tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Miesliikkeen voitto!

20.02.2009 Miesten tasa-arvo -yhdistyksen lausunto sukupuolentutkimuksen kehittämiseksi
Miesten tasa-arvo -yhdistys esittää, että naistutkimus muutetaan sukupuolentutkimukseksi.

01.09.2009 Naistutkimus vaihtui Helsingin yliopistossa sukupuolentutkimukseksi

32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nimi muuttui, sisältö ei....

Henry kirjoitti...

"Nimi muuttui, sisältö ei...."

Ilonpilaaja...

Jorma kirjoitti...

"Yliopiston mukaan uusi nimi ei muuta kuitenkaan oppiaineen sisältöä, ja esimerkiksi feministisen ajattelun perinne on edelleen keskeinen osa ainetta."

Feministinen ajattelu on sula mahdottomuus, sillä feministi on nainen, joka ei ajattele. Jos ajattelisi, hän ei olisi feministi.

Anonyymi kirjoitti...

Pistä vain Henkka Embuske tulemaan enemmän. Hyvä homma.

Fairy

Anonyymi kirjoitti...

Se on Enbuske. Enbuske kuvittelee olevansa epäkorrekti myytinmurtaja vaikka on aika ignorantti myytintoistaja. Supliikkimiehiä, kuiteskin ... en tosin tiedä, miten tämä liittyi mihinkään.

Ville kirjoitti...

Yliopiston mukaan uusi nimi ei muuta kuitenkaan oppiaineen sisältöä, ja esimerkiksi feministisen ajattelun perinne on edelleen keskeinen osa ainetta.

Sukupuolentutkimuksessa analysoidaan sukupuoliin ja seksuaalisuuksiin liittyviä merkityksiä. Keskeisiä aiheita ovat muun muassa seksuaalisuuksia pohtiva queer-tutkimus sekä miesten ja maskuliinisuuksien tutkimus.


Pelkkää pinnankiillotusta ja epätoivoista yritystä olla neutraalimpi kikkailemalla nimellä, pyh. Käytännössä mikään ei muutu, samaa syyllistämistä sieltä suolletaan jatkossakin.

HS:n keskustelun avaus on osuva: Miksi minun pitäisi rahoittaa tätä? Ällistyttävää syrjintää - nimenmuutoksesta huolimatta. Jälleen yksi esimerkki siitä, miten yhteiskunta syrjii miehiä ja pistää heidät maksamaan laskun veroillaan.

Varsin paljastava on feministi/naistutkija Marita Husson kirjoitus "Väkivallan verkoissa -seminaarin kirvoittamia pohdintoja"

Naistutkijan rukouskirja, s. 57

"Vaikka opiskelijat vaikuttivat kiinnostuneilta ja innostuneilta, teema nosti esille yllättävän paljon myös vastustusta ja defenssejä. ...Seminaarin alkuvaiheessa innostus muuttuikin paikoitellen hämmennykseksi.

....Muutamat olivat toistuvasti huolissaan mahdollisesta miesten syyllistämisestä ja siitä, että aineistoista ei löytynyt tarpeeksi kertomuksia väkivaltaisista, miehisen aggressiivisesti käyttäytyvistä naisista.

Tuntui, kuin väkivallasta kertovat tilastot ja tutkimustiedot eivät olisi vakuuttaneetkaan kuulijoita.

Joidenkin istuntojen jälkeen jäi hämmentynyt ja hieman itseensä tyytymätön olo.

...Jälkeenpäin olemmekin Tuijan kanssa todenneet, että väkivaltaseminaarin alkuun olisi ollut paikallaan defenssien riisumiseen kohdistettu täsmäjohdanto. Seuraavalla kerralla olemme viisaampia"


Lainaus toisaalta: "defenssien riisumiseen kohdistettu täsmäjohdanto" = feministisen aivopesun esipesuohjelma :D

Miksi pitäisi uskoa, että homma jotenkin muuttuu oikeasti netraaliksi tai edes neutraalimmaksi sukupuolentutkimukseksi, kuten uusi nimi antaa ymmärtää? Ai niin, eihän se muutu, johan se uutisessa kerrottiin!

Jape kirjoitti...

