perjantaina, elokuuta 28, 2009

Feminismistä

Monen roolin Meriläinen
- Miehilläkin on sukupuoli ja myös heillä oltava tasa-arvo, Meriläinen sanoo.
Feministejä luullaan usein vain naisten puolustajiksi. Historiallisesti naisten asema ollut miehiä huonompi, joten Meriläisen mielestä on ymmärrettävää, että feministit ovat ajaneet naisten oikeuksia.
- Naista on pidetty alempiarvoisena ja vähäisempänä. Tästä asemasta on ollut pitkä matka ponnistettavaksi siihen, että voidaan puhua miesten oikeuksista.

Vihreä feminismi

Feminismistä ja kaupunkitilasta

Virkkunen: Naiskiintiöt yhä tarpeen politiikassa

Turun Sanomien tuore kakkospäätoimittaja Riitta Monto astuu maskuliinisen median johtoon. Leivotaanko hänestä imagoa kiillottava kiintiönainen?
Toimitusjohtaja Ketonen ei ole koskaan aiemmin saanut yhtä suuria aplodeja tekemästään päätoimittajavalinnasta kuin nyt.

Turun Sanomat on siis astunut 2000-luvulle ja valinnut johtoonsa naisen. Silti suurimpien sanomalehtien vastaavat päätoimittajat ovat edelleen kaikki miehiä.

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"- Miehilläkin on sukupuoli ja myös heillä oltava tasa-arvo, Meriläinen sanoo."

Miesten psyyken toimintaa
ja oikeuksia rajoitetaan niin paljon, että miehet ovat hyvinkin rajattuja "sukupuoliminuuteensa".
Se mitä miehet oikeasti ovat ei ole useinkaan selvää ja juuri tämä on se tasa-arvo-ongelmien ydin: miehuus on hukattu, heistä on läähättäviä seksistisiä testosteronilinkoja, jotka tuottavat hyötyjä, kuten rahaa ruokaa kyynisille naisystävilleen.

Feministien mielestä naisen pitäisi voida toimia miehekkäästi ja päästä samaan kuin mies. Kuitenkaan miehen ei tulisi yrittää päästä samaan kuin nainen. Tällainen asetelma asettaa sukupuolet arvojärjestykseen, milloin mitenkinpäin. Joka tapauksessa: miehiltä edellytetään sitä, etteivät he kilpaile naisten, vaan toistensa kanssa saadakseen naisten suosion.

Tasa-arvo edellyttäisi
niin paljon muutakin, kuin huoltajuuskysymysten ratkaisua. Maskuliininen rooliodotus pitäisi paljastaa ja miehet pitäisi vapauttaa seksistisestä "miehen työstä", joka on älykkäälle, sekä kokonaisvaltaiselle ihmiselle vieras elämäntehtävä.

"Feministejä luullaan usein vain naisten puolustajiksi."

Kyllähän naisia puolustellaan,
jotta miehet voisivat tanssahdella heidän ympärillään. Miehet ovat naisten viihdyttäjiä, naiset taas (valitsemiensa viihdyttäjien) orjia.

Miehille pitäisi antaa muitakin mahdollisuuksia elää.

Feministit eivät anna. Heidän tasa-arvonsa on yhtä tyhjän kanssa.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Roosa Meriläinen on unohtanut yhden tärkeän seikan ja se on se että isät HALUAVAT ja VALITSEVAT uran ja taloudellisen edun tavoittelun mieluummin kuin lapsensa kasvatuksen oli syy siihen mikä tahansa. Ei voi väittää niin että kun siten tapahtuu se olisi jotenkin äitien vika. Joskus voi olla mutta en usko että lähellekkän aina.Luulenpa että harvemmin nykyaikainen nainen haluaa ottaa päävastuun perheestä.

Tämä on yhteiskunnassa oleva huomattava tasa-arvon epäkohta, joka tulisi voida korjata ja sen korjaaminen lähtee kotoa ja JO ennen mahdollista eroa. On miehiä jotka haluaisivat (ainakin sanovat niin mutta eivät TOIMI niin) olla lapsiensa kanssa enemmän ja monesti miehet havahtuvat isyyteen vasta sitte kun on jo erottu ja sittenkin vasta kun on todellinen katastrofi jo tapahtunut eli esim. teini kapinoi todella rajusti. Siitä ei voi syyttää naista vaan miehen on katsottava itse peiliin ja toimittava toisin.

Kalle

Anonyymi kirjoitti...

"Luulenpa että harvemmin nykyaikainen nainen haluaa ottaa päävastuun perheestä."

