tiistaina, marraskuuta 24, 2009

Miesliikkeitä

Open and Closed System Game, MRAs, and the Prisoner’s Dilemma

Rise of male student support groups sparks row at British universities:
After decades of feminism, equal rights and "women-only" support networks, a lower, deeper voice is attempting to make itself heard at some of Britain's leading universities.

Male students are "manning-up", setting up men's groups to celebrate and explore the concept of masculinity amid accusations of sexism and gender stereotyping.

Manchester University has created the first official MENS Society – Masculinity Exploring Networking and Support – despite outrage from critics who claim the existence of such a group undermines women's ability to speak out for equality.

Miesten tasa-arvo ry järjestää avoimen keskustelutilaisuuden kuun viimeisenä keskiviikkona, 25.11.2009, kello 18.30 alkaen. Paikaksi on varattu Helsingin rautatieaseman ravintola Elielin kabinetti.

Mies, siivoamalla saat enemmän seksiä ja suhde paranee

Lisäys: Sofi Oksanen haukkuu Suomen - varsinkin miehet
Oksanen välittää tanskalaisille karun kuvan etenkin suomalaisista miehistä, jotka hakkaavat vaimojaan, koska eivät muuten osaa ilmaista tunteitaan.

Sofi Oksanen haukkuu suomalaiset Tanskan televisiossa.
Oksanen antaa synkän kuvan asehullusta ja itsemurhia tekevästä, vaimojaan hakkaavasta suomalaismiehestä.

- Lehdissä onkin koko ajan juttuja kuinka aviomies tai ex-poikaystävä on tappanut vaimonsa tai ex-tyttöystävänsä.

Oksasen mukaan suomalaisnaiset tulevat helposti tapetuiksi.

- Jopa EU on huomauttanut Suomea, että asian eteen ei tehdä tarpeeksi.
IL-Keskustelu Oksasesta.

HS: Sofi Oksanen pöllyttää suomalaismiehiä Tanskan televisiossa
Suomalaismiehet voivat kirjailijan mukaan voi hakata vaimoaan ilman pelkoa, että jatkuva väkivalta toisi kovennetun rangaistuksen.

"Miehet ovat naisia suojellummassa asemassa. Vaarallisin paikka suomalaisnaiselle on koti", Oksanen sanoo.

29 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Sofi Oksanen haukkuu Suomen - varsinkin miehet

"Oksanen välittää tanskalaisille karun kuvan etenkin suomalaisista miehistä, jotka hakkaavat vaimojaan, koska eivät muuten osaa ilmaista tunteitaan.

Oksasen loppuarvio Suomesta on tyly.

– En osaa sanoa paljon positiivisia asioita Suomesta, koska en ole niin rakastunut Suomeen."

Mitä jos suksisit vittuun Suomesta Sofi Oksanen? Ehkä meillä kaikilla olisi sen jälkeen parempi olo. Minulla ainakin olisi.

MikkoAP kirjoitti...

"Manchester University has created the first official MENS Society – Masculinity Exploring Networking and Support – despite outrage from critics who claim the existence of such a group undermines women's ability to speak out for equality."

Jaahas, eli naiset eivät tämän mukaan kykene ilmaisemaan omaa mielipidettään, ellei muita kielletä ensin ilmaisemasta sen kanssa ristiriidassa olevia mielipiteitä.

MikkoAP kirjoitti...

Muuten kiva taas kerran huomata, ettei feministinen skeida enää mene läpi edes Guardianin lukijoille! :)

Jorma kirjoitti...

Nyt sitten vain odotetaan, että tasa-arvoministeri Stefan Wallin tuomitsee Sofi Oksasen törkeän seksistiset ja äärimmäisen miesvihamieliset lausunnot. Saadaan varmasti odottaa maailman tappiin asti.

Jorma kirjoitti...

Heart attack risk 'raised by suppressing anger'

"Men who do not openly express their anger if they are unfairly treated at work double their risk of a heart attack, Swedish research suggests."

Henry kirjoitti...

http://www.optula.om.fi/uploads/3ey309hz08t.pdf

Kuvio 2 Surmattuja naisia väestön 100 000 naista kohden. Maailman terveysjärjestön kuolemansyytilasto, viiden viimeisen
vuoden keskiarvo. Laskettu WHO:n luvuista.

Viro 3,73
Suomi 1,22

Henry kirjoitti...

Tässä tarkemmin väkivallasta:

Virossa ja Venäjällä naisiin kohdistuu selvästi enemmän henkirikoksia kuin Suomessa

http://www.optula.om.fi/uploads/3ey309hz08t.pdf

[i]Kuvio 2 Surmattuja naisia väestön 100 000 naista kohden. Maailman terveysjärjestön kuolemansyytilasto, viiden viimeisen
vuoden keskiarvo. Laskettu WHO:n luvuista.

