perjantaina, elokuuta 28, 2009

Marianne Hester tutkii

Women three times more likely to be arrested for domestic violence

Tutkimuksen tuloksiin on tosin syytä suhtautua varauksin

33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti tätä kuuluisaa ideologiavetoista sukupuolittuneesta näkökulmasta tehtyä tutkimusta.

Tomi kirjoitti...

Onko kukaan tutkaillut paljonko muut yhteiskuntatieteilijät viittaavat naistutkimukseen?

Yleinen sääntö kun lienee, että jos vain löytyy joku muu lähde, älä koskaan viittaa naistutkimukseen. Tuo johtuu siitä, että minkä tahansa naistutkimuksen joutuu lukemaan aika tarkkaan, jotta pääsee selvyyteen, onko siinä käytetty hyväksyttävää metodologiaa. Vaiva menee usein hukkaan, kun käy ilmi, että objektiivisuden sijaan tutkimusta on ohjannut poliittinen aate.

Luulisi, että nykyään, kun nuo viittausindeksit ovat niin tärkeitä, joku olisi tuotakin tutkinut.

Anonyymi kirjoitti...

Jättipenis lähenteli naisia Tuomiokirkon portailla

...
Helsingin poliisin mukaan penis on saattanut käyttäytymisestään riippuen syyllistyä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaan tekoon tai yleisen järjestyksen häirintään.
...

vrt.:

Vuoden esteettinen teko 2007 -palkinto Mimosa Palen Mobile Female Monument -teokselle

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Narttuin kylttyyriä:

The Vagina Monologues

Pro-sex feminist Betty Dodson, author of several books about female sexuality, saw the play as having a negative and restrictive view of sexuality and an anti-male bias.[3] She called the play "a blast of hatred at men and heterosexuality". Individualist feminist Wendy McElroy agreed, stating that the play "equates men with "the enemy" and heterosexual love with violence".[4][5]
...
# In "The Little Coochie Snorcher that Could", an underage girl (thirteen in earlier performances, sixteen in the revised version) recounts being given alcohol and then having sex with an adult woman; the incident is recalled fondly by the grown girl.
# the fact that Ensler interviewed girls as young as aged six, asking them intimate questions, such as what their vagina smells like.[6]
...
In 2000, Robert Swope, a conservative contributor to the Georgetown university newspaper, The Hoya, wrote an article critical of the play. He suggested there was a contradiction between the promotion of rape awareness on V-Day and the scene "The Little Coochie Snorcher That Could", where the statutory rape of a 13-year-old girl (changed to a 16-year-old in the revised version of the play) by an older woman is described in positive terms. Outcry from the play's supporters resulted in Swope's being fired from the staff of the Hoya, before the piece was even run.
...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on nähtävä.

Miesten seksuaalisuus on feministien aina väkivaltaista ja aggressiivista, joten varmaan iso pippeli pelottaa.

Miss Midnight kirjoitti...

Positiivista kai kuitenkin, ettei poliisille ollut tullut yhtäkään valitusta jättipeniksestä. "Ahdistellut" naisetkin olivat suhtautuneet asiaan vain huvittuneesti.

Anonyymi kirjoitti...

"Positiivista kai kuitenkin, ettei poliisille ollut tullut yhtäkään valitusta jättipeniksestä. "Ahdistellut" naisetkin olivat suhtautuneet asiaan vain huvittuneesti."

Ylläolevaan viitaten, vakiokommentoijat: Hold your horses.
Mitä järkeä on inttää asiasta, josta kukaan ei ole esittänyt eriävää mielipidettä.

t. Samuli

Jape kirjoitti...

Samuli: "Mitä järkeä on inttää asiasta, josta kukaan ei ole esittänyt eriävää mielipidettä."

Missäs kohden MissMidnight intti?

Eiköhän hän esittänyt ihan vain toteamuksen, johon hänellä on oikeus.

Sinun reaktiosi "inttämisestä" tässä enemmän aiheutta ihmetystä. Hold your horses!

Anonyymi kirjoitti...

