maanantaina, heinäkuuta 27, 2009

Sama palkka eri työstä

The female discount for sexual predators

Why is educating boys so hellishly hard?

Gentlemen, you've never had it so good: Women are getting more attractive in evolutionary 'beauty race' (sehän se ATM:ä riemastuttaa, kun naiset vaan kaunistuvat)

Are boys falling behind in school? Teachers fine-tune approach to address reading, writing, school engagement

My Feminist Boyfriend: The Man Who Loves Womyn

Never grow up

The narcissism of consumer society has left women unhappier than ever

TENNIS REVEALS DISHONESTY OF FEMINIST BELIEFS
By citing only the "entertainment value," ideological feminists reveal that they believe also in equal pay for unequal work. That's no different, really, from believing in unequal pay for equal work. While feminists claim to oppose working women's unequal pay for equal work, their less-than-serious attention to the sexes' tennis prize money endorses the concept of more work for equal pay for male tennis players. It also illustrates how these feminists, even as they complain that men undervalue women's work, can undervalue men's work.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo "Gentlemen, you've never had it so good: Women are getting more attractive in evolutionary 'beauty race'" vaikuttaa aika puyolivillaiselta kirjoitukselta. JA typerää kun nettiuutisissakaan ei yleensä anneta plagioituihin lähteisiin todellisia lähdeviitteitä, jotta voisi helposti itse tarkistaa asian.

En tiedä oliko esimerkiksi kohta: "Men meanwhile apparently remain as aesthetically unappealing as their caveman ancestors." olevinaan joku vitsikäs heitto vain, mutta ainakin tuo tuntuisi oudolta, jos samaan aikaan kuitenkin: "Meanwhile the least attractive men had 13 per cent fewer children than other men."

Samoin nuo valitut kuvat vaikuttivat vähintään kyseenalaisilta. Kyllä jo varsin varhaisessa taiteessa on erittäin kauniita patsaita tai maalauksia - ja toisaalta hallitsijoiden ulkonäköä ei ole syytä pitää minään esimerkkinä parhaimman ulkonäön edustajista aikakautena.

Mitä tulee kauneudenhoitotuotteiden saatavuuteen, niin se on varmastikin parantunut. Toisaalta niin on parantunut ruuan saatavuuskin - ja sen aiheuttamaa lihomista ei millään meikeillä peitetä...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

...vielä hieman jatkoa:

Mitä sitten tulee Satoshi Kanazawa:n horinoihin, niin suhtautuisin hyvin suurella varauksella kaikkeen mitä hän kirjoittaa, sillä hänen aiempia kirjoituksialukiessa usein tulee se vaikutelma, että hän kirjoittaa aivan mitä sattuu, kunhan se vain sopii hänen ajattelumaailmaansa ja ideologialle vastaikkaiset esimerkit ohitetaan käytännössä täysin.

Ja minä sentään pidän evoluution huomioimista eri aloilla, kuten psykologiassa kiinnostavana ja tutkimisen arvoisena asiana. Valitettavasti vain näillä aloilla tuntuu huseeraavan myös koko lähestymistavan arvovaltaa nakertavia helpoheikkejä, jotka heittävät aivan liian kevyin perustein kaikenlaisia puolivillaisia väitteitä.

Mitäköhän esimerkiksi oikeastaan tälläkin tarkoitetaan: "‘In my study, I demonstrate that more men than women are “average” looking, while more women than men are either “attractive” or “very attractive." Onko miesten ja naisten ulkonäköä vertailtu jotenkin keskenään - ja jos on, niin miten?

Jos taas on erikseen vertailtu miehiä ja erikseen naisia, niin tarkoittaako se sitten sitä, että naisissa on myös vastapainoksi enemmän kauheita suohirviöitä? Muutenhan olemme suunnilleen siinä mahdottomassa tilanteessa, että suunnilleen kaikki ovat vähintään keskimääräisiä tai paljon sitä parempia (vrt. 90 % autoilijoista on mielestään keskimääräistä parempia kuljettajia).

