sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

Vaimonhakkaamisharrastus

Iltalehti: Sofi Oksasen seksismi on tuomittava!
Kirjailija Sofi Oksasen mukaan tyypillinen suomalainen mies ei osaa ilmaista tunteitaan kuin väkivaltaan turvautumalla (IL 24.11.)

Todellisuudessa kaikki tilastot ja tutkimukset osoittavat, että ylivoimainen valtaosa
suomalaismiehistä viettää täysin rauhanomaista elämää, joten tyypillinen suomalainen mies ei ilmaise tunteitaan väkivaltaisesti.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreen selvityksen mukaan naisten kuolleisuus henkirikoksiin on Suomessa Euroopan Unionin yhdenneksitoista korkein, kun miesten kuolleisuus henkirikoksiin on unionin seitsemänneksi korkein. Huomionarvoista tässä yhteydessä on, että Viron vertailukelpoiset henkirikosluvut ovat paljon suuremmat. Toisin kuin monissa muissa maissa, Suomessa tuomitaan yleisesti ja jyrkästi naisiin kohdistuva väkivalta.

Ikävä kyllä, miehiin kohdistuvan väkivallan kohdalla tilanne on toinen: tuoreen kyselyn mukaan jopa 40 prosenttia suomalaistytöistä pitää poikaystävän lyömistä hyväksyttävänä. Oksasenkin omaksuman mustavalkoisen ajattelun, jossa mies on aina väkivallantekijä ja nainen viaton uhri, veristä satoa tullaan niittämään vielä pitkään.

Pidän Oksasen valheellista väitettä törkeän seksistisenä, miesvihamielisenä ja äärimmäisen loukkaavana. Yllätyksettömästi maan johtavat tasa-arvoviranomaiset, jotka tässä taannoin niin kärkkäästi paheksuivat Audi-miehen mielipiteitä, ovat täysin hiljaa nyt, kun miehiä halvennetaan.

Juuso Erno, Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

VAKKA JA KANSI

Twilight

Filatov nurkkaus: Mitä yhteistä on nuorilla miehillä ja ikääntyneillä naisilla? (huom. sexy foto)
Nuorilla miehillä ja ikääntyvillä naisilla on toinenkin yhteinen nimittäjä. Ikävämpi nimittäjä. Vähemmän karismaattinen. Työttömyys.
Ja todellisuus
Seniorinaisille töitä, muille potkuja. Työttömien määrä on kasvanut kymmeniä prosentteja kaikissa sukupuoli- ja ikäryhmissä – paitsi yhdessä. Seniori-ikäisiä naisia oli huhtikuussa työttöminä 13 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. 55-64-vuotiaiden naistyöttömien joukko oli kutistunut 9000:een viime vuoden 11 000:sta.

12 kommenttia:

brunologi kirjoitti...

Twilight herättää näköjään sen verran sosiologista huomiota, että aiheen tutkimus ansainnee otsikon Ihmissudet ja tasa-arvo.

Jorma kirjoitti...

"Ollakseen diplomijokin hänen täytyi tietysti esittää julkisesti sopivaa suomalaisuuden mitätöintiä, ja sillä hänet sitten kastetaan kirkastettujen viisaitten joukkoon, ja siinä joukossa hänet otetaan vakavasti."

Tämä se on niin naurettavaa Suomessa. Minusta heikko itsetunto on juuri sellaisilla ihmisillä, joiden itseään ylentääkseen on mollattava muita. Mikä sitä paitsi tekee näistä suomalaisista suomalaisuuden ja suomalaisten kriitikoista muka parempia kuin kaikki muut suomalaiset? Suomalaisina he ovat tietysti itsekin samanlaisia sivistymättömiä, tuppisuisia, väkivaltaisia ja viinaanmeneviä juntteja, kuin he väittävät suomalaisten olevan.

En lainkaan vastusta yhteiskunnallisista ongelmista keskustelua. Epäilemättä ainakin viina ja väkivalta ovat jonkinlaisia ongelmia Suomessa, mutta leimakirveen heilutteulu ei auta näiden ongelmien käsittelyssä yhtään. Onhan nimittäin niin, että suomalaisten enemmistölle sen enempää viina kuin väkivaltakaan ei ole ongelma. Ongelmista täytyy puhua totuudenmukaisella tavalla, jotta niihin voitaisiin oikeasti puuttua.

Jorma kirjoitti...

"Toisaalta ikääntyvien naisten työttömyys kasvaa enemmän kuin miesten. Selitystä tähän on vaikeampi löytää."

Ei lainkaan. Ikääntyvät miehet kuolevat pois.

bmaad kirjoitti...

"Onhan nimittäin niin, että suomalaisten enemmistölle sen enempää viina kuin väkivaltakaan ei ole ongelma. Ongelmista täytyy puhua totuudenmukaisella tavalla, jotta niihin voitaisiin oikeasti puuttua."

Alkoholi voi toisaalta
kyllä olla ongelma niillekin, jotka juovat sitä vain joskus viikonloppuisin. Humalahakuinen kulttuuri kielii tabuista; ja liittyy siihen, ettei kansa osaa iloita elämästä, ts. juhlia ilman että tulevat humalaan.

Väkivaltakysymyksen suhteen
olet oikeassa. Hyvin harvat miehet edes suutuspäissään tekevät naisille mitään, mitä pitäisi käydä sairaalassa näyttämässä, ja nekin jotka tekevät ovat usein naisten preferoimia ryhmiä. Sadomasokismin kentällä esimerkiksi on havaittavissa liikaa naisia, jotka haluavat alistua siihen nähden mitä toisinpäin.

Jorma kirjoitti...

"Alkoholi voi toisaalta
kyllä olla ongelma niillekin, jotka juovat sitä vain joskus viikonloppuisin."