Hieno homma ja saavutus tuo nimen muuttaminen. pienistä askelista se lähtee mutta muutos on väistämätön ja se tapahtuu vastustamattomasti (feministit toki vastustaa, mutta eivät mahda mitään) ja vääjäämättä.

Jape kirjoitti...

Jaahas, Fairy on jo herännyt ja heti täällä häiriköimässä. Varo että et uuvu! :)

Anonyymi kirjoitti...

"Lainaus toisaalta: "defenssien riisumiseen kohdistettu täsmäjohdanto" = feministisen aivopesun esipesuohjelma :D"

Pian ei tarvita enää esiaivopesua. On kasvamassa uusi naissukupolvi, joka pieksää poikaystäviään jo teini-iässä.

Anonyymi kirjoitti...

Miesliikkeen voitto nimenomaan sinä mielessä, että sukupuolentutkimus-niminen tieteenala ei voi pitkällä tähtäimellä (amerikkalaisittain: "pitkälle juostaessa") olla miesvihanlietSONNAN pesäke. Hieno siirto tasa-arvon kannattajilta, vaikka tietty pimeyden voimat urputtaa että mikään ei muka muutu.

Jorma kirjoitti...

Audin myyntijohtaja: Auton ominaisuudet löytyvät naisesta

Audi-miehellä on asiaa.

VV-Auton toimitusjohtaja pahoittelee Audi-pomon puheita naisista


Toimari vastustaa ajatuksen- ja sananvapautta.

Paate kirjoitti...

Näkisin, että syynä tuohon naistutkimuksen nimen muuttamiseen oli Helsingin yliopiston laitosrakenteen uudistus. Humanistisessa useampi laitos yhdistyi ns. suurlaitoksiksi ja suurlaitoksessa johon naistutkimus joutui (pääsi?) on sekalainen joukko tieteitä ja ko. laitokselle oli vääntöä löytää sopiva nimi.

Koko laitoksen nimestä putosi sitten koko naistutkimuksen/sukupuolen tutkimuksen nimi pois, jonkinlainen arvovaltatappio nähdäkseni.

Nykyään asianomaisen laitoksen nimi on jotain tyyliin: "Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos". HY:n hallinnossa Kristiina- instituutin professori Kirsi Saarikankaan ehdotus nimestä "Filosofian, historian, kulttuurin, sukupuolen ja taiteden tutkimuksen laitos"-hylättiin. (En ole ihan varma onko nuo jo hyväksyttyjä/voimassa)

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Toimari vastustaa ajatuksen- ja sananvapautta."

Tai sitten toimari haluaa, että naisetkin ostavat jatkossa Audeja.

t. Samuli

Anonyymi kirjoitti...

samuli: niin tämä on tuttua vähemmistön ehdoilla menoa.

Anonyymi kirjoitti...

"Miesliikkeen voitto nimenomaan sinä mielessä, että sukupuolentutkimus-niminen tieteenala ei voi pitkällä tähtäimellä (amerikkalaisittain: "pitkälle juostaessa") olla miesvihanlietSONNAN pesäke."

Hyvä, että maailmassa on optimistejakin. Minusta tuo kuullostaa siltä, että keskitysleirin nimeksi on vaan pistetty työleiri, että voitaisiin pahemmin sahata silmään suuria massoja sen suhteen, mitä siellä tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedoksi teille urputtajille: Nimeä on puuhattu jo pitkään sukupuolentutkimukseksi, koska se kuvaa tämän moninaista tutkimusta tuottavan oppialan sisältöä paremmin kuin naistutkimus. Muutos ei siis ole miesliikkeen työvoitto kuin siinä mielessä, että yleinen keskustelu oppialan ympärillä on ollut viime aikoina vilkkaampaa, mikä on saattanut osaltaan vauhdittaa prosessia.

Hidashan se prosessi oli, kuten moni sellainen prosessi, jossa muutetaan kokonaisen laitoksen tai oppialan nimi. Sukupuolentutkimuksessa työskentelee ja opiskelee niin erilaisia ihmisiä, että joillekin naistutkimus nimenä on ollut aikanaan saavutus ja työvoitto, josta on ollut vaikea luopua. Toiset (suurin osa) taas ovat purnanneet, ettei nimi muutu.