Oikeastaan voisi sanoa niin, että edelleen harvemmin nykyaikainen nainen haluaa ottaa päävastuun perheen elätyksestä.

Yhä naiset valitsevat heitä paremmin tienaavia miehiä.

Perheessäkin pätee usein http://fi.wikipedia.org/wiki/Suhteellinen_etu esim. töiden tekemisen ja lastenhoidon välillä.

Jorma kirjoitti...

"Feministejä luullaan usein vain naisten puolustajiksi."

Ei luulla, vaan tämä tiedetään. Feministit ovat nimenomaisesti naisasianaisia. Ei se tosiasia kieltämällä mihinkään katoa.

"Tästä asemasta on ollut pitkä matka ponnistettavaksi siihen, että voidaan puhua miesten oikeuksista."

Seli seli. Rosa Meriläisen historiallinen näkemys on tietenkin virheellinen, sillä alempien luokkien miesten asema on ollut selvästi heikompi ja huonompi kuin yläluokan naisten. Tästä tosiasiasta ei feministimyyteillä ja -valheilla yli päästä.

Haluaisin kuulla Meriläiseltä, miten hän perustelee sitä, että meillä hoidetaan jatkuvasti terveydenhuollon piirissä jotain vilustumistapauksia, vaikka vaarallisempiakin tauteja esiintyy jatkuvasti. Eihän sitä pitäisi Meriläisen logiikalla sallia, vaan auinoastaan vakaviin tauteihin pitäisi keskittyä.

Eikä tällä verukkeella voi mitenkään perustella sitä, että miesten oikeuksien ja aseman eteen ei 2000-luvullakaan ole tehty yhtään mitään.

MikkoAP kirjoitti...

"Luulenpa että harvemmin nykyaikainen nainen haluaa ottaa päävastuun perheestä."

Voit hyvinkin olla oikeassa. Naiset Mutta toisaalta hyvätuloisetkaan naiset eivät edelleenkään ole valmiita ottamaan TALOUDELLISTA vastuuta perheestä. Mitä enemmän nainen tienaa, sen enemmän on potentiaalisen miesehdokkaan tienattava. Ja toisaalta ei ole mitään perustetta väittää, että esim. kotiäidillä on PÄÄvastuu perheestä, jos mies vastaa taloudellisesta puolesta.

On turha syyttää pitkää päivää tekevää isää siitä, ettei hän ehdi olla paljon lasten kanssa. Mitäs kävisi, jos tämä mies tarjoutuisi menemään matalapalkkaisempiin hommiin, tai osa-aikaiseksi, jotta saisi olla enemmän lasten kanssa? Jep, äiti laittaisi eron vireille.

Jorma kirjoitti...

"On miehiä jotka haluaisivat (ainakin sanovat niin mutta eivät TOIMI niin) olla lapsiensa kanssa enemmän"

Eivät toimi, kun vaimo vaatii minkkiturkkia ja lapset trampoliinia. Siinä saa mies painaa pitkää päivää niska limassa täyttääkseen perheensä vaatimukset.

Anonyymi kirjoitti...

Kekkonen tilasi suojelupoliisilta Jallun MTV3 Katsomo

Sisältö ei ehkä vastaa aivan otsikon herättämää mielikuvaa, mutta ihan hyvä muistaa, että niin Suomessa kuin ulkomaillakin ns. miestenlehdillä on ollut ainakin menneisyydessä ihan merkittävääkin yhteiskunnallista vaikutusta.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Hoitajien lakkouhkahan palkittiin vuoden naistutkimustekona (osoittaa aika hyvin miten epätieteellistä touhua tämä naistutkimus on, sillä kyseessä on vain naisasialiike, joka yrittää verhoutua tieteen arvovallan alle ja samalla lokaa koko tiedeyhteisöä tällä naisen tavalla tietää). Nyt etsitään taas vuoden naistutkimustekoa. Nyt vain ehdotuksia vetämään. Miten olisi Tulta munille -Moilanen?:

Vuoden 2009 Naistutkimustekoa etsitään!Suomen Naistutkimuksen Seura ry. on jakanut vuodesta 2005 lähtien Naistutkimusteko-palkinnon.