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Satoshi Kanazawa:n wikipedia-sivu ei ole erityisen mairitteleva mielestäni.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Prostituoitujen määrä lisääntyi Ruotsissa

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Facebook-huijari nyhti suomalaisnaista

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Homo: "Samoin nuo valitut kuvat vaikuttivat vähintään kyseenalaisilta. Kyllä jo varsin varhaisessa taiteessa on erittäin kauniita patsaita tai maalauksia - ja toisaalta hallitsijoiden ulkonäköä ei ole syytä pitää minään esimerkkinä parhaimman ulkonäön edustajista aikakautena."

Ei todellakaan. Ensinnäkin, hallitsijoiden kuvia usein kaunisteltiin, jolloin todelliset hallitsijat eivät useinkaan olleet niin komeita/kauniita kuin kuvista voisi päätellä. Yksi hyvä esimerkki on Anna Kleveläinen:

http://www.tucoo.net/ART/UploadFiles_8529/200609/200691982811507.jpg

Ihan suht sievä, eikö? Ja tämä oli vaimo, jonka ulkonäköä puoliso Henrik VIII kauhistui niin, ettei kyennyt seksiin puolisonsa kanssa. On vaikea kuvitella, että kukaan pitäisi kuvan naista niin epämiellyttävänä ja Henrikin kerrotaankin raivonneen, että häntä on huijattu (kyseinen kuva teetätettiin Henkalle, jotta hän näkisi tulevan vaimonsa).

Siksi toiseksi, jotkut Nefertiti ja Batseba... Ei KUKAAN tiedä, miltä Nefertiti ja Batseba todella näyttivät! Ihan turha esitellä noita kuvia ikään kuin niistä selviäisi sen aikakauden kauneuskäsitys. Nuo kuvat heijastavat ainoastaan maalausaikansa kauneuskäsitystä.

MikkoAP kirjoitti...

"Ei todellakaan. Ensinnäkin, hallitsijoiden kuvia usein kaunisteltiin, jolloin todelliset hallitsijat eivät useinkaan olleet niin komeita/kauniita kuin kuvista voisi päätellä."

Niinpä. Lapsena sairastetut rokkotaudit ym. arpeuttivat ja toisaalta ylimystössä oli paljon sukurutsaakin. Lisäksi heidän avioliittonsa perustuivat poliittisiin olosuhteisiin, ei siihen, tunsivatko he vetoa toisiinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Älä käy naisille vittuilemaan!


Naistyöntekijöiden syrjintä maksoi Dellille 9,1 miljoonaa

Tietokonejätti Dell on taipunut maksamaan yli yhdeksän miljoonaa dollaria sopiakseen kanteen työntekijöiden sukupuolisyrjinnästä.

Dellin entinen työntekijä Jill Hubrey nosti kanteen yhtiötä vastaan viime vuoden lokakuussa. Hubrey syytti Delliä naistyöntekijöiden järjestelmällisestä syrjinnästä. Hubrey vaati kanteen ulottamista koko yhtiön kaikkiin naistyöntekijöihin, jotka olivat tulleet yhtiön palvelukseen helmikuun 2003 jälkeen.

Hubrey syytti Delliä naisten syrjimisestä palkkauksen lisäksi ylennyksissä ja uramahdollisuuksissa.

Kanteeseen liittyi myöhemmin myös Laura Guenther.

9,1 miljoonan dollarin sopimussummasta 4,5 miljoonaa jaetaan Hubreyn ja Guentherin kesken. 1,1 miljoonaa kattaa naisten asianajokulut ja loput, 3,5 miljoonaa dollaria käytetään yhtiön nykyisten naistyöntekijöiden palkkojen korjaamiseen.

Kanteessa päädyttiin sopuun oikeuden ulkopuolella. Sopimuksen mukaan naiset vetävät kanteensa pois oikeuden käsittelystä. Sopuratkaisun mukaan Dell ei ole syyllistynyt vääryyksiin naistyöntekijöiden kohtelussa.

