keskiviikkona, elokuuta 26, 2009

Parisuhteen tasapaino

Esimies on yhä mies

Parisuhteen tasapaino koetuksella

Aiheen vierestä: Neljä joutunut sairaalaan syötyään valkokärpässientä ja Eläinoikeusjärjestö: loppu kissanäyttelyille
–On väärin laittaa eläimiä paremmuusjärjestykseen ihmisten kauneusihanteiden perusteella. Sekarotuisen löytökissan kuuluisi olla yhtä arvokas tunteva yksilö kuin kilpailuissa menestynyt rotukissa. Näin ei kuitenkaan ole. Samaan aikaan kun löytökissoja jätetään oman onnensa nojaan, maksetaan rotukissojen pennuista satoja euroja, Kannisto kritisoi.

–Jo lemmikinpitoon on suhtauduttava kriittisesti. Se alistaa eläimen ihmisen maailmaan, vaikka eläimelle olisikin tarjolla myös lajityypillistä toimintaa.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen osittain samaa mieltä noiden eläinoikeusjärjestöjen kanssa, vaikka en ehkä aivan niin ehdoton olekaan. Kyllä noissa em. asioissa on totta ainakin toinen puoli.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisten ostohalu pienenee, jos myyjä on asiakasta kauniimpi.

Viagra ja greippi - tappava yhdistelmä

Homo

m.a. kirjoitti...

How Social Conservatives and Traditionalists Got It Wrong About Femal Sexuality

MikkoAP kirjoitti...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1209183/Millionaire-suing-ex-wife-300-000-raising-children-thought-own.html

Mielenkiintoista. En tosin jaksa uskoa, että petetty mies saa korvauksia. Onhan hän sentään mies ja pettäjä nainen.

Juho kirjoitti...

"Jo lemmikinpitoon on suhtauduttava kriittisesti. Se alistaa eläimen ihmisen maailmaan, vaikka eläimelle olisikin tarjolla myös lajityypillistä toimintaa."

Kissoilla, marsuilla yms. tuon ymmärtää, itsekään en ole kotikissojen pitämistä koskaan ymmärtänyt, mutta koirien yhteiselo ihmisen kanssa lienee hyvin lajityypillistä toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

"–Jo lemmikinpitoon on suhtauduttava kriittisesti. Se alistaa eläimen ihmisen maailmaan, vaikka eläimelle olisikin tarjolla myös lajityypillistä toimintaa."

No, miten pitäisi suhtautua Vihreässä Langassa kirjoittaneisiin ....öh, eläinten ystäviin, jotka väittivät pitävänsä kissansa kasvisravinnolla?

t. Samuli

Vortac kirjoitti...

Eläinten suojelussa onkin juuri se kinkkinen ongelma, että tappaako petoeläin (kuten kissa) syöttämällä tauriinitonta kasvisruokaa vai syöttääkö sille toisia eläimiä (jolloin ne toiset eläimet kuolevat), vai päästääkö se vapaaksi ulkosalle teurastamaan oman ruokansa (jolloin jälleen eläimiä kuolee).

Itse en tekisi vahinkoa elävälle olennolle (hyönteiset tosin poislukien), mutta kun lähdetään noin laajasti pohtimaan jotain lemmikkien asemaa, veikkaanpa että suomalaisilla lemmikeillä on suorastaan paratiisinkaltaiset loistopäivät verrattuna filippiiniläisiin kulkukoiriin. Mikä sitten on vaihtoehto? Estää kaikkia eläimiä lisääntymästä niin että kaikki lemmikkieläintyyppiset eläimet kuolevat sukupuuttoon, vai päästää ne vapaasti riehumaan ympäri kaupunkia vailla kotia, vailla ketään joka heitä rakastaa?

Hankala kysymys.. tämä maailma on niin vinoutunut niin monella tasolla, että jos yhtä nurkkaa rukkaa, se taas pahentaa toista nurkkaa, eikä tällä tavalla lopulta saada oikein mitään paremmaksi.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

No, miten pitäisi suhtautua Vihreässä Langassa kirjoittaneisiin ....öh, eläinten ystäviin, jotka väittivät pitävänsä kissansa kasvisravinnolla?

Sanoisin, että sama se mitä sapuskaa kissalle syöttää, kunhan siinä on tauriinia jossain muodossa (esim. synteettistä), sillä eihän mikään kissoille 'tavallisesti'kaan syötettävä roka millään muotoa kissalle lajityypillistä ravintoa.

Vegaanien perusargumenttinahan on tuo omituinen mielikuva syvämerenkalastavasta kissasta joka hakee tonnikaloja ruoakseen, ja sitten prosessoi niihin kaikenlaista mössöä mukaan..

Tai kissasta, joka surmaa lehmiä ja sikoja ja sitten muovaa niiden lihakset noiden merestä kalastettujen tonnikalojen sekaan tms. jne.

Harvat kissanomistajat ostanevat rottia, hiiriä tai muita pieneläimiä kissoilleen ruoaksi ja antavat kissojen lajityypillisellä tavalla surmata ne (mikä vieläkin olisi 'keinotekoinen' tilanne joka tapauksessa)..

Lemmikit ovat kieltämättä ongelma, ja jos sitä oikein syvästi rupeaa pohtimaan, siihen on erittäin vaikea löytää kaikilla tasoilla pätevää eettistä ratkaisua.

- Vortac

Kissaihminen kirjoitti...

"Kissoilla, marsuilla yms. tuon ymmärtää, itsekään en ole kotikissojen pitämistä koskaan ymmärtänyt, mutta koirien yhteiselo ihmisen kanssa lienee hyvin lajityypillistä toimintaa."

Milläköhän tavoin? Laumassa muiden koirien kanssa lienee koiralle hyvin lajityypillistä toimintaa.

Juho kirjoitti...

Kissaihmiselle:

Susi elää laumassa muiden susien kanssa, mutta koira on mukautunut elämään ihmisisännän kanssa. Näin olen luonto-ohjelmista ymmärtänyt, mutta voihan tietysti olla väärässäkin. Ihan arki-MuTulla olen liikkeellä.

Ymmärrystäni kuitenkin tukee myös se, kuinka olen koiria katsellessa huomannut niiden oikein luontevasti mukailevan isäntänsä reaktioita ja vaikuttavat varsin luontevalla tavalla riippuvaisilta hänestä.

Toisin kuin esim. kissat, jotka ovat hyvin itsenäisiä. Mihin peto isäntää tarvitsisi? Tai joku ruohoa mussuttava marsu?