Suomi 1,22
Viro 3,73
Liettua 4,46
Latvia 5,86
Valko-venäjä 6,97
Venäjä 12,2
[/i]

Väkivallasta keskusteltaessa kannattaa muistaa todelliset tutkimustulokset. Parisuhdeväkivallan sukupuolijakaumaa koskevat tutkimustulokset Suomessa löytyvät täältä

http://miestentasaarvory.files.wordpress .com/2009/11/lsvv-taulukko.jpg

Aivan uusi tutkimus, jossa Non Fighting Generation ry selvitti kyselyn avulla tyttöjen asenteita väkivaltaa kohtaan sekä tytöille tyypillisen väkivallan muotoja kertoo seuraavaa:

http://www.sttinfo.fi/pressrelease/detai l.do?pressId=27841&type=thisweek& ;searchKey=483ec90c-d5b3-11de-aacb-e3fa8 6c7701e&languageId=all&pageIndex =1

Kaikista kyselyyn vastanneista tytöistä 45% myönsi käyttävänsä väkivaltaa. Kuluneen vuoden aikana väkivaltaa oli käyttänyt lähes puolet eli 48% kaikista kyselyyn vastaajista. Yleisimmät väkivallan muodot olivat haukkuminen, pilkkaaminen, läpsiminen ja töniminen.

Fyysisistä väkivallan muodoista läpsiminen oli tyttöjen keskuudessa yleisin väkivallan muoto. Läpsimistä oli käyttänyt vähintään kerran kuukaudessa 24% kaikista vastaajista ja melkein puolet eli 49% väkivaltaan viimeksi kuluneen vuoden aikana turvautuneista tytöistä.

"Tytöt eivät näe varsinkaan pojan läpsimistä vahingollisena, he oikeuttavat sitä sillä, että poikaa ei kuitenkaan satu, sillä poikahan on fyysisesti paljon vahvempi"

Ville kirjoitti...

Jokseenkin pökerryttävää huomata, että noinkin lahjakas (ainakin palkintojen perusteella) ei vaivaudu ottamaan faktoista selvää. Vai olisiko se liian raadollista huomata, että omakin sukupuoli hakkaa ja tappaa?

Naiskuski yritti ajaa perheen päälle

Nuo herttaiset teinitytöt. 14-vuotias tyttö järjesti koulutoverinsa joukkoraiskauksen

Kielletään korkkarit. 16-vuotias kompastui korkoihinsa - jäi junan alle

Pari mielipidekirjoitusta, molemmissa esillä poikien syrjäytyminen ja syrjäyttäminen.

Pojillekin tilaa yhteiskunnassa

Naiset valtaavat yhteiskunnan

bmaad kirjoitti...

"- Suomalainen unelma on omakotitalo järven rannalla kaupungin keskellä, kaksi lasta, kultainen noutaja ja vene. Sen unelman takana juodaan paljon viinaa ja käytetään paljon väkivaltaa, Oksanen sanoo ohjelman aluksi."

Tuo on ihan totuudenmukaisesti
sanottu. Hyvä, että on edes yksi suomalainen julkkis, joka ei kehu mädännyttä kotimaataan.

Kansalaisyhteiskunta, Suomi, jossa aiemmin oli perusarvoina mm. vanhusten hoito ja muista välittäminen on edellisen laman jälkeen typistynyt reikäpäisten holhous- ja sekoiluyhteiskunnaksi.

Johannes Knektman kirjoitti...

http://www.foundmagazine.com/comments/640

Jorma kirjoitti...

"Tuo on ihan totuudenmukaisesti
sanottu."

Ei se ainakaan minun unelmani ole. Eikä yhdenkään tuntemani suomalaisen. Tämä nyt on ihan samaa mutua, kuin Sofillakin, mutta niinpä se on myös ihan yhtä totta ja samalla tavalla yleistettävissä.

"Hyvä, että on edes yksi suomalainen julkkis, joka ei kehu mädännyttä kotimaataan."

Kritisoida saa ja pitää.

Tosin Suomea kehuviin julkkiksiin olen kyllä törmännyt ainakin itse paljon harvemmin, kuin Suomea ja suomalaisia (juntteja) kritisoiviin. Luonnollisesti nämä kritiikin esittäjät muistavat nostaa aina itsensä muiden suomalaisten (ja esitetyn kritiikin) yläpuolelle, mikä kertoo aika paljon heidän itsetunto-ongelmistaan.

Valehtelu, johon Sofi Oksanen syyllistyy täysin kiistatta, ja seksistinen solvaaminen, joka hakee vertoja törkeydessään, onkin sitten jo kokonaan toinen juttu. Sitä ei voi, eikä saa, hyväksyä.

Tyyppillinen suomalainen mies ei todellakaan kykene ilmaisemaan tunteitaan ainoastaan väkivaltaan turvautumalla. Tämä todistavat tilastot ja tutkimukset ihan vääjäämättömästi.

Suomalaisten miesten tunneilmaisu on hyvin moni-ilmeista ja vivahteikasta. Suomalaisen miehen innovatiivisuutta kuvaa hyvin se, ettei hän edes aina tarvitse sanoja itseään ilmaistakseen. Teot, ilmeet, asennot ja murahdukset riittävät hyvin monimutkaiseenkin viestintään. Tätä Sofi Oksanen ei tajua.

