keskiviikkona, syyskuuta 02, 2009

Audicaust

Audi-miehen jutut ovat saaneet arvaamattoman suurta julkisuutta. Mitä niistä pitäisi oikein sanoa? Audi-miehen perusviesti voidaan tiivistää kahteen kohtaan:

1. Hän kuvailee parinvalintapreferenssejään, eli millainen naisen tulisi olla: "Tarvitsen naista yhä enemmän sellaisiin asioihin, joihin nainen on tarkoitettu, kuten pitämään miestä hyvänä ja olemaan haluttava."

2. Hän kannattaa seksististä ja konservatiivista ideologiaa, jonka mukaan nainen on erilainen kuin mies ja siksi naisten tulee tehdä naisten hommia: "nainen on niin fyysisesti, psyykeltään kuin tunne-elämältäänkin aivan erilainen kuin mies."

Ensimmäisen kohdan kohu kertoo meille ainakin sen, että miehillä ei ole oikeutta valita vapaasti parinvalintapreferenssejään tai ainakaan lausua niitä julki. Mies ei saa odottaa, että nainen miellyttää miestä miehen haluamalla tavalla. Ideaalisessa maailmassa jokaisella pitäisi kuitenkin olla oikeus haluamiinsa parinvalintapreferensseihin. Jos Audi-mies ei noilla kriteereillä löydä naista, niin sehän on hänen oma ongelmansa. Tosin konservatiiviselle päällikkömiehelle löytyy varmasti nainen, jos ei useampiakin.

Toinen kohta on vastakohta Relanderin sukupuoliradikalismille, joka vaatii vapautta sukupuoliroolien kahleista. Audi-mies taas haluaa, että miehet ovat miehet ovat miehiä ja naiset naisia. Tämä on tietenkin ikivanha ja maailman mittakaavassa paljon sukupuoliradikalismia suositumpi ideologia. Ei sen pitäisi yllättää ketään, sillä suuri osa johtajamiehistä on luultavasti samaa mieltä, vaikka eivät uskallakaan sanoa sitä ääneen.

Johtopäätös kohusta on se, että ihmisillä tulisi olla oikeus valita parinvalintapreferenssinsä ja kertoa niistä vapaasti ilman, niin siitä seuraa sanktioita.

Tasa-arvovaltuutettu: Audi-kohu naisia halventavaa!
Tasa-arvovaltuutettu ei aio - eikä voi - puuttua myyntijohtajan puheisiin.

- Meillä on mielipiteenvapaus Suomessa.
Eipä siltä vaikuta.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Audi-johtaja kämmäsi.

Minä en esittelisi julkisesti ajatuksiani, sillä aika moni niistä on poliittisesti epäkorrekti.

Meinasin luetella kaikki suurimmat epäkorrektiudet, mutta listasta tuli vähän liian kattava ja jätetään lukijoillekin vähän aprikoitavaa.

- Syltty

Since 1974 kirjoitti...

Audi-miehen puhe on YTM:n puhetta. Kohun ansioista piparia on tarjolla entistä enemmän - ja taatusti vielä laadukasta.

Mitä tulee Audi-miehen tasa-arvonäkemyksiin, olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä: tasa-arvoa ei tarvita.

Anonyymi kirjoitti...

Piparia on varmasti tarjolla jo nyt ihan tarpeeksi, mutta en siitä silitysavusta sitten tiedä..

On eri asia etsiä piparia illan huviksi kuin kunnollista pysyvää parisuhdetta.

Anonyymi kirjoitti...

Siellä on keltaisenlehdistön feministimafia liikkeellä. En ihmettelisi yhtää jos vainoa jatkettaisiin niin kauan kunnes VM-johto antaa periksi ja kenkää tulee.

Tässä taas toimitaan vähemmistön ehdoilla; jos kerran suurinosa audin ostajista on miehiä, näiden miesten tulisi boikotoimalla osoittaa voimassa. Koskee muitakin tapauksia joissa enemmistöä poljetaan, muuten markkinatalouden ehdoilla ratkaisujaan tekevät "päättäjät" tulevat jatkamaan toimiaan ikuisesti.

-ebe

Anonyymi kirjoitti...

Näennäisesti feministit paheksuvat, mutta minkäs teet - menestyvä konservatiivinen tosimies saa pöksyt kostumaan, ja kuten tunnettua "feminismi jää makuuhuoneen ovelle" (ehkä myös apukeittiön). Oh, the ironing!