Asiasta kertoo PC World.

"Sopimuksella ei ole vaikutuksia Dellin työntekijöihin Suomessa", kertoo markkinointijohtaja Sanna Nieminen Tietoviikolle.

Päivitys 27.7. kello 11.27: Lisätty Dellin kommentti Suomen osalta.

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article311453.ece

- funtsikaa hei, kaikille miestyntekijöille rahallista korvausta siitä, että joku mies kokee mahdollisesti tulleensa sukupuolensa takia syrjityksi. Miltä kuulostaisi?

Anonyymi kirjoitti...

Myös minä suhtaudun tuohon tutkimukseen epäröiden:ensinnäkin, suurin osa (80%) plastiikkakirurgien asiakkaista on naisia. Eli toisinsanoen 80 % ihmisistä, jotka leikkauttavat kasvojaan tai muuta ruumiinosaansa tehdäkseen itsestään symmetrisemman, ovat naisia. Vain 20 % näistä henkilöistä on miehiä.

Aika moni(ellei suurin osa) Hollywood-julkkiksista (kuten Angelina Jolie tai se toinen esimerkkinä käytetty Kate Hudson) on käynyt kauneusleikkauksessa. Tiedän, että molempien tapauksessa on muotoiltu nenää. Ja Angelinan kohdalla ehkä jotain muutakin, kuten leukaa, mutta ainakin nenää. Kauneuskirurgian suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja menetelmät parantuneet. Eikä tämä ole vain julkkisten juttu: myös opiskelija-tytöt ja duunari-naiset ovat valmiita säästämään rahaa tähän. Ja näin he tekevätkin, esim.siellä Jenkeissä.

Itse asiassa Amerikassa taidetaan leikata kaikkein eniten ihmisiä, ja Amerikkalaisten viehättävyyttähän tutkimuksessa tutkittiinkin. Myös siellä kauneuskirurgia lisääntyy jatkuvasti.

Toiseksi: naiset käyttävät huomattavasti useammin( ja enemmän) meikkiä kuin miehet. Nainen voi meikin avulla luoda illuusion pienemmästä nenästä, täyteläisimmistä huulista, korkeammista poskipäistä tai vaikkapa suurimmista silmistä. Useimmat naiset pyrkivät meikkaamaan silmistään suuremmat ja tämä taito on kohtuuhelposti opittavissa. Miehet eivät käytä meikkiä tehdäkseen silmistään viehättävämmät tai "parannellakseen" muuten piirteitään. korkeintaan peittääkseen ihonsa punakkuutta. Myös väri- ja muu kosmetiikan myynti on ollut jatkuvassa kasvussa.

Tekstissä ei muistaakseni mainittu mitään siitä, oliko valokuvien naisilla kasvoillaan meikkiä. Myöskään mahdollisista kirurgisista operaatioista ei ollut mitään faktaa.

Sen yhden tuoreen ranskalaistutkimuksen mukaanhan meikkaavat tarjoilijattaret saavat 25 % suurimpia tippejä, kuin meikkaamattomat tarjoilijattaret.

Kolmanneksi: kumpihan sukupuoli panostaa enemmän pukeutumiseensa luodakseen illuusion paremmista vartalon mittasuhteista korkokenkien ym.avulla? Jälleen kerran:naiset. Miehiä kiinnostaa vähemmän "muokata" vartalostaan mahdollsimman täydellinen erilaisten pukeutumiskikkojen avulla.

On varmasti totta, että naiset ovat "kaunistuneet", mutta uskon, että asia johtuu lähinnä edellä mainituista jutuista. Tutkimus ei nimittäin ainakaan tyrmännyt sitä teoriaa, että ehkä naiset vain yrittävät aiempaa enemmän. Kaikkien tiedossahan on jo, että naiset ovat aina panostaneet miehiä enemmän ulkonäköönsä.

