keskiviikkona, marraskuuta 11, 2009

Uudet Vihreät

Tänään julkisuuteen nousseen Vihreä Puolue -ryhmittymän puolueohjelmaluonnos löytyy Wikileaks-sivustolta.
Myös naiskysymys on tärkeä ekologian kannalta, ja se vaatii oman erityishuomionsa. Feministiset teoreetikot ovat pystyneet osoittamaan taidokkaalla tavalla eri sortavien rakenteiden välisiä piileviä yhteyksiä, jotka ovat merkityksellisiä erityisesti rakentaessamme yhteistyöpolitiikkaa vallankumouksellisten tahojen välille.

Rasistin Stereotyyppi (Journalisti-lehti) ja todellisuus (pdf)

Yllättävänä seikkana FEMAGE-tutkimuksessa paljastui suomalaisten naisten usein nuivaksi koettu suhtautuminen muualta muuttaneisiin naisiin. Muuttaneet valittavat yhteisen sisaruuden puutetta ja suomalaisnaisten piilotettua vihamielisyyttä. Moni ulkomailta kotoisin oleva haistaa alentuvuutta naisten suhtautumisessa itseensä. Syntyperäiset suomalaisnaiset pitävät itseään suvaitsevina mutta asenne ei aina toteudu käytännön vuorovaikutustilanteissa työpaikoilla, oppilaitoksissa ja asuinalueilla.

22 kommenttia:

Heettiläisen historian dosentti kirjoitti...

Hyvä että aiheesta on viimein tehty jotain tutkimustakin... Itse olen ollut jo pitkään huomaavinani, että ainakin nuorehkojen, akateemisten naisten "suvaitsevaisuus" on pääasiallisesti vain osa tietyntyyppistä lifestyle-meemiä.

Itsekin olen huomannut lähipiirini naisissa kovasti halveksuntaa varsinkin itämaisia naisia kohtaan - siitä huolimatta, etteivät he itse asiassa tunne yhtäkään ko. ihmisryhmän edustajaa.

Usein "suvaitsevainen" meininki näyttää nuorehkojen akateemisten naisten parissa suuntautuvan lähinnä jännittäviin ulkomaalaisiin miehiin... and I wonder why...

Lieneekö esim. Suomessa YHTÄÄN miestä, joka onnistuisi petkuttamaan itseään yhtä läpinäkyvällä tavalla ja silti uskomaan siihen silmät kirkkaina?

(... ja kai se nimimerkkikin sitten pitää ottaa...)

Jorma kirjoitti...

"suomalaisten naisten usein nuivaksi koettu suhtautuminen muualta muuttaneisiin naisiin."

Suomalaisnaiset suvaitsevat lähinnä muualta muuttaneita miehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo asia on räikeästi loistanut kaikkien nähtävissä, mutta siihen on ollut mahdotonta puuttua nykyisessä ilmapiirissä. Millainen meteli olisikaan mahtanut syntyä, jos Aasiasta olisi tullut Suomeen kymmeniä tuhansia nuoria naisia, joista enemmistö vain hengailisi asemilla etsien tilaisuutta harrastaa seksiä suomalaisten miesten kanssa.

Tapio Tuuri kirjoitti...

Suomalaiset naiset johtavat tämän maan ns. yleistä mielipidettä. Heidän suvaitsemisensa ykköskohteena ja melkeinpä ainoana kohteena ovat ulkomaalaiset eriasteisen tummat miehet sekä homot. Kaikki tätä asetelmaa uhkaavat ovat suomalaisten naisten vihollisia. Tämä oli helmi ja kiteytys pähkinänkuoressa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossapa tuli neljä niin osuvaa kommenttia,että ihan täytyy kompata.

Anonyymi kirjoitti...

http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ihmissuhteet/seksi/1373124/uusinta-miehen-pieni-penis/

Heiskala kirjoitti...

VIHERTULKUT, huijaa

Ilmaston erityinen lämpiäminen, "jääkiekkomailan" muotoisella käyrällä, on sitten muuten huijausta.

Tuli viimeksi pari päivää sitten mielenkiintoinen mot-ohjelma aiheesta: Ilmastomuutos peruttu.


