sunnuntaina, toukokuuta 03, 2009

Työttömyys nuorten miesten ongelma

Työttömyys nuorukaisten harteilla
Suomessa työttömyydestä on tullut yhä enemmän nuorten miesten ongelma. Heidän työttömyytensä kasvoi viime nousukaudenkin aikana.

Nuorukaisten työttömyysaste oli maaliskuun lopulla lähes 24 prosenttia, kun samanikäisten naisten työttömyysaste jäi hieman alle 15 prosenttiin.

Työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) mukaan syitä nuorten miesten työttömyyteen on useita. Teollisuudesta on kadonnut runsaasti työpaikkoja. Taustalta löytyy myös koulunkeskeyttämisiä sekä elämäntapavalintoja.

- Kun nuorista miehistä joka neljäs on työttömänä, pitäisi hälytyskellojen jo soida valtioneuvostossa. Edessä voi olla todellinen nuorisotyöttömyyskriisi, kun koulunsa tai opiskelunsa päättävät nuoret tulevat joukon jatkoksi, Jutta Urpilainen varoittaa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tutulta femakkojen modus operandilta.

How the government uses dirty data to legislate moralityHomo

Anonyymi kirjoitti...

Why some single women just need to shut up.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa Why some single women just need to shut up -kirjoituksessa on muuten kommenttiosastossa minusta varsin herkullisia kirjoituksia.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Kas kummaa kun ei halytyskellot soineet nousukauden aikana. Informaatiotahan tuosta saatiin oikein vuonna 2009. "Jo silloin", saatiin kuulla, eurooppalaisesti katsottuna, poikkeuksellisen ainutlaatuisen sukupulittuneesta ilmiosta.

Kyse on tietenkin ollut tahallisesta pimityksesta. Tuosta on taysin oikeutettua vaatia vastuullisia virkamiehia vastuuseen. Toivottavasti ainakin heidan halytyskellot soivat.

Nomen Nescio

Anonyymi kirjoitti...

Seksitilastojen totuuksia: se onkin alle 14 senttiä!

Jorma kirjoitti...

"Taustalta löytyy myös koulunkeskeyttämisiä sekä elämäntapavalintoja."

Koulunkeskeyttäminen on kyllä aikuisten, eikä lasten vastuulla oleva asia.

Puhuuko työministeri Cronberg elämäntapavalinnoista myös matalapalkka-aloille hakeutuneiden naisten kohdalla? Eipä taida puhua. Silloin on kyllä koko yhteiskunta vastuussa aikuisten naisten omien valintojen seurauksista.

Anonyymi kirjoitti...

"Työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) mukaan syitä nuorten miesten työttömyyteen on useita. Teollisuudesta on kadonnut runsaasti työpaikkoja. Taustalta löytyy myös koulunkeskeyttämisiä sekä elämäntapavalintoja."

hhuoraaminenkin on enimmäkseen elämäntapavalinta.

Peikkotyttö kirjoitti...

"Puhuuko työministeri Cronberg elämäntapavalinnoista myös matalapalkka-aloille hakeutuneiden naisten kohdalla? Eipä taida puhua. Silloin on kyllä koko yhteiskunta vastuussa aikuisten naisten omien valintojen seurauksista."

Minä kyllä ymmärtäisin Cronbergin tarkoittaneen elämäntapavalinnalla jotain muuta kuin ammatinvalintaa. Esimerkiksi sitä, että talvella ollaan Alpeilla hiihtopummina (ja samalla Suomessa kortistossa) ja kesällä tehdään kiltisti duunia.

Jorma kirjoitti...

"Minä kyllä ymmärtäisin Cronbergin tarkoittaneen elämäntapavalinnalla jotain muuta kuin ammatinvalintaa."

Niinpä niin, mutta kun se ammativalinta on ihan samanlainen elämäntapavalinta.