lauantaina, toukokuuta 23, 2009

Vuoden ansiokas tasa-arvotyö

Naisasialiitto Unioni valitsi sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtaneen kirkkoherran Marja-Sisko Aallon vuoden Lyytiksi.
Tulemalla julkisuuteen sukupuolenkorjauksessa olevana luterilaisen kirkon pappina Aalto teki Naisasialiiton mukaan näkyväksi kirkossa ja yhteiskunnassa vallitsevia epätasa-arvoisia rakenteita ja luonut näin edellytyksiä naisten ja muiden syrjittyjen ryhmien aseman parantamiselle.

Lyyti-arvonimi myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.

Are Men the Second Sex Now?

This may come as little surprise to most people: In times of crisis, women are more likely to take a shopping spree than in normal times.

Avoliittolain pelätään lisäävän riitoja eron jälkeen

Halosen huolenaiheet

Shakkiuutisia

37 kommenttia:

Viimeinen veteraani kirjoitti...

"Turnauksen voittajan Henry Laasasen jäätävä katse."

Feministeilä on pelko perseessä jo :)


Jatka samaan malliin Henry ! :D

Teemu kirjoitti...

Kappas vaan. Onneksi olkoon!

-Teme-

Ville kirjoitti...

Baby P:n surmaajille elinkautinen

Baby Peterin äiti ja tämän poikaystävä saivat tänään elinkautiset tuomiot 17 kuukauden ikäisen pikkulapsen kuolemasta. (...) Äiti oli vielä ennen tuomionlukua vedonnut tuomarilta anteeksiantoa. Äiti väitti, että ei ymmärtänyt rakastamansa miehen aiheuttamaa vaaraa lapselle.

Tuomari ei 27-vuotiaan naisen anteeksipyyntöä niellyt.

- Olet manipuloiva ja itsekeskeinen ihminen. En usko, että olit sokea sille, mitä talossa tapahtui tai että olet naiivi, tuomari Stephen Kramer sanoi oikeusistunnossa uutistoimisto PA:n mukaan.

- Sinun käytöksesi kuukausien aikana esti sosiaaliviranomaisia tapaamasta Peteriä. Johdit aktiivisesti viranomaisia harhaan ja toimit itsekkäästi koska suhteesi isäpuoleen oli sinulle tärkeämpi.

- Toivon, että ehdonalaisesta päättävät henkilöt pitävät tämän mielessään, tuomari ryöpytti.

Mortimer kirjoitti...

Onnittelut!

anomalia kirjoitti...

Shakkimestaruuden arvo riippuu vastustajista.

Oliko muut turnaukseen osallistujat vain shakkia harrastavia julkkiksia vai oikeasti myös tasokkaita pelaajia?

Henry Laasanen kirjoitti...

"Oliko muut turnaukseen osallistujat vain shakkia harrastavia julkkiksia vai oikeasti myös tasokkaita pelaajia?"

Olihan siellä mukana tuore MM-kakkonenkin.
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=761300

Ralf Sund pelasi yllättävän hyvin, vaikka tupeksikin tasapeliaseman lopussa.

Kyllä julkkismestaruuden arvo on mittaamaton vastustajien tasosta riippumatta. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Shakkimestari on ilmiselvää YTM-kaartia, samaa sarjaa NHL-tähtien tai ainakin SM-liigapelaajien kanssa.
Eikö? Miksi?

t. kävelevä dildo ;)

Juho Autio kirjoitti...

jäätävä katseTuota ei kestäisi edes hypnoottinen Mihail Tal.

Näyttää H. Laasanen olevan pikashakin vahvuuslistalla Suomessa sijan 200 tuntumassa, seloluvulla 2185.

Julkkisten pätkimisestä pitäisi saada painotetut pisteet. Tai sitten on tyydyttävä statuksen nousuun. Tosin shakkipiirit tuskin ovat optimaalinen ympäristö kerätä bändäreitä.

Juho Autio kirjoitti...

Oliko kyseessä muuten kutsuturnaus vai saiko osanottaja määritellä itsensä julkimoksi?

apina kirjoitti...

Onnittelut vaan voittajalle! Tuloslistahan sen kaiken kertoo: ei yhtään naarasta...

Sen kunniaksi Anne Moilanenkin tunnusti jumalanpalveluksessaan juuri äsken, ettei miesten ja naisten väkivaltaisuudessa ole mitään eroa!

