus hakeutua vieraisiin ryyppyseuroihin ilman, että hänen pitäisi joutua pelkäämään raiskausta.
– Onhan lapsellakin oikeus juosta suojatielle ja olettaa, ettei auto aja hänen päälleen, mutta emme me kehota häntä tekemään niin, Vuento vastaa.
Vuento näkee uhrin roolin korostamisessa myös antifeministisiä piirteitä.
– Ei ole järkevää viedä naiselta aikuisen vastuuta.
Rikosylikonstaapelilla on joukko yksinkertaisia ja tehokkaita keinoja välttää vaikeuksia.
– Tehokkain turvatoimi seksuaalirikoksia vastaan on pysyä selvin päin.

–Eräs toimittaja ivaili kolumnissaan, ettei Ruotsin-laivan hytissä kuristettava raiskauksen uhri voi paljoa apua huutaa. Sinä vuonna yhtäkään raiskauksen uhria ei kuitenkaan ollut kuristettu, poliisi kertoo.
Julkisuudessa erityisesti perheväkivallasta puhuttaessa mielikuva puolisoaan hakkaavasta miehestä on yleinen. Marja Vuento muistuttaa kuitenkin, että lapsen pahoinpitelijä on useimmiten nainen.

Eduskunnan naisjärjestöjen yhteistyöelin Nytkis on vastustanut naisten väkivaltaisuuden tutkimista, koska se järjestön mielestä hämärtää kuvaa naisesta uhrina.

In the UK, Sex is a Game of 'Gotcha'

Guru: Naiset ovat parempia johtajia

14 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Kenialainen keino käsitellä eläkeläiskysymystä?

Homo kirjoitti...

Linkille rikki. Tässä uusi yritys.

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Tämä kertoo kaiken olennaisen Moilasen kolmevuotisesta amok-juoksusta:

Brändin itsestään luonut Anne Moilanen Vuoden free

Kannattaa valita puolensa, leimata ihmisiä eripuolisiksi ja puhua ennen kuin ajattelee.

Mortimer kirjoitti...

Vuento on viisas ja rohkea nainen. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että uhrifeminismistä ollaan pääsemässä eroon (siis jos ollaan)ainoastaan sen takia, että naisten uhriuden yksipuolisuutta on viime aikoina niin paljon kritisoitu ja faktoilla osoitettu se paikkaansapitämättömäksi. Itsestään muutos tuskin on tullut.


En usko että naiset ovat parempia tai huonompia johtajia. Henkilökohtaiset erot ratkaisevat. En usko että naisista löytyy prosentuaalisesti enempää johtaja-ainesta kuin miehistäkään. Ja yksi väärin ymmärretyimmistä asioista on miesten empaattisuus. Miehinen empatia ilmenee vähän eri tavalla kuin naisilla. Se ei tarkoita etteikö sitä olisi.

Ville kirjoitti...

"Eduskunnan naisjärjestöjen yhteistyöelin Nytkis on vastustanut naisten väkivaltaisuuden tutkimista, koska se järjestön mielestä hämärtää kuvaa naisesta uhrina."

Eli Nytkis hyväksyy ennemmin naisen väkivaltaisuuden esimerkiksi lastaan kohtaan kuin väkivallan tutkimisen ja ehkäisyn. Mitä niistä pahoinpidellyistä lapsista, kunhan naisen uhriuteen ei kosketa. Kuvottavaa! Monella on päässä jotain vikaa kun noin ajattelee.

Jorma kirjoitti...

En usko, että uhrifeminismistä on valitettavasti vieläkään päästy eroon. Onhan yksi tasa-arvopolitiikan keskeisiä tavoitteita yhteiskunnan toimin poistaa sukupuolten välinen palkkaero kokonaan, vaikka se johtuu hyvin pitkälti siitä,että naiset ovat itse hakeutuneet matalapalkka-aloille, vaativat vähemmän liksaa, tekevät vähemmän töitä ja panostavat vähemmän uraansa kuin miehet. Kukaan ei pakota naisia tekemään näitä valintoja. Korkeintaan voidaan puhua roolimallien vaikutuksesta.

