perjantaina, marraskuuta 20, 2009

Suomalaistytöt väkivaltaisia

Suomalaistytöistä lähes puolet turvautuu väkivaltaan ja Lähes joka toinen teinityttö käyttää väkivaltaa
Poikaystävän lyömistä piti hyväksyttävänä 40 prosenttia vastaajista.

Norjalaisyhtiöiden johdossa eniten naisia

satw_couples_by_humon.jpg

Who Knew I Was Not the Father?
He continued to feel that in all the ways that mattered, she was still his daughter, and he faithfully paid her child support. It was only when he learned that his ex-wife was about to marry the man who she said actually was the girl’s biological father that Mike flipped. Supporting another man’s child suddenly became unbearable.

Lisäykset: Monen teinitytön mielestä poikaystävää saa lyödä

LÄHES PUOLET TYTÖISTÄ KÄYTTÄÄ VÄKIVALTAA - "Bitch slap" tytöille tyypillinen väkivallan muoto
Fyysisistä väkivallan muodoista läpsiminen oli tyttöjen keskuudessa yleisin väkivallan muoto. Läpsimistä oli käyttänyt vähintään kerran kuukaudessa 24% kaikista vastaajista ja melkein puolet eli 49% väkivaltaan viimeksi kuluneen vuoden aikana turvautuneista tytöistä. Läpsimisen yleisyydestä kertoo myös se, että avovastauksissa merkittävimmäksi maininnaksi nousi esiin käsite "bitch slap". Tällä tarkoitettiin avokämmenellä lyöntiä poskelle. Tätä ei nähty varsinaisena lyömisenä, sillä se oli vastattu vielä erikseen avovastauksissa lyömisvaihtoehdon lisäksi. Vastauksissa läpsimistä myös vähäteltiin, eikä sitä näin ollen mielletty vakavana. Keskusteluryhmissä on noussut esiin samansuuntaisia mielipiteitä. "Tytöt eivät näe varsinkaan pojan läpsimistä vahingollisena, he oikeuttavat sitä sillä, että poikaa ei kuitenkaan satu, sillä poikahan on fyysisesti paljon vahvempi", kertoo projektissa nuorisokasvattajana työskentelevä Heini Lesojeff. "Läpsiminen nähdään myös "leikkinä", jota vastapuolen ei pitäisi ottaa liian vakavasti", mainitsee tutkija Eevastiina Gjerstad. Tytöt läpsivät myös toisiaan. Tähän voi johtaa haukkumisesta tai pilkkaamisesta alkanut riitatilanne, joka kärjistyy läpsimiseen. Töniminen oli lähes yhtä yleistä kuin läpsiminen. Sitä käytti kuukausittain 20% kaikista vastaajista ja 42% väkivaltaan turvautuvista tytöistä.

Fyysisen väkivallan lisäksi myös alistaminen ja nöyryyttäminen ovat olleet esillä Levottomat Tuhkimot -projektiin osallistuvien tyttöjen puheissa. Uhrin eteen mennään isolla porukalla ja vaaditaan häntä tilille sanomisistaan. "Nämä tilanteet sisältävät yleensä vahvasti alistavia tai nöyryyttäviä piirteitä, mutta eivät välttämättä suoranaista fyysistä väkivaltaa" kertoo Heini Lesojeff. Kaikista vastaajista lähes 10% ja väkivaltaan turvautuneista tytöistä 20% myönsi alistaneensa tai nöyryyttäneensä muita vähintään kerran viimeisen kuukauden aikana.

Esimerkiksi pettämisen vuoksi lyömisen näki kysymykseen vastaajista oikeutettuna yli 18%. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkijan Venla Salmen seurusteluväkivallasta (2009) tekemässä tutkimuksessa 9. luokkalaiset pojat kokivat väkivaltaa - myös fyysistä väkivaltaa - seurustelusuhteissaan enemmän kuin tytöt. Yhtenä syynä saattavat Salmen mukaan olla väkivaltaan liittyvät asenteet: "Naista ei saa lyödä" -normi on yhteiskunnassamme vahvasti esillä, mutta vastaavanlaista "miestä ei saa lyödä" -sääntöä ei ole. Samantyyppisiä asenteita on ilmennyt myös Levottomat Tuhkimot -projektissa.

14 kommenttia:

brunologi kirjoitti...

Varmaan Henkka huomasit, että Roisi kommentoi blogissaan New York "Beta" Timesin isyyshuijausjuttua tinkimättömään tyyliinsä, ryyditettynä reippaalla huorittelulla.

Jorma kirjoitti...

"Poikaystävän lyömistä piti hyväksyttävänä 40 prosenttia vastaajista."

Kiitos Suomen Amnesty! Kiitos Väestöliitto! Kiitos Suomen hallitus, eduskunta ja presidentti! Kiitos naistutkimus! Kiitos Tane! Kiitos STM! Kiitos naisjärjestöt!

Henry kirjoitti...

