keskiviikkona, marraskuuta 25, 2009

Sofi on uhri

Miestutkijalla teoria: ”Sofi on lobbauksen uhri”
Tasa-arvotutkija ja Miesten tasa-arvo ry:n varapuheenjohtaja Pasi Malmi antaa selkeän selityksen kirjailija Sofi Oksasen kohua herättäneille kommenteille suomalaisten miesten väkivaltaisuudesta.

- Mielestäni Sofi Oksanen on naisjärjestöjen harjoittaman tiedon muokkaus- ja lobbaustoiminnan uhri, Malmi sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

Malmin mielestä Suomessa on laajempikin yhteiskunnallinen ongelma siinä, että viranomaiset ja media välittävät kritiikittömästi naisjärjestöjen asiaa.

Sofi Oksanen ja täky Illmanin Mikalle (osa 2)

Makkaratukat, Sofi, ja feminismi.

Pahoista suomalaismiehistä

Suomi express keskiviikkona 25.11. Miesnäkökulmaa tasa-arvokeskusteluun.

Hyvää YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää

Joka viides nainen kokee väkivaltaa parisuhteessa
Naisiin kohdistuva väkivalta on aivan oma, erityinen väkivallan lajinsa, sanoo naisten ihmisoikeuskysymysten asiantuntija Pia Puu Oksanen. Vaikka Suomi on tasa-arvon mallimaa, on naisiin kohdistuvaan väkivaltaan puututtu Oksasen mielestä aivan liian lepsulla otteella.

-Jos ajatellaan esimerkiksi meidän hallitustamme, niin 60 prosenttia ministereistä on naisia. Toisaalta oikeusministeriön toukokuussa julkaisema mietintö osoittaa, että 70-80 prosenttia parisuhdeväkivallasta kohdistuu naisiin, vertailee Oksanen.

Suomi on naissurmien maa
Suomalaisnaisilla on kaksinkertainen riski joutua kumppaninsa surmaamaksi muihin länsimaisiin naisiin verrattuna.

13 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Vammaisten ryhmäkodissa porno on sallittua

Vihreän Miesliikkeen hallitukseen pääsi nainen

Homo kirjoitti...

Huorista apua?:

Vanhusten ja kehitysvammaisten vaikea saada tyydyttävää sukupuolielämää

Homo kirjoitti...

Kivasti laittoi Pasi Malmi turbo boostin päälle.

Heiskala kirjoitti...

Hesarin kesustelusta:

Kirjailijan Helvetti
Antti Heiskala | 25.11.2009 2:38


"Oksasen mukaan suomalainen unelma on omakotitalo järven rannalla kaupungin keskellä, kaksi lasta, kultainen noutaja ja vene."

Mahtavatkohan tuollaiset toiveetkin edustaa Gootille väkivaltaa, ainakin naistutkimuksen parissa ne kyllä saataisiin sellaiseksi helposti taivutettua ( toki vain jos toivojana on mies). Sieltä ne taisi tällä kertaa olla kirjailijan tarinat peräisin.

Muuten, minä haluaisin juuri tuollaisen kämpän, toisin sillä lisäyksellä että Sofi Oksanen ei asuisi siinä kaupungissa. Koirakin olisi toisiaan kiva ja vene! Kauniin ja älykkään vaimon kun tuohon vielä päälle kuorutukseksi laittaa ja lapsia tekoon, niin sehän olisi toisiaankin kuin paratiisi!

:a]

Heiskala kirjoitti...

Sinulta jäi muuten, Henry, kokonaan noteeraamatta YK:n lapsen oikeuksien juhlavuoden 20-vuotissynttäri-päivä.

Kuinkas nyt niin?

:a/

Heiskala kirjoitti...

"Mielestäni Sofi Oksanen on naisjärjestöjen harjoittaman tiedon muokkaus- ja lobbaustoiminnan uhri, Malmi sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

Malmin mielestä Suomessa on laajempikin yhteiskunnallinen ongelma siinä, että viranomaiset ja media välittävät kritiikittömästi naisjärjestöjen asiaa."


Ei millää pahalla, mutta taitaa jälleen olla aikast niinku tutun oloista tekstiä taas... Eikä siinä mitään, jos asenne olisi muuten vähän enemmän kohdallaan ja krediittiä tulisi itse kullekin sen mukaan kuin kuuluu.

Jos Pasi haluaa normalisoida suhteensa minuun, niin tuo on kuitenkin vähintä mitä odotan.

a

Jorma kirjoitti...

