keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Fiktio ja faktio

Fiktio: Tasa-arvovaalit: Mitä on moniperusteinen syrjintä ja miksi siitä puhutaan?
Moniperusteisen syrjinnän luonteen ymmärtäminen on tärkeää, jotta ihmisten yhdenvertainen kohtelu toteutuu. Tee ajatusleikki – kuvittele olevasi nuori, tummaihoinen musliminainen Suomessa tai vammainen homomies. Millaisiin tilanteisiin kuvittelet joutuvasi? Entä jos olisit valkoihoinen keski-ikäinen mies? Olisiko elämäsi silloin ”helpompaa” kuin edellä mainituissa tilanteissa? Jos vastauksesi on kyllä, ymmärrät paljon moniperusteisesta syrjinnästä. Ja haluat toivottavasti toimia sen torjumiseksi.

Faktio: Suomalaisnaiset koulutustilastojen kärjessä
Kaiken ikäiset suomalaisnaiset pärjäävät erinomaisesti Euroopan koulutustasovertailussa. Keskimäärin EU:n jäsenmaissa noin 30 prosentilla 25-34-vuotiaista on hallussaan tutkintotodistus. Suomalaisnaisista tutkinto löytyy lähes joka toisen laukusta.

Wanha: Nuoret miehet menetettyä kauraa ja keskustelua Muropaketissa
- Ilman töitä ei nuori mies hanki omaa asuntoa, ei mene naimisiin tahi ala kasvattaa perhettä. Sitä kun ikävuodet 20-25 sitten työttömänä juo kaljaa ja odottelee elämän alkamista niin saattaa olla, että meni jo ohi eikä edes huomannut. Ei siinä paljon elämää rakenneta.

- Kyllä. Etenkin nuoren miehen on nykyään erittäin helppo syrjäytyä ja takaisin on vaikea ellei mahdoton päästä. Jos kertoo ettei ole ollut töissä viiteen vuoteen mutta hinku on kova, niin oletettavasti työnantaja ei tätä arvosta. Näin käy nyt varmasti esim. monelle pienen paikkakunnan paperitehtaalla olleelle. Naisten palkoista valittaminen on tosiaan outoa kun työsuhteet ovat melko turvattuja, eivät ole suurelti edustettuina suhdanneherkillä aloilla joille miehet eivät oikeastaan voi hakea. Tai voivat, mutta esim. miespuolinen tarha-avustaja nähdään heti homona tai pedofiilinä. Ehkä molempina. Eletään outoja aikoja.

- Valkoiselle heteromiehelle aikamoisen tyhjä arpa syntyä Suomeen.Pesänderiä on vaikea saada ja nyt ei saa enää toitäkään :D

- Tietenkin naisten on huomattavasti helpompi päästä moneen paikkaan töihin. Kun joku epäsosiaalinen kynäniska hakee esimerkiksi myyjäksi ja muut hakijat ovat jotain hyvän näköisiä nuoria naisia, niin peli on jo menetetty. :D

- Feministit ja kukkahattutädit ovat pilanneet tämän maan miehet. Syyttävä sormi osoittakoon näihin suuntiin ja huonompaan ollaan menossa koko ajan. Thors, Hyssälät sun muut pitäisi saada vastuuseen. Tasa-arvoa tässä maassa ei ole, vaan miehiä sorretaan surutta. Tasa-arvo on orwellimaisesti kätkettyä feminismiä ja mieston sortoa.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Entä jos olisit valkoihoinen keski-ikäinen mies? Olisiko elämäsi silloin ´helpompaa´ kuin edellä mainituissa tilanteissa?"

Hah. Sana helpompaa on laitettu lainausmerkkeihin, mikä muuttaa sanan merkityksen päinvastaiseksi.

"Jos vastauksesi on kyllä, ymmärrät paljon moniperusteisesta syrjinnästä. Ja haluat toivottavasti toimia sen torjumiseksi."

Kyllähän tuo sitten voi vastata, että kyllä.

Vakavasti puhuen: todennäköistä on, että moni vastaa, että keski-ikäisenä valkoisena miehenä olisi varmasti helpompaa. Etenkin juuri kyseistä sorttia olevat väittävät ensimmäisenä asian olevan näin: kyllähän meillä miehillä on helpompaa. Sitä sietää miettiä, mihin herrasmiesviettiin tällainen itsen vähättely perustuu.

-Juki-

Henry kirjoitti...

Valkoiset keski-ikäiset miehethän syrjäytyvät ja tekevät itsemurhia Suomessa hyvin harvoin, johtuen etuoikeutetusta asemastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Makaaberia huumoria parin postauksen takaista naista lainatakseni ja muunnellakseni:

"Nainen takarivistä haluaa tietää, ovatko Uotila ja tilaisuudessa puhunut tutkija Teemu Tallberg käyneet armeijaa.´Eiväthän ne osaa edes marssia, jos ei ole käynyt sotaväkeä´, nainen tuhahtaa."

