maanantaina, syyskuuta 21, 2009

Parinvalintapreferenssit

HS: Parinvalintapreferenssit luovat roolipaineen
Heidi Marttila kirjoitti jokin aika sitten mielipidesivulla, että tasa-arvo on vapautta käyttäytyä haluamansa roolin mukaisesti – joko feminiinisesti tai maskuliinisesti. Olen samaa mieltä. Se todellakin olisi tasa-arvoa.

Miksi ihmiset eivät sitten vapauta itseään rooleistaan? Eihän laki ole vapautumiseen esteenä. Vastaus piilee heteroseksuaalisten pariutumismarkkinoiden rakenteessa, jossa ihmisillä on samankaltaisia parinvalintapreferenssejä.

Kun miehet odottavat tyypillisesti ihannenaisensa olevan kaunis ja lempeä sekä tekevän kotitöitä, se tuottaa naisille roolipaineen käyttäytyä feminiinisesti. Vastaavasti kun naiset tyypillisesti odottavat ihannemiehensä olevan kunnianhimoinen, lihaksikas ja menestynyt, se pakottaa miehet käyttäytymään maskuliinisesti.

Ne henkilöt, jotka eivät mukaudu vastakkaisen sukupuolen asettamiin rooliodotuksiin, ovat vaarassa pudota pariutumismarkkinoiden ulkopuolelle.

Miehekkäille naisille ja naismaisille miehille ei yksinkertaisesti ole kysyntää. Siksi heteroseksuaaliset miehet ja naiset yrittävät täyttää heille asetetut rooliodotukset.

Kun Audi-mies sanoi pitävänsä korkokenkiä käyttävistä kodinhengettäristä, hän vain lausui ääneen miehille tyypillisen naisihanteen. Ei miesten naisihanne ja sen naisille tuottama roolipaine katoa minnekään, vaikka sitä ei ääneen sanottaisikaan. Mediassa onkin haukuttu väärää puuta.

Jos sukupuolirooleista halutaan vapautua, pitää muuttaa ihmisten parinvalintapreferenssejä. Se voi olla hankalaa, jos parinvalintapreferensseillä on vankka biologinen perusta.

HENRY LAASANEN, sosiologi, Jyväskylä


Nainen ei ymmärrä miehen seksuaalista halua

Tasa-arvon puolesta voi syrjiä

Men Underrepresented: 7 of 10 Grad School Fields

Norjalla ongelmia ihmisoikeuksien toteuttamisessa

61 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Se voi olla hankalaa, jos parinvalintapreferensseillä on vankka biologinen perusta."

Onhan niillä. Joten se siitä "rooleista" vapautumisesta.

Jorma kirjoitti...

"Suuri ongelma on, että naiset ovat aliedustettuina johtopaikoilla, että yhä useampi nainen on osa-aikatyössä ja että naiset tienaavat keskimäärin vain 85 prosenttia siitä mitä miehet, todetaan selonteossa."

Millä perusteella nämä olisivat ihmisoikeusongelmia, tasa-arvo-ongelmia tai ongelmia ylipäätään?

Jorma kirjoitti...

"Tasa-arvon puolesta voi syrjiä"

Tätä on Pirkko Mäkisen tasa-arvo: syrjinnän lisäämistä ja avointa seksismiä.

Koska tästä Mäkisen pellestä oikein päästään eroon?

Anonyymi kirjoitti...

"Jos sukupuolirooleista halutaan vapautua, pitää muuttaa ihmisten parinvalintapreferenssejä. Se voi olla hankalaa, jos parinvalintapreferensseillä on vankka biologinen perusta."

Ihminen pystytti
sivistysyhteiskunnan ja sosiaalitukiverkoston viidakon
keskelle, varmistamaan, etteivät biologiset voimat saa liikaa päättää ihmisen elämästä. Ihminen on monella tavoin jo kehittynyt tylsimmistä vaistoistaan.

"Sukupuolitantereelle" tuo biologia tuntuu kuitenkin jääneen
vaikuttamaan. Heittäisin ilmaan väitteen, että hennolla äänellä puhuva korkokenkiin pyntätyt riukunaiset eivät ole naisten parhaimmistoa, kyllä jotain miehistäkin pitää olla. Samoin voidaan kysyä onko raavas maskuliininen, hentojakin naisia syvään kumartava suorittaja (jonka ratkaisu erimielisyystilanteissa on yleensä tovereihin kohdistuva väkivalta) paras mahdollinen kosittava?

Tietysti jos naiset näin
päättävät silloin se näin on. Mutta toivottavasti sosiaaliturvaa ei murreta, sillä samalla perusteella sekin voidaan purkaa tämän päivän kuluessa. Pärjätköön jokainen ja selviytykööt maailmassa, jossa verilammikot tekee päätöksiä...


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Onhan niillä. Joten se siitä "rooleista" vapautumisesta."

Biologiset roolit.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Naiset eivät yleensä ymmärrä, kuinka paljon miehet pitävät seksuaalisesta vaihtelusta."

Biologiset syyt estävät ymmärtämästä. Mutta ihmisellä olisi mahdollisuus korkeampaankin tajuamiseen. Sukupuolirajojen ylittäminen on tasa-arvon avainkysymys. Tuskinpa niitä ylitetään tällä meiningillä. Eri vessat ja eri maailmat.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Sopii aika hyvin aiheeseen...

Miss Midnight: Väärin roolitettu

[...]Jäin miettimään, mikä noissa lauseissa oikein tökki, ja keksinkin sen pian. Kiinteä katse, määrätietoisuus, kainaloon nappaaminen, käden painaminen kädelle -- mitäpä nämä olisivat muuta kuin perinteisen maskuliinisen roolin toteuttamista? Kuunkuiske siis kuuluu niihin naisiin, joiden pillu ei kostu, ellei mies demonstroi maskuliinisuuttaan ja osoita dominanssia.[...]

Anonyymi kirjoitti...