Naistutkimus-nimen alkuperäinen tarkoitushan oli tuoda sukupuoli näkyville suomalaiseen sukupuolineutraaliutta painottavaan keskustelukulttuuriin, mikä onkin viimein tapahtunut suomalaisessa keskustelussa viime vuosina.

MikkoAP kirjoitti...

"Tiedoksi teille urputtajille: Nimeä on puuhattu jo pitkään sukupuolentutkimukseksi, koska se kuvaa tämän moninaista tutkimusta tuottavan oppialan sisältöä paremmin kuin naistutkimus."

Totta! Naisiahan ei naistutkimus juuri ollenkaan tutki! Koko "tieteen"alan tarkoitus on suoltaa miesvastaista propagandaa!

Jorma kirjoitti...

"Tai sitten toimari haluaa, että naisetkin ostavat jatkossa Audeja."

Moniko, mies tai nainen, valitsee autonsa jonkun autokauppiaan henkilökohtaisten näkemysten takia? En minä ainakaan.

Eivätkä nuo mielipiteet olleet millään tavoin ristiriidassa tasa-arvon ja syrjimättömyyden kanssa.

Vastaavankaltaisia yleistyksiä, mutta vain paljon negatiivisempia, esitetään tuon tuosta miehistä, mutta eipä siitä mediassa älämölöä nosteta.

Jorma kirjoitti...

"koska se kuvaa tämän moninaista tutkimusta tuottavan oppialan sisältöä paremmin kuin naistutkimus."

Valitettavasti tämä väite on valhetta.

"Muutos ei siis ole miesliikkeen työvoitto"

Jouduitte taipumaan, niin vain kävi. Kanattaa totuttautua siihen, sillä uusia tappioita on teillä edessänne.

"Naistutkimus-nimen alkuperäinen tarkoitushan oli tuoda sukupuoli näkyville suomalaiseen sukupuolineutraaliutta painottavaan keskustelukulttuuriin"

Niinpä, feministeille ihminen ei ole ihminen, hän on joko nainen (hyvä) tai mies (paha). Tämä asenne on tasa-arvon toteuttamisen este.

Panu kirjoitti...

Nimeä on puuhattu jo pitkään sukupuolentutkimukseksi, koska se kuvaa tämän moninaista tutkimusta tuottavan oppialan sisältöä paremmin kuin naistutkimus.

Juu, tiedetään. Siellähän kirjoitetaan graduja myös aiheista "Miehisen halun ilmeneminen rokkibändien keikkabusseissa ja takahuoneissa". Nyt ei ole pakko lesboilla professorin kanssa saadakseen apurahan, vaan stipendejä on myös tarjolla machomiesten kanssa paneskeleville gruuppareille.

Anonyymi kirjoitti...

"Nimi muuttui, sisältö ei...."

Tämä voi olla vieläkin pahempi vaihtoehto.

Heiskala kirjoitti...

FREIHEIT

"Hyvä, että maailmassa on optimistejakin. Minusta tuo kuullostaa siltä, että keskitysleirin nimeksi on vaan pistetty työleiri, että voitaisiin pahemmin sahata silmään suuria massoja sen suhteen, mitä siellä tapahtuu."

Arbeit macht frei, vai miten siellä lukikaan. Ja pakkohan se on uskoa että niin on, kun niin sanottiin.

Jape kirjoitti...

"Nimeä on puuhattu jo pitkään sukupuolentutkimukseksi, koska se kuvaa tämän moninaista tutkimusta tuottavan oppialan sisältöä paremmin kuin naistutkimus."

Termi puuhaus on ihan oikea kuvaamaan naistukimuksen piirissä tehtäviä toimia. Koko naistkimuksen nimellä kulkeva sumutus on puuhailua puhtaimmillaan.

"Naistutkimus-nimen alkuperäinen tarkoitushan oli tuoda sukupuoli näkyville suomalaiseen sukupuolineutraaliutta painottavaan keskustelukulttuuriin"

Älä naurata. Tässähän on nimivalintaa myöten ollut hauskinta juuri se, kuinka itseään tutkimusalana kritiikittömästi tutkimaan kykenemätön "naistutkimus" -niminen puuhastelututkimus on keskittynyt pääasaissa tarkastelemaan kriittisesti miehiä.

