lauantaina, marraskuuta 21, 2009

Vuosisadan tiedehuijaus?

Climategate levisi maailman mediaan: "Tämä ei ole savuava ase vaan sienipilvi!"

Ei hyvä päivä ilmastotieteelle

Jutta Urpilainen at adoption of PES manifesto in Madrid (Youtube)

Stubbin ja Hautalan toiveet EU:n naispomosta täyttyivät
Vasta vähän yli vuoden komissaarina toiminella Ashtonilla ei ole kokemusta ulkoministerin tehtävistä. Ennen siirtymmistä komissioon hän istui Britannian parlamentissa.

12 kommenttia:

MikkoAP kirjoitti...

Noh se, että ilmastopaniikin lietsontaan käytetään valheellisia keinoja on ollut jo pitkään tiedossa. Mutta vasta viimeaikoina siitä on alettu puhua laajasti myös valtamedioissa.

Homo kirjoitti...

Minusta on hyvin ennenaikaista kutsua tuota vuosisadan tiedehuijaukseksi. En ole itse perehtynyt materiaaliin, mutta ilman huolellista analyysia tuskin asia selviää. Toistaiseksi esitetyt lainaukset eivät ainakaan ole olleet kovin vakuuttavia todisteita mistään ilmastohuijauksesta. Datan hierominen erilaisin tavoin, mallien kehittäminen, potentiaalisesti virheellisen datan poistaminen yms ovat ihan normaalia toimintatapoja paljon yksinkertaisemmissakin tutkimuksissa.

Henry kirjoitti...

Näyttää kuitenkin siltä, että tuosta tulee lähikuukausien puhutuin aihe. Keskusteluvolyymi on jo nyt aika mittava.

Homo kirjoitti...

Vaikka siitä tulisikin suosittu keskustelunaihe, niin en pistäisi kovin paljon painoarvoa kognitiorajoitteisen rahvaan höpinöille asiasta suuntaan tai toiseen. Vain erittäin pienellä osalla keskusteluun osallistuvista on edes pieni osa tarvittavasta tietämyksestä, joka tarvittaisiin asian todelliseen arviointiin (ellei sitten löydy jotain todella selkokielistä savuavaa asetta), mutta tietämyksen puutteen korvaa sitten omien jo olemassaolleiden uskomusten vahvistama uskonpalo. Ja suuri osa näistä on vielä niin tyhmiä, etteivät edes tajua tietojensa ja älynsä riittämättömyyttä asian arvioimiseen.

Ja jos paljastunut aineista sisältää jotain laskennallista osuutta, niin riippuen siitä mitä siinä on laskettu, voi pelkästään riittävän laskentaresurssien käyttöön saamisen vaikeus rajoittaa jo hyvin tuntuvasti sitä ihmisjoukkoa, joka pystyy asiaa arvioimaan, vaikka teoreettista osaamista olisikin riittävästi.

Minusta olisi hyvä myös olla lähdekriittinen näiden sähköpostien yms vuotamisen ajankohdan suhteen.

Homo kirjoitti...

Millaiseltakohan painajaiselta isyyslaki mahtaa näyttää sen jälkeen, jos äärifeministinen Brax pääsee kynsineen sitä sörkkimään:

Järjestöt vaativat isyyslain nykyaikaistamista

Eduskunnan lakivaliokunta on ottanut Uotilan aloitteen käsittelyyn ja lähettänyt sen oikeusministeriöön lausunnolle. Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mukaan isyyslaki kannattaa kuitenkin uudistaa kerralla laajemmin kuin Uotila esittää.
- Mikään yksittäisen pienen kulman pikapaikkaaminen ei tässä asiassa riitä, ministeri Brax linjaa.

Ville kirjoitti...

Jos kusetus pitää paikkansa, mikä on todennäköistä ja toivottavaa, niin tuloksia peukaloineet tiedeihmiset ovat pelinappuloita. Ke(i)tä tulosten väärentäminen todella hyödyttää ja kuinka paljon €/£/$? En ihan jaksa uskoa, että tulosten väärentämiseen ja "potentiaalisesti virheellisen datan" poistamiseen olisi lähdetty ihan vain oman työn säilymiseksi, sitä olisi varmasti riittänyt muutenkin. Tuloksilla vaikutetaan paljon muuhunkin kuin oman perseen pelastamiseen. Enkä olisi varma, että kyseiset tieteilijät olisivat ryhtyneet moiseen jos kyse olisi vain omasta edusta.