Henry: "Nainen ei ymmärrä miehen seksuaalista halua"

Lienet oikeassa. Mutta puhut väkevästi myös sen puolesta, etteivät miehet ymmärrä naisen seksuaalista halua. Tai sinä ainakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä minä olen se seksuaalisesti halukkaampi, aika paljonkin enemmän kuin mies. Silti ei tartte vaihtelu virkistää-tyylillä käydä vieraissa tai katsoa pornoa tai flirttailla naapurien kanssa. En pidä miestä edes pihtarina, minkä termin miehet antaisivat naiselle mieheni tilanteessa.

Mielestäni seksuaalista vaihtelua ei sinällään tarvitse ymmärtää enää parisuhteessa ellei homman nimi ole se, että paneskellaan kaikkea liikkuvaa ihan yhteisymmärryksessä. Muuten ei kannata seurustella saatikka hankkia jälkikasvua.

Tietysti on eri asia muutella kuvioita, ei se seksi ole pelkkää lähetyssaarnaajaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun Audi-mies sanoi pitävänsä korkokenkiä käyttävistä kodinhengettäristä, hän vain lausui ääneen miehille tyypillisen naisihanteen. "

En tunne yhtäkään miestä, johon tämä oikeasti pätisi. Puhu vain omasta ja Kiesin puolesta, älä meidän muiden.

Anonyymi kirjoitti...

"En tunne yhtäkään miestä, johon tämä oikeasti pätisi. Puhu vain omasta ja Kiesin puolesta, älä meidän muiden."

Kyllä se aika hyvin puree
tietyn sovinistisen mallin suhteen, vaikka onkin totta, että nainen saa olla vähän miehekäskin. Toisinpäin: jos mies on naisellinen niin silloin miehellä pitää olla kuitenkin jotain
muuta maksuvälinettä, että joku naisista kiinnostuu.


Bmad

Ville kirjoitti...

Tutkija haluaa yksin elävät työttömät [ja nuoret naiset] terveystarkastuksiin

...vaatii tutkija Kaisla Joutsenniemi. Tutkijan mukaan nämä jäävät helposti terveydenhuoltojärjestelmän ulkopuolelle.

Ei niillä nuorilla miehillä niin väliä. Taaskaan.

Nuori nainen rikkoi vanhustentalon ikkunoita Nurmijärvellä

Nuori nainen... 27-vuotiasko nuori nainen?

Anonyymi kirjoitti...

En ole vielä saanut loppuun Laquerin "Making of sex" -kirjaa, mutta alku on ollut mielenkiintoinen. Siitä käy ilmi, että tämä "mies haluaa enemmän, nainen ei paljoakaan" -käsitys on itse asiassa historiallisesti aika tuore, 1700- ja 1800-luvuilla kehittynyt. Eikä siihen Laquerin mukaan liittynyt mitenkään voimakkaasti biologian tietämyksen kehitys. (Voin referoida myöhemmin lisää.)

Tämä pistää miettimään, kuinka paljon tässäkin on lopulta sitä sosiaalista konstruktiota... :)

Oh ja vielä piti sanoa: et kai Henkka ole apinoinut ideaasi kuksivista uuhista Someone Like You -leffasta. Tsot tsot. ;)

bmaad kirjoitti...

"Siitä käy ilmi, että tämä "mies haluaa enemmän, nainen ei paljoakaan" -käsitys on itse asiassa historiallisesti aika tuore, 1700- ja 1800-luvuilla kehittynyt. "

Juu. Naisten halut on
jossain syvällä, mutta käyvät vaimeina, koska naiset eivät hyökkää halujensa kera useinkaan päälle, kuten miehet. Naisilla on
siveyden sipuli-elämäntapa, eivätkä naiset juuri halua olla poikkeuksia siitä. Kuten ei monet miehetkään halua julkisesti poiketa yleisestä mieskuvasta.

Naisilla kuitenkin on selkeästi halut, mutta niiden esiintuominen on rajattua ja usein huomaamatonta, jolloin mies usein
ehtii tehdä aloitteen. Nainen ei välttämättä edes ymmärrä haluavansa.

Toki naisetkin miehiä
voivat lähestyä, mutta silloin on kyseessä usein se statussonni, joka pistää naisen mekaniikan sekaisin, ehkä siksi, että nainen on kevytrakenteinen ja ulkonäkönsä ja pillunsa ansiosta kuvittelee helposti pääsevänsä
elvistelemään oven kokoisen statuksen rinnalla...

Ideaali tasa-arvoinen
tilanne olisi se, että naiset
olisivat yhtä avoimia seksin suhteen, eivätkä panttaisi halujaan ja jättäisi miehiä oman onnensa nojaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Ideaali tasa-arvoinen
tilanne olisi se, että naiset
olisivat yhtä avoimia seksin suhteen, eivätkä panttaisi halujaan ja jättäisi miehiä oman onnensa nojaan." -bmad

Puhu vain omasta elämäntilanteestasi, älä muiden. Meillä päin on ihan toisin päin, että kyllä parisuhteessa saa nainen olla se, joka saa vähemmän kuin tekisi mieli. Ja en tosiaan pidä miestäni pihtarina tämän asian takia. Kyllä suhteessa varsinkin on ihan ok, jos toinen ei aina halua. Ainakin minun itsetuntoni sen kestää!

Muussa elämässä sitten muistuttaisin siitä kondomin käytöstä. Aika paljonhan naiset nykyään harrastavat seksiä jos verrataan taaksepäin. Siis irtosuhteita.

Anonyymi kirjoitti...

Olen myös melko vahvasti "mies haluaa naista enemmän ja useammin"-oletusta vastaan. Itselleni riittää pari kertaa viikossa, avopuolisoni haluaisi 10 kertaa päivässä. Eikä itseäni kiinnosta muut naiset ainakaan tällä hetkellä, mutta ehkä sitten viisikymppisenä alkaa katse seuraamaan teinityttöjä, tiedä siitä. Toki kauniita naisia on aina mukava katsella, mutta en laskisi sitä halukkuudeksi harrastaa heidän kanssaan seksiä.