:A]

Heiskala kirjoitti...

HS:

"Ministeriö päästäisi lapset lääketutkimuksiin vanhempiensa tietämättä

Alaikäiset saavat osallistua lääketieteellisiin tutkimuksiin vanhempiensa tietämättä, jos sosiaali- ja terveysministeriön valmistelema lakiuudistus menee läpi. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Alaikäiset saavat osallistua lääketieteellisiin tutkimuksiin vanhempiensa tietämättä, jos sosiaali- ja terveysministeriön valmistelema lakiuudistus menee läpi. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Lapset saavat itse päättää osallistumisestaan, ja vanhempien lupa tarvittaisiin vain, jos lapsi ei ole kypsä päättämään asiasta. Kypsyys jäisi tutkijoiden arvioitavaksi.

Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden heinäkuussa. Se on parhaillaan lausuntokierroksella."
Lapsen oikeuksien liiton lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle

antti heiskala

Anonyymi kirjoitti...

VihreäLiike:"Myös naiskysymys on tärkeä ekologian kannalta, ja se vaatii oman erityishuomionsa. Feministiset teoreetikot ovat pystyneet osoittamaan taidokkaalla tavalla eri sortavien rakenteiden välisiä piileviä yhteyksiä, jotka ovat merkityksellisiä erityisesti rakentaessamme yhteistyöpolitiikkaa vallankumouksellisten tahojen välille. "

Jööses. Ainahan sitä voidaan ottaa
radikaaleja tavoitteita kulttuurin murtamiseksi, mutta mikäli halutaan, että niitä arvostetaan pelkkä naisasian muistaminen
ei riitä. Tarvitaan realismia, ja havaintoja siitä, miten ihmiset saataisiin houkuteltua vähempään kulutukseen? Se ei todellakaan ole mikään sellainen asia, joka säädetään 20 miehen tai naisen liikkeestä käsin.

Vai onko tarkoituksena rakentaa vastentahtoinen kommunismi ja köyhäilyunioni, jossa ihmiset alkavat rahan sijasta kerätä käpyjä tai
oravannahkaa? Ennemmin kannattaisi luoda tavoitteet ja visiot maailmasta, jossa ihmiset viihtyisivät ilman materiaalin haaskausta.

Turhaan ei vihreiden
kannattaisi vaivautua. Kannattaa tosissaan myöskin miettiä, miten saamme ihmiset viihtymään siinä luontoparatiisissa? Olemmeko valmiit murtamaan ihmisen itsekkyyden toista vastaan, tai materiaa kohtaan, ennenkuin lopetamme suurimman osan kulutuksesta?

Naiset uusintavat itse
itselleen yhteiskunnan sortavia rakenteita, jotka sortavat myös miehiä ja uskoakseni tämän faktan ollessa voimassa ei ole mahdollista siirtyä minkäänlaiseen
eko/luontoyhteiskuntaan, koska kukaan ei halua.

Nykyisinhän kaikki miehet tarvitsevat statusta (aineellisia ominaisuuksia) ja naiset pröystäileviä kuluttajamiehiä, joista valkata paras, tämän vuoksi kierrämme ja kulutamme luontoa hullun lailla, koska emme viihdy toistemme kanssa.

Luonnon säästäminen
edellyttää paikallisuutta ja paikallisuuteen kuuluu se, että kaikki palvelut ovat lähellä, saavutettavissa jalan, polkypyörällä tai korkeintaan julkisella. Rohkenen väittää, että myös sukupuolisen tyydytyksen tulee olla miehen kuin miehen saavutettavissa kotikonnuilla, ennenkuin Thaimaan lennot voidaan lopettaa.

Lopettaaksemme matkailun meidän on päästävä eroon hajonneista kulttuureista, valtioista, jotka vetävät ihmisiä puoleensa eri puolilta maapalloa, ja saatava aikaan sellainen tilanne, ettei mikään kolkka maailmassa ole toista mielenkiintoisempi niin, että sinne olisi kenelläkään kauheasti kiinnostusta
matkustaa. Matkustaminen voitaisiin tällöin rajoittaa esimerkiksi 250 kilometrin säteelle
ja poikkeustapauksissa pidemmällekin.