Vuoden naistutkimusteon valitsemisen tarkoituksena on tehdä näkyväksi esimerkiksi tieteellisiä, taiteellisia, koulutuksellisia tai populaarikulttuurisia tekoja, jotka ovat omalla tahollaan osa suomalaista tasa-arvotoimintaa. Palkinnon saaja voi olla niin yksittäinen henkilö, yhteisö, projekti kuin esimerkiksi julkaisu. Vuonna 2008 palkinnon sai Tasa-arvorata-hanke.Tänä vuonna etsitään jo kuudetta Naistutkimusteko-palkinnon saajaa. Palkinto luovutetaan Turussa 20.-21.11.2009 järjestettävien Naistutkimuspäivien yhteydessä. Ehdotukset palkittavaksi teoiksi pyydetään toimittamaan sähköpostitse Suomen Naistutkimuksen Seuralle (naistutkimuksenseura@ulapland.fi) 10.10.2009 mennessä. Seuran johtokunta valitsee esitysten pohjalta palkittavan teon.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Feminismistä ja kaupunkitilasta -kirjoituksesta mainitusta Tiina Rosenbergistä ja hänen "suvaitsevaisuudestaan" pieni lainaus liittien femakkopuolueeseen:

On 13 September 2005 another of the 15 founding members of the Executive Committee, Susanne Linde, resigned from the party. Linde was the only member of the founding group who had previously been active in a centre-right political party, the Liberal People's Party. She gave as her principal reason the treatment she had received from another committee member Tiina Rosenberg, who, among other claims, had criticised her for being a heterosexual, and calling her a "middle class hag". Linde was unhappy with Rosenberg's "reverse homophobia". Witt-Brattström claimed Rosenberg had called her a "gender traitor" for having sex with men.[citation needed] Tiina Rosenberg herself later left the Executive Committee, but not Fi, after death threats to herself and her children, and perceived harassment from the media.

Homo

Ville kirjoitti...

Vaatimukset (nais)kiintiöistä ovat alentavia ja asettavat osaamisen ja myös itse henkilön kyseenalaiseksi.

Kalle, "On miehiä jotka haluaisivat (ainakin sanovat niin mutta eivät TOIMI niin) olla lapsiensa kanssa enemmän ja monesti miehet havahtuvat isyyteen vasta sitte kun on jo erottu ja sittenkin vasta kun on todellinen katastrofi jo tapahtunut eli esim. teini kapinoi todella rajusti. Siitä ei voi syyttää naista vaan miehen on katsottava itse peiliin ja toimittava toisin."

Naisia ei saa syyttää, mutta sinä saat syyttää miehiä "toimimattomuudesta". Mietitkö yhtään realiteetteja? Vaikka mies olisi kuinka tuonut ilmi halunsa olla lasten kanssa kotona, voi nainen yksinkertaisesti sanoa, että me tarvitsemme sinun palkkasi, omani ei riitä. Ja miehelle ei jää vaihtoehtoja. Sitten nainen valittaa kun mies ei ole "koskaan" kotona lasten kanssa vaan aina töissä, turhautuu ja ottaa eron. Ja tämä on miehen syytä? Kärjistettyä, kyllä.

Hieman realismia peliin. Mitä jos se nainen menisi (paremmin palkattuihin) töihin ja elättäisi perhettä vaikka vuoden-puolitoista kun mies on lapsen kanssa kotona, maksaisi sitä asunto ja autolainaa?

Anonyymi kirjoitti...

Sarjassamme somebody please think of the children -kukkahattutädit:

Pelastakaa lapset varoittaa vanhempia lasten kuvien jakelusta netissä

Eipä tässä olla kovin kauaksi päästy näistä insesti ja lastentarhojen pedofiilihysterioista...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Pätevät naiset eivät hae isojen sanomalehtien päätoimittajiksi. Tai jos kerran joku hakee, hän menettää työnantajan luottamuksen ennen nimitystä. Tarkoitan siis Korhosta.

Vähemmän stressaavien lehtien päätoimittajien joukossa sen sijaan on paljon naisia.

Kysymys kai osin kuuluu: mikä motivoi miehiä sellaisiin stressaaviin hommiin, joihin naiset (eikä suurin osa miehistäkään) halua? Kilpailu, kunnianhimo, status ...

Anonyymi kirjoitti...

Kolmivuorotyö huonontaa rasva-arvoja

...
Vuorotyö on aiemmin liitetty myös sydäntautien, unihäiriöiden, onnettomuuksien ja jopa syövän vaaraan.

Vuorotyön yleistymisen myötä siihen liittyviin terveyshaittoihin on alettu kiinnittää enemmän huomiota. Konkreettisin esimerkki lienee Tanskasta, missä rintasyöpä luokitellaan työperäiseksi sairaudeksi. Siellä korvauksia myönnetään rintasyöpään sairastuneille naisille, jotka ovat tehneet yövuoroja yli 20 vuotta.
...

