lauantaina, lokakuuta 31, 2009

Suomimies seuraa kilometritolkulla

HS: Ujoja miehiä muslimeissakin
Saska Saarikoski ihmetteli (HS 30. 10.), miksi länsimaiset naiset ymmärtävät musliminaisten hunnuttamista ja antoi siihen naisilta kuulemansa selityksen: "Muslimimaissa naisille ei ole tarjolla miellyttävää huomiota, vaan huutoa, kourimista ja solvauksia." Länsimaissa kuulemma miehet ovat niin ujoja, etteivät oikein uskalla edes katsoa naista selvin päin.

Mielestäni asia on päinvastoin. Olen ollut pitkiä aikoja myös muslimimaissa, varsinkin nuorena ja hemaisevana blondina, joten kokemusta on.

Muslimimaissa miehet ovat ujoja eivätkä oikein uskalla katsoa naista. Ne, jotka uskaltavat vilkaista, saattavat syttyä salaa ihailevaan katseeseen ja mutista itsekseen "Helua, sokkar" – olet suloinen, ihana (kirjaimellisesti makea, sokeria). Naiset huudahtavat torilla tämän saman ääneen ja katsovat iloisesti silmiin.

Sen sijaan kristityissä maissa, varsinkin Italiassa ja myös Suomessa – miehet saattavat käydä käsiksi, jankuttaa ja kulkea perässä kilometritolkulla, vaatia ja suorastaan koettaa ostaa naisen kehoa. Monet miehet suhtautuvat seksuaalisesti erittäin epäkunnioittavasti.

Yksin matkustava nuori länsimainen nainen on seksuaalisesti turvallisimmillaan hindulaisissa, buddhalaisissa ja muslimimaissa.

Kohteluun pätee sääntö "maassa maan tavalla". Jos muslimimaassa pukeutuu asiallisesti (ei sortseja kaupungilla) eikä katsele miehiä avoimesti, huomio annetaan hienovaraisesti ja sen voi halutessaan myös torjua tyylikkäästi. Kairolaisella bussipysäkillä mies seisoo viehättävän naisen vieressä, sanoo sitten: "Onpa kuuma päivä tänään." Nainen vastaa: "Ei minusta, aika viileä tuuli kuitenkin."

VAULA NORRENA merkitystutkija

The report by the ECWR titled “Clouds in Egypt’s Sky” showed that 98 percent of foreign women and over 60 percent of Egyptian women are harassed on a daily basis.

Cairo - From lewd looks to inappropriate touching, experts say Egypt's growing street harassment of women is a deep-rooted and largely ignored problem shackling the country's progress.

It is well known that sexual harassment is a pervasive problem in Egypt, from touching to lewd and abusive cat calls.

57 kommenttia:

Arawn kirjoitti...

Missäköhän Vaula Norrena on matkustellut? Itse en ole MISSÄÄN saanut niin paljon epätoivottua huomiota kuin Marokossa ja Turkissa. Ja Suomessakin enimmästä epätoivotusta saamastani huomiosta ovat olleet vastuussa maahanmuuttajat...

Anonyymi kirjoitti...

Arawn, varmaan riippuu siita missapain maata olet ollut. Jos olet turistikaupungeissa, siella valitettavasti noita hannystelijöita riittaa. Itse puolestani Istanbulissa asuvana en ole koskaan joutunut paikallisten miesten hairitsemaksi kadulla, discossa taikka muuallakaan. Suomessa ei tarvinnut kuin istahtaa baariin, niin johan joku humalainen iskeytyi viereen allöttavine juttuineen.

Yksi hauska tapaus taalla baarissa: istuin yksin odottaen ystavaani. Pian tarjoilija tuli luokseni, ja sanoi baaritiskilla istuneen miehen kysyvan, saisiko liittya seuraani. Kieltaydyin, ja pian pöytaani saapui drinkki anteeksipyynnön kera, ja mies kohteliaasti kumartaen jatkoi iltaansa baaritiskilla minua toiste hairitsematta.

Vanilla

Henry kirjoitti...

"Suomessa ei tarvinnut kuin istahtaa baariin, niin johan joku humalainen iskeytyi viereen allöttavine juttuineen"

Eikö baari ole nimenomaan siihen suunniteltu paikka, että humalaiset voivat jutella siellä ällöttäviä juuttujaan? Vai tarkoitko, että juttelemaan tullut mies ei ollut mr. Finland tasoa?

Arawn kirjoitti...

Vanilla: Huh huh. Ensinnäkin, Turkissa olin nimenomaan Istanbulissa ja kyllä sitä huomiota tuli kaduilla. Silloin, kun mieheni oli kanssani, sain olla rauhassa, mutta muulloin tuijoteltiin ahkerasti ja häpeämättömästi, vihelleltiin, maiskuteltiin, heitettiin jotain kommentteja, jopa yritettiin iskeä - ihan päiväsaikaan! Ja siitä huolimatta, että ylläni oli rupuinen hellemekko (yli polvien eikä mitenkään erityisen paljastava, lähinnä säkkimäinen) eikä yhtään meikkiä.

Suomessa kaduilla vain YHDEN kerran on suomalainen mies tullut ehdottelemaan ja sekin oli joku vanha patu. Kaikki muut ovat olleet ulkomaalaisperäisiä.