Ihmetyttää kyllä, että kun Sofi Oksanen ei löydä Suomesta oikeastaan mitään hyvää sanottavaa, miksi hän sitten edelleen asuu täällä. Muuttaisi sitten pois sinne, missä asiat ovat muka niin paljon paremmin. Eihän sitä mikään estä.

bmaad kirjoitti...

"Ei se ainakaan minun unelmani ole. Eikä yhdenkään tuntemani suomalaisen."

No en tiedä onko se
kenenkään unelma, mutta kyllä tuollaisia talouksia (koira+auto+2lasta+feministi) löytyy Suomesta ihan pilvin pimein.

Oleellista on se, mihin ihmiset pyrkivät. Ja tuollainen väite olisi suhteellisen helppo todentaa tekemällä parisataa kotikäyntiä suomalaisiin paritaloasuntoihin. Ei niistä kovin paljon "tervettä järkeä" löydy, kun koko elämä on jo rakennettu biologisen kellon ympärille.

Osa ihmisistä on toki fiksumpia, mutta niitä kaikkein pinnallisimpiakin riittää.

"Tosin Suomea kehuviin julkkiksiin olen kyllä törmännyt ainakin itse paljon harvemmin, kuin Suomea ja suomalaisia (juntteja) kritisoiviin."

No harvemmin kuitenkaan
noin laajoja, suht napakoita kannanottoja näkee. On ihan hyvä, että Suomea herätellään, koska se suomalainen sodanjälkeinen reilukulttuuri, puhumattakaan siitä mitä täällä oli vuosituhansia sitten on rapistumassa pois. On hyvä havahtua siihen, miten vähän nykyisellä suuntauksella on arvoa
Suomelle tai Suomella annettavaa maailmalle. Kyllä se alkaa olla pikkuhiljaa niin, että suomalaiset saavat hakea elämän sisältönsä muista maista.

"Luonnollisesti nämä kritiikin esittäjät muistavat nostaa aina itsensä muiden suomalaisten (ja esitetyn kritiikin) yläpuolelle, mikä kertoo aika paljon heidän itsetunto-ongelmistaan. "

No kritiikkiä voi esittää
vaikka olisi itsetunto-ongelmia ja navetallinen lehmiä ojassa.

"Valehtelu, johon Sofi Oksanen syyllistyy täysin kiistatta, ja seksistinen solvaaminen, joka hakee vertoja törkeydessään, onkin sitten jo kokonaan toinen juttu."

No, olen samaa mieltä siitä,
että Sofi Oksasen tekemät sukupuoliset tarkennukset tuossa kolumnissa voi jättää omaan arvoonsa. Tärkeintä on, että hän haukkui suomalaisen puustapudonneisuuden tanskalaisessa suurviestimessä.

"Ihmetyttää kyllä, että kun Sofi Oksanen ei löydä Suomesta oikeastaan mitään hyvää sanottavaa, miksi hän sitten edelleen asuu täällä."

Vastenmielinen tyyppi noin kokonaisuutena.

"Muuttaisi sitten pois sinne, missä asiat ovat muka niin paljon paremmin. Eihän sitä mikään estä."

Eivät ne paljon paremmin muissa maissa ole.

Keskieuroopassa voi kuitenkin hengittää, jopa paremmin kuin Kuusamon kirkonkylällä.

Jorma kirjoitti...

"On ihan hyvä, että Suomea herätellään, koska se suomalainen sodanjälkeinen reilukulttuuri, puhumattakaan siitä mitä täällä oli vuosituhansia sitten on rapistumassa pois. On hyvä havahtua siihen, miten vähän nykyisellä suuntauksella on arvoa Suomelle tai Suomella annettavaa maailmalle"

Tästä olen aika lailla samaa mieltä.

Homo kirjoitti...

Olen pahoillani siitä, että puolustin aikoinani Sofi Oksasta siitä, että hän on minusta feministiksi suhteellisen lievästi kaheli. Mutta ilmeisesti jokaisen feministin pintaa raaputtamalla tuntuu löytyvän sieltä pohjalta kuitenkin se äärifeministi.

Heiskala kirjoitti...

Tästä näemme Sofi Oksasen saunapuhtaana

Tästä taas Hesarin keskusteluun Sofi-"tyttösestä"

;a]

tikka kirjoitti...

ville joka linkkaa tänne uutisia naisten tekemistä rikoksista, kannattaisi hieman tarkemmin katsoa noiden linkkiensä sisältö - ainakin jos haluaa tuoda esiin nimenomaan naisten faskitsista pahuutta. miten esim voi saada naisen (=14-v tytön) syylliseksi toiseksi ylimmässä linkissäsi kuvattuun rikokseen:

kaksi tyttöä aikoi harrastaa seksiä 4 pojan kanssa (lehdissä ei kerrota monenko kanssa kumpainenkin oli suunnitellut yhtyvänsä, toinen seurusteli yhden pojista kanssa). toinen tytöistä kieltäytyi touhusta kun pojat halusivat kimppakivaa, jolloin pojat raiskasivat kieltäytyneen (kyllä nyt 14-vuotiaan pitää tietää mihin on lupautunut!). sitten pojat jalosti palauttivat tytöt koululle, mistä raiskattu myöhemmin löydettiin istumasta verissään (shokissa?). tytön vammat vaativat leikkauksen ja päivien tehohoidon sairaalassa.

minustakin on kyllä outoa ettei mukana ollut kaveri toimittanut raiskattua heti hoitoon. ottaen huomioon tyttöjen todella nuoren iän en pitäisi sitä kuitenkaan merkkinä edes avunannosta mihinkään! siitä huolimatta juttu on otsikoitu (lyhen.) "tyttö järjesti joukkoraiskauksen" - huhhuh.

