maanantaina, elokuuta 24, 2009

Gurley Brown hallitsee miehet

Gurley Brown opetti, että miehistä pitää ottaa ilo – ja raha – irti. Niin hän oli itsekin tehnyt.

Avioliitto terveellisempää miehelle kuin tupakasta luopuminen

Focus on girls' exam success masks deeper concerns

Girls are getting more like boys in terms of their behavior and their attitudes about sex.

Woman Pleads Guilty to Sex with a Child, but She's the Victim

Tästä äiti varoitti
Loppujen lopuksi Anna Kontula edustaa hyvin pitkälti samanlaista näkemystä kuin minä, mutta ero meidän kahden välillä on se, että Kontula kutsuu itseään feministiksi, kun minä taas itseäni vapauden ja tasa-arvon kannattajaksi. Mikä saa Kontulan nimittämään itseään feministiksi, kun läpi kirjan kirjoittaja tuo esille valtavirtafeminismin tekopyhyyttä ja kaksinaamaisuutta ja sitä, kuinka hän itse poikeaa näistä ihmisistä. Onko kyse tavasta? Olihan Kontulan äitikin feministi. Vai onko kyse syyllisyydestä, jonka avulla feministit luovat paineita olla feministi?

21 kommenttia:

MikkoAP kirjoitti...

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1208367/Why-marriage-better-men-quitting-smoking.html

Tuossa samainen tutkimus Daily Mailin artikkelissa. Minä olen tuo Mikko, Lahti, Finland tuolla kommenttiosiossa.

Tuo avioliiton terveyttä parantavaa vaikutusta on yritetty todistella jo pitkään. Ja, kuten tuolla kommenttiosiossa sanoinkin, naimisissa olevat miehet elävät keskimäärin pidempään.

Mutta ensinnäkin nainen ei mene naimisiin miehen kanssa, joka ei ole terve. Ja toisekseen, kun puhutaan pidemmästä eliniästä, on tällöin kyse 40- ja 50-luvuilla (tai aiemmin)naimisiin menneistä miehistä. Jolloin maailma oli aika erilainen.

MikkoAP kirjoitti...

"But if girls are doing better, all that tells us is that the system suits them better. It does not mean that they are better educated. For example, Brian Tubbert, who lectures in Froebel teacher training college, has been struck by the fact that while students entering the college have achieved high points in the Leaving Cert, they do not have the level of critical-thinking skills, problem-solving or innovation that he would expect. It is not their fault."

Feministien standardivastaus poikien huonommalle ja jatkuvasti huonontuvalle koulumenestykselle on ollut: "Pojilla menee yhtä hyvin kuin ennenkin, tytöt ovat vain parantaneet suoritustaa!"
Tuo lainaus suoraan tyrmää väitteen. Toisekseen, tuo feministien väitehän tarkoittaisi, että TYTÖT OVAT LAHJAKKAAMPIA KUIN POJAT! Vaikka feministit toki näin uskovat, he viisaasti jättävät sen mainitsematta.

kp kirjoitti...

Ja naiset vielä ihmettelevät, miksi miehet eivät halua mennä naimisiin...

Anonyymi kirjoitti...

Poika ei osannut käyttäytyä vaikka äiti oli kaikkensa tehnyt

Anonyymi kirjoitti...

Liittyen tuohon "Tästä äiti varoitti" -jutussa esitettyyn kysymykseen "Mikä saa Kontulan nimittämään itseään feministiksi": tavan tai syyllisyyden sijaan Kontulan tavassa kutsua itseään feministiksi voi olla havaitsevinaan yhteiskuntatieteissä melko yleisen käsitteiden ja vallan suhteeseen liittyvän teoreettisen lähestymistavan; so. se, joka hallitsee käsitteitä, hallitsee myös... pohjimmiltaan tässä ATM/YTM -luokittelussa ja teoretisoinnissa voi ajatella olevan taustalla saman ilmiön: lanseerataan uusi (epämääräinen) käsite, jotta päästään kontrolloimaan/ohjaamaan siitä syntyvää diskurssia.

Heiskala kirjoitti...

Minä väitän, että syy siihen miksi Anna Kontula luokittelee itsensä "feministiksi" on yksinomaan käytännöllinen.
Tilanne on vähän sama kuin se, että presidentiksemme pyrkivän tulee sanoa uskovansa Jumalaan vaikka ei uskoisikaan.

:a]

Anonyymi kirjoitti...

Äiti juotti happoa pojalleen

Maanantai 24.8.2009 klo 13.01

Bosnialainen nainen pidätettiin viisivuotiaan poikansa ja aviomiehensä murhista.

Eldina Dizdarevic, 37, tunnusti pakottaneensa poikansa juomaan happoa perheen kotona elokuun 17. päivä kylässä lähellä Novi Gradia.

Sen jälkeen nainen istui pojan sängyn vierellä ja katseli viiden tunnin ajan, kuinka poika teki kuolemaa.

Viranomaiset toimittivat Dizdarevicin mielisairaalaan ja alkoivat tutkia pojan kuolemaa.

Dizdarevic kuitenkin pakeni sairaalasta ja palasi kotikyläänsä, missä hän surmasi aviomiehensä veitsellä.

Nainen pidätettiin uudelleen viikonloppuna. Hän tunnusti molemmat murhat.

IL-AFP

Anonyymi kirjoitti...

Koulutus vaaraksi tytöille?:Hyvin koulussa menestyvät akateemisten sukujen tytöt sairastuvat syömishäiriöihin monta kertaa todennäköisemmin kuin vähemmän koulutettujen perheiden lapset.


Pissaa suihkussa - pelasta maailma

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Heiskala:"Minä väitän, että syy siihen miksi Anna Kontula luokittelee itsensä "feministiksi" on yksinomaan käytännöllinen.
Tilanne on vähän sama kuin se, että presidentiksemme pyrkivän tulee sanoa uskovansa Jumalaan vaikka ei uskoisikaan."

Kontulassa on pisara totuudenetsijää ja hän osoittaa toisinaan puhtaan individualismin merkkejä toiminnassaan. Toisaalta hän on irtisanoutunut ns. betaurosten liian myönteisistä mielikuvista ja ehkäpä edistänyt miesten syrjintää.

Ennen kuin voidaan olla
perillä naisten seksuaalisesta vallasta tarvitaan
kuitenkin tarkat tiedot sen rakenteista, hyödyistä ja haitoista. Naisen seksuaalinen valta ei ole kaikkine päivine feminististä ja haitallista, vaan siinä on myös hyötypuolia. Naisen voi ylipäätään olla vaikeampi nähdä, mitä on seksuaalinen valta ilman feminismiä.

Jos Kontula puheissaan feminismin
sijaan turvautuisi vaikkapa antifeminismiin, hän joutuisi julkisuudessa (mikä on hänen työnsä kannalta tärkeää) tyhjän päälle, koska hän ei ole selvittänyt asioita vielä itsessään. Haitallista valtaa on turha kieltää, jos ei ole tietoa miten se poistetaan. Kontula omien havaintojeni mukaan on myös seksuaalinen sadisti, elikä piilevä tai kokeileva sadomasokisti.Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Mies! Jo kalja päivässä voi lisätä syöpäriskiä

Homo

Tomi kirjoitti...

"pohjimmiltaan tässä ATM/YTM -luokittelussa ja teoretisoinnissa voi ajatella olevan taustalla saman ilmiön: lanseerataan uusi (epämääräinen) käsite, jotta päästään kontrolloimaan/ohjaamaan siitä syntyvää diskurssia."

Kaikella ystävyydellä selvennän hämmennystäsi: "Diskurssi" tarkoittaa mitä tahansa tekstiä, joka luo todellisuutta. Samalla se väistämättä ja siis aina luo valtarakenteita tai tukee niitä. Mainio yhteiskuntatieteellinen käsite vaikka luonnontieteellisesti suuntautuneet sitä pilkkaavatkin.

Diskurssin erityinen alalaji "dekonstruoi" vallitsevia diskursseja, siis sellaisia jotka uusintavat nykyistä menoa ja samalla siis nykyisiä valtarakenteita.

Dekonstruoiva diskurssi siis väistämättä pyrkii luomaan toisenlaisen valtarakenteen. Onhan mahdotonta elää ilman vakiintuneita puhetapoja eli diskursseja. Siksi yhden "leikellyn" ja "paljastetun" eli dekonstruoidun diskurssin tilalle syntyy uusi diskurssi, valtarakenne ja vallan legitimaatio.

Nyt ei kai voi olla epäselvyyttä siitä kumpi on vallitseva diskurssi: se jossa miehet käyttävät seksuaalista valtaa naisten alistamiseksi vai tämä Laasasen ja kumppaneiden, jossa naiset käyttävät ylivoimaisina seksuaalista valtaa.

Laasanen et kumppanit ovat siis ilmiselvästi se osapuoli, joka pyrkii dekonstruoimaan nykyistä vallassa olevaa diskurssia. Mutta jokaisen täytyy myöntää, että Laasasen diskurssi ei ihan muutamaan valovuoteen ole tulossa vallitsevaksi diskurssiksi. Jostain kulmasta se voi kuitenkin onnistua vallanpitäjien ajatusmaailmaa ja siten todellisuutta nakertamaan.

Jotakuta saattaa tuossa diskurssidiskurssissa hämmentää se, että siinä ei viitata todellisuuteen lainkaan. Diskurssianalyysi onkin ehkä hiukan surullisenkuuluisa siitä, että diskurssit ja sen kautta ihmisen ajattelu ymmärretään tavallaan mielivaltaiseksi -- arbitraariksi, kuten kuuluu sanoa. Diskurssin voima ei ole eikä voi olla sen totuudellisuudessa vaan sen suhteessa valtaan.

Naistutkimus on innokkaasti omaksunut tämän puolen diskurssianalyysistä, mikä ehkä osin selittää sen, että heikäläiset eivät noudata totuuteen pyrkimisen tavoitetta tai edes objektiivisuden. Joku sanoisi, että heikäläiset iloisesti valehtelevat jos tuntuu että täytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Tomi:" Mutta jokaisen täytyy myöntää, että Laasasen diskurssi ei ihan muutamaan valovuoteen ole tulossa vallitsevaksi diskurssiksi. Jostain kulmasta se voi kuitenkin onnistua vallanpitäjien ajatusmaailmaa ja siten todellisuutta nakertamaan."