Hesarin kommenttiosastolta

Näin lausuu Heidi Hautala, feministi, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja, edellinen lakivaliokuunnan puheenjohtaja:
“Keskittymällä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, ei väheksytä muiden ryhmien kokemuksia vaan pyritään tehokkuuteen”

Ilmeisesti Heidin linjaukset perustuvat feministi-naistutkija- vuoden tieteentekijä Johanna Kantolan "tutkimustulokseen":
“Väkivalta ei lopu ennen kuin mies ottaa vastuun teoistaan ja lakkaa etsimästä syitä naisesta.
Myös yhteiskunnan olisi syytä lakata etsimästä syitä naisesta.
Väkivaltaisista naisista – marginaalisesta ilmiöstä – puhuminen vie huomiota pois tärkeämmiltä asioilta.”
http://www.ylioppilaslehti.fi/2004/05/2 1/kantola-hyvaksyttya-vakivaltaa/

Naisten väkivaltaisuuden tutkimusta on tietysti vastustettu raivokkaasti feministisissä naisjärjestöissä:
"Vihreät Naiset ry ihmettelee RAY:n avustusten jakoa
Vihreät Naiset ry on kiinnittänyt huomiota uuden, naisten aggressiota käsittelevän hankkeen laajamittaiseen tukemiseen.
Suomalaisen lähisuhdeväkivallan suurin ongelma on miesten naisiin kohdistama fyysinen väkivalta."

- Mutta lienee näin, että pelkästään tytöt ovat väkivaltaisia, kun heistä tulee naisia ja äitejä agressiot ja väkivaltainen käytös kaikkoaa vallan kokonaan !?

Ville kirjoitti...

Surullista luettavaa.

"Esimerkiksi pettämisen vuoksi lyömisen näki kysymykseen vastaajista oikeutettuna yli 18%."

He ovat varmaan valmiita oikeuttamaan lyömisen myös silloin kun ovat itse pettäneet!

[sarkasmi]
Pitäisi järjestää jotain kursseja, jossa yhtenä osa-alueena on lyönnin vastaanottaminen koska vaikuttaa olevan hämärän peitossa miltä väkivalta/lyönti/litsari tai "ei varsinainen lyönti" eli bitch-slap tuntuu. Voisi asennoituminen toisen lyömiseen muuttua nopeasti kun tietää miltä se tuntuu. Naisjärjestöt voisivat ottaa tämän asiakseen. Lyöjiksi niin naisia kuin miehiäkin. Ilmottaudun vapaaehtoiseksi antamaan bitch-slappejä.
[/sarkasmi]

bmaad kirjoitti...

"Läpsiminen nähdään myös "leikkinä", jota vastapuolen ei pitäisi ottaa liian vakavasti", mainitsee tutkija Eevastiina Gjerstad.

Kyseessä on myös sadomasokistisen seksuaalisuuden muoto. Harmi, etteivät uskalla sanoa tätä ääneen, koska haluavat säilyttää normiseksuaalisuutensa leiman dogmaattisessa kulttuurissa.

Kun tutustutte naiseen, pyytäkää bitchslappeja.

bmaad kirjoitti...

"Suomalaisen lähisuhdeväkivallan suurin ongelma on miesten naisiin kohdistama fyysinen väkivalta."

Epäilemättä. Ja Finnairin
lentäjälakossa suurin ongelma oli se, että lentäjät perheineen pakotettiin 5% palkanalennuksiin.

Homo kirjoitti...

Voi voi, ei löydy rynnäkkökivääreistäkään narttumalleja:

Puolustusvoimien kutsuntaneuvostossa työskentelevän Katja Adolphsonin mukaan alusvaatteiden puute on vain yksi esimerkki naisten kokemasta epäsuorasta syrjinnästä.

"Mitään (varusteita) ei ole suunniteltu naisille. Kaikki koot ovat liian suuria saappaista, suojaliiveistä ja paidoista olkahihnoihin ja rynnäkkökivääreihin", Adolphson sanoo.

Adolphsonin mielestä nykyistä parempi varustetarjonta voisi lisätä naisten kiinnostusta armeijaan. Tällä hetkellä armeijan henkilöstöstä viitisen prosenttia on naisia.

Henry kirjoitti...

"Mitään (varusteita) ei ole suunniteltu naisille."

Pinkki tankki olis ihan kiva.

Homo kirjoitti...

Helppohan se tankki on maalata, erikokoiset mallit voivatkin olla vähän kalliimpia järjestää:

Pink Tank in South London

Pink Tank
Tank


Pink peace tanks invade Amsterdam skyline

Homo kirjoitti...

Nartut huristelemassa pinkeillä tankeilla:

Osa 1

Osa 2

Homo kirjoitti...

Tuollainen pinkki tankki - tai edes panssaroitu miehistönkuljetusvaunu voisi olla muutenkin naisille hyvä shoppailemaan mennessä. Ei tarvitse pelätä parkkeeratessakaan, että tulee omaan kulkuneuvoon peltilommoja.

bmaad kirjoitti...

"Nartut huristelemassa pinkeillä tankeilla:"

Toivottavasti nartuilla on käsiraudat mukana tuolla tankissa, jos joku sattuu vaikka pääsemään sisään.

Homo kirjoitti...

Nainen huitoi miehiä veitsellä

Vortac kirjoitti...

Tuollainen pinkki tankki - tai edes panssaroitu miehistönkuljetusvaunu voisi olla muutenkin naisille hyvä shoppailemaan mennessä. Ei tarvitse pelätä parkkeeratessakaan, että tulee omaan kulkuneuvoon peltilommoja.

Niin, vaikka eipä se kyllä lisäisi naisten ajo- tai parkkeeraustaitoja. Joten siinäpä ei olisi sitten kukaan turvassa.. mutta pääasia toki, että nainen pääsee shoppailemaan liikenteen ja ärsyttävän pienten parkkiruutujen, kanttikivien tai ihmisten estämättä.

Malttaisivatkohan he tosiaan olla oikaisematta rakennusten läpi..

Houkutus parkkeerata suoraan ostoskeskuksen sisäpuolelle voisi olla monelle nuorelle pikku fasistille..öh, nuorelle naiselle liian suuri.

- Vortac