tiistaina, marraskuuta 24, 2009

Miespuolinen telaketjufeministi

Pekka Siikala: Feministi - kuka ja mikä semmoinen on?
Feministi? Mikä se sellainen on. Minäpä kerron yhden näkemyksen; minä olen feministi, ja ankara sellainen olenkin. Feminismi ja feministiys eivät ole pelkästään naisille varattuja ominaisuuksia. Jokainen tervepäinen mies on feministi.

Luulen olleeni enemmän telaketjufeministi kuin moni naispuolinen telaketjufeministi.

Pojillekin tilaa

Naiset valtaavat yhteiskunnan

Työttömyys lokakuussa 2009. (pdf)
Työttömistä työnhakijoista oli miehiä 159 800 (59 %) ja naisia 109 800 (41 %). Syyskuusta miesten työttömyys nousi 3 900:lla ja naisten laski 100:lla. Edellisvuoden lokakuuhun verrattuna miesten työttömyys nousi 56 800:lla (55 %) ja naisten 20 200:lla (23 %).

Among European countries, Finland is remarkable for its tolerance of ethnic and religious minorities, thanks to the government’s clear and strictly implemented laws of equality and the people’s generally curious and friendly nature.
Tara Ahmed, a 25-year-old Kurdish woman, came with her husband to Finland seven years ago to work. “There are a lot of services offered to us here,” she says. “Plus, during my seven years I haven’t had one single harassment, assault or discrimination case in any form.

24 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Jokainen tervepäinen mies on feministi."

Ei ole, vaan tasa-arvon kannattaja kuten jokainen tervepäinen nainenkin.

Jos pitäisin listaa Suomen tervepäisimmistä ihmisistä, niin Pekka Siikala ei ainakaan tuon bloginsa perusteella mahtuisi edes top viiteen miljoonaan.

"Pojillekin tilaa & Naiset valtaavat yhteiskunnan"

Hyvää luettavaa.

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...


Naiset tappelivat sairaalan ensiavussa



Jarkko Ruutu meinasi lopettaa - junnukaverit haukkuivat "kukkakepiksi"

Homo kirjoitti...

Rosa, vittu haisee hyvältä, Meriläinen avautuu:

Katkera Rosa Meriläinen: Olisin halunnut puoluejohtajaksi ja ministeriksi

MikkoAP kirjoitti...

"Rosa, vittu haisee hyvältä, Meriläinen avautuu:

Katkera Rosa Meriläinen: Olisin halunnut puoluejohtajaksi ja ministeriksi"

No voi tavaton, Rosa ei saanut tilaisuutta haistattaa vittuaan kansainvälisissä piireissä! Nyyh. :(

Homo kirjoitti...

Meriläisen mukaan katkeruus purskahtaa esiin nelikymppisissä ihmisissä siinä vaiheessa, kun nuoremmat marssivat heidän ohitseen.

- On raskasta huomata, ettei itse enää ole se nuori lupaus. Silloin unohtaa, ettei kukaan ollut poliittinen lupaus itselleen, vaan muille

Homo kirjoitti...

Puukotti miehensä - tuomio jo toisesta taposta

Narulla kuivatuksesta jopa sakkoja
Yhdysvalloissa pyykin kuivattamista ulkona pidetään lähes siveettömänä.

Pojat saavat ruotsista hyvän numeron helpommin kuin tytöt

Jordan jätti miesystävänsä suorassa tv-lähetyksessä

"Anopin majoittaminen hotelliin takaa onnistuneen kotijoulun"

Miljoonaryöstöstä vangitulle vartijalle sataa kosintoja

Rihanna: Haluan hyvin varustellun miehen

Homo kirjoitti...

Osmo Soininvaara:

Minä ja pakkoruotsi

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.tiinakaarela.net/

Pontevana suuntasin Ikeaan lauantaiaamuna, vaikka tiesin hyvin, että paras aika on perjantai-ilta, jolloin lapsiperheet tekevät jotain muuta kuin haahuilevat kaupoissa. Ostossuunnitelma oli kuitenkin selvä ja lista lyhyt, joten rohkenin sinne lapsiperheiden huvipuistomeininkiin.