Realisti

Anonyymi kirjoitti...

Homo:

"Mitäköhän esimerkiksi oikeastaan tälläkin tarkoitetaan: "‘In my study, I demonstrate that more men than women are “average” looking, while more women than men are either “attractive” or “very attractive." Onko miesten ja naisten ulkonäköä vertailtu jotenkin keskenään - ja jos on, niin miten?"

Niinpä. Mistä hän on saanut sen faktan, että miehissä olisi enemmän keskiverron näköisi? Onko hän valinnut vaikkapa 1000 miestä ja 1000 naista ja pyytänyt joukon ihmisiä pisteyttämään nämä kasvokuvat asteikolla 1-5? Vai onko hän vain subjektiivisesti vilkuillut jotain valokuvia tms. ja todennut, että näinhän se on.

Vaikuttaa nollatutkimukselta, kuten monet muutkin kyseisellä sivustolla olleet "tutkimukset."

Realisti

Anonyymi kirjoitti...

Ja tuli vielä mieleen...hassua, että yksi artikkelin kuvista oli Marilyn Monroesta: hänkään ei ollut luonnostaan yhtä kaunis kuin tullessaan kuuluisaksi. Laitettiin leukaimplantti, kavennettiin nenää, blondattiin hiukset, laitettiin hiuksiin kaunis kampaus, meikattiin viimeisen päälle, laitettiin harrastamaan liikuntaa ja olen lukenut, että hänelle asennettiin myös takapuoli-implantit. Tosin noista peppuimplanteista en ole 100 % varma , mutta kaikki muu edellä mainittu on totta. Tosin olihan hänen henkilökohtaisen "kauneusevoluutionsa" lopputulos varsin upea.

Realisti

Anonyymi kirjoitti...

Todennäköisesti joku Brad Pittkin tunkee Botoxia naamaansa. Luulen että joillekin nykypäivän "Leading Ladyille" osuus joille on tehty ainakin nose job > 90%.

Anonyymi kirjoitti...

Jos joku ei jaksa lukea koko juttua niin pari poimintaa:

"The female discount for sexual predators

Reported sex offenses by women increased tenfold from the '80s to the '90s, yet their prison time remains but a fraction of what men receive. A Kansas State professor found that, on average, male teachers faced up to 20 years in prison for sex abuse, while female teachers were handed probation, house arrest or a maximum of three years of jail time.
...
On a summer night in 2006, 23-year-old Angela Rudy pulled her car over just up the street from West Perry High School in Pennsylvania and had sex with a 14-year-old boy. The boy was a friend of Rudy's family. She wanted to wait until he was 16—the state's age of consent—but she'd been drinking that day. Desire gave way.

Nearly a year passed before a tip reached police. By then Rudy was pregnant, weeks away from giving birth to the victim's son.
...
Yet Rudy pleaded guilty. The prosecutor implored the judge to make her punishment on par with that of any male defendant.

But to the judge, the coming child meant teacher and boy now owned a "lifelong relationship." She also didn't want to deny the mother the critical bonding of infant and mother. Rudy walked with two years' probation.

"She's only out because she's a woman," the victim's mother told the press.

The ironic twist: The boy's 23-year-old brother is serving four years for impregnating a 15-year-old girl.
...
The most famous case is that of Mary Kay Letourneau, who apparently found her soul mate when the boy was only in second grade.
...
While male offenders are viewed as pathetic or worse, female offenders are often celebrated and ogled.
...
"It's so important that we get it out there that this is child abuse," says Golland, who writes on the subject on the website momlogic.com. "This whole belief that the boys are 'getting lucky' doesn't help. It will only allow these women to continue to do this and others to feel like it's OK to do it."

The fact remains that most male victims aren't OK with it. Even those who've reached adulthood rarely speak out on the matter. But those who do paint the same portrait as girls who've been sexualized before they've even learned to drive."

Turo kirjoitti...