Voi olla. Sanotaanko, että erilaisia terveydellisiä yms. henkilökohtaisia ongelmia viina aiheuttaa useammille kuin äkkiä luulisikaan, ne vain voivat ilmetä viiveellä. tässä tapauksessa kyse oli enemmän sellaisesta alkoholin liikakäytöstä, joka aiheuttaa väkivaltaista käytöstä tai muita ihmissuhdeongelmia. Se ei ole todellisuutta kansan enemmistön kohdalla. Enkä nyt puhu mistään yksittäisestä ylilyönnistä, jolloin liikaa glögiä juonut työntekijä on sammunut firman pikkujouluissa kerran elämässään.

"Humalahakuinen kulttuuri kielii tabuista"

Tabuista niin. Kieltolakiajan karmaisevasta perinnöstä. Suhde alkholiin ei ole koskaan muodostunut normaaliksi holhousmentaliteetin vuoksi.

MikkoAP kirjoitti...

Ydinperhe tulee häviämään feministitohtorin mukaan:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1231955/Traditional-nuclear-family-broken-says-Government-advisor.html

MikkoAP kirjoitti...

I loved him more than any man:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1231872/I-loved-man-After-losing-dog-Wilfred-ANNA-PATERNAK-wonders-shell-feel-love-like-again.html

Homo kirjoitti...

MikkoAP, tuo koirajuttu olisi minusta vielä relevantimpi jos kyse olisi siitä kuinka koira on läheisempi ja parempi kuin ihmisnarttu. Esimerkiksi koirilla ei ole tapana purra ruokkivaa kättä. Osasyynä tähän lienee se, että niin luonnevikaiset yksilöt olisi varmaan lopetettu aika pian, mutta ihmisnartuille sallitaan kaiken maailman luonnevikainen käytös.

Syltty kirjoitti...

"Seniori-ikäisiä naisia oli huhtikuussa työttöminä 13 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. 55-64-vuotiaiden naistyöttömien joukko oli kutistunut 9000:een viime vuoden 11 000:sta."

Vaikkaukseni: työllisyys ei ole noussut, vaan entistä pienempi osa tuonikäisistä naisista kuuluu työllisiin -> työttömyysluvut laskevat.

Samaan törmätään kun päästään pois lamasta, työvoiman ulkopuolelle jättäytyvät palaavat työmarkkinoille, jolloin työttömyys ei tunnut millään laskevan vaikka työllisyys nousee.

Anonyymi kirjoitti...

Suhde alkholiin ei ole koskaan muodostunut normaaliksi holhousmentaliteetin vuoksi.

Hauska typo alkoholista puhuttaessa.. (-8

Tulee mieleen vahvasti päihtynyt herra, joka tuo kantansa ponnekkaasti esille, hehe.

Ihan noin mielenkiinnosta, mikä on 'normaali suhtautuminen alkoholiin'? Mitä on 'alkoholin kohtuukäyttö'?

Kun miettii ihmisen mahdollisimman luonnonmukaista ja terveellistä elämää, kuuluuko siihen mukamas alkoholi olennaisena osana? Miksi pitäisi kehoon laittaa solumyrkkyä voidakseen elää luonnollista elämää?

Ei vaikuta jotenkin totuudenmukaiselta, että koko aineeseen mitään 'normaalia' suhtautumista voisi ollakaan (tai sitten 'normaali' tarkoittaa 'normien mukaista', ja sehän on sitä että ostetaan viinaa ja humallutaan siitä)..

Oma suhteeni alkoholiin on se, että pysyköön se poissa minusta niin minä pysyn poissa siitä.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Kun miettii ihmisen mahdollisimman luonnonmukaista ja terveellistä elämää, kuuluuko siihen mukamas alkoholi olennaisena osana? Miksi pitäisi kehoon laittaa solumyrkkyä voidakseen elää luonnollista elämää?"

Jos kysytään länsimaisilta ihmisiltä yleensä, heille alkoholi on luonteva osa elämää, mutta on paljon ihmisyksilöitä, jotka huomaavat tämän ajatuksen
naurettavuuden.

Nimittäin sukupuolet ovat niin kaukana toisistaan, että alkoholista on tullut tietynlainen turruke yhteiseen seuranpitoon. Alkoholi auttaa kiljumaan ja huutamaan kovaa ja unohtamaan elämsätä puolia.

Kontrollinmenetyksen tarve. Kun ei Castanedan lukeminen kelpaa pannaan pää sekaisin alkoholilla ja huumausaineilla.

Jorma kirjoitti...

"Ihan noin mielenkiinnosta, mikä on 'normaali suhtautuminen alkoholiin'? Mitä on 'alkoholin kohtuukäyttö'?"

Käsittääkseni päihteiden käyttö, yleensä juuri alkoholin, on kuulunut tiiviisti ihmisyhteisöjen elämään jo ammoisista ajoista lähtien. Eurooppalaisten maiden kulttuurriin on olennaisena osana kuulunut viinin, oluen tai viinojen valmistus ja käyttö. Ihan siinä missä vaikkapa viljanviljely tai karjankasvatus. Alkoholin nostaminen jalustalle myönteisessä tai kielteisessä mielessä ei ole hyväksi.

Kohtuukäytöstä puhuttaessa olennaista on humalahakuisuuden ja tissuttelun välttäminen. Eihän jotain leivoksiakaan hotkita suuria määriä kerralla tai päivittäin. Tai jos niin tehdään, on käsissä ongelma.

"Kun miettii ihmisen mahdollisimman luonnonmukaista ja terveellistä elämää, kuuluuko siihen mukamas alkoholi olennaisena osana?"

Ihminen voi vallan hyvin elää onnellista ja tasapainoista elämää ilman alkoholia tai muitakaan päihteitä.