lauantaina, marraskuuta 21, 2009

Isyyslaki nykyaikaan

Britannian nuoret tytöt ohittavat pojat niin opinnoissaan kuin ensimmäisissä työpaikoissaankin.
Pohjolan naisten menestystä ei kuvaa niinkään englantilaissanonta “having it all”, vaan pikemminkin sen muokattu versio “doing it all”. Vielä ei ole Pohjolassakaan keksitty sellaista miestä, joka ihan omasta aloitteestaan kantaisi kaiken vastuun kotona ja pyytäisi vaimoaan vain auttamaan imuroinnissa.

Järjestöt vaativat isyyslain nykyaikaistamista

Feminism FAQ

24 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Joulumuori laitettiin yleisön pyynnöstä kuriin Tampereella

Jorma kirjoitti...

"Pohjolan naisten menestystä ei kuvaa niinkään englantilaissanonta “having it all”, vaan pikemminkin sen muokattu versio “doing it all”."

Miksi valehtelet, Anna Mård? Todellisuudessa miehet tekevät oman osuutensa kotitöistä.

"Siis siitä, että perheen ja komean uran yhteensovittaminen voi osoittautua liian raskaaksi."

Tämä on fakta. Mitään epätasa-arvoista siinä ei ole. Kaikkea ei voi saada. Miksi pitäisikään?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma, totta haastelet. Nimenomaan MIEHEThän kantavat aina vastuun kaikesta ihan oma-aloitteisesti, siinä missä naisille vastuu on hirveintä myrkkyä ja muutenkin käsittämätön konsepti.

Ton pitäisi kuulua; "Vielä ei ole keksitty sellaista NAISTA, joka oma-aloitteisesti ottaisi vastuun EDES omista tunteistaan"..

Mutta projisointihan ei ole mikään uusi ilmiö luupäillä, kana-aivoilla ja femakoilla (jotka toki ovat näitä kaikkia).

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ja tuossa muuten unohdetaan taas kätevästi mainita, että siinä missä naisilla on vähintään kolme vaihtoehtoa;

1) Kotivaimo/äiti ja omistautuminen perheelle
2) Työelämä ja omistautuminen uralle
3) Jokin mukava ja kätevä kompromissi/yhdistelmä edellämainituista

.. Siinä miehellä on tasan yksi vaihtoehto

1) Työelämä ja omistautuminen uralle

Mies ei voi siis edes UNELMOIDA perheen ja uran yhteensovittamisesta, naiset sensijaan pääsevät käytännössä kokeilemaan sitä ja monia muitakin miehiltä poissuljettuja vaihtoehtoja.

Lisäksi on omituista, että miehen oletetaan tekevän sellasta 16 tunnin työpäivää, mutta naisen oletetaan saavan lekotella rauhassa koko päivä tekemättä mitään. Sekö on sitä tasa-arvoa sitten?

Ensin mies tekee niska limassa perheensä (ja vaimonsa ahneiden vaatimusten) hyväksi tylsää, monotonista, stressaavaa ja vaivalloista työtä 8 kokonaista tuntia kauheassa paikassa typeryksien komenneltavana, hirveän kiireen, paineen ja suorituspaineen alaisuudessa ilman kunnollisia taukoja..

Sitten mies tulee kotiin lopen uupuneena, ja sen sijaan että vaimo toisi miehelle piipun ja tohvelit ja ohjaisi tuon väsyneen raatajan mukavasti nojatuoliin lepäämään ja antaisi hänelle aikaa, rauhaa ja hellyyttä sekä läheisyyttä (ihan omasta takaa - eli tässä olisi sen oma-alotteisen vastuun paikka naisille), nainen lykkääkin miehelle heti imurin käteen ja alkaa valittamaan omasta päivästään kun oli NIIN stressaavaa kun pinnallista ja tarpeetonta krääsää leppoisasti shoppaillessa ja juorutessa samanaikaisesti kännykällä bimbokaverien kanssa julkkiksista, myyjä KEHTASIKIN jättää sanomatta että 'ole hyvä', kun ojensi sen viidennentuhannennen posliinikissan naiselle krääsäkassiin pakattuna..

