maanantaina, marraskuuta 30, 2009

Myytti

HS: Suomalaisten väkivaltaisuus on silkka myytti:
Heikki Luoma

Mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen kirjoitti (HS Kulttuuri 29. 11.) Sofi Oksasen sanoneen sen, minkä moni tutkija on muka todennut. Lehtonen ei maininnut ketään tutkijaa vaan Eppu Normaalin laulun sanoituksen.

Maijaliisa Mattila (HS Mielipide 29. 11.) vyörytti ulkomaalaisia vanhoja juttuja suomalaisten väkivallasta. Yrjö Lautelalla (HS Mielipide 28. 11.) oli historioitsija Mirkka Lappalaisen mielipide, että suomalaiset ovat aina olleet väkivaltaisia.

Kuitenkin Helsingin Sanomat kirjoitti viime kesänä (HS 4. 7.) Eurostatin selvityksestä, jonka mukaan Britannia on Euroopan väkivaltaisin maa yli 2 000 väkivaltarikoksella sataa tuhatta asukasta kohti. Ruotsissa tehdään yli 1 100 väkivaltarikosta, Suomessa 738.

Helsingissä tehdään kuolemaan johtavia rikoksia paljon vähemmän kuin Brysselissä, Amsterdamissa ja Lontoossa, Eurostatin tilaston mukaan. Ruotsissa raiskauksia tehdään 24 sataa tuhatta asukasta kohden ja Suomessa alle puolet siitä, kymmenen.

Suomi on erityisen turvallinen maa. Suomessa ei ole tapettu yhtään poliitikkoa, mutta Ruotsissa kaksi. Lapset voivat kulkea yksin kouluun.

Suomessa on korkeat henkirikosluvut. Henkirikokset keskittyvät huono-osaisiin ja liittyvät päihteiden käyttöön. Se kertoo mielestäni sosiaalisista ongelmista.

Hävettää niin monen väkivaltamyyttiin lankeavan suomalaisen älyllinen laiskuus.

Poor boys 'turned into criminals' at school

Commonwealth countries are expected to make a landmark agreement on universal healthcare for almost one-third of the world's population, including free health care for women and children.

8 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Suomessa on korkeat henkirikosluvut. Henkirikokset keskittyvät huono-osaisiin ja liittyvät päihteiden käyttöön. Se kertoo mielestäni sosiaalisista ongelmista.

Hävettää niin monen väkivaltamyyttiin lankeavan suomalaisen älyllinen laiskuus."

Näin juuri. Vanhat myytit pitäisi murtaa, eikä toistella niitä jonkun papukaijan tavoin.

Jorma kirjoitti...

Etelä-Koreassa saa jälleen huijata seksiin

Jorma kirjoitti...

"including free health care for women and children."

Mitä ihmettä?

Jorma kirjoitti...

Men and women 'respond differently to danger'

Jorma kirjoitti...

This shameful liaison does not deserve prison

MikkoAP kirjoitti...

"

This shameful liaison does not deserve prison"

Heh, taas Guardian tuottaa käsittämätöntä roskaa ja taas on kiva huomata, ettei moinen skeida mene läpi enää edes sen omalle lukijakunnalle.

Jorma kirjoitti...

Työkuolemat lisääntyivät hieman

"Työkuolemien määrä on lisääntynyt hieman. Tilastokeskuksen mukaan 76 ihmistä menetti toissa vuonna henkensä työmatkalla tai työpaikalla."

Moniko naista oli naisia?

Hesarissa tämä on toki vain pikkujuttu, koska miesten henki on halpa.

Jorma kirjoitti...

Vanhanen löi Halosen ylivoimaisesti medianäkyvyydessä

"Kun Turun yliopiston tutkijat laskivat kymmenen eniten julkisuutta saanutta poliitikkoa, joukkoon ei mahtunut yhtään naisministeriä.

"Näin oli siitä huolimatta, että hallituksen ministereistä valtaosa on naisia ja että toisaalta miesministereitä kymmenen näkyvimmän poliitikon joukkoon mahtuu viisi", tutkijat kirjoittavat.´"

Eiköhän tämä ole vain naispoliittikkojen etu, sen verran päin persettä ovat hommansa hoitaneet.