Jollain konstilla sain ylähyllyltä yksin 27-kiloisen kirjahyllypaketin, mutta lähes 40-kiloinen työpöydän rakennussarja ei enää liikkunutkaan omin voimin. Myyjää ei tietenkään näkynyt missään, joten pyysin lainaksi erään naisen miestä. Tämän jälkeen oli vielä saatava ne paketit autoon.

Lastauspaikalla kadehdin hetken italialaisia sisaria: Genovan Ikeassa ei todellakaan keski-ikäisen(kään) naisen tarvitse punnertaa yksin tavaroita autoon, mutta Suomessa yksikään mies ei edes näe naista pulassa. Naisista nyt puhumattakaan. Apinan raivolla (ja pyramidien rakentamisesta tutulla tekniikalla) sain kuitenkin vivutuksi paketit röppöseen ja näin läksin iloisesti lallatellen ja Suomen naisten asemaa kiitellen kotiin. Italialainen sisko varmaan jatkoi samaan aikaan toisaalla lounaan laittoa miehen hengaillessa kulman kahvilassa tai renkaita potkiessa. Minulla oli allani kuuma moottoritie.

Kuka väitti koulussa, ettei fysiikan opiskelusta olisi mitään hyötyä, nytkin pääsin ilman miestä kauppaan! Seurailinkin hieman huvittuneena miesten kiukuttelua huonekalukaupassa. Yksikin kitisi kuin pikkulapsi: “Mä en halua olla täällä ruuhkassa, miksi tänne piti tulla, mennään jo!” Miten ikänsä puolesta aikuinen ihminen kehtaa käyttäytyä julkisella paikalla siten? Aikuisten ihan oikeesti: joskus pitää ostaa joku huonekalu.

Homo kirjoitti...

Tuo Ellilän esiintuoma Tiina Kaarelan naistyypillinen ja itsekäs kitinä on muuten hyvä esimerkki naisten tavasta esineellistää [*] miehiä ja paljon vaarallisemmalla tavalla kuin miesten harrastama naisten katseleminen. Esieiden nostelussa saattaa vammautua pysyvästi.

*) Jonkun femakkomääritelmän mukaanhan esineellistämisessä on kyse kun ihmisen persoonasta ei olla kiinnostuneita, vaan ainoastaan sukupuolesta jne - ja tässä vielä hyödynnetään ja hyväksikäytetään miehiä ilmaiseksi kaiken kiukuttelun lisäksi.

Olikos tämä jo täällä:

Britanniassa tehdään tuoreen EU-vertailun mukaan selvästi eniten väkivaltarikoksia asukasta kohden. Suomi on tilastoissa viidennellä sijalla.

Suomea väkivaltaisempia EU-maita ovat Britannian lisäksi Itävalta, Ruotsi ja Belgia.

Homo kirjoitti...

Täällä aavistus keskustelua Sofi Oksasen möläytyksestä tanskaksi ja ruotsiksi. Google translatella saa melko hyvin selvän.

Jonkun suomenruotsalaisen (?) kommentti:

...
Has it something to do with Sofi Oksanen is half Estonian and has often expressed to like Estonia more than Finland?
Has it something to do with Sofi Oksanen in interviews expressed that ho feels like a second class citizen because she has a foreign mother?
Sofi Oksanen is also a feminist, it might have something with her statement to make?

ps In Finland, it is often the case, that the harshest criticisms of their country is provided by the Finns themselves. And when they decide to criticize, so the savings are not pull any punches. Just look at Peter, born and resident in Finland and completely obsessed with that shit down Finland. At any given time. ds
...

Jonkun ruotsissa asuvan liberaalin serbin mielipide:

...
heheh Danes like beer, sausages, and there are many young mothers!


Well evil: What she based this on facts? Any day or suomi who can link the facts?
...
A proof that a rasbastard [mahtaisiko tuo sana tarkoittaa jotain sekarotuista] usually does not add anything good for their community.
...

Yleinen kommentti ketjusta:

Thread moved to Scandinavian section. If PTG doesn't address the topic with a few questions on his mind he wants to discuss, the thread will be closed.

Homo kirjoitti...