Henry Laasanen kirjoitti...

Ongelma tuossa julkkisten shakkiturnauksessa on tietenkin se, että kukaan oikea julkkis ei pelaa shakkia. Poliitikkoja ei oikein surutta voi laskea oikeiksi julkkiksiksi. Siten pelaajina oli henkilöitä, joita harva tietää. Esim. Parkkinen ei tuntenut minua, enkä minä Parkkista. Minä toki tunsin Vuoksenmaan, mutta muut joille mainitsin hänestä eivät olleet kuulleetkaan. Tuksu ja Nykäs-Matti tekisivät tietenkin hyvää turnaukselle. Loka-Laitinen olisi ollut yksi shakkitaitoinen puolijulkkis lisää.

Juu, olin ennakkoon hiukan liian tasokas muihin pelaajiin nähden, olenhan shakkimestari jo vuodelta 1987
http://www.shakki.net/pelaaminen/tittelit/mestari.html

En tosin ole pelannut oikeita pelejä 20-vuoteen, mitä nyt pikapelejä netissä. Uusien shakkikellojenkin aikaan asettaminen oli ylivoimaista.

Pikashakin vahvuuslistan luku on todella vanhaa perua, sillä viimeiset pikapelini ovat 80-luvun puolelta.

Kyseessä oli kutsuturnaus - oikeista julkkispelaajista on tosiaan ilmeisesti pulaa. Varsinaisessa pikapelin SM-turnauksessa oli pelaamassa kansanedustaja Arto Satonen (joka on myös tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja), joka olisi ollut hyvä pelaaja.

Shakkitehtäviäkin löytyy
http://www.saunalahti.fi/~stniekat/st/st97hx3.pdf

anomalia kirjoitti...

"Juu, olin ennakkoon hiukan liian tasokas muihin pelaajiin nähden, olenhan shakkimestari jo vuodelta 1987
http://www.shakki.net/pelaaminen/tittelit/mestari.html"

Ahaa, olit siis ovelasti julkikseksi naamioitunut shakkimestari harrastelijoiden joukossa. :-)

Noista turnaukseen osallistujista en tiennyt shakin pelaajiksi muita kuin Eero Paloheimon, joka oli joskus Eduskunnan shakkimestari.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuloslistahan sen kaiken kertoo: ei yhtään naarasta..."

Itse asiassa, kyllä neljäs sija on nais... siis tytölle varattu. Virhe on kumminkin ilmeisen helppo tehdä, joten pääset tällä kertaa vain lievällä näpäytyksellä. ;)

Suomalaisnaisten puutetta ei sen sijaan tarvitse edes ihmetellä.

Marko Tauriainen kirjoitti...

Turnaus oli tällä kertaa tällainen. Joskus toiste sitten toisenlainen. Naisista mukaan voisi pyytää ainakin Tanja Poutiaista.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten shakkipelissä on vain 80% nappuloista. Epistä.

Paavo kirjoitti...

Niistä tyypeistä, joiden mielestä silikonitissien hankkiminen on vitun sairasta, aika suuren osan mielestä sukupuolenvaihtamisleikkaus on ookoo, silloinkin kun siihen kuuluu silikonirinnat. (korjaus on hiton uuskieltä, onko se korjaus vai on kyseenalaista, vaihtaminen on selvää.)

Ehkä olen väärässä, että suuren osan mielestä. Silti monella suvaitsevaisella on siinä outo paikka, kun miehen silikonitissit on ookoo, mutta naisen silikonitissit on nounou.

Vaikka homouden pitää ihan lajin säilymisen kannalta olla marginaalinen ilmiö, niin monien on kovin vaikeaa tunnustaa, että homot on marginaalissa ja kuuluvat sinne, koska ovat marginaalinen ilmiö. mainstream mainoskampanja ei voi tähdätä homoyleisöön. Ei se vain toimi.

Anonyymi kirjoitti...

Paavo: Johtunee enemmänkin siitä, että silikonitissit eivät ole ihan sama asia, jos ja kun ne hankkii nainen tai kun ne hankkii mies ollakseen nainen. Edellisellä on jo tissit, jälkimmäisellä ei ole.

(En esitä mitään mielipiteitä hankkimisen puolesta tai sitä vastaan tässä, toim. huom.)

Vortac kirjoitti...