> Nainen takarivistä haluaa tietää, onko Laasanen tehnyt itsemurhaa? Eihän Laasanen osaa tehdä edes hirttoköyttä saati ole kompetentti puhumaan miesten tasa-arvosta tai itsemurhista, jos on vielä elossa, nainen takarivistä tuhahtaa.

Niin, onhan se vähän niinkuin kansalaisvelvollisuus, sillä kyllähän naisetkin synnyttävät.

-J-

Anonyymi kirjoitti...

On myös syytä muistaa, että ns. positiivinen syrjintä johtaa käytännössä väistämättä siihen, että myös ainakin joitain vähemmistöryhmiäkin syrjitään sillä perusteella (naisethan eivät muuten ole vähemmistöryhmä, vaikka yrittävät kovasti sellaiseksi tekeytyä). Jos esimerkiksi valitaan nainen töihin juuri sukupuolensa takia, saattaa aivan yhtä pätevä somali- tai homomies jäädä vaille työpaikkaa ja jopa saada sysäyksen syrjäytymisuralle. Tilannetta pahentaa, jos tällaista "positiivista" syrjintää harrastetaan useammassakin työpaikassa, joihin em. miehet yrittävät hakeutua.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Oh, himskatti. En edes tajunnut, että minun on helppoa päästä töihin! Ei jotenkin tullut mieleen, kun on lähetellyt kymmeniä työhakemuksia eikä pääse edes haastatteluun, mutta näinhän sen on oltava.

Anonyymi kirjoitti...

"Oh, himskatti. En edes tajunnut, että minun on helppoa päästä töihin! Ei jotenkin tullut mieleen, kun on lähetellyt kymmeniä työhakemuksia eikä pääse edes haastatteluun, mutta näinhän sen on oltava."

Niin, no tämä voi vaihdella. Joka tapauksessa kyllä minua miehenä ainakin pänni se, että opiskeluaikana kaupan assalle ei ollut yleensä mitään asiaa ellei ollut nuori tyttö. Siivoamaankin kuulemma pääsevät kaikki, mutta minä en päässyt. Kaikki opiskelukaverit, jotka olivat naisia, pääsivät. Mitähän stereotypioita työnantajalla on ollut mielessään, en tiedä. Yhtä kaikki, naissukupuoli oli kyllä ainakin näissä hommissa etuoikeutettuna.

Joku voi tietenkin sanoa, että kyseiset alat ovat pienipakkaisia riistoaloja, ja näin naisia taas riistettiin. Sama se, opiskelijalle riistoalakin olisi tuntunut luksukselle, jos en olisi ollut vain väärää sukupuolta.

-JUKI-

Jorma kirjoitti...

Now even Top Gear could fall foul of Harman sexism law

Anonyymi kirjoitti...

Arawn, vielä paljon vaikeampaa se on sitten, jos joutuu miehenä sukupuolensa takia syrjityksi.

Homo

Jorma kirjoitti...

"Myöskään naisiin kohdistuvasta väkivallasta ei ole minkäänlaista lainsäädäntöä Euroopan tasolla."


Mitä helvettiä?

Mikä siinä on, ettei femuille kelpaa se, että niin naisiin kuin miehiin kohdistuva väkivalta on yhtä lailla kriminalisoitu? Naisille pitäisi näköjään saada ihan omat lait ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta ilmeisesti helpommin kovemmat tuomiot kuin miehhin kohdistuvasta.

Miten kukaan, joka on tähän propagandasontaan joskus joutunut tutustumaan, voisi edes leikillään ajatella näiden hullujen olevan jotenkin tasa-arvon asialla?

Anonyymi kirjoitti...

Naistutkimuslistalla esitettiin taas vähän turhan osuvaa kritiikkia femakkoja kohtaan mm. perheväkivallasta, joten taas päädyttiin tähän (ketäköhän muuten nämä rahoittajat oikein ovat?):

"Rahoittajien kehotuksista naistutkimuslista siirtyy moderoiduksi tiedotuslistaksi taas."

Homo

Anonyymi kirjoitti...

On muuten mielenkiintoista, kuinka kerta toisensa jälkeen femakot osoittavat kyvyttömyytensä käsitellä tai vastata rationaalisia vastaväitteisiin. Blogeista katoavat nopeasti ainakin moderoimattomat kommenttilaatikot, naistutkimuslistat muuttuvat moderoiduiksi tiedotuslistoiksi jne. Selvästikin naisasianaiset yrittävät suojella hegemoniaansa.

Homo

Ville kirjoitti...

45min tänään 29.4. klo 20, aiheena mm. Biologisen isän piina

Anonyymi kirjoitti...

Homo: Noissa jutuissa elävät aika voimakkaina käsitykset siitä, mitkä ovat naisten ja miesten hommia. Naisten hommia ovat nimenomaan siivous, ruoanlaitto, kassahomma, terveydenhoito yms. Se on varmaan etu juuri nuorelle opiskelijatyttöselle, jolle kelpaa paikka kuin paikka lisärahan saamiseksi, mutta myöhemmin voi tyttöstä ottaa päähän, koska aikuisena ei ole niin helppoa elää niillä rahasummille.