Harjavaltalaisnaiset tuomittiin pahoinpitelystä ja raiskauksesta

julkaistu tänään klo 14:50, päivitetty tänään klo 16:52

Murhanyrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä syytteessä olleet nuoret harjavaltalaisnaiset on tänään tuomittu vankeusrangaistuksiin. Naisista vanhin, 24-vuotias, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja raiskauksesta vankeuteen 3 vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi.

18-vuotias nainen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja nuorin, 15-vuotias tuomittiin nuorena henkilönä vankeuteen vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi, hänen tuomionsa on ehdollinen.

Tuomioiden taustalla on Harjavallassa toukokuussa tapahtunut väkivallanteko, jossa kolmikko pahoinpiteli 18-vuotiasta naisuhria yksityisasunnossa mm. veitsellä. Uhrilla todettiin kymmeniä viiltohaavoja. Tapaukseen liittyy voimakas päihteiden käyttö.

Tuomion antoi tänään Porin käräjäoikeuden Kokemäen sivupiste.

YLE Satakunta

http://www.yle.fi/alueet/satakunta/2009/08/harjavaltalaisnaiset_tuomittiin_pahoinpitelysta_ja_raiskauksesta_962148.html

Miss Midnight kirjoitti...

Tarkoitukseni ei tosiaan ollut lähteä vastaväittämään mitään. Olen periaatteessa samaa mieltä tämän anonyymin kommentin kanssa: "Miesten seksuaalisuus on feministien (mielestä) aina väkivaltaista ja aggressiivista, joten varmaan iso pippeli pelottaa."

Ja nimenomaisesti tuon totuuden valossa on minusta merkillepantavan positiivista, että silminnäkijäkertomuksen mukaan iso pippeli herätti hämmennystä ja huvitusta -- ei pelkoa. Ainoastaan jutun kirjoittaja väittää otsikossa peniksen "lähennelleen" ja on vaivautunut vieläpä kysymään poliiseilta, voiko penistä odottaa syyte ja jos niin mistä. Eli jättipeniksen toimia ei nähnyt aggressiivisina ja uhkaavina suuri yleisö vaan ainoastaan yksittäinen ihminen.
Minusta se on positiivista.

Anonyymi kirjoitti...

"Ylläolevaan viitaten, vakiokommentoijat: Hold your horses."

Samaa mieltä, täällä on turhan aggressiivinen keskustelukulttuuri.

Tasa-arvoasiat herättävät tunteenpaloa.

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen nainen on potentiaalinen raiskaaja!

..Ylen uutiseen viitaten. ;)

MikkoAP kirjoitti...

"Samaa mieltä, täällä on turhan aggressiivinen keskustelukulttuuri."

Osittain se johtuu siitä, että muualla ei oikein keskustella näistä asioista ollenkaan. Feministien keskustelupalstoilla toistellaan samoja mielipiteitä uudestaan ja uudestaan, kaikki myötäilevät toisiaan ja eriävät mielipiteet poistetaan.

"Tasa-arvoasiat herättävät tunteenpaloa."

Näin on.

Anonyymi kirjoitti...

Miss Midnight, minusta kommenttisi oli hyvä. Viittasin Homon ja Anon kommentteihin, jotka ovat tuon sinun kommenttisi yläpuolella.
Ne alkoivat muistuttaa kiistelyä oman pannuhuoneen lämmityshenkilökunnan kanssa.

t.Samuli

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan MikkoAP:tä.
Kyllä minullakin välillä pannu kuumenee lukiessani äärifeministien aivopieruja, mutta tuollainen yllä ollut olkinukkeilu on minusta hölmöä.

t. Samuli

mies.asia kirjoitti...

Tomi: "Onko kukaan tutkaillut paljonko muut yhteiskuntatieteilijät viittaavat naistutkimukseen?"

Suurelta osin yhteiskuntatieteetkin ovat pirstoutuneet omiksi aloikseen, joiden välillä ei välttämättä ole sitä kaivattua tieteidenvälisyyttä.

Naistutkimus on varsinaisen humanistisen käsitepuuroilunsa lisäksi läsnä etenkin yleisessä sosiologiassa, mutta esimerkiksi "teknisemmän" psykologian alalla harvemmin tulee vastaan mitään naistutkimukseen viittaavaa.