Kaupunki perusti uuden viran - Jaana Vasankarista hankepäällikkö

"Syyttäjä päätti viime viikolla jättää nostamatta syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä, virka-aseman väärinkäyttämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta, joista Vasankaria epäiltiin. Syyttämättäjättämispäätös on yksityiskohdiltaan salainen."

- luen kaikki tapauksesta täältä:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/vasankarista-hankep%C3%A4%C3%A4llikk%C3%B6/468846

Katso myös "arkisto"

tympeäNörttö kirjoitti...

Newer grow up -artikkeli väittää että +20-30-vuotiaat miehet mieluummin vain pelailevat(*) kuin haluaisivat "aikuistua", tässä tapauksessa hankkiutua perheenpääksi. (*Pelailu tapahtuu ilmeisesti sekä tietokonepelien että jopa naisten kanssa.) Olisi hienoa jos näitä asioita tutkittaisiin joskus vähän tarkemmin - ja vaikka ihan Suomessa. Itse en ainakaan tunne kuin pari poikaa/miestä, jotka mieluummin jäisivät (koti)kotiin pelaamaan kuin menisivät töihin ja hankkisivat perheen. Sen sijaan vielä harvemmassa ovat ne tyypit, jotka ylipäätänsä ikäänkuin menisivät kaupaksi markkinoilla. Kuka siis syyttää ketä ja miksi? Naiset miehiä lapsellisuudesta? Miehet naisia pinnallisuudesta? Loogisesti ajatellen asiat voitaisiin puida läpi, mutta ehkä näissä ei ole logiikkaa, kun ei ole mitään yhtenäistä elintäkään, eivätkä asiat siis ikinä ratkea...

Argh kirjoitti...

Ehkäpä Never grow up -artikkeli kuvaa sen tilanteen ensioireita, jossa miesten lisääntymiskustannukset on yhteiskunnan toimesta ajettu naisten lisääntymiskustannusten yli. Silloin miehetkin alkavat valikoimaan naisensa tarkemmin, ja saattavat löytää jopa jotain ihan muuta tekemistä.

Minusta ihan tervettä ja kannatettavaa kehitystä, ainakin niin kauan kuin isyyteen ja perheeseen liittyvä lainsäädäntö pidetään niin räikeän epätasa-arvoisena kuin se nyt on.

tympeäNörttö kirjoitti...

En tiedä mitä tarkoitat lisääntymiskustannuksilla, Argh, joten skippaan sen kohdan. Kommentoin nyt tätä: "Minusta ihan tervettä ja kannatettavaa kehitystä, ainakin niin kauan kuin isyyteen ja perheeseen liittyvä lainsäädäntö pidetään niin räikeän epätasa-arvoisena kuin se nyt on."

Arvasin että joku älähtää asiasta tuolla tapaa - ja pelkäänpä että tuo ajattelu on myös Henryllä ollut syy linkin esillenostoon. Mielestäni tässä asiassa voisi keskittyä kuitenkin ajattelemaan positiivisesti: kaikkia niitä iloja mitä perhe ja lapset suovat. Toki ideaalitilanne on pelkkää fantasiaa, aina. Mutta pitäisikö sitten todella keskittyä niihin negatiivisiin puoliin, tässä tapauksessa mitä ilmeisimmin isyyshuijauksiin, elatusmaksusotkuihin ja isien sortamiseen? Onko mielekästä väittää että nuo asiat ovat arkipäivää, realistisia uhkia liki kelle tahansa miehelle/tulevalle isälle? Innostaisiko epäkohtien korjaaminen miehiä en masse taas perheenperustamisiin? Minun on vaikeaa uskoa sitä, enkä siksi oikein jaksa negatiivisuuksiin jämähtämistä. (Pointtini on siis se, että vika ei piile lainsäädännöissä eikä yhteiskunnassa sinänsä, vaan ihmisten käsityksissä toisistaan. Vähempi hedonistisuus saisi naiset keksimään kestävempiä ihmissuhderatkaisuja, kuin YT-miehet, ja samalla innostaisi miehiä kohtaamaan naiset uudella tavalla, eikä vain jäämään pelaamaan kotiin.)

