sunnuntaina, elokuuta 02, 2009

Urheilulähetykset epätasa-arvoisia?

Tasapuolisuutta urheilun televisiointiin, kiitos!
Olen ihmetellyt, miksi jalkapallon ja jääkiekon näyttäminen on niin sukupuolittunutta. Melkein aina suorat lähetykset koskevat miesten otteluja, joten vaadin tasapuolisuutta tähän asiaan.

En myöskään ole ymmärtänyt, miksi paralympialaiset ovat saaneet puolen tunnin tai ”jopa” tunnin ajan viikosta näkyä tavallisilla kanavilla. Kysynkin, eikö voitaisi seurata näitäkin kisoja; siellähän Suomikin on pärjännyt yleensä erinomaisesti.

Siis vaadin, että nais- ja vammaisurheilu saavat lisää aikaa televisio-ohjelmistossa!

Äly hoi, älä jätä
On selvää, että miesten jalkapallo ja jääkiekko ovat huomattavasti kovatasoisempia kuin naisten vastaavat. Tämä lienee fakta, jota edes feministit eivät voi kiistää. Miksi siis näyttää otteluita, joiden taso on huonompi ja joka siten kiinnostaa ihmisiä vähemmän?

Jos kaikista sukupuolineutraaleinta vaihtoehtoa halutaan etsiä, niin eikö kaikista paras ratkaisu olisi silloin tuhota käsitteet kuten miestensarja ja naistensarja ja luoda yhtenäiset sarjat?

29 kommenttia:

IDA kirjoitti...

KTP:n junnut voittaisivat naisten maajoukkueen.

Olisi oikeastaan kiva, jos tällainen peli pelattaisiin. KTP:kin voittaisi joskus :)

sattuuhan näitä kirjoitti...

IL Sunnuntai 2.8.2009 klo 09.16

"Mies hakkasi ja viilteli vaimoaan

Mies pahoinpiteli vaimonsa yksityisasunnossa Kemissä lauantain vastaisena yönä.

Mies löi naista nyrkeillä, potki ja viilteli häntä eri puolille vartaloa. Vaimo onnistui pakenemaan miestään naapuriin.

Vaimon vammat eivät ole hengenvaaralliset veitsen käytöstä huolimatta.

Poliisi otti miehen kiinni. Häntä epäillään törkeästä pahoinpitelystä."

Mortimer kirjoitti...

Voi olla että olen väärässä, mutta minusta tuntuu että ne ihmiset jotka vaativat urheilutarjontaan "tasa-arvoa", eivät itse juurikaan seuraa urheilua. Yleisesti puhuen siis. En tarkoita niinkään Jukka Väisästä. Luulen että ne jotka vaativat esim. naisjääkiekon tv-ajan lisäämistä mieskiekon tasolle, eivät itse seuraa lajia sitäkään vertaa mitä sitä tällä hetkellä on tarjolla.

Naiskiekon suosiota ei lisäisi merkittävästi, vaikka lähetysaikoihin tehtäisiin 50 % kiintiö. Naisten ja miesten kiekon taso-ero on kuin yö ja päivä. Asian keinotekoinen muuksi tekeminen on lähinnä pään hakkaamista kiveen. Ajatus ei ole kaukana siitä, että radioasemien pitäisi soittaa tasa-arvon nimessä yhtä paljon epäsuosittua musiikkia kuin listahittejä.

Vortac kirjoitti...

Näin vaikeeta se ATM:lle on..

http://www.youtube.com/watch?v=OA3WMW9clyU&feature=related

Tuo video on sekä realistinen että epärealistinen; realistista siinä on se, miten vaikeaa sille miehelle koko juttu on.

Epärealistista taas sen naisen asenne ja koko jutun 'tasapuolisuuus'-aspekti, ikäänku molemmat sukupuolet olisivat samalla viivalla.

Silti ihan hauska huumoripätkä, Pentti Siimes on kuitenkin nero.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

The Fantasies That Women's Magazines Sell

"Killing time waiting for The Wife at the hair salon, I leafed through some women's magazines. Not for the first time I found myself thinking: What a weird and terrifying world is the mental landscape of the human female!