Ja, kuten Henkka tuossa vilkaisee, minusta on uskomatonta, että vertaat Turkin menoa suomalaiseen BAARIIN. Baari nimenomaan on hyväksytty iskuympäristö, joten on ihan turha vänistä, jos siellä joku humalainen tulee pöytään ehdottelemaan. Baareja voi sitä paitsi hyvin helposti vältellä eikä menetä juuri mitään (kaikissa baareissa tuota ei niin helposti edes tapahdu) elämän siitä kärsimättä. Sen sijaan, jos haluaa mennä jonnekin, on vähän pakko mennä julkiselle paikalle. Siksi julkisella paikalla tapahtuva seksuaalinen huomio on minusta AIVAN eri asia kuin seksuaalinen huomio, joka tapahtuu paikassa, joka on suunniteltu seksuaalista huomiota varten.

Arawn kirjoitti...

Ai niin: Istanbulko EI ole turistikaupunki? Haloo. :P

Toinen, mitä muuten inhosin kuin syöpää Istanbulissa, oli niiden sisäänheittomeininki. Ero Kreikkaan oli valtava; Kreikassa kyllä kutsuttiin ravintolaan, mutta Istanbulissa se oli aggressiivista ja jopa fyysistä. Meidät oikeasti useampaan otteeseen pysäytettiin, minua raahattiin kädestä jonnekin ravintolaan jne. En ollut koskaan aiemmin matkaillessani törmännyt moiseen ja se sai minut kyllä vannomaan, että en koskaanikinämilloinkaan enää matkusta 1) Turkkiin tai 2) mihinkään muslimienemmistöiseen maahan ehkä Indonesiaa lukuun ottamatta. Jutut, joita olen kuullut tuttaviltani, perheeltäni ja ystäviltäni esim. Egyptistä ja Tunisiasta vain vahvistavat päätöksiäni.

Anonyymi kirjoitti...

Norrenan kokemuksia ei voi kiistää, mutta miten tutkijatason henkilö voi olla niin pihalla ettei ymmärrä tilastotiedettä edes sen alkeellisimmilla tasolla. Vaikka Norrena ei ole häirintää kokenutkaan, se ei tarkoita, että siitä voi tehdä jotain yleistyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhan nama ole jokaisen henk.koht kokemuksia... Mita baariin tulee, mina en sinne iskemistarkoituksessa mene, enka ymmarra, etta tuollaista pitaisi automaattisesti olettaa!! Eiköhan useimmille baariin menna pitamaan hauskaa ystavien kanssa.

Ja muutoin en voi todeta, kuin etta onpa erilaiset kokemukset Turkista. Taalla en tosiaan muista, etta koskaan olisi kadulla hairitty, ainoastaan kun lomalla kavin Alanyassa,mutta siella nyt osasinkin tuollaista odottaa.

Ja tottakai Istanbul on turistikaupunki, mutta ei samassa mielessa kuin vaikka Marmaris tai Alanya: tanne harva tulee viikoksi ryypatakseen ja bailatakseen, eli turismi on taalla erilaista.

Mutta ei naista asioista minusta kannata kiistella, idiootteja on niin Suomessa kuin Turkissakin :))

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Muhammedin keskeinen oppi:

“Minulle näytettiin helvetin tuli, ja lähes kaikki sen asukkaista oli naisia.”

Ja miksi?
Kerran Allahin lähettiläs meni rukoilemaan. Ohittaessaan matkallaan naisia, hän sanoi: "Voi, naiset! Antakaa almuja, sillä olen nähnyt, että suurin osa Helvetin tuleen joutuneista ovat naisia!" Naiset kysyivät: "Miksi on niin, oi Allahin sanansaattaja?" Hän vastasi: "Te kiroatte usein ja ette ole kiitollisia miehillenne. En ole nähnyt ketään, joka olisi teitä vajavaisempi uskonnon harjoittamisessa. Te voitte johtaa harhaan varovaisimmankin ja järkevimmän miehen."

--

Koraani suurassa 4:34: ”Miehet olkoot naisten esimiehiä, koska Jumala on asettanut heidät näihin nähden korkeampaan asemaan, ja myöskin niiden suoritusten tähden, joita miesten on omaisuudestaan naisten hyväksi tehtävä. Hyveelliset naiset ovat alistuvaisia ja vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut. Mitä niihin tulee, joiden puolelta kohtaatte uppiniskaisuutta, niin varoittakaa heitä, erottakaa heidät vuoteestanne ja kurittakaa heitä olantakaa...

Edelleen Koraani ilmoittaa, että Jumala ”on teistä itsestänne luonut teille puolisot, jotta löytäisitte heistä tyydytyksen” (suura 30:21)…Suurassa 2:223 vaimoa verrataan vainioon: ”käykää vainiollanne mielenne mukaan”. Tämä on siis Koraanin yleinen suhtautuminen aviomiehen seksuaalisuuteen…

--

Sana ”naiset” on sananmukaisesti vain ”kohdut” Koraanissa.

--

Ja esim. Ibn Haban, Sahih vol 14 s.529:
Tosiäijä Muhammedin epämetroseksuaalinen vastaus pasot housuissa oleville, yhtäkkiä sovinnontekoa ruikuttaville vihollisilleen perheineen: ”Vannon hänen kauttaan jolla on minun sieluni käsissään, että en ole tullut luoksenne mutta kuin teurastamaan”.

… Sitä opetustarinaa myös ihastellaan Islamissa miten muslimiarmeija hyökkäsi Juutalaisten kimppuun erään kerran ja eri lähteistä riippuen surmasi 600-900 ihmistä. Kaikki nuoret naiset raiskattiin ja otettiin vangeiksi, myös suurin miehen esikuva, Mohammed teki näin useasti. Sitä ennen kyllä hän esimerkiksi murhasi erään tulevan orjatyttönsä koko suvun pois jaloista vikisemästä.

