sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Rauhallisuus valttia?

Rohkea ei saa naista muita useammin
Jotkut miehet omaavat uskomattoman pokan. He juttelevatkin vieraille naisille täysin luontevasti, jolloin ujommat miehet tyytyvät kateellisina katsomaan vierestä. Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan aloitteita paljon tekevät, aggressiviset miehet eivät kuitenkaan saa naisia rauhallisempia miehiä enemmän.

Tutkimuksen kohteena olivat Ecuadorissa Amazonin sademetsässä elävän Waorani-heimon miehet. Miesten aggressiivisuus ja rohkeus mitattiin taistelukertojen määrällä ja selvisi, että enemmän vihollisverta vuodattaneilla miehillä ei kuitenkaan ollut enempää vaimoja tai lapsia kuin rauhallisemmilla miehillä.

HS mielipide:
Miehet, pitäkää nyt huolta perheistänne

Varsin suuri osa suomalaisistakin on joutunut taloudelliseen kurimukseen, ja vielä suurempi osa joutuu kasvavan työttömyyden vuoksi. Nyt on nähty vasta tämän näytelmän esipuhe. Talouslamasta tulee eri arvioiden mukaan vuosien mittainen.

Omat läheiset tulevat muodostamaan perheille tärkeät tukijoukot. Heistä kannattaa pitää nyt hyvää huolta.

Miehet, pitäkää nyt erityisen hyvää huolta perheestänne. Sehän on teille kuitenkin se kaikkein tärkein. Ja ajatelkaa perhe mahdollisimman laajana käsitteenä: Katselkaa myös yli oman ydinperheenne. Siellä näkyvät sisaret, veljet, isät ja äidit aina serkkuihin saakka.

Pitäkää huolta toisistanne. Ja ennen kaikkea omasta vaimostanne, parhaasta ystävästänne.

JUKKA SEVERI MÄKINEN

Työelämän tasa-arvo politiikan agendalle
Keskustanaisten aktiivien Merja Korpelan, Raili Myllylän ja Annika Saarikon mielestä poliittiselle naisjärjestölle on edelleen työsarkaa esimerkiksi työelämän tasa-arvokysymysten edistämisessä.

Raili Myllylä pelkää esimerkiksi naisvaltaisten työpaikkojen kärsivän eniten taantuman vaikutuksista. Hoitoalalla tehtiin 1,5 vuotta sitten työehtosopimukset, jotka toivat pääosin kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa oleville hoitajille reilut palkankorotukset.

Naistutkijan ura katkeaa ennen aikojaan

2 kommenttia:

Tomppeli kirjoitti...

Off-topikkia taas pukkaa:

Hesarin Kuiskaaja kommentoi uusimman Tulvan pilapiirrosta. Piirtäjä valitsisi Islamin ja vapauden välillä Islamin, koska sen puitteissa pukeudutaan burkhaan. Kuvassa taas vapautta edusti sellainen annemoilasmaisen "paljastavasti" pukeutunut. Kuiskaajan mukaan Taleban kiittää.

Ehkä kyseessä oli pila, ja sanottiin ihan päinvastoin kuin tarkoitettiin. Jos taas ei -- kuten luulen -- taas yksi osoitus feminismin kaltaisten hihhuliliikkeiden käsittämättömästä mieltymyksestä totalitarismiin ja siten "vääräoppisten" vainoon. Tuollaisessa feminsimissä on suurin piirtein yhtä paljon tekemistä tasa-arvoa kuin neukkulaisessa ruumiskassassa.

Anonyymi kirjoitti...

Aika liikuttava kirjoitus, tuo Jukka Severi Mäkisen mielipidekirjoitus.

Tyypillisesti Hesari näki siinä jotain tärkeää ja ajankohtaista pointtia. 3/4 eroista on naisen hakemia, mutta heille tuollaiset kehotukset ovat turhia, kun he tekevät rohkeita ratkaisujaan ja lähtevät tyttöjen kanssa vähän bailaamaan ja laatuseksiä hankkimaan. Severin kirjoituksen sisältö ja sen näkökulma on kuin se olisi jostain aivan eri yhteiskunnasta tai planeetalta kuin tämä omamme?