Yksityisautoja ei tarvita,
vaan yksi vaihtoehto on sallia autoradat, jossa vuokratulla autolla voi käydä päästelemässä tai nauttia autoilun mukavuuksista.
Väittäisin, että useimmiten autolla lähdetään ajamaan lähinnä sen autoilun mukavuuden vuoksi plus tietenkin siksi, että työajat ovat kohtuuttoman pitkät ihmiselle, jolla on kuitenkin vain junttiresurssit tässä elämässä. Vuorokaudessa on junttimaisen vähän tunteja ja jos puolet siitä menee tarpeettomaan työskentelyyn ja siirtymisiin niin ihmisjuntti ei ehdi tehdä riittävästi muita asioita, esimerkiksi huolehtia
lähimmäisistään.

Lisäksi tuossa vihreiden
selonteossa kerrottiin lentomatkustamisen saasteista vääriä tietoja.
Saastuttavin liikkumismuoto on edelleen henkilöautoilu, koska henkilöautoja on niin paljon. Lentomatkustaminen tuo vain 4% maapallon saasteista, henkilöautot huomattavasti enemmän. Näin ollen nitistäminen tulee aloittaa yksityisautoista. Kenellekään ei pidä antaa oikeutta yksityisautoiluun ja julkisen liikenteen tulee kattaa kaikki runkoreitit harvennetuin väliajoin aamusta yöhön. Julkisen liikenteen käyttö voisi olla ilmaista, mutta matkustajan tulisi kuskille kertoa autoon noustessaan syy linjurin käyttöön. Tämä lisäisi paineita olla käyttämättä julkista liikennettä
turhan usein.

Mutta ennenkaikkea:
jos halutaan ihmisten pysyvän
paikoillaan ekologisesti, naisten on avattava haaransa miehille.
Baarikeskittymiä ei tarvita, koska jokaisessa torpassa asuu joku nainen, jolla on aikaa kenelle tahansa miehelle.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Kohtahan voidaan vaikka 7-vuotiaille pojille koulussa tarjota osallistumista ympärileikkaustutkimukseen ja mainostaa sitä vaikka peniksen puhtaudella. Poika tuleekin sitten vanhemmat yllättäen koulusta kotiin penis silvottuna...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

http://multigrainknackebrod.blogspot.com/2009/11/yleisesti-hyvaksyttava-tapa.html

Anonyymi kirjoitti...

HS: "Ministeriö päästäisi lapset lääketutkimuksiin vanhempiensa tietämättä

Alaikäiset saavat osallistua lääketieteellisiin tutkimuksiin vanhempiensa tietämättä, jos sosiaali- ja terveysministeriön valmistelema lakiuudistus menee läpi. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Lapset saavat itse päättää osallistumisestaan, ja vanhempien lupa tarvittaisiin vain, jos lapsi ei ole kypsä päättämään asiasta. Kypsyys jäisi tutkijoiden arvioitavaksi.

Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden heinäkuussa. Se on parhaillaan lausuntokierroksella."


Homo: "Kohtahan voidaan vaikka 7-vuotiaille pojille koulussa tarjota osallistumista ympärileikkaustutkimukseen ja mainostaa sitä vaikka peniksen puhtaudella. Poika tuleekin sitten vanhemmat yllättäen koulusta kotiin penis silvottuna..."

Lasten parhaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Lindex suututti ruotsalaiset: mallisto vain hoikille

fascia kirjoitti...

Ei sviddu noi ryhmittymän tyypit on pihalla elämästä :D

Homo, ei tarvitse pelätä että tuollaista tutkimusta koskaan tehtäisiin.

Anonyymi kirjoitti...

fascia, ehkä esimerkkini oli vähän kärjistetty, mutta jos lakimuutos koskee lääketieteellistä tutkimusta (eikä pelkkää lääketutkimusta), niin miksei tuollainenkin jossain vaiheessa tulla eteen?