--

Mutta kyllä me länsimaalaiset miehet nyt vaan ollaan silti kaikkeen syyllisiä naistemme mielestä ... ehkä meidän vihdoin kannattaisi tajua alkaa ottaa mallia Islamisteista?

juki kirjoitti...

"Onpa aika hottia shittiä tuo Norrenan kirjoitus!" "Ei minusta, aika viileetä kuitenkin."

= Tyylikäs bullshitin torjunta


Tai Mikähän siinä on, että Norrena on jätetty rauhaan. Vaikuttaisiko asiaan se, että Vaula (mikä nimi; senkin vaulapää!) on kävellyt Egyptissäkin egyptiläisen miehensä kanssa. Näitä pirkkoja riittää, jotka kertovat tiettyjen maiden autuudesta, ja yllätys yllätys, naisen mies on kyseisestä maasta. Sitä mielipiteiden objektiivisuutta!

joonatan kirjoitti...

laitetaanpas tähän väliin vähän tilastoa esim Egyptistä:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/7514567.stm

SEXUAL HARASSMENT IN EGYPT
Experienced by 98% of foreign women visitors
Experienced by 83% of Egyptian women
62% of Egyptian men admitted harassing women
53% of Egyptian men blame women for 'bringing it on'
Source: Egyptian Centre for Women's Rights

myötähäpeän tunne on kova tällaisia blogeja lukiessa..

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

Vanilla: "Suomessa ei tarvinnut kuin istahtaa baariin, niin johan joku humalainen iskeytyi viereen allöttavine juttuineen."

Riippuu missäpäin maata olet liikkunut. Jos menet peräkylän ainoaan baariin, niin tottakai saat huomiota, varsinkin jos olet nainen. Siksi toisekseen baarit ovat sosiaalinen paikka, jonne varsinkin naiset menevät nayttäytymään. Todella paha vain että naisten toiveet jostain miesmalleista baarin pääasiallisena miestarjokaskuntana on pahasti harhainen. Sen mitä olen yleensä naisilta kuullut Turkista, niin siellä ne karvaranteet on kiusallisen sinnikkäitä ja tungettelevia ja eikä ne ymmärrä sanaa EI. Se on pikemminkin kutsu heille.

Esa kirjoitti...

Enpä meinannut minäkään heti uskoa. Perussuomimies ei uskalla naista edes lähestyä kuin kilometrin päästä.

Anonyymi kirjoitti...

"idiootteja on niin Suomessa kuin Turkissakin :))"

Itsestäsi varmaan puhut, siis siellä Turkissa...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Vanilla on rasisti, suomalaisia miehiä kohtaan. Veikkaan, että se on itse mokkakikkelin kanssa naimissa.

Anonyymi kirjoitti...

"Yksi hauska tapaus taalla baarissa: istuin yksin odottaen ystavaani. Pian tarjoilija tuli luokseni, ja sanoi baaritiskilla istuneen miehen kysyvan, saisiko liittya seuraani. Kieltaydyin, ja pian pöytaani saapui drinkki anteeksipyynnön kera, ja mies kohteliaasti kumartaen jatkoi iltaansa baaritiskilla minua toiste hairitsematta."

Tämä on sitä naisten hauskuutta, inutaan ilmaisia juomia sun muuta eikä sitten anneta mitään vastikkeeksi miehille. Ällöttävää!

Anonyymi kirjoitti...

En ole rasisti suomalaisia miehia kohtaan, oma mieheni sattuu olemaan suomalainen :))

Vanilla

Jorma kirjoitti...

"Vaikuttaisiko asiaan se, että Vaula (mikä nimi; senkin vaulapää!) on kävellyt Egyptissäkin egyptiläisen miehensä kanssa."

Niin, tai päästä varpaisiin verhottuna. Voi myös olla, ettei tämä Vaula ole, syystä tai toisesta (eli ulkonäöllisistä syistä lähinnä), erityisemmin miehiä kiinnostava nainen.

Jorma kirjoitti...

"Mita baariin tulee, mina en sinne iskemistarkoituksessa mene, enka ymmarra, etta tuollaista pitaisi automaattisesti olettaa!!"

Totta kai, baarit ovat iskupaikkoja. Jos ei siitä pidä, niin voi voi.

Jorma kirjoitti...

"The report by the ECWR titled “Clouds in Egypt’s Sky” showed that 98 percent of foreign women and over 60 percent of Egyptian women are harassed on a daily basis."

Tämä menee femuilta yli hilseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Tunisiassa(kin) tulee ei-toivottua huomiota ihan roppakaupalla. Näin on minulle kertonut sukulainen, joka asui paikan päällä vuoden verran. Minulla ei ole mitään syytä olla uskomatta ensikäden tietoa tunisialaisista miehistä. Kuulemma ainoa tapa karistaa perskärpäset on kohdella niitä kirjaimellisesti kuten ilmaa. Muu ei auta.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

"En ole rasisti suomalaisia miehia kohtaan, oma mieheni sattuu olemaan suomalainen :)) "

Juu, varmaan on saanut jo suomen kansalaisuuden, kenties avustuksellasi, ja on nyt suomalainen. Mutta syntyperältään lienee turkkilainen mokkakikkeli...

Ville kirjoitti...

Erilaisia juttuja on kerrottu missä perheineen jossain välimeren maissa lomalla olleita teinityttöjä on ehdoteltu vaihdettavaksi ties mihin tavaroihin tai eläimiin.

Feministi tylyttää vallan pehmeillä sohvilla istuvia feministejä ja johtavia naisjärjestöjä

Poliisi tylytti perheväkivallan uhria, vähätteli vammoja, ei uskonut naista tekijäksi ammatin takia

Venytetäänpä sarkastisesti tuota mennyttä syyllinen - viaton uhri ja yleisesti hyväksyttävää käytöstä -väittelyä. Navigaattorin kurkottelu johti rajuun ulosajoon

Nainen ajoi pitkin Vaajakoskentietä perjantaiaamuna, kun hänen navigaattorinsa putosi henkilöauton lattialle.

