torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Lama ei ole matalapalkkaisten naisten vika!

Kokemuksia 7 p. vanhasta profiilista
Annanpa teille tiivistetyn raportin millaisia kokemuksia
olen saanut seitsemän päivää vanhasta profiilistani ;D

Yleiskuva: profiiliani ei ole luettu ajatuksella ja tuskin edes kokonaan.

A) lukemattomuus tulee hyvin esiin tässä ryhmässä seuraavasti. Useat varatut miehet ottavat yhteyttä, vaikka olen vaatimuksekseni asettanut, että miehen pitäisi olla vapaa, sinkku.

B) jäädään jankuttamaan henkilökohtaisia perustietoja, vaikka kuinka perustelisin lehmän hermoin, ettei niitä heru. Näitä tapauksia riittää.

C) yksi mies veti melkoisen kasvimaan nenuunsa kahdesta syystä: siksi, etten reagoinutkaan häikäistyneenä hänen henkevään kirjoitteluunsa (kirjoista kopioimaansa tekstiä, olen sattunut lukemaan samat kirjat). Ja, etten ollut täsmälleen samaa mieltä hänen näkemyksistään, vaan toin ystävällisesti ja perustellusti esille myös omani. (käsittääkseni se on keskustelua, että vaihdetaan mielipiteitä asioista)

D) kirjoitetaan siitä kuinka halutaan tutustua minuun useaan otteeseen hieman eri sanoin, mutta ei tehdä mitään sen tutustumisen eteen. Ei yritetäkään avata keskustelua. Kun itse koetin esim. kysymällä pidetäänkö eläimistä (itselläni on elämiä, joten pidän hyvänä saada heti alussa selville, jos toinen on esim. allerginen jne.), miehet vastaavat joo ja sitten tulee taas sama lause tutustumisen halusta. Näitä tapauksia hieman eri muodoissa on useita.

E) oikein valioyksilöt. Juttu kulkee vaivatta. Aiheita löytyy. Miehet ovat hyvin aktiivisia. Jotkut jopa kirjoittavat todella huumoripitoisesti. Näitä tapauksia on joitakin.

Laajimmat ryhmät ovat B, A ja D tässä suurusjärjestyksessä. C tapauksia toistaiseksi vain yksi. E vähiten edustettuna.

Olin yllättynyt yhteydenottojen määrästä. En mitenkään kyennyt kaikkia edes kiittämään vastauksesta. Viestiosio oli hetkessä täynnä, joten jouduin karsimaan mielestäni, jopa tylysti.

Rintasyöpä todettiin työperäiseksi sairaudeksi Tanskassa
Tähän mennessä noin 40 sairaanhoitajaa ja lentoemäntää on saanut korvauksia.

Yötyö ja rintasyöpä on yhdistetty toisiinsa vain muutamassa tutkimuksessa, eikä niiden perusteella ole ollenkaan varmaa, että yötyö lisää rintasyövän riskiä.

Sairaanhoitaja ei luovu lomarahoista
Lama ei ole hyvinkoulutettujen ja matalapalkkaisten naisten vika! sanoo keskussairaalan teho-osaston sairaanhoitaja Kati Jetsu.

Lomarahojen menetys rapauttaa monen perheen taloutta, kun monen naissairaanhoitajan puoliso on jo saanut lomautuslapun tai irtisanottu. Joukossa on myös suuri määrä yksinhuoltajia.

– Kaikkiaan voisi sanoa, että naisen palkkapussi on nyt tärkeämpi kuin koskaan, Kati Jetsu huomauttaa.

British history has become "feminised" by female authors who concentrate on subjects like the six wives of Henry VIII rather than the king himself, Dr David Starkey has said.

4 kommenttia:

Mortimer kirjoitti...

Saa nähdä ruvetaanko jossain vaiheessa esim. teollisuudessa vaatimaan sukupuolisensitiivisesti naisille vähemmän yövuoroja, joka tarkoittaisi enemmän yövuoroja miehille. Kannattaisivatko naiset yleisesti sitä, eli ts. kumpi veisi voiton: uskollisuus naisintressin ajamista kohtaan vai oman miehen jatkuvasta yötyöstä aiheutuva haitta perhe-elämälle?

Lama ei ole hyvinkoulutettujen ja matalapalkkaisten naisten vika!
Ei se kyllä kenenkään muunkaan palkansaajan vika ole. Miksi terveydenhuoltosektori olisi jotenkin joustovapaa vyöhyke, kun muillakin aloilla leikataan?

Pelkään pahoin että hoitajat ovat muutenkin sahaamassa omaa oksaansa. Yes, palkka on pieni, mutta se olisi pitänyt kertoa heille jo siinä vaiheessa kun he miettivät alalle hakeutumista. Eikä se ole pieni, koska "naisen työtä arvostetaan vähemmän", vaan koska kyseessä on julkisilla varoilla toteutettu palvelu. Seuraavien 20 vuoden aikana Suomen hyvinvointipalvelujärjestelmä kokee rajua ravistelua, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja huoltosuhde heikkenee nopeammin ja jyrkemmin kuin muissa Euroopan maissa keskiarvona. Paineita leikata palveluja on jo valmiiksi. Palkkoja ei siis voi korottaa käytännössä juuri lainkaan, ellei haluta leikata terveydenhuollon palveluja radikaalisti.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan Richard Stark todella tarkoittanut, mitä tuossa jutussa annetaan ymmärtää? Meinaan, esim. tätä väite olisi Tudor-historioitsijan suusta aika mielenkiintoinen:

"But he warned that the "soap opera" of Henry's personal life should come second to the political consequences of his rule, such as the Reformation and the break with Rome."

Kuninkaan henkilökohtainen elämä kun kuitenkin vaikutti merkittävästi häneen poliittisiin päätöksiinsä - muun muassa irtautumiseen Roomasta.

Mutmut. Hauskinta tuossa on ehkä se, että kun (mies)historioitsijat keskittyivät vuosikymmenten ajan kirjoittamaan ja tutkimaan etupäässä miespuolisia hallitsijoita, sotia yms. juttuja niin nyt, kun on ilmaantunut muutama nainen, jotka haluavatkin kirjoittaa ja tutkia historiallisia naishenkilöitä, alkaa rutina historian "naisistumisesta". :D :D

Homo kirjoitti...

On muuten hyvä muistaa, että valvomisen ja yötyön on todettu lisäävän sydäntautiriskejä miehillä. Taas tänään tästä tuli uusi uutinen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se kyllä kenenkään muunkaan palkansaajan vika ole. Miksi terveydenhuoltosektori olisi jotenkin joustovapaa vyöhyke, kun muillakin aloilla leikataan?

Milloinkas viimeksi armeijan budjettia on leikelty, ja kuinka paljon?

- Vortac