I had a good time noting down some of the fantasies the editors of women's magazines -- and presumably some of these magazines' readers -- enjoy indulging in:"

Anonyymi kirjoitti...

slumlord: "I've been crawling around in women's heads now for years, and I have to disagree with you that women are self-centred. The best way to describe them is that they--as a general rule--are very self-conscious; a subtle but important difference. Their standing in relation to others is constantly being monitored by themselves; be that in how they dress, how their kids behave, what type of house, etc. The opinion of their peers matters a lot more to them than it does to men. This constant comparing has the long term effect of inducing anxiety. The classic example is the Stepford wife types who superficially look perfect, but when looked at more closely, are wracked with neurosis and insecurity. For them life is constant struggle of keeping up appearances in order to maintain social approval or social dominance. Their brains never rest. One way to induce anxiety in a woman is to excessively praise her competitor. Notice, you don't need to criticise the woman directly, she will immediately infer her inferior status.(For those literalists out there who might be reading this IT IS A GENERAL RULE, there are exceptions). The worst aspects of Game exploit this phenomena. "

Vortac kirjoitti...

Noi mies.asian linkit on usein aika hyviä. Esimerkiksi tämä kyllä kuvastaa aika rehellisesti ATM:n kohtaloa, jos hän alkaa 'ystäviksi' jonkun naisen kanssa.

http://www.theonion.com/content/opinion/but_if_we_started_dating_it

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni kyllä naisiin kuuluu tyypillisesti myös itsekeskeisyys, eikä vain itsetietoisuus. Hyvä esimerkki tästä on naisten vaatimukset siitä kuinka muiden pitäisi aina tanssia heidän pillin mukaan esimerkiksi vessanpöntön reunuksen asennon suhteen.

Tosin minusta erittäin suuri osa naisista osoittaa ainakin jossain määrin narsistisia tai jopa narsistisia persoonallisuushäiriön luonteenpiirteitä. Jotain mielenkiintoisia poimintoja noista:

Narcissistic personality disorder is closely linked to self-centeredness.
...
Gabbard suggested NPD could be broken down into two subtypes.[15] He saw the "oblivious" subtype as being grandiose, arrogant and thick skinned and the "hypervigilant" subtype as easily hurt, oversensitive and ashamed.
...
Gender narcissism is a relatively new concept, referred to by Dr. Gerald Schoenwolf[21], with reference to both males and females.

The concept builds on Freud's theories of penis envy and the castration complex. Chiefly that an over-emphasis or over-perception of gender and gender difference in childhood can lead to either a devaluation or an over-valuation of one's gender in later life.

Dr. Schoenwolf in particular suggests that the emergence of the feminist personality, with gonadal-centric views, and female gender narcissism are synonymous.
...

Mielenkiintoisesti on havaittu myös naisten kokevan vetoa narsistimiehiä kohtaan. Naiset tuntuvat olevan joko itse narsisteja ja/tai hakemaan narsistimiesten seuraa.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Ylipaino tarttuu

More to Love

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Meana, a self-described feminist, argues that women's lust is "narcissistic" and guided by "the wish to be the object of erotic admiration and sexual need."

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Homo: Sinä et tosiaan taida tykätä naisista?

Vortac kirjoitti...

Arawn, olisiko moinen suurikin ihme nykymaailmassa, etenkin homon seksuaaliset preferenssit huomioonottaen?

Kertoisitko vaikkapa syitä TYKÄTÄ naisista.. jos nyt vaikka unohdetaan naisen seksuaalisuus tässä tyystin.

- Vortac

jessus kirjoitti...

Vortac, miksi sitten kinuta tasa-arvoa, jos kerran tytöt on niin tyhmiä?

Vortac kirjoitti...

En sanonut, että tytöt ovat tyhmiä - ja miten se tasa-arvoon edes liittyy? Eihän tyhmyys määritä ihmisen arvoa, ja meinaatko että jos pidän tyttöjä/naisia tyhminä, olen samalla sitä mieltä, että heidän arvonsa on alempi kuin poikien/miesten? Aika älyttömiä syytöksiä taas, anonyymiltä, joka tuskin pysyy nickissään. Kertakäyttönickiläinen.. noh, on kai se parempi kuin anonyymi, mutta vain marginaalisesti.