Nainen ryhtyi pahaksi onnekseen kurkottelemaan navigaattoria, sillä hänen autonsa alkoi samalla heittelehtiä.
...
Nainen loukkasi rytäkässä selkänsä, ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalahoitoon.


Pahaksi onnekseen? Onneenko se tämän naisen toiminta perustui?

Navigaattorin syy. Naiselle on oikeus alkaa auton lattialle tippunutta navigaattoria auton ollessa liikkeessä. Naisia ei saa syyllistää eikä heillä saa antaa ohjeita. Sen sijaan navigaattoreita pitää ohjeistaa olemaan tippumatta.

Aviomies yllätti - rakastaja piilotteli alasti ulkona

- Perheeni häpeää minua, eivätkä naapurini enää puhu minulle. Tiedän, että se mitä tein ei ollut oikein, mutta pelkäsin että mieheni tappaa minut, hän puolusti rakastajan ajoa ulkosalle.

Pelkäsi kiinni jäämistä ja tapetuksi tulemista ja ajoi rakastajan ulos. Miksi nainen sitten otti rakastajan?

Jaaha kirjoitti...

Niin siis tuo Norrenahan on yhden sortin hullu. On kuitenkin mukana mm. Hesarin "älymystöraadissa" (yllätys yllätys).

Sekään ei ole yllätys, että tälläinen ihminen asiantuntijan asemaan Suomessa nostetaan.

asdfg kirjoitti...

juki: "Näitä pirkkoja riittää, jotka kertovat tiettyjen maiden autuudesta, ja yllätys yllätys, naisen mies on kyseisestä maasta. Sitä mielipiteiden objektiivisuutta!"

Vaula Norrena on aviossa ulkomaalaisen miehen kanssa, mutta kansalaisuudesta en tiedä. Aikaisempiin kokemuksiin ("alitajuinen halu mustan miehen kehoa kotaan" jne.) tukeutuen pidän kuvailemaasi tilannetta hyvin mahdollisena.

Eihän se tietenkään minulle kuulu missä ja kenen kanssa ihmiset avioituvat, mutta jos ulkomaalaisen kanssa avioitumisesta seuraa automaattisesti se meemipleksi, jossa ovat kaikki "suomalaiset miehet ovat juoppoja vaimonhakkaajia jotka ahdistelevat naisia kadulla" -jutut, niin varaan oikeuden vittuilla takaisin.

Henry kirjoitti...

"Vaula Norrena on aviossa ulkomaalaisen miehen kanssa, mutta kansalaisuudesta en tiedä. "

Epygtiläisen kanssa. ks. linkki Norrenaan

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla "Lähiajan mies-tapahtumia" on näemmä menossa kanssa mielenkiintoinen keskustelu vieläkin - jo sivulla 2 ...

Henry kirjoitti...

Helsingin sanomat

NÄKÖKULMA

Mies hunnussa
Saska Saarikoski

Miehenä minun on vaikea ymmärtää keskustelua, jota länsimaiset naiset käyvät muslimien hunnuista. Jos jossain olisi maa, jossa sinisilmäisiä ja isonenäisiä miehiä pidettäisiin kolmannen luokan kansalaisina, tuntisin itseni henkilökohtaisesti loukatuksi ja taistelisin moista epäoikeudenmukaisuutta vastaan kaikin voimin.

Sen sijaan yllättävän monet naiset tuntuvat ymmärtävän musliminaisten sorron "kulttuuriseksi ilmiöksi" ja naisten hunnun "vapaaksi valinnaksi".

Hunnussa kulkevilla – tai sitä testailevilla – naisilla on tapana sanoa, että on helpottavaa, kun ei joudu kärsimään miesten katseista. En usko.

Rehellisesti sanottuna en ole vielä tuntenut ainoatakaan suomalaista naista, joka olisi vakavissaan väittänyt kärsivänsä miesten liiasta huomiosta.

Enkä nyt tarkoita sovinistisia puheita, ahdistelua saati seksuaalista väkivaltaa, jotka eivät ole huomion osoittamista vaan vallankäyttöä ja alistamista.

Länsimaisissa yhteiskunnissa miehet katselevat naisia ja naiset miehiä, mutta yleensä se tapahtuu vaivihkaa, sovittujen käytösnormien puitteissa.

Suomalainen mies tosin on niin ujo, ettei oikein kehtaa katsoa naista selvin päin. Siksi kai jotkut naiset tuntuvat kovasti nauttivan esimerkiksi kreikkalaismiehiltä lomamatkoilla saamastaan huomiosta.

Muslimimaissa naisille ei kuitenkaan ole tarjolla miellyttävää huomiota vaan huutoa, kourimista ja solvauksia. Senkin ovat naiset minulle kertoneet.

Esimerkiksi Kairon kaduilla miehet käyttäytyvät niin sikamaisesti, että sellaista varmaan haluaisikin paeta huntuun, tai rautahaarniskaan.

Mutta olisiko se sitten vapaa valinta?

SASKA.SAARIKOSKI@HS.FI KIRJOITTAJA ON KULTTUURITOIMITUKSEN ESIMIES

Jape kirjoitti...

Yksi tarina väkivallasta parisuhteessa

Muutamia otteita:


Peterin tyttöystävän mielestä suhde olisi hyvä kruunata avioliitolla.

- Minulla ei ollut kiirettä naimisiin, mutta koska tyttöystäväni siihen suorastaan painosti, suostuin.

