keskiviikkona, marraskuuta 25, 2009

Palkkaa!

HS: Koulutettujen pienistä palkoista lihava riita
Suurinta meteliä on pitänyt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön puheenjohtaja Erkki Kangasniemi. Hän sanoi Akavan seminaarissa tiistaina, että neuvotteluja uhkaa vakava umpisolmu, jos koulutettujen, naisvaltaisten alojen palkankorotuksiin ei löydy rahaa.

Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestön YTN:n puheenjohtaja Sture Fjäder pisti vielä paremmaksi. "Julkisen sektorin koulutettujen pitää saada vähintään Tehy-sopimuksen korotukset", hän sanoi. Mielellään vielä kahden seuraavan vuoden aikana.

Helsinkiläinen erityislastentarhanopettaja Anu Kangas haluaa, että hallitus pitää hallitusohjelmaankin kirjatun lupauksensa naisvaltaisten koulutettujen alojen palkkakuopan tasoittamisesta.

"Sairaanhoitajat hoidettiin jo, ja seuraavana olemme vuorossa me muut kuntasektorin matalapalkkanaiset, joilla on samantasoinen koulutus", Kangas sanoo.

Kuntia koetteleva talouskriisi ei Kankaan mielestä ole ainakaan Helsingissä riittävä peruste palkankorotuslupausten unohtamiselle.

"Koska Helsingin taloustilanne on ihan hyvä, minusta vaatimuksissa ei ole mitään kohtuutonta."

34.5 percent of young African American men are unemployed

Men's groups are fine by me, sister

Sofi Oksanen oudoksuu Suomi-puheista noussutta kohua

Järvinen haluaa tasa-arvoa politiikkaan

Pojat saavat ruotsista hyvän numeron helpommin kuin tytöt

18 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Se on aivan eri asia kuin rasismi, jossa kritiikkiä käytetään leimaamiseen, jonka takana voi olla muita tarkoitusperiä, esimerkiksi väkivaltaan yllyttäminen."

Ei se ole yhtään eri asia, Sofi Oksanen. Miesviha on ihan täysin rasismiin verrattava asia. Seksitisillä puheillasi olet ollut leimaamassa kaikkia suomalaisia miehiä ja niiden seuraus on selvä: miehiin kohdistuva väkivalta on hyväksyttyä Suomessa.

Jorma kirjoitti...

"
Kuntia koetteleva talouskriisi ei Kankaan mielestä ole ainakaan Helsingissä riittävä peruste palkankorotuslupausten unohtamiselle.

"Koska Helsingin taloustilanne on ihan hyvä, minusta vaatimuksissa ei ole mitään kohtuutonta.""

Helsinkikö maksaa kaikkien kuntien palkat? Eikä Helsingilläkään rahaa tuhlattavaksi asti ole.

Jorma kirjoitti...

"Järvisen mukaan on korkea aika toteuttaa 40 prosentin kiintiöt molemmille sukupuolille kunnanhallitusten, valtuustojen ja lautakuntien puheenjohtajatehtäviin"

Demokratiasta viis. Miksei Järvinen vaadi 40 sukupuolikiintiötä STM:n tasa-arvoyksikköön?

Ville kirjoitti...

Minun puolestani tuota sulle-mulle leikkiä voi leikkiä politiikassa mielin määrin kunhan siitä pidetään myös kiinni esim. mainitussa tasa-arvoyksiössä. Jos hiekkalaatikko alkaa leviämään reunojen ulkopuolelle eli yksityisten yritysten tontille pitää peli viheltää välittömästi poikki.

Tv-vinkki. 25.11.2009 Suomi express TV2 klo 19.20. Aiheena mm. miesnäkökulmaa tasa-arvokeskusteluun.

Henkistä väkivaltaa. Nainen sepitti hurjan vale-elämän netissä - pani keksittyjä kuolinilmoituksia lehteen

Yksinäisen naisen netin keskustelupalstoille luomien mielikuvitushahmojen elämä meni kolmen vuoden mittaan niin hurjaksi, että nimimerkkien oikeat kaverit ahdistuivat ja huolestuivat tosissaan ystäviensä puolesta.
...
Kyseessä on nuori, Pohjanmaalla asuva lapseton nainen.

- Nainen kertoi syiksi yksinäisyyden ja kovan halun tulla äidiksi, toteaa Manninen naisen motiiveista.