Nartut saavat vuorotyön köhöttamista tissisyöpäriskeistä korvauksia, mutta vuorotyötä saavat miehet eivät saa korvauksia kohonneista sydäntautiriskeistä. Taas tätä tasa-arvoa parhaimmillaan.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Onko metroseksuaalisuus iskenyt nyt mustalaismiehiin - vai mistä oikein on kysymys?:

Hamemies ja nainen ryöstivät huoltoaseman

...
Kahden miehen ja yhden naisen seurue saapui huoltoasemalle ennen yhdeksää illalla. Toinen nuorehkoista miehistä oli pukeutunut hameeseen ja yritti piilotella sen alla useita neljän litran öljykanistereita.

Kun vuonna 1976 syntynyt miesmyyjä yritti pysäyttää seurueen, porukkaan kuulunut 27-vuotias nainen uhkasi myyjää teräaseella. Myyjää uhattiin myös sanallisesti.
...

Homo

Heiskala kirjoitti...

Rosa Meriläinen palaa politiikkaan

palaa ja palaa.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten olisi syytä valita nössöjä nörttimiehiä alfauroiden sijaan, jos haluavat kotiasiat kuntoon.

Too much testosterone disrupts family life

"A man's spit may indicate what kind of father and husband he is. In polygamous societies, men with high levels of testosterone in their saliva are more likely to take several wives and give their children less attention, compared to those with less of the sex hormone coursing through their bodies."

Jape kirjoitti...

Kohuhoitajan matkalle jääneestä tuomiosta ei toimia

Tiedonkulun takkuilu murhista epäillyn helsinkiläishoitajan tapauksessa ei johda oikeuskanslerin puolelta erityistoimiin.

Tieto murhista epäillyn hoitajan lääkevarkaustuomiosta ei edennyt Helsingin käräjäoikeudesta alan työntekijöitä valvovalle viranomaiselle vuosiin. Valvova viranomainen, joka nykyisin on Valvira, sai ilmoituksen asiasta vasta tämän vuoden toukokuussa.

Käräjäoikeus tuomitsi perushoitajan vuoden 2006 toukokuussa ehdolliseen vankeuteen, koska nainen varasti sairaala Mehiläisestä huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä ja koetti anastaa potilaan lompakon. Perushoitaja ei valittanut ratkaisusta hovioikeuteen.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan tiedonkulun takkuilu johtui huolimattomuudesta. Käräjäoikeudessa on pyritty varmistamaan, ettei vastaavanlaista laiminlyöntiä enää tapahtuisi.

Jonkka kiinnittää käräjätuomarina toimineen naisen huomiota velvollisuuteen huolehtia ilmoitusvelvollisuuden toteutumisesta.


Niinpä niin. Jonkka unohtaa taas, että naisilla ei ole velvollisuuksia eikä velvollisuuden tuntoa. Siksipä tuokin poloinen naistuomari on tässäkin (perinteiseen tyyliin) itseasiassa uhri. Ei syytettä eikä tuomiota, voi jatkaa tehtävissään esteettä.

Ei helvetti sentän...

Anonyymi kirjoitti...

Femininity Is Natural
Richard Hoste

Taking Sex Differences Seriously
by Steven E. Rhoads

"One-day-old female infants have a stronger response to hearing a human in distress than their male counterparts. Three days after birth, the stronger female interest in people is present. Girls will maintain eye contact with a silent adult twice as long as boys do. If the adult talks, girls but not boys will look longer. Week-old baby girls but not boys can distinguish between an infant’s cry and other noises. Only females are able to separate photographs of people they know from those they don’t by the age of four months. Infants separate by sex very early. One-year-olds prefer to play with their own kind and when watching a movie of babies will look at the members of their own sex more than the other."

"Getting in the way of these egalitarian fantasies are the wishes of actual women. In surveys, women are more likely than men to say that they enjoy spending time with infants. Sweden, always on the cutting edge, decided in the 1970s to allow parental leave for a family only if the father took it. The government undertook a propaganda campaign to get men to take care of their children. To this day, Swedish mothers take parental leave twice as often as fathers do and for six times as long. Similar evidence comes from the Israeli kibbutzim. These small communities aimed specifically at doing away with traditional sex roles. At the beginning, children were raised away from their parents. After lobbying by young mothers, the family is once again the center of society."

"A primate female is built for birthing and raising children. Her psychological makeup and hormonal balance evolved for it. Some skills are remarkably specialized. When a baby cries in pain, mothers and fathers react the same way. But when the cry is “I want” (food, comfort) the female is quicker to respond. When childless women watch a video of a baby crying their heart rates accelerate. Those of childless men decelerate."

