lauantaina, huhtikuuta 04, 2009

Videopelit kiinnostavat

Jyväskylä: naistutkimuksen yksikkö lakkautusuhan alla - mielenosoitus 21.4.

Joka kolmas mies on kiinnostuneempi videopeleistä kuin seksistä, tuore tutkimus väittää.

ATN :: Ruman naisen päiväkirja

Men's midlife cash crisis

Lastenkirja ja sarjakuva.

Sosiaalinen vaihtoteoria ja seksi
Näin kirjoittaa Osmo Kontula, Intohimo & Halu, tietoa suomalaisesta seksistä - tutkimuksessa (Otava 2008)

"Sosiaalisen vaihtoteorian mukaan suhteessa saa enemmän valtaa se osapuoli, joka on seksistä vähemmän kiinnostunut. Enemmän Rakastunut tai enemmän seksiä haluava osapuoli on valmis kompromisseihin ja valmis tarjoamaan erilaisia houkuttimia saadakseen sen mitä haluaa."

"Koska tämän tutkimuksen tulokset puhuvat selvää kieltään miesten naisia keskimäärin suuremmista seksuaalisista haluista, seuraa tästä, että naisilla on tästä epäsuhdasta koituvia valtaresursseja suomalaisissa parisuhteissa miehiä enemmän."

"Tutkimusten perusteella seksin aloittaminen suhteessa on tapahtunut pääsääntöisesti vasta silloin kun nainen on sitä halunnut. Miehen halulla ei ole ollut siihen paljoa vaikutusta. Nainen päättää milloin seksi aloitetaan, ja miehen tehtäväksi on jäänyt investoida naiseen, kunnes nainen on ollut tyytyväinen."

"Kosiskelu on prosessi, jonka aikana mies usein suostuttelee naista kanssaan seksiin. Mies voi investoida naiseen sosiaalisia ja materiaalisia resurssejaan. Näitä ovat esimerkiksi lahjojen ostaminen, naisen ruuan ja huvitusten maksaminen, ajan viettäminen hänen kanssaan sekä sen selväksi tekeminen, että mies haluaa naisen kanssa pitkäaikaisen suhteen. Nainen pidättäytyy usein seksistä, kunnes mies on panostanut häneen riittävästi.

Miehen täytyy yleensä antaa suhteelle suurempi taloudellinen panos kuin naisen. Tästä syystä alhaisen statuksen miesten on vaikea löytää itselleen kumppania. Vähävaraisten miesten joukossa on varsinkin keski-iässä paljon enemmän yksineläjiä kuin enemmän ansaitsevilla miehillä. Sama ongelma on korkean statuksen naisilla, joiden on vaikeaa löytää itselleen soveltuvaa kumppania. Miesten pelkät seksuaaliset palvelut eivät ole näille naisille riittävä houkutin."

17 kommenttia:

Politrukki kirjoitti...

Mistä näitä huuhaa”tutkijoita” aina sikiää?

bmaad kirjoitti...

"Joka kolmas mies on kiinnostuneempi videopeleistä kuin seksistä, tuore tutkimus väittää."

Mielenkiintoinen poiminta,
mutta tarkentamaton. Eihän sitä hyvääkään seksiä onnellisesti naimisissa tai avoliitossa oleva tietenkään aina halua.

Seksin luotettava saatavuus
on tärkeintä, se voima, joka pitää mielen kurssissa. Komplikaatiot eivät ole mukavia, ja vakituisessa suhteessani minulla ja kumppanillani ONNEKSI on hyvin vähän ongelmia tai mieltymyseroja, enkä IHME KYLLÄ muutenkaan seksielämässäni ole koskaan törmännyt näihin sänkykomplikaatioihin sen
kummemmin, vaikka en edes ihan normaalia seksiä harrasta. Taitaa kuitenkin olla aika yleisiä nämä komplikaatiot mitä olen muilta juttua kuullut.

Joskus mulla voi mennä viikkokin, että vaimo on maassa (huom. työskentelee ulkomailla) ja selvitään vain halaamisilla ja hauskoilla juttuhetkillä. Usein syynä on silloin joku jommalla kummalla vireillään menevä hullutus, tai videopelin korvike, projekti tai muu vastaava, ettei oma joystickki tunnu ajankohtaiselta
pelivälineeltä.

Joskus on käynyt niinkin,
että nettipornosta on tullut tärkeämpää, kuin huomattavasti tasokkaammasta seksistä, jota saa (tarvittaessa muutamankin eri kumppanin kanssa) livenä. Ja mikä vielä oudompaa, kerran kun olin 3 hyvännäköisen naisen kanssa sängyssä mulla vaan pyöri päässä mielikuva, tosin fiktiviisestä neljännestä naisesta. En koko tuon kiihottavan session aikana edes vilkaissut livenä oleviin kumppaneihini vaan jotenkin vältin heidät katseellaan kun ajattelin sitä neljättä... Naiset tietysti yrittivät luoda kantsekontakteja ja hymyillä, mutta tuossa sessiossa minä vaan revin kaiken hyödyn irti suomatta heille mitään kunnianosoitusta mukanaolosta.

Loppujen lopuksi ehkä se
oma käsi ja oma pää on tärkein. Naiset sitten avustavat näissä hommissa ja pyrkivät kiihottamaan miehiä.

Homo kirjoitti...

Kyllä nyt ihan itkettää, että naistutkimus on lopetusuhan alla. Minusta pitäisi pikemminkin aloittaa kunnon kampanja siitä, että miten yliopistoon on voinut pesiytyä tieteen kaapuun pukeutumista yrittävä pseudotiede, joka on tosiasiassa lähinnä aatteellista miesvihamielisen propagandan levittämistä.

Homo kirjoitti...

Kas kas, naiset vaatimassa miehiä sotimaan naisten oikeuksien puolesta:

Talebanin ruoskintavideo järkytti Pakistanissa

Eikö tässä olisi hyvä paikka määrätä asevelvollisuus naisille ja pistää naiset sotimaan omien oikeuksiensa puolesta. Suomestakin voisi lähettää pahimmat änkyräfeministit etulinjaan tai miinanpolkijoiksi.

Homo kirjoitti...

Naisten maailma

Lauantaisin klo 21.00 alkaen 18.4.2009


Millainen olisi maailma, jossa naiset tekisivät kaikki päätökset? Ja miehet olisivat vain tottelevaisia alamaisia?

Tämä selvitään täysin uudenlaisessa reality-sarjassa Naisten maailma (When Women Rule the World), jossa valta annetaan vahvoille, koulutetuille ja itsenäisille naisille, jotka ovat saaneet tarpeekseen miesten maailmasta. Näillä naisilla on oma lehmä ojassa, kun he pomottavat pahaa-aavistamattomia miehiä.
...

[Tosiasiassa tietenkin naisten maailmasta ei tulisi yhtään mitään, kun eläminen rajoittuisi asuinluolan luudalla lakaisuun ja elannoksi vain poimittaisiin jotain marjoja. Talojen rakentamiseen tarvittavan infrastruktuurin keksiminen, sen pyörittämisestä puhumattakaan, ei taitaisi suoraan sanoen oikuttelevilta ja laiskoilta naisilta onnistua.]

bmaad kirjoitti...

Homo:
"Millainen olisi maailma, jossa naiset tekisivät kaikki päätökset? Ja miehet olisivat vain tottelevaisia alamaisia?"

Mistä lie tämä päättely ettei naiset lainkaan hallitsisi jo maailmaa on kotoisin? Kyllä meitä naiset hallitsevat, ei tosin (onneksi) muuten, kuin seksuaalisesti.

Naiset tuskin edes haluavat maailmaa, missä ei olisi kunnon alfauroksia "raiskaamassa" heitä, elikä eivät haluaisi valtaan. Jos nuoremmat nykynaiset silti päästettäisiin tuonne politiikan huipulle niin oman veikkaukseni mukaan
miehet arvotettaisiin pian virallisesti ja kaikista naisista tulisi biseksuaaleja. Samoin moniavioisuudesta tulisi hyväksyttyä, eli jokaisella alfauroksella olisi kaksi naista
vaimoinaan.
Ns. betauroksista tulisi ennenpitkää työorjia tai kuolemaantuomittuja, kun naiset kyllästyisivät hoitamaan näiden "persereikien" laskuja tai edes maksamaan heille palkkaa. Palvelujen hinnat laskisivat ja niistä nauttisivat alfaurokset ja naiset.

Naiset eivät kantaisi
vastuuta, vaan tekisivät mitä haluaisivat. Amerikka viimein myöntyisi ja palauttaisi harkitun miesorjatyövoimankäytön osaksi perustuslakia. :)

tympeäNörttö kirjoitti...

Sinne meni viimeinen (ainoa?) ATN. Tulevat historioitsijat voivat lukea myyttisestä oliosta vain penkomalla arkaaisen Internetin arkistoja.

lordselibacy kirjoitti...

Bmad,

Kerro kuinka pääsit sänkyyn kolmen hyvännäköisen naisen kanssa. Miten toteutit sen.

Anonyymi kirjoitti...

"Bmad,

Kerro kuinka pääsit sänkyyn kolmen hyvännäköisen naisen kanssa. Miten toteutit sen."

No, mielikuvituksen voima on rajaton.

Mortimer kirjoitti...

Jyväskylä: naistutkimuksen yksikkö lakkautusuhan alla - mielenosoitus 21.4.
No voi voi nyt sentään. Tosi ikävä kuulla.

Naisten maailma
Lauantaisin klo 21.00 alkaen 18.4.2009

Periaatteessa tuon ei pitäisi muuttaa miesten elämässä yhtään mitään. Palkkarenki on aina palkkarenki. Ihan sama kuka määrää. Sitähän työelämä on suurimmalla osalla ihmisiä - että toteuttaa toisten antamia määräyksiä.

Kuitenkin tässä naisten maailmassa asia käytännössä menee mitä suurimmalla todennäköisyydellä siten, että naisille valta mutta ei vastuuta. Se voi olla aika living hell totella sellaisten jokaista oikkua, joilla ei kuitenkaan ole mitään vastuuta siitä, että kohteleeko hän alaisiaan asianmukaisesti. Eikä siitä, että onko käskyissä ylipäätään järkeä.

'Koulutettu' on erittäin harhaanjohtava sana. Käytännössä se ei anna mitään takeita asiantuntevuudesta. Toisaalta tällaisen yhteisön rakentamisessa tarvittavat taidot voi löytyä täysin kouluttamattomalta ihmiseltä.

Tuossa mainoksessa ärsyttää se että siinä annetaan ymmärtää, että sarjan yhteisö olisi päinvastainen todellisuus normaalista elämästä. Näinhän se ei ainakaan länsivalloissa todellakaan ole.

bmaad kirjoitti...

"Kerro kuinka pääsit sänkyyn kolmen hyvännäköisen naisen kanssa. Miten toteutit sen."

Toimimalla. En katsos jää
aina sivuun katsomaan, kun naiset viedään käsiostä . Tarvittaessa pokaan jopa kavereiteni naiset ja teen heistä itselleni sivuelämänkumppaneita ja tyydyttäjäosapuolia Olen härski ja sika... Mutta aina olen antanut yhtä paljon, kuin saanutkin.
Jopa enemmän.

bmaad kirjoitti...

"No, mielikuvituksen voima on rajaton."

No siinä mielessä totta, että
kun saa oikeasti hyvää seksiä
huippulahjakkaalta ja
hyvännäköiseltä naiselta niin tunnelmat on osapuilleen samoja kun olisi mukana jossain mangasarjakuvassa, eli todellisuus alkaa heittää häränpyllyä ja sinänsä todellisestakin seksikokemuksesta tulee arkielämän fiktiota.

Ilmari kirjoitti...

Niille, jotka väittivät että tuotantoeläimillä olisi paremmin asiat kuin poikalapsilla Suomessa:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/04/852715

Sikoja kaltattu elävältä myös Suomessa.

- Tullessani kalttaushuoneeseen, huomasin, että kalttauskoneeseen oli menossa emakko, joka oli
tajuissaan. Se yritti pois kalttauskoneesta. Emakkoa ei ollut pistetty kunnolla. Huoneessa ei ollut varatainnutusmenetelmää. Huoneessa ollut työntekijä XX sanoi, että vastaavaa on tapahtunut ennenkin, nimettömänä pysyvä eläinlääkäri kertoo lehdessä.

Jorma kirjoitti...

"Niille, jotka väittivät että tuotantoeläimillä olisi paremmin asiat kuin poikalapsilla Suomessa"

Onhan niillä. Tuohonkin epäkohtaan puututaan, poikien sukupuolielinten silvontaan ei.

Kaisa kirjoitti...

"Sosiaalisen vaihtoteorian mukaan suhteessa saa enemmän valtaa se osapuoli, joka on seksistä vähemmän kiinnostunut. Enemmän Rakastunut tai enemmän seksiä haluava osapuoli on valmis kompromisseihin ja valmis tarjoamaan erilaisia houkuttimia saadakseen sen mitä haluaa."

"Tutkimusten perusteella seksin aloittaminen suhteessa on tapahtunut pääsääntöisesti vasta silloin kun nainen on sitä halunnut. Miehen halulla ei ole ollut siihen paljoa vaikutusta. Nainen päättää milloin seksi aloitetaan, ja miehen tehtäväksi on jäänyt investoida naiseen, kunnes nainen on ollut tyytyväinen."

Henry Laasanen ja kumppanit. Mikä mahtaa olla koko tämän naisten seksuaalinen valta -jaarittelun pointti? Tuntuu olevan silkkaa kehäpäätelmää koko lätinä. Eikö seksuaalinen valta ole yhtä kuin seksuaalinen itsemääräämisoikeus? Sitäkö vastustatte? Ja miksi, Henry Laasanen ja niin edelleen, ette kritisoi sukupuoliin liittyviä rooliodotuksia? Roolijärjestelmien löyhentäminen, jos mikä, auttaisi myös ns. "alemman statuksen" miehiä. Jos miehelle ja naiselle olisi yhtä lailla sosiaalisesti hyväksyttyä olla köyhä ja ilman erityistä vaikutusvaltaa, heteronaisten ei tällöin kertakaikkiaan tarvitsisi odottaa, että mies elättäisi perheen. Eikö se olisikin vapauttavaa?
Samalla tavalla "alemman statuksen" heteronaisia on kuin miehiäkin, ja molempien valintoja ohjailevat rooliodotukset.

tympeäNörttö kirjoitti...

Kaisa höpötti:
"Roolijärjestelmien löyhentäminen, jos mikä, auttaisi myös ns. "alemman statuksen" miehiä. Jos miehelle ja naiselle olisi yhtä lailla sosiaalisesti hyväksyttyä olla köyhä ja ilman erityistä vaikutusvaltaa, heteronaisten ei tällöin kertakaikkiaan tarvitsisi odottaa, että mies elättäisi perheen. Eikö se olisikin vapauttavaa? Samalla tavalla "alemman statuksen" heteronaisia on kuin miehiäkin, ja molempien valintoja ohjailevat rooliodotukset."

Eli nykyisellään kaikki heteronaiset valitsevat menestyvän miehen vain siksi että "niin kuuluu tehdä", ei niinkään siksi että he itse juuri haluavat esim. rikkaan tai vaikutusvaltaisen miehen? Tärkeintä onkin muka ettei kanssasiskojen silmissä tarvitse häpeillä...? Kuulostaa aika paksulta.

Jorma kirjoitti...

Kaisa ei sitten ole tietoinen biologian vaikutuksesta ihmisiin. Kun biologian vaikutuksen kieltää, ajautuu täysin tyhjän päälle. Se ei ole järkevää, jos oikeasti haluaa ymmärtää maailmaa.