Ville kirjoitti...

tikka: "...kannattaisi hieman tarkemmin katsoa noiden linkkiensä sisältö - ainakin jos haluaa tuoda esiin nimenomaan naisten faskitsista (?) pahuutta. miten esim voi saada naisen (=14-v tytön) syylliseksi toiseksi ylimmässä linkissäsi kuvattuun rikokseen:"

Aluksi. Älä laita sanoja toisten suuhun ja yritä kertoa miksi mm. uutisia ja mielipidekirjoituksia linkitän. En ole "saanut" (tai väittänyt) tyttöä (kenet sinä muunsit naiseksi) syylliseksi mihinkään kuten annat ymmärtää.

Olisikohan oikeampi osoite tälle palautteellesi Iltalehden toimitus? En minä heidän juttujaan otsikoi ja kirjoita. Kysy samalla mikä on heidän lähteensä ja miten he ovat tuohon "järjesti" päätyneet? Tietyillä medioilla on valitettavasti tapana liioitella tapahtunutta otsikoissa ja toisinaan jättää olennaista infoa kertomatta.

Sillä ei ole juurikaan merkitystä (mielipiteenä toki ok ja kertoo jotain) pidätkö sinä tai minä jotain tehtyä tai tekemättä jätettyä edes avunantona rikokseen vai ei. Epäillyn tytön iälläkään ei ole merkitystä. Tapaus oli meren takana ja heillä on omat lakinsa (jotka vielä ymmärtääkseni vaihtelevat jonkin verran osavaltiosta toiseen?), joiden mukaan ihmisiä epäillään, asetetaan syytteeseen ja tuomitaan. Myös esimerkiksi 14-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Jos epäilty olisi 14-vuotias poika, jutussa ja syyllisyydessä ei sinun mielestäsi olisi varmaan mitään epäselvää? Maksimituomio ja linnaan vaan eikä mitään "ottaen huomioon pojan todella nuoren iän" -lievennyksiä, jolla sinä olet vapauttamassa tämän tytön ennen kuin on edes selvää saako hän syytettä!

Sivuhuomautuksena Yhdysvallat on kohta Somalian(!) jälkeen ainoa maa, joka ei ole ratifioinut lasten oikeuksien sopimusta.

Jos se, ettei uhrin "kaveri" toimittanut tätä hoitoon ja soittanut poliisille tai kertonut opettajille, ole avunantoa niin entä se, että valehtelee ettei mitään yhdyntää ja siten raiskausta ollutkaan, vain sen yritys? Toisin sanoen, uhrin luokka"kaveri", 14-vuotias tyttö, suojeli tekijöitä.

Mistä keksit mukaan neljännen raiskaajan ja missä uutisessa kerrotaan, että uhri "myöhemmin löydettiin"? IL:n uutisessa tai alla olevassa ei mainita kumpaakaan, jälkimmäistä ei ainakaan suoraan noilla sanoilla.

Alabama DA: 14-year-old might have helped arrange classmate's gang rape, could be charged

A 14-year-old Alabama girl might have helped arrange the gang rape of her ninth-grade classmate and could face charges as an accomplice based on her comments in a televised interview, a district attorney said.
...
The other girl claimed that they attempted to rape her, but that no intercourse occurred. A medical examination indicated that the girl had sex.

The men then took the classmates back to school where the injured girl sat in bloody clothes for hours until school officials called police, investigators said.


Tämäkään ei kerro mitä epäilty tyttö tv-haastattelussa sanoi, mitä hän teki tai sanoi (yrittikö estää tmv.) kun raiskaus tapahtui jne.

Lähtökohtana voitaneen pitää, että tuon ikäinen tyttö varmasti tietää, että kun yhdessä tuumin aloitetun seksin aikana toinen alkaa sanomaan ei toistuvasti ja silti toinen vaan jatkaa, tapahtuu sellaista mikä ei ole oikein. Ja kun tapahtuneesta vielä valehtelee poliisille niin aika huonolta näyttää...

Vortac kirjoitti...


Jaahas, eli naiset eivät tämän mukaan kykene ilmaisemaan omaa mielipidettään, ellei muita kielletä ensin ilmaisemasta sen kanssa ristiriidassa olevia mielipiteitä
.