Heiskala kirjoitti...

Vihersensuurin kynsistä.

"Roosa Meriäinen palaa politiikkaan" - Tuuliviiri yllä talon katon

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on "maskuliininen media?"

Turun Sanomat?

Anonyymi kirjoitti...

"Kysymys kai osin kuuluu: mikä motivoi miehiä sellaisiin stressaaviin hommiin, joihin naiset (eikä suurin osa miehistäkään) halua? Kilpailu, kunnianhimo, status ...
"

Asia on juuri näin kuin sen sanotkin. Miesten motivaatio näihin tehtäviin on heissä itsessään eikä hiedän perherooleissaan tai ns. odotusarvoissa tai jossain huuhaa markkina-arvossa. Ihmiset eivät ole kauppatavaraa. Eikä talousteorion voi perustellä ihmisyyttä. Se ja nämä seikat ovat on totuus. Naiset eivät ole niitä jotka vaativat enemmän rahaa tms. vaan MIEHET ihan itse haluavat käyttää aikaansa nostaakseen statustaan, rooliaan tai mitä tahansa.

Kalle

Anonyymi kirjoitti...

Huoh, humanisti kertoo Totuuden(TM).

Motivaatio on ihmisessä itsessään, mutta roolit vaikuttavat muiden ihmisten kautta.

Siinä ei rimpuilu paljon auta, jos naiset esim. preferoivat hyvätuloista toimeentulotuen varassa elävään.

Tai suhde romahtaa tulotasoa seuraten.

Miehet nostavat statustaan ja hankkivat rahaa, koska sillä saa naisia.

Anonyymi kirjoitti...

"Miehet nostavat statustaan ja hankkivat rahaa, koska sillä saa naisia."

ja kauniita ja älykkäistä naisia, joita on mukava katsella ja kuunnella ja joilta saa hyvät geenit jälkeläisilleen.

MikkoAP kirjoitti...

"Ihmiset eivät ole kauppatavaraa. Eikä talousteorion voi perustellä ihmisyyttä.

Heh! Sitten naiset voivatkin lakata preferoimasta varakkaita miehiä!

Miss Midnight kirjoitti...

Talousteorioin ei voi perustella ihmisyyttä, mutta sitä ei kai kukaan ole yrittänytkään tehdä. Sen sijaan markkina-arvoteoria soveltuu oivallisesti parisuhteiden muodostumisen mallintamiseen. Näinhän ihmiset tekevät aivan arkipuheessakin -- ei ole mitenkään harvinaista kuulla lauseita tyyliin: "Olen taas palannut markkinoille", "Huonot valikoimat tässä baarissa", "Se ei ole sun arvoinen", "Kyllä sä saisit paremmankin" tai "Sä olet liian hyvä mulle" (joka paradoksaalista kyllä sanotaan useimmiten niille, jotka jäävät täysin osattomiksi).

*pyytää nöyrästi anteeksi kun ruokkii trollia*

Vortac kirjoitti...

kauniita ja älykkäistä naisia, joita on mukava katsella ja kuunnella ..

Siis nainen, joka on sekä kaunis, että älykäs, ja jota on mukava myös kuunnella?

Oletko sattumoisin juuri palannut pitkältä lomalta joltain toiselta planeetalta?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Motivaatio on ihmisessä itsessään, mutta roolit vaikuttavat muiden ihmisten kautta.
"

Ne roolit vaikuttavat ainoastaan niihn ketkä eivät tunne itseään.

"Olen taas palannut markkinoille", "Huonot valikoimat tässä baarissa", "Se ei ole sun arvoinen", "Kyllä sä saisit paremmankin" tai "Sä olet liian hyvä mulle" (joka paradoksaalista kyllä sanotaan useimmiten niille, jotka jäävät täysin osattomiksi"

Nuo mainitsemasi seikat kertovat ainoastaan sen, että talousteorioiden SANASTO on ylieskielessä ja se kertoo KAUPALLISTUNEESTA maailmasta, mutta sillä ei ole mitään tekemistä yleisesti ihmisen kanssa joka tuntee maailman ja suhteensa siihen. Sanoista ja niiden merkityksistä löytyy paljon pohdintoja. Johdantoa sen etsimiseen tässä: http://www.youtube.com/watch?v=Q9IJ4gpuX7U

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=flz6shD3g2s

ja tuossa hieman lisää yleistietoa. (Ei Henkalle kun Henkka ne kuitenkin jo ennestään tunteekin.)