Mitä tulee sitten lääketutkimukseen, niin kannattaa muistaa, että huonolla onnella lääketutkimuskin voi osoittautua hengenvaaralliseksi. Ihmetyttää kyllä, että miksi lapset pitäisi saada väkisin tutkimuksiin ilman, että vanhemmilta edes kysyttäisiin. Luulisi, ettei kysymisessä olisi liian suuri vaiva, jos on rehelliset aikeet mielessä.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Lääketieteellisen tutkimuksen verukkeella saatettaisiin myös puolustella poikien penisten silpomista tapauksissa, joissa toinen vanhempi vastustaa silpomista, mutta toinen vanhemmista esimerkiksi uskonnollisista syistä kannattaa. Hieman samaan tapaanhan esimerkiksi Japani lahtaa tolkuttomasta valaita muka tieteellisen tutkimuksen nimissä.

Ja on syytä muistaa, että PubMed on täynnä erilaisia (alaikäisilläkin) tehtyjä ympärileikkaustutkimuksia ja lisää tulee koko ajan.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

PS. Osallistun itse jossain määrin "sivusta" lääketieteellisten tutkimusten tekemiseen työssäni. Itse tuskin suostuisin näihin tutkimuksiin koekaniineiksi, vaikka joskus onkin esitetty suoraan minullekin tällainen pyyntö, kun tutkittavista on ollut pulaa.

Joskus nuorempana itse asiassa ilmoittauduin vapaaehtoiseksi erääseen tutkimukseen, mutten tullut valituksi vaikka muistaakseni luovutin verinäytteen. Enää tuskin olisin kovin helpolla valmis suostumaan koekaniiniksi kovinkaan automaattisesti. Joissain yksittäisessä tutkimuksessa, jonka koen riittävän kiinnostavana/hyödyllisenä ja/tai henkilökohtaisten riskien (myös mahdolliset tietovuodot, joita valitettavasti esiintyy - myös viranomaisten taholta) ja vaivojen olevan riittävän alhaiset, voisin asiaa ehkä vielä harkita.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

En kuitenkaan halua liikaa pelotella henkilöitä, jotka haluavat osallistua tutkimuksiin. Etenkään sellaisiin tutkimuksiin, joissa suurimmat riskit ovat tietovuotoriskejä.

Viittasin tuolla viranomaisvuotelulla mm. siihen kuinka esimerkiksi ulkomailta on esimerkkejä siitä, että kuinka alunperin jotain tiettyä tarkoitusta varten kerättyä tietoa tai näytettä onkin myöhemmin hyödynnetty aivan toiseen tarkoitukseen ja jopa tutkimushenkilön suoraksi haitaksi. Aina kyseessä ei ole edes ollut lääketieteellinen tutkimus, vaan rikostutkinta.

Esimerkiksi kuulemma tämän ruotsalaisen narttuministerin hengiltä puukottaneen miehen tapauksessa hyödynnettiin sitä, että kaikilta vauvoilta oli kerätty jonkin asian tutkimista varten aikoinaan DNA/verinäyte. Ja sitten tuon puukkohippasten jälkeen tekopaikalta tms löydetyn tekijän veren DNA:ta verrattiin sitten vauvoilta aikanaan eristettyihin näytteisiin tai näytteistä mitattuihin DNA-pätkien ominaisuuksiin.

Samoin kun nyt Suomessa viranomaiset ovat innolla haluamassa kerätä yhä useammalta mihinkään rikokseen syyllistymättömältä hengeltä sormenjäljet, olen aivan varma että tämä on vain päänavaus. Pian "huomataan", että kyllähän tätä sormenjälkirekisteriä voidaan käyttää paljon muuhunkin kivaan kuin mihin alunperin sovitaan ja alkuperäisistä vakuutteluista huolimatta rekisteriin tulee olemaan pääsy yhä vähäpätöisemmissä asioissa. Ja sitten joku Paavo Lipposen hengenheimolainen luultavasti vielä lähettää ilmaiseksi jonkinlaisena lahjana sen rekisterin Yhdysvaltoihin tms.

