keskiviikkona, marraskuuta 18, 2009

Pahkasian paluu

Pahkasika
Ilmastonmuutos on monelta osin myös tasa-arvokysymys, muistutetaan tänään julkistetussa YK:n väestörahaston (UNFPA) Maailman väestön tila -raportissa.

- Valtaosa maailman köyhimmistä ihmisistä on naisia ja he myös kärsivät eniten ilmastonmuutoksesta. Lisääntyvissä luonnonkatastrofeissakin naiset kärsivät eniten, koska heidän tiedonsaantinsa on usein rajoitettua, sanoo YK:n väestörahaston varapääjohtaja Mari Simonen.

- Maaseudun naisilla on hallussaan tietoa ja taitoa, joka on saatava käyttöön, kun suunnitellaan ilmastonmuutokseen sopeutumista. Naiset tietävät, mitkä lajit kestävät kuivuutta tai selviävät tulvaoloissa ja mistä saadaan vettä hankalissakin oloissa, luettelee erityisasiantuntija Aira Kalela Ulkoministeriöstä.

- Kyllä tämän ongelman ratkaisuun tarvitaan ihmisiä ja erityisesti naisia. Naiset voivat esimerkiksi kehitysmaissa auttaa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa ja sopeutumisessa, jos heitä tuetaan siinä. Naiset ovat tärkeässä asemassa, koska he tuntevat paikalliset olot, sanoo Mari Simonen.

Ilmastoneuvotteluissa liian vähän naisia

Kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa vain viidesosa neuvottelijoista on ollut naisia.

- Kyllä minä uskon, että jos naisia olisi enemmän mukana, se muuttaisi sopimustekstiä. Kehitysmaiden naisilla on hallussaan tärkeää perimätietoa ja teollisuusmaissa taas naisten tekemillä jokapäiväisillä päätöksillä kuten ruokavalinnoilla on tärkeä merkitys ilmastonmuutoksen kannalta, sanoo Kalela.

Kaapin paikka:
Vaikka yhteiskunta tasa-arvoistuu kovaa kyytiä, niin vielä sinnittelee viimeinen linnake, missä eri sukupuolilla on ihan omat erityiset paikkansa. Tansseissa naisilla ja miehillä on erilaiset roolit, erilaiset oikeudet ja velvollisuudet. Jopa hyvän tanssijan kriteerit ovat naisille ja miehille erilaiset. Mutta kumman kuuluu olla iloisen näköinen?

Seksihalu ja lapsi – suomalaisten parisuhteiden haasteet
Barometrin mukaan haasteta tuo se, että naiset kokevat aiempaa useammin toistuvaa oman seksuaalisen halun puutetta. Naisilla halun puute on neljä kertaa yleisempää kuin miehillä.

Lapsen syntymä taas aiheuttaa kriisin varsinkin miehille ja voi jopa olla eron laukaisija. Selitys tälle on barometrin mukaan se, että huomio siirtyy kumppanista lapseen ja seksin määrä vähenee.

15 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"viimeinen linnake, missä eri sukupuolilla on ihan omat erityiset paikkansa."

Viimeinen linnake? Yle on taas ihan ulalla.

Homo kirjoitti...

Lopetetaan rahojen tuhlaus tissitutkimuksiin:

Yhdysvalloissa on noussut kiivas väittely tutkimustuloksista ja suosituksista, joiden mukaan rutiininomainen mammografia 40 ja 50 ikävuoden välissä on hyödytön. Vaikka tutkimuksia tehdään, rintasyöpäkuolleisuus ei ikäluokassa merkittävästi laske.

Homo kirjoitti...

Eikö olisi aika pistää narttujen shoppailumania kuriin - jo ihan ilmastomuutoksen nimissä:

YK:n väestörahasto patistaa maailman valtioita ottamaan naiset entistä paremmin huomioon ilmastonmuutoksen torjunnassa. Naisten vastuulla ovat kehittyneissä maissa jokapäiväiset osto- ja kulutuspäätökset, köyhissä maissa yli puolet ravinnontuotannosta.

Vortac kirjoitti...