Oksasen panettelu väkivaltaiseksi on vähän kuin pata soimaisi kattilaa. Hän on nimittäin itse ilmeisesti erittäin äkkipikainen ja väkivaltainen.

Tästä media uutisoi vasta muutama vuosi sitten. Tapaus meni niin, että Oksanen löi (täysillä avokädellä kasvoihin) omien sanojensa mukaan miestä (en muista kuka) joka kopeloi häntä. Miehen versio oli että hän yritti työntää/estää Oksasta istumasta viereensä.

Jorma kirjoitti...

"Tara Ahmed, a 25-year-old Kurdish woman, came with her husband to Finland seven years ago to work. “There are a lot of services offered to us here,” she says. “Plus, during my seven years I haven’t had one single harassment, assault or discrimination case in any form.”"

Mitä ihmettä? Eikös juuri suomalaisten pitänyt olla maailman ahdasmielisimpiä ja rasistisimpia yksilöitä?

"Has it something to do with Sofi Oksanen is half Estonian and has often expressed to like Estonia more than Finland?
Has it something to do with Sofi Oksanen in interviews expressed that ho feels like a second class citizen because she has a foreign mother?"

No, suksikoot vittuun ihan vapaasti sitten. Vaikka perinteisellä tyylillä.

"Sofi Oksanen is also a feminist, it might have something with her statement to make?"

Hyvin päätelty. Papukaijamerkki sinne.

"What she based this on facts?"

Faktoja ei ole. On vain feminismin synkkä ja loputon suo.

"In Finland, it is often the case, that the harshest criticisms of their country is provided by the Finns themselves. And when they decide to criticize, so the savings are not pull any punches. Just look at Peter, born and resident in Finland and completely obsessed with that shit down Finland."

Jep. Suomessa valitettavasti riittää yllin kyllin tätä jengiä, joiden itsetunto on niin heikko, että kaikki (seksuaalinenkin) tyydytys on väen väkisin haettava (muiden) suomalaisten dissaamisella ja sitä myöten oman, saatanallisen ja häpeällisen pienen, egon nostamisella (meitsi on toki ihan eri maata, eiks jeh?). No, kun muuten ei enää edes ota eteen, niin minkäs teet?

Jorma kirjoitti...

"Aikuisten ihan oikeesti: joskus pitää ostaa joku huonekalu."

Ehkä, jos itse ei osaa tehdä tai, mikä on useimmiten tavallista,ko. huonekalua ei jo löydy valmiina huushollista. Ostamisen voi muuten suorittaa jaarittelematta ja kärsimättä nopeasti, kun mitat on otettu selville. Se voi jopa onnistua online, tai sitten max. 60 minuutin huonekalureissulla (nimimerkillä kokemusta on), kunhan suunnitelmat on jo ennalta lyöty lukkoon, eikä niistä lipsumista suvaita.

Vinkki miehille: Älkää koskaan päästäkö naista valloilleen huonekalu- tai sisustusliikkeessä. Jos suinkin kykenette, estäkää naistanne lukemasta kaikkien kaluste- tai sisusteliikkeiden katalogeja tai nettisivuja. Mieluiten kaikkia sisustuslehtiä ylipäänsä. Jokainen onnistunut esto säästää teille selvää rahaa.

Homo kirjoitti...

Olen ehdottomasti samaa mieltä, että anrttuja ei pidä päästää vallilleen sistuasioissa. Lopputuloksena on vain jotain karsean mautonta, kuten kukkakuoseja joka puolella, pelkkää vaaleanpunaista kaikkialla, miljoona posliinikissaa ympäri taloa tms - eikä kotiaan enää tunne kodiksi, eikä siellä viihdy tai voi enää vapaasti olla. Olen nähnyt esimerkkejä tällaisesta jo aivan riittävästi.

Ja tosiaan, netistä pystyy katsomaan ja ainakin alustavasti vertailemaan monien halpiskauppojen (kuten IKEA, Sotka ja mitä kaikkia näitä nyt on) tuotteita. Kannattaa pyrkiä myös selvittämään etenkin sänkyjen osalta myös jotain todellisia testejä/vertailuja ja muiden ihmisten kokemuksia.