Miksi miehelle riittää yksi nainen? Ehkäpä siksi, että se on yksi tapa viestiä kuinka paljon toisesta välittää. Heitetään siis se mystinen rakkauskortti pöytään, jota sosiologit niin vihaavat.

Raineri

bmaad kirjoitti...

"Puhu vain omasta elämäntilanteestasi, älä muiden. "

En puhunut omasta elämäntilanteestani. Mulla on muita älykkäämpi vaimo.

"Meillä päin on ihan toisin päin, että kyllä parisuhteessa saa nainen olla se, joka saa vähemmän kuin tekisi mieli. Ja en tosiaan pidä miestäni pihtarina tämän asian takia."

Itsehän olet hänet valinnut.

"Kyllä suhteessa varsinkin on ihan ok, jos toinen ei aina halua. "

Meillä ei. Olen saanut tarpeekseni migreenipotilaista.

"Ainakin minun itsetuntoni sen kestää! "

Heitä sitten itsetunto menemään.

"Muussa elämässä sitten muistuttaisin siitä kondomin käytöstä."

Jos pannaan. Nykymaailmassa unohtuu, että seksiä voi harrastaa muullakin tavoin.

"Aika paljonhan naiset nykyään harrastavat seksiä jos verrataan taaksepäin. Siis irtosuhteita."

Jokaisella statussonnilla on 3-4 herkkää sivupanoa.

Mutta eivätpä nörttimiehet paljon irtosuhteita pääse harrastamaan. Joten ei voida sanoa, että miehet harrastavat seksiä paljon useammin, kuin ennen...

Anonyymi kirjoitti...

Jos miehille (tai naisille) riittäisi lähes poikkeuksetta yksi partneri, ei syrjähyppyjä olisi harrastanut noin 30-50 prosenttia kummankin sukupuolen edustajista.

Niillä naisilla, jotka pääsevät pariutumaan poikkeuksellisen korkeatasoisen alfauroksen kanssa, etenkin jos naisen oma markkina-arvo on selvästi alhaisempi, tosin saattaa riittää tämä yksi ainoakin mies. Mutta suurimmalle osalle muista pariutuvista naisista ei riitä yhtä korkeatasoista alfaurosta, joten he alitajuisesti etsivät seksuaaliseen kiimaansa tai siittäjäksi alfaurosta, vaikka joutuvatkin elättäjänä tyytymään aisankannattajabetaan, kun kyyhkyslakkaperiaatteen vuoksi alfoja ei yksinkertaisesti voi riittää kuin pienelle määrälle naisia.

Mitä tulee seksuaalisiin haluihin, niin useimmilla eläimillä (poikkeuksena tiedän mm. jonkun eläinlajin, jolla urokset huolehtivat poikasista ja ovat seksisuhteissaan naaraita valikoivampia) näyttävät urokset olevan kiinnostuneempia seksistä. Ja sama näyttää pitkälti pitävän keskimäärin paikkaansa ihmistenkin keskuudessa.

Mitä tulee siihen, että yhteiskunnalliset asenteet olisivat vain tukahduttaneet naisten seksihalut, niin toki tällaisilla tekijöillä voi olla jonkin verran merkitystä. Mutta tosiasiassa voimakkaita seksihaluja ei tukahduta edes ankarat seksivastaiset asenteet tai jopa kuolemanrangaistuksen pelko, vaikka ne voivat toki ohjata jossain määrin seksuaalisten halujen ilmaisua.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin Kalevasta ja Turun Sanomista:

"Iloisen naurun usein heläyttävä sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen on hyvin vakava pohtiessaan väkivallan, onnettomuuksien ja tapaturmien kiihtyvää kierrettä. Sisäisen turvallisuuden keskeinen tavoite, väkivallan vähentäminen ei ole toteutunut.

"Esimerkiksi perheväkivalta lisääntyy koko ajan. Toivottavasti mukana on myös sitä, että naiset ilmoittavat asiasta aiempaa useammin eikä se jää perheen sisäiseksi salaisuudeksi", kansliapäällikkö Viljanen sanoo."

Eli esim. poliisiasioista vastaavan ministeriön kansliapäällikkö ilmeisesti luulee, että vain miehet ovat perheissä väkivaltaisia. Tai sitten hän tietää totuuden mutta valehtelee. Kummassakin tapauksessa hän on kelvoton hoitamaan omastakin mielestään keskeistä asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

En ole vielä saanut loppuun Laquerin "Making of sex" -kirjaa, mutta alku on ollut mielenkiintoinen. Siitä käy ilmi, että tämä "mies haluaa enemmän, nainen ei paljoakaan" -käsitys on itse asiassa historiallisesti aika tuore, 1700- ja 1800-luvuilla kehittynyt. Eikä siihen Laquerin mukaan liittynyt mitenkään voimakkaasti biologian tietämyksen kehitys. (Voin referoida myöhemmin lisää.)

Tämä pistää miettimään, kuinka paljon tässäkin on lopulta sitä sosiaalista konstruktiota... :)


Jonkun pitäisi kirjoittaa kirja Making "Making Sex". Sosiaalista konstruktiota taitaa tuossa olla lähinnä tuon kirjan postmoderni tarinankerronta, jossa keksitään tai väännellään tosiasiat siten että ne osuvat teoriaan. Ihan kuten feminismissä.

Henry: "Nainen ei ymmärrä miehen seksuaalista halua"

Lienet oikeassa. Mutta puhut väkevästi myös sen puolesta, etteivät miehet ymmärrä naisen seksuaalista halua. Tai sinä ainakaan.


Ei Henrykään sitä valitettavasti kauhean hyvin ymmärrä. Se paljastuu siitä, että Henryn mielestä olisi jotenkin moraalisesti oikein että naiset (ja ehkä myös miehet) muuttaisivat parivalintakriteerejään. Mutta kuinka todennäköistä tämä oikeasti on?