Jape kirjoitti...

katsokaapas kuinka kärppänä tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen on heti tässä Audimies-asiassa. Samainen "tasa-arvovaltuutettu" ei korviaan lotkauta, kun häneen ottaa yhteyttä esim. Naisasialiitto Unionin harjoittamasta miesten syrjinnästä. Sain tämän taas vasitkään omakohtaisesti huomata...

Tasa-arvovaltuutettu: Audi-kohu naisia halventavaa!

Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen pitää Audin myyntijohtajan naiskommentteja loukkaavina ja halventavina.


ote:
Mäkinen uskoo, että Kiesi katuu kommenttejaan kohun takia. Tasa-arvovaltuutettu ei aio - eikä voi - puuttua myyntijohtajan puheisiin.

- Meillä on mielipiteenvapaus Suomessa.


jep jepp, mutta heti löytyi Mäkiseltä aikaa lausua julkisuudessa näinkin "merkittävästä" asiasta. Muuhun hänen aikaansa ei liikene.

Jorma kirjoitti...

Joo, on taas tasaarvovaltuutettu, tai pitäisi kai rehellisyyden nimissä sanoa. naisasiavaltuutettu, Pirkko Mäkisen prioriteetit täysin hukassa. Täysin selvään sukupuolisyrjintään ja lainvastaiseen toimintaa ei riitä aikaa eikä halua puuttua, kun se kohdistuu miehiin, mutta muiden mielipiteitä ollaan kärppänä tuomitsemassa, vaikka asia ei Mäkiselle kuulu millään tavoin.

"Minä en esittelisi julkisesti ajatuksiani, sillä aika moni niistä on poliittisesti epäkorrekti. "

Voiko mielipiteen- ja sananvapaudesta oikeasti puhua, jos poliittisen korrektiuden annetaan tällä tavoin kahlita itseilmaisua? Minusta ei voida.

Vaikken Audi-miehen ajatuksiin yhdykään, niin minusta hänen avoimmuutensa oli virkistävä tuulahdus Suomen muutoin niin ummehtuneessa keskustelukulttuurissa.

Naisia halventavina tai tasa-arvon vastaisina hänen näkemyksiään en pidä.

Ville kirjoitti...

Jälleen kerran erinomainen esimerkki siitä, mikä on sallittua naisille ei ole sitä miehille.

Tasa-arvovaltuutettu voisi mennä nettipalstoille ja naistenlehtien sivuille motkottamaan naisten listaamista ihannemiehen ominaisuuksista. Samoin naiskansanedustajat voisivat mennä naureskelemaan samoille apajille, "että ei kai kukaan enää aidosti ajattele tuolla tavalla 2000-luvulla. varmaan oli tarkoitettu provosoinniksi, toteaa kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson Iltalehdessä."

Google-haku: tällainen on ihannemies

Näkymätön tyttö: Ihannemiehen ulkonäössä on tärkeää se että voisin harrastaa hänen kanssaan seksiä

Tuo, jos mikä on seksismiä ja naissovinismiä.

Tasa-arvovaltuutettu ei aio - eikä voi - puuttua myyntijohtajan puheisiin.

Justiinsa. Ei aio eikä voi puuttua - puuttui kuitenkin, iltapäivälehdessa!

Amerikkalaisnaisten rattijuopumukset lisääntyneet "hätkähdyttävästi"

Rattijuopumusta vastaan toimivan MADD-järjestön jäsen Debbie Meir selittää suuntausta naisten lisääntyneellä stressillä.

Arkipäivän seksismiä merkinnä blogin lukijalta listaa mukaillen:

-Naisrattijuoppo on vain stressaantunut, vaikka tappaisi kahdeksan ihmistä. Miesrattijuoppo on vain tappaja.

Montasque-Garlick kirjoitti...

Onhan se varma. Mikä? No se, että tällaista julkisuutta ei rahalla saa. Kaikki tiedotusvälineet mainostavat Audi-merkkistä autoa. Palstamillimetrien hinta olisi tähtitieteellinen, nyt sama huomio saadaan ilmaiseksi. Cool!

Vortac kirjoitti...

Voiko mielipiteen- ja sananvapaudesta oikeasti puhua, jos poliittisen korrektiuden annetaan tällä tavoin kahlita itseilmaisua? Minusta ei voida.