Miesten kohdalla ollaan sitä vastoin aina valmiita laittamaan kaikki ongelmat täysin miehen omaan piikkiin. Lyhyempi elinikä on seurausta epäterveellisistä elämäntavoista, huonompi koulumenestys laiskuudesta, väkivallan uhriksi joutuminen on miehen omaa syytä jne. Tietenkin miesten valinnat vaikuttavat siihen, miten miesten tässä elämässä käy. On kuitenkin täysin selvää, että osuutensa on myös terveydenhuoltojärjestelmän naiskeskeisyydellä, sosiaalisten turvaverkkojen puutteella, koulujärjestelmän vaikeuksilla hyväksyä pojat sellaisina kuin he ovat ja miehiin kohdistuvan väkivallan vähättelyllä ja maton alle lakaisemisella. Tietysti myös rooliodotukset vaikuttavat.

Ei ole lainkaan kohtuutonta vaatia, että tasa-arvopolitiikassa - ja keskustelussa huomiotaisiin tasapuolisesti myös miesten asema, oikeudet ja ongelmat. Siihen velvoittaa viranomaiset jo lakikin.

Vuento on kyllä hyvä ja rohkea feministien hölmöyksien alasampuja.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kaksoisstandardit ovat joskus hyviä?

Jape kirjoitti...

JÄÄ ELÄKKEELLE JO LAUANTAINA

Ote:
Montako isoa tai pienempää haavetta sinulla jäisi toteuttamatta jos lauantaina Lotosta pätkähtäisi juuri sinun kupongillesi kaikkien aikojen lottovoitto, 6,7 miljoonaa euroa? Raha ei suinkaan ratkaise kaikkea, mutta sillä voisi ottaa itselleen ainakin aikaa elää todeksi monta unelmaa, joita arjen aherrus ja rahahuolet ovat jarruttaneet.

Tutkimuksissa useimmat vastaajat ovat lottovoittohaaveista kysyttäessä kertoneet jatkavansa normaalia työssäkäyntiä vaikka miljoonia tilille tulisikin. Ennenaikainen eläköityminen ja vapaa-ajasta nauttiminen voisi kuitenkin tulla mieleen jos töissä käyminen ei enää olisi taloudellinen pakko. Suomalaisten miesten keskimääräinen elinikä on 77,4 vuotta ja naisten 81,2 vuotta. Tasavuosiin pyöristettynä se tarkoittaa että nelikymppisellä miehellä Loton ennätyspotista riittäisi noin 16 400 euroa "eläkettä" joka kuukausi loppuelämäksi. Naisilla sama summa olisi yli 13 600 euroa kuussa. Ja tämä tulee tietysti puhtaana käteen.


Kauanko menee kun joku feminisiti keksii tuosta sloganin, että "naisen lottovoitto euro on 80 senttiä"? Mitä veikkaatte?
Mitä sanoo Anne Moilanen?

Lottorivi on tiettävästi molemmille sukupuolille saman hintainen, mutta mies saa nauttia "enemmän". Nainen vastaavasi nautikelee epätasa-arvoisesti pienmpää kuukauseränsä hiukan pitempään.

Minkä ongelman lottovoiton saanut ATM ratkaisisi ensimmäiseksi?

Panu kirjoitti...

naisella on oikeus hakeutua vieraisiin ryyppyseuroihin ilman, että hänen pitäisi joutua pelkäämään raiskausta

Naisella on oikeus NAAISELLA on oikeus naisella ON oikeus naisella on OI-KE-US kot kot kot kaakati kaakati kaak!

bmaad kirjoitti...

Jorma:"Ei ole lainkaan kohtuutonta vaatia, että tasa-arvopolitiikassa - ja keskustelussa huomiotaisiin tasapuolisesti myös miesten asema, oikeudet ja ongelmat. Siihen velvoittaa viranomaiset jo lakikin."

Aina yritetään tehdä
parempaa feminismiä, ettei
ongelmia tarvitsisi huomioida. Nyt yritetään sitten uhritonta feminismiä, eli naisista tulisi entistä julmempia ja laskelmoivampia, toisinsanoen heille pitäisi siirtää jostain lisää valtaa, ettei heidän tarvitsisi edes uikuttaa, ja toisaalta edelleen tietysti pitäisi saada se laumanjohtajauros pitämään fempusta huolta.

Riittäisi naisen sana niin hintelä nuorimies lähtisi sähkötuoliin alta aikayksikön.
Ei silloin tarvitsisi uikuttaa, kun naisen sana oli laki.
Haloo? Moilanen...

Anonyymi kirjoitti...

idiootti?

Homo kirjoitti...

Sekaisin Marista?: Näki naisen ravintolassa – etsii HS:ssä jätti-ilmoituksella

Homo kirjoitti...

Arkistojen havinaa: Arkkusurma - varsin tavallinen yksinhuoltajaäiti.