Naimisiinmenopäätöksen myötä vaaleanpunaiseen onneen alkoi ilmaantua kummallisia tummia sävyjä.

- Tuleva vaimoni sanoi ohimennen, että kai hänen sitten täytyy erota entisestä miehestään, jos kerran naimisiin mennään. En ennen sitä tiennyt hänen koskaan edes olleen naimisissa.

Vasta myöhemmin Peter ymmärsi tämän kummallisuuden olleen ensimmäinen monista varoitusmerkeistä, jotka hän ohitti.

Toinen varoitus oli jo ensimmäistä vakavampi.

- Häiden järjestelyiden aikaan tuleva vaimoni syytti minua naisvihamielisen musiikin valitsemisesta juhlaamme. Mielestäni musiikin sanoitus ei missään nimessä ollut naista halventavaa.

Asiasta syntyi riita, joka alkoi saada kummallisia piirteitä. Morsian vaati sulhaseltaan uutta suhtautumista mielimusiikkiinsa. Peter muistaa vielä puolisonsa erikoiset vaatimukset:

- Sinun pitää tästä lähin vihata tuota musiikkia. Sinun täytyy uskoa, että olen oikeassa. Pyydä anteeksi, ettet usko minua, vaimoni sanoi.

Eikä aikaakaan, kun Peter itse syyllistyi ”naisvihamieliseen” kommenttiin. Sen seurauksena tuli ensimmäinen lyönti.

- Istuin lattialla. Yhtäkkiä tunsin iskun silmäkulmassa. Silmälasini menivät rikki. Oli millistä kiinni, ettei lasinpalanen raapaissut silmää ihon sijaan. Silmän sokeutuminen oli lähellä.

Pöllämystyneenä Peter kysyi vaimoltaan, mitä tapahtui. ”Sinä löit minua,” vastasi nainen.
[...]
- Sain toistuvasti kuulla tekeväni tai ajattelevani väärin. Vaimoni piti väittelyitä yllä läpi yön niin, että aamuisin olin aivan puhki töihin mennessäni.

Henkisen väkivallan ohella fyysinen väkivalta oli myös aina läsnä. Väkivalta oli ajoittain hyvin rajua.

- Kerran kun tiskasin astioita, vaimoni löi pesäpallomailalla selkään. Siinä isokin mies putoaa polvilleen, Peter kertoo vähän nolona.
[...]
Mutta kuten Amerikassa on tapana sanoa, asiat muuttuvat pahemmaksi ennen kuin paranevat. Niin kävi Peterillekin, kun hän viimein rohkaistui laittamaan eron vireille.

- Vaimoni uhkasi itsemurhalla, liimasi työhuoneeni oveen ”vaimonhakkaaja”-julisteita, usutti uuden poikaystävänsä suistamaan minut autolla tieltä ja lopulta hän yritti vielä epätoivoisesti vietellä minut takaisin.

Eroprosessin aikana selvisi, että Peterin vaimo oli poliisin tuttu, joka oli pahoinpidellyt miehiään aikaisemminkin.

asdfg kirjoitti...

Henry: "Epygtiläisen kanssa. ks. linkki Norrenaan"

Helkkari, olipas hyvässä piilossa kaikkien tylsien luottamustoimien seassa.

juki kirjoitti...

Eiköhän tuokin ole luottamustoimi. Mutta Saarikoski tuntee siis alitajuista himoa egyptiläismiehiä kohtaan.

Maailma menee päivä päivältä kummallisemmaksi.

T. En ole merkitystentutkija Vaula Norrena, mutta teidän muiden mielipiteillä ei ole mitään merkitystä!

NICE TRY!!! kirjoitti...

"Suomessa ei tarvinnut kuin istahtaa baariin, niin johan joku humalainen iskeytyi viereen allöttavine juttuineen."

Huomatkaa sana "allöttavine".

Se, että jättää skandinaaviset merkit pois tekstistä on ihan ok keino koettaa feikata sitä, että asuu ulkomailla. Se vaan edellyttää sitä, että jättää ne skandit tosiaan pois :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Hmm...

Millähän ihmeen akateemisella oikeudella VN on päättänyt nimittää itseään "merkitystutkijaksi"? Ja missä (jos missään) on olemassa semmoinen instanssi, joka voisi antaa termille jotain merkitystä?..

t: heettiläisen historian dosentti (koska must ny tuntuu et se olis niinq tosi jees pätemisnimike)

juki kirjoitti...

Ks. vaikkapa hakusanalla semiootikko; kyllä tällainen nimike on olemassa. Tosin esim. Umberto Eco on toki hieman eri kaliiberia kuin kotoinen vastineemme semiootikolle; kumpi on raskaampaa kaliiberiä, päättäköön kukin itse.

Jaaha kirjoitti...

Suoraan sanoen uskon, että Norrenan semiootikon taidot ovat aika persiestä reväistyjä. Muistan, kuinka rouva tässä taannoisen Kiesi-jupakan yhteydessä totesi Iltasanomissa naisten puhumisia vasta tarkasteltavankin, ja jos joku nainen olisi sanonut samaa kuin Kiesi, hän olisi ilman muuta kärsinyt kovia seurauksia. Rouva Norrena ei kuitenkaan ollut huomannut, että kukaan nainen olisi julkisuudessa moisiin mauttomuuksiin sortunut.

Huvittavaksi asian tekee, että saman päivän Iltalehdessä oli joku toimittaja kerännyt pitkän liudan tunnettujen naisten sanomisia miehistä, kaikki Kiesin lausumia pahempia.

Jaaha kirjoitti...

