torstaina, huhtikuuta 16, 2009

Demokratia?

Kuinka lisätä naisten osuutta politiikassa: ota kantaa!
"Demokratia, joka ei tee päätöksentekopöytiin tilaa 52 prosentille väestöstä, ei ole todellinen demokratia", Euroopan komission varapuheenjohtaja, Ruotsin Margot Wallström totesi.

Mitä on demokratia?
Demokratia tarkoittaa poliittista järjestelmää, jossa enemmistön tahdolla on ratkaiseva vaikutus hallitustoimissa.

Ruotsiin naisia suosiva verkkokauppa:
Itse Sisbizin osakkeita myydään vain naisille. Periaatteena on, että vain naiset saavat ansaita verkkokaupasta rahaa.

13 kommenttia:

Henry kirjoitti...

Ilman rekisteröitymistä tapahtuvan kommentoinnin mahdollisuus on palautettu.

Homo kirjoitti...

Tasa-arvovaalien tämän viikon oksennus:

Tasa-arvoteematTällä kertaa tosin pitkin hampain ja nyrkki taskuun kätkettynä sentään myönnettiin laman iskeneen voimalla juuri miesvaltaisille aloille, jonka takia on perusteltua suunnata tukitoimetkin miesvaltaisille aloille.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.dilbert.com/strips/comic/2009-04-11/

asdfg kirjoitti...

"Verkkokauppa myy muun muassa futuristisia taalainmaanhevosia ja hopeaseppäkursseja."

Melkoiset on bisnekset.

kävelevä dildo kirjoitti...

Europarlamentin linkeistä:

Nicole Kidman ja mepit sanovat EI naisiin kohdistuvalle väkivallalleYK:n naisten kehitysrahasto UNIFEMin kampanja painottaa, että naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on yksi yleisimmistä väkivallan muodoista ja aiheuttaa enemmän vammoja kuin sodat, terrori-iskut tai luonnonkatastrofit.

Euroopassa jopa joka neljäs nainen kärsii väkivallasta ainakin kerran aikuisiässä ja useampi kuin joka kymmenes joutuu seksuaalisen väkivallan uhriksi .......
Siinäs kuulitte. Nyt kalpeni kerralla I ja II WW holokausteineen, Korea, Vietnam, etc.

...Ruotsin Eva-Britt Svensson (vasemmiston GUE/NGL-ryhmä) kehottaa Euroopan parlamenttia tukemaan kampanjaa. Hän laati siitä kirjallisen kannanoton, jonka mepit voivat allekirjoittaa 12. maaliskuuta saakka. Svensson ja kannanoton jo allekirjoittaneet noin 250 jäsentä esittävät, että yksi lähivuosista nimettäisiin eurooppalaiseksi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa koskevan nollatoleranssin teemavuodeksi.Arviolta joka kolmas mies saa aikuisiässä pataan, joskus jopa kunnolla ja joskus jopa useita kertoja. Olkaamme kuitenkin miehiä ja kestäkäämme nurisematta.
Naisiin kohdistuva väkivalta on ikävä ja vakava asia. Naisiin kohdistuva väkivalta onkin juuri tästä syystä ollut jo pitkään Suomen laissa kriminalisoitua puuhaa.

En tosin tiedä, että miten tuo EU:n teemavuosi auttaa Kongon naisia, joista pamfletissakin puhuttiin

Mortimer kirjoitti...

Ruotsiin naisia suosiva verkkokauppaTodella tasa-arvoista. Ajattelin ensin että täytyy laittaa kyseinen pulju omalle henkilökohtaiselle mustalle listalle, ettei vahingossa koskaan osta sieltä mitään ja tue sukupuolisyrjintää. Mutta se taitaa olla turha huoli, sillä mitä vilkaisin tuotevalikoimaa, niin en taida olla kohdeasiakas muutenkaan.

Ärsyttää kyllä tuollainen. Rinnastetaan naisyrittäjyys ja luomu, ihan kuin naisen yritystoiminta olisi automaattisesti jotenkin "puhtaampaa" tai jonkinlaista erityistukea ansaitsevaa. Tasa-arvo -sana on kyllä suurin seksuaalisen väkivallan uhri maailmassa.

Tasa-arvovaalien tämän viikon oksennus:Joo, minäkin luin sen. Objektiivisuus on kaukana tuosta toiminnasta. Laman vaikutuksista on valitsemalla valittu vain naisiin vaikuttavat asiat - kaikkiein parhaiten feministimateriaaliksi sopivat asiat muiden joukosta, joista niistäkin osa on vain 'ehkä'.

Yksi asia muuten mitä pitäisi miettiä on, että mikä tuo TaNe on juridiselta asemaltaan. Sehän on Stm:n alainen yksikkö, mutta voidaanko sitä pitää samalla tavalla vastuullisena. Onko se siis viranomaisvastuun alainen yksikkö kuten jokin muu Stm:n alayksikkö, vai kansalaisfoorumi, jolla ei ole virkavastuuta?

Mortimer kirjoitti...

Off topic: Mikä Bloggeria taas mahtaa vaivata. Kyllä tuossa äskeisessä kommentissa oli tyhjät rivit lihavoitujen kohtien jälkeen. Sama vika muissakin blogeissa missä olen kirjoitellut tänään.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä Bloggeria taas mahtaa vaivata. Kyllä tuossa äskeisessä kommentissa oli tyhjät rivit lihavoitujen kohtien jälkeen. Sama vika muissakin blogeissa missä olen kirjoitellut tänään.Ilmeisesti tagien jälkeen lyödyt rivinvaihdot putosivat pois? Sama vika rahikaisella.

Anonyymi kirjoitti...

Joo. Näin näköjään siis käy, vaikka esikatselussa vielä näyttääkin olevan kunnossa.

testing2 rivinvaihtoa

t: Sama ano

Vortac kirjoitti...

Yksi asia muuten mitä pitäisi miettiä on, että mikä tuo TaNe on juridiselta asemaltaan. Sanoisin että vähän jumalan yläpuolella.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ilman rekisteröitymistä tapahtuvan kommentoinnin mahdollisuus on palautettu.Arvasin, että näin kävisi.. ja kohta meno on ennallaan ja häiriköitä paikka pullollansa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Hm, havaitsin saman ilmiön omissa postauksissanikin. Rivi ei vain tykkää vaihtua.. kyllä tosiaan laitoin itsekin rivinvaihtelut, mutta johonkin ne imeytyivät pois todellisuudesta nähtävästi.

Kokeilen huvikseni jotain..

Quotattua tekstiä, jossa on jokin mielenkiintoinen pointti, johon tekee mieleni vastata jollakin muotoa((hmm)

Ei hyväksynyt cr-tagia.. noh, kaikkea ei voi saada. Ehkä pitää vain jokin merkki muistaa aina laittaa quoten jälkeen ja sitten vasta enteriä.

Kokeilen onnistaako siten.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

No vielä yksi testi, onhan se kokeiltava monenmoista..

Jos tämä toimii niin voin kertoa, että ainakin pisteen voi mukavasti laittaa lauseen perään. Eli pientä säätämistä - joko joka quoteen tulee sitten ylimääräinen piste/tms. merkki perään, tai quotesta pitää editoida mahdollinen piste tai huutomerkki tms. pois ja siirtää se ikäänkuin quoten ulkopuolelle...

Ei kovin käyttäjäystävällistä, helpompaa olisi ollut säilyttää se rekisteröitymispakko.

- Vortac