Mutta onneksi on valoa tunnelin päässä. Pelimiesyhteisöissä ymmärretään naisia paljon paremmin kuin naiset ymmärtävät itseään. Siksi pelimieheksi muuttuva mies voi tarjota naiselle samanaikaisetsi mitä tämä haluaa ja mitä tämä tarvitsee. Pelimiehissä on tämän yhteiskunnan tulevaisuus!

Ihmisten seksuaalisuus on muutenkin monimuotoista. Kolmen kympin vaiheilla naisten testosteronitaso kasvaa ja miesten laskee, ja se vaikuttaa suoraan myös seksuaaliseen halukkuuteen.

Monilla naisilla seksuaalinen halukkuus suuntautuu kuitenkin muihin miehiin, oman miehen suhteen tullaan frigideiksi. Tämä selittää sen, miten on mahdollista että naiset huoraavat vieraissa ympäriinsä kuin päättömät kanat, ja silti miehet valittavat kuinka oma vaimo pihtaa.

Jorma kirjoitti...

"Esimerkiksi perheväkivalta lisääntyy koko ajan."

Mihin tämä Viljasen väite perustuu?

"Toivottavasti mukana on myös sitä, että naiset ilmoittavat asiasta aiempaa useammin eikä se jää perheen sisäiseksi salaisuudeksi"

Viljanen siis sivuuttaa sen mahdollisuuden, että väkivallan uhri perheessä olisikin mies.

Se, että väkivalta on Suomessa ongelma johtuu hyvin pitkälti siitä, että miehiin kohdistuvaa väkivaltaa ei pidetä ongelmana, eikä sitä aktiivisesti pyritä vähentämään.

Viljasen olisi paras erota mitä pikimmin. Hän ei ole tehtäviensä tasalla.

Löytyipä tuolta muutakin:

""Suomalainen hukkuu, kaatuu, putoaa hyvin usein humalassa", Ritva Viljanen tiivistää kansallispaheen. Hän toivoisi mallia vaikka Irlannin iloisesta juomisesta. Alkoholia kuuluu enemmän henkeä kohden kuin Suomessa, mutta nyrkki tai puukko ei heilahda lainkaan yhtä useasti."

Mikäpä on irlantilaisten juodessa, kun ei ole holhoava valtiovalta siinä määrin niskaan hengittämässä kuin Suomessa. Syy on tässäkin suomalaisten viranomaisten kelvottomuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Unohtakaa esileikki - peniksellä se nainen tyydytetään

Usein ajatellaan, että kunnon esileikit takaavat naiselle orgasmin. Ja samaan aikaan miehille väitetään, ettei koolla ole väliä. Totuus on kuitenkin toisenlainen, nimittäin tuoreen West of Scotlandin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kyllä naisen orgasmin todennäköisyyttä nostaa nimenomaan miehen peniksen koko eikä esileikin pituus.
...

Homo

Henry kirjoitti...

"En ole vielä saanut loppuun Laquerin "Making of sex" -kirjaa"

http://www.amazon.com/Making-Sex-Gender-Greeks-Freud/dp/0674543556

"This book borrows heavily from "The History of Sexuality" by Michel Foucault."

I rest my case.

Anonyymi kirjoitti...

Henry: En tunne tuota Foucaultin kirjaa. Onko se sitten huonokin?

Kerrankin lienen Homon kanssa edes vähän samaa mieltä... :) Naiset eivät ehkä ole useinkaan hypergaamisia, mutta eivät kyllä ihan monogaamisiakaan.

Henry kirjoitti...

"En tunne tuota Foucaultin kirjaa. Onko se sitten huonokin?"

"Seksuaalisuuden historia löytyy suomeksikin"

http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/1998_6/1142

Huonous riippuu lukijasta - minusta se on huono, monella tapaa.

Henry kirjoitti...

http://www.netn.fi/498/netn_498_fouc4.html

Kirjan hämmästyttävä väite:

"Foucault esittää yllättävän ja hämmästyttävän väitteen, että seksuaalisuutta ei suinkaan ole pidetty piilossa vakan alla ja että meidän vuosisatamme ei merkitse mitään kertakaikkista katkosta suhteessa kristillisen moraalin seksuaalikielteisyyteen, vaikka repressioteoria niin väittää."

Hoh hoijaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sarjassa "Muutos on vaikeaa":

lainaus Naistutkimus-listalta:

Nina Järviö
Opintosihteeri

Kristiina-instituutti
Humanistinen tiedekunta
PL 59 (Unioninkatu 38 E), 00014 Helsingin yliopisto puhelin (09) 191 23387, faksi (09) 191 23315

Christina Institute for Women's Studies

- - -

http://www.helsinki.fi/kristiina-instituutti/

"KRISTIINA-INSTITUUTTI on Helsingin yliopiston
sukupuolentutkimusyksikkö, jonka tehtävänä on harjoittaa ja edistää sukupuolentutkimusta. Instituutti järjestää erityisesti sellaista tieteidenvälistä sukupuolentutkimuksen opetusta, jota mikään muu tiedekunta tai laitos ei järjestä. Sukupuolentutkimus on Helsingin yliopistossa kaikille vapaa sivuaine. Sukupuolentutkimuksesta voi valmistua filosofian maisteriksi kaksivuotisessa maisteriohjelmassa. Instituutissa voi myös suorittaa naistutkimuksen jatko-opinnot. Lisäksi instituutti tarjoaa työtiloja tutkijoille, koordinoi Naistutkimuksen valtakunnallista tohtorikoulua, ja pitää yhteyttä koti- ja ulkomaisiin sukupuolentutkimusyksiköihin.

Instituutin johtajana toimii professori Tuija Pulkkinen."

Anonyymi kirjoitti...

"Meillä päin on ihan toisin päin, että kyllä parisuhteessa saa nainen olla se, joka saa vähemmän kuin tekisi mieli."