Anonyymi kirjoitti...

Intiimejä viestejä alaiselleen lähettänyt nainen sivuun johtotehtävistä

Hyvärinen J. kirjoitti...

Arawn & MikkoAP:
"Ei todellakaan. Ensinnäkin, hallitsijoiden kuvia usein kaunisteltiin, jolloin todelliset hallitsijat eivät useinkaan olleet niin komeita/kauniita kuin kuvista voisi päätellä."

Niinpä. Lapsena sairastetut rokkotaudit ym. arpeuttivat ja toisaalta ylimystössä oli paljon sukurutsaakin. Lisäksi heidän avioliittonsa perustuivat poliittisiin olosuhteisiin, ei siihen, tunsivatko he vetoa toisiinsa.


Epäilemättä aivan totta. Ei tosin estänyt allekirjoittanutta teini-iässä ajattelemasta, että olisi ollut kiva vaihtaa paikkoja rajakreivi Ekkehardtin kanssa - syynä tietenkin kreivitär Uta: http://www.artecreha.com/Historia_Arte/images/stories/Ekkeardt&Uta3.jpg
Toisaalta, kun 80-luvun suburbaaneissa ammis-henkisissä piireissä tyrkyllä olleet naiskauneusihanteet olivat tyyppiä Sabrina Salerno ja Samantha Fox, ei ihmekään jos meni patsaaseen ihastumaan.

Argh kirjoitti...

"Onko mielekästä väittää että nuo asiat ovat arkipäivää, realistisia uhkia liki kelle tahansa miehelle/tulevalle isälle?"

Ovat ne sen verran realistisia uhkia, että kannattaa miettiä hyvin tarkkaan kenen kanssa lyö hynttyynsä yhteen. Tämän lisääntyneen harkinnan seurauksena sitten entistä suurempi osa naisista ei löydä ottajaansa perheenperustamismielessä.

Kyllä "itsenäisen ja vahvan" (usein yhtä kuin itsekäs ja kusipäinen) naisen kanssa seksiä voi harrastaa, mutta perheen perustaminen lähentelee miehen näkökannalta suoranaista typeryyttä, ellei tiedä tarkkaan mitä on tekemässä.

Lisääntymiskustannuksilla tarkoitin vain yleisiä suvunjatkamiseen liittyviä kustannuksia (ei välttämättä aina rahassa mitattavia), jotka vievät resursseja muilta asioilta. Kukin mittaa nämä kustannukset niin kuin tahtoo.

Ennen nainen investoi lähestulkoon henkensä jälkikasvua saadakseen, mies ei juuri muuta kuin siemenensä. Nykyään raskausaika ja ensimmäiset elinkuukaudet ovat vain murto-osa siitä resurssien kulutuksesta, jonka lapsien kasvattaminen vaatii.

Näissä oloissa odottaisin miestenkin olevan varsin valikoivia pariutuessaan. Ainakin heidän pitäisi olla pirun paljon entistä krantumpia kasvaneiden riskien ja resurssivaatimusten vuoksi.

Vortac kirjoitti...

Toisaalta, kun 80-luvun suburbaaneissa ammis-henkisissä piireissä tyrkyllä olleet naiskauneusihanteet olivat tyyppiä Sabrina Salerno ja Samantha Fox, ei ihmekään jos meni patsaaseen ihastumaan.

Kyllä Samantha Fox oli paljon hehkeämpi ja kauniimpi kuin tuo UTA, joka tuossa patsaassa ainakin näyttää tympeältä tavikselta, oikeastaan lähes mieheltä.

Mutta nämä kait ovat niitä makuasioista, joista voi kiistellä maailman tappiin ilman että mikään muuttuu.

- Vortac