Ja jatkaa vaatimuksiaan roskien viemisellä, luuttuamisella, tiskaamisella ja katon korjaamisella sekä auton huoltamisella - ja tietokoneessakin on joku virus tai ongelma ja windows pitäisi asentaa uudestaan, niin että on se mies kyllä VASTUUTON PASKA jos se ei oma-aloitteisesti heti hoida kaikkea ja korkeintaan vain vähän imuroidessa pyydä vaimoltaan apua.

Tämä tekopyhyys, röyhkeys ja 'minä-olen-parempi-kuin-sinä'-asenne on totaalisen sietämätön, ja juuri nyt kyllä raivostuttaa suorastaan.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Did men oppress women in the past?

No. Women are the privileged sex in all societies, past, present and future, plus any conceivable society
.

Tätä olen aina koettanut tolkuttaa, mutta eipä näistä valheellisista väitteistä 'muinaisesta sorrosta' päästä kovin helpolla näköjään eroon. On se kumma, miten sitkeästi valheet tarttuvat ihmisiin, mutta totuus lipuu pois ihmisestä kuin vesi hanhen selästä.

Jopa Zen-opettaja 'Tolle Eckhart' selitti jotain miten miehet ovat aina muinaisuudessa myyneet ja kaupanneet naisia, ja oli se kamalaa aikaa.. siis ei näemmä edes henkisyyteen taipuvaiset yksilöt ole sen vähemmän sokeita todellisuudelle kuin tavalliset tallaajat.

Kunpa tuon FAQin voisi aina kaikille näyttää. Hesari tuskin julkaisisi siitä tehtyä suomennusta, tosin.. ja telkkarissakaan ei varmasti tulla näkemään dokumenttia feminismistä, jossa nämä asiat todettaisiin ihan niinkuin mikä tahansa fakta dokumenteissa yleensä (eipä silti, että monikaan dokumentti on puolueeton ja faktuaalinen - yleensä niissä on 'angle', jota sitten myydään vastaanottavaisille katsojille totuutena, vaikka se onkin usein melkoinen kehitelmä, sepitelmä ja valhe)..

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Jopa Zen-opettaja 'Tolle Eckhart' selitti jotain miten miehet ovat aina muinaisuudessa myyneet ja kaupanneet naisia, ja oli se kamalaa aikaa.. siis ei näemmä edes henkisyyteen taipuvaiset yksilöt ole sen vähemmän sokeita todellisuudelle kuin tavalliset tallaajat."

Minä se vaan omapäisesti mittaan koko naiskuntaa muutaman tuntemani poikkeuksellisen naisyksilön pohjalta, ja hymyilen nurkan takana. Nämä naiset kun ovat henkilökohtaisesti opettaneet ja näyttäneet minulle sen, että he - naisina - kykenevät elämään varsin
toisella tavoin, kuin millainen kuva meille naiseudesta yleensä
annetaan.

Mikään ei ole lohduttomampaa naisten alistamista, kuin antaa naiseudesta (ja miehuudesta) väärää kuvaa niin miehille kuin heille itselleenkin. Mitä järkeä siinäkään on, että naiset uskovat nyt olevansa vapaampia, jos he kokevat edelleen olonsa avuttomiksi ja vastuunottamisen, oikean elämisen vaikeaksi? Pelottaako heitä olla aidosti täysvaltaisia ihmisiä? Ilmeisesti. Keskivertonaiset säpsähtävät nähdessään itsenäisesti toimivan naisen, yrittävät muokata sitä säyseämmäksi tai juosta karkuun, mutta tällainen kohtaaminen on niin harvinainen, että vain joillakin (minun kaltaisillani pullahaukoilla) on ollut mahdollisuus sitä käytännössä todentaa. Tällaiset kohtaamiset ovat täynnä ihmetystä, etenkin jos niihin sisältyy lesboilua, jolloin tavallinen nainen joutuu vielä kiimatilaan samaan aikaan, kun joutuu ihmettelemään, että minkäslaisen kummajaisnaisen kanssa tässä oikein riekutaan?

Naisen ei tarvitsekaan
kotkottaa, paeta vastuuta ja miehiä mihinkään, ellei hän halua.
Tämä on monille uutta, eikä kukaan usko jos ei ole itse sitä nähnyt:
vapaata naiseutta ON olemassa, mutta sitä pitää vaalia, sillä ei nainen vapaana kauan pysy, ennenkuin on totaalisesti riuhtaissut itsensä irti ja pystyy erittelemään, jakamaan ajatuksiaan yhtä veitsenterävästi, kuin
mies.

JA! Joka uskoo, että biologia vaatii nykyisiä sukupuolirooleja ei tiedä naisista mitään, eikä ole zenmestareista kuullutkaan, sillä zenmestari, joka juoksee naista karkuun omahyväisenä saattaisi hyvinkin jälleensyntyä munkiksi
fazerin hattuun.

Jos nainen kokee vastuunoton ahdistavaNA hänestä tulee totaalinen kana-aivo, ja niinhän sen silloin pitääkin olla: yksi niistä lukuisista naisista, jotka eivät pysty kantamaan itse itseään, selvittämään päätään välittämään muistakaan, saati siitä, millaisessa sotkuläjässä he yrittävät muodikasta näennäissiistyeyttään ylläpitää.
Yököttäviä siiderinassuja.

Kuten miehetkin yleensä, nämä avuttomat naiset ovat - out of zen & responsibility.

Älkää koskeko. Typeriä kanoja. Tukekaa miehet ITSENÄISIÄ NAISIA ja antakaa heidän juoda vaikka
KIRSIKKALIKÖÖRIÄ. Ei se ole juomasta kiinni, vaan siitä seisooko järjen sijasta silmät päässä.

Miesten munat - ne ei ole leikkiä varten. Joten suhtautukaa naiset asialliset, jotka luette tätä meihin miehiin, niin ette joudu kilpasiskojenne
syleilyyn.

Heiskala kirjoitti...

Nimi alle vaan, jokainen joka kannattaa tasa-arvoa:

Adressi: Biologisen isän oikeudet

http://www.adressit.com/mikael77
( linkkiä olisi hyvä levittää enemmänkin )

Heiskala kirjoitti...

ja tähän:

Adressi: Lapsen oikeus molempiin vanhempiin

http://www.adressit.com/allekirjoitukset/lapsenoikeusmolempiinvanhempiin/start/100
( linkkiä vaan levitykseen sitten )

a

Jorma kirjoitti...

"Feminists believe that women need to be proportionally represented in Parliament; yet if they were the same as men, there would be no reason for men not to represent women’s interests."

Niinpä. Feminismissä ei ole mitään tolkkua. On häpeällistä, miten vähän feminismiin kohdistetaan nyky-yhteiskunnassa kritiikkiä ja miten vakavissaan se usein yhä otetaan, vaikka lähinnä sitä pitäisi verrata johonkin astrologian kaltaiseen hölynpölyyn.

Homo kirjoitti...

YLE:n uutisissa oli juuri juttu siitä, että Kiinassa sinkkunaisten osuus on kasvussa. Koulutuksen myötä naisista on tullut entistä vaativampia puolison suhteen.

Kiinan naimamarkkinoilla yli 26-vuotiaat naiset ovat auttamatta liian vanhoja. Näitä kutsutaan ylijäämänaisiksi.

Homo kirjoitti...

Hieman samaa aihetta liipaten:

Single women outnumber men in Guangzhou


Many single women seek donor sperm


Marrying 'Mr Wrong' is even worse than being single


Chinese working women perfer single status

Homo kirjoitti...

Strict conditions weed out all but super sperm donors

...
The rigorous requirements of the sperm bank that officially started trial operations in Henan province a year ago have restricted its donors to just 58.

The bank, housed in the Third Hospital Affiliated to Henan University of Medical Science, requires, in addition to a strict bill of health, that prospective donors be at least 170 cm in height, well-proportioned, no less than 50 kg in weight and good-looking.
...

Homo kirjoitti...

Ovatkohan naimattomat miehet luopuneet toivosta tai vaihtaneet rupsahtamassa olevat nirppanokat nuoriin huoriin?:

3S Women's concerns

In modern Chinese cities, the number of single women like Yuanyuan and Fan Fan are increasing. An investigation by the Zero Investigation Company in six big cities revealed that nearly 83 percent of urban women accept the idea of single life, and the percentage is as high as almost 90 among women with a higher educational background. They usually work hard and perform well in their careers, leaving others an impression of strong self-confidence, but some of them like Fan Fan say that beneath the strong exterior, she needs a man's shoulder to relax on.

"I always appear to be a female warrior, very strong and open minded, but actually I am very vulnerable, and I look forward to finding a man who can take care of me."

According to a report conducted by match-making website Jiayuan.com, around 70 percent of the people who have sought help from match-making companies are women, and most of them are 30 or older. The report also says the number of single people who are in or above normal marrying age has exceeded one million in Shanghai and Beijing, and that number is ever increasing.

Sitten toiselle mantereelle:

SINGLE WOMEN: COPING WITH A VOID

Homo kirjoitti...

Kiinassa mielenkiintoinen huorien tasojärjestelmä, jossa ylätasot näyttävät olevan varattu YTM/alfauroksille:

Types and venues

Jape kirjoitti...

Homo: "YLE:n uutisissa oli juuri juttu siitä, että Kiinassa sinkkunaisten osuus on kasvussa. Koulutuksen myötä naisista on tullut entistä vaativampia puolison suhteen.

Kiinan naimamarkkinoilla yli 26-vuotiaat naiset ovat auttamatta liian vanhoja. Näitä kutsutaan ylijäämänaisiksi."

YLE:n uutisissa haastatellulla kiinalaisneidillä oli "matalat" tasovaatimukset miehelle. Tuo nainen oli siis sitä korkeasti yliopistossa koulutettua sorttia; hammaslääkäri. Neidin vaatimuksia oli, että hänen kelpuuttamalla miehellä tulisi olla mm. vähintään kaksinkertainen palkka neidin palkkaan nähden, lisäksi tuli olla vähintään kanditason korkeakoulutus. Miten liene naisten palkkatasa-arvokäsitys Kiinassa, kun miehellä pitää olla vähintään tupla palkka?

Homo kirjoitti...

Jape, mielenkiintoisesti kyseinen kiinalaisnarttu oli myös sitä mieltä, ettei se julkea väite pidä paikkaansa, että naisilla/hänellä olisi niin suuret vaatimukset miesten suhteen. Eihän hän vaatinut tosiaan kuin vähintään kaksinkertaista palkkaa nauttivaa miestä, jolla on vähintään kandin koulutus.

Homo kirjoitti...

Pornon estetiikka ja feminismi

Homo kirjoitti...

Kunniamurha Suomessa?:

Lappeenrannan surmatyöstä pidätetyillä pakistanilaistausta

...
Rikoskomisario Kari Hyyryläinen ei sunnuntaina antanut tietoja uhrin ja pidätettyjen yhteyksistä tai surmatyöhön johtaneista tapahtumista. Kysymystä kunniamurhan mahdollisuudesta hän ei kommentoinut, mutta sanoi kaikkien vaihtoehtojen olevan tutkinnassa.
...

MikkoAP kirjoitti...

"
SINGLE WOMEN: COPING WITH A VOID"

Vaikka tuo(kin) artikkeli esitteli tilanteen niin, että nuo rupsahtaneet akat ovat liian loistavia ollakseen suhteessa miehen kanssa, niin silti jaksaa naurattaa! Saavat tuntea nahoissaan, miltä heidän miespuolisista ikätovereistaan tuntui, kun he parikymppisinä säälimättä heitä nöyryyttivät ja käyttivät hyväksi.

MikkoAP kirjoitti...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1229990/Working-women-tell-men-theyre-useless-house-make-feel-feminine.html#comments

Miehet tekevät vähemmän kotitöitä, tai sitten eivät.

MikkoAP kirjoitti...

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1230042/Rowan-Pellings-sex-advice-column-Why-I-irresistibly-drawn-friends-partners.html

Nainen pitää ystäviensä partnereita vastustamattomina

Anonyymi kirjoitti...

oka uskoo, että biologia vaatii nykyisiä sukupuolirooleja ei tiedä naisista mitään, eikä ole zenmestareista kuullutkaan, sillä zenmestari, joka juoksee naista karkuun omahyväisenä saattaisi hyvinkin jälleensyntyä munkiksi
fazerin hattuun
.

Noh, ensinnäkin sanoin 'Zen-opettaja', en 'Zen-mestari', koska Eckhart on selvästi kylläkin kokenut Zenin (tunnistan sen hänen Zen-kuvauksistaan suhteessa omaan Zen-kokemukseeni, ja tämä on ilmeistä kaikille Zenin kokeneille, ja intellektuaalista suhteellista vääntöä ja korkeintaan 'mahdollista' heille, jotka eivät ole Zeniä kokeneet), mutta hänestä selvästi puuttuu jotain Zen-mestarille ominaista.

Hän on kuin tavan ATM, nörtti ja kuiva tiedehissukka, joka on kokenut Zenin tavalla, joka opetti hänet ylläpitämään Zen-kokemusta jokapäiväisessä elämässään. Eli hänen Zen-kokemuksessaan ei ole siis mitään moittimisen varaa, mutta hänen 'mestariudessaan', sekä TIEDOISSAAN hyvinkin paljon.

Hän on ollut aivan yhtä aivopesty kuin kuka tahansa yliopistolainen tiedehissukka ja ATM. Kuitenkin ryhtyessään opettamaan asioita, hänen kyllä tulisi ottaa kunnolla selvää siitä, mitä lipsauttaa opetuksensa sekaan, ja sen todenperäisyydestä. Näin hän ei tehnyt, ja mestariuden titteli on siksi häneltä vielä kiellettävä.

Zenistä hän kyllä puhuu totuudenmukaisesti, mutta kaikki muu, jota hän selittää, kannattaa ottaa varauksella.

Tosin eräs nainen koetti ovelalla kieroudella saada hänet haukkumaan miehiä ja syyllistämään koko mieskuntaa, mutta Eckhart väisti sen tavalla, joka toi selvästi harmitusta tuolle kierolle femakka-haaskalle..

Joka tapauksessa, palatakseni itse pointtiin; hän siis väitti täysin poskettomia ja paikkansapitämättömiä asioita historiasta, ja silloin minun oli suljettava hänen opetuksensa pois elämästäni. En voi olla sellaisen ihmisen oppilas, joka ei tiedä, mistä puhuu, tai ei välitä, mitä siitä puhuu, tai joka ei ole ottanut itse selvää asioista vaan uskoo yleistä dogmaa ja 'virallista totuutta' mistä tahansa asiasta kyseenalaistamatta sitä ollenkaan.

Vaikea asia selittää, kuten huomannette, mutta näin on. Hän siis on Zen-opettaja, jonka -tiedot- monesta asiasta ovat virheelliset. Lao-Tse ei olisi moista mokaa tehnyt, ja olettaisin että Buddhallakin olisi ollut tarpeeksi selvänäköisyyttä voidaksensa ymmärtää, miten asiat oikeasti ovat.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

On häpeällistä, miten vähän feminismiin kohdistetaan nyky-yhteiskunnassa kritiikkiä ja miten vakavissaan se usein yhä otetaan, vaikka lähinnä sitä pitäisi verrata johonkin astrologian kaltaiseen hölynpölyyn.

Loukkaat kyllä nyt monella tasolla. Astrologia on kunnioitettu ja kunnioitettava TIEDE, eikä mitään hölynpölyä.

Se, että naisten humpuukilehtien viikkohoroskoopit ovat täyttä lööperiä, ei tarkoita, ettäkö KOKO ASTROLOGIA olisi humpuukia.