Näinhän on jo tapahtunut.
Oleellinen muutos edellyttäisi enää muutaman asian tiedostamista kansan keskuudessa.

Olemme loogisen todellisuuden perässä. Mitään mullistusta ei ole tapahtunut.

Miehiä syrjitään yhteiskunnassa erikoisella tavalla, jota emme ole tottuneet huomaamaan, mutta ihmisten kollektiivinen tajunta ei halua tätä asiaa käsitellä.
Tämän palstan asiasisältö ei vielä juurikaan tavoita ihmisiä aamukahvipöydissään.

Ihmiset eivät halua
ilmiantaa todellisia ajatuksiaan, suhdettaan valtaan, ja vallan haittavaikutusten torjuminen kuuluu meidän miesasia-aktiivien pyrkimyksiin.

Mitä enemmän ihmiset saavat lukea omista kriteereistään esim. sukupuolielämässä, sitä pelokkaampia ja hämmentyneempiä heistä tulee. Saattaa tulla sellainen vaihe, jossa ihmisiä alkaa kollektiivisesti hävettää oikein kunnolla. Salattu totuus pyrkii rikkomaan yhteiskuntarauhaa
ja paatosta.

Miesasian julkisuuteen saattaminen on haastavaa ja vaikeaa. Se vaatii paljon työtä ja osan on pakko toimia mediassa. Relistisesti ajatellen se on ihan mahdollista, että muutos tulee, mutta vastavoimat ovat suuria.

Tähän loppuun sitten huumoria:
huomenta, olen 300 senttiä pitkä, lihaksikas ja pelaan koripalloa.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalaispojat: Klamydiaan sairastuminen miehekästä

Ville kirjoitti...

Ihmissuhdekasvatusta nuorille (tytöille) Aku ja Iines Ankan tyyliin.

Olikohan juuri murossa aikoinaan keskustelua tästä samasta aiheesta. Eräs viesti jäi mieleeni pysyvästi. Viestin kirjoittajan pointtina oli se, että miesten lyöminen on tietyllä tavalla hyväksyttyä yhteiskunnassa. Esimerkkinä hän antoi Aku Ankan. Älyttömän monessa tarinassa Iines pistää Akua päihin jos jonkinmoisella astalolla käsilaukusta pesäpallomailaan. Saadaan perheen pienimmillekkin taottua päähän, että kyseessä on lähinnä huvittava juttu, jonka voi unohtaa asialle naureskelun jälkeen. Olisi helvetin mielenkiintoista nähdä miten kansa reagoisi kun Aku täräyttäisi käsilaukkupommituksen jälkeen Iinekseltä umpiot tummiksi.

Iineskin on kunnon huora, pyörittää kahta miestä ja valintakriteereinä toimii monesti kummalla on hienompi auto tai liput paremmalle risteilylle. Myös aivan helvetin mustasukkainen tapaus, vaikka itse vähän väliä "deittailee" jonkin herkän runoilijan tai karskin voimailijan kanssa.


Tuossa olisi feministeille töitä.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuossa olisi feministeille töitä."

Opettaa Aku Ankkaa tekevät (miehet) tekemään Iineksestä hiukan moraalisesti korkeatasoisemman.

Anonyymi kirjoitti...

"Opettaa Aku Ankkaa tekevät (miehet) tekemään Iineksestä hiukan moraalisesti korkeatasoisemman."

Älkää pilatko akkaria, se on mun suosikkilehti...


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä Aku Ankan materialistinen naiskuva on tarkoituksella subversiivinen?

Todellisuus paljastuu lukijoille.

Vortac kirjoitti...

Älkää pilatko akkaria, se on mun suosikkilehti...

Aku ankan ja iineksen välinen suhde, on mitä EPÄtasa-arvoisin.

Iines kilpailuttaa akua milloin Hannu Hanhella, milloin ties kellä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Siinähän ne markkina-arvot tulevat selviksi nuorille. Ankan tarvitsee olla menestysobjekti.

Anonyymi kirjoitti...

Viron korkeakoulut naisistuvat kovaa vauhtia

...
Esimerkiksi Tallinnan yliopistoon haki tänä vuonna tyttöjä lähes kolme kertaa enemmän kuin poikia. Niinikään tänä vuonna valmistuneita naisopiskelijoita oli noin kuusi kertaa miehiä enemmän.
...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Aku Ankan pitkäaikaisena lukijana allekirjoitan kaikki edellä Iineksestä sanotut asiat, mutta tahdon vielä muistuttaa yhdestä hienosta käsikirjoittajien oivalluksesta: useissa tarinoissa mainitaan Iineksen jäsenyys Ankkalinnan naisyhdistyksessä.

Sillä eihän fiktiivinenkään naishahmo voisi mitenkään edustaa fasistista pahuutta olematta samalla myös feministi.

- Hämärän rajoilta