Miesten aloja taas ovat kaikki tekniikkaan liittyvät hommat, niin perusmekaniikkaa vaativat autojen rassaukset yms. kuin koodarihommatkin. Samoin varastotyöt, johtohommat, asiantuntemusta ja erikoistumista ja suunnittelua vaativat työt, asentajat, sähkön kanssa pelehtivät, LVI-touhut, rakentaminen yms. Noista eivät aina opiskelijat saa töitä, mutta sitten aikuisena palkka on parempi kuin esim. siivoojalla tai lähihoitajalla.

Epäilemättä miehen on vaikeaa päästä "naisten hommiin", mutta yhtä lailla ei naista ihan niin helposti oteta moniin "miesten hommiin" - jo senkin takia, että esim. asiakkaat saattavat järkyttyä, jos autoa onkin korjaamassa nainen.

Ongelmansa kullakin.

Anonyymi kirjoitti...

Johonkin korjaamolle ei ehkä naista oteta niin helpolla, mutta koulutetummilla teknisillä aloilla tunnutaan monessa paikassa oikein innolla hehkutettavan sen perään, että saataisiin edes jotain enemmän tai vähemmän kiintiönaisia.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Jotain näytteitä tästä naisten väkisin mukaan repimisestä:

Linkki 1
Linkki 2Naisten päivä TKK:llaTKK:n päärakennuksen ala-aulassa yritykset kertovat omilla ständeillään, miksi toivovat lisää naisia tekniikan osaajiksi

ABB mukana TKK:n vetämässä TiNA-projektissa innostamassa tyttöjä tekniikan pariin
Naisten päivän tapahtuma TKK:llaHomo

Anonyymi kirjoitti...

Homo: Hehkuttaminen ja se, otetaanko niitä naisia ihan aikuisten oikeasti töihin, ovat kaksi ihan eri asiaa - varsinkin yksityisissä yrityksissä, joita nyt on suurin osa noiden alojen yrityksistä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tuollaisia projekteja tosiaan on - aivan samoin kuin on projekteja, joilla yritetään innostaa miehiä esim. hoitoalalle. Mutta minusta noissa ei ole kyse mistään kiintiönaisista vaan siitä, että tytöt innostuisivat nimenomaan kouluttautumaan kunnollisiksi tekniikan taitajiksi. Mitä kiintiömäisyyttä siinä on, jos on pätevä ja taitava?

Anonyymi kirjoitti...

En muista nähneeni vastaavia kampanjoita esimerkiksi miesten saamiseksi eläinlääkäreiksi, vaikka opiskelijoista kai noin 95 % onkin naisia.

Lisäksi noissa kampanjoissa ei ole kyse vain siitä, että yritettäisiin saada mahdollisimman päteviä naispuolisia tekniikan osaajia, vaan nähdään itseisarvona se, että saataisiin nyt edes jotain naisia mukaan. Opiskeluissakin edesauttaa ainakin harjoitustöissä se, että räpsyttelee silmiiään tms, niin n+1 miestä jonottaa pääsyä tekemään harjoitustyön naisen puolesta vaikkei edes naisen ulkonäkö olisi kovin kaksinen. Näitä tapauksia on tullut nähtyä paljon.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, taisin erehtyä sanoessani 95 prosentin eläinlääketieteellisessä opiskelevista olevan miehiä: Eläinlääketieteellisessä 98 prosenttia aloittavista opiskelijoista on naisia. Käytännössä se tarkoittaa, että 52:n valitun joukossaan on yksi mies...

Mutta onneksi tasa-arvovaltuutettu on ehtinyt lausua painavan sanansa tästäkin:

Onko yhteiskunnallinen ongelma, että eläinlääkäreistä suurin osa on naisia?... On varottava teilaamasta yksipuolisen sukupuolirakenteen aloja jotenkin "huonoiksi" tai "viallisiksi".

Helsingin yliopiston tasa-arvosuunnitelma.


Homo

Argh kirjoitti...

"Entä jos olisit valkoihoinen keski-ikäinen mies? Olisiko elämäsi silloin ”helpompaa” kuin edellä mainituissa tilanteissa? Jos vastauksesi on kyllä, ymmärrät paljon moniperusteisesta syrjinnästä."Jos vastauksesi on kyllä, niin se saattaa osoittaa myös sen, että tietämyksesi moniperusteisesta syrjinnästä saattaa perustua pelkkiin kuvitelmiin. Lisäksi kyllä-vastaus saattaa merkitä merkittävästi rajoittuneita empatiakykyjä.

Vortac kirjoitti...

Mikä siinä on, ettei femuille kelpaa se, että niin naisiin kuin miehiin kohdistuva väkivalta on yhtä lailla kriminalisoitu?

Erittäin hyvä pointti.

- Vortac