"Olen myös melko vahvasti "mies haluaa naista enemmän ja useammin"-oletusta vastaan. Itselleni riittää pari kertaa viikossa, avopuolisoni haluaisi 10 kertaa päivässä."

Haluttomuus jakautuu siten, että 2/3 tapauksissa kyseessä on nainen ja kolmasosassa mies.

Henry kirjoitti...

"Meillä päin on ihan toisin päin, että kyllä parisuhteessa saa nainen olla se, joka saa vähemmän kuin tekisi mieli."

Jos tuohon kolumniini viitataan, niin siinähän puhutaan siitä, että miehiä kiihottaa seksuaalinen vaihteluhalu, jossa partneri on eri kuin edellisellä kerralla.

Henry kirjoitti...

"Pelimiesyhteisöissä ymmärretään naisia paljon paremmin kuin naiset ymmärtävät itseään."

No pakkohan se ymmärtää, eihän hommasta muuten mitään tule. Ei naisilla ole vastaavaa motiivia ymmärtää miehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Homo: Kiinnostava tuo orgasmiuutinen. Siitä paljastuu myös tähän liittyvä seksuaalipolitiikka. Feministien soluttamat "seksuaaliterveysjärjestöt" haluavat pimittää tietoa siitä, että vaginaalinen orgasmi on monin verroin voimakkaampi naiselle kuin klitorisorgasmi, koska vaginaaliseen orgasmiin tarvitaan penetraatiota, eikä ajatus penetraatiosta tuottamassa naiselle korkeinta mielihyvää sovi feministien propagandaan.

Anonyymi kirjoitti...

http://mmm.multiedition.fi/klimaatti/uutiskirje/2009/3-2009/fi/4.php

Jorma kirjoitti...

Music teacher Helen Goddard jailed for lesbian affair with pupil

Anonyymi kirjoitti...

Jos tämä naistutkimus yrittää niin kovasti väittää edustavansa tieteidenvälistä ttkimusta, niin miksi se suhtautuu niin torjuvasti suhteellisen eksaktien lääketieteen ja biologian havaintoihin ja korvaa ne biokiellolla, sosiaalisella konstruktiolla ja postmodernilla sanamagialla?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Englannissakin emansipaatio etenee. Sosiaalityöntekijän ammatti vaikuttaa myös luontevalta uravalinnalta:

Schoolgirl who bit police officers escapes jail

...
The 16-year-old pupil, who cannot be named for legal reasons, attacked the officers when they asked her friend to pick up a burger wrapper that she had dropped in Croydon, South London.
...
Passing sentence at Croydon Crown Court, Judge Stephen Waller said that the girl, who wants to be a social worker, had shown no remorse, but he added that detention could not be justified because of her age and previous good character.
...
The attack took place in the busy North End shopping area of Croydon shortly after 3pm on July 16 last year after the two officers approached a group of schoolgirls sitting on a bench outside a Burger King fast-food outlet.

CCTV footage showed up to 40 people surrounding the officers, who were forced to call for emergency back-up. One officer said that he was grabbed by the throat from behind and pulled to the ground before being kicked and stamped on. The two policemen said that they feared for the lives as they defended themselves with batons in the violent and chaotic scenes. The court was told that the girl had secured good GCSE results and will soon attend college.

The judge said that members of the public who witnessed the violence were shocked. “You went wild — screaming, punching and kicking. Two officers were unable to control you and the other girls also jumped on the officers. You have, unhappily, displayed very little insight into what happened. You have showed no remorse or sympathy for the true victims here, who are the officers. It seems to me you see yourself as the victim. That attitude, I must tell you, is wholly wrong and you bear a heavy responsibility for what happened that afternoon.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ranskassa halutaan varoitusteksti käsiteltyihin kuviin

Jaaha kirjoitti...

Täytyy kyllä minunkin sanoa, että jos Audi-miehen käsitys ihannenaisesta on tosiaan korkokenkiä käyttävä kodinhengetär, niin enpä minäkään samalla karttasivulla hänen kanssaan ole. Kyllä naisen muut ominaisuudet, kuten huumorintaju ja lempeys (ja OK, se jonkinlainen kauneuskin) ovat huomattavasti tärkeämpiä kuin mikään pullataikinan vaivaaminen.

bmaad kirjoitti...

"Ei Henrykään sitä valitettavasti kauhean hyvin ymmärrä. Se paljastuu siitä, että Henryn mielestä olisi jotenkin moraalisesti oikein että naiset (ja ehkä myös miehet) muuttaisivat parivalintakriteerejään. "

Siis eihän se, että Henry pitää tasa-arvoisena maailmaa, jossa parinhankinta ei ole näin vaikeaa liity mitenkään siihen, etteikö hän ymmärtäisi naisten seksuaalisuutta. Vai tarkoitatko nyt niitä naisen biologisia kovakoodauksia?

"Mutta kuinka todennäköistä tämä oikeasti on? "

Kuinka todennäköistä siis
on, että ihminen pääsee eroon biologisista vaikuttimistaan? On jo osaltaan päässyt.

Nykyinen sivistysyhteiskuntakonseptihan
on ollut pyrkimys erottaa ihminen eläimestä. Ei vaan ole vielä vaikuttanut kylliksi parinvalintaan, jossa ajaudutaan vahvin/isoin mies voittaa-malliin, kuten viidakossa.

Esimerkiksi 25-vuotias pienikokoinen, hintelä mies voi ostaa (mikäli on rahaa) hehtaarin kokoisen hallin, joka on täynnä lihatuotteita. Pientä palkkaa maksamalla hän saa myös ympärivuorokautiset vartijat pitämään ei-toivotut vieraat sivuummalla. Eläinkunnassa, eli tämän ns. biologian tasolla tuollainen lihakeskittymä hajotettaisiin muiden eläinten toimesta alta aikayksikön, eikä puhettakaan, että muut eläimet alkaisivat toimia vartijoina kinkkupalaa vastaan.