Niin, paitsi että naisilla ei ole omia mielipiteitä, he apinoivat aina muita. Naiset ovat varsinaisia massan mukana menijöitä; miehestäkään he eivät tiedä, ovatko hänestä kiinnostuneita, ennenkuin tietävät muiden naisten mielipiteen hänestä.

Muiden naisten mielestä haluttava mies (eli halutTU) on naisenkin mielestä haluttu mies.

Miksi naiset osaisivat sitten millään muullakaan elämänalueella ihan itsenäisesti mielipiteitään muodostaa?

- Vortac

tikka kirjoitti...

ville, ville.. menitkin näemmä heti raukkamaisesti sen taakse ettet sinä noita juttuja kirjoita. sinä niitä kuitenkin tänne linkkaat, ilmeisen tarkoitushakuisesti. vai väitätkö että oli täyttä sattumaa mitkä jutut koko laajasta internetistä tuohon linkkasit? voisitko ihan kertoa miksi juuri nuo jutut?

muuten, jos minä linkkaisin vaikka niitä "naisen euro on 80 senttiä" -juttuja pitkät litaniat toisten blogeihin, olisin varmaan monen mielestä syyllinen valheellisen propagandan levittämiseen. mutta sama ei tietenkään koske teitä miehiä.. syyntakeettomat.

vastauksena kysymykseesi: "keksin" mukaan neljännen raiskaajan ja että uhri myöhemmin löydettiin jostain googlettamalla löytämästäni nettiuutisesta (en ottanut sitä ylös).

Ville kirjoitti...

Mistä nyt tällainen huomio ihan pyytämättä ja yllättäen, tikka hyvä? En oikein tiedä mitä ajatella kun en ole tottunut tällaiseen.

On tainnut nuo uutiset väkivaltaisista naisista osua oikein kunnolla ja hyvinkin arkaan paikkaan.

Aluksi oletin, että kommentoit vain IL:n otsikon typeryyttä mutta tämähän olikin henkilökohtaista syyttelyä ja selitysten vaatimista alusta asti, joka jatkuu nimittelyllä. Hyvin perinteinen ja voisiko sanoa naistyypillinen toimintatapa: kiinnitit huomion yhdellä asialla ja kun sen sait, aloit tivaamaan toisesta asiasta.

Tikka valitsi ja nokkii nyt väärää puuta.

Toistan tarkoituksella: Mene valittamaan siitä otsikosta IL:n toimitukselle, älä minulle. Kysy samalla miksi he valitsivat juuri sen joukkoraiskausuutisen kaikista internetin uutisista ja laittoivat sen sivuilleen! Se kun näyttää olevan nyt jonkunlainen triggeri mikä sinun mittasi täytti, jostain syystä.

Jos ja kun näemmä pidät minua syyllisenä (hui, olen varmaan kamala rikollinen) linkin laittamiseen tämän blogin kommentteihin niin hyvä on, tunnustan. Minä ne linkit tänne kirjoitin. Oletko nyt tyytyväinen? Et tietenkään. Muuten en ala tekojani sinulle selittämään.

Mikset nyt samaan rahaan tivaa miksi skannasin lehdestä kaksi mielipidekirjoitusta ja linkkasin ne tänne? Voisin kysyä sinulta miksi juuri näiden naisten väkivaltauutisten linkittäminen sinua niin kovasti kiinnostaa? Miksi kaikista uutisista juuri ne? Ilmeisen tarkoitushakuisesti haluat tietää vain niistä? Vai onko se vain sattumaa?

Kyseletkö yleisesti eri palstoilla ja blogeissa kommentoijilta syytä linkittää tiettyjä juttuja tai uutisia? Mikset utele Henryltä syitä, tai Homolta tai Jormalta jne.? Miksi linkityksen syyt ovat sinulle merkityksellisiä ja ilmeisen tärkeitä ainakin minun kohdalla? En taida olla ainoa, joka naisten väkivaltaisuudesta kertovia uutisia ja juttuja tänne linkittää. Tuossa ylempänä on kokonainen merkintä täynnä naisten väkivaltaa, mene sen kommentteihin vaatimaan selityksiä.

Minun puolestani voit linkata niitä 80 sentin juttuja ihan vapaasti. Sinä et pysty muuttamaan tai osoittamaan propagandaksi ja jopa suoranaiseksi valheeksi sitä, että se 14-vuotias tyttö on epäiltynä. Siinä ei ole mitään epäselvää eikä se ole propagandaa, kuten 80 sentin jutut.