Ja sama tietenkin koskee kaikenlaisia teletunnistetietoja yms ällöttävää.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä uutinen tuosta narttuministerin puukkohippailujutun DNA -käänteestä:

Biobank Helps Sweden ID Tsunami Victims

...
The biobank, called PKU, contains blood samples from almost every person born in Sweden since 1975, the year it was created, purely as a medical resource.

Blood tests had long been used to detect five rare diseases that can be easily treated if discovered early, said Ulrika von Doebeln, head of the PKU laboratory at the Karolinska Sjukhuset in Huddinge, south of Stockholm.

The samples were stored so doctors could go back and later check whether a person's disease could be traced to a fetal stage, she said.

Only those who specifically ask not to be put in the biobank are left out.

But as police rely increasingly on DNA samples to catch crooks, the biobank has lately raised concerns about privacy. In 2003, police were given access to the blood sample of Mijailo Mijailovic when he was their leading suspect in the fatal stabbing of Foreign Minister Anna Lindh.

Police matched Mijailovic' blood sample with DNA found on the crime scene, which helped prosecutors build their case against him. Mijailovic, faced with the DNA evidence, later confessed.

While Swedes were relieved to see the crime solved, the hospital's decision to grant police access to the biobank drew wide criticism and concerns it could regularly be used against citizens suspected of crimes.

While a law from 2003 states that hospitals' biobanks should only be used for medical research, police and the hospital said the country's penal code superseded that law and granted police access.

"I thought that was highly unfortunate," said Burman, adding that a clarification of the law concerning biobanks is expected this year, which will likely bar police from using it for criminal investigations.

"We don't want to open the PKU-register to the police," she said. "This is just about helping parents getting their kids home."

When media reported on the police's use of the biobank against Mijailovic, hundreds requested to have their samples destroyed. Since then, 533 people have been taken out of the biobank, von Doebeln said.
...

En sitten tiedä miten tuolle laille on käynyt. Jos sellainen on saatu aikaiseksi, niin en usko sen olevan kuin korkeintaan tilapäinen hidaste/este pidemmän päälle.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ja jos kommenttini kuulostavat kyynisiltä ja vainoharhaisilta, niin tässä vielä vähän jatkoa:

Norja luovuttaa kansalaistensa henkilötiedot CIA:lle

Ruotsin televisio SVT raportoi, kuinka Norja ja Yhdysvallat ovat valmiit allekirjoittamaan historiallisen sopimuksen, joka antaa amerikkalaisille lähes rajoittamattoman pääsyn norjalaisten henkilötietoihin. Sopimuksesta on neuvoteltu seitsemän vuotta, ja sen perusteella CIA ja muut amerikkalaiset tiedusteluorganisaatiot saavat haltuunsa norjalaisten sähköpostiosoitteet, matkustushistorian, kännykkänumerot sekä heidän netinkäytöstään kerätyn ja tulevaisuudessa kerättävän tiedon. Norjan tietosuojaviraston johtaja Georg Apenes luonnehtii amerikkalaisten tiedonjanoa 'kyltymättömäksi'.

Homo

Vortac kirjoitti...

Ja jos kommenttini kuulostavat kyynisiltä ja vainoharhaisilta, niin tässä vielä vähän jatkoa..

No eivät kyllä minun silmissäni ainakaan vaikuta.. :)

- Vortac

Heiskala kirjoitti...

"Laki lääketieteellisestä tutkimuksesta annetun lain muuttamisesta"


ote lakiesityksestä:


" 2 luku

Ihmiseen kohdistuva lääketieteellinen tutkimus

8 §

Alaikäinen tutkittavana
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Jos alaikäinen ikäänsä, kehitystasoonsa sekä sairauden ja tutkimuksen laatuun nähden kykenee ymmärtämään tutkimuksen tai tutkimustoimenpiteen merkityksen, riittää siihen hänen tietoon perustuva kirjallisen (sic!) suostumuksensa."


lakiesitys:

http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=42736&name=DLFE-10181.pdf


...

Laiton juuri vähän lisää palautetta, nyt myös Päivi Kaartamolle, joka on tästä ilmeisesti vastuussa yhdessä ministerityttöjen kanssa.

paivi.kaartamo@stm.fi
liisa.hyssala@eduskunta.fi
paula.risikko@eduskunta.fi