Ehkä voisi karkeasti sanoa, että mitä "epätieteellisempi" ja luonteeltaan humanistisempi tutkimusala on, sitä enemmän naistutkimuksella ja muilla vastaavilla paradigmoilla (marxismi, psykoanalyysi, lamarkismi) voi olla sen sisällä vaikutusta. Tieteellinen metodi vaikuttaa neutraloivasti.

Naistutkimus/muu yhteiskuntatiede -jako on kuitenkin sikäli ongelmallinen, että tutkija voi olla ideologisesti sitoutunut myös tekemässään tutkimuksessa, mutta julkaista yleisissä jonkin alan tieteellisissä lehdissä. Nähtävästi tämä vaivaa äskettäisen artikkelin perusteella ainakin perheväkivaltatutkimusta.

Edellinen vahvasti omiin kokemuksiin perustuen ja filosofista suota välttäen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Satakuntalainen 23-vuotias nainen sai kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion 18-vuotiaan naisen törkeästä pahoinpitelystä ja raiskauksesta -tapauksesta: Kuinkas tämä nyt on mahdollista? Ainahan femakot ovat väittämässä, että nainen ei voi raiskata, kun sillä ei ole penistä. Ja lisäksi lesbothan eivät femakoiden mukaan ole väkivaltaisia, vaan väkivalta on pelkästään miehinen ominaisuus.

Homo

MikkoAP kirjoitti...

"Kuinkas tämä nyt on mahdollista? Ainahan femakot ovat väittämässä, että nainen ei voi raiskata, kun sillä ei ole penistä. Ja lisäksi lesbothan eivät femakoiden mukaan ole väkivaltaisia, vaan väkivalta on pelkästään miehinen ominaisuus.
"

Femakoille kyseessä on ihq käännytyssessio, jossa uhri on opetettu naistenkeskeisin panemisen saloihin. Ja josta uhrin pitäisi ymmärtää olla kiitollinen.

Jape kirjoitti...

"Naiset olivat alkaneet pahoinpidellä uhria rajusti. Häntä oli muun muassa isketty useita kertoja veitsellä. Oikeus arvioi pahoinpitelyä kidutuksenomaiseksi ja nöyryyttäväksi.

Oikeuden antaman selosteen mukaan pahoinpitelijöistä vanhin käytti hyväkseen uhrin kykenemättömyyttä puolustaa itseään. Hän oli ollut uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä. Rikoslaissa se tarkoittaa seksuaalista tunkeutumista toisen kehoon.

Uhri oli naisten armoilla noin vuorokauden. Lopulta he kuitenkin hälyttivät ambulanssin, kun uhrin tila heikentyi."

Todella järkyttävää uhrin kannalta, mutta hyvä että näitä alkaa tulla esiin, eikä näitä uutisia piilotella enään niin paljon.

Kertoo paljon millaisiin julmuuksiin ja sikamaisuuksiin naiset kykenevät ja osa tuossakin porukassa oli vielä hyvin nuoria, mutta ei yhtään hermo pettänyt kun kiduttivat ja raiskasivat puolustuskyvyttömään tilaan saattamaansa naista.

Tällaisia uutisia lukiessa tulee aika voimakkaita tunteita mieleen...
...no niitä ei voi sanoa ääneen, mutta todetaan kuitenkin että vähällä pääsi päätekijä ja varsinkin apurit, aivan liian vähällä.

Anonyymi kirjoitti...

Jordania kiihottaa katsella miesystävänsä turpasaunaa

Perjantai 28.8.2009 klo 12.37

Povipommi pitää vapaaottelijakulta Alex Reidin hakkaamisen katselua seksikkäänä.

Jordania miellyttää Alexin sisältä löytyvä peto.

- En malta odottaa näkeväni hänet toiminnassa, se tulee olemaan todella seksikästä. Olen nähnyt hänet treenaamassa ja sekin oli jo aika kuumaa, Daily Star kertoo Jordanin hehkuttaneen ystävälleen.

Työkseen tappeleva köriläs on Jordanin mielestä mukavaa vaihtelua entisen kumppanin, Peter Andren, jälkeen.

- Hän on niin erilainen kuin exäni. Pete oli tosi halittava, mutta hän ei todellakaan ole mikään eläin! Alexin sisällä piilee todellinen peto, Jordan hekumoi.