Enpä haluaisi olla sinun miesystäväsi tai kumppanisi. Jos hän kertoo sinulle uutisen väkivaltaisesta naisesta sinä alat varmaan tivata syitä miksi hän kertoi juuri sen uutisen. Sillä ei ole merkitystä, että hän kertoo samalla mm. toisten ihmisten mielipiteitä toisista aiheista. Kun hän sanoo, että niin se vaan uutisessa lukee, sinä nimität häntä raukaksi.

tikka kirjoitti...

ville, olen vähän pettynyt vastaukseesi, et näet pystynyt vastaamaan vähäisiin kysymyksiini. ehkä odotin liikoja analyyttisistä kyvyistäsi.

otin sinun kommenttisi "hampaisiini" mielestäni aika ilmeisestä syystä: linkkasit joukon naisia syyllistäviä uutisia ilmeisesti edes katsomatta ovatko jutut sitä mitä otsikko antaa ymmärtää. (kirjoitanko jotenkin epäselvästi kun asia ei selvinnyt alkuperäisestä kommentistani ainakaan ensiyrittämällä?) minun puolestani linkkaa noita rikosuutisia ihan niin paljon kuin haluat, mutta olisi huomaavaista katsoa että niissä on oikeasti edes kyse naisten faskitsisesta pahuudesta. esiin nostamassani tapauksessa se oli vähintäänkin kyseenalaista.

muilta osin katson ettei minun tarvitse sinun kysymyksiisi vastailla kun itsekin niin herttaisesti totesit minun kysymyksiini: "Muuten en ala tekojani sinulle selittämään".

Ville kirjoitti...

Menet tikka entistä syvemmälle metsään.

Pitäisikö tässä analysoida itseä? Katsotko sen olevan velvollisuuteni sinua kohtaan? Miksi? Koska linkitin sen joukkoraiskausuutisen, josta olet mitä ilmeisimmin vetänyt säleitä nokkaan?

otin sinun kommenttisi "hampaisiini" mielestäni aika ilmeisestä syystä: linkkasit joukon naisia syyllistäviä uutisia ilmeisesti edes katsomatta ovatko jutut sitä mitä otsikko antaa ymmärtää.

"kommenttisi"? Jos halutaan hiuksia halkoa niin se joukkoraiskaus-linkki oli osa kommenttia. Pysytään nyt siinä linkissä kun siitä alunperin aloit nokkia.

Yksi uutinen ja otsikko onkin jo joukko uutisia, etkä vaivaudu edes kertomaan mitä muita tarkoitat. Tyypillistä kasata yhden päälle toinen jne., kohta olen varmaan syyllinen kaikkeen. Pystytkö pistämään paremmaksi?

Päätit aloittaa syiden tivaamisen koska linkitin uutiseen, jonka IL oli otsikoinut päin helvettiä. IL:n toimitus kirjoittaa väärän sanan otsikkoon ja se on minun syy. Justiinsa. Lisäksi sanot "ilmeisesti edes katsomatta". Tämä on täysin sinun kuvitelmaasi ja sen perusteella lähdit henkilöön kohdistuvaan syyttelysi. Sinulle ei riittänyt kun heti uutisen alussa kerrotaan, että kyse on epäilystä ja häntä vasta uhkaa syyte. Piti päästä syyttämään henkilöä, jolla ei ole otsikon kanssa mitään tekemistä.

Tiivistettynä: jouduin "hampaisiisi" sinun minuun istuttamien kuvitelmien takia, jotka eivät ole totta. Tunnustin jo "syyllistyneeni" linkin (sisältönä IL otsikko) laittamiseen. Mitä vielä haluat?

Linkitetty uutinen ja siinä mainittu yhden naisen rikosepäily on naisia syyllistävä vain jos yksilö sen sellaiseksi haluaa kuvitella. Sinä halusit ja katsot oikeudeksesi alkaa vaatimaan minua tilille IL:n kirjoittamasta otsikosta suhteessa uutisen sisältöön, jonka sinä tulkitsit yleisesti naisia syyllistäväksi. Ei hyvä tikka, ei se niin mene.

Jatkat vieläkin samalla tyylillä millä aloitit eli laittamalla sanoja suuhuni kuvittelemalla, että linkitän sen ja sen takia ja koska niissä on "kyse naisten faskitsisesta (?) pahuudesta". Sinä aloitit tuosta pahuudesta jankkaamisen, minä en ole sitä käyttänyt. Lisäksi väität röyhkeästi etten ole edes lukenut uutisia, jotka linkitän.

minun puolestani linkkaa noita rikosuutisia ihan niin paljon kuin haluat, mutta olisi huomaavaista katsoa että niissä on oikeasti edes kyse naisten faskitsisesta pahuudesta. esiin nostamassani tapauksessa se oli vähintäänkin kyseenalaista.

Suomeksi minun pitäisi siis kysyä sinulta lupa saanko linkittää uutisen, jotta se varmasti täyttää kriteerisi "naisten faskitsisesta (?) pahuudesta". Naurettava vaatimus.

Eikö poliisille valehteleminen ettei mitään joukkoraiskausta tapahtunutkaan, vaikka itse oli paikalla, ja raiskaajien suojeleminen ole pahuutta tätä tyttöä, toisia ihmisiä ja naisia sekä yhteiskuntaa kohtaan? Jos valehtelu olisi mennyt läpi, 3 raiskaajaa olisi vapaana.