Juu tuo nimimerkki Vanilla on ilmiselvästi palstan vakihäirikköfemu, tod.näk. Myytinmurtaja tai joku hengenheimolaisensa.

Anonyymi kirjoitti...

@ juki:
totta kai semiootikon titteli on olemassa. Norrenan koulutustiedot tuolla linkissä ei vaan viittaa mihinkään sinne päinkään. Juuri siksi ihmettelinkin.

Jos VN olisi nimittänyt itseään vaikka kristalliterapeutiksi, niin eihän sillä sitten paljoa väliä olisikaan.

- heettiläisen historian dosentti

juki kirjoitti...

Norrenan CV:stä:

1989- Markkinoinnin johtamisen, strategiatyön ja brändäyksen kursseja ja koulutustilaisuuksia Suomessa ja ulkomailla

1988 VTM, yleinen valtio-oppi, Helsingin yliopisto

1979 Fil. yo, englantilainen filologia, Helsingin yliopisto

1979 Ylioppilas, Palomäen lukio, Kouvola1977


(vuosiluvut ovat sekaisin, sillä niistä ei pääse selvyyteen). Selvyyteen pääsee silti siitä, että en tiedä, mikä semiootikon koulutus VTM:n ja engl. kielen yo:n paprut.

Ehkä kyseessä on vähän samanlainen titteli kuin umaja abuhannalla - "monikulttuurisuusasiantuntija" - mihin vissiin riittää, että on hassuja puhuva ulkomaalainen, anteeksi, ulkomaalaistaustainen suomalainen.

Meikä voi alkaa vaikka faaraoksi, ku just luin tuota Sinuhea. Ramses III? Paskat! Pertti 4400 - faarao Suomesta.

asdfg kirjoitti...

"Millähän ihmeen akateemisella oikeudella VN on päättänyt nimittää itseään "merkitystutkijaksi"?"

Norrena on konsultti, ja jatkuva oman kilven kiillotus on osa ammattia. Itseäänhän voi kutsua miksi tahansa, olettaen että nimeke ei ole suojattu.

Terveisin asdfg, innovaatiotutkija-futurologi ja sandwich artist

Anonyymi kirjoitti...

@ juki:

Samoja juttuja hämmästelin itsekin. On tämä tittelien kehittäminen helppoa nykyään prkl!

- heettiläisen historian dosentti

Anonyymi kirjoitti...

Hei olen nainen ja asun ulkomailla ulkomaalaisen miehen kanssa. Tämä ilmeisesti riittänee tällä sivustolla siihen että sinut haukutaan pystyyn? Jospa joku tarkentaisi tätä suunnattoman typeryyden määrää mikä näissä kommenteissa kuohuu, maahanmuuttajatko on perseestä vai ulkomailla asuvat suomalaiset naiset vai mikä kivi kengässä hiertää? Kliseinen keskusteluyhteys kristillisen ja muslimimaailman välillä kai voidaan haudata jo ennen sen alkamista jos tunnelma on tämä? Eikös tehdä näin?

Arawn kirjoitti...

Tuota noin. Vaikka omastakin mielestäni Norrenan kommentit ovat tuossa aika ala-arvoisia, eikö olisi järkevämpää yrittää ampua alas juuri ne eikä ryhtyä henkilökohtaisesti tölvimään Norrenaa?

juki kirjoitti...

Ano; kritiikin pääasiallisena kohteena tässä on se, että ulkomainen mies on useimmille fetissi ja siihen suhtaudutaan siten; varmaan molemmin puolin. Tällä palstalla lienee eniten napistu siitä, että ensinnäkin useimmat väitteet ulkomaisia vs. suomalaisia miehiä koskien ovat puuta heinää (ks. Norrenan teksti); toiseksi sellainen käytös, mikä on suomalaiselta kielletty, on eksoottinen, jopa toivottu piirre, kun muuttujana on kulttuuri ja ulkomainen mies. Tämä on kaksinaismoralismia, ja sen selittää se, että ulkomaisuus on fetissi.

Kuinka niin? Olemmehan kuulleet miehistä, jotka kilometritolkulla vaanivat suomalaisia naisia. Norrenalle nuo miehet ovat suomalaisia. Kaikille muille, ainakin suurimmalle osalle, he ovat ei-suomalaisia. Fetisisti näkee kohteessaan yhden ainoan muuttujan (tässä: etnisyys), joka kiihottanee tai tuo tyydytystä niin paljon, että kaikki muut piirteet (etenkin negatiiviset) jäävät huomiotta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei nainen joka asuu ulkomailla ulkomaalaisen miehen kanssa jatkaa: Minulla ei ole mitään suomalaisia tai minkään maalaisia miehiä tai naisia vastaan tai puolesta. Suomessa on monet asia hyvin ja asumassani maassa monet asia hyvin ja toisinaan huonosti. Suomessa lomaillessa kohtaan toisinaan kommentointia ja ihmettelyä mikä siellä ulkomailla niin on aina kiinnostanut. Opiskelu, kiinnostus tutustua kulttuureihin, työ? Ei riitä. Kikkelin metsästykseenhän sitä on lähdetty ja viimeistään siinä vaiheess kun sana kulkee että poikaystävä on löytynyt niin käsiä lyötiin yhteen " mitä minä sanoin". Noh mitäs näistä, töitä tehdään ja kaupassa käydään ja ihan normaalia elämää vietetään täällä maailman laidalla. Kiinnostuksen vuoksi mieheni on tapamuslimi ja kokkausvuorossa tänään kun kerrankin on yhteinen la vpilta, hyvä punaviini on täällä kallista joten kavereita jouluksi odotellessa :) Meitä on niin moneen junaan ja asemille jääviäkin.