Joka tapauksessa, 'kinuan tasa-arvoa' siksi, että sitä on vain toisella sukupuolella, eli vaginaliittimellä varustetulla - ei sillä toisella, eli kigulilla varustetulla. Sitten kun molemmilla on samat oikeudet ja toisiinsa verrattavat velvollisuudet - siinä vaiheessa, kun yhteiskunta ylentää miehetkin ihmisiksi joidenkin outojen kone-eläin-hybridien sijasta ja samalla alentaa naiset jumalatar-enkeleistä myöskin ihmisen tasolle, voin lakata kinuamasta tasa-arvoa.

Tuo 'argumenttisi' osoittaa vain, ettet tainnut ajatella asioita kovin pitkälle.

Asiasta toiseen;

Mitä on seksuaalinen häirintä? Chapinin erittäin hyvää pohdintaa asiasta:

http://www.youtube.com/watch?v=g9g5lQM022E&feature=channel_page

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuohon typerään väläytykseesi voisi muuten vielä lisätä, että jos tytöt kerran ovat tyhmiä, niin sitä suuremmalla syyllä miesten täytyy olla viisaita ja edistää aitoa tasa-arvoa sen feministien feikkitasa-arvon sijasta - kuka muukaan sen silloin tekisi?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Sarjapostataan nyt vielä yksi mieleeni tuleva perspektiiviä kohottava ja kasvattava pointti tuohon höpelöön ja epätoivoiseen puska-ammuskeluun;

Rakensit olkinuken, allekirjoitit sen nimissäni, ja sitten hyökkäät minua vastaan sen perusteella.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Nyt Englannin valtavasta laajuudestaan kuuluisa kameravalvonta laajenee kotien sisällekin

Homo

Anonyymi kirjoitti...

The so-called 'oppression' of women ...

Anonyymi kirjoitti...

Men's Rights: The Core Issues

Anonyymi kirjoitti...

Vortac: Mitä hittoa? Luulin, ettet edes lue kommenttejani.

Anonyymi kirjoitti...

Jokamiesluokan rallissa on ollut jo hyvin pitkään järjestelmä jossa on naistensarja, yleinensarja ja nuortensarja. Nuoret eivät pääse yleiseen sarjaan ja naiset voivat halutessaan osallistua yleiseensarjaan. Naiset eivät vain tee sitä useinkaan KOSKA ne naiset jotka ovat erittäin kilpailuhenkisiä VOITTAVAT yleensä nämä naistensarjat..eivätkä välttämättä siksi halua osallistua yleiseen sarjaan jossa voittaminen VOI kenties olla hieman haasteellisempaa siellä. Siihen on kuitenkin mahdollisuus. Henk.koht ajattelen niin että YLEENSÄ tämä järjestelmä jossa eletään tulisi muuttaa toisenlaiseksi ja sellaiseksi joka OTTAA huomioon humanistisesti KAIKKI ihmiset. Tämän asian voi tietenkin ajatella niin että MIKSI käytännössä miesten sarja on yleinen ja mitä se aiheuttaa..mutta näin vain esimerkkinä mainitsen tämän. Mutta miksi yleensä TIETYNLAISTA KILPAILUA pitää niin paljon korostaa tai edes arvostaa? ja sellaista kilpailua jossa pitää tavalla tai toisella runnoa ja on olemassa vastustaja. Miksi ei vain voisi olla niin kun henkilö tekee sen mitä tekee niin hyvin kuin voi niin se ns. kilpailu tulisi sitten vain sitä kautta ELI itsensä VOITTAMISEN KAUTTA sekä ammattitaidosta, mutta ei siis kyynärpää taktiikalla TAI TIETYNLAISILLA VOIMAIN NÄYTÖILLÄ. Toinen asia on se, että kun tässäkin blogissa on kokoajan tolkutettu palkkaeroista niin voin sanoa YHDEN paikan missä tämä "palkka" tasa-arvo toteutuu ainakin sen rahallisen määrän suhteen joka koskee yksilöä ja SE on Suomessa oleva APURAHA järjestelmä joka siis koskee luovienalojen tekijöitä ja tutkijoita. Alat ovat muuten kyllä tosiaelämässä aikalailla epävakaat, monestakin syystä, mutta yksittäinen apuraha on kyllä sama jokaiselle riippumatta siitä onko haarojenvälissä mitkä välineet. Se miten hankekuvauksensa yms. tekee tavoitteineen tms. pitää osata tietenkin tehdä ja näytöt yms. jne. vaikuttavat hyvin paljon. Päättäjätkin näissä rahoissa ovat aikalailla tasapuolisesti sekä naisia että miehiä. Kansalaispalkka vaan kehiin niin se hyvin suunniteltuna voisi luoda myös TASA-arvoa.