En tiedä, mikä ihmeen linkkauskausi mulla on menossa, mutta tämä on niin hyvä blogipostaus, että pakkohan se on tänne linkata. Tässä kuitenkin pieni makupala itse postauksesta, niin ei tarvitse klikata tofua säkissä.


Aiheena 'miehet eivät raiskaa vallankäytön, vaan seksin takia'..

"In his awesome book The Blank Slate, Steven Pinker exhaustively supports the idea that, contrary to what feminists claim, rape is about sex, not power. One point he makes is that men will do pretty much anything else you can imagine for sex, why wouldn't they use force?"

Ja tässä itse linkki:

http://malechauvinist.blogspot.com/2009/07/why-feminists-claim-rape-has-no.html

Toivottavasti ei haittaa, kun en sitten millään jaksa sitä "a href"-kamaa näihin linkkeihin tunkea. Nopeastihan sen aina copypasteaa tuosta.


- Vortac

Vortac kirjoitti...

Barometrin mukaan haasteta tuo se, että naiset kokevat aiempaa useammin toistuvaa oman seksuaalisen halun puutetta

Kokevat seksuaalisen halun puutetta. Miksei sanota että "ovat haluttomia seksiin" tms.. tärkeää on tässä aina se, että kaikki on aina 'naisen KOKEMUS'ta..

Naisen kokemuksella voidaan kohta perustella ihan mitä hyvänsä; hetkonen, sillähän perustellaan jo!

Joka tapauksessa, alkaa jo vähän nyppiä, että aina vaan puhutaan siitä mitä 'naiset kokevat' ja millä tavoin 'naiset kokevat' ja aina vaan 'naiset kokevat' sitä ja tätä ja tota ja blaablaa ja who the fuck cares.

Miksei ikinä puhuta siitä, mitä MIEHET 'kokevat'? (vaikka tämä 'kokemis'-tyyppinen retoriikka on myöskin jotenkin inhottavan ja keinotekoisen tuntuista)..

Jos vaikka puhuttaisiin edes joskus, millaista miehen elämä on, millaisia ongelmia miehillä on, ja keskityttäisiin kurjaliston olosuhteiden (eli etupäässä miesten) tarkasteluun..

Naisilla on jo asiat ihan tarpeeksi hyvin, ilman että heidän asioitaan täytyy alati vatvoa heidän seksuaalisesta halustaan tai haluttomuudestaan heidän pukeutumisvaikeuksiinsa ja 'urapaineisiin' ja ties mihin lässynläähän.

Kunpa uutisointi edes joskus keskittyisi oikeisiin ongelmiin - eli miesten ongelmiin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

A girl of 17, who had her arm broken by her boyfriend. He questioned her, and she admitted she knew the boyfriend was violent and prone to abuse when she started dating him. That was the attraction, the danger, and the excitement. Dalrymple’s question was what if that aggression was turned on herself? Her response was that she could look after herself. Dalrymple’s reply that men are stronger than women (as her broken arm indicated) produced the retort that such words were “sexist."

Tämä on sitä feminismin hedelmää ja tuotosta, feministien aivopesun ja systemaattisen naisten tyhmennyksen lopputulos.

Naiset valitsevat jännittäviä pahoja poikia, mutta kun tulisi aika käyttää järkeä, aletaan syyttämään 'seksismistä', ei saa sanoa, että miehet ovat vahvempia kuin naiset! (Paitsi silloin kun siitä on naisille hyötyä, kuten armeijakeskustelussa - kummallisesti siinä ei yksikään feministi tule syyttämään toisia feministejä 'seksismistä' enää..)

Tämä on sitä arkipäivää ja elämää, jota tapahtuu koko ajan ympärillämme - naiset valitsevat väkivaltaisia miehiä ja käyttäytyvät niin hillittömästi, että päätyvät raiskatuiksi (tai 'raiskatuiksi' ja sitten valehtelevat raiskauksista) - ja kun joku koettaa puhua heille järkeä.. "Sinä siis hyväksyt raiskauksen?!" ja "Sinä olet seksisti ja sovinisti" ja "Uhria ei saa syyllistää!"..

Hyvin on feminismi työnsä tehnyt ja purrut naisten kana-aivoihin..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tämä on vielä jatkoa tolle äskeiselle..

This pattern persisted even with Dalrymple’s educated, professional nurses. Who chose men who abused them, even at work. They confessed to Dalrymple that they knew the men were violent, they could see it at a glance from the scars from fighting, the tattoos proclaiming a love of violence, and their behavior, dress, and friends. Still they chose them, because ordinary, decent men were in their words, “boring.”..

Tässä on se ongelman ydin, joka monia kilttejä miehiä kummeksuttaa, kunnes he tajuavat totuuden koko brutaalisuudessaan, ja tulevat erittäin vihaisiksi yleensä.

Jos naiset olisivat edes rehellisiä näistä asioista, se auttaisi paljon. Miehille ja pojille pitäisi pienestä pitäen kertoa asian laita, ja kertoa kertomasta päästyämmekin kaikkien instituutioiden ja aukroteettien taholta tätä totuutta. Ehkäpä silloin pojat miehiksi vartuttuaan voisivat ymmärtää naisen luonteen paremmin, ja varustautua sitä varten kunnolla. Nyt tämä shokki vie monelta jalat alta, ja saa tuntemaan, että suurin osa nuoruudesta ja elämästä on hukattu, kun on eletty valheissa ja väärän tiedon varassa.

Se on aika ilkeä shokki, jolla on vastavaikutuksensa ja seurauksensa - joita femakot yms. eivät tietenkään ota huomioon.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Naisten ja miesten argumentointityylien eroavaisuus

Seuraava, joka väittää että miehet ja naiset ovat samanlaisia, voi suoraan kävellä lukemaan tuon linkin mainion blogipostauksen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Vielä pursuaa hieman lainausta, koska tuo nainen (!) kirjoittaa niin vahvasti asiaa. Hän kirjoittaa oikeastaan lähes kuten mies kirjoittaisi!

When civilized men do completely harmless things, like flirting or having sex with a consenting co-ed, this is designated as "violence" and they... demand that more civilized men lock them up. When genuinely dangerous men do genuinely violent things, feminists tend and befriend them, careful not to antagonize them. If Muslims begin to invade with machine guns, the feminists who today are shrieking about "date rape" will meekly spread their legs for the invaders as women have always done. This is why women cannot be allowed to wield power in any society that wishes to survive.

Tämä on taas niitä vahvoja ytimiä, jotka pitäisi kaivertaa ikuisiksi ajoiksi johonkin maatumattomaan ja ruostumattomaan aineeseen jokaisen kaupungin keskustaan, näkyvimmälle paikalle.

- Vortac

MikkoAP kirjoitti...

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1229061/Lost-job-dear-Ill-bring-home-bacon--just-dont-expect-marriage-survive.html

No siinä se on: kun mies jää työttömäksi, nainen alkaa halveksia tätä.

Se taas kerran osoittaa, ettei mies ole naiselle muuta kuin tulonlähde.

brunologi kirjoitti...

"Viimeinen linnake? Yle on taas ihan ulalla."

Jos tuon radiojutun kuvauksen olisi kirjoittanut YLEn Kaapin paikka -toimittaja Eve "MUSTA TULEE PERHE" Mantu, hän olisi omasta kokemuksestaan tiennyt sentään toisenkin elämänalueen, jolla miehillä ja naisilla on hiukan erilaiset roolit, erilaiset oikeudet ja velvollisuudet.

Heiskala kirjoitti...

"Vihreä miesliike" "Isyyttä rakentamassa"


"Isyyttä rakentamassa
4.11.2009

Minkälainen merkitys isyys- ja vanhempainlomalla ja niistä käydyillä keskusteluilla on ollut isyydelle? Isyyslomaa on jälleen tänä syksynä pidennetty, vanhempainvapaista valtaosan käyttävät yhä äidit. Kaapin paikka mittaa yhteiskunnan rakenteita, mukana keskustelussa on vihreän miesliikkeen puheenjohtaja Jukka Relander sekä professori Riitta Jallinoja. Toimittajana Emilia Cronvall."

http://areena.yle.fi/audio/529566

"Vihreä miesliike"? Se taitaa olla se käsi klinikan vessassa.


:a/

bmaad kirjoitti...

"Kunpa uutisointi edes joskus keskittyisi oikeisiin ongelmiin - eli miesten ongelmiin.

Tokihan naisillakin
ongelmansa on, mutta kun niistäkään ei tosiasiassa puhuta.
Ei puhuta oikeastaan mistään olennaisesta. Ei puhuta miesten ongelmista, eikä puhuta naisten ongelmista.

Puhutaan vaan "kanoista", joilla on unelmia ja jotka eivät saa sitoutettua sitä unelmien statusprinssiä alta aikayksikön.
Sitten kerrotaankin, miten naiset voivat viettää iloisia sinkkuvuosia ja harrastaa kaikkea jännittävää. Ja pian yhtäkkiä kerrotaan miten naiset ovat menneet miesten edelle kehityksessä
ja sen takia niin monet miehet joutuvat elämään sinkkuina, koska ovat niin borettavia palikoita, etteivät naisille kelpaa.

No, sitten tällainen
borettava palikka kohtaakin jonain päivänä harrastavan sinkkunaisen ja alkaa kanamainen räpätys. Silloin voisikin taas puhua miesten tyhmyydestä, kun eivät tajua pitää korvatulppia messissä.

bmaad kirjoitti...

"Jos naiset olisivat edes rehellisiä näistä asioista, se auttaisi paljon. Miehille ja pojille pitäisi pienestä pitäen kertoa asian laita, ja kertoa kertomasta päästyämmekin kaikkien instituutioiden ja aukroteettien taholta tätä totuutta. "

Totuuden kertominen vaan
edellyttäisi ensin, että käytäntö hyväksyttäisiin.

Taitaa olla niin, ettei naisten viheliäinen toiminta ole niin
mukavaa avoimella tasolla, ehkä joku 10-20% naisista olisi valmiit seisomaan markkina-arvoteorian takana, ja loput naiset jäisivät ihmettelemään miten hirveitä he ovat.

Tulisi huomioida siis, että
naiset eivät välttämättä hekään ole tyytyväisiä tähän tilanteeseen ja se huolestuttaa myös heitä. Liittyyhän ongelmaan kuitenkin se, että naiset hakevat miehistä sellaistakin suojaa ja turvaa, joka heidän pitäisi itse itselle järjestää. Miehistä on tullut naisille jonkinlaisia poijuja, joissa he roikkuvat kuin merihätäiset pikkupimpsat. Tämän tunnustaminen voi kieltämättä olla vaikeaa.

Naiset ovat yleisesti hyviä esiintymään ja räpättämään, mutta sen tauhkan alla kuitenkin itää kaipuu järkevämpään yhteiseloon miesten kanssa.

Sitä järkevämpää yhteiseloa, ei kieltämättä, yleensä ole.

Vortac kirjoitti...

Liittyyhän ongelmaan kuitenkin se, että naiset hakevat miehistä sellaistakin suojaa ja turvaa, joka heidän pitäisi itse itselle järjestää. Miehistä on tullut naisille jonkinlaisia poijuja, joissa he roikkuvat kuin merihätäiset pikkupimpsat.

Tärkeä pointti. Naiset haluavat miesten suojelevan heitä jopa heidän omilta oikuiltaankin. He haluavat, että kun heidän kana-aivoonsa pilkahtaa joku älytön idea, jota he suunnattomasti sillä hetkellä haluavat toteuttaa, tulee mies ja sanoo: "EI! Tuo on aivan älytöntä" ja estää naista toteuttamasta tätä ideaa, vaikka mikä olisi. Sitten jälkeenpäin nainen voi ihailla miestä siitä että pelasti hänet omalta itseltään ja hulluilta oikuiltaan.

Mielenvikainen tilanne, mutta minkäs sille voi.. tuo muuten jopa luki kerran eräässä lehdessä, jonka nimi on muistaakseni Pirkka - artikkelissa, jonka nimi oli "Kiltti mies jätetään aina", jossa mies kertoi hänen vaimonsa juuri tällaisia maininneen.

Mutta vaikka ei lukisikaan, on sokeallekin selvää, että se on totta - naiset haluavat miehen dominoivan jopa siis naisen omia oikkuja ja kummallisuuksia. Siten naisella, tuolla ikuisella lapsella, on turvallisempi olo.

- Vortac