"Sukupuolentutkimuksessa työskentelee ja opiskelee niin erilaisia ihmisiä, että joillekin naistutkimus nimenä on ollut aikanaan saavutus ja työvoitto, josta on ollut vaikea luopua."

Ainoa mistä naistutkimuksen feminsitien ja profeminsitien on vaikea luopua on suojatyöpaikka josta he ovat jo vuosia suoltaneet ihan höttöä, jos sitäkään, suomalaiseen yhteiskuntaan. Miesten demonisointilaitos olisi parempi nimi naistutkimuksenyksikölle. Oikeasti!

Anonyymi kirjoitti...

Nimen muuttumisella on SUURI merkitys. Sanat muokkaavat käytäntöjä ja ajattelutapojamme huomaamatta. Iloa ei ole pilattu. Kohti tasa-arvoisempaa suuntaa pieni askel mutta kuitenkin. Ainoastaan tuo Elvistely tuolla nimen muuttumisella on naurettavaa mediapelleilyä, jos nyt nettiä voi sanoa mediaksi. (voihan toki;))

Fairy

miessika kirjoitti...

Siinä sitä on femakoilla ihmettelemistä kun rahoitus katoaa ko. paskatutkimukselta ja yliopistovirat muuttuvat työsuhteiksi. Kenkää tulee monelle kevätnousukkaalle, joilla kyvyt eivät riitä tutkijaksi saati professoriksi.

Jääkö joku kaipaamaan?

bmaad kirjoitti...

"Siinä sitä on femakoilla ihmettelemistä kun rahoitus katoaa ko. paskatutkimukselta ja yliopistovirat muuttuvat työsuhteiksi. Kenkää tulee monelle kevätnousukkaalle, joilla kyvyt eivät riitä tutkijaksi saati professoriksi.
Jääkö joku kaipaamaan?"

Vielä kun alettaisiin
tutkimaan miehiin kohdistuneita polkupyörävarkauksia.

Vortac kirjoitti...

pimeyden voimat urputtaa että mikään ei muka muutu.

Totuuden voimat näkevät sen, että kosmeettinen pintamuutos ei koskaan hoida itse sairautta, joka on paljon syvemmällä kuin itse feminismi.

Pimeyden voimat HUOLEHTIVAT siitä, että mikään ei muutu.

Toivottavasti nyt käsität voimat oikein.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tulee mieleen 1984 ja 'Rakkauden Virasto', 'Totuuden Virasto' vai mitäolivatkaan..

Onko kansa todella niin nuijaa, että luulee asioiden muuttuvan vain siksi että julkisivu ja nimikyltti muutetaan? Ei ihmisen sydämeen rakkautta kasvoleikkaus lisää.

- Vortac

Häslä kirjoitti...

Missäs muuten viipyy postaus päivän polttavasta aiheesta "Esko, Audi ja sovinismi"?? :D

Anonyymi kirjoitti...

Feministinen ajattelu on sula mahdottomuus, sillä feministi on nainen, joka ei ajattele. Jos ajattelisi, hän ei olisi feministi.

Kyllä se vaan onnistuu sekin. Tietysti feministi ajattelee, joskaan ei omilla aivoillaan.

Ajax

Anonyymi kirjoitti...

"Ainoastaan tuo Elvistely tuolla nimen muuttumisella on naurettavaa mediapelleilyä, jos nyt nettiä voi sanoa mediaksi. (voihan toki;))

Fairy"

Voi pientä Fairyä, missä ajassa oikein elät ja mitä siitä ymmärrät.

hetero

Anonyymi kirjoitti...

"Nimeä on puuhattu jo pitkään sukupuolentutkimukseksi, koska se kuvaa tämän moninaista tutkimusta tuottavan oppialan sisältöä paremmin kuin naistutkimus."

Termi puuhaus on ihan oikea kuvaamaan naistukimuksen piirissä tehtäviä toimia. Koko naistkimuksen nimellä kulkeva sumutus on puuhailua puhtaimmillaan."

Avoimeen syrjintään tähtäävää sukupuolitutkimus-puuhastelua.

hetero