Entäs ne tyypit, joiden mielestä on luonnotonta ja typerää hankkia silikonitissejä TAI 'vaihtaa sukupuoltaan' (lainausmerkeissä, koska sukupuolta ei voi inkarnaation alettua noin vain vaihtaa enää - ei pelkkä biologian rukkaaminen asiaa tarpeeksi auta)..?

Eli on ihmisiä, joiden mielestä molemmat asiat ovat hölmöilyä.


- Vortac

Vortac kirjoitti...

Shakkiturnauksen voittaminen on varmasti hauskaa, etenkin tuollaisissa julkisuuspaineissa! Melkoinen urotyö, sanoisin.

Toisaalta on muistettava, että voiton huuma lievenee aikaa myöten, ja lopulta kokemuksesta tulee vain yksi muisto muiden joukossa.

- Vortac

Henry Laasanen kirjoitti...

Videonpätkä shakkiturnauksesta
http://www.youtube.com/watch?v=yNLzh1GQ9zE

Anonyymi kirjoitti...

"Tulemalla julkisuuteen sukupuolenkorjauksessa olevana luterilaisen kirkon pappina Aalto teki Naisasialiiton mukaan näkyväksi kirkossa ja yhteiskunnassa vallitsevia epätasa-arvoisia rakenteita ja luonut näin edellytyksiä naisten ja muiden syrjittyjen ryhmien aseman parantamiselle.

Lyyti-arvonimi myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä."


Onhan se tietenkin mittaamattoman arvokas tasa-arvoteko kun leikkaa pallit irti.


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Anonyymi kirjoitti...

"Videonpätkä shakkiturnauksesta"

Olisit pelannut vähän jalkapalloa shakkilaudalla. :>Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Tulemalla julkisuuteen sukupuolenkorjauksessa olevana luterilaisen kirkon pappina Aalto teki Naisasialiiton mukaan näkyväksi kirkossa ja yhteiskunnassa vallitsevia epätasa-arvoisia rakenteita"

Minusta hän teki näkyväksi vain yhden onnettoman urpon.

Anonyymi kirjoitti...

Useimmat lapset leikkivät skoobaria ja inkkaria, mutta tajuavat kuitenkin jossain vaiheessa että leikki on leikkiä ja lakkaavat kuvittelemasta olevansa jotain muuta kuin ovat. Nuo sukupuolenvaihtajat eivät ole koskaan kokeneet tuota tajuamisvaihetta ja elävät edelleen harhoissaan. Miehestä ei saa naista tekemälläkään. Eikä naisesta miestä. Kumitissit ja korkkarit voi laittaa ja kullin kasseineen leikata pois, mutta oikeilla naisilla on sen haavan lisäksi myös munasarjat.

Anonyymi kirjoitti...

Entä miten "naisesta mieheksi muuttuva" alkaa tuottaa miehen sukusoluja? Ihan täyttä pelleilyä. itä surullisempaa touhua, sen enemmän valtio siihen rahaa työntää, mitä sairaampaa.

Tämä maa alkaa virallisella tasolla olla täysin sairas - mielisairas, kiitos Tarja Halosen. Onneksi muutama jäärä kuitenkin vielä sinnittelee vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi, transseksuaaleiksi itsensä kokeville kyse on paljon voimakkaammasta ja tärkeämmästä asiasta kuin jostain inkkarilleikistä.

Ja vaikka ns. sukupuolenvaihdosleikkaukset jättävät paljon toivomisen varaa onnistumisen tason suhteen, niin se ei tee tästä ongelmasta yhtään sen vähemmän vaikeaa.

Mitä tulee homoihin, niin käsittääkseni homot ja transseksuaalit eivät ainakaan kovin suoraan liity toisiinsa. Transseksuaalinen seksuaalinen mielenkiinto saattaa olla kiinnostunut vain miehistä, vain naisista tai sitten kummastakin sukupuolesta, niin kuin muutkin ihmiset.

Homo

Vortac kirjoitti...

Ja vaikka ns. sukupuolenvaihdosleikkaukset jättävät paljon toivomisen varaa onnistumisen tason suhteen, niin se ei tee tästä ongelmasta yhtään sen vähemmän vaikeaa.