Anonyymi kirjoitti...

"Jospa joku tarkentaisi tätä suunnattoman typeryyden määrää mikä näissä kommenteissa kuohuu, maahanmuuttajatko on perseestä vai ulkomailla asuvat suomalaiset naiset vai mikä kivi kengässä hiertää?"

Ei hätää. Kaikki johtuu siitä, etteivät jotkut suomalaiset miehet saa mielestään tarpeeksi pillua. Tästä, tietenkin ja luonnollisesti, ihan kaikki ränkytys maailmassa.

Millään Norrenan idiotismilla tai islamin naisvihalla ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei hätää. Kaikki johtuu siitä, etteivät jotkut suomalaiset miehet saa mielestään tarpeeksi pillua. "

No ei kaikki johdu siitä,
mutta moni asia kyllä. Tämäkin on ongelma, eikä mikään riemunaihe.
Miksi naiset/jotkut miehet hyppivät tasajalkaa, kun niin moni ei saa pillua? Ovatko he yhtä innoissaan jos joku ei omista vaikka pesukonetta?

Se, että seksiä (en
tarkoita nyt mitään kodinkoneita) ylisäännöstellään pois miehiltä on
traumaattinen totuus, jota hyväosainen ja muutenkin paremmaksi arvioitu nainen ei pääse koskaan maistamaan. Tyytyy vaan toteamaan, että "voih, eikö se saa koskaan..."

No minä sanon, että "voih, voih, kun ei ole pesukonetta".

T: Nördemies, joka omistaa osan omakotitaloa ja asuu vähän muuallakin.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

I was being sarcastic.

Anonyymi kirjoitti...

Te muslimien vaimot voitte länkyttää vapaasti sitten, kun minulla kristityllä, valkoisella miehellä on oikeus naida musliminainen.

Sitä ennen saatte pitää turpanne kiinni, anteeksi nyt vaan.

Anonyymi kirjoitti...

YLE:n Pyöreä pöytä ohjelmassa Fatbardhe Hetemaj (vuoden maahanmuuttaja vai mikä se on) valitteli, että suomalaiset miehet eivät flirttaile eivät edes jos hän aloittaa. Kaikkialla muualla, missä hän on ollut, miehet flirttaavat.

Ajattelen, että muualla, vanhemman kaupunki- ja kyläkulttuurin maissa, miehet ovat oppineet flirttaamaan ennen feminismiä. Siksi on suuri riksi, että suomalaiset miehet jäävät ikuisesti nössöiksi. Miten voi opetella flirttaamaan, kun on itsetunto nuijittu Vanillan herjoilla maahan tai uhkaillaan oikeustoimilla.

Norrena ei taida olla ihan terve tai sitten hän on feministi ... mikä kyllä on usein sama asia. Ai, että Suomessa ei nainen ollenkaan saa rauhassa olla ja jossain Intiassa tai Egyptissä taas saa olla rauhassa. Onneksi he itse tekevät itsensä naurettavaksi.

Ikävintä on, että naiset ymmärtävät näitä ihmissuhdekuvioita niin onnettoman huonosti. Miksi mitään ymmärtäisivät, kun ei ole tarvetta opetella, kun voi jättää asiat iskuyritykset miehen huoleksi?

asdfg kirjoitti...

"Hei olen nainen ja asun ulkomailla ulkomaalaisen miehen kanssa. Tämä ilmeisesti riittänee tällä sivustolla siihen että sinut haukutaan pystyyn?

Kukaan ei ole haukkunut sinua pystyyn, eikä halunnut kieltää oikeuttasi avioitua Suomen ulkopuolella. Jos sinulla on tuttavapiiristäsi tai suvustasi toisenlaisia kokemuksia, älä tuo niitä tähän.

"Minulla ei ole mitään suomalaisia tai minkään maalaisia miehiä tai naisia vastaan tai puolesta."

Jos olisit vilkaissut mistä aiheesta keskustelua käydään, olisit huomannut, että ivan kohteena on sellainen kirjoittaja, joka perusteettomasti mollaa suomalaisia miehiä. Hänenkään oikeuttaan avioitua ulkomalaaisen miehen kanssa ei ole kukaan kiistänyt.

Täälläpäin sellainen käsitys on yleinen (tiettyyn mittaan asti jaan sen), jonka mukaan kotoperäisestä miehestä saa sanoa mitä tahansa. Jos samat asiat sanoisi kotoperäisestä naisesta, olisi sovinisti. Jos taas ulkomaisesta ihmisestä, on rasisti.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan Suomessa juuri koskaan ainakaan supisuomalainen mies seurannut jotain naista kilometritolkulla? On aika vaikeaa uskoa Suomessa tällaista tapahtuneen juuri koskaan, vaikka olisi millainen kaunotar hyvänsä.

Mitä tulee turkkilaisiin miehiin, niin minusta keskimäärin he eivät ole mitään erityisen komeita, vaikka jostain on parempiin homobaareihin silti onnistuttu haalimaan hyvännäköistä henkilökuntaa.

Oman arvioni mukaan arabeissa sen sijaan on ainakin nuoremmalla aikuisiällä melko paljon komeita, joskin aika suuri osa rupsahtaa suhteellisen nuorella iällä Jasser Arafatia muistuttaviksi (ehkä joku yhdistelmä auringon ja geenien vaikutusta). Tosin eri arabimaiden välillä on melko suuria eroja ulkonäössä ja minusta taso on joitain maita lukuunottamatta parempi itäisissä arabimaissa. Mutta jopa siellä Egyptissä on oman käsitykseni mukaan ihan kivasti hyvännäköisiä miehiä, mitä nyt saattavat olla turhan usein huonohampaisia ja/tai epähygieenisiä, mutta ainahan voi laittaa suihkuun.

