torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Naisten oikeudet?

14-vuotiaan Suomessa vihkinyt imaami: "13 vuotta hyvä avioitumisikä"
- Miksei 13 vuotta voisi olla hyvä avioitumisikä. Täälläkin on lain mukaan silloin sallittua mennä sänkyyn. On parempi mennä naimisiin, Khodr sanoo.

Khodrin mielestä avioliiton voi aloittaa vaikka 11-vuotiaana, jos maallinen laki sen sallii.

Kommentteja: - Oksettavaa touhua. Mitäs Suomen feministit tähän sanovat?

- Toden totta: missä ovat suomalaisten feministien lausunnot asiaan liittyen?

Ovatko Afganistanin naisten asiat sittenkään parantuneet Taliban-hallinnon kaatumisen jälkeen?

Päivi Räsäsen blogi: Kierteessä kohti sukupuolineutraalia avioliittoa

12 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Toden totta: missä ovat suomalaisten feministien lausunnot asiaan liittyen?´"

Täytyy odottaa hetki, ennenkuin tähänkin saadaan jollain silmänkääntötempulla syylliseksi suomalainen mies.

Homo kirjoitti...

Minusta tuo islamin tutkijaksi kutsuttu Sylvia Akar vaikuttaa suoraan sanottua varsin tietämättömältä sanoessaan lapsiin sekaantumisesta muslimimaailmassa: "En tunne yhtään tapausta, jossa asia olisi ollut esillä."

Jopa minä olen satunnaisesti em. maailman uutisia lähinnä englanniksi lukevana törmännyt moniin tällaisiin tapauksiin, joita on käsitelty uutisissakin. Ja tämä on tietenkin vain jäävuoren huippu, sillä useimmat tapaukset eivät päädy koskaan uutisiin.

Eräs muslimiystäväkin kertoi omakohtaisista kokemuksistaan siitä, että kuinka lapsena paikalliset namusedät olivat yrittäneet houkutella lapsia yms. Samoin uskonnollisissa kouluissa imaameja yms on jäänyt kiinni poikien hyväksikäytöstä melko samanlaiseen tapaan kuin esimerkiksi katolilaisilla papeilla.

Samoin tietolähteeni ovat kertoneet erilaisia vähemmän mairittelevia yksityiskohtia eräiden Suomessa julkisuudessakin esiintyneiden uskonnollisten johtajien tai muuten vain hurskaina muslimeina esiintyvien tekosista. Enkä puhu nyt siis seksuaalisista teoista vaan muista sellaisista, jotka eivät kestäisi päivänvaloa sen enempää muslimien kuin muidenkaan arvomaailmassa. Muslimitkaan eivät ole mikään homogeeninen massa, vaan erilaisia käsityksiä ja muunkinlaista eripuraisuutta esiintyy yleisesti heilläkin.

Homo kirjoitti...

Tässä yksi esimerkki pikaisella googlauksella:

And a recent article reveals that a Madrassah cleric retaliated against a student who refused his sexual advances by:
"... spraying the boy with acid. No matter how sick and twisted one thinks the religion of peace may be, there is always another shocker around the corner.Lawyers and campaigners against sexual abuse of children say that it is not uncommon in Pakistan, especially in the segregated surroundings of the country’s estimated 20,000 religious schools, but cases involving members of the clergy are rarely - if ever - exposed.Haroon Tanoli, Abid’s father, met strong resistance when he tried to take up his son’s case with officials at the school. He says that they offered to help him secure a cash payment from the alleged attackers, provided that he did not involve the police. Since then, he has been threatened with harsh consequences for refusing to back down.Even as Abid was receiving treatment, the religious authorities pressed the hospital to discharge him. Mr Tanoli managed to get him admitted to a different hospital, where he is being treated free, although the family cannot afford an operation to save his sight. Mr Tanoli refuses to back down, despite being offered one million rupees (£12,000) by the teacher’s relations if he withdraws the charges. He has moved to a secret location for his own safety."

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän noita nyt tuntuu olevan. Siellähän on käytännössä jopa orjuutta, esimerkiksi Afrikassa. Jos ja kun lapsia kaapataan orjiksi, arvaahan sen, miten heitä kohdellaan.