Homo kirjoitti...

Ville, onneksi ei tehnyt sentään näitä sikiönryöstöjä raskaana olevien narttujen mahoista niin kuin monet lapsikuumeessa olevat nartut jenkkilässä.

Heiskala kirjoitti...

Sofin maailma ja ajatukset


Sofi: "Tanskalaiset haastattelivat minua kolmen päivän ajan, ja kävi selväksi, etteivät he halunneet perusteltuja ajatuksia"

Sofi: "Eihän suomalaisen yhteiskunnan epäkohdista tai kansallisista stereotypioista keskustelemista voi kieltää. Se on aivan eri asia kuin rasismi, jossa kritiikkiä käytetään leimaamiseen, jonka takana voi olla muita tarkoitusperiä, esimerkiksi väkivaltaan yllyttäminen."

Eli jos leimaa erään kansallisuuden mustan miehen väkivaltaiseksi raiskaajaksi ( kuten Jussi Halla-aho teki ), niin se on rasismia ja väkivaltaan yllyttämistä, mutta jos leimaa suomalaisen miehen täsmälleen samalla tavalla, niin se on kansallisista stereotypioista keskustelemista.

Hienoa Sofi, ei todellakaan ole ihme, että tanskalaiset haastattelivat juuri sinua kun eivät halunneet perusteltuja ajatuksia.:ahei!

Heiskala kirjoitti...

lainaus Hesarin keskustelusta:

Tasa-arvo mielipiteen sanomiseen
Lauri K | 25.11.2009 13:42

"Audi-miehelle annettiin kenkää töistä, kun hän kertoi mielipiteensä naisista. Sofi Oksasen pitäisi myös joutua vastuuseen sanoistaan!"

Vaadit siis Oksasta vastuuseen ... mistä? Mielipiteestä? Tervetuloa 2000-luvulle: täällä mielipiteet ovat/niiden pitäisi olla sallittuja. Myös sellaisten mielipiteiden jotka eivät ole mielekkäitä.

Puhumattakaan siitä, että "kiusataan Oksasta turhaan kun Kiesiäkin kiusattiin turhaan" -ajattelumallisi on oksettava.


"Mielipiteestä sitä Audi-miestäkin rankaistiin. Tasa-arvo nyt edellyttäisi, että vastavalla tavalla myös nainen laitettaisiin edesvastuuseen mielipiteistään"

Jorma kirjoitti...

"Puhumattakaan siitä, että "kiusataan Oksasta turhaan kun Kiesiäkin kiusattiin turhaan" -ajattelumallisi on oksettava."

Oksettavaa tässä on suomalaisten tasa-arvoviranomaisten kaksinaismoralismi: mies tuomitaan jo humoristisista heitoista, mutta naiselle ei uskalleta sanoa mitään miesvihamielisistä, täysin tosissaan esitetyistä valheista.

Itse olen toki mielipiteenvapauden kannattaja kummassakin tapauksessa. Mielipiteistään voi myös joutua vastuuseen. Ei suomalaisilla miehillä ole mitään syytä alistua siihen, että heidät leimataan väkivaltaisiksi rikollisiksi keskeisen kulttuurivaikuttajan toimesta. Kuittia saa ja pitää antaa.

Jorma kirjoitti...

"Pojat saavat ruotsista hyvän numeron helpommin kuin tytöt"

Mutta tyttöjen numerot ovat paremmat ja sillä perusteella jatko-opiskelupaikat jaetaan.

Pojilta pitää tietenkin vaatia enemmän. Ei tällaisesta löysäilystä ole kuin haittaa.

Homo kirjoitti...

Sofi Oksanen puolustautuu: Haastattelustani leikattiin raflaava versio

Elinkeinopomo puolustautuu: "Minua on hieronut sellainen mörkömäinen kiinalainen mies"

Ei kannata lähteä miksikään ritarilliseksi nyrkki/veitsisankariksi:

Nuoren naisen turvamieheksi lähtenyt 27-vuotias mies puukotti itselleen 4 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta vajaa kaksi kuukautta sitten Tampereella. Tampereen käräjäoikeuden mielestä mies syyllistyi tapon yritykseen ja törkeän pahoinpitelyn yritykseen.Raiskaajan tunnistus Facebookissa ei riittänyt oikeudelle

Homo kirjoitti...