Sivistysyhteiskuntakonsepti
kun meillä on, sivistymättömistä parinvalintapreferensseistä ei myöskään puhuta äänneen. Yritetään peitellä asiaa, joka ei sovi konseptiin, jossa olemme muuten viihtyneet. Uskoisin, että viihtyisimme hyvin myös seksuaalisesti, jos pääsisimme eroon nykyisistä preferensseistä. Siirtymävaiheeseen liittyy itkua ja hammasten kiristystä, kun yritetään pitää vanhoista luista kiinni, eikä tiedetä miten asenteita pitäisi edes muuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää miestenpäivää!

Anonyymi kirjoitti...

"Mies, joka ei osaa lapsesta asti pitää puoliaan fyysisesti, on vaarassa ajautua peräkammarin pojaksi, koska tappeluja pelkäävät miehet, eivät ole naisten suosiossa."

Tässähän se ydin onkin...

Anonyymi kirjoitti...

Puolia sukupuolista

Anonyymi kirjoitti...

Tässä mallia suomalaisille sotanorsuille:

Kahdeksikon äiti timmissä kunnossa

Homo

Vortac kirjoitti...

"Se voi olla hankalaa, jos parinvalintapreferensseillä on vankka biologinen perusta."

Onhan niillä. Joten se siitä "rooleista" vapautumisesta
.

No tämä on kyllä vähän syvällisempi juttu, jota ei ihan noin helposti voi hervauttaa niskasta häiritsemästä.

Ensinnäkin 'miehen rooli'in kuuluu paljon aivan epäolennaisia juttuja, joilla ei ole mitään tekemistä parinvalinnan kanssa (esim. lain määräämä armeija, ja miljardi muuta seikkaa).

(Naisen rooliin ei oikeastaan paljon pakotteita kuulu - nainen voi olla kaljupäinen, tukeva ja maskuliininen raksatyöläinen, mutta hän saa kyllä seksiä heti kun haluaa - korkokenkiin ja hameisiin pukeutuva homomaisesti puhuva herkkä ja alistuva mies taas ei saa seksiä vaikka mikä olisi, kun ihan tavallisiin housuihin ja paitaankaan pukeutuva vähemmän herkkä mutta hieman ujo mieskään ei saa seksiä)

Toisekseen, lähinnä MIESTEN parinvalintapreferenssit ovat suurelta osin biologiset. Toki naistenkin parinvalintapreferenssejä ohjaavat biologisen kehon (ja yleensäkin alempien kehojen) signaalit, mutta kuten Henrykin on aikoinaan todennut, naisten parinvalintapreferenssit ovat enemmän kulttuuriin perustuvia, ja siten häilyvämpiä. Jos kulttuuri muuttuu, naisten parinvalintapreferenssitkin muuttuvat. Toki 'naista suojeleva väkivaltainen öyhö' on aina valttia, mutta miten esimerkiksi 'menestynyt ja varakas korporaatiojohtaja' voi olla biologiaa, kun tuhat vuotta sellaista ei ollut olemassakaan, mutta naisia oli, ja jotain miehiä he silti valitsivat.

Mutta miehillä asia on toisin; vaikka kulttuuri, muoti jne. muuttuisi miten tahansa suuresti, miesten parinvalintaprefernssi on aina 100% sama; nuori ja hedelmällinen, viehkeä ja kaunis nainen.

Muodokas mutta suht. hoikka keho, suhteellisen isot rinnat, kauniit kasvot ja viehkeät hiukset ovat aina plussaa, olipa kulttuuri mikä hyvänsä.

Sen sijaan siinä missä joskus tilanomistaja oli haluttua tavaraa, nykyisin korporaatiojohtaja tai poliitikko on paljon halutumpi kuin maatilan isäntä.

Tästä näemme, ettei asia ole aivan niin yksiselitteinen, että sen voisi noin vain heittää yhdellä tokaisulla pois keskustelusta.

Toisaalta, en ole edes alkanut käsitellä tuota 'miehen roolin' ja 'naisen roolin' eroa, jossa voidaan tuoda ilmi, kuinka miehen rooli on -hyvin suurelta osin- keinotekoinen, ja vain pieneltä osin sillä on tekemistä parinvalintapreferenssien kanssa.

Asian voisi sanoa näinkin; miehen rooli on rakennettu voimistamalla miehen 'maskuliinisuutta' äärimmilleen ja tekemällä siitä miehen ihmisyyttäkin määrittävä tekijä, ja siten mieheltä on tukahdutettu kokonais-ihmisyys ja poistettu mahdollisuus ilmaista luontevasti naisellista osaansa itsestään (jokaisella ihmisellä on sekä maskuliininen että feminiininen osa) siinä samalla kun ilmaisee myös miehekästä osaa itsestään.

Naisille on sallittua jopa parinvalintapreferenssien puitteissa paljon suurempi vapaus ilmaista miehekkyyttä kuin miehille naisekkuutta, siten asia EI ole suinkaan symmetrinen.

Oletan, että palstatilan vuoksi Henry teki nämä pari pientä oikotietä, sillä hänen kirjastaan paljastuu kyllä vähän syvempi totuus tästä asiasta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

"Tasa-arvon puolesta voi syrjiä"..

No ainakin peli alkaa muuttumaan, kun vastapuoli alkaa myöntää meidän olevan oikeassa - he SYRJIVÄT, ja myöntävät sen jo itsekin!

Aikoinaanhan se oli 'Ei me ketään syrjitä, tää on tasa-arvoa nääs!'..

Nyt se on muotoa 'niin katos tasa-arvo ON syrjintää, että kyllä me toki siis SYRJITÄÄN, .. MUTTA..'

Kohta se on "Noniin, eiköhän tämä oo selvää kaikille, vittu tässä mistään tasa-arvosta koskaan ollu kyse vaan siitä että ku nainen käskee ni mies hyppää, onko selvä vai lasautanko haulikolla munille?"