Mutta ainahan se on ihan hauska silti rikastuttaa minunkin itseäni tutustumalla raamatullisessa mielessä näihin suomineitojen rahtaamiin muslimimiehiin. ;-) Jostain syystä näitä tuntuu olevan aika runsaasti tarjolla.

Mitä tulee sitten erityisesti Tunisiaan, niin siellähän osavastuun miesten päällekäyvyydestä kantavat paikallisilta miehiltä seksipalveluita ostelevat puumanaiset.

Läntisissä Maghreb-maissa etenkin on myös ongelmana se, että köyhät lapsilaumat seuraavat helposti valkoihoisia käsi ojossa.

Egyptissä ei ehkä niin paljon ole lapsilaumoja, vaikka maa onkin rutilöyhä, mutta myyjät voivat olla hyvin päällekäyviä ja haukkuvat arabiaksi tai muuten perään, jos ei osta. Osasyynä tähän on kyllä tursimin pilaava vaikutus yhdessä köyhyyden kanssa. Turistirysäalueilta ei kuulemma kirjaimellisesti pysty edes ravintolasta saamaan oikeasti arabialaista ruokaa, vaikka puhuisi arabiaa äidinkielenään.

Sen sijaan monesta Egyptiä itäisemmistä maista olen kuullut aika paljon hyvääkin. Esimerkiksi Libanonista tuntuu moni pitäneen ja pärstäkertoimet ovat aika korkeita. Tai jos haluaa ostella jotain kunnollista käsityötä halvalla, elää ja ruokailla pikkurahalla eikä hieman Libanonia ahdasmielisempi, mutta pahimmalta turismilta säästynyt maa haittaa, niin Syyria voi olla hyvä valinta. Tai jos on paremmin varaa ja haluaa enemmän nykyaikaista loisteliaisuutta, niin pitää mennä vielä hieman idemmäs (tosin ei esim. Jemeniin, joka on hyvin köyhä ja jossa turisteja kidnappaillaan ja Saudi-Arabia taas ei ole mikään turistimaa ja turhan ahdasmielinen muutenkin).

Homo

Vortac kirjoitti...

Navigaattorin syy. Naiselle on oikeus alkaa auton lattialle tippunutta navigaattoria auton ollessa liikkeessä. Naisia ei saa syyllistää eikä heillä saa antaa ohjeita. Sen sijaan navigaattoreita pitää ohjeistaa olemaan tippumatta.

Heh, heh! Hyvin sanottu, pienistä kirjoitus-,/kielioppi-, tai/sekä ajatusvirheistä huolimatta!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Aivan kuten Ville jo huomauttikin, tämä uutistenkirjoittelun 'poliittinen korrektius' alkaa jo tosiaan mennä aivan överiksi tällaisissa lauseissa:


Nainen ryhtyi pahaksi onnekseen kurkottelemaan navigaattoria, sillä hänen autonsa alkoi samalla heittelehtiä
..

Tosiaan, ONNESTAHAN siitä oli kyse, eikä suinkaan aikuisen, tietoisen, vastuuseen kykenevän ihmisolennon VALINNASTA.

Mitä tahansa, ettei naisille suinkaan tule vastuuta yhtään mistään, mutta oikeuksia ropisee nopeampaa tahtia kuin eläimiä kuolee sukupuuttoon.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Nainen ryhtyi pahaksi onnekseen kurkottelemaan navigaattoria, sillä hänen autonsa alkoi samalla heittelehtiä.

Ja vielä tästä samaisesta kohdasta hieman mietintää; ai että auto vaan niinkuin alkoi heittelehtiä. Se nainenhan ei mitään tietenkään voinut, eikä toki ollut mitenkään osallisena tai syypäänä auton heittelehtimiseen - auto vain kyllästyi ainaiseen kuskin tottelemiseen ja päätti että tänään rupean vähän tästä heittelehtimään, niin ehkä tulee parempi olo.. juupajuu.

Näitä sanamuotoja ja tapoja uutisoida naisten toilailuja voi verrata siihen, miten miesten vastaavia tapauksia uutisoidaan, ja mitä sanamuotoja tuolloin käytetään.

Sitten voi kysyä itseltään, elämmekö patriarkaatissa vai matriarkaatissa..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

No vielä on heitettävä tuosta auton heittelehtivyydestä, että tuo lause on kirjoitettu niin, että siitä käsittäisi ensilukemalta, että naiselle kävi vain huono tuuri, kun juuri samalla aikaa kun hän alkoi kurottelemaan, auto vaan alkoi heittelehtimään. Miten sattuikin juuri silloin auto moista tekemään, inhottava paha onni!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Sitten voi kysyä itseltään, elämmekö patriarkaatissa vai matriarkaatissa..

- Vortac"Jaa-a- Taidamme elää vortaciaatissa!

Vortac kirjoitti...

'pseudonokkela' femakka-kana, jos todella eläisimme 'vortaciaatissa' (ikäänkuin tällainen termi edes olisi), mitään tasa-arvo-ongelmia ei olisi, ja sekä miehet että naiset olisivat tyytyväisiä elämäänsä.

Ja Henryä, BMadia, Jormaa, Japea, minua, jne. ei tarvittaisi..

Ja sinä olisit pysyvästi puskassa, josta voisit sitten jatkaa röyhkeitä huutelujasi, eikä kukaan kuuntelisi sinun selkärangatonta ja lapsellista pauhinaasi, eli sinun osaltasi tilanne ei olisi yhtään muuttunut.

- Vortac