Povipommin ja vapaaottelijan seurustelu alkoi viime kuussa.

IL

http://www.iltalehti.fi/viihde/2009082810154832_vi.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Chris Brownin ja Rihannan suhde oli väkivaltainen

Keskiviikko 26.8.2009 klo 09.15

Poptähti Rihannan ja Chris Brownin suhteessa tapahtui kaksi väkivaltaista kohtaamista jo ennen oikeussaliin johtanutta helmikuista pahoinpitelyä. Brown tuomittiin viideksi vuodeksi lähestymiskieltoon.

Ensimmäinen käsirysy parin välillä tapahtui Euroopassa kolme kuukautta ennen helmikuista pahoinpitelyä. Brownin puolustuksen mukaan Rihanna läpsäisi Chrisiä kasvoihin riidan päätteeksi, minkä seurauksena mies tönäisi hänet seinää vasten.

Toinen tapaus sattui tammikuussa. Brownin puolustuksen mukaan pari oli tuolloin vierailulla Barbadoksella ja ajelivat heille lainatulla Range Roverilla. Riidan päätteeksi kiihtynyt Brown rikkoi auton ikkunoita, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Oikeusdokumenttien mukaan helmikuinen autossa tapahtunut pahoinpitely sai alkunsa, kun Brown sai tekstiviestin entiseltä tyttöystävältään. Brownin mukaan Rihanna raivostui ja löi molemmat nyrkkinsä auton kojelautaan. Tämän jälkeen Brown pysäytti auton ja yritti pakottaa naisen ulos, mikä kärjistyi pahoinpitelyksi.

Kesäkuisessa haastattelussa Brown paljasti, että hän on ollut masentunut pahoinpitelyn jälkeen. Mies kertoi kasvaneensa väkivaltaisessa kodissa eikä halua jatkaa samoja jälkiä. Brown on kertonut katuvansa tapausta ja olisi omien sanojensa mukaan halunnut tunnustaa syyllisyytensä heti, mutta hänen asianajajansa ohjeisti toisin.

Brown tuomittiin tiistaina kuuden kuukauden yhdyskuntapalveluun, viiden vuoden koeajalle sekä saman pituiseen kieltoon ottaa mitään yhteyttä yhteyttä Rihannaan.

Asiasta kertoi People-lehti.

IL

http://www.iltalehti.fi/viihde/2009082610138949_vi.shtml

Anonyymi kirjoitti...

"Jordania kiihottaa katsella miesystävänsä turpasaunaa"

Juuri tästä on muillakin naisilla kysymys. Kun miehen veri lentää niin naisen pöksyt kostuu, välittömästi.

Ville kirjoitti...

Kerran vielä.

Nainen pahoinpideltiin ja raiskattiin raa'asti – kolmelle naiselle vankeutta

Annika Maria-Ursula Mattila, 24, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja raiskauksesta kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Törkeään pahoinpitelyyn osallistunut Paula Johanna Anniina Salmisen ,18, tuomio on kolme vuotta vankeutta. Molemmat vankeustuomion saaneet ovat olleet tapahtuman jälkeen vangittuina.

Kolmas pahoinpitelyyn osallistunut, 15-vuotias tyttö, tuomittiin vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Nuorena henkilönä tuomitun koetusaika jatkuu, kunnes hän on täysi-ikäinen.

Kolmikko huumasi tuntemansa naisen lääkeaineilla terästetyllä alkoholilla yksityisasunnossa Harjavallassa. Tämän jälkeen he pahoinpitelivät uhria potkimalla, lyömällä ja viiltelemällä naista monitoimityökalun veitsellä.

Nainen sai pahoinpitelyssä 33 pistohaavaa, osan vatsan alueelle, osan ylävartaloon. Pahoinpitely sattui 8. toukokuuta tänä vuonna.

Seuraavana yönä Mattila raiskasi puolustuskyvyttömäksi pahoinpidellyn uhrin. Uhrin saamat vammat olivat hengenvaarallisia.

Raiskauksen osalta asiakirjat on määrätty 60 vuodeksi salassa pidettäviksi.