Ongelmasta? Mistä ongelmasta? Jos joku tuntee olonsa epämukavaksi kehossa, jonka sukupuoli ei olekaan sama kuin 7 viimeksi läpikäydyssä inkarnaatiossa, eihän sen tarvitse ongelma olla, jos ymmärtää syyt ja seuraukset. Parasta, mitä voi asialle tehdä, on koettaa parhaansa mukaan sopeutua 'hankalantuntuiseen' kehoon. Tietenkin järkyttävintä tämä on heillä, jotka ovat olleet pitkään naisen kehossa (siis monia ruumiillistumia peräkkäin) ja sitten yhtäkkiä syntyvät miehen kehoon, koska eivät osaa ollenkaan toimia miehen tavoin, tulevat todella pahasti haukutuksi ja kiusatuksi, koska eivät tajua eivätkä osaa toteuttaa miehen roolia, eivät pysty hankkimaan kumppania, kun yhtäkkiä pelkkä nätiltä näyttäminen ei riitäkään.. ja voipa olla, että mielenkiinto on vieläkin voimakkaasti kohdistunut 'omaan sukupuoleen'.. mjooh, nyt kun asiaa miettii, niin kyllähän se tavallaan ongelmalta vaikuttaa.

Kaikella on kuitenkin syynsä, ja aika kyllä selvittää asian lopulta. On typerää taistella kohtaloa, karmaa ja omaa elämänsuunnitelmaa vastaan koettamalla väkipakolla muuttaa jälkikäteen kehonsa sukupuolen muuksi kuin mitä se luonnostaan alunperin on.

Tietenkin, nyt kun asiaa miettii, voi myöskin hyvin maskuliinisella hepulla olla vaikeuksia elää yhtäkkiä naisen kehossa.. silti, olettaisin, että se on vaikeampaa toisinpäin, koska kaikki 'naisen etuudet' ovat yhtäkkiä poissa, kaikki se huomio, ihailu, tarjoamiset, läheisyys, hellyys, intiimiys, halit ja seksi - kaikki onkin yhtäkkiä valtavan TYÖN takana sensijaan että se olisi tarjoiltu hopealautasella niinkuin aina ennenkin.

Otaksuisin, että itse olen kyllä vähän tämänsuuntaisia tapauksia, eli olen varmastikin elänyt naisen kehossa ainakin edellisessä, ehkäpä vielä sitäkin edellisessä ruumiillistumassani - siinä määrin shokeeraavaa on käyttää miehen kehoa pitkästä aikaa, ja koettaa sopeutua tuohon älyttömään 'miehen rooli'-nimiseen pakkopaitaan. Mutta toisaalta ehkäpä sen vuoksi näenkin sen mielettömyyden niin hyvin ja tarkasti - sekä nyt näen myös naisten virheet ikäänkuin enemmän puolueettomin silmin.

En kuitenkaan ikinä edes harkitsisi mitään hiton leikkauksia, eikä tämä loppujenlopuksi mitenkään erityisen epämukavalta pelkästään keho-fiilis-mielessä tunnu. Ainoastaan yhteiskunnallinen touhu (femakot ja naiset mukaanlukien) saa miehen kehossa olemisen tuntumaan ajoittain melko rasittavalta.

Ehkäpä menen liian pitkälle ajatellessani, että jotkut noista 'trans'-tapauksista itseasiassa kaihoavat sitä menetettyä naisen seksuaalista valtaa, jota miehen kehossa ei enää olekaan. Kyllähän sellainen olisi mukavaa kenestä hyvänsä.

Itse kuitenkin kaipaan eniten ihmisten tasa-arvoista oikeutta toisen ihmisen kesken, olipa ihmisen keho sukupuoleltaan mies tai nainen.

Eläisin siis paljon mieluummin maailmassa, jossa olisi aito tasa-arvo ihmisten ja sukupuolten kesken, kuin sellaisessa maailmassa, jossa miehillä olisi ylivalta naisiin nähden.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Lisäisin alkuperäiseen pointtiin vielä sen, että kyllä anonyymikin kana jyvän löytää - olen nimittäin samaa mieltä siinä, että se on aivan pelleilyä siksikin, ettei sillä saavuta mitään muuta kuin illuusion. Miehestä ei inkarnaation alettua naista (eikä naisesta miestä) saa maapallon mainstream-nykytekniikan keinoin millään ilveellä. Pitäisi pystyä muuttamaan näiden sukusolujen, toimivien kivesten, munasarjojen ja -johtimien yms. lisäksi myös energiapolariteetti, chakrojen pyörimissuunnat, aivojen rakenne (myös eetteritasolla) yms. eikä tosiaan pelkkä genitaalialueen silpominen ja uudelleenrukkaaminen voi ikinä sitä asiaa ihmiselle tuoda - muutosta sukupuoleen.