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Naisilla on
siveyden sipuli-elämäntapa, eivätkä naiset juuri halua olla poikkeuksia siitä
..

Et liene selvillä siitä, miten etenkin nuoret naiset pukeutuvat nykyään?

Siitä on sipulit kaukana.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

kun kyyhkyslakkaperiaatteen vuoksi alfoja ei yksinkertaisesti voi riittää kuin pienelle määrälle naisia.

Mikä on 'kyyhkyslakkaperiaate'?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vituttaa koko Foucault.

Anonyymi kirjoitti...

"Tätä on Pirkko Mäkisen tasa-arvo: syrjinnän lisäämistä ja avointa seksismiä.

Koska tästä Mäkisen pellestä oikein päästään eroon?"

Sitä voi alkaa odottaa, sitten kun edes kourallinen ihmisiä uskaltaa noin ennen kuulumattoman ja pöyristyttävän vaatimuksen esittää. Täällä tunnutaan kuitenkin lähinnä parjattavan henkilöä joka niin tekee. Onko tämä joku homo-kerho?

Ville kirjoitti...

"Music teacher Helen Goddard jailed for lesbian affair with pupil"

As Goddard sat crying in the dock, Judge Anthony Pitt said that it would be draconian on the girl, who turns 16 next week, to impose a sexual prevention order banning the teacher from seeing her. The court was told that the pair were still in love.

Goddard started the relationship with the child after teaching her to play the trumpet at a £13,000-a-year public school for girls. During their five-month relationship, Goddard, known as “the Jazz Lady” at the school, had taken the child on a secret romantic break to Paris, where they went on a Gay Pride march. She even had sex with her at the homes of both the girl’s separated parents.


Oikeus katsoo, että opettajan vastuu ei merkitse mitään, saati aikuisen ihmisen, olla koskematta alaikäiseen lapseen. Oikeus katsoo, että opettajan väitteet rakkaudesta uhriaan kohtaan ovat täysin uskottavia ja hyväksyttäviä. Oikeus katsoo, että auktoriteettiasemassa ollut opettaja on rinnastettavissa teiniin ja että uhrin sanomiset ikuisesta rakkaudesta opettajaansa 5kk salasuhteen jälkeen ovat täysin uskottavia.

Vinkki pedofiileille. Lahjokaa, vietelkää, hemmotelkaa uhrianne niin paljon, että tämä rakastuu teihin. Näin saatte oikeuden nähdä tätä tuomionne jälkeen ja jatkaa leikkiänne siitä huolimatta, että olette syyllistynyt alaikäisen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, koska uhrinnehan on rakastunut teihin. Ai, mutta tämä taitaa olla totta vain lesbopedofiileille.

Anonyymi kirjoitti...

Gay Pride!

"the Jazz Lady” at the school, had taken the child on a secret romantic break to Paris, where they went on a Gay Pride march"

Minulla on muuten tietoa eräästä korkealle arvostetusta suomalaisesta teatterissa vaikuttaneesta naishenkilöstä joka toimi melkein samalla tavalla.

bmaad kirjoitti...

"Et liene selvillä siitä, miten etenkin nuoret naiset pukeutuvat nykyään?

Siitä on sipulit kaukana."

Ei sillä ole väliä, miten
nainen pukeutuu.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, tässä wikipedia selostus kyyhkyslakkaperiaatteesta. Käytin itse sitä hieman tututusta poikkeavalla tavalla, mutta idea on sama.

Homo

bmaad kirjoitti...

"Naisille on sallittua jopa parinvalintapreferenssien puitteissa paljon suurempi vapaus ilmaista miehekkyyttä kuin miehille naisekkuutta, siten asia EI ole suinkaan symmetrinen. "

Parinvalintapreferenssit
ovat ajoilta, jolloin lajin
aremmilla ja pienemmillä edustajilla
ei ollut mahdollisuuksia selviytyä luonnossa niin hyvin kuin muilla.
Ihmiskunnassa tätä asiaa on lähdetty korjaamaan monella tavoin, koska esimerkiksi sosiaaliturva, oikeudet tienata ja lähimmäisistä huolehtiminen ovat toisenlaisia, kuin eläinkunnassa.

Seksuaalielämä tai heteroseksuaalisuus jostain
syystä on haluttu säästää siinä muodossa, kuin se on useimmilla eläimillä ilmentynyt, eli juoksennellaan pillu auki sen isoimman apinan perässä.
Ainoa, mikä voi parinvalintapreferensseihin vaikuttaa on otaksuttavasti yhteiskuntaan mahdollisesti saatava lisäsivistys, joka ulottuu myös seksuaalisiin valintoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä anonyyminarttujen oksennusviesteistä tulikin mieleeni, että saisikohan ne kuriin laittamalla aina tuollaisia viestejä kohdatessaan linkkejä joillekin pro-ana-saiteille...

Homo

Vortac kirjoitti...

Ai, mutta tämä taitaa olla totta vain lesbopedofiileille.

Ei, kyllä tuo on totta myös heteronaispedofiileille. Miehet nyt laitetaan lusimaan jo pelkästä epäilystä tai väärästä katseesta, mutta naiset saavat rellestää mielin määrin ja vastaanottavat päänsilityksiä tuomioina. Koska eihän nyt kukaan voi uskoa NAISEN pystyvän OIKEASTI tekemään mitään PAHAA...

Nainen, tuo jalo, viaton, puhdas ja pyhä olento, jne.

Täytyy sanoa että välillä kyllä vituttaa tämä tekopyhä valheellinen paska jota miesten naamalle paiskotaan ilman syytä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Homo, kiitos linkistä kyyhkyslakkaperiaatteen selitykseen - taisin jopa lähes tajuta sen, vaikka matematiikka on meikäläiselle melko työläs ja vaativa asia.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ei sillä ole väliä, miten
nainen pukeutuu
..