Jo se herättää kysymyksiä kun dataa ei olisi millään haluttu luovuttaa sitä haluaville, kuten mm. MOT: Ilmastokatastrofi peruutettu kertoi. Onko siinä siis jotain hämärää? Miksi sitä yritettiin varjella kuin yrityssalaisuutta kun ottaa huomioon missä yhteydessä siitä saatuja tai muokattuja tuloksia käytetään?

Muutama poiminta ohjelman käsikirjoituksesta.

Mutta jääkiekkomailan taru ei ollut lopussa. Katkaistun mailan tilalle perustettiin kokonainen mailatehdas.
...
Keskiajan tunnettu lämpö hiosti IPCC:tä lähellä olevien tutkijoiden selkää.
...
”No meillä on todella tämä yli 7 000 vuotta pitkä sarja, ja sieltä ei ole minkäänlaista jääkiekkomailaa löytynyt”.
...
Briffan Jamal-kiekkomailan julkaisi arvostettu tiedelehti Science. McIntyre pyysi Jamalin mittausaineistoa nähtäväkseen.

(“Briffa kieltäytyi ja Science –lehden päätoimittajat kieltäytyivät vaatimasta Briffaa luovuttamaan mittaustuloksia”)
...
Korttajärven pohjamudasta oli kaivettu esiin kaunis jääkiekkomaila. Se, mikä suomalaisten tutkimuksessa merkitsi kylmää, oli IPCC:n tieteessä käännetty lämpimäksi ja päinvastoin. Tämäkin läpäisi tutkimuksesta tehdyn vertaisarvioinnin.


Ehkä näemme piankin otsikoita tyyliin: Kaikkien aikojen sopupelikohu ravistelee Euroopan jalkapalloa

Äiti toivotti lapselleen hyvää lasten päivää! Osoita teoillasi että välität! Nainen haki lapsensa päiväkodista tukevassa humalassa

Autolla hakemassa ja puhalsi 1,57 promillea.

Jape kirjoitti...

Homo: "Millaiseltakohan painajaiselta isyyslaki mahtaa näyttää sen jälkeen, jos äärifeministinen Brax pääsee kynsineen sitä sörkkimään:"

Aivan. Lisäksi pitää kysyä, miksi kaiken tärkeän uudistuksen , kuten juuir tämä isyyslain uudistustyön aloittmainen lykkätään seuraavalle eduskunnalle? Miksi ei ryhdytä heti toimeen? Sitten kun uusi hallitus alkaa valmistella lakia menee siihen tuhottomasti aikaa.

Jorma kirjoitti...

"isyyslaki kannattaa kuitenkin uudistaa kerralla laajemmin"

Joo, isyydestä pitää voida kieltäytyä ja dna-testit on tehtävä joka lapsen kohdalla pakollisiksi.

Vortac kirjoitti...

Noh, sanonpa minäkin näkemykseni tuosta ilmastojutusta hieman ennalta-arvattavasti.

Itseäni ei mikään 'ilmaston lämpeneminen' kiinnosta oikeastaan karvan vertaa. Jo 80-luvulla puhuttiin kasvihuoneilmiöstä, ja kesät ovat selvästi alkaneet olla kosteampia ja hiostavampia, kun ennen ne olivat kuivia ja miellyttäviä, joten sikäli tuo ennustus on toteutunut. Miksi terminologia muutettiin kuitenkin 'ilmaston lämpenemiseksi', ja kaikki MUUT ongelmat yhtäkkiä unohdettiin.. se on hieman pidempi tarina, ja hieman mysteeri varmasti useimmille.

Itseäni kiinnostaa esimerkiksi;

- Maanalaisten, vieläkin jatkuvien Ydinkokeiden aiheuttamat tuhot planeettamme sisäosissa, ekosysteemissä, energiakentissä jne. (ja siitä aiheutunut säteilysaaste, joka kertyy navoille ilmakehän ylimpiin kerroksiin tekemään pahojaan)

- Ilman, veden/vesien ja maan saastuminen (jostain syystä tästä ei enää puhuta - aivan kuin se olisi jokin menneisyyden ongelma, joka ei enää vaivaa, vaikka oikeasti ongelma vain pahenee koko ajan)

- Kaatopaikkojen paisuminen (eiväthän ne koskaan pienene, ja kun muovikräsää ja muuta maatumatonta skeidaa tuotetaan joka sekunti valtavia määriä, kaatopaikoillehan ne lopulta päätyvät kasvattamaan jäteongelmaa)

- Nälänhätä (liian iso osa maapallon asukkaista elää murusilla siitä, mitä kourallinen rikkaimpia elää - ihmisiä oikeasti kuolee suunnaton määrä nälkään tällä planeetalla joka vuosi, eikä loppua näy)

- Sodat (tätä ei pitäisi edes joutua perustelemaan, mutta kysytäänpä kuten Calvin; Kuinka se, että sotilaat tappavat toisiaan, ratkaisee maailman ongelmia?)

- Liikakansoitus (tästäkään ei pahemmin puhuta nykyisin, joka yhä vain pahenee, kun naiset haluavat sen 'söpön pikku nyytin, joka rakastaa ikuisesti', kuten eräskin valopää sen jossain tv-chatissa muotoili, samalla haukkuen miehiä hakkaaviksi alkoholisteiksi)

- Sademetsien tuhoaminen

- Karjan ja muiden kidutettujen ja julmasti surmattujen eläinmiljardien aiheuttamat metaani- yms. päästöt ja saasteet, joita teurastaminen aiheuttaa

Lisäksi hyvinä kakkosina tulee yhteiskunnan julmuuteen perustuvat rakenteet, inhimillisyyden järjestelmällinen poiskitkeminen luovuuden ohella jo tarhaikäisestä alkaen, ja muutenkin oikeastaan -aivan-kaiken- korruptoituneisuus, vääristyneisyys ja tuhoon johtava elämälle vieras kylmyys ja vihaisuus.

Tähän kun laskee vielä sen, miten älyllisesti vajaita (tyhmiä), sekä viisaudellisesti vajaita (typeriä) suurin osa ihmisistä on, miten paljon he vihaavat ja siten saastuttavat maapallon ilmakehää voimakkailla vihan väreillä.. ja paljon muuta, jota en nyt tässä muista tai huomaa mainita..

Niin voinette ymmärtää, miksi joku 'ilmaston lämpeneminen' ei ole se ykkösongelma, vaikka siitä niin kohutaan jostain syystä paljon. Hajoita ja hallitse ja niin edelleen.. kun kansa tappelee mitättömistä asioista, suuret ongelmat saavat jatkua.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Miksi ei ryhdytä heti toimeen? Sitten kun uusi hallitus alkaa valmistella lakia menee siihen tuhottomasti aikaa.

Sille on termi; 'ajan pelaaminen'..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Merien saastumisesta voisin vielä sen verran mainita, että vaikka delfiinit ja valaat eivät hetkauttaisikaan, niin merissä elävät levät tuottavat suurimman osan planeetan ilmakehän hapesta.. jos nämä levät kuolevat, siinä on jo kyse ihmiskunnan tulevaisuudesta.

Ihmiset eivät voi elää ilman happea.*

- Vortac

* Puhun nyt fyysisen tason elämästä, eli ajasta, jolloin sielu on inkarnoituneena kehoon. Ja pointtinani tässä on se, että nykyihmiset luottavat tieteeseen, tiedemiehiin ja koko yhteiskuntajärjestykseen niin paljon, että varmasti kuvittelevat sen voivan tuottaa happeakin tyhjästä.. moni ei tajua, miten pienen langan varassa elämä oikeastaan etenkin nykyisin killuu.

Heiskala kirjoitti...

Vihertulkut

"Climategate levisi maailman mediaan: "Tämä ei ole savuava ase vaan sienipilvi!""

Koko ilmastomuutos kouhotus, tai siis ihmisen osuus ilmastomuutokseen ( mikä tuo muutos sitten milloinkin onkin ), on pohjimmiltaan samanlaista totalitaristen vihertulkkujen valheellista hommaa kuin biologisen sukupuolen, ja siis ihmisyyden, kietäminenkin.

:a/