tiistaina, marraskuuta 10, 2009

Mancession

Mancession Deepens, Male Unemployment Hits Record Postwar High

Italian naisjärjestöt ärsyyntyneet television puputyttöihin

Isänpäivän krapula

HS: Palkkaerojen kitkeminen on työlästä
Miesten ja naisten välinen tasa-arvo verotustietojen pohjalta nostettiin keskusteluun Helsingin Sanomissa (5. 11.). Ongelma on todellinen: naiset etenevät miehiä harvemmin johtotehtäviin. Tämä näkyy naisten puuttumisena verotilastojen kärkijoukosta.

Perusteettomien palkkaerojen ongelma ei kuitenkaan ole niin suuri kuin kirjoituksen pohjalta voisi kuvitella. Vain osa miesten ja naisten palkkaeroista johtuu varsinaisesta palkkasyrjinnästä. Esimerkiksi Tekniikan Akateemisten jäsenkunnassa perusteeton palkkaero on noin kuusi prosenttia. Läpinäkyvät palkkausjärjestelmät ja palkkakartoitukset poistavat tehokkaimmin palkkasyrjintää.

HS:n vertailu kertoo karua kieltään toisesta suuresta ongelmasta: naisten urakehitys on heikompaa kuin miesten. Suurin osa sukupuolten välisestä palkkaerosta aiheutuu miesten ja naisten sijoittumisesta eritasoisiin tehtäviin sekä eri aloille.

Nuorten naisten työuran alkua leimaavat lisäksi määräaikaiset työsuhteet ja perhevapaat, mikä jarruttaa palkka- ja urakehitystä.

Arvomaailmalla on osansa: työ johtavassa tehtävässä tarkoittaa pitkiä työpäiviä ja vähemmän aikaa perheelle. Lyhyen aikavälin tehokkuuden hakeminen tai yrityksen omistajien voiton maksimoiminen ei välttämättä motivoi pyrkimään johtotehtäviin.

Naisten urakehitystä edistäisi tehokkaasti määräaikaisten työsopimusten käytön tiukentaminen, joustavat työajat, isävapaiden laajentaminen ja perhevapaakustannusten jakaminen tasaisesti työnantajien kesken. Nämä ovat kaikki Akavan tavoitteita.

Koulutettujen naisvaltaisten alojen palkkakuoppa on toinen sitkeä tasa-arvo-ongelma – jopa räikeämpi kuin HS:n kirjoituksessa esitetty ongelma. Alipalkatut tehtävät sijoittuvat usein julkiselle sektorille, esimerkiksi opetuksen, sosiaali- ja terveystoimen, kulttuurin ja tutkimuksen piiriin.

Epäkohta poistuu vain kohdistamalla näille aloille suurempia palkankorotuksia kuin muille aloille. Työtä täytyy jatkaa taantumankin aikana.

Naisten sivuuttamiseen johtopaikoilta ei ole tulevaisuudessa varaa. Suomen menestys nojaa innovaatioihin, ja yritysjohdon on saatava ihmiset sitoutumaan ja uskaltamaan tehdä asioita uudella tavalla.

Tulos tai ulos -tyyppinen johtaminen toimii yhä huonommin. Ylipitkät työpäivät ja kiire eivät edistä uuden keksimistä. Yrityskulttuurin on pakko muuttua. Kun niin käy, uskon naisjohtajien taidoille ja osaamiselle olevan enemmän kysyntää.

MINNA HELLE edunvalvontajohtaja Akava

118 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi nämä Suomen "prinsessa feministi" naisemme sössivät hiljalleen koko yhteiskunnan - jo yrittämistä ja työelämääkin myöten ... vielä kun saataisiin se armeija vaan alas, niin alkaisi jossain vaiheessa feministien pilkka osumaan omaan nilkkaan ...

Jorma kirjoitti...

"Alipalkatut tehtävät sijoittuvat usein julkiselle sektorille, esimerkiksi opetuksen, sosiaali- ja terveystoimen, kulttuurin ja tutkimuksen piiriin."

Millä perusteella nämä alat olisivat muka alipalkattuja? Miksi ihmeessä veronmakjsajien pitäisi maksaa näille yhtään enempää, jos/kun se ei tuota mitään lisä-arvoa heille itselleen, vaan ainoastaan kurjistaa kuntalaisten asemaa ennestään?

"Naisten sivuuttamiseen johtopaikoilta ei ole tulevaisuudessa varaa. Suomen menestys nojaa innovaatioihin"

Innovaatiot ja johtopaikat - onko näillä mitään tekemistä keskenään?

Innovatiivisuutta tarvitaan kyllä, mutta sitä ei millään sukupuolikiintiöillä tai suojatyöpaikoilla saada tuotettua.

Jorma kirjoitti...

"Runsaasti alastonta pintaa näyttävät nuoret naiset luovat järjestöjen mielestä mielikuvan, että kroppa on naisen tärkein menestyksen väline pääministeri Silvio Berlusconin valtakauden Italiassa."

Mielikuvahan taitaa vastata hyvin pitkälle todellisuutta, joten mistä nämä femut oikein kitisevät?

Jorma kirjoitti...

Marimekon Ihamuotila: Suomesta ei löydy huippunaista

"Tarvitsemme lisäpanostusta nykyiseen, toki huippuammattilaisten muodostamaan joukkoon. Etsin naista, jolla on kokemusta muodin ja vähittäiskaupan kansainvälistämisestä ja joka lisäksi on kuluttajabrändien huippuosaaja. Suomesta tällaista ihmistä ei tahdo löytyä."

Mitäs jos etsisitkin miestä, Mika Ihamuotila? Voisi osaajia löytyä.

ei kiitos kirjoitti...

Jaahas, on näköjään Jorma taas "keskustelemassa" yksikseen.

Jorma kirjoitti...

"Jaahas, on näköjään Jorma taas "keskustelemassa" yksikseen."

En suinkaan, olethan sinäkin täällä. Valitettavasti vain sinulla ei taida olla juuri mitään annettavaa tähän keskusteluun.

juki kirjoitti...

Lainaus Jorman viestistä:

"´Alipalkatut tehtävät sijoittuvat usein julkiselle sektorille, esimerkiksi opetuksen, sosiaali- ja terveystoimen, kulttuurin ja tutkimuksen piiriin.´"

"Millä perusteella nämä alat olisivat muka alipalkattuja? Miksi ihmeessä veronmakjsajien pitäisi maksaa näille yhtään enempää, jos/kun se ei tuota mitään lisä-arvoa heille itselleen, vaan ainoastaan kurjistaa kuntalaisten asemaa ennestään?"


Jorma, mietin vain, miten kummassa esim. opetus-, sosiaali- ja etenkään terveystoimi "kurjistaa kuntalaisten asemaa ennestään"?

Anonyymi kirjoitti...

"Millä perusteella nämä alat olisivat muka alipalkattuja? Miksi ihmeessä veronmakjsajien pitäisi maksaa näille yhtään enempää, jos/kun se ei tuota mitään lisä-arvoa heille itselleen, vaan ainoastaan kurjistaa kuntalaisten asemaa ennestään?" -Jorma

Väitätkö ihan tosissasi, että opetuksella ei ole lisä-arvoa? Kyllä vaan on, ja siitä täälläkin jatkuvasti kitistään. Kuntalaisten asemaa ei todellakaan kurjista opetus, vaan sen puute.
--
"Runsaasti alastonta pintaa näyttävät nuoret naiset luovat järjestöjen mielestä mielikuvan, että kroppa on naisen tärkein menestyksen väline pääministeri Silvio Berlusconin valtakauden Italiassa."

"Mielikuvahan taitaa vastata hyvin pitkälle todellisuutta, joten mistä nämä femut oikein kitisevät?" - Jorma

En ole kyllä yhtään työpaikkaa tai koulutuspaikkaa saanut ulkonäöllä. Olen menestynyt papereillani. Harmittaako? Samoin ovat tehneet myös miespuoliset kollegani naispuolisella alalla -papereilla menestyy.

Taidat olla aika huonosti koulutettu? Työtön? Et selkeästi oikein arvosta koulutusta saatika sitä, että sen työpaikan oikeasti saakin sillä koulutuksella.

MikkoAP kirjoitti...

"Jorma, mietin vain, miten kummassa esim. opetus-, sosiaali- ja etenkään terveystoimi "kurjistaa kuntalaisten asemaa ennestään"?"

Tarpeellisia aloja kaikki, mutta varmaan Jorma tarkoitti, että kuntalaisen asema kurjistuu, jos julkisen sektorin palkkoja yritetään väkisin nostaa yksityisen sektorin tasolle. Sillä kuntalaisethan maksaisivat sen veroillaan.

MikkoAP kirjoitti...

"Väitätkö ihan tosissasi, että opetuksella ei ole lisä-arvoa? Kyllä vaan on, ja siitä täälläkin jatkuvasti kitistään. Kuntalaisten asemaa ei todellakaan kurjista opetus, vaan sen puute."

Niin, täällä puhutaan siitä, kuinka tyttöjä varten rakennettu koulujärjestelmä syrjäyttää pojat ja aiheellista sellainen puhe todellakin on.

Julkisen sektorin palkat ovat keskimäärin pienempiä, sillä toisin kuin yksityiset firmat, julkinen sektori ei ole kilpailupaineen alla, sillä sen kysyntä on taattu ja sen ei voida antaa kaatua, kun taas firmalla on aina riski hävitä kilpailussa ja joutua konkurssiin.

juki kirjoitti...

Mikko, miten kuntalaisen asema kurjistuisi, jos tämä maksaisi enemmän veroa, mutta sosiaali-, koulu- ja terveystoimi toimisivat paremmin?

MikkoAP kirjoitti...

"Mikko, miten kuntalaisen asema kurjistuisi, jos tämä maksaisi enemmän veroa, mutta sosiaali-, koulu- ja terveystoimi toimisivat paremmin?"

Miten palkankorotus parantaisi toimivuutta? Rakenteisiin, tiloihin ja kalustoon tehtävät julkiset investoinnit kyllä parantaisivat.

Anonyymi kirjoitti...

Tiina Kaarelan maailma

Anonyymi kirjoitti...

"Asianajaja" Maria Pöyhönen, Tiina Kaarelan Sankari?

Anonyymi kirjoitti...

Pentti Arajärvi,

Pentti Arajärvi, miessakeissa ja lastensuojelun keskusliitossa...


Terttu Arajävi

"Lapseni äiti oli saanut kontaktin nykypresidentin anoppiin Terttu Arajärveen, joka kirjoitti lausuman oikeutta varten näkemättä ketään osapuolista. Rikollinen Arajärvi ansaitsee tulla niin tituloiduksi, sillä näkemättä minua lainkaan, tai lastakaan, hän suoraan ehdotti lapsen tapaamisen paikaksi äidin asuntoa, kunnes silloin kolmevuotias lapsi täyttäisi viisi vuotta."

Anonyymi kirjoitti...

"Olen menettänyt vanhemmuuteni. Lapseni on nyt menettänyt isän ja isänpuolisen suvun ainiaaksi. Tästä episodista lähtien minulla ei ole enää valtiota, jonka laillisuuden tunnustaisin."

Feministit ja heidän profeministimiesapurinsa raiskaavat miehiä, päivittäin.

juki kirjoitti...