Lennä tivaamaan IL:ltä ja muilta medioilta syitä miksi he julkaisevat sinua kiukuttavia otsikoita ja jopa keskustelevat niistä suorassa lähetyksessä. Vaadi samalla, että muita kun tikan hyväksymiä naisten väkivaltaa käsitteleviä uutisia ja juttuja ei sitten saa julkaista. Samalla voit mennä valittamaan uutispalveluille (ne, jotka keräävät automaattisesti eri medioiden sivuilta uutiset ja järjestävät yhden sivun alle esim. ampparit.com) samasta mistä minua syytät eli linkittämisestä uutiseen, jonka otsikko ei vastaa sisältöä. Ai ei onnistu ja et valita? En uskonutkaan.

bmaad kirjoitti...

"otin sinun kommenttisi "hampaisiini" mielestäni aika ilmeisestä syystä: linkkasit joukon naisia syyllistäviä uutisia ilmeisesti edes katsomatta ovatko jutut sitä mitä otsikko antaa ymmärtää. ("

Linkkaukset tällä palstalla
ovat toisinaan aika holtittomia.
Eivät välttämättä teemoihin soveltuvia, mutta kyllä niitä paremmallakin maulla voisi tehdä. Mutta toisekseen yhtä vaikea on ymmärtää tyyppejä, jotka tekevät vain linkkauksia tai puuttuvat niihin. ;)

Vortac kirjoitti...

Pitäisikö tässä analysoida itseä? Katsotko sen olevan velvollisuuteni sinua kohtaan? Miksi? Koska linkitin sen joukkoraiskausuutisen, josta olet mitä ilmeisimmin vetänyt säleitä nokkaan..

Ville, teet urheaa työtä ja loogis-älyllistä uurastusta - mutta ikävä kyllä se on turhaa, sillä lintuaivoisen sukupuolen kanssa on aivan turha koettaa ryhtyä loogisesti argumentoimaan. He vastaavat aina tai lähes aina joko jollain erittäin kierolla näennäislogiikalla, jossa ei oikeasti ole mitään järkeä (mutta jota on vaikea -heti- välittömästi loogisesti kumota), tai sitten emotionaalisella manipulaatiolla, johon kuuluu kaikki aina homottelusta 'hienovaraiseen' vihjailuun sukupuusi vajavaisuuksista.

En suosittele tällaisten 'keskustelujen' käymistä. Kuka välittää mitä jotkut aivan metsässä olevat lintuaivot nokkaansa koputtavat?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ville, tarkoitin tuolla kommentillani muuten siis lähinnä sitä, että et tule saamaan siihen tyydyttävää vastakaikua kiistakumppaniltasi, joka on myös syyttelijäsi.

Itse kyllä ymmärrän tuon, koska itseäni sapettaa niin usein naisten täysin päätön ja kanamainen toiminta, puhe, kirjoittelu ja ajattelu, sikäli kun se tulee tietoisuuteeni - ja siihen tekee mieli sanoa "Kuulepas nyt, kun kerron sinulle miten asiat ovat", jos ihan vain siksi että itselle tulee hieman vähemmän sapekas olo kun saa johonkin purkaa ja eritellä asian viimeistä säiettä myöten sellaiseksi ettei kenelläkään -luulisi- olevan nokan koputtamista.

Mutta se on lopulta turhaa - ymmärrän kyllä siis kaikenlaisen purkautumisen ja "katsos niin selvitän tämän asian juurta jaksain"-asenteen, koska itse olen tehnyt sitä aika paljonkin elämässäni, ja varmaankin tulen vielä vastakin tekemään.. ja on ihan hyvä nähdä, ettei teikäläisen suuhun voida jauhoja noin vain oksentaa jonkun konkkanokan suusta (linnuillehan oksentaminen on jokapäiväistä heidän ruokkiessaan pentujaan, joten he eivät ymmärrä sitä iljetystä, jonka se muissa aiheuttaa)..

Itse itseasiassa toivoisinkin, että olisi jonkinlainen naisvapaa vyöhyke, jonne voisi mennä purkamaan vihastuksissaan tuntojaan, kun taas joku räpätäti koetti kohdella kuin orjaa, vaikka tässä pitäisi olla kuitenkin tasa-arvoinen ihminen kehon sukupuolesta huolimatta.. ja jossa saisi ymmärrystä ja kuuntelua osakseen, eikä solvausta, nillittämistä ja vastaanväittämistä.

Naisillehan tällaisia paikkoja on maailma täynnä, joissa he voivat purkaa tuntojaan miehistä (jopa hyvin aiheettomia tuntoja), mutta miehille ei ole yhtäkään tällaista vapauden vyöhykettä, jossa he voisivat hetken olla oma itsensä ja keventää sydäntään (jos tätä blogia ei lasketa, ehkä)..

Kerran koetin moista purkamista tuonne tasa-arvofoorumiin, ja kyllähän se hieman toimi, mutta vaikutti kuitenkin jonkin verran ontuvalta, sekä jälkeenpäin hieman hävetti, joten tästedes puran lähinnä päiväkirjaani..

Jos joku femakka pääsisi minun henkilökohtaisia kirjoituksiani lukemaan, niin voisi olla sydänkohtauksen paikka, heh heh.