Rovaniemellä voi vuokrata vaimon


Kolmasosa erolapsista kadottaa isänsäKadonnut isä paljastui murhaaja Charles Mansoniksi


Yorkin herttuattaren palveluksessa ollut murhaajanainen on saatu kiinni vankilapaon jälkeen Britanniassa.

Miljonäärimiehensä murhasta vuonna 2002 tuomittu Jane Andrews pakeni sunnuntaina alhaisen turvatason vankilasta Kaakkois-Englannissa. Hänet tavoitettiin keskiviikkona läheltä vankilaa.

Homo kirjoitti...

Muistakaa käydä ajoittain tarkistamassa, ettette kärsi piilevästi korkeasta verenpaineesta ja syökää rasvaista kalaa, niin nartut pääsevät hyötymään vähemmän miesten kustannuksella:

Joka neljäs potee kohonnutta verenpainetta

Tutkimus: Kalan terveelliset rasvahapot vähentävät rytmihäiriöitä

Homo kirjoitti...

Vähän lisäjuttua tuosta murhaajattaresta (aika alhaisen rangaistuksen sai minusta englantilaisittain muuten rahanhimostaan, kun miljonäärimies kieltäytyi naimasta häntä):

Andrews was jailed for life in 2001 for the murder of her boyfriend Thomas Cressman. The court heard she hit the wealthy businessman across the head with a cricket bat and stabbed him through the chest with a kitchen knife in the bedroom of their west London home after he refused to marry her.

Andrews, who will be eligible for release in 2012, was moved to an open prison in Yorkshire in July and transferred to East Sutton in the last couple of weeks.

Homo kirjoitti...

Murhaajattarella oli myös varsin naistyypillinen puolustus - kaikkien muiden vika paitsi itsensä:

They rejected Andrews' claims that she had armed herself because she was frightened after being abused by Creswell.
...
After the guilty verdict, Andrews launched an appeal, claiming she had been sexually abused as a child. She said the trauma damaged her personality and meant that she was not guilty of murder on the grounds of diminished responsibility. The appeal was rejected.

Homo kirjoitti...

Täällä vielä taustaa tuosta murhaajattaresta. Melkoinen kiipeilijä, siipeilijä, korujakin kadonnut niiden ollessa hänen huomassaan jne.

Homo kirjoitti...

My periods nearly killed my marriage: A woman reveals how PMS made her so volatile it put a strain on her relationship

Kannattaa tuosta valita näytettäväksi kaikki kommentit ja katsoa ne punaisen nuolen kommentit, joista nartut eivät selvästikään ole pitäneet. Niissä on asiaa, toisin kuin narttujen typerissä viesteissä.

Jorma kirjoitti...

Miestutkijalla teoria: ”Sofi on lobbauksen uhri”

"Mielestäni Sofi Oksanen on naisjärjestöjen harjoittaman tiedon muokkaus- ja lobbaustoiminnan uhri, Malmi sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

Malmin mielestä Suomessa on laajempikin yhteiskunnallinen ongelma siinä, että viranomaiset ja media välittävät kritiikittömästi naisjärjestöjen asiaa. Siinä ei Malmin mielestä ole mitään vikaa, että naisjärjestöt ajavat omaa asiaansa - siis naisten asiaa."

Vortac kirjoitti...


Kannattaa tuosta valita näytettäväksi kaikki kommentit ja katsoa ne punaisen nuolen kommentit, joista nartut eivät selvästikään ole pitäneet. Niissä on asiaa, toisin kuin narttujen typerissä viesteissä
.

Olet oikeassa, Homo! (miksi aina tuntuu kuin loukkaisin sinua kun käytän nimeäsi.. se ei ole tarkoitus kuitenkaan)

Kommentit olivat jopa niin mainioita, että tallensin niistä melko suuren osan. Mainio tuo punainen nuoli-juttu, siitä aina tietää, että kommentissa on jotain todella painavaa asiaa.

Akathan eivät tätä tajua, vaan klikkaavat klikkaamasta päästyäänkin sitä nuolta alaspäin, heh heh.. ja tekevät lukijalle siis melkoisen palveluksen sillä tavoin, kun joka viestistä heti näkee, mikä on miehen kirjoittama (eli järkevä), ja mikä naisen kirjoittama (eli emotionaalista fasismia ja puutaheinää)

- Vortac