Niin että palkannostaminen ei vaikuttaisi työmotivaation tai muuhun vastaavan seikkaan parantavasti. Ei vain pidä paikkaansa.

Anonyymi kirjoitti...

"Pentti Arajärvi,

Pentti Arajärvi, miessakeissa ja lastensuojelun keskusliitossa...


Terttu Arajävi

"Lapseni äiti oli saanut kontaktin nykypresidentin anoppiin Terttu Arajärveen, joka kirjoitti lausuman oikeutta varten näkemättä ketään osapuolista."

Presidentin jalanjäljissä.

Jorma kirjoitti...

"Jorma, mietin vain, miten kummassa esim. opetus-, sosiaali- ja etenkään terveystoimi "kurjistaa kuntalaisten asemaa ennestään"?"

Ei näille sektoreille jää rahaa, kun kaikki verot menevät palkkoihin. Palveluita on tällöin karsittava ja laadusta tingittävä. Uuuta henkilöstöä ei myöskään ole rahaa palkata yhtään. Jonot pitenevät ja hoito huononee. Kuntalaiset maksavat entistä enemmän entistä huionommasta palvelusta.

"Väitätkö ihan tosissasi, että opetuksella ei ole lisä-arvoa? Kyllä vaan on, ja siitä täälläkin jatkuvasti kitistään. Kuntalaisten asemaa ei todellakaan kurjista opetus, vaan sen puute."

Kun rahat syydetään palkkoihin, ei sitä enää riitä opetukseen. Niin siinä käy. Luokkakokoja kasvatetaan, opettajia lomautetaan ja opetuksesta tingitään. Vain jotta joku saisi lisää rahaa itselleen.

"En ole kyllä yhtään työpaikkaa tai koulutuspaikkaa saanut ulkonäöllä.´"

Asutko Italiassa?

"Et selkeästi oikein arvosta koulutusta saatika sitä, että sen työpaikan oikeasti saakin sillä koulutuksella."

Jos saa ninn ihan kiva, mikään automaatio sen ei pidä olla. Hyödytöntä ja turhaa koultusta on niin paljon, ettei siitä pidä palkita.

Jorma kirjoitti...

"Tarpeellisia aloja kaikki, mutta varmaan Jorma tarkoitti, että kuntalaisen asema kurjistuu, jos julkisen sektorin palkkoja yritetään väkisin nostaa yksityisen sektorin tasolle."

Nimenomaan. Tässä ei ole mitään järkeä, joten sitä pitää vastustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Halosen ihmisoikeushelvetti

http://www.youtube.com/watch?v=4qKmtV4Bm34

Jorma kirjoitti...

"Niin että palkannostaminen ei vaikuttaisi työmotivaation tai muuhun vastaavan seikkaan parantavasti."

Motivaatio kärsii melkoisen kolauksen, kun rahaa ei enää kunnalla riitä tarvittavan henkilöstömäärän palkkaamiseen. Siinä saa juosta ylipalkattu työntekijäkin kieli vyön alla, eikä silti tule valmista.

Todellisuudessa monilla aloilla rivityöntekijät ottaisivat mieluummin lisää työvoimaa hommiin, kuin nostaisivat omia palkkojaan. Se ei vain sovi johtavissa asemissa oleville työntekijöille eikä ammattiliitoille, jotka lyhytnäköisyydessään ja ahneudessaan ajavat vain omaa etuaan.

Jo nyt todella monet kunnat ovat pahoissa talousvaikeuksissa, eikä tulevaisuus näytä sen paremmalta. Selvästi moni kunta tarvitsee jo nyt kulukuuria ja tehostamistoimia, eikä suinkaan menojen kasvattamista tavalla, joka varaantaa palvelujen tarjonnan ja kurjistaa veronmaksajien tilannetta entisestään.

juki kirjoitti...

Eipä (jälleen kerran) millään pahalla, mutta ihminen, joka kirjoittaa seuraavaa, ei kerta kaikkiaan ymmärrä itsekään, mistä puhuu:

"Kun rahat syydetään palkkoihin, ei sitä enää riitä opetukseen. Niin siinä käy. Luokkakokoja kasvatetaan, opettajia lomautetaan ja opetuksesta tingitään. Vain jotta joku saisi lisää rahaa itselleen."

Luokkakoot kasvavat esimerkiksi siksi, että ei ole varaa palkata useampia opettajia, eli rahaa ei syydetä palkkoihin vaan juuri päinvastoin. Joka alan asiantuntijoita on hyvä tietenkin olla olemassa; mietin vain, että missä niitä tarvitaan, kun asiantuntijuus ei realisoidu juuri millään tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmistolainen kuntaministeri totesi aikanaan, että meillä on niin iso julkinen sektori, että sillä pitäisi pyörittää Saksan kokoista valtiota.

No, mitä ovat nämä työpaikat ja ketä ne maksaa?

Niistä työpaikoista on 3/4 naisten työpaikkoja ja miehet maksavat tämän tekemällä pakotettuna miljardeja, miljardeja tulonsiirtoa naisille.

Lisäksi talous ei ole mikään nollasummapeli, eikä missään eduskuntatalon takapihalla ole mitään sampoa mistä nämä lisärahat tulee naisille. Eli markkinoilla ne loppupeleissä vielä miesten veroprosentin nousemisen lisäksi vievät investointeja esim rakennusalalta ja muilta miesvaltaisilta aloilta sekä tekevät yksityisyrittämisen yhä kannattomammaksi, josta taas kärsii miesvaltaiset alat.

Tätä mm on "sosialistivaltio aviomiehen korvikkeena" kaiken muun paskan lisäksi - esim palkattoman asetyön, sosiaaliviranomaisten, tasa-arvoyksikön ynm muodossa.

Jorma kirjoitti...

"Luokkakoot kasvavat esimerkiksi siksi, että ei ole varaa palkata useampia opettajia, eli rahaa ei syydetä palkkoihin vaan juuri päinvastoin."

Luokkakoot kasvavat siksi, että rahat syydetään niiden nykyisten opettajien palkkoihin. Ei siis ole rahaa palkata lisää opettajia, ja opetuksen laatu kärsii ahneudesta. Onko tämä riittävän selvästi rautalangasta väännetty?

juki kirjoitti...

Eli ahneutta on se, että opettajat saavat sen n. 500 euroa enemmän siivojanpalkkaan verrattuna peruspalkakseen. Oli miten oli, selityksesi ei ole kuitenkaan (rautalangastakaan väännettynä) alkuperäisen väitteesi mukainen.

Miten te samaan aikaan valitatte siitä, että koulu sorsii poikia mutta samaan aikaan kouluun ei saa laitta lisää rahaa. En minä ainakaan kouluta itseäni erityisopettajaksi (erityisoppilaista suurin osa poikia), jos sillä ei ole mitään vaikutusta palkkaan. Tai onhan sillä: alentava.

Näin taas tänään.

Jorma kirjoitti...

"Tätä mm on "sosialistivaltio aviomiehen korvikkeena""

Niin juuri.

On aika mielenkiintoista puhua jostain alipalkkauksesta. Veronmaksajana, eli näiden julkisen sektorin tyyppien palkanmaksajana, oikea palkkaus on sellainen, että sillä saadaan hommat hoidettua mahdollisimman halvalla, mahdollisimman tehokkaasti ja mahdollisimman hyvin. Jos hinta nousee, on tulosten ja tehokkuuden parannuttava myös. Muutoin siihen ei ole mitään tarvetta, eikä siitä ole mitään hyötyä.

Se, mitä jollainen yksityissektorilla maksetaan on tämän palkkausarvioinnin kannalta täysin yhdentekevää. Palkkauksessa riittää taso, jolla saadaan tarpeelliseksi katsottu määrä riittävän hyvää työvoimaa hommiin. Yhtään enempää ei tarvita. Nyt, kun jukisen sektorin paikat ovat varmempia kuin yksityisen, ei työvoimasta varmaan ole pulaa. Niinpä palkkoja ei ole tarvis nostaa.

Jos palkkoja tällaisessa, taloudellisesti vaikeassa tilanteessa nostetaan, se johtaa palvelujen karsimiseen ja honontumiseen, sekä verotuksen kiristymiseen ja jo nyt hätääkärsivän yksityisen sektorin ahdinkoon. Siinä ei siis ole mitään mieltä.

MikkoAP kirjoitti...

"Niin että palkannostaminen ei vaikuttaisi työmotivaation tai muuhun vastaavan seikkaan parantavasti. Ei vain pidä paikkaansa."

Siinä menee syy- ja seuraussuhde päälaelleen. Jos on mahdollista omaa työpanostaan tehostamalla ansaita enemmän rahaa, moni tekee juuri niin. Mutta jos palkankorotus noin vain ojennetaan kaikille ammattikunnan jäsenille, eivät he sen JÄLKEEN ala tehostaa työpanostaan.

MikkoAP kirjoitti...

"os hinta nousee, on tulosten ja tehokkuuden parannuttava myös. Muutoin siihen ei ole mitään tarvetta, eikä siitä ole mitään hyötyä."

Juuri näin. Ammatinvalintaan vaikuttaa palkan lisäksi suuresti myös työn pysyvyys. Naisille tuo jälkimmäinen on keskimäärin tärkeämpää kuin miehille. Siksi nyt laman alla on miehiä pistetty pellolle enemmän kuin naisia.

Jorma kirjoitti...

"Eli ahneutta on se, että opettajat saavat sen n. 500 euroa enemmän siivojanpalkkaan verrattuna peruspalkakseen."

Ei tässä puhuta vain peruspalkoista.

"Oli miten oli, selityksesi ei ole kuitenkaan (rautalangastakaan väännettynä) alkuperäisen väitteesi mukainen."

Kyllä se vain on.

"Miten te samaan aikaan valitatte siitä, että koulu sorsii poikia mutta samaan aikaan kouluun ei saa laitta lisää rahaa."

Ei kyse koulun tasa-arvo-ongelmissa ole vain rahasta, vaan ennenmuuta asenteesta ja toimintatavoista. Rahaa koulutukseen pitää toki panostaa, mutta nimenomaan lisätyövoimen palkkaamiseen, ei palkkojen korottamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa keino nostaa julkisen sektorin palkkoja on lisätehojen irtisaaminen eli vähemmän sakkia tekee samat asiat kuin aikaisemmin.

Taloutemme ei yksinkertaisesti kestä julkisen sektorin menojen paisuttamista entisestään.

Kaikenmaailman haahuilupuhe siitä, kuinka olisi "oikein" tai "tasa-arvoista" nostaa julkisen sektorin palkkoja rutkasti, voidaan lopettaa, kunnes joku osoittaa sen taikaseinän, josta saadaan rahoitus koville palkankorotukselle tuhoamatta yksityissektoria tai sitten ne kohdat, joista tehostamalla voidaan saada rahaa irti jäljellejääneiden palkankorotuksiin.

- Syltty

juki kirjoitti...

"Siinä menee syy- ja seuraussuhde päälaelleen. Jos on mahdollista omaa työpanostaan tehostamalla ansaita enemmän rahaa, moni tekee juuri niin. Mutta jos palkankorotus noin vain ojennetaan kaikille ammattikunnan jäsenille, eivät he sen JÄLKEEN ala tehostaa työpanostaan."

Menee vai? Kun julkisella sektorilla saa tehdä töitä vaikka 27/7 ja palkka on sama riippumatta omasta yritteliäisyydestä, mitenpä nostat sitä palkkaa omalla ahkeruudellasi. Et mitenkään. Ongelma toki on juuri tämä, mutta ei se tehokkuus lisäänny palkkoja alentamallakaan tai niitä samassa pitämällä. PK-seudulla noin joka kolmas nuori ope (miehiä suurin osa) vaihtaa alaa, ja siihen on varmasti jokin muu syy kuin se, että rahaa saa tekemättä mitään. Henkilökohtaisesti naurettavalla pellepalkalla loputtoman työmäärän tekeminen on varmin motiivi työn vaihtamiseen tai siihen, että hoidan vastedes kaikki hommat vasurilla tai vähän sinnepäin jos ollenkaan.

Taikaseiniä on monenlaisia, muitakin kun verotus. Vaikkapa se, että vähennetään koulutuspaikkoja, kaikki kun eivät voi olla tohtoreita, mutta niin kauan kuin nykyinen ylikoulutus jatkuu, on väärin rangaista siitä kentällä työskenteleviä opettajia. Ei kai siinä sen kummempaa.

Henry kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1738159

"Technopoliksen toimitusjohtaja: Teollisuus loppuu Suomesta viidessä vuodessa
07.10.2009 08:37

Suomen suurimman teknologiakeskusketjun Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverangin mukaan maan edessä on muutaman vuoden sisällä valtava kriisi, jonka vakavuutta ei ole tajuttu.

Silverangin mukaan Suomessa ei enää viiden vuoden kuluttua ole perinteistä metsä-, paperi-, prosessi- tai muuta teollisuutta.

Hän pelkää myös matkapuhelinten ja muun korkean teknologian menetystä kustannustehokkaampiin maihin.

Se voi hänen mukaansa tapahtua 3-5 vuodessa, jos Nokian asema maailmalla alkaa horjua.

Nykyisestä hyvinvointi-Suomesta sosiaaliturvajärjestelmineen ei silloin jäisi juuri mitään jäljelle.

- Pelkään aivan oikeasti, että monista syistä tämä tapahtuu hyvin nopeasti. Tarvittaisiin herätystä. Mutta ihmiset odottavat, että asiat menevät jotenkin eteenpäin kuten tähän asti, Keith Silverang toteaa IS:lle.

- On velvollisuus rikkoa sitä kuvitelmaa. Tarvittaisiin laaja yhteisymmärrys siitä, että nyt ollaan umpikujassa. Tarvittaisiin sotamentaliteettia ja toimia, hän sanoo.

Silverangin mukaan Nokian suuret markkinaosuudet eivät tietenkään katoa hetkessä. Suomessa tehtävän kehitystyön, tuotekehityksen ja tuotannon laita voi kuitenkin olla toisin.

- Nokia on kerännyt osaajapoolin ja pitänyt muut poissa täältä. Mutta siinä voi piillä myös karhunpalvelus. Jos se pooli poistuu, niin missä me silloin olemme?

"Kilpailukykyinen
tai kuollut"

- Jos Suomella ei ole jotain todella kovaa kilpailuetua, joka ei nojaa hintaan, niin pelkään tämän toteutuvan. Silloin olemme tyhjän päällä, Keith Silverang sanoo.

- Sosiaaliturvajärjestelmän vuoksi iskua ei tulla tuntemaan heti. Turvaverkosto kestää pari vuotta, jolloin se estää myös hätätoimia, koska tuntuu turvalliselta, vaikka se onkin illuusio.

Silverang on asunut Suomessa 23 vuotta. Hän puhui karuja sanoja Suomen tulevaisuudesta äsken myös Keski-Suomen Foorumissa.

- Globaali talouskriisi on nopeasti nostanut tarvetta lopettaa kilpailukyvyttömät alat - joko olet kilpailukykyinen tai kuollut, Silverang huomauttaa.

Hänen mukaansa mahdollisuus piilee tietointensiivisen palvelusektorin yrittäjyydessä, korkean teknologian kasvuyrityksissä. Niitä pitää tukea ja niiden pitää antaa vaurastua.

- En oikein hyväksy foorumissa sanottua, että jo nyt kasvuyritykset saavat niin hienoja etuja, että se riittäisi. Meidän tulisi tehdä kasvuyrittäjyydestä niin houkutteleva mahdollisuus, että parhaat ihmiset tarttuvat siihen.

- Kaikki panokset ja keinot pitäisi laittaa sinne, myös veroase. Sitä kautta pitää päästä menestymään ja myös helpommin kuin muilla alueilla, hän toteaa."

juki kirjoitti...

"Hänen mukaansa mahdollisuus piilee tietointensiivisen palvelusektorin yrittäjyydessä, korkean teknologian kasvuyrityksissä. Niitä pitää tukea ja niiden pitää antaa vaurastua."


Totta kai Technopoliksen toimitusjohtaja on tuota mieltä - jo ammattinsa puolesta. Mutta sepä sopii minulle. "Tietointensiivisyyttähän" tässä yritetään levittää, joskaan ei juuri Nokian alalla.

MikkoAP kirjoitti...

"Taikaseiniä on monenlaisia, muitakin kun verotus. Vaikkapa se, että vähennetään koulutuspaikkoja, kaikki kun eivät voi olla tohtoreita, mutta niin kauan kuin nykyinen ylikoulutus jatkuu, on väärin rangaista siitä kentällä työskenteleviä opettajia. Ei kai siinä sen kummempaa."

No se on yksi keino. Turhia tutkintoja on paljon ja naiset opiskelevat niitä miehiä enemmän ja se on äärimmäistä tuhlausta.

Samoin julkisella puolella, kuten Syltty mainitsikin, on valtava määrä tarpeettomia paperinpyöritystyöpaikkoja, jotka oikeasti tuottavat pelkkiä kuluja. Byrokratioilla on tapana paisua tarvetta suuremmaksi. Keksitään tyhjästä paperinsuoltamisvirkoja, joissa voi sitten veronmaksajien laskuun kehitellä kaikenlaisia "projekteja", joissa viettää aikaa veronmaksajien laskuun.

Ongelma on tämä: jos yritys on tehoton, markkinat rankaisevat tuloksen laskulla. Jos julkinen elin on tehoton, pistetään ongelmat rahoituksen puutteen piikkiin ja anotaan lisää rahaa valtiolta/kunnilta. Toki on tilanteita, joissa lisärahoitus on tarpeen, mutta silti käytännössä tuo menee usein siihen, että tehottomuudesta palkitaan.

Jorma kirjoitti...

"Ongelma toki on juuri tämä, mutta ei se tehokkuus lisäänny palkkoja alentamallakaan tai niitä samassa pitämällä."

Nyt onkin vaadittu palkkojen nostoa.

Tulospalkkausta vain kehiin myös.

"Vaikkapa se, että vähennetään koulutuspaikkoja"

Tämä onkin järkevä ehdotus.

"Jos julkinen elin on tehoton, pistetään ongelmat rahoituksen puutteen piikkiin ja anotaan lisää rahaa valtiolta/kunnilta."

Nyt, taloustaantuman myötä, olisikin tuhannen taalan paikka pistää julkista sektoria tehokkaampaan kuntoon. Osin tähän on jo ryhdytty, kun kaikkien eläkkeellejäävien tilalle ei palkata uutta, mutta tyhjäkäyntiä ja byrokratiaa on silti ihan liikaa.

Olipa hienoja uutisia - kirjoitti...

Technopoliksen toimitusjohtaja: Teollisuus loppuu Suomesta viidessä vuodessa

"- Jos Suomella ei ole jotain todella kovaa kilpailuetua, joka ei nojaa hintaan, niin pelkään tämän toteutuvan. Silloin olemme tyhjän päällä, Keith Silverang sanoo.

- Sosiaaliturvajärjestelmän vuoksi iskua ei tulla tuntemaan heti. Turvaverkosto kestää pari vuotta, jolloin se estää myös hätätoimia, koska tuntuu turvalliselta, vaikka se onkin illuusio.

Silverang on asunut Suomessa 23 vuotta. Hän puhui karuja sanoja Suomen tulevaisuudesta äsken myös Keski-Suomen Foorumissa


----

YES, YES - TÄTÄ JUURI OLEN ITSEKIN PUHUNUT, NYT KAIKKI MIEHET TOIVOTAAN ETTÄ TÄMÄ "SOSIALISTIFEMINISTI VALTIO AVIOMIEHEN KORVIKKEENA" ROMAHTAA. VAIN PURKAMALLA VOI SYNTYÄ ENÄÄ UUTTA JA TOIMIVAA TÄSSÄ TILANTEESSA.

TÄMÄN LISÄKSI ON SAMALLA YLIVOIMAISESTI KAIKKEIN TÄRKEIN "MIESASIA" , YRITTÄÄ AJAA ALAS PALKATONTA ASETYÖTÄMME NAISTEN HYVÄKSI. MIKÄ LOISTAVINTA - SEN AJAMISEEN VIELÄ LÖYTYY VAHVAT, VAHVAT PERUSTEET ... ESIM SE FAKTA, ETTÄ MISSÄÄN SIVISTYSMAISSA EI ENÄÄ OLE TÄMÄNMALLISTA ORJATYÖTÄ TAI JO 10 VUOTTA SITTEN TEHTY PÄÄTÖS:

(Ja tässä päätöksessähän ei edes olla vielä huomioitu naisille jo luonnostaan sopivampaa yleistä nais siviilipalvelus vaihtoehtoa:)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolten_tasa-arvo

"EY-tuomioistuin on määritellyt (päätös C-285/98 11.1.2000), että aseellinen palvelu on yhtä lailla sopivaa miehille ja naisille."

LUKEKAAS PIRUUTTANNE NOITA ERI "TAPOJA KIINNITTÄÄ TÄHÄN ONGELMAAN HUOMIOTA NETISSä, KESKUSTELUISSA" YNM. JA AJAKAA OMAA TULEVAISUUTENNE PARASTA! ORJATYÖT NYT HELVETTIIN TÄLLAISESTA FEMINISTIVALTIOSTA, EI NAISET, EIVÄTKÄ ESIM MAAHANMUUTTAJAT JA AHVENAMAALAISETKAAN SUOSTU MEIDÄN ORJATYÖLÄISIKSI?

http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewforum.php?f=10

Myytinpurkaja kirjoitti...

Olisko hiukan talouden peruteisiin perehtyminen paikallaan? Pari asiaa, että ei ihan uunolta kuulosta:

1) Kuntien palkat määräytyvät kilpailutilanteen mukaan. Kuntien siis täytyy maksaa kilpailukykyinen palkka (tai kompensoida huonompi palkka esim. työsuhteen kestävyydellä). Siinä ei paljon veronmaksajan urputus auta, että ei me haluta maksaa. Sitä on maksettava tai ensin itkettävä palvelujen katoamista ja tason heikkenemistä ja sitten maksettava.

2) Kansantalouden koko ja kasvu perustuu investointeihin, inhimilliseen pääomaan ja teknologiaan, jotka hakeutuvat kohti tasapainotilaa. Yksinkertaistan vähän: tietty koulutustaso tuottaa tietyn kokoisen kansantalouden, kunhan maassa tehdään investointeja ja firmat voivat hyödyntää teknologiaa. Jos Nokia vaikka menisi konkkaan, se ei siis tarkoittaisi, että Suomen kansantalous romahtaisi 2-3 prosenttia. Jonkun verran talous kyllä notkahtaisi, mutta jos koulutettu väki pysyisi Suomessa (ja investoinnit ja teknologian saatavuus pysyisivät samoina), kansantalous hakeutuisi pian uudestaan tasapainotilaan, joka olisi suurin piirtein saman kokoinen kuin ennen Nokian konkkaa (se voi olla myös jonkin verran matalampi tai korkeampi riippuen siitä, olisiko Nokia toiminut enne konkkaa talouden jarruna vai edistäjänä).

Homma perustuu tietysti muuttujiin, joita kukaan ei tunne: Lähteekö osaajat? Karkaako pääomat? Suomen talous on kuitenkin osoittautunut erittäin sopeutumiskykyiseksi menneisyydessä. Syyksi on arveltu hyvinvointivaltiota; radikaalitkin rakennemuutokset ovat mahdollisia, kun ihmiset luottavat huonoimmissakin skenaariossa pärjäävänsä edes joten kuten turvaverkkojen varassa.

Jos Technopoliksen toimitusjohtaja ei ymmärrä talouden perusteita ja Suomen erityisluonnetta, pitää hankkia äkkiä uusi toimitusjohtaja.

Jorma kirjoitti...

"Kuntien siis täytyy maksaa kilpailukykyinen palkka"

Niin, eli pitää maksaa juuri sen verran, että saadaan tarpeelliseksi katsottu määrä osaavaa porukkaa hommat hoitamaan. Ei senttiäkään yli. Opettajien palkkojen ei todellakaan tarvitse olla jonkun menestyvän vientiyrityksen insinöörien palkkojen tasolla. Ei meillä ole sellaiseen varaa.

Kumma juttu, että hyvinvointivaltiota eniten hehkuttavat ovat usein juuri niitä, jotka kaikkein suurimmalle innolla ovat ajamassa koko systeemiä konkurssiin.

question kirjoitti...

Miten helvetissä sinulla Jorma on aikaa roikkua täällä päivät pitkät? Etkö tee lainkaan töitä? Tietääkö työnantajasi, että käytät työaikaasi täällä länkyttämiseen?

Jorma kirjoitti...

"Miten helvetissä sinulla Jorma on aikaa roikkua täällä päivät pitkät?"

Ajankäytön organisointi, siinä sen salaisuus.

"Etkö tee lainkaan töitä?"

Enemmän kuin sinä.

Taas joutui femu turvautumaan henkilöön kohdistuvaan hyökkäykseen, kun itse asiasta ei ole järkevää sanottavaa.

Anonyymi kirjoitti...

,Terveydenhuoltoon liittyen: Lääkärit ovat Suomen suurituloisin ammattiryhmä. Suurin osa lääkäreistä on naisia. Kunnallisen puolen lääkäreistä vielä suurempi osa on naisia.

Opetustoimeen liittyen: Opettajat ovat naisvaltainen ala. Suurelta osin pitkästä kesälomasta johtuen (mutta usealla opettajalla myös työpäivän lyhyydestä johtuen) opettajat ammattikuntana saavat kohtuuttoman suurta korvasta työpanoksestaan. Opettajien tuntipalkka on siis suuri.

juki kirjoitti...

Jorma, kuka ne insinöörit on kouluttanut? Entä pitäisikö opettajan palkkaa nostaa julkiseen sektoriin verrattuna, jos tämä olisi töissä Nokialla opettajana (sellaisiakin on)?

Ja mitä ovat nämä vientiyritysten insinöörit? Onko niillä jokin ero ihan tavalliseen hervannan teekkariin, joka työskentelee julkisella sektorilla. Saako heille maksaa penninkin yli vai oikein pitääkö?

juki kirjoitti...

Joka alan asiantuntijalle, joka kommentoi lääkärien ja opettajien palkkaa: ota selvää, ennen kuin höpiset yhtään lisää yhtään mistään. Mistä näitä joka paikan lausuntoautomaatteja sataa? Ne on varmaan niitä kovapalkkaisten insinöörien suunnittelemia. "Eikä senttiäkään/penniäkään yli!"

Anonyymi kirjoitti...

Myytinpurkaja kertoi nyt netissö Techopoliksen johtajalle oman epärealistisen sosiaalidemokraatttisen visionsa ; )

Kumpaahan uskoisi?

Suomen talous on jo kerran lähes romuttunut liian sosialismin takia, eikä aikaa ole edes kovin paljon ; )

Liian suuri julkinen sektori ei tuo, investointeja vaan karkoittaa jo olemassa oleviakin. Ihan niinkuin noin tutkitustikin. Vielä pahempaa on raha jota jaetaan ilman vastinetta kansalle esim alkoholismin kehittämiseen itselleen ; ) puhumattakaan ennen aikaisten eläkkeelle joutumisten räjähdysmäisestä kasvusta...

Vielä pahempi homma kaiken muun lisäksi on, jos syntyvyys on romahtanut suhteellisesti mitattuna koko maailman pahiten (feminismin takia) - ja tämä aktivoituu rajuna eläkepommina joka alkaa noin 5 vuoden kuluessa ; )

JA - kouluttaminen esim naisia helvetisti täysin turhille aloille markkinoista välittämättä - on täysin idioottimaista investoijien ja yrittäjien silmissä.

Lisäksi meiltä puutuu NATO, joka tutkitusti luo pörssisijoittajille ynm pitkän ajan varmuuden tunnetta...

Mutta katsotaas nyt, kuinka kauan miesten selkäranka kestää tätä sosialismi feminismi valtiota aviomiehen korvikkeena ; )

Myytinpurkaja kirjoitti...

Terveyskeskuslääkärin keskipalkka on €5325.

Lukion ja perusopetuksen lehtorin €3717.

Luokanopettaja €2925.

Erityisluokan opettajan €3263.

(Palkat kunnan töistä.)

Opettajien tuntipalkat taitavat olla jopa lääkärien tuntipalkkoja kovempia varsinkin, jos ottaa huomioon lääkärien ikävät työajat.

Suomalaisten keskipalkka on €2800.

Kaikki ammattiliitot harrastavat propagandaa. OAJ:n propaganda vain on poikkeuksellisen härskiä varmaankin siksi, että siinä voi vedota tunteisiin tyyliin: "ettekö lainkaan ajattele lapsia!?" Sinänsä kyllä kannatan kovia palkkoja opettajille Suomen kaltaisessa tietointensiivisessä kansantaloudessa.

Jorma kirjoitti...

"Jorma, kuka ne insinöörit on kouluttanut?"

Kuka maksaa sen kouluttajan palkan?

"Onko niillä jokin ero ihan tavalliseen hervannan teekkariin, joka työskentelee julkisella sektorilla."

On. Yksityisellä firmalla voi olla varaa maksaa kovaakin liksaa, julkisella puolella ei niinkään. Julkisen sektorin edut ovat muualla: lyhyemmissä päivissä ja varmemmassa työllisyydessä.

Se on jokaisella ihan tarkkaan tiedossa, etteivät julkisen sektorin palkat ole samaa tasoa, kuin mitä yksityisen sektorin parhaimmiillaan voivat olla. Jos julkisen sektorin palkat eivät riitä, niin siitä vain muualta töitä hakemaan. Se vain voi osoittautua hankalaksi.

Ei tämän pitäisi olla noin vaikeaa ymmärrettäväksi, mutta näköjään se vain on.

Anonyymi kirjoitti...

Pissis välttyi täpärästi saamasta Darwin-palkintoa

Homo

Myytinpurkaja kirjoitti...

"Myytinpurkaja kertoi nyt netissö Techopoliksen johtajalle oman epärealistisen sosiaalidemokraatttisen visionsa ; )"

No, älä nyt ainakaan usko hölmön nimimerkin suojassa kirjoittavaa. Älä kuitenkaan omaksu tietojasi myöskään Uuden Suomen keskustelupalstalta. Sen sijaan voisit harkita uskomista kansantaloustieteen perusteisiin. Tosin ensin niihin pitää perehtyä.

Sen jälkeen voit tavata ETLA:n kauheiden kommunistien julkaisusarjassa julkaistun katsauksen The Nordic Model, joka aika kattavasti selittää, miksi Pohjoismaat ovat yleensä maailman maiden vertailuissa kymmenen parhaan joukossa. Se myös selittä tarkemmin sen, miten hyvinvointiyhteiskunta edistää taloutta ja etenkin talouden rakennemuutoksiin sopeutumista.

Mielellään voisit vasta sitten tulla kertomaan asiantuntijoille, "miten asiat todella ovat" ;-)

Anonyymi kirjoitti...

USA painostaa – öljypulaa vähätellään?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

http://www.etla.fi/files/1892_the_nordic_model_complete.pdf

juki kirjoitti...

Myytinpurkaja, ymmärräthän, mitä tarkoittaa mediaani. Sitten vain ihmettelemään, missä vaiheessa uraansa ja kuinka monen vuoden (12? 13?) koulutuksen jälkeen sairaalakirurgi keskimäärin saa tuon mainitsemasi keskipalkan. Tk-lääkäreillä asia voi olla eri, vaikka ihan yleislääketieteeseen erikoistunut lääkärikin on opiskellut ja pätevöitynyt keskimäärin 6 vuotta (ll) + 2 vuotta (eurol. ja lallistaminen) + 5-6 vuotta(erikoistumisopinnot) = 13-14 vuotta keskimäärin.

Sen jälkeen kun oma tuntiviikkomääräni op.-alalla ylitti 80 tuntia, lopetin laskemisen, alkoi vituttaa niin paljon. No se oli niitä uran alkuvuosia. Kun kokemus on lisääntynyt, työnmäärä on vain kasvanut, että juuri noista määristä ei ole tultu alas. Se siitä tuntipalkasta. Kerros muuten, mikä se opettajien tuntipalkka on todellisesta työajasta. Kyllähän se pitäisi olla tiedossa kun kerran kommentoit asiaa. Älkää vain sanoko, että jos tekee niin paljon, on tyhmä. Juurihan valititte siitä, että julkisella sektorilla vain laskotellaan :)

Miksi muuten yksityisellä puolella ei saisi töitä, Jorma?

Anonyymi kirjoitti...

Jonkun hiljattaisen uutisen mukaan muistaakseni joku kuntatyönantaja tms sanoi, että jos vanhusten hoitelut yms pidetään samalla tasolla kuin nykyään, pitäisi suurten ikäluokkien muuttuessa dementikoiksi olla työikäisestä väestöstä noin 70 prosenttia kuntatyönantajalla töissä. Eipä taida rahoittajaa löytyä tällaiselle lystille, etenkin jos päälle tulee vielä öljyn hinnan nouseminen pilviin.

Homo

Myytinpurkaja kirjoitti...

Yllättäen tiedän, mikä on mediaani. Siksi ikävä kyllä myös tiedän myös, että se ei liity asiaan mitenkään, kuten eivät liity kirurginkaan palkat terveyskeskuslääkärin palkkoihin.

Opettajien todellista kokonaistyöaikaa ei tiedä kai kukaan. Itse kun jotain sijaisuuksia tein, homma olisi ollut tosi löysää, jos olisi ollut vakituisen opettajan asemassa eikä olisi tarvinnut paljon tunteja valmistella. Valmistelun kanssakin työ oli erinomaisesti palkattua, mutta aika raskasta. Piiiitkistä lomista en sijaisena päässyt nauttimaan. Kateellisena voi vain katsella naapurin kesänviettoa-

Jorma kirjoitti...

"Miksi muuten yksityisellä puolella ei saisi töitä, Jorma?"

Voi saada, tai voi olla saamatta. Yksityisellä puolella on viime aikoina pistetty lähinnä porukkaa pihalle, jos et ole sattunut huomaamaan.

Meillä on jo viime laman tuloksena melkoinen armeija porukkaa, joka elää yhteiskunnan tuilla. Työttömiä tulee jatkuvasti lisää. Tämän lisäksi eläkeläisten määrä on koko ajan kasvussa. Jos koko tämän porukan hengissäsäilymisestä ja hyvinvoinnista aiotaan huolehtia edes nykyisellä tasolla, pitää taloudenpitoon saada joku tolkku. Velanottokaan ei ole ilmaista.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko myytinmurtaja hyvinvointivaltiolla sitä, että Suomalainen mies voi äärimmäisen huonosti esim juomisluvut nousee vaikka muuualla länsimaissa laskee, itsariluvut ovat omilla lukemillaan, masennus räjähtää käsiin, elinajanodotteen ero naisen ja miehen välillä on Suomessa erittäin suuri, sukupuuttoon kuolevien miesten osuus 2 krt jopa muihin pohjoismaihin verrattuna ynm?

Muutenkin Technopoliksen johtajakin tuntuu jotenkin uskottavammalta kuin nettinörtti, joka on kauppiksen ekalla luokalla ;)

JA - kyllä tuosta eläkepommista sitten varoittaa jokainen joka hiukankin käsittää talouden realiteetteja.
Ja jollet tosiaan tiedä, että me ihan oikeesti, oikeesti vanhenemme kansana koko länsimaiden nopeiten + meillä on vielä päälle äärimmäisen kallis valtion eläkejärjestelmä ja ilmainen terveyden huolto, niin sitten pääsee jo nauru ... ynnäiles nyt siis tuota yhtälöä vielä vähän aikaa - ja sitten lue tuo Techopoliksen johtajan txt uudestaan ;)

Tuohon Henryn laittamaan uutiseen liittyen vielä kysymys - kumpi on hyvinvointisempi - Italialainen mies jonka elinajan odote on pian 82 vuotta vai Suomalaisen miehen jonka on reilu 75 vuotta? Ja ottaen vielä huomioon ettö siltä Italian mieheltä puuttuu tällaiset masennus, itsari, alkoholismitilastot, lukuisat psykosomaattiset sairaudet ynm?

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Joku kirjoitti osuvan faktan:

”Terveydenhuoltoon liittyen: Lääkärit ovat Suomen suurituloisin ammattiryhmä. Suurin osa lääkäreistä on naisia. Kunnallisen puolen lääkäreistä vielä suurempi osa on naisia.”

Ja joku toinen tämän faktan:
Terveyskeskuslääkärin keskipalkka on €5325.

=

Näihin kun yhdistää tämän ”yleinen naissiviilipalvelus Suomeen” pohdintoni, niin kyllä vähän ihmetyttää koko Suomi , eli tämän:


”Miten yleensä voi olla v 2009 mahdollista että esimerkiksi saman ikäluokan naislääkärit saavat hyvää palkkaa samoilla osastoilla, samoista töistä, samaan aikaan kun miehet tekevät 12 kk ilmaiseksi työtä pakotettuna? Ja entä sivaria ja armeijaa käymättömät hyvä palkkaiset maahanmuuttajaperäiset lääkärit samoilla osastoilla?

Nykyäänhän tämä naislääkäri ja maahanmuuttaja voivat olla vaikka aviopari. Ja tienata lääkärin palkalla yhteensä 100 000 euroa samana aikana, kun suomalainen mies tekee saman palkatta, pakotettuna vankilan uhalla ja eläen sossun pennosilla?

Ja jatkaen logiikan ketjua - kuka oikeasti maksaa tuon 100 000 välikädellisesti tälle pariskunnalle? Periaatteessa tämä suomalainen mies myöhemmän elämänsä verotulojen kautta, kuten alempana selvitetään.

Entä sitten homoparit ja lesboparit vastaavassa tilanteessa?
Periaatteessa homoparin menetys on tuolta ajalta 100 000 ja lesboparien voitto 100 000. Todellisuudessahan homoparin menetys on 200 000 koska myöhemmenin he maksavat verotuksen kautta tuon lesboparien 100 000 palkan ... Eikö tämäkään huikea vääryys haittaa nyt tässä asevelvollisuus asiassa nykynaisiamme, tasa-arvovaltuutettua ynm jotka muuten ovat kyllä homoja puolustamassa joka asiassa? Entä SAK:ia ynm?

Entä homoparien tai lesboparien lasten tasa-arvoinen oikeus vanhempiin tällöin? Toisesta liitosta joutuu kumpakin vanhempi palkattomaan pakkotyöhön - toisesta ei kumpakaan?

Entä nämä kaikenmaailman nykyiset 3 sukupuolet tai sukupuolenvaihdoksen tehneet?

Eli jokaiselle nyt vähintään yleinen siviilipalvelus, oikeasti YLEISEN oppivelvollisuuden tapaan tai vähintään se naisten itsensäkin vaatima 50% naiskiintiö tähänkin työhön tai sitten palkkaa armeijasta!”

Anonyymi kirjoitti...

Miehet maksamaan tämäkin narttujen lysti:

Kulttuuri tulossa reseptilääkkeeksi Ruotsissa

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Ruotsissa edellä, sitä Suomessa perässä:

Sahlinista odotettiin Ruotsin ensimmäistä naispääministeriä, mutta loppuvuodesta 1995 paljastuneet luottokortin väärinkäytökset johtivat vetäytymiseen päivänpolitiikasta. Hän oli käyttänyt valtioneuvoston luottokorttia omiin ostoksiinsa yli 50 000 ruotsin kruunun edestä.[2] Lisäksi hänen tv-lupansa oli erääntynyt. Sahlin järjesti tiedotustilaisuuden, jossa pyysi ruotsalaisilta anteeksi. Hän perusteli holtittomuutta muun muassa lastenhoitoon liittyvillä seikoilla ja ilmoitti haluavansa pitää taukoa politiikasta.

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja:
Ministerien luottokorttiostoja valvottava tarkemmin


...
Esimerkiksi Liisa Hyssälä (kesk) ajeli lokakuussa kunnallisvaaleja ennen viikonloppuna kahdessa päivässä Varsinais-Suomessa taksilla 1662 eurolla.

- En ole nähnyt ohjelmaa. Jos se on ollut itsensä tai muiden puffausta, se oli vaalimeno, tarkastusviraston Pöysti kertoo.

- Siitä olisi pitänyt tehdä päätös ministeriössä, jossa selvitetään, miten se liittyy ministeriön toimintaan. Silloin ne voi maksattaa valtiolla, muuten ne ovat puolueen, eduskuntaryhmän tai omia kuluja.

Vastaavasti Anne Holmlund (kok) on hoitanut huoltamoilla kahvilaskuja tai hampurilaisia, tai Paula Risikko (kok) pisti kahvien, pullien ja suolaisten lisäksi korttilaskuun karkkipussin.
...

Homo

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Naisministereistä puheen ollen on kyllä melkoisen ristiriitainen ja koominenkin fakta, se että Elisabeth Rehn oli koko maailman ensimmäinen naispuolustusministeri - ja siis maassa jossa on miehillä sivistysmaitten viimeisenä tämän laajuinen palkaton orja asevelvollisuus - voiko ristiriitaisempaa enää oikeastaan olla? Vielä kun lisää siihen sen, että meillä on jo toista kautta feministinainen armeijan ylipäällikkönäkin?

Millaisia me Suomen miehet oikein olemme?

asdfg kirjoitti...

Opettajien palkkakeskusteluun ihan vain sen verran, että ennen muinoin opettajat saivat palkan vain yhdeksältä kuukaudelta, kunnes tämä sama summa koottiin köntäksi ja jyvitettiin kahdelletoista kuukaudelle. Oli opettajien palkoista mitä mieltä tahansa, voimassaolevan sopimuksen rikkominen lomautuksilla keplottelemalla on käytännössä petos (mutta ei tietenkään silloin, kun kunta tai valtio tekee sen).

Lisäksi jos täällä mainittu perusopetuksen lehtorin kuukausipalkka (joka on parempi kuin luokanopettajan) kerrotaan kahdellatoista ja jaetaan yhdeksällä, tulos on alle suomalaisen keskipalkan. Sitten kun muut kunta- ja miksi eivät yksityisetkin työntekijät suostuvat 8-25% palkanalennukseen, asiaa voidaan varmaan harkita uudestaan.

Henkilökohtaisesti suosittelisin opettajia menemään lakkoon, mutta eiväthän vakituiset eliittityöläiset missään tee sellaista heikossa asemassa olevien saman talon pätkätyöläisten takia.

Sittenpä olisikin soma katsoa, kuka argumentoi "ajatelkaa lapsia" -linjalla.

Jos joku sijainen käy joskus näyttämässä jonkin dvd-elokuvan tai sanomassa "emmä tiiä kattokaa kirjasta", niin sitä ei ehkä voi verrata vakituisen opettajan työmäärään. Jokaisen ongelmaoppilaan ja -perheen asiat pitää setviä, eikä kiitosta juuri koskaan tule.

Ainoa syy miksi en kannata yksityisiä kouluja lukukausimaksuineen (jotka tietysti kanavoitaisiin opettajien palkkoihin) on se, että koulujen segregoituminen menisi siltä seisomalta vielä nykyistäkin pidemmälle.


Ps. jukille pinnat.

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan strippaustangossa avain Jutta Urpilaisenkin uuteen nousuun SDP:n johdossa, kun verkkosukat eivät oikein tepsineet ja tankostrippaus on lamankin myötä nyt enemmän muodissa kuin verkkosukat:

Eva Longoria strippaustangolla! - katso kuvat


Tankotanssista tuli tavallinen harrastus


Samalla tulisi performoineeksi naiseutta sillä jalat levällään, jalat kiinni tavalla - vai miten se nainen nyt Judith Butlerin mukaan oikeaoppisesti performoitiinkaan.

Homo

juki kirjoitti...

Jos tiedät mediaanin, mitä halusit sanoa lähettämilläsi lääkäreiden keskipalkoilla? Ja miten niin lääkäreiden keskiansioita laskettaessa kirurgien palkka ei vaikuta yhtään mihinkään? MITÄ? Mitä kirurgit tai tk-lääkärit ovat elleivät lääkäreitä?

Opettajien sijaisena tuntipalkka onkin hyvä mutta se ei liity asiaan. Nyt oli kyse vakituisen open tuntipalkasta ja vastaus edelleen uupuu. Sijaisella ja vakituisella on myös hieman eri vastuu asioista.

Lomalöpinästä: entä sitten? Laittakaa lapsenne kouluun jo heinäkuussa! Jostain syystä se kuitenkaan ei teiltä onnistu. Lomat eivät vaikuta myöskään mitenkään keski- tai tuntipalkan muodostumiseen.

Oletko siis joka alan asiantuntija joka ei kuitenkaan tiedä mistään mitään.

> Mikä on opettajan tuntipalkka ja miten se muodostuu. Merkityksetön seikkahan tämä on, mutta kommentoijan uskottavuuden kannalta olennainen.
> Mikä ajatus tuossa lääkärikommentiossasi oli? Oliko siinä sellaista?

Tuosta ajattelusta ei saa maksaa "senttiäkään yli".

juki kirjoitti...

Jaha, asdfg tietää jopa, mistä puhuu. Painakaa mieleen kaverin pointit.

Anonyymi kirjoitti...

Täältäkin voi saada vinkkejä naissukupuolen performoimiseen. Kannattaa muistaa sitten kultainen keskitie, ettei tee liian kärjistettyä performaatiota.

Mielenkiintoista tämäkin:

"Seahorse Society edustaa sukupuolivähemmistöä &endash; ristiinpukeutujia &endash; mutta tekee eroa muihin sukupuolivähemmistöihin. Miehet pukeutuvat naisiksi mutta demonstroivat samalla, että he eivät ole homoseksuaaleja, sadomasokisteja tai fetisistejä. He erottautuvat myös naisista. Tällä miehet julistavat ensinnäkin heteroseksuaalisuuttaan ja toiseksi maskuliinisuuttaan. Samalla he julistavat, että he eivät ole perverssejä (kuten nuo muut). Fetisismin erottaminen jyrkästi ristiinpukeutumisesta on ongelmallista. On vaikea sanoa, milloin esimerkiksi sukkaunauhoihin pukeutuminen on fetisismiä ja milloin ne toimivat välineinä rentoutumiseen."

Kenties ne verkkosukat olivatkin Jutalta paha virhe, mutta en ole kyllä tämän sukupuoleen pukeutumisen ja performatiivisuuden asiantuntija. Voisikohan Pia Livia Hekanaho ja Pervo/Pornoakatemia (kumpi se nyt olikaan) ystävällisesti auttaa meitä ja Juttaa tässä performaatioasiassa?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Näköjään jotkut muutkin ovat huomanneet Jutan ongelmat performaatiossa:

Burlesquen keisarinna

...
"Meitä kiinnostaa aika performatiivinen, humoristinen villiys, erilaisten normien ja sukupuoliroolien rikkominen. Eikä kaikkien esiintyjien tarvitse olla samanlaisia."
...
Naiselliseksi pukeutuminen voi olla ongelma johtavassa asemassa toimivalle naiselle. Viimeisin esimerkki nähtiin talvella SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen "glamourkissakuvissa". Urpilainen puettiin iltapäivälehden kuviin verkkosukkahousuihin ja kiiltäväpintaiseen mekkoon, erotuksena hänen normaalisti hyvin asialliseen pukeutumiseensa.

Innanen ei seurannut iltapäivälehtien nostamaa kohua, mutta hän kutsuu burleskin pariin kaikki, jotka ovat jollain lailla tyytymättömiä itseensä tai eivät löydä paikkaa, mihin voisivat tulla pukeutuneena siihen kiiltäväpintaiseen mekkoon.
...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Näköjään Demarinaisten tahattomasti humoristinen Dooris-lehtikin on käsitellyt tätä Judith Butlerin sukupuolen performatiivisuutta:

Dooris, Nyt on naisten vuoro

Homo

asdfg kirjoitti...

Korjaan aikaisempaa kirjoitustani opettajien palkoista sen verran, että toisin kuin äsken kirjoitin, täysimittaisten lomautusten vaikutusten laskutoimituksethan menevät tietysti näin päin:

keskimääräinen kuukausipalkka * 9 (kuukautta) / 12 kuukautta.

3717 * 9 / 12 = 2787,75

Suomalaisten keskipalkka vastaavasti 2800e paikkeilla.

Kyse siis edelleen lehtorin keskipalkasta, ei esim. luokanopettajan aloituspalkasta, joka on matalampi.

Anonyymi kirjoitti...

"Minulla ei ole varaa seksielämään!"

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Dooris-lehdessäkin käsitelty hiljaittain seksin ja rahan välistä yhteyttä:

Vaikuttavatko koulutus ja tulot siihen, millaista seksielämää sinulla on?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Dooriksessa käsitelty myös mm. vain miehiä koskevaa asevelvollisuutta:

Riviin järjesty!

Homo

Myytinpurkaja kirjoitti...

Ah, juki on näitä, jotka ei jumalallisessa varmuudessaan usko edes tarkistettaviin faktoihin. Jos olisin tiennyt, en olisi vaivautunut laittamaan tilastokeskuksen tilastoihin ja luokituksiin perustuvia faktoja tänne. Hoi, tilastokeskus, ettekö tiedä mikä on mediaani? ;-)

Kehotan olemaan uskomatta työmarkkinajärjestöjen propagandaa tai niihin perustuvia väitteitä. Asiat kannattaa tsekata itse tai puolueettomalta taholta. Tai siis, kaikkihan tämän nyt tiesi ennestäänkin.

Joten ei kai tässä muuta kuin että jos kiinnostaa vakaa työsuhde, pitkät lomat ja keskimääräistä parempi palkka siitä vaan opettajaksi opiskelemaan.

Näkymisiin.

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Jo feministi naisten lehdetkin myöntävät ongelman, mutta kukaan vaan ei tee asialle mitään, vaikka tilaanteemme on aimutlaatuinen ja täysin kestämätön:

DORIS:
"Se, että miehet joutuvat armeijaan ja naiset eivät, on kieltämättä tasa-arvo-ongelma. On täysin totta, ettei nykyaikana ole mitään perusteita sille, että vain miehet joutuvat käymään läpi asepalveluksen tai 13 kuukauden siviilipalveluksen vaikkapa koulussa, järjestössä tai kirjastossa. Fyysisiä esteitä naisten asepalvelukselle - tai vielä vähemmän siviilipalvelukselle - ei ole ja kun tasa-arvoa vaaditaan kaikilla muillakin elämän aloilla, ei naisten pitämistä poissa armeijasta voi perustella silläkään, että ei ole "naisten työtä" sotia ja tappaa."

Anonyymi kirjoitti...

Huijasi sairastuneensa rintasyöpään - suurennutti rintansa

Anonyymi kirjoitti...

Finnairin bonuspisteillä suuremmat rinnat

brunologi kirjoitti...

Dooris-lehdessäkin käsitelty hiljaittain seksin ja rahan välistä yhteyttä

Kun ottaa huomioon, että jutun on kirjoittanut Elina Haavio-Mannila, siinä on minusta yllättäviä ristiriitaisuuksia ja tulkintoja:

Sukupuolieroja kuitenkin on kouluttautumisen alku- ja loppupäässä, joissa ne ovat erisuuntaiset. Vähän koulua käyneet naiset ovat näet olleet yhdynnässä nuorempina kuin vastaavat miehet, kun taas pitkään kouluttautuneet miehet ovat pidättäytyneet yhdynnästä pitempään kuin vastaavat naiset.

Erisuuntaiset? Tuon mukaan miehet aloittavat seksielämän naisia vanhempina, piste.

Voidaan kuitenkin havaita, että nykyisin vähän ansaitsevat (samoin kuin vähän kouluttautuneet) miehet ovat alkaneet yhdyntänsä nuorempina kuin vastaavat naiset kun taas suurituloiset naiset ovat alkaneet yhdynnät miehiä nuorempina.

Sitaateissa on ristiriita.

Joillekin naisille varhainen yhdyntä saattaa tarjota mieluisaa elämänsisältöä ja koulunkäyntiä ei jatketa. Jotkut miehet taas ehkä lykkäävät yhdyntöjen aloittamista keskittyäkseen koulunkäyntiin.

Jaa-a. Luultavasti pillu kelpaisi nörttihikareillekin, jos sitä saisi.

juki kirjoitti...

No niin, Myytinpurkaja, objektiivisen tiedon vankkumaton kaivo, se siitä! Pitkät kesälomat ja mahtava palkka mainittu. Entäs ne lääkärit? Älä unohda niitä. Miten niin kirurgien palkka ei vaikuta lääkärien keskipalkkaan? Ai niin. Eikö kannata? Hyvä, jos tajusit sen itsekin. Kumma kun ei Pieni talo preerialla.

Henry kirjoitti...

"Jotkut miehet taas ehkä lykkäävät yhdyntöjen aloittamista keskittyäkseen koulunkäyntiin."

Nörtti: "Lopettakaa perkeleen tissipumpsukat soittelemasta tänne! Minulla on algebran läksyt kesken ja kohta alkaa WoW-sessio".

Vortac kirjoitti...

edunvalvontajohtaja..

Kenenköhän etuja tuokin valvoo..

Ei ainakaan kansan yhteistä etua eikä miesten etuja.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Innovatiivisuutta tarvitaan kyllä, mutta sitä ei millään sukupuolikiintiöillä tai suojatyöpaikoilla saada tuotettua.

Tällähän viitataan siihen, että tuo bilehile-shoppailubimbo-rekkakuskilesbo-parkkeerauskyvytön-logiikaton sukupuoli olisi jotenkin 'innovatiivinen', ja sitä kautta pelkästään tämän 'tiedon' varassa hameväen pitäisi päästä suoraan johtopaikalle (ja tästähän on turha yrittää mitään logiikkaa etsiäkään, koska johtopaikoillahan ei tosiaan innovaatiolla tee vittuakaan)..

Tämä on tällasta emootio-arvolataus-peliä, jossa vaan heitellään buzzwordeja joka väliin ja koetetaan kovasti vaikuttaa retoriikalla tunteisiin, jotta saataisiin haluttu epätasa-arvo kammettua jälleen askelen lähemmäksi sataprosenttista toteutumista ja yhteiskuntaa, jossa miehet ovat täydellisesti kontrolloituja olentoja, jotka eivät voi tehdä yhtään sellaista asiaa tai tuottaa sellaista ajatusta, jota joku feministinen taho ei ole erikseen hyväksynyt.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Mielikuvahan taitaa vastata hyvin pitkälle todellisuutta, joten mistä nämä femut oikein kitisevät?

No kun todellisuus EI saa vastata poliittisesti väärää mielikuvaa. Todellisuuden on aina mukauduttava femakkojen 'oikeaoppisiin' mielikuviin, eikä päinvastoin. Sillä tavalla naisen ajattelu näyttäisi muutenkin pyörivän.. heidän maailmansa on heidän emootioralli-ajattelunsa - ja kun ajattelu on konfliktissa todellisuuden kanssa, todellisuus muuttukoon!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Silverangin mukaan Suomessa ei enää viiden vuoden kuluttua ole perinteistä metsä-, paperi-, prosessi- tai muuta teollisuutta.

Jos Mayat olivat oikeassa, eipä ole missään muuallakaan..

- Vortac

question II kirjoitti...

Jorma. oletko aina noin vastenmielinen?

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Mayat ynm olivat oikeassa lopun ajan ennutuksissaan. Kyllä tätä feminismihelvettiä on jo kestettykin. Olen aivan varma, että on Jumala sitten millainen vaan rajan takana, niin ei se ainakaan Suomalaista 2000 luvun perusmiestä enää millään tavalla rankaise tämän jälkeen, päinvastoin. Me olemme jo helvettimme kokeneet aika moni.

Eli Jumalan siunausta kaikille, on kuvanne hänestä sitten mikä vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Feminismi on tuominnut jo meidän melkoseen yhteiskuntahelvettiin.

Olikohan se Eeva se ensimmäinen telaketjufeministi? Ja aatami ensimmäinen tohvelisankari? Luultavasti ...

Anonyymi kirjoitti...

"On aika mielenkiintoista puhua jostain alipalkkauksesta. Veronmaksajana, eli näiden julkisen sektorin tyyppien palkanmaksajana, oikea palkkaus on sellainen, että sillä saadaan hommat hoidettua mahdollisimman halvalla, mahdollisimman tehokkaasti ja mahdollisimman hyvin. Jos hinta nousee, on tulosten ja tehokkuuden parannuttava myös. Muutoin siihen ei ole mitään tarvetta, eikä siitä ole mitään hyötyä. "

Ylipäätään jos halutaan
lisää rahaa systeemiin se pitää
keskittää yleiseen hyvinvointiin.
Esimerkiksi Henry Laasasen pitäisi jo nykyisin saada valtiolta tutkimusrahaa milli vuodessa ja oma yliopisto.

Tasa-arvo ei ole sitä, että nostetaan sairaanhoitajien palkat kattoon (eli lähes lääkäreiden palkkojen tasolle) samaanaikaan kun esimerkiksi koulutetut yhdistelmärekankuljettajat jäävät jurnuttamaan puolta pienemmällä palkalla.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tässä kuitenkin on jokin kulttuurin muutos tulossa ?

Nimittäin aika paljon on tullut noita kirjoja nyt - ja sitten olen huomioinut, että mahdetaanko tuolla musiikki puolellakin olla jotain kypsymisen merkkejä, kun ajattelee näitä Kotieollisuuden "mies katoaa" kirjoja, Popeda kiertueen irvailevaa "täydelliset miehet" nimeä ja uusinta painosta mm kappaleesta; onhan päivä vielä huomennakin sekä nyt tänään kuuntelin Yön uutta biisiä: kiiitos ja kunnia, työn raskaanraataja, kiitos ja kunnia, ne aina jäävät saamatta .... no on nuokin ainakin jotain .... ja sitten on näitä Nina Mikkosten kolumneja miljoonalle ihmiselle kerralla - lukekaapa vaikka pari viimeistä ; ) .... no on nämä ainakn jotain mitä ei vielä muutama vuosi sitten ollut ....

Anonyymi kirjoitti...

"Muutenkin Technopoliksen johtajakin tuntuu jotenkin uskottavammalta kuin nettinörtti, joka on kauppiksen ekalla luokalla ;)"

Technopoliksen johtaja
puhui pelkkää askaa. Ainakin olettaisin niin, koska olen itse havainnut saman kehityksen jo pidemmän aikaa: hyvinvointivaltio kaatuu vähitellen. Kaikenlainen turhanpäiväinen holhous ja pikkuasioilla läträäminen yleistyy samaan aikaan kun menetämme suomalaisen yhteiskunnan kivijalan ja perusrakenteen. Suomi ei ole ollut alkuperäinen upea Suomi pitkään aikaan, mutta sitä se vielä oli silloin kun elokuva "Kun Hunttalan Matti Suomen osti" tehtiin.

Terveydenhoitoverkko alkaa sitäpaitsi - noin niinkuin todisteeksi - repeilemään kunnolla, eikä sosiaalitukeakaan saa aina ihan automaattisesti. Sitä vartenhan on pelastusarmeijan leipäjono.

Jos sairastutte, ei pidä luottaa että hoitoa tulee, koska toisinkin voidaan joskus päättää.

Mutta juu, uskokaa rauhassa
te joiden mielestä nykysysteemi on hyvässä iskussa, että kaikki jatkuu ennallaan.

Tuleva ilmastosopimus edellyttäne mm. yksityisautoilun lopettamista, mikä on ihan hyvä juttu. Mitä mieltä oletteko yritämmekö säästää edes rata-autoilun?


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Ehkä tässä kuitenkin on jokin kulttuurin muutos tulossa ?"

Tai ehkä totaalinen kaaos
ja tiedon puute?

"Nimittäin aika paljon on tullut noita kirjoja nyt - ja sitten olen huomioinut, että mahdetaanko tuolla musiikki puolellakin olla jotain kypsymisen merkkejä, kun ajattelee näitä Kotieollisuuden "mies katoaa" kirjoja, Popeda kiertueen irvailevaa "täydelliset miehet" nimeä ja uusinta painosta mm kappaleesta; onhan päivä vielä huomennakin sekä nyt tänään "

Pate Mustajärvelle tulisi
iso paska housuun, jos joutuisi Henry Laasasen makuuhuoneeseen.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

No nuo juttusi bmad jätän omaan arvoosi ... ensiksi sanot että technopolisin mies on väärässä ja sitten alat puhumaan ihan samaa asiaa ja kehityslinjaa itse ; )

----

Mutta, mutta ...

http://www.taydellisetmiehet.com/

POPEDA TÄYDELLISET MIEHET – LEVY JA KIERTUE

Ja 2 ensimmäistä biisiä – kuunnelkaas!
Jopa 20 vuotta vanhasta biisistä ollaan tehty uusi äänitys ; )

+

YÖ UUSI LEVY JA SEN HITTI BIISI : KIITOS JA KUNNIA
http://www.likaisetlegendat.com/index.php?id=55

+

KOTITEOLLISUUS/HYNYNEN MIES KATOAA
http://www.like.fi/kirjakeko/kannet/9789520103477%20-iso.jpg

+

Nina Mikkosen viimeisimpiä…
http://blogit.iltasanomat.fi/suoratsanat/pahin-tulppa/324
http://blogit.iltasanomat.fi/suoratsanat/hyvaa-isanpaivaa/326

----

KYLLÄ NÄMÄ KAIKKI VAIKUTTAA FEMINISMIN SUUNTAAN ARVOA LASKEVASTI VAIKKEI IHAN SUORAA RAJUA MIESASIAA OLISIKAAN ... SUOMI ON KUITENKIN AIKA PIENI MAA JA NYT PUHUTAAN SITTEN NÄISSÄ JUTUISSA JO AIKA KOVISTA ”KATSOJA, LUKIJA JA KUULIJA” MÄÄRISTÄ ; ) MILJOONISTA ; )

Anonyymi kirjoitti...

Lue uduestaan.

Kirjoita liitutauluun (liidulla) 100 kertaa:

Aska ei ole paska.
Minä en ole Henry Lasanen.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa on ne popedan kappaleet kokonaan niin ymmärtää paremmin niiden sanomaa (ja miksi ne ovat 2 hittibiisiä täydellisten miehet levyltä ja kiertueelta)

http://www.youtube.com/watch?v=UqfftomJMK0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fymsFQI67iQ&feature=related

Anonyymi kirjoitti...

Ja kiertueella soi sitten vielä lisäksi "kohta ämmä kellot lyö" ex hitti ;)

Anonyymi kirjoitti...

"Ja kiertueella soi sitten vielä lisäksi "kohta ämmä kellot lyö" ex hitti ;)"

Vaimoni luki tuon ja kysyi:

Ja mitä hemmettiä tämä liittyi miesasiaan?


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Kellot lyö:
http://www.youtube.com/watch?v=kHoO9skq_9c&feature=related

Anonyymi kirjoitti...

Sano vaimolle sekopää, että se kuuluu siihen yhtä paljon kuin peyoten vedosta puhuminen marginaalisella netti palstalla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Terapeuttista tässä Suomen erohelvetissä - ja tämä "vertaistuki" terapia ja tsemppaus menee nyt sitten todella suurelle massalle ; )

Samoin kuin Mikkosen suorat vittuilut Feministeille, ylipäällikkö Halosellekin ja miesten kehumiset ;)

YES!

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa vielä se yönkin terapia ja tuki hitti Suomen miehille tässä ero ja sinkku helvetissä:

http://www.youtube.com/watch?v=jIo0x5nov-Q

Anonyymi kirjoitti...

"Sano vaimolle sekopää, että se kuuluu siihen yhtä paljon kuin peyoten vedosta puhuminen marginaalisella netti palstalla ;)"

Vaimo sanoi, että hän
vetää käteen ilman peyoteakin.


Bmad

Jorma kirjoitti...

"Jorma. oletko aina noin vastenmielinen?"

En, olen sitä vain sinulle, muruseni.

Anonyymi kirjoitti...

No nimimerkkisi on txt mukainen. Se siitä. En aina ihmettele jos Henry kauhistelee kirjoittajien tasoa blogissaan.

----

MUTTA, MUTTA ... NOIDEN KAIKKIEN LISÄKSI ON ESIM VAIN MUUTAMAN KK AIKANA ILMESTYNYT NÄMÄKIN ALLA LUETELTUA 4 KIRJAA, JA LEHTI JUTTUJA NIISTÄ IL, HS - ESIM 2 SUNNUNTAIN HESARIN ISOA JUTTUA PROFESSORI VIHAVAISESTA, MADONNAN 20 CM KUVILLA VARUSTETTUNA JA FEMINISMIN SUORALLA SOLVAAMISELLA. TÄLLAISELLA SUNNUNTAI HESARILLA KUN ON TAAS SE MILJOONA LUKIJAA JO YHDELLÄ KERTAA MITÄ NOILLA MIKKOSENKIN JUTUILLA PER KERTA ; )

ELI EI NÄMÄ KAIKKI IHAN PIENIÄ KULTTUURISIA JUTTUJA ENÄÄ OLE NÄIN PIENESSÄ KANSASSA ;)

----

Tutkimukset vuosilta 2007-2009: Taloudellinen tasa-arvo Suomessa on ilmestynyt kirjana:

Pauli Sumanen: Valhe, emävalhe, naisen euro on 80 centtiä

+

Syytettynä Isä - isän ihmisoikeudet

http://maaginenarkki.blogspot.com/2009/10/isien-ihmisoikeuksista.html

"Karmeaa luettavaa viranomaisten ja katkeruutta pursuavien äitien väsytystaisteluista isejä vastaan, jotka yrittävät saada edes tavata lastaan. Suomessa, tasa-arvon esimerkkimaassa, naisilla on suuresti valtaa ja sitä he osaavat myös käyttää sumeilematta hyväkseen. Peli menee törkeäksi, kun naiset alentuvat käyttämään lapsiaan nappuloina".

+

Professori Timo Vihavainen: Länsimaiden tuho

HS haastattelusta:
"Feminismi on ilman muuta tabu. Se on hyvin samanlainen kuin aikanaan sosialismi. Kaikki sanoivat, että olen minä jonkin sortin sosialisti, koska sosialismi tarkoitti kaikkea hyvää, mitä maailmassa oli keksitty", Vihavainen sanoo.

Hänestä feminismi ja naistutkimus ovat immuuneja kritiikille. "Se on kuin aikoinaan kommunistinen ideologia, joka todisti itsensä oikeaksi ja teki kritiikin mahdottomaksi, koska systeemin ulkopuolelta sitä ei voinut kritisoida."

+

Kari Kiianmaa: Parisuhteen huoltokirja miehille

http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2009102210471556_se.shtml

"Hetkinen, kuinka tässä näin on päässyt käymään? Ennen mies oli herra talossa, nyt nainen pyörittää häntä Kiianmaan mukaan mennen tullen. Nainen sanelee yhteiselämän ehdot, mutta ei kuitenkaan ole tyytyväinen. Miehen ei pidä tähän alistua, sanoo psykologi Kari Kiianmaa"

Anonyymi kirjoitti...

Nimimerkillä tarkoitin siis bmadia - en Jormaa jolla on ehkä palstan parhaimpia tekstejä! Ehdit vain Jorma väliin kommentoimaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Nina Mikkosen kolumni on kyllä niin pahaa vittuilua feministeille, että mekin aletaan jo jäädä toiseksi ja esim Aarno Laitinen - ja vielä naisen suusta ja mille lukija määrille. Täytyy oikein heitää se tänne. Lukekaa sitä samalla kun kuuntelette terapeuttista ja tsemppaavaa musaa ;)

ILMAISTA TERAPIAA LÄPI SUOMEN - YES!

«Vai oikeutta? Hyvää isänpäivää!»
Pahin tulppa
Miesten viikko on syytä aloittaa totuuden sanoin. Monen nykynaisen mielestä mies tuntuu olevan syynä lähes kaikkeen. Sotaan. Saasteeseen. Sateeseen. Heitä on liikaakin. He eivät kuole nykyään tarpeeksi ajoissa eikä heiltä siten vapaudu riittävästi johtavia paikkoja Heitä Paremmille Ihmisille. Jos mies ei ole nyt ihan syyllinen, niin hänen syytään on joka tapauksessa se, jos ja kun joku menee vikaan.

Suuriin ikäluokkiin kuuluvat miehet ovat pahin tulppa tasa-arvon leviämiselle. He eivät tunne, itke, ajattele, toimi eivätkä ilmaise itseään tasa-arvoisesti, kuin kunnon ihmiset! He eivät kuuntele eivätkä ymmärrä etenkään naista. He välttelevät keskustelu- ja vertaisryhmiä sekä naislääkäreitä, joille sisäinen kauneus on ykkösasia. Heitä ei saa lattialle piiriin makaamaan ja hengittämään rauhallisesti sisään ja ulos. Eikä heitä edes nainen saa saarnatuolin alle istumaan. Väittävät kuulevansa naisten saarnoja jo kotonakin tai median tunkiessa tajuntaan. Kaikkien itseään kunnioittavien valtakunnallisten pääkanavien, entisten ja tulevien ohjelmapomothan ovat naisia. Puntit siis ovat tasan. Miesten on turha inistä, jos stailaus, kokkaus tai elämäntyyliarviointi ei kiinnosta. Heille on sentään pyhitetty pari omaa digikanavaa, Tekniikan maailma ja pari työkalukuvastoa.

Pahinta miehissä on se, etteivät he hyvistä yrityksistä ja neuvoista huolimatta toimi ja ajattele kuin naiset. Tasa-arvo ja rauhanomainen rakkaus ovat naisille paitsi sydämenasia myös sisäänrakennettuja hyveitä. Joitakin vähemmän testosteronia sisältäviä miehiä kannattaa tietysti yrittää kouluttaa. Heistä saa kovalla väännöllä pukinpartaisia kasvissyöjiä tai kiltisti perässä tallustavia mykkiä kassinkantajia. Kepillä ja porkkanoilla pahinkin uros taipuu jos on taipuakseen. Kun nainen sulkee tiiviisti reitensä yhteen, niin siinä paraskin uros putoaa kummasti polvilleen, ainakin se oma mies. Jos ei, niin turha on kuitenkaan omaa naista syyttää, jos vieras nainen alkaa ukkoa kiinnostaa. Miehen on terveellisintä katsoa kiltisti peiliin ja myöntää niin omat kuin naisen osoittamat virheet tosiksi.

Miehen pahin vika on se, ettei hän ymmärrä naista, joka taas aina ymmärtää miestä ja joka aina ilmiselvästi antaa ymmärtää, jos ei tosin välttämättä sano selvästi, mitä hän haluaa, pyytää ja odottaa mieheltä. Miehen on ymmärrettävä naisen asiat sanomatta. Miehet eivät osaa verkottua yhteiskunnassa rakentavasti. Kyllähän sitä miesuhoa riittää omissa porukoissa, mutta annas olla kun nainen sanoo viimeisen sanan. Jopa sotilaallinen organisaatio taipuu naisylipäällikön lujan sanan edessä. Sama se, onko kersantti vai kenraali, komppania vai koko armeija. Eihän naisylipäällikön tarvitse niitä erottaa toisistaan. Hänen ei tasa-arvon nimissä tarvitse!

Miehet eivät ymmärrä, että elämänmenon naisistuminen on heille vain hyväksi sylivauvasta vaariin. Mies ei ole yhtään mitään ilman naista. Johan se nyt on näytetty, että se on maajussi, joka tarvitsee morsiamen eikä kyläkään pyöri, jos naiset eivät ole ohjaksissa.

Maailmassa kaikki olisi hyvin, kunhan mies siis vain ymmärtäisi tehdä, tai olla, niin kuin nainen. Mies, tuo mitään ymmärtämätön ja mistään tietämätön, on piikki kaikkitietävälle, -osaavalle ja -vaativalle naiselle. Miessakit eivät ymmärrä taputtaa ja kumartaa, että nyt marraskuussa on omistettu isänpäivän alla heille oikein oma viikko – tasapuolisesti äitienpäivän ja noin 50 muun naistenviikon lomaan.


Vittu mitä tykitystä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nina Mikkonen kulkee
mukavan progressiiviseen suuntaan.
Tosiasia on kuitenkin se, että saa sitä mieskin tarvittaessa naismainen olla, kunhan tekee mitä haluaa, ja kertoo naiselle mitä haluaa, eikä anna naisen haluta sitä puolestaan.

Pääpiirteittäin ihan hyvä kolumni, mutta Mikkosen perheen tietäen en kyllä lähde enempää kommentoimaan.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

No joo eihän se perhe ole yhtä esimerkillinen kuin vaikkapa Andy Mc Coyn, Kurt Cobeinin, Teuvo Lomanin tai Tarja Halosen perhe ;)

ÖITÄ

Anonyymi kirjoitti...

ÖITÄ - SILLÄ ONHAN PÄIVÄ VIELÄ HUOMENNAKIN.

VITTU TUO BIISI KOLAHTAA AIVAN SIKANA, KOSKA KUUNTELIN SITÄ HELVETISTI ABOUT 20 VUOTTA SITTEN MURKKUNA JA MUISTAN VIELÄKIN KAIKKI SANAT ULKOA JNE... JA NYT UUSINTA ÄÄNITYS "TÄYDELLISILTÄ MIEHILTÄ" ;)

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Henrylle vielä sellainen tsemppaava? vinkki, että mietis nyt - tuossa on ylempänä esiteltynä juuri maamme tunnetuimmat äijät, ja tunnetuin konservatiivi perhe - hehän kirjoittaisivat miesten tasa-arvo Ryn ongelma listan hetkessä (armeijan kanssa voisi ehdottaa joko naissivaria tai nato + palkka-armeija yhdistelmää ...)

ELI ONHAN PÄIVÄ VIELÄ HUOMENNAKIN.

Anonyymi kirjoitti...

Hukkaan heitetystä rahasta puhuttaessa minulle tulee ensimmäisenä mieleen naistutkimus.

Anonyymi kirjoitti...

"Seksuaalivähemmistöjen joukossa on paljon sinkku- ja kahden aikuisen talouksia. Miesten ja naisten väliset tuloerot tosin näkyvät. Lapsettomalla miesparilla on ehkä keskimäärin käytettävissä enemmän tuloja kuin heteroparilla naisparista puhumattakaan."

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelu tiivistettyna:

- Lisaa rahaa julkisen sektorin naisille!

- Mista ne rahat otetaan? Vienti ei veda.

- ...?

Vortac kirjoitti...

No kieltämättä tämä keskustelu lienee hyvä esimerkki mädäntyneistä lillukanvarsista. Aivan hitosti taas pelmahti jotain outoja ad-hominem-shaming-language-puska-anonyymihäirikköjä jostain.

- Vortac

Heiskala kirjoitti...

Vortac. Kuka sinä olet?

Anonyymi kirjoitti...

"Vortac. Kuka sinä olet?"

Vortac on vanha kaverisi hiekkalaatikolla.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac on anonyymi.

Anonyymi kirjoitti...

"Tasa-arvo ei ole sitä, että nostetaan sairaanhoitajien palkat kattoon (eli lähes lääkäreiden palkkojen tasolle) samaanaikaan kun esimerkiksi koulutetut yhdistelmärekankuljettajat jäävät jurnuttamaan puolta pienemmällä palkalla" -bmad

Sairaanhoitajien palkat ei ole lääkärien palkkoja nähneetkään. Kannattaa vähän tutustua aiheeseen.

Måårteniika kirjoitti...

"
Onneksi nämä Suomen "prinsessa feministi" naisemme sössivät hiljalleen koko yhteiskunnan - jo yrittämistä ja työelämääkin myöten ... vielä kun saataisiin se armeija vaan alas, niin alkaisi jossain vaiheessa feministien pilkka osumaan omaan nilkkaan ...
"

HYVIN SANOTTU.

"
Lisäksi meiltä puutuu NATO, joka tutkitusti luo pörssisijoittajille ynm pitkän ajan varmuuden tunnetta...
"

VIROLLE JA PUOLALLE JA TÄLLASILLE ETELÄEUROOPAN HEITTOPUSSEILLE NATO KANNATTI.
SUOMI EI OO ETELÄEUROOPAN HEITTOPUSSI VAAN VILLI POHJOLA JOSTA KUKAAN LÄNSIVALTA EI TOSIPAIKAN TULLEN VÄLITÄ.
NL KIELSI MARSHALL-AVUN SUOMELLE.
LÄNSIVALLAT TOTTELI.
VILLISSÄ POHJOLASSA PÄTEE VAIN KOVAN LUOKAN PANSSARITYKIT JA SE ASENNE ETTÄ "EMME UHKAA PIITER'IN POHJOIS-SIVUSTAA VAAN TURVAAMME SEN. MUTTA JOS HALUATTE LIIAN PALJON HÄVIITTE KOKO KAKUN. ÄLKÄÄ LUULKOKAAN ETTÄ VOISITTE SAADA SUOMEN KU SE TSETSENIAKIN ON ONGELMALLINEN KOKEILU. JOS HALUATTE TAMPEREEN TEOLLISUUDEN NIIN VOITTE OSTAA TEOLLISIA PALVELUITAMME TARJOAMALLA UUDENAIKAISIA TANKKEJANNE JA PETROLIA.
JA UNOHTAKAA RUOTSIN RAUTA. SILLÄ RUOTSIA SUOMEN KOHTALO KOSKETTAA JA OVAT SIKSI TIUKASSA SOTILASLIITOSSA KANSSAMME. EIKÄ PELKKINÄ OBAMAN SANOINA JOLTAIN OUDOLTA SAARELTA KESKELLÄ EI MITÄÄN MISSÄ ERI ÄÄRIMMÄISYYKSIEN VALTAMERET YHDISTYY OUDOSTI."

Anonyymi kirjoitti...

"Sairaanhoitajien palkat ei ole lääkärien palkkoja nähneetkään. Kannattaa vähän tutustua aiheeseen."

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sairaanhoijat eivät ole lääkäreitä.

Anonyymi kirjoitti...

Eivätkä lääkärit sairaanhoitajia. Mitä sitten. Oikeustieteen tohtorikaan ei ole lääkäri. So?