keskiviikkona, joulukuuta 02, 2009

Marinoitu

Väkivallan marinoimat

My generation created the sexual revolution - and it has been wrecking the lives of women ever since

Jossain se irvihammastasa-arvosusi lammasten vaatteissaan ulvahtaa

12 kommenttia:

MikkoAP kirjoitti...

Johanna Korhosen uusimmalla aivopierulla on sentään se hyvä vaikutus, että se on taas yksi naula lisää hyysärin arkkuun.

Heiskala kirjoitti...

Vuoden 2009 feministi on huolestunut myös lapsiin kohdistuvasta väkivallasta ja vaatii, että väkivallasta puhutaan nimenomaan sukupuolittuneena ilmiönä. Suomi on läntisen Euroopan väkivaltaisin maa, jossa naiset hakkaavat ja tappavat lapsia ja omia puolisoitaan läjäpäin. Silti ei saisi sanoa, että feministinainen lyö – ja kun sitä ei saa sanoa, mikään ei muutu! Totuus on, että Suomen väkivaltaiset feministit tarvitsevat apua, eikä heitä voida auttaa, ennen kuin on tunnustettu tosiasiat!

Muun väittäminen on sama kuin väittäsi, että orava ei ole eläin.

Heiskala kirjoitti...

The Second Closet: Domestic Violence in Lesbian and Gay Relationships:
A Western Australian Perspective

Some studies also suggest that the rate of violence is higher in same sex relationships. A 1985 study of 1109 lesbians by Gwat-Yong Lie and Sabrina Gentlewarrier reported that slightly more than half of the respondents indicated that they had been abused by a female partner.[24] Coleman, in a 1990 study of 90 lesbians reported that 46.6% had experienced repeated acts of violence. Finally, Ristock's study of 113 lesbians reported that 41% said they had been abused in one or more relationships

http://www.murdoch.edu.au/elaw/issues/v3n4/vickers.html

:a/

Ville kirjoitti...

Korhonen: "Kirjailija Sofi Oksanen sai viime viikolla joka puolelta turpaan, kun sanoi Tanskan televisiossa jotain suomalaisten väkivaltaisuudesta.

Ai perkele kuinka me tosisuomalaiset suututtiin, kun tommonen akka puhuu meistä paskaa. Nyt pitäis pimulle antaa oikein isän kädestä!

Keskustelu oli täsmäesimerkki siitä, mistä pitikin puhua: väkivallan kulttuurista. Oksasen mainitsemat perheissään väkivaltaiset miehet ovat vain yksi näyte suomalaisten monipuolisesta väkivaltaosaamisesta."

Mistä Korhonen on lukenut, että Oksaselle ollaan antamassa isän kädestä, kirjaimellisesti, toisin sanoen pahoinpitelemässä?

Kursivoituina onkin sitten se Oksasen möläytyksen ongelma, jota, ja sen nostattamia vastauksia Korhosen on näköjään vaikea ymmärtää. Oksanen puhui suomalaisten (=koko kansa, nuoret/vanhat, ja molemmat sukupuolet, kaikki) väkivaltaisuudesta ja kaataa kaiken miesten niskaan. Kenellekään tuskin jää epäselväksi kun puhutaan "perheissään väkivaltaisista miehistä", mitä väkivallalla tarkoitetaan, lyömistä.

Korhonen kyllä puhuu "suomalaisten monipuolisesta väkivaltaosaamisesta", mutta ei pääse edes samalle viivalle kuin Oksanen vaan luettelee listan epäsuotavaa käytöstä alkaen huutamisesta. Hän ei myöskään mainitse esim. naisten väkivaltaisuutta tai äskettäin uutisoitua teinityttöjen väkivaltaisuutta (parisuhteessa), jotka olisivat lähempänä Oksasen tarkoittamaa väkivaltaa.

Loppu onkin sellaista väkivallan kulttuurin todisteluyritystä, että laajempaa ei olekaan pitkään aikaan nähty ja tuskin nähdäänkään. "Väkivallan kulttuuri ... Johtaja ei viitsi tervehtiä." Voi perkele sentään! (Anteeksi, taisin nyt olla vähän väkivaltainen lukijaa ja Korhosta kohtaan.) Ei puuttunut kuin se, että väkivallan kulttuuri olisi määritelty pahoinpitelyksi ja siten rikokseksi. Olisi ottanut edes esille oikein lehdessä kokosivun ilmoituksella piilomainostetun tappelun jääkiekko-ottelussa.

Tuohon nojaten voi todeta, että Oksasen kommentti oli itsestään selvä osa väkivallan kulttuuria.

Ai että mikä mediahaloo saataisiinkaan aikaan, jos Oksasen kaltainen kulttuuri-ihminen kertoilisi suomalaisten väkivaltaisuudesta vaikka Ruotsin tv:ssä antaen esimerkin perheissä lapsiaan ja miehiään hakkaavista ja tappavista naisista! Korhosen kolumnissa oli aivan toinen sävy ja siinä tuskin jaariteltaisiin johtajasta kuka ei tervehdi.


Härkösen kirjasta Ei kiitos on tehty teatterisovitus, linkin takana "arvostelu": Naisen kiima on koomista

Koska käännetään sukupuolet -leikki on hauskaa, on alla oleva hieman muunneltu ote arvostelusta.

Miehen halu näyttäytyy sovituksessa lähinnä huvittavana. Toisaalta nainen se vasta naurettava onkin, kun pihtaa pilluaan.

Tämän voi helposti kuvitella olevan yleisempää kuin pihtaava mies.

Matti Meikäläiselle on annettava täydet pisteet uskalