tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Lapsella oikeus tietää biologinen isänsä

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kysyy maamme hallitukselta, onko se valmis nopealla aikataululla korjaamaan isän oikeuksia lapsiriidoissa.
Julkisuudessa nousi esille jälleen yksi tapaus, kun MTV3:n 45 Minuuttia -ohjelma kertoi biologisen isän piinasta nimellä "Jannen tarina". Tapaus osoitti jälleen kerran miten erilaiset oikeudet äidillä ja isällä on epäselvissä tilanteissa ja miten erityisesti lapsen biologisen isän oikeudet ovat jääneet nykylainsäädännön jalkoihin.

Tapasin "Jannen" henkilökohtaisesti ja keskustelimme hänen tilanteesta pitkään. On käsittämätöntä, että oikeusvaltiossa voi tällaista tapahtua. Lupasin tehdä kaiken tilanteen korjaamiseksi.

Biologinen isä voidaan siis nykylain turvin sulkea pois lapsen elämästä, jos äiti niin haluaa. Tämä ei voi olla lapsen edun ja oikeuksien mukaista. Lapsella täytyy olla mahdollisuus saada tietää oikea biologinen isänsä.

Nykylainsäädännössä vastaavasti äidin asema on selkeästi vahvempi. Lähtökohtaisesti äiti voi koska tahansa vaatia miestä DNA testiin, vaikka kyseinen mies olisi naimisissa ja hänellä olisi jo perhe aviopuolisonsa kanssa. Biologinen isä ei sen sijaan voi tällä hetkellä Suomessa tunnustaa isyyttään sitä halutessaan, eikä voi vaatia virallista DNA- testiä mikäli äiti ei siihen suostu.

Nykylaki ei siis kohtele tasa-arvoisesti molempia biologisia vanhempia. Odotan pikaisesti ministeriltä asiaan vastausta ja ennen muuta toimenpiteitä.

45 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Odotan pikaisesti ministeriltä asiaan vastausta ja ennen muuta toimenpiteitä."

Saattepa nähdä, niin mitään ei tule tapahtumaan. Viimeistään naisjärjestöt ovat vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän oli jo ihme, että joku kansanedustaja viitsi ja uskalsi asettua Hesaria, Yleä ja yleistä feministimafiaa ja niiden sanelemia jokapäivisiä ihmisoikeusrikoksia vastaan.

Mitään muutosta hän ei kuitenkaan aikaan saa ellei painetta tule jatkuvasti eduskunnan ulkopuolelta tuolta tyhmältä ja muuten arvottomalta vaalikarjalta.

Ehdotin kapinaa joitain vuosia sitten, ehdotan sitä jälleen, sillä niiden miesten jotka eivät itse ole myrskyn silmässä on tämä asia kohdalleen laitettava, se joka on siellä on aina niin nöyryytetty ja alistettu, kiristetty ja piinattu ettei hän paljoa asialle voi eikä jaksa tehdä. Hän on
vain "katkera" "luuseri", jonka "valitukset jääköön omaan arvoonsa". "Ties mitä isä on tehnyt kun näin kohdellaan"

In the Criminal State of Finland
ei mies erityinen,
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Jape kirjoitti...

En tiedä oliko kyse samasta jutusta, mutta kaupassa katselin tämän päivän Ilta-Sanomien otsikoija, j aniissä puhuttiin Ex-liigakiekkoilijasta jonka ex-avovaimo on kieltäytynyt miehen isyystunnustuksista ja miehenvaatimasta DNA-tutkimuksesta, jossa olisi selvitetty että onko pariskunnan lapsi hänen. On käsittämätöntä että tasa-arvon mallimaaksi itseään mainostavassa maassa kuvatun kaltainen naisen temppuilu on yhä mahdollista. Kerrassaan järkyttävää!

Mikko kirjoitti...

Jape: "Kerrassaan järkyttävää!".
No raivostuttavaa toki, mutta niin tavallista, ettei siitä oikein osaa enää järkyttyä. :(

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehti kirjoitti:

"Hoitajalle insuliinimurhasta elinkautinen
Tiistai 19.5.2009 klo 14.06

Insuliinimyrkytyksistä syytetty sairaanhoitaja on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen."

"Tampereen käräjäoikeus katsoi 27-vuotiaan naisen syyllistyneen murhaan ja murhan yritykseen.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan sairaanhoitaja Katariina Meri-Tuulia Lönnqvist murhasi kehitysvammaisen vanhuksen insuliinipistoksilla.

Teko tapahtui kesällä 2007 Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä Pirkanmaalla. Lisäksi nainen yritti surmata kahdeksan kuukauden ikäisen lapsen kesämökillä Ylöjärven Kurussa."

http://www.iltalehti.fi/tampere/200905190140603_te.shtml

Kuvassa "hoitajalla" on risti kaulassa, mahtaako tämä enteillä uudenlaisia pappeja myös kirkon pariin. Lesbous hänellä on ainakin ihan kirkon oppin mukaan hanskassa. No jopas sattui! Nyt se kuva rajattiin jo niin ettei risti enää näy! Hellurei!

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämätöntä hommaa Iltalehdeltä! Ilta-Sanomissa tuo wannabe-lesbopappi näkyy vielä risti kaulassa.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1687740

Jape kirjoitti...

Perushoitajaa epäillään 4 murhasta ja 7 murhan yrityksestäOte:
"- Epäilemme, että 58-vuotias hoitajanainen on syyllistynyt ainakin neljään murhaan ja seitsemään murhan yritykseen. Lisäksi hänen uskotaan syyllistyneen kollegansa törkeään pahoinpitelyyn, kertoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Ilta-Sanomille.

Kyse on vanhuksiin kohdistuneista lääkeainemyrkytysepäillyistä, joista epäiltynä on 58-vuotias helsinkiläinen perushoitaja. Rikossarjaa alettiin tutkia muutama kuukausi sitten.

- Kyse on Suomen suurimmasta henkirikostutkinnasta kautta aikojen, sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen."

Missä feministit? Eikö jo pitäisi olla toteamassa, että kyse on marginaali-ilmiöstä? Ja että varat ja resurssit pitää kohdistaa naisiin kohdistuneen väkivallan ja miesten väkivaltaisuuden tutkimukseen, eli naistutkimuksen ns. fokukseen?

Jape kirjoitti...

Kirsi Virtanen: Liian hieno miehet"(YLE Radio 1, ke 20.5.2009 klo 9.05-9.58)

Kyllä naisia on alistettu aikain alusta asti. Mutta ei enää, toteaa Kirsi Virtanen. Nyt alistettuna on mies.

Miehestä on tullut nyhverö, joka ei osaa panna naiselle vastaan. Tämä on sotkenut sukupuolten väliset asiat perinpohjin.

Vielä pahemmin asiaa sotkevat naiset itse. He kun haluavat puolisokseen itsensä peilikuvia, miellyttäviä ja sosiaalisesti taitavia miehiä.

Mutta kun naiset alistavat juuri tällaiset mukavat ja kiltit miehet, on pakka pahasti sekaisin.

Kirsi Virtanen asettaa itselleen haasteen: hän laittaa kortit takaisin biologian mukaiseen järjestykseen."

Anonyymi kirjoitti...

Hoitaja oli patriarkaalisen yhteiskunnan uhri, hän oli varmasti myös niin uupunut, niin että piti tappaa.

Anonyymi kirjoitti...

Näköjään eräät perinteiset puolueet yrittävät kovasti kaivaa itselleen asemapaikan, jota ei ole juuri toivoa uusilla poliittisilla liikkeillä horjuttaa:

Hallitus: Äänikynnys käyttöönHomo

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi: Sarjamurhista epäillyllä saattaa olla yli 20 uhria.

Mahtaakohan olla itse asiassa niin, että yleisemminkin Suomessa jää paljon suurempi osa naisten tekemistä henkirikoksista piiloon naisten katalampien tappokeinojen, kuten myrkyttämisen, takia...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä kouluttujen naisalojen, siis hoitajien, liian alhainen palkkauskin on hoitajien murhanhimon taustalla. Voihan murhan avulla peittää jälkiä, kun vohkinut omaisuutta.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Muistattekos sen tapauksen, jossa rahanahne hoitajanainen murhasi insuliinilla miesystävänsä ja Halonen armahti naisen poikkeuksellisen lyhyen vankeuden jälkeen. Olisi mielenkiintoista kuulla oliko Tarja Halosella muitakin perusteita kuin naisten hyysaaminen. Tässä maininta tapauksesta:

Naisen nimi oli Hannele Ranta ja miehen nimi oli Antti Ranta.

Hannele kiisti loppuun asti syyllisyytensä, mutta kaikki todisteet puhuivat häntä vastaan ja hyvin rankasti.

Rouva Ranta istui elinkautistaan melko tarkkaan vain 11 vuotta ja 10 kuukautta. Sitten Tarja Halonen armahti hänet. Tässä uutinen aiheesta
.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Haloskan armahtama insuliinimurhaajatar oli näköjään entinen kunnallispoliitikko. Mahtoikohan insuliinimurhaajattarella olla punertava jäsenkirja?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Mikä suomalaisia naisia vaivaa, kun he näin rutiinimaisesti sarjamyrkyttelevät, viilteävät kurkkuja auki ja muutenkin murhailevat jatkuvasti? Mahtaakohan kyseessä olla ns. double X -syndrooman ilmenemä, eräänlainen geneettinen vamma?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen nainen on sarjamurhaamisessa uusien EU-maiden tasolla tai pahempi.

Anonyymi kirjoitti...

Hikikomorilla on mielenkiintoisia yhteyksiä peräkammarin poikiin ja ATM:iin länsimaissa.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"Muistattekos sen tapauksen, jossa rahanahne hoitajanainen murhasi insuliinilla miesystävänsä ja Halonen armahti naisen poikkeuksellisen lyhyen vankeuden jälkeen."

Tämä oli se tapaus jossa tunnettu sukupuolitutkija Sari Näre oli todistamassa murhattua vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs se Sari Näre siellä oli todistamassa?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti kyse on siis tästä, vaikka yksityiskohtia Sari Näreen miesvihaisista lausunnoista olisi kiva kuulla tarkemmin:

murhaoikeudenkäynnissä syyttämässä surmattua miestä naisvihasta:

Pariskunta ei ollut ehtinyt olla naimisissa kuin hetken, kun sairaanhoitajavaimo jo tuikkasikin tappavan annoksen insuliiniä mieheensä miehen perintö silmissään kiiluen. No mieshän kuolikin kiltisti ihan niin kuin pitikin.

Seurasi oikeudenkäynti. Armoitettu sukupuolitutkija tohtori Sari Näre kiiruhti oikeudenkäyntiin murhattua syyttämään. Mies oli kuulemma ollut naisvihainen. Sen vuoksi oli miesten väkivaltaisuutta kauhistelevan sukupuolitutkijan mielestä ilmeisesti kohtuullistakin, että hänestä oli tuikattu ilmat pihalle
.

Ja jutun tietenkin viimeisteli Haloska armahtamalla pahasti ennenaikaisesti kylmäverisesti perinnönhimossa miehen murhanneen naisen, joka oli vielä todistetusta väärentänyt työpaikallaan muka miehen tekemäksi itsemurhaviestin tms.

En tiedä pitäisikö kammota enemmän tuollaista varsin tyypillistä rahanhimossa murhaavaa hoitajanaista vaiko kammottavan miesvihamielisiä lausuntoja syytäviä ja miesvihaa kylväviä sarinäreitä.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko kenelläkään muuten esittää kunnollista lähdeviitettä tms tuosta Sari Näreen halveksuttavasti oikeustapauksesta?

Homo

Vortac kirjoitti...

Kieltämättä aika kummallista, että jopa KUOLTUAANKIN suomalainen mies on kauhea ja vihattava olento. Siis kyllä nyt jumankauta kuoleman pitäisi riittää siihen, ettei enää syytellä mistään..

.. vaan eipä feministien mielestä.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"Miehestä on tullut nyhverö, joka ei osaa panna naiselle vastaan."

Vika ei ole pääasiassa miehissä, vaan naisissa. Sitä Virtanen, miesvihamielisestä asenteestaan johtuen, ei kykene tunnustamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jämsänen kerää Kari Uotilan puuhaaman lakialoitteen tueksi nettiaddressia osoitteessa www.adressit.com/mikael77

Jape kirjoitti...

Miesliike vaatii parannusta isien asemaan

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät miehet: muistelkaa myös näitä viime vuosien tapauksia (Myyrmäki, Kauhajoki ja Jokela), joissa poijaat ovat päästelleet agressioitaan ilmoille ihan tasapuolisesti kohdalle osuneille.

Sinänsä on itsestäänselvää, että uupuneet naiset ovat olleet heitä, jotka ovat päästäneet lapsensa päiviltä. (Jokunen tapaus vuodessa.) Nainenhan se pääsääntöisesti on, joka kuuntelee kitinät täysipäiväisesti ja valvoo myös yöt. Mieleltään hauraat - joita on myös naisissa - ovat sitten kilahtaneet.

Ei ole pistänyt silmään, että ne tapaukset, joissa lahdataan koko perhe (muutama vuodessa) olisivat naisten tekemiä.

En kylläkään tiedä onko sukupuolten vastakkainasettelusta mitään hyötyä. Ihmiset ovat yksilöitä ja mulkvisteja löytyy molemmista leireistä.

Jorma kirjoitti...

"Nainenhan se pääsääntöisesti on, joka kuuntelee kitinät täysipäiväisesti ja valvoo myös yöt."

Onko tämä joku oikeutus tappamiselle? Ei kai.

"poijaat ovat päästelleet agressioitaan ilmoille ihan tasapuolisesti kohdalle osuneille."

Tällaista ei taphtuisi, ainakaan näin usein, jos miesten tasa-arvo-ongelmiin kiinnitettäisiin riittävässä määrin huomiota. Pojat on jätetty heitteille, ja sen linjauksen veristä satoa niitetään nyt.

Jorma kirjoitti...

Voivota rauhassa mies

Jorma kirjoitti...

"- Nyky-yhteiskunta haluaa miesten kantavan vahvempaa osuutta lasten kasvattamisesta ja hoitamisesta.

- Sitten on tällaisia lakikummajaisia, jotka jättävät miehet vaille oikeuksia perusasioissa, lakimuutosta eduskunnassa puuhaava Uotila puhisee.

Kokoomuksen Jari Larikka on samaa mieltä.

- Isän velvollisuudet ovat aika tiukat, kyllä oikeuksiakin saisi olla samassa suhteessa."

Uotila ja Larikka ovat oikealla asialla.

Mikko kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/terveys.asp?id=1687748

Joo tosiaan voisikin voivotella. Ja tästähän immuunijärjeltelmän heikkoudestahan seuraa, että miehet pitävät enemmän sairaspoissaolopäiviä... NOT!! :D Ja jos tässä tahdissa miehen terveys sitten pettää, on se hänen oma vikansa, kun ei "kuunnellut kehoaan" eikä "osannut sairastaa." Ja jos miehet sitten alkaisivat ahkerammin käyttää sairasvapaita, niin silloin saisimme kuunnella radiosta ohjelmaa otsikolla "ovatko miehet laiskistuneet?" , tai "ovatko miehet laiminlyömässä työvelvoitteitaan?"

Anonyymi kirjoitti...

Jape: Naispuoliset sarjamurhaajat ovat itse asiassa marginaali-ilmiö. Ylivoimaisesti suurin osa sarjamurhaajista on miehiä. Silloinkin, jos ja kun nainen sarjamurhaa, hän on yleensä potilaitaan tappava hoitaja (kuten tässä) tai lapsiaan tappava äiti. Kolmas mahdollisuus on yhteistoiminta miespuolisen sarjamurhaajan kanssa eriasteisesti avustavana; jotkut esim. vain kyyditsevät miehen ja uhrin jonnekin, jotkut osallistuvat tappamiseenkin, jopa kidutukseen.

Tämä ei tarkoita, etteikö ilmiötä kannattaisi tai pitäisi tutkia. Itse asiassa minusta se on erittäin mielenkiintoinen ilmiö... No, sarjamurhaajat yleensä, mutta varsinkin naismurhaajat - osittain juuri siksi, että heitä on vähemmän. Mikä saa naisen tappamaan monta kertaa? Onko se sama tekijä kuin miesmurhaajien tapauksessa? Onko eroja? Mikä saa naisen tappamaan omia lapsiaan ja vieläpä monta lasta? Jne. Ehdottomasti tutkimisen arvoinen juttu.

Homo: "Ehkä kouluttujen naisalojen, siis hoitajien, liian alhainen palkkauskin on hoitajien murhanhimon taustalla. Voihan murhan avulla peittää jälkiä, kun vohkinut omaisuutta."

Jotenkin en jaksa uskoa. Hoitajat ovat maailman sivu vohkineet potilaittensa omaisuutta (Suomessakin on silloin tällöin oikeusjuttuja aiheesta) mutta vain äärimmäinen vähemmistö surmaa potilaitaan. Ja sarjamurhaaminen vallankin vaatii käsittääkseni jonkinasteista tunnekylmyyttä. Kenties nainen on psykopaatti? Nainen on toki voinut varastaa murhaamiensa potilaiden omaisuutta, mutta itse epäilen, että se on ollut korkeintaan lisäplussa. Sarjamurhaaja tappaa, koska haluaa tappaa, koska saa siitä jonkinlaista tyydytystä.

Mikko kirjoitti...

Arawn: "Jape: Naispuoliset sarjamurhaajat ovat itse asiassa marginaali-ilmiö. Ylivoimaisesti suurin osa sarjamurhaajista on miehiä."

No koko miespopulaatiota tarkastellen sarjamurhaajat ovat ääääärimmäinen marginaali-ilmiö, jonka perusteella ei voi päätellä miesten perusluonteesta mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Mikko: Tietenkään sarjamurhaajien perusteella ei voi päätellä koko miespopulaatiosta mitään. Kuten sanoit, sarjamurhaajia on ylipäätään äärimmäisen pieni vähemmistö.

Mutta itsenäisenä tutkimuksen kohteena kovin kiinnostava. Täytyy vain muistaa, että yleistää voi lähinnä vain muihin sarjamurhaajiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kun puhutaan murhista ja tapoista, niin otetaanko lusikka kauniiseen käteen ja tarkistetaan paljonko esim. tällä hetkellä Suomessa vankilassa istuvista tappajista ja murhaajista on naisia ja minkä verran miehiä. Ihan vain siksi, ettei tulisi sellaista kuvaa, että tappaminen on pääasiassa naisten harrastus.

Tiedoksi: elinkautista istutaan yleensä 12 vuotta.

Henrylle kyssäri: miksi annat muiden linkittää tänne?

Jape kirjoitti...

Arawn: "Naispuoliset sarjamurhaajat ovat itse asiassa marginaali-ilmiö."

Onko todella näin? Mistä tämä tiedetään varmuudella? Se mikä tiedetään on toki se, että kiinnijääneistä sarjamurhaajista naisia on vähemmistö.

Arawn: "Ylivoimaisesti suurin osa sarjamurhaajista on miehiä."

Kiinnijääneistä näin on, mutta kuten tunnettua naiset "heikompana" sukupuolena käytää usein salakavalia keinoja kuten myrkyttämistä ja uhreina on usein (kuten suomessa on tullut ilmi) puolustuskyvyttömät ihmiset kuten vammaiset, vanhukset ja lapset. Mistä tiedämme kuinka paljoin on tapauksia jäänyt pimentoon koska on vallalla käsitys, että naiset eivät muka kyykene näihin tekoihin? Ja että naiset on hoivaavia ja elämää luonnollisesti ylläpitäviä ihmisiä?

Arawn: "Silloinkin, jos ja kun nainen sarjamurhaa, hän on yleensä potilaitaan tappava hoitaja (kuten tässä) tai lapsiaan tappava äiti."

Tämä onkin erittäin alahaista. Potilaat luottavat henkensä hoitohenkilökunann käsiin ja potilailla on sokea usko ja luottamus siihen että ovat hyvässä hoidossa ja turvasa kun ovat hoitohenkilökunnan valvonnan alaisena. Tätä luottamusta hyväksikäyttäen sairaanhoitajan on ilmeisen helppo surmata potilas erilaisilla lääkkeillä ja syyllisen kiinnijäämisriski on mitättömän pieni. Minusta kaikkien henkilöiden, jotka ovat ihmisten hengen ja terveyden kanssa tekemisissä, tausta pitää tuktia ja erityisesti lääkkeiden ja niitä antaviaen henkilöiden valvontaa on kiristetävä tuntuvasti. Rikollistaustalla ei saa päästää ketään tekemisiin potilaiden kanssa.

Arawn: "Kolmas mahdollisuus on yhteistoiminta miespuolisen sarjamurhaajan kanssa eriasteisesti avustavana; jotkut esim. vain kyyditsevät miehen ja uhrin jonnekin, jotkut osallistuvat tappamiseenkin, jopa kidutukseen."

Ja naiset saavat noisa apauksissa hyvin lievän tuomion - "läpsäyksen kämmenselkään" - tai ei ollenkaan tuomiota. Tämä on täysin yleisen oikeustajun vastaista.


Arawn: "Tämä ei tarkoita, etteikö ilmiötä kannattaisi tai pitäisi tutkia. Itse asiassa minusta se on erittäin mielenkiintoinen ilmiö..."

Nimenoman pitäisi tutkia ja hartaasti, mutta kun esimerkiksi naistutkimus ei pysy lestissään ja tutki näitä naisia kun heillä on kiireempi "tutkia" ja demonisoida miehiä.

Arawn: "Ehdottomasti tutkimisen arvoinen juttu."

Näin on!

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Onko todella näin? Mistä tämä tiedetään varmuudella? Se mikä tiedetään on toki se, että kiinnijääneistä sarjamurhaajista naisia on vähemmistö."

No sittenhän voidaan varmaan sanoa, että mistä me tiedämme, ettei 15 000 naista raiskata vuodessa? Se, minkä tiedämme, on, että ilmoituksia on vain n. 600 - mutta ehkäpä muut jäävätkin vain pimentoon!

"Minusta kaikkien henkilöiden, jotka ovat ihmisten hengen ja terveyden kanssa tekemisissä, tausta pitää tuktia ja erityisesti lääkkeiden ja niitä antaviaen henkilöiden valvontaa on kiristetävä tuntuvasti. Rikollistaustalla ei saa päästää ketään tekemisiin potilaiden kanssa."

Tämä on hyvä idea ja ilmeisesti Risikko jotain sanoikin, että näin pitäisi olla eli toivottavasti tulee käyttöön.

"Ja naiset saavat noisa apauksissa hyvin lievän tuomion - "läpsäyksen kämmenselkään" - tai ei ollenkaan tuomiota. Tämä on täysin yleisen oikeustajun vastaista."

Kuulehan nyt. Suomessa noita tapauksia ei käytännössä ole ollut, koska ei oikein ole ollut miespuolisiakaan sarjamurhaajia. Enimmät tiedot lienevät Yhdysvalloista ja Britanniasta. Olet sitten varmaan tutustunut sarjamurhaajien ja heidän naispuolisten apueriensa tuomioihin, kun voit noin varmasti esittää, että nainen saa lievemmän tuomion?

Toisekseen, avunannosta rikokseen yleensä SAA pienemmän tuomion kuin itse rikoksen suorittamisesta. Koskien kaikkia rikoksia. Ainakin Suomessa. Tappamiseen osallistuminen ei tietenkään ole vain avunantoa vaan osallisuutta rikokseen, mutta esimerkiksi kyyditseminen on avunantoa.

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

Typoja korjattu...

Arawn: "No sittenhän voidaan varmaan sanoa, että mistä me tiedämme, ettei 15 000 naista raiskata vuodessa? Se, minkä tiedämme, on, että ilmoituksia on vain n. 600 - mutta ehkäpä muut jäävätkin vain pimentoon!"

Mistäs nämä luvut nyt tuli tähän? Minä en esittänyt mitään lukuja. Varsinkaan raiskauksista. Varmasti 15000 naista raiskataan vuodessa, mutta ei kylläkään suomessa. Suomessa on kylläkin tehty vain naisille suunnattu kyselytutkimus jonka tuloksista feministitutkijat väänsisvät tuloksen, että 15000 naista raiskataan vuodessa suomessa. Itse kyselyssä ei kylläkään kysytty raiskauksista mitään, mutta tämä ei estänyt feministejä uutisoimasta, että kyllä niitä naisia raiskataan vähintään 15000 kpl vuodessa ja tämäkin on vain varovainen feministinen arvio.

Jos sallit, että käytän nokkeluuttasi hyväkseni, niin kysyn sinulta:
Sittenhän voidaan varmaan sanoa, että mistä me tiedämme, että 15 000 naista raiskataan vuodessa Suomessa? Se, minkä tiedämme, on, että ilmoituksia on n. 600 - mutta tuomioistuimeen asti kantaa noista noin 60 kpl ja tuomioon asti noin 10 kpl. Ehkäpä valtaosa onkin perättömiä ilmiantoja?

Arawn: "Kuulehan nyt. Suomessa noita tapauksia ei käytännössä ole ollut, koska ei oikein ole ollut miespuolisiakaan sarjamurhaajia. Enimmät tiedot lienevät Yhdysvalloista ja Britanniasta. Olet sitten varmaan tutustunut sarjamurhaajien ja heidän naispuolisten apueriensa tuomioihin, kun voit noin varmasti esittää, että nainen saa lievemmän tuomion?"

Niin jos luit tarkasti, niin arvelin, että ehkä valtaosa sarjamurhista on edelleen pilossa? Niitä ei osata edes mieltää sarjamurhiksi, kun ne on tehty salakavalasti. Meillä on nyt 3 esimerkkiä lyhyeltä ajalta: Tämä Nokian nainen, sitten oli se lesbopari joka tappoi vammaisia hoitokodissa ja nyt tämä tuorein tapaus. Montako on piilossa, josta emme tiedä mitään, kun ne on tehty vaivihkaa insuliinilla ja lääkkeillä? Tuurilla nämäkin tuli ilmi...

Ja mitä suomalaisiin tapauksiin tulee, niin onko Juha Valjakkala tuttu nimi? Entä hänen tyttöystävänsä ja rikoskumppaninsa Marita Routalammi? Sanooko Åmsele mitään?
Valjakkala sai elinkautisen, niin kuin kuuluu. Routalammi sai kaksi vuotta, josta istui vuoden. Siinä sinulle "läpsäys kämmenselkään" minusta.

Anonyymi kirjoitti...

Jape: Taisit nyt vähän missata pointtini tuon "Suomessa raiskataan 15 000 naista vuodessa" -jutun kohdalla.

Yritän avata.

Sinä sanot: mistä me voimme tietää, että enemmistö sarjamurhaajista on miehiä - ehkä naiset eivät vain yleensä jää kiinni.

Minä sanon: mistä me voimme tietää, etteikö raiskauksia olisi Suomessa n. 15 000 vuodessa - ehkä miehet eivät vain yleensä jää kiinni.

Ymmärrätkö nyt, mihin tähtään? Jos sinun argumenttisi on hyväksyttävä validina, silloin on myös minun argumenttini hyväksyttävä validina.

Routalammi ja Valjakkala saivat eri tuomiot, koska heidät tuomittiin eri teoista: Valjakkala kolmesta murhasta ja Routalammi avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. Noiden syytenimikkeiden kannalta on täysin oikein, että Routalammi sai vähäisemmän tuomion.

Se, missä kohtaa tuota voisi pohdiskella on se, osallistuiko Routalammi todellisuudessa murhiin vai ei. Wikipedian mukaan Routalammi ja Valjakkala syyttelivät toisiaan ja oikeus uskoi Routalammia. Sitä taas ei sanota, MIKSI oikeus uskoi juuri Routalammia. Syy voi olla se, että Routalammi on nainen - mutta syy voi olla jokin muukin. Me emme tiedä, koska wiki ei kerro.

Sitä paitsi, sinä ihan oikeasti väitit, että rikoksiin osallistuvat naiset saavat pienemmän tuomion kuin miespuoliset kumppaninsa. Odotan yhä näyttöä tästä. :P

Henry kirjoitti...

"Henrylle kyssäri: miksi annat muiden linkittää tänne?"

Siis laittaa linkkejä kommenttien sekaan, vai? Miksi en antaisi? Sehän tuo lisää sisältöä.

Jape kirjoitti...

Arawn: "Ymmärrätkö nyt, mihin tähtään? Jos sinun argumenttisi on hyväksyttävä validina, silloin on myös minun argumenttini hyväksyttävä validina."

Vastaan nyt vielä tähän vaikka toisaalla lupasin sinulle, että en "argumentoi" enään täällä(kään).

Minä en mielestänoi ole esitelyt mitään argumenttia enkä faktatietoa, vaan esittänyt arveluni, että pidän mahdollisena, että suuri osa sarjamurhista ja murhaajista voi itseasiassa olla selvittämättä. Arvelin lisäksi, että pidän mahdollisena, että sarjamurhiksi lukiteltavista teoista (jos niitä osattaisiin sellaisian tutkia) voi si paljastua nykyistä enenmmän naisia tekijöinä.

Arawn: "Sitä paitsi, sinä ihan oikeasti väitit, että rikoksiin osallistuvat naiset saavat pienemmän tuomion kuin miespuoliset kumppaninsa. Odotan yhä näyttöä tästä. :P"

Kun nyt oikein tarkkaan muistelen, niin tätä samaa asiaa olen kanssasi jo käsitellyt. Kyse oli kylläkin yleisistä tuomioista, eli siitä kuinka nainen saa samasta teosta lievemmän tuomion kun mies ja siitä kuinka nainen jopa välttyy vankilalta lapsen takia. Muistako? Sinulla oli argumetteja naisten puolesta, miksi heidät pitäisi päästää kuin koira veräjästä, mutta ei kovinkaan kestäviä argumentteja kuitenkaan.

Jos Valjkkala ja Routalammi esimerkki ei sinua vakuuttanut, niin sitten täytyy postata uusi esimerkki, jos yleensä jaksan, kun sellainen tulee eteen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla, että joissain maissa ulkomailla ainakin kiinni jääneistä sarjamurhaajista enemmistö on naisia. Mutta Suomessahan tilanne vaikuttaisi olevan niin päin, että enemmistö on naisia. Jokin aika sitten Lauerma sanoi tietävänsä Suomesta vain yhden sarjamurhaajan ja sekin oli transvestiitti, mutta nythän on paljastunut kuin liukuhihnalta useita sarjamurhailevia naisia. Mikä siis vaivaa suomalaisia naisia?

Homo

Vortac kirjoitti...

Se mikä tiedetään on toki se, että kiinnijääneistä sarjamurhaajista naisia on vähemmistö.

Tuomituista nyt puhumattakaan. Naistahan ei helpolla tuomita, vaikka hän olisi teurastanut koko komppaniallisen, kunhan tapetut ovat miehiä..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

"Henrylle kyssäri: miksi annat muiden linkittää tänne?
"

Ehkäpä feminatsien on mahdoton ymmärtää, mutta Henry ei ole heti sensuroimassa ja kontrolloimassa kaikkea ja sulkemassa kommenttilootaansa, jos tulee hiukankin erilaista mielipidettä tai näkemystä kuin hänen omansa.

Toisaalta, ehkäpä se pieni kontrolliyritys sen häirikkö-anoparven hillitsemiseksi oli ihan hyvästä.. ja voi olla tarpeen tulevaisuudessakin.

Mutta miksi linkitys edes PITÄISI estää? Miksi linkit eivät saisi vapaasti lennellä ympäriinsä tuoden ihmisille iloa, sisältöä, informaatiota ja keskustelunaiheita?

En ymmärrä mielivaltaista kontrollia... kaiken mahdollisen pitäisi saada olla niin vapaata kuin suinkin. Vain ehdottoman tarpeelliset rajoitukset saisivat mielestäni olla käytössä yleensäkin. Ihminen on luonnostaan vapaa, ja kaipaa vapautta hiukankin vangittuna.

Minulle tuo on siis aivan käsittämätön kysymys - ennemminkin haluaisin vastauksen kysymykseen - mitä tällaisen kysyjän mielessä oikein liikkuu - ottaako kysyjä ihan itsestäänselvyytenä sen, että linkitys pitäisi aina estää? Kuinka jollekulle edes tulee mieleen kysyä tuommoista?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Olisiko kenelläkään muuten esittää kunnollista lähdeviitettä tms tuosta Sari Näreen halveksuttavasti oikeustapauksesta?"

Jopa Hesari huomasi tapauksen aikanaan. En tiedä löyutyykö sähköisessä muodossa mistään. Painetussa sanassa se kyllä löytyy.

antti heiskala