Ja näissä halpiskaupoissa, joissa nykyään lastulevykin alkaa olla liian kallista luksusta ja se on korvattu jollain puoliontolla kalvopäällystetyllä "kalustelevyllä" tms, ei tosiaan mistään kannata maksaa omaisuutta. Esimerkiksi jostain kalustelevystä kyhätystä "design"-tv-tasosta ei todellakaan kannata maksaa lähimainkaan 1000 euroa tai päälle.

Jos taas haluaa kalustelevyn sijaan laatua, niin tyylihuonekalustekauppojen lisäksi kannattaa harkita myös oikeaa antiikkia. Mutta tällaisissa kaupoissa onkin harvemmin mikään hirveä ryysis.

IKEOissa ravaamista voi muuten yrittää rajoittaa vetoamalla siihen kuinka kauheasti CO2-päästöjä tulee sinne autoiluista, tuotteiden valmistuksesta, tavaroiden rahtaamisesta ja heikon laadun synnyttämästä kertakäyttöisyydestä.

Homo kirjoitti...

PS. Huomenna tulee TV2:lta klo 22:50 Dokumenttiprojekti: Torjutut muistot:

Dokumentti virolaisten naisten kohtaloista neuvostovallan aikana. Suomessa asuvan ohjaaja Imbi Pajun äiti oli yksi niistä monista naisista, jotka joutuivat suoran fyysisen väkivallan kohteeksi. Ohjaaja Imbi Paju 2005

Homo kirjoitti...

Jos on kuitenkin pakko ostaa huonekaluja, niin kannattaa huomioida tämänhetkinen lamahinnoittelu.

Homo kirjoitti...

Eräs harkittava vaihtoehto voi olla myös itse tekeminen tai sitten jollain ammattilaisella teettäminen, joka voi yllättäen tulla yksinkertaisissa kulmikkaissa kalusteissa yllättäen halvemmaksi kuin jonkun valmiin, mutta design-ylihinnoitellun tuotteen ostaminen ja teettäessä voi vaikuttaa paremmin materiaalivalintoihin, mittoihin, yksityiskohtiin jne.

Vortac kirjoitti...

Myyjää ei tietenkään näkynyt missään, joten pyysin lainaksi erään naisen miestä. Tämän jälkeen oli vielä saatava ne paketit autoon.

Tuossa taannoin jouduin itsekin tämänkaltaisen esineellistämisen ja vaatimusten kohteeksi, jotka vyöryivät päälleni tuntemattomalta akalta vain sukupuoleni vuoksi. Olin niin shokissa, että jostain syystä tein sen mitä se akka vaati, ja olen katunut sitä kyllä siitä asti.

Tilanne oli tosin hieman sellainen, että asiassa oli ristiriita, jota en niin omituisen ja nopean tilanteen kohdalla kyennyt tarpeeksi nopeasti selvittämään. Kunpa olisi aikakone, saisi sekin skitso akka kuulla kunniansa, nyt vinoilin hälle vain vähän.

Mutta tällaista siis tapahtuu, eikä kukaan meistä ole turvassa - joku tuntematon akka saattaa vaatia yhtäkkiä että autat häntä, ja tilanne on joskus sellainen, ettei siinä ehdi prosessoida yllättävää "pyyntöä" kunnolla ('pyyntö' kyllä muuttuu tosi nopeasti skitsoiluksi, kiukuksi ja vaatimuksiksi, jos vähänkin koettaa kieltäytyä edes huumorilla - jostain syystä naisilla ei tällaisissa tilanteissa vaikuta olevan ollenkaan huumorintajua (ei ollut eka kerta kun olen tämän havainnon tehnyt), tai mitään kunnioitusta yksilön itsemääräämisoikeutta ja yksityisyyttä kohtaan)..

Noh, tämä tilitys-osastolta tältä kertaa, sanonpa vain että varokaa etenkin rupsahtaneita naisia, jotka vielä kuvittelevat olevansa viehkeitä, keski-ikäisiä katkeroituneita ja röökaavia akkoja, YH-äitejä, etenkin lastenrattaiden kanssa jne.. muuten voitte joutua tällaisen esineellistyksen ja suoranaisen vitutuksen uhriksi aivan yllättäen keskellä kirkasta päivää.