On syytä muistaa siis, että pelkkä halu olla toisenlaisessa kehossa ei luo mitään mystistä kolmatta sukupuolta - sukupuolia on vain kaksi - ja ainoa varsinainen 'kolmas' sukupuoli voisi olla ehkä hermafrodiitti. (Tosin tämäkin olisi lähinnä ihminen, jossa molemmat kaksi sukupuolta ovat yhdessä kehossa kahden kehon sijasta, joten tämä menee sittenkin vähän semantiikaksi)

Kiinnostaisi kyllä tietää nuo esoteerisemmat seikat hermafrodiiteista - tällaisista yksityiskohdista on tällä planeetalla vaikea saada luotettavaa tietoa. Voiko olla 'nais-energisiä' hermoja ja sitten vastaavasti 'mies-energisiä' hermoja.. jotka sitten voisivat vaikka mennä naimisiin keskenään, ja toinen olisi nalkuttava ja naisellisesti pukeutuva akka ja toinen autoa rassaava lihaksikas alfauros..

Mietin että jotain tällaista varmaan tapahtuu homoseksuaalisissa suhteissa - fyysisesti ollaan ikäänkuin genitaalialueelta samanlaisia, mutta jokin sisäinen ero saa toisen ilmentämään feminiinisyyttä hyvin paljon, ja toisen taas maskuliinisuutta.. tai tämähän on ainakin stereotypia. Itse olen kyllä tavannut noita feminiinisiä homppeloita ja 'tavallisen miehen' oloisia homoja, joita ei homoksi arvaisi jos ei tietäisi.. mutta en kyllä varmaksi osaa sanoa, toimiiko tämä teoriani.

Ja Homo, lienet liian tieteellinen ja älyllinen edes harkitaksesi asian tutkimista millään muotoa tai myöntääksesi esoteerisille hörhöteorioilleni mitään arvoa.. joten en liene voi tiedustella asiaa teikäläiseltä.

Unohtuipa vielä naisten erilainen painopiste ja muukin fysiologinen rakenne kuin genitaalialueet tai tissit (näitä ei kai lasketa genitaaleiksi?).. kuinka esim. pienennät isoa miehen kättä hennoksi ja siroksi naisen kädeksi? (tosin toisinpäin se näyttäisi helposti onnistuvan, kuten monet rekkakuskitelaketjufeminatsilesbot ovat osoittaneet)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:"Jos joku tuntee olonsa epämukavaksi kehossa, jonka sukupuoli ei olekaan sama kuin 7 viimeksi läpikäydyssä inkarnaatiossa, eihän sen tarvitse ongelma olla, jos ymmärtää syyt ja seuraukset."

Vortac, elämän kokonaismäärä
kasvaa. Ei riitä sieluja kaikkiin kroppiin, jotta inkarnaatioteoria vahvistuisi. Mitä järkeä uskoa tuollaiseen?

Elämä ja tietoisena olo
on monimutkaisempaa, kuin mikään. Saatamme olla jonkin suuren lähteen osasia, jotka ovat jakautuneet persooniin, minuiksi ja sinuiksi. Se miten persoonallisuutemme
käyttäytyy riippuu energiamassamme muodostumista. Oman massan muokkaaminen on vaikeaa, mutta "noituuden" avulla on mahdollisuus saada aikaan siirtymiä jopa toisiin ruumiisiin.
Noitia ei nykyisin oikein ole, mutta onhan meillä kuitenkin kovat huumausaineet turvanamme muistuttamassa siitä, että maailma on yhä olemassa.

Naisten ylläpitämä "maskuliininen rooliodotus" yhteiskunnassamme on karu fakta, eikä lainkaan liioiteltu. On hyvä, että
on valveuduttu tutkimaan asiaa, joka on porautunut syvälle moneen alitajuntaan. Naiset hakevat miehistä turvaa ja ovat pettyneitä jos mies alkaa käyttäytyä femiinisesti, siten, että saattaisi tarvita turvaa itsekin.