Enpä ole koskaan lukenut että raiskaaja olisi aiheuttanut uhrilleen hengenvaaralliset vammat. Kaikkea ne naiset halutessaan osaavat. Jos miehen tekemässä raiskauksessa on kyse vallasta niin on myös tässä.

Tuomiot ovat naurettavan pieniä. IL: Oikeus arvioi pahoinpitelyä kidutuksenomaiseksi ja nöyryyttäväksi.

Oikeuden antaman selosteen mukaan pahoinpitelijöistä vanhin käytti hyväkseen uhrin kykenemättömyyttä puolustaa itseään.


18-vuotias sai 3 vuotta ehdotonta törkeästä pahoinpitelystä ja 15 vuotiaan 1v 2kk ehdolliseen. Entäpä raiskaaja? 3v 4kk ehdotonta. Jos oletetaan kahden vanhemman naisen törkeät pahoinpitelyt yhtä vakaviksi ja tuomio yhtälainen 3v niin raiskauksesta tuli vain 4kk!

Oikeus on taas kerran käyttänyt naistaulukkoa tuomioita arpoessaan.

Nyt vain odotellaan että joku päivystävä feministi tulee HS:n keskusteluun syyttämään raiskauksesta miehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ville: "Enpä ole koskaan lukenut että raiskaaja olisi aiheuttanut uhrilleen hengenvaaralliset vammat. Kaikkea ne naiset halutessaan osaavat. Jos miehen tekemässä raiskauksessa on kyse vallasta niin on myös tässä."

No kyllähän niitä nyt on. Jos nyt oikein karuun osastoon mennään niin esimerkiksi sotatilanteissa moni nainen KUOLEE raiskauksiin.

Mikä ei millään tavalla poista uutisoinnin kohteena olevien naisten julmuutta ja törkeyttä. Se ei ole sukupuolisidonnainen asia.

Anonyymi kirjoitti...

The rapists are not all male. According to Loutis, there are groups of lesbian bandits - girls and teenagers - who also rape young women and work with male gangs in kidnappings and rapes.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Annika Maria-Ursula Mattila, 24, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja raiskauksesta kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Törkeään pahoinpitelyyn osallistunut Paula Johanna Anniina Salmisen ,18, tuomio on kolme vuotta vankeutta. Molemmat vankeustuomion saaneet ovat olleet tapahtuman jälkeen vangittuina.

Kolmas pahoinpitelyyn osallistunut, 15-vuotias tyttö, tuomittiin vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Nuorena henkilönä tuomitun koetusaika jatkuu, kunnes hän on täysi-ikäinen.

Kolmikko huumasi tuntemansa naisen lääkeaineilla terästetyllä alkoholilla yksityisasunnossa Harjavallassa. Tämän jälkeen he pahoinpitelivät uhria potkimalla, lyömällä ja viiltelemällä naista monitoimityökalun veitsellä.

Nainen sai pahoinpitelyssä 33 pistohaavaa, osan vatsan alueelle, osan ylävartaloon. Pahoinpitely sattui 8. toukokuuta tänä vuonna.

Seuraavana yönä Mattila raiskasi puolustuskyvyttömäksi pahoinpidellyn uhrin. Uhrin saamat vammat olivat hengenvaarallisia.


Homo

Anonyymi kirjoitti...

Aargh, pahoitteluni edellisestä viestistä. Muistelin, ettei noin yksityiskohtaista kuvausta tapahtuneesta olisi vielä laitettu tänne, mutta Ville olikin näköjään laittanut.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Jos kolmen miehen porukka pahoinpitelisi naista törkeästi vuorokauden ajan ja lopuksi yksi niistä raiskaisi sen, tuomio olisi varmasti luokkaa 6 v vankeutta.

Luonnollisesti törkeän pahoinpitelyn maksimirangaistusta (10 v) ei Suomessa saa kuin mahdollisesti veronkiertoon tai lestinheittoon liittyvästä tasavallan presidentin pahoinpitelystä.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

"Luonnollisesti törkeän pahoinpitelyn maksimirangaistusta (10 v) ei Suomessa saa kuin mahdollisesti veronkiertoon tai lestinheittoon liittyvästä tasavallan presidentin pahoinpitelystä."