En viitsi edes sanoa, mitä ajattelen tuon imaamin kommenteista. Ajatukseni ovat painokelvottomia.

Jorma kirjoitti...

Kuuden lapsen isä saa pikkutytöt kotiin

Espoon viranomaiset iskevät jälleen. Eikö näitä pellejä saada millään kuriin?

Ile kirjoitti...

Alfieta, 13, huijattiin - ei olekaan isä
Perjantai 27.3.2009 klo 08.37

Dna-testeistä ilmeni, ettei 13-vuotias Alfie Patten olekaan tyttöystävänsä lapsen isä.

Brittiläisen Alfie Pattenin, 13, tyttöystävä Chantelle Stedman, 15, huijasi poikaystäväänsä väittämällä, että tämä vei hänen neitsyytensä ja on siis varmasti lapsen isä. Dna-testit osoittivat toista, kertoo brittilehti Mirror.

- Kun hän sai tietää olevansa raskaana, kysyin olenko isä. Hän vastasi "joo", joten uskon häntä, Patten kertoi The Sunille ennen testejä.

Patten suostui lopulta dna-testeihin äitinsä suostuttelemana. Poika ei edes tiennyt, mitä dna-testi tarkoittaa.

Tyttöystävä Chantelle Stedmanin äiti oli taas Mirrorin tietojen mukaan kehottanut tytärtään valehtelemaan poikaystävälleen, että tämä on ainoa isäehdokas.

Vielä ei ole varmaa, kuka on pienen seitsenviikkoisen Maisie-tytön oikea isä.


IL

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200903279310469_ul.shtml

Jorma kirjoitti...

Kyynisyys ja kateus kieltävät sen, mitä sydän halajaa

Joo, ryhdypä romanttiseksi, niin saat syytteen seksuaalisesta häirinnästä. Niin makaa, kun petaa.

brunologi kirjoitti...

Kuka on seksikkäin F1-kuski?

Ja kuinka paljon menestys vaikuttaa seksikkyyteen? OK, ehkä se Nappula on muutenkin suvereenisti kuumin.

Homo kirjoitti...

Missä nartut, ei kai heitä taas vain syrjitä?:

Maageja ilmaantuu Taikapäiville myös ulkomailta. Yhdysvalloista Kouvolaan saapuvat taikatemppujen mestari Aldo Colombini, komediaillusionisti Kevin James, komediataikuri Jeff Hobson sekä mentalisti Michael Weber. Britanniasta Suomeen suuntaa koomikko ja taikuri John Archer.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy odottaa hetki, ennenkuin tähänkin saadaan jollain silmänkääntötempulla syylliseksi suomalainen mies.

No suomalainen mieshän ON jo syyllinen silkkaa mieheyttään kaikkeen pahaan maailmassa. Eihän feministien muitakaan syytöksiään tämän kummemmin nähtävästi tarvitse perustella. Kun otetaan premissiksi se, että VHM on kaikkeen syyllinen, ei tarvitse paljon totuudesta tai selityksistä piitata. Naisille kun logiikka ei paljon merkitse - muutenhan feminismiä ei voisi edes olla olemassa.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Muslimitkaan eivät ole mikään homogeeninen massa, vaan erilaisia käsityksiä ja muunkinlaista eripuraisuutta esiintyy yleisesti heilläkin.

..Ai vähän samaan tapaan, kuin feministejä on monenlaisia?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ryhdypä romanttiseksi, niin saat syytteen seksuaalisesta häirinnästä.

Ja vaikka kävisikin niin onnekkaasti, ettei syytettä näy, niin eipä näy positiivista huomiotakaan naisilta.. römpsästä ja hellyydestä nyt puhumattakaan.

Mikä siis on motiivi romantiikkaan? Voisiko olla, että naistenkin tulisi tehdä jotain asian eteen, eikä vain aina odottaa, että miehet tottelevat kaikkia naisten toiveita ja kaipuita ja koettavat ne orjina tyydyttää?

- Vortac