"Eläisin siis paljon mieluummin maailmassa, jossa olisi aito tasa-arvo ihmisten ja sukupuolten kesken, kuin sellaisessa maailmassa, jossa miehillä olisi ylivalta naisiin nähden. "

Miehet ovat niin syvällä
öyhötyksessä ja profeminismissä, että jokaiselle naiselle riittää käytännössä joku, joka antaa riittävästi turvaa. Ja nämä miehet eivät mitenkään ainakaan kannusta naisia luopumaan odotuksista miehiä kohtaan, valveutumaan ja kehittämään itseään sille tasolle, että kykenisivät elämään tasa-arvoisesti.

Nykytilanteesta ei voi
syyttää vain naisia. Tasa-arvon
maailmassa sukupuolella ei kieltämättä olisi niin paljoa merkitystä, eikä se säätelisi sitä millainen persoonallisuus kukin
saisi olla.

Itse voisin olla jopa
tyytyväinen, jos saisin nähdä
jonkun naisia oikeasti sortavan ja vähättelevän kansanliikkeen. En nyt niinkään siksi, että se olisi hyvä asia, mutta se saattaisi
saada aikaan sen, että naiset oppisivat kantamaan vastuuta ja kohtaamaan kärsimyksiä samaan tapaan kuin miehet nykyään ja ehkä lopulta kukistamaan tuon liikkeen
tuusannuuskaksi. Naiset ehkä oppisivat olemaan vahvoja ja ymmärtäväisiä, jos heitäkin hetki sorrettaisiin joskus.

Miten olisi tuollainen liike kuin "naiset alfamiesten kotiorjiksi OY?"


Bmad

Ilmari kirjoitti...

Bmad:"Vortac, elämän kokonaismäärä
kasvaa. Ei riitä sieluja kaikkiin kroppiin, jotta inkarnaatioteoria vahvistuisi. Mitä järkeä uskoa tuollaiseen?"

Paitsi että elämän kokonaismäärä ei kasva. Ihmisten ja muutaman kotieläinlajin määrä ehkä kasvaa, mutta tieltä saavat väistyä luonnonvaraiset eläimet. "Elämän" _yksilömääräkin_ saattaa jopa vähentyä biomassan keskittyessä muutamiin suuriin eläimiin, kuten ihmisiin ja karjaan. Veikkaan että ainakin 99 % lajeista on taantunut viimeisen parin sadan vuoden aikana. Esimerkiksi Afrikassakaan luontoa ei nykyään juuri ole, vaan täplittäisiä luonnonpuisto-enklaaveja. Tuttuni Max Planck Instituutista Leipzigista kertoivat, että Tai-metsä Norsunluurannikolla on pahoin raiskattu. Esimerkiksi n. 50 % simpansseista on tapettu ihmisen toimesta muutaman vuoden sisällä keittotarpeiksi.

Jos saimaannorppakantaa (tai susikantaa tai ahmakantaa) pidetään vielä pitkään nykyisessä alennustilassa (parisataa yksilöä), se tulee häviämään pelkästään sisäsiittoisuuden takia. Suomen metsät ovat nykyisin puupelloista koostuvia lajiköyhiä aavikoita.

Noniin. "Elämän" kokonaismäärä ei siis kasva.

Anonyymi kirjoitti...

"Paitsi että elämän kokonaismäärä ei kasva. Ihmisten ja muutaman kotieläinlajin määrä ehkä kasvaa, mutta tieltä saavat väistyä luonnonvaraiset eläimet."

No tottakai jotkut
väistyvät aina. Mutta lajilla, kuin lajilla on mahdollisuudet "lisääntyä", ja näin käy kun perheeseen tulee 3 lasta tai enemmän.
Myös avaruuden tähtijonot ulottuvat sekunti sekuntilta yhä
kauemmaksi.

Jos alussa oli kaksi,
(jotka eivät muuten
syntyneet vitusta, vaan tupsahtivat tänne jostain, no ketäpä tämä "mysteeri" nykymaailmassa kiinnostaa) elämän kokonaismäärä on kohonnut huomattavia määriä. Sukupuutot ja
lajien kuolemat eivät ole olleet koskaan esteenä elämän kokonaismäärän lisääntymiselle. Voi olla, että lähivuosikymmeninä länsimaisia ihmisiäkin alkaa kuolla erilaisissa luonnonkatastrofeissa, mikä kyllä selittyy ihan maaplaneetan resurssipulalla ja hitaalla avaruusteknologian kehityksellä (kiitos naisten, kun ette valitse näitä "nörttejä" vaan keskitytte tappajageeneihin).

