maanantaina, elokuuta 24, 2009

Iines Ankka

Viron korkeakoulut naisistuvat kovaa vauhtia

Miesten oikeudet

Ammattien sukupuolijako tasa-arvon este


Iines Ankan pahuus
Älyttömän monessa tarinassa Iines pistää Akua päihin jos jonkinmoisella astalolla käsilaukusta pesäpallomailaan. Saadaan perheen pienimmillekkin taottua päähän, että kyseessä on lähinnä huvittava juttu, jonka voi unohtaa asialle naureskelun jälkeen. Olisi helvetin mielenkiintoista nähdä miten kansa reagoisi kun Aku täräyttäisi käsilaukkupommituksen jälkeen Iinekseltä umpiot tummiksi.

Iines on kunnon huora, pyörittää kahta miestä ja valintakriteereinä toimii monesti kummalla on hienompi auto tai liput paremmalle risteilylle. Myös aivan helvetin mustasukkainen tapaus, vaikka itse vähän väliä "deittailee" jonkin herkän runoilijan tai karskin voimailijan kanssa.

Jos metsään haluat mennä nyt, niin...

7 kommenttia:

Jape kirjoitti...

"– Työmarkkinoiden jakautuminen eli segregaatio ei näytä lieventyvän. Vaikka naiset ovat keskimäärin koulutetumpia kuin miehet, naiset ja miehet hakeutuvat edelleen osittain eri aloille ja eri tehtäviin, huomioi asiantuntija Anu Sajavaara EK:sta. "

Onpas varsinainen lausunto "asiantuntija" Anu Sajavaaralta.
Jos naiset kouluttautuu pääasiassa yliopistossa ja vielä naiset hakutuvat ihan eri aloille kuin miehet niin miten joku egregaatio voisi lieventyä?
Tuosshaan "asiantuntija" Anu Sajavaara tuntuu perustelevan ja ihmetelevn että miksi segregaatio ei vähene vaikka ongelma on juuri se, että esim. yliopistot on naisittuneet ja naiset yhä edelleen hakeutuu omasta halustaan hoitoalalle tai siisteihin toimisto töihin.

"Viime vuosina naisia on hakeutunut jonkin verran enemmän liikenteen ja tekniikan alan ammatilliseen koulutukseen, mutta miehet eivät edelleenkään näytä hakeutuvan perinteisille "naisaloille"."

Jonkin verran ei riitä. Ja pitäisi olla valmis myös putkimiehen, hitsarin ja lokakuskin ammatteihin.
Toisaalta ei kait miehiä voi pakottaa aloille jotka ei heitä kiinnosta, oikeasti?


"Päinvastoin: koulutustilastot osoittavat, että naisenemmistöisillä aloilla, kuten humanistisella ja kasvatusalalla, naisten osuus kasvaa entisestään."

Aivan, ja positiivista syrjintää ei tietenkään sallita miesten kohdalla jotta saataisiin miehiä esim. enemmän opettajiksi.

"Naiset hakeutuvat myös eri alojen sisällä ja työpaikoilla eri tehtäviin kuin miehet. Teollisuudessa naiset ovat usein toimisto- tai hallintotehtävissä."

Jep, siistit konttorityöt jossa päässee juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia pitkin päivää toisten naisten kanssa on tietenkin mieluisaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Poliisi halusi videokasan itselleen. Tutkintaa varten."

:D

Anonyymi kirjoitti...

Vain Lääväkorvessa. Paras paikan nimi IKINÄ, harkitsen jo muuttoa.

Anonyymi kirjoitti...

TV1:ltä tulee juuri muuten ohjelma vammaisten miesten prostituoiduilla käymisestä:

Yksi elämä: Ensimmäinen kerta

Vaikeasti liikuntarajoitteinen nuori mies Asta Philpot menetti neitsyytensä espanjalaisessa ilotalossa. Se oli nuoren miehen elämän tähtihetki. Nyt hän matkustaa Espanjaan kahden muun vammaisen miehen kanssa. T: BBC.

Homo

Anonyymi kirjoitti...


Why I LOVE Feminism

Anonyymi kirjoitti...

Jos miehiä ei pidä pakottaa aloille, jotka eivät kiinnosta heitä, niin miksi naisia pitäisi pakottaa hitsareiksi ja putkimiehiksi?

Kyllä on naisvihamielistä porukkaa.

Kumpikohan johtaa toiseen: naisviha vai naisen puute?

MikkoAP kirjoitti...

"Jos miehiä ei pidä pakottaa aloille, jotka eivät kiinnosta heitä, niin miksi naisia pitäisi pakottaa hitsareiksi ja putkimiehiksi?"

Ei pidäkään, jollei ole kivenkovaan vaatimassa, että miesten ja naisten keskitulojen on oltava samat. Koska tuloeroja ei selitä todellisuudessa sukupuolisyrjintä, vaan ura- ja elämäntapavalinnat, ainoa tapa saada sukupuolten keskitulot yhteneviksi, on pakottaa miehiä nykyisin naisvaltaisille aloille ja naisia miesvaltaisille.


25/8/09 17:22