torstaina, marraskuuta 19, 2009

Kotiin vai ei?

Men should be encouraged to be full-time fathers.
Almost half of men fail to take their meagre paternity leave. We have to change the cultural stigma

Because when men do shake off the cultural chain that binds them to the office – and their breadwinner role – they can be wonderful full-time fathers. One couple I know in north London, who have a 10-month-old son, have switched roles with great success.

mutta...

Lost your job, dear? I'll bring home the bacon... just don't expect our marriage to survive
In situations like these, the power balance in the family shifts as the roles are reversed.

When a husband becomes financially dependent on his wife, it often leaves her feeling resentful. Men, meanwhile, feel emasculated and powerless, which leaves them depressed and lacking in self-esteem.

'If I'm honest, I've lost all respect for him.'

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on. Siksi kannattaa jättää noteeraamatta ja suorastaan aktiivisesti ignoroida kaikki naisten kotkotukset siitä että miesten pitäisi olla koti-isiä eikä omistautua uralleen niin paljon.

Naisten takiahan miehet uhrautuvat - ilman naisia miehillä ei olisi motivaatiota paiskia niska limassa hommia aamusta yömyöhään. Mitäpä hienolla urheiluautollakaan tekee, jos ei ole koskaan aikaa huristella sillä pitkin maaseutuja, ja jos ei voi tehdä sillä naisiin vaikutusta.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Females are fickle by nature, say researchers

"Women are unpredictable by nature. A study has concluded that males are much more consistent in their personalities than females are."

Ville kirjoitti...

"Lost your job, dear? I'll bring home the bacon... just don't expect our marriage to survive

'If I'm honest, I've lost all respect for him.'"

Tuntuu että tällaisessä tapauksissa on ollut jo lähtökohtaisesti jotain pielessä kun avioliitto päättyy miehen työttömyyteen ja/tai nainen menettää kunnioituksensa miestään kohtaan jos tämä jää kotiin. Motiivit avioitua ja olla miehen kanssa on jossain aivan muualla kuin miehessä ja rakkaudessa.

"Many women are becoming frustrated about being the main bread winner in the family after their husbands were made redundant.
...
But none of us stopped to wonder what might happen if circumstances changed; if the money ever dried up, if a recession swept away thousands of men's jobs and forced their wives to take on the role of keeping the family afloat financially."

Niinhän se tuppaa olemaan, että kun kaikki on hyvin (on mies joka tuo rahaa taloon, jonka mies on maksanut) ei vaivata pikku päätä pikkuasioilla. Sitten kun joutuukin ottamaan vastuuta perheestä taloudellisesti niin johan alkaa nurina ja narina. "Tää on ihan epistä, en mä tähän lupautunut!" Samalla ei edes huomata kuinka itsestäänselvävä miehen tuomaa rahaa ja siihen käytettyä aikaa on pidetty ja pidetään.

Henk.koht. en koskisi tällaisiin tapauksiin pitkällä tikullakaan.

Nainen hakkasi 13-vuotiaan tytön Naantalissa

Venäläisäiti myi 6-vuotiaan tyttärensä 95 000 eurolla

Homo kirjoitti...

Ville, ennen kuin mies jää työttömäksi, ei välttämättä valitettavasti tiedä, että on pariutunut itsekkään lutkaloisen kanssa.