Taas meni jaaritukseksi, mutta koetan lähinnä sanoa, että ymmärrän miten ärsyttävää tollanen on.. ja haluan vain varoittaa, että nainen -ei-tule-koskaan-tajuamaan- loogisia perustelujasi, ja vaikka tajuaisi, ei todellakaan tule sitä myöntämään, vaan vääristää joka tapauksessa sanojasi ja hyökkää persoonaasi aina ja iänkaikkisesti.
Aamen.

- Vortac

tikka kirjoitti...

ville, jälleen yhtä vähän ymmärrystä ja paljon turhia (=asian vierestä) kysymyksiä. koska olisi naurettavaa enää kolmatta kertaa kysyä samaa asiaa luovun tässä vaiheessa toivosta. näemmä tämä oli liian vaikeaa nyt sinulle. onnea kuitenkin keskusteluihisi muiden kanssa - miehet varmaan ymmärtävät paremmin toisiaan. jostain kumman syystä bmaad saattoi olla jopa jyvällä minun jutuistani tällä kertaa, mutta saattoi se olla vain harhanäkykin.

bmaad kirjoitti...

"jostain kumman syystä bmaad saattoi olla jopa jyvällä minun jutuistani tällä kertaa, mutta saattoi se olla vain harhanäkykin"

Olenhan mä jyvällä. Ihan jees kädet sulla.

Ville kirjoitti...

bmaad: Anna yksiselitteiset ja kaikkia miellyttävät ohjeet miten internetissä pitäisi linkata "paremmalla maulla". Taitaa olla mahdotonta. Yleisesti hyväksytty tapakaan, jos sellaista edes on, ei kaikille sovi. Kaikkia ei kannata edes yrittää miellyttää, koska se ei tule ikinä onnistumaan.

Linkkiä/otsikkoa/juttua selittävien, korjaavien, muokkaavien, varoittavien jne. lausekkeiden lisääminen ei ole järkevää. Mielestäni paras tapa on linkata sillä otsikolla, jolla se on sivulla johon linkataan. Näin ei jää tilaa epäilyksille, että linkkaaja on keksinyt linkin sisällön itse. Lisäksi lyhyt lainaus tai referointi linkin jälkeen jättää usein jotain kertomatta sen lisäksi, että se sopii aika huonosti esim. kommenttien yhteyteen laitettavaksi. (Jos Henry kieltää linkkien laittamisen kommentteihin niin lopetan sen välittömästi, oliko tästä joskus jotain juttua?) Jokaisella on sitten oikeus lukea tai olla lukematta uutiset/jutut linkin takana. Jos alkaa valittamaan ettei tällaisia uutisia saisi linkata ja vaatimaan selityksiä samalla kun kertoo kuvittelmiaan linkin laittajasta niin ei voi kuin ihmetellä kuinka vaikeaa näille henkilöille nettisivujen selaaminen voikaan olla.

Jos tikka haluaa laajemminkin valvoa ja vaatia selityksiä blogeihin ja kommentteihin laitetuista linkeistä niin aloita valvontalentosi täältä, jossa on listattuna iso kasa linkkiblogeja, siis blogeja, joissa on melkein vain ja ainoastaan linkkejä. Voipi olla, että sinne ilmestyy uusi tulokas. Jos tämä oli yksittäistapaus niin joku seuraavista tikkaa taitaa ärsyttää suunnattomasti:

1) naisten rikokset ja väkivalta
2) uutiset em.
3) linkit em.
4) em. tänne laitettuna
5) allekirjoittanut = pelkkä nimimerkki

tikan tarttuminen tähän yhteen uutiseen on outoa siksi, että täsmälleen sama otsikko ja linkki on/oli uutiskeräyssivustoilla, uutissyötteissä (joita menee automaattisesti selaimiin, kännyköihin yms.), sekä IL:n omalla sivulla. Kaikista näistä pääsi lukemaan varsinaisen uutisen. tikalle tuosta otsikosta/linkistä tuli ongelma kun se oli laitettu tänne kommenteihin. Vai o(li/n)ko tikalle ongelma linkin laittaja?

tikka: Kysy pois, minähän se naurettava olen sinun silmissäsi. Kehotin jo edellisessä kommentissa sinua kertomaan mitä vielä haluat, sen jälkeen kun "tunnustin syyllisyyteni" linkin laittamiseen. Jos se kuitenkin koskee sitä miksi linkitän niin jätä kysymättä. En vastaa, kuten jo olen pari kertaa sanonut. En anna tai kerro sinulle mitään millä pääsisit persoonaani tai henkilööni kiinni. Sinä et niillä tiedoilla tee yhtään mitään.

bmaad kirjoitti...

"bmaad: Anna yksiselitteiset ja kaikkia miellyttävät ohjeet miten internetissä pitäisi linkata "paremmalla maulla". Taitaa olla mahdotonta. Yleisesti hyväksytty tapakaan, jos sellaista edes on, ei kaikille sovi. Kaikkia ei kannata edes yrittää miellyttää, koska se ei tule ikinä onnistumaan."

Kaiken linkkimateriaalin
tunkeminen ihmissuhdepalstalle ei minusta osoita järin korkeaa älykkyyttä. On tietysti kullanarvoista, että alueella on linkityksiä.