Ja jos universumissa
inkarnoituvien ja kokemusta hankkivien sielujen määrä olisi vakio, on suhteellisen mahdotonta ratkaista, miten niitä
kasvavalle tietoisuuskannalle riittäisi. Pidän aika
todennäköisenä, että koko tämä reinkarnaatio-oppi on peräisin ihmisen tarpeesta jatkuvuuteen, kun ei haluta kohdata maailman rakenteen paljon monimutkaisempaa
luonnetta.

Itse olen tullut siihen
tulokseen, että elävä olento elää
elämänsä mitan ja sen jälkeen
tapahtuu jotain transsendenttia, ehkä sulautuminen suurempaan alkulähteeseen. Tosiasiassa me olemme - aina - ja aina olleet
enemmän kuin ihmisiä. Ja on myös täyspäisempää elää elämänsä yhtenä kokonaisena matkana, kuin sen mukaan, että tänne tullaan aina uudestaan ja uudestaan.

Ihminen, jolla on aikaa
ajatella tulevansa uudestaan ei loppujen lopuksi pääse koskaan hyödyntämään sitä intohimoa, minkä ainutkertainen elossaolon projekti hänelle tarjoaa.


Bmad

Ilmari kirjoitti...

Bmad:"Ja jos universumissa
inkarnoituvien ja kokemusta hankkivien sielujen määrä olisi vakio, on suhteellisen mahdotonta ratkaista, miten niitä
kasvavalle tietoisuuskannalle riittäisi."

No kun se tietoisuuskanta ei kasva vaan jopa supistuu tällä hetkellä. Rotta on yhtä tietoinen kuin herra Bmad. Tietoisuus on perusmuodossaan fenomenaalinen kokemus jostain. Tämä on vakio-ominaisuus esim. kaikilla nisäkkäillä. Vasta tietoisuuden "korkemmat muodot" ovat suhteessa harvinaisempia, esimerkiksi mielen teoria, ymmärrys toisten päänsisällöstä ylipäätään ja omasta paikasta maailmankaikkeudessa jne.

Anonyymi kirjoitti...

"No kun se tietoisuuskanta ei kasva vaan jopa supistuu tällä hetkellä."

Tuonkin teoriasi mukaan
se on joskus noussut. Mutta ei se supistu tällä hetkellä, koska
avaruus laajenee.

"Rotta on yhtä tietoinen kuin herra Bmad."

Voi ollakin. Rotat on fiksumpia.


Bmad

Ilmari kirjoitti...

"Tuonkin teoriasi mukaan
se on joskus noussut. Mutta ei se supistu tällä hetkellä, koska
avaruus laajenee."

Tieteellisesti tässä nousussa tai laskussa ei ole mitään ongelmaa. Halusin korjata virheellisen väittämän, en puolustaa reinkarnaatiota.

Miten avaruuden laajeneminen liittyy tähän?

Jorma kirjoitti...

"Tulemalla julkisuuteen sukupuolenkorjauksessa olevana luterilaisen kirkon pappina Aalto teki Naisasialiiton mukaan näkyväksi kirkossa ja yhteiskunnassa vallitsevia epätasa-arvoisia rakenteita"

Voisiko Naisasialiitto Unioni lopettaa miesvihansa sotkemisen tasa-arvoasioihin?

Anonyymi kirjoitti...

"Lyyti-arvonimi myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä."

Onhan se tietenkin mittaamattoman arvokas tasa-arvoteko kun leikkaa pallit irti.

Muita aivan yhtä hienoja Lyyti-tasa-arvotekoja ovat ainakin ne kun "äitikin voi olla isä" ja kun "Jeesuksessa ei ole tippaakaan miestä". Noi ainakin on takuuvarmoja Lyytin arvoisia juttuja.

Se minua kanssa kiinnostaa, että onkohan Naisasialiitto Unionilla voucherit Hesperian suljetulle valmiina, jos vaikka aina välillä tulee tarve.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi, transseksuaaleiksi itsensä kokeville kyse on paljon voimakkaammasta ja tärkeämmästä asiasta kuin jostain inkkarilleikistä.Et ottanut pistettä. Kyse on nimenomaan siitä, että lapsetkin ymmärtävät leikin päättyvän mutta ns. sukupuolenvaihtajat eivät.