"Naisiin kohdistuva väkivalta on aivan oma, erityinen väkivallan lajinsa, sanoo naisten ihmisoikeuskysymysten asiantuntija Pia Puu Oksanen."

Miten niin Pia Puu "Pää" Oksanen?

Tietämättömättömyytesi väkivaltatilanteen todellisuudesta on suunnaton.

Jorma kirjoitti...

"Kaikkein ihmeellisintä on, että silloin, kun kyse ei ole naisiin kohdistuvasta parisuhdeväkivallasta, lepsua rangaistuskäytäntöä pidetään merkkinä suomalaisen yhteiskunnan korkeasta sivistystasosta. Varsinkin naiset itse ovat tätä mieltä."


Niinpä. Halla-aho on oikeassa.

"En tiedä, kuinka monella tavalla sana "tyypillinen" voidaan ymmärtää, mutta itselleni se tuo mieleen "enemmistön", "suurimman osan". Oksanen siis väittää, että suurin osa suomalaisista miehist� käyttää sanojen sijasta väkivaltaa.

Eihän tämä pidä paikkaansa."

Sofi Oksanen valehteli törkeällä tavalla, ja jäi siitä kiinni. Oksasen valheet eivät ole mitään keskustelua yhteiskunnallisista ongelmista, vaan puhdasta leimaamista ja seksismiä.

Jorma kirjoitti...

"Suomalaisnaisilla on kaksinkertainen riski joutua kumppaninsa surmaamaksi muihin länsimaisiin naisiin verrattuna."

Entäs miesten riski?

Jorma kirjoitti...

Sofi Oksanen puhui totta.

"Epäilenkin, ettei Belgiassa ole vaan aiemmin tutkittu koko asiaa samalla intensiteetillä kuin täällä Suomessa.

Vähän samankaltainen on se olettamus, ettei Suomessa esiintyisi korruptiota. Korruptiota ei ilmene niin kauan kun sitä ei tutkita."

Jorma kirjoitti...

Suomalaisten katsottava peiliin

"Ihmettelyn aihetta on lähinnä syntyneessä reaktiossa - ei Sofi Oksasen sanomassa, sillä sehän on totta."

Väärin. Valhe ei ole totta.

"Mitä saa sanoa ja kuka saa sanoa? Sananvapaus on ehdoton oikeus."

Sananvapauteen liittyy myös vastuu sanomisistaan. Kun jää kiinni valheesta ja seksistisistä syytööksistä, siitä saa kuulla kunniansa. ainakin pitäisi saada.

Jorma kirjoitti...

Sofi Oksanen harhautui virheellisiin yleistyksiin

"Haloo, Sofi Oksanen. Olen yllättynyt, että sivistyneeksi ja avarakatseiseksi luulemani Sofi Oksanen syyllistyy moukkamaisiin, yksilöiden pahojen tekojen perusteella kokonaisia ihmisryhmiä stigmatisoiviin yleistyksiin."

Heiskala kirjoitti...

Sofin valinta

Sofi Oksanen kirjoitti:
"Kokonaisvaltainen tyylin erotisoituminen oli minulle heti jotain, mistä tunnistin itseni. Olen antanut pakkeja väärien kenkien takia.

Räikein tapaus oli soma gootti, joka shoppauspäivänä teki heräteostoksen: beiget bermuda-shortsit. Ja nukkui ne jalassa yöllä. Eihän sellaisesta enää mitään tule.

Siksi tarkistan aina potentiaalisen ihmisen vaatekaapin ennen kuin uskallan miettiä sitä, onko suhteella tulevaisuutta vai ei. Ikävimmässä tapauksessa seuralaisella on vain yksi laskelmoitu vaateparsi minun miellyttämiseksi. Jos vaatekaapista löytyy latistavia yllätyksiä, pidemmälle ei kannata mennä. Treffeille nyt en edes päätyisi fetissittömän ihmisen kanssa."


"Kun jalat vielä sidotaan mukaan, minut voi nostaa köysistä ilmaan roikkumaan. Painovoiman kumoaminen, fyysinen liikkumattomuus ja köysi tuntuvat ainutlaatuiselta yhdistelmältä.

Tiesin paketissa olemisen olevan vapauttava kokemus. Mutta mitä enemmän köyttä, sitä enemmän katharsista. Nawa shibarista tekee erityisen miellyttävää sitomisen totaalisuus. Esimerkiksi pelkistä käsikahleista ei minulle tule samaa tunnetta, koska ruumiin liikkeiden rajoitus ei ole niin totaalista kuin kunnon sidonnassa"


http://www.image.fi/node/2064?sivu=1


Sellainen oli Sofin valinta.:a/