Vaikeita tilanteita ovat esimerkiksi naapurit, koska silloin tulee helposti mieleen, että tokihan naapuria on autettava, niin säilyy naapurisopu ja oma tukikohta harmonisena ja turvallisena vyöhykkeenä. Mutta itselläni kyllä silittää pahasti vastakarvaan kun joku akka heti olettaa, että olen ilmainen auttamis- ja orja-palveluautomaatti, jonka on AINA JA JOKA TILANTEESSA toteltava naista, vaikka naisen ongelma olisi niin pieni että hän selviäisi siitä aivan hyvin itsekin (kuten tuossa taannoin minulle käyneessä tapauksessa oli, mutta kiukkua tuli nopeasti kun mainitsin asiasta)..

Naiset, nuo helvetin maan päälle luoneet oliot.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ostamisen voi muuten suorittaa jaarittelematta ja kärsimättä nopeasti, kun mitat on otettu selville. Se voi jopa onnistua online, tai sitten max. 60 minuutin huonekalureissulla..

Ei voi naiselta onnistua 60 minuutin shoppailureissu tuollaisen esineen hankinnassa.

Onlinenä tosin naiset kylläkin käsittääkseni mielelläänkin shoppailevat, kunhan heillä on miehensä luottokortti siinä käytössä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Olen ehdottomasti samaa mieltä, että anrttuja ei pidä päästää vallilleen sistuasioissa. Lopputuloksena on vain jotain karsean mautonta, kuten kukkakuoseja joka puolella, pelkkää vaaleanpunaista kaikkialla, miljoona posliinikissaa ympäri taloa tms..

Tämä on totta, kun mietin omia kokemuksiani; en ole koskaan viihtynyt kenenkään naisen sisustamassa asunnossa. Lähinnä on tullut levoton 'milloin täältä pääsee pois'-fiilis.

Itselläni on suhteellisen askeettinen, mutta tilava ja viihtyisä paikka, koristettuna lähinnä kauniilla ja inspiroivilla julisteilla ja kuvilla, sekä tietotekniikalla jne. elektroniikalla. Hyvin funktionaalista ja viihtyisää. Naisilla on aina jotain nukkeja, nalleja, posliinikissoja, röyhelöitä, pitsiverhoja jotka eivät suojaa auringonvalolta päivällä, eivätkä katseilta yöllä, jne.. kaikenlaista kräsää, joka ei täytä mitään järkevää tarkoitusta, ja josta vain tulee tunkkainen ja tukala tuntu.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Naisilla on aina jotain nukkeja, nalleja, posliinikissoja, röyhelöitä, pitsiverhoja jotka eivät suojaa auringonvalolta päivällä, eivätkä katseilta yöllä, jne.."

Meiltä löytyy noita kaikkia, mutta verhot on valonpitävät. :) Muuten, yhden porsliinikalan olen ostanut ihan itse. Heh.

Vortac kirjoitti...

Meiltä löytyy noita kaikkia, mutta verhot on valonpitävät. :) Muuten, yhden porsliinikalan olen ostanut ihan itse.

No sä nyt oletkin aina ollut vähän epäilyttävä tapaus, vaikka monesti olenkin nähnyt sun puhuvan järkeä.

Toisekseen, teillähän asuu naispuolista väestöä - olet siis antanut naisen sisustaa, ja tuo on lopputulos, aivan kuten koetin kertoakin..

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Toisekseen, teillähän asuu naispuolista väestöä - olet siis antanut naisen sisustaa, ja tuo on lopputulos, aivan kuten koetin kertoakin.."

Asuu tässä varsinaisessa kotitalossani kaksi naista ja yksi mies itseni lisäksi. On sitten paikkoja, joista vastaan itse. Kun perin vanhemmilta kesähuvilan saa nähdä mitä sinne tulee. :)

Sisustaminen on meillä aina
ollut sujuvaa ja huonekalukaupoissa käyminen kaikkien kannalta kivaa. Joskus on ollut jopa niin, että me miehet saamme valita kaikki ja naiset vaan auttavat roudaamaan tavaraa autoihin ja istuvat vielä selät kyyryssä takapenkillä, että laudat mahtuu sisään. :)