Fairy

Anonyymi kirjoitti...

Niin tuosta narsistiseta persoonallisuus häiriöstä.. Älä oikeasti naurata. Tuokin asia on ajateltu toisaalla jo hyvin hyvin paljon pitemmälle kuin vain se ttä TULIPA mieleeni että monilla naisilla on varmaan narsistinen persoonallisuushäiriö tai sen piirteitä. Mutta tämä keskustelu vaatisi jo huomattavan paljon enemman palstaa kuin tämän kommenttilootan joten antaa olla ihan siksi. Sanon vain, että kun mietit asiaa pitemmälle saatat löytää sieltä huomattavan paljon enemmän näkökulmaa kuin nyt vaikutit löytäneen.
Tuon asian voi nimittäin ajatella ihan toisinkin päin, riippuu vähän siitä miten tätä maailmaa katsoo. On lapsellista provota tuolla tavalla ilman kunnollista pohdintaa tai näyttöjä.

Fairy

Jorma kirjoitti...

"Siis vaadin, että nais- ja vammaisurheilu saavat lisää aikaa televisio-ohjelmistossa!"

Tosiasiassa monet miesurheilun lajeista ovat huomattavassa määrin siirtyneet maksukanaville.

Mainosrahoitteiset kanavat näyttävät sitä, mikä kerää yleisöä. Nais- ja vammaisurheilu, eräitä poikkeuksia lukuunottamatta, harvemmin kiinnostaa kovin monia.

Julkisen palvelun tuottajana Yleisradiolla on rooli merkittävien urheilutapahtumien välittäjänä. Jälleen kyse on yleisömääristä.

Penkkiurheilussa on kyse viihteestä. Ei ihmisiä voi pakottaa viihtymään. Nais- ja vammaisurheilun viihdyttävyys, eräitä poikkeuksia lukuunottamatta, on minimaalista verrattuna miesurheilun viihdyttävyyteen.

Anonyymi kirjoitti...

Homo: "Käsittääkseni kyllä naisiin kuuluu tyypillisesti myös itsekeskeisyys,"


Tuskin useammin kuin miehillä, ainakaan mitä tulee äärimmäiseen itsekeskeisyyteen:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Narsistinen_persoonallisuush%C3%A4iri%C3%B6

"Tilastollisesti miehillä on narsistinen persoonallisuushäiriö useammin kuin naisilla. Narsistisen persoonallisuushäiriön arvellaan olevan eri lähteiden mukaan 1–3 prosentilla väestöstä"

Vortac kirjoitti...

Arawn: Luulo ei ole tiedon väärti.. se on sitä elävää elämää. Emme ole robotteja, nääs. Teemme tietoisia valintoja joka päivä, ja jonain päivänä voimmekin tehdä erilaisen valinnan kuin jonain toisena. Ei siinä mitään mystistä ole.

Toisekseen, kommenttisi nyt vain viipahti silmääni niin ajattelin että kyselläänpä nyt sitten. Eipä vaan tullut taaskaan vastauksia, mutta se nyt ei yllätä.

Nainen harvoin vastaa suoraan ja selkeään kysymykseen suorasti ja selkeästi.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac: No, en halua pettää ennakko-odotuksiasi, jottet vallan saisi sydänkohtausta järkytyksestä, joten jätänkin sitten vastaamatta.

Ai niin. Homo taas on hyvä esimerkki miehestä, sillä hän vastasikin kysymykseeni suorasti ja selkeästi - eikun heeetkinen...

Anonyymi kirjoitti...

Arawn, joko olet lakannut hakkaamasta vaimoasi? Sinä taidat tosiaan olla aika pahasti ulalla?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Homo: Tai sitten piruilin hiukan Vortacille? Sarkasmi, ever heard?

Äikänopettaja kirjoitti...

Hei Fairy, jos haluat keskustella, mieti, mitä sanottavaa sinulla on. Kirjoita sitten asiasi ja jaa kirjoitus loogisiin osiin eli kappaleisiin.