Juu, ja sitten jos vielä teet sen rikoksista kenties kaameimman, eli ajat löpöllä verollisen dieselin sijasta, niin olet yhteiskunnan vihollinen nro 1, ja kyseinen rikos on vakavuudessaan abt tuolla murhan ja tapon välillä.

Anonyymi kirjoitti...

"Tällaisia uutisia lukiessa tulee aika voimakkaita tunteita mieleen...
...no niitä ei voi sanoa ääneen, mutta todetaan kuitenkin että vähällä pääsi päätekijä ja varsinkin apurit, aivan liian vähällä."

Kyllä kinkytutkimus sai taas pontta...


Bmad

Ville kirjoitti...

Vielä tuosta 3 naisen tekemästä raa'asta teosta.

Täältä voi lukea tarkemmin tapahtumien kulusta ja itse teosta.

Ratkaisun perusteella vaikuttaa siltä, että vaikka miten ja pitkään teet väkivaltaa teräaseella, joka todennäköisesti aiheuttaa uhrin kuoleman, et tule tuomituksi kuin törkeästä pahoinpitelystä, jos soitat paikalle ambulanssin ja uhri selviää. Uskomatonta!

Lyödessään veitsellä asianomistajaa edellä mainittuihin ylävartalon kohtiin vastaajien on täytynyt pitää varsin todennäköisenä, että näin aiheutetuista pistohaavoista seuraa asianomistajan kuolema. Vastaajat ovat siten yhdessä yrittäneet tappaa asianomistajan.

Soittamalla puhelimella 9.5.2009 hälytyskeskukseen ja pyytämällä toimittamaan paikalle sairaankuljetusauton vastaajat ovat saattaneet asianomistajan sairaalahoitoon niin ajoissa, että hänen henkensä on saatu pelastettua. Tämän vuoksi ja koska vastaajat ovat pahoipitelyllään aiheuttaneet asianomistajalle hengenvaarallisen tilan ja käyttäneet pahoinpitelyssään teräasetta sekä kun rikos on ollut myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, vastaajien syyksi on luettava törkeä pahoinpitely.


Ja tämä on laissa, Rikoslain 5 luvun 2 §, otsikko on naurettava, tehokas katuminen.

Entä korvaukset, tässä osa niistä. Raiskauksen aiheuttamasta tilapäisestä haitasta (kipu ja psyykkisen terveydentilan häiriintyminen) 100e! Vaatimus 6000e. Jos määrää suhteutetaan niin vaatteiden pilaantumisesta korvaus oli 155e! Vaatimus 155e.

Anonyymi kirjoitti...

Ville
"Ratkaisun perusteella vaikuttaa siltä, että vaikka miten ja pitkään teet väkivaltaa teräaseella, joka todennäköisesti aiheuttaa uhrin kuoleman, et tule tuomituksi kuin törkeästä pahoinpitelystä, jos soitat paikalle ambulanssin ja uhri selviää. Uskomatonta!"

Laissa:

"Yrityksestä ei rangaista, jos tekijä on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen täyttämisestä tai muuten estänyt tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen."


Lähde
RIKOSLAKI
5 Luku


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001


Eihän tuo ole mikään ongelma, sillä asteikkoa kyllä riittäisi törkeässä pahoinpitelyssäkin. Sitä nyt vaan Suomessa ei käytetä koskaan.

Olisi hauska tietää, minkälaiset ohjeet tuomioistuimille on jaettu koskein törkeiden pahoinpitelyiden rangaistuskäytäntöä. Ei kai ole mitään järkeä siinä, että ylivoimaisesti suurin osa tuomioista on joko ehdollisia tai ihan asteikon alapäästä.

- Syltty

Kuntsa kirjoitti...

Onhan sellaisia tapauksiakin, joissa uhri kuolee, mutta tekijä tuomitaan silti vain pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Tässä joku aika sitten Lahdessa, jossa nainen puukotti miestä, mies kuoli verenvuotoon => törkeä pahoinpitely. Tai Kuopiossa, mies hakkasi toista puhelimen ryöstön yhteydessä, mies kaatui, loukkasi päänsä ja kuoli => pahoinpitely, pelastustoimen laiminlyönti ja kuolemantuottamus.˙