?? Kuinka voit päästää suustasi ulos tällaista? Sillähän NIMENOMAAN on hitosti väliä. Jos nainen pukeutuu niin provosoivasti kuin suinkin mahdollista, hänhän suorastaan tihkuu seksiä. Naisen ei sitten tarvitse kuin valita tuosta maksimaaliseksi tällä tavalla keinotekoisesti nostetusta panoehdokasryppäästä parhaimmat, ja niin edelleen.

Naiset määrittelevät itsensä naiseuden kautta. Naiseus taas nykyisin on syvästi sidoksissa seksiin ja seksuaalisuuteen, johtuen luultavimminkin juuri naisten suuresta seksuaalisesta vallasta, jota pukeutumisella nimenomaan pönkitetään.

Pitääkö vielä vääntää näin yksinkertaisia asioita rautalangasta?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Meillä päin on ihan toisin päin, että kyllä parisuhteessa saa nainen olla se, joka saa vähemmän kuin tekisi mieli. Ja en tosiaan pidä miestäni pihtarina tämän asian takia." -anonyymi

"Itsehän olet hänet valinnut." -bmad

Aivan, mutta sitten täällä atm:t kuitenkin valittavat ja kiroavat, että kun pihdataan ja kaikkea muuta. Miksi nainen on heti pihtari, mutta miehellä nyt haluttomuudessaa on kyse migreenistä? Kyllä se on ihan fifty-fifty, joko se on ok tai sitten se ei ole ok. Turha raakkua toista puolta joka toinen kerta.

Mun mielestä parisuhteessa on ok kieltäytyä tiskaamisesta ihan kuin seksistäkin, jos ei huvita. Itselleni ei ole näin käynyt, mutta on se kumma jos toinen ei voi väsyneenä kieltäytyä. En minä ainakaan siitä suutu. Toisaalta ehkä nämä riippuvat siitä, kuinka haastava työ on ym.

bmaad kirjoitti...

"Mun mielestä parisuhteessa on ok kieltäytyä tiskaamisesta ihan kuin seksistäkin, jos ei huvita."

Se vaan ei anna itsestä
kovin hyvää kuvaa parisuhteen toiselle osapuolelle.

"Itselleni ei ole näin käynyt, mutta on se kumma jos toinen ei voi väsyneenä kieltäytyä."

Väsyneenä kieltäytyminen on eri asia, kuin tosiasioiden peittely migreeniselityksillä jne.
Jos haluaa elää huonossa parisuhteessa (jossa seksi on kortilla) sekään ei välttämättä ole ihan vapaamuotoinen
valinta.

bmaad kirjoitti...

"?? Kuinka voit päästää suustasi ulos tällaista? Sillähän NIMENOMAAN on hitosti väliä."

Ei tässä yhteydessä mitään väliä.

"Jos nainen pukeutuu niin provosoivasti kuin suinkin mahdollista, hänhän suorastaan tihkuu seksiä."

Jonkun silmissä niin.
Mutta itse kun olen jo oppinut saamaan hyvää seksiä, niin osaan katsoa muitakin asioita, kuin että onko naisella eroottinen vaatetus. Ei se seksi ihan vaatelähtöistäkään ole.
Voitaisiinhan esim. kiinteistöjen roskalaatikotkin maalata seksikkäästi, jopa pornokuvin, mutta eivät ne siitä muuksi muutu: ne ovat roskalaatikoita, joita jotkut dyykkaavat paremman puutteessa.

Ja kyllä, miehet on nykyisin aikamoisia roskisdyykkareita kun kelpuuttavat mitä tautisimpia roskaläjiä suojateikseen. Maailma vaan on sellainen luonteeltaan, että jokainen ottaa sen minkä parhaaksi katsoo.

"Naisen ei sitten tarvitse kuin valita tuosta maksimaaliseksi tällä tavalla keinotekoisesti nostetusta panoehdokasryppäästä parhaimmat, ja niin edelleen. "

Miten niin parhaimmat? Yleensä
nainen valitsee ne jylhät
sovinnaiset uroot, joilla on nokare koiranpaskaa suun pielessä. Ei heitä kiinnosta miehissä seksikkyys, vaan enemmänkin pyhät arvot. Nykynaiset, jos mitkä ovat
siveyden sipuleita, ja tällä viittaan mm. siihen, että seksi heidän kanssaan on todellakin kortilla ja täyspäisten naisten saatavuus heikohkoa.

"Naiset määrittelevät itsensä naiseuden kautta. Naiseus taas nykyisin on syvästi sidoksissa seksiin ja seksuaalisuuteen, johtuen luultavimminkin juuri naisten suuresta seksuaalisesta vallasta, jota pukeutumisella nimenomaan pönkitetään."

Nainen on itse asiassa
hyvin riippuvainen seksin varjolla saamastaan loistosta, mutta ei tosiaan myönteisessä mielessä. Nainen on pihi kuin mikä. Suuri osa naisista on lisäksi yllättävän kehnoja sänkypartnereita ja teennäisen hankalia ihmisiä, jotka eivät tee yhteiskunnan hyväksi juuri mitään miehiin verrattuna. Toisaalta ei miehet (nämä roskisdyykkarit) paljon naisilta odotakaan, mikä mahdollistaa sen, että naissukupuolen edustajat ovat suurimmaksi osaksi käveleviä roskalaatikoita.

"Pitääkö vielä vääntää näin yksinkertaisia asioita rautalangasta? "

Sulla on pasmat sekaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Kahdeksan lapsen äiti oli tosi timmi, ja vielä kaunis - kauneutta ei saa treenaamalla.

Sitä vaan ihmettelen, että pitääkö niitä hedelmöityneitä munasoluja istuttaa sellaisia määriä, että kerralla syntyy 8 lasta. Luulisi, että tuollainen raskaus on niin riskaabeli, että eloonjäävillä lapsilla on suuri vaara jäädä ilman äitiä.

Riitta