Miten monta astrologista kirjaa olet lukenut? Miten hyvin koko aiheeseen (ja millä tavoin) olet perehtynyt yleensäkin, voidaksesi tulla tuollaiseen johtopäätökseen ihan oman ajattelusi ja prosessointisi kautta?

Välillä vaikuttaa, että osa teikäläisistä on herännyt vain OSITTAIN ja valikoidusti; miesasiassa ja feminismin suhteen olette täysjärkisiä, ja ajattelette ja tutkitte asioita itse, mutta kaiken muun suhteen uskotte sokeasti yleistä mielipidettä yhä edelleenkin.

Astrologia on erittäin monimutkainen tieteenhaara, ja pienikin virhetulkinta jossain pienessä osassa voi johtaa lumipallon tavoin isoon virheeseen ketjureaktion kautta.

Astrologia EI ole tulevaisuuden ennustamista, tai mitään muutakaan tuollaista. Astrologia perustuu siihen, että ihminen syntyy aina tismalleen tiettynä sekuntina ja määrättynä hetkenä, ja tähtien senhetkisestä asennosta voidaan nähdä ihmisen elämänsuunnitelma pääpiirteissään tämän faktan vuoksi.

Itse en tiennyt mitä uskoa, kun toisaalta toitotettiin, että astrologia on humpuukia (ja todisteita oli helppo näistä viikkolehdistä löytää, aivan lööperiähän ne horoskoopit ovat), ja toisaalta toitotettiin, että se on vakavastiotettava tuhansia vuosia vanha muinainen tiede, joka on erittäin sivistynyt, kehittynyt ja sofistikoitunut, ja tarkka tapa kertoa jostakusta henkilöstä tai asiasta jotakin.

En tiennyt, miten suhtautua, koska halusin tietää totuuden - ja niin läksin tutkimaan asiaa, kunnes saisin tarpeeksi todistuksia jompaan kumpaan suuntaan selvästi kallistumiselle. Oikeastaan oletin, että kallistuisin siihen suuntaan, että astrologia on hömppää, mutta ihmetyksekseni tietojeni karttuessa ja ymmärrykseni astrologiasta aina vaan yksityiskohtaisemmin syventyessä, hätkähdin tajutessani miten paikkansapitävä se on!

(toki kokeilin sitä monta kertaa monessa eri tilanteessa monella eri tavalla jne.., ja joka kerta tulokset olivat vakuuttavat)

Silloin vakuutuin niiden tahojen hölmöydestä, tarkoituksellisuudesta tai silkasta tietämättömyydestä, jotka kieltävät astrologian tieteenä. Tietenkin astrologian hyväksyminen totuudenmukaiseksi tieteenhaaraksi särkisi monen ihmisen maailmankuvan, ja pakottaisi sen muovautumaan kenties hankaliin asentoihin, joten he mieluummin nauraen kieltävät sen.

Feminismi ON humpuukia, mutta ennemminkin samalla tavalla kuin kommunismi (sillä on julma ja spesifinen tarkoitus ja päämäärä, ja pyrkimys vallan manipuloimiseen, toisin kuin astrologialla).

Astrologia EI ole humpuukia, viikkolehtien horoskoopit taas ovat.

Koettakaa nyt pikkuhiljaa herätä muillakin osin, me olemme odottaneet teitä jo kauan, ja päivä on jo pitkällä.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Välillä vaikuttaa, että osa teikäläisistä on herännyt vain OSITTAIN ja valikoidusti; miesasiassa ja feminismin suhteen olette täysjärkisiä, ja ajattelette ja tutkitte asioita itse, mutta kaiken muun suhteen uskotte sokeasti yleistä mielipidettä yhä edelleenkin. "

Maailma on varsin moniulotteinen paikka jos totta puhutaan ja väittäisin jopa, että
sukupuolikontaktien
solmiminen helpottuu, kun virittää itsensä laajalla elämänsisällöllä.
Moni, varsin lahjakkaampi nainen haluaa miehestä muutakin kuin aivot. Tietenkään useimmat naiset eivät arvosta miehiä noin yleensä, mutta jos aikoo hyvän naisen saada on välttämätöntä, että astrologian kortit on hallussa.