Jokuhan joskus totesi, että jos kenen tahansa sattumanvaraisesti valitun ihmisen ajatukset pääsisivät kaikkien tietoisuuteen, tuo ihminen lynkattaisiin välittömästi.

Pointtina, että jokaisella meistä on melko suurella todennäköisyydellä ainakin joitain 'poliittisesti epäkorrekteja' ajatuksia, joista jokin ryhmä, taho tai auktoriteetti yhteiskunnassa ei ollenkaan tykkäisi, ja jopa suuttuisi.

Itse olen havainnut kyllä pitkän, pitkän aikaa sitten, että vaikka kyllä 'sananvapaudesta' voidaan PUHUA, ihmisillä ei käytännössä tässä maailmassa ole sananvapautta kuin hyvin pienen piirin keskuudessa kerrallaan. Siis esimerkiksi jos kutsut parhaan ystäväsi käymään, voit hänen kanssaan rupatella suhteellisen vapaasti mistä tahansa. Mutta jos saavutat aseman, jossa sinua kuunnellaan suuremmassa mittakaavassa, sanojesi täytyy olla todella tarkasti harkittuja.

Todellista sananvapautta ei siis oikeasti ole tällä planeetalla olemassa, paitsi nimenomaan pienten ystäväpiirien keskinäisessä jutustelussa, ja kenties pikkulasten jokeltelussa. Voipa olla, että vanhuksiltakin siedetään tuossa tokkuraisessa ja ylilääkityssä tilassaan jonkinlaista epäkoherenttia pulputusta, mutta yleisesti ottaen, sananvapaus on pelkkä kaunis unelma, ja kaikki vähänkin poliittisesti epäkorrekti pyritään kyllä leimaamaan ja tuhoamaan hyvin nopeasti, jos joku erehtyy sellaista julkisesti puhumaan.

Welcome to planet Earth, here is a list of topics you are not allowed to talk about..

- Vortac

Vortac kirjoitti...


Rattijuopumusta vastaan toimivan MADD-järjestön jäsen Debbie Meir selittää suuntausta naisten lisääntyneellä stressillä
..

Aivan kuten Ville tuolla hienosti totesikin, naisia ymmärretään, miehiä tuomitaan.

Se, että ylipäätään jokin järjestö tai järjestön jäsen alkaa SELITTELEMÄÄN naisten tekemiä rötöksiä, on jo ylellisyyttä, josta miehet voivat vain unelmoida. Kukaan ei ryhdy SELITTELEMÄÄN mies-rattijuopon tekosia, ei yhtään kukaan.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se varma. Mikä? No se, että tällaista julkisuutta ei rahalla saa. Kaikki tiedotusvälineet mainostavat Audi-merkkistä autoa. Palstamillimetrien hinta olisi tähtitieteellinen, nyt sama huomio saadaan ilmaiseksi. Cool!

Jep. Eihän tässä mitään mahda. Pakkohan se on nyt ostaa Audi!

Olen aina ennen sanonut, että Audi ei ole mitään muuta kuin ylihintainen volkkari - joka sekin on ylihintainen. Alla on ollut BMW:tä ja Volvoa, harkitsin seuraavaksi Skoda Superbia, mutta seuraava on taatusti Audi!

- Naistenkaataja -

Anonyymi kirjoitti...

"Tasa-arvovaltuutettu voisi mennä nettipalstoille ja naistenlehtien sivuille motkottamaan naisten listaamista ihannemiehen ominaisuuksista."

Tarkoitat varmaan miestenlehtiin motkottamaan? Tällöin se olisi vertauskelpoinen. On kyllä vähän veren kerjäämistä nenästään mennä vapaaehtoisesti naisten lehtiin vitsillä heittämään sovinismiläppää. Sama se oliko vitsi tai ei. Olishan Kiesi voinut heittää vaikka muuta juttua ja naiset ois polvillaan, vai mitä? ;) Ei pelannut kortteja kyllä nyt oikein.

Jorma kirjoitti...

"On kyllä vähän veren kerjäämistä nenästään mennä vapaaehtoisesti naisten lehtiin vitsillä heittämään sovinismiläppää."

Miehellä ei siis ole oikeutta sanoa mielipidettään naisista? Miksi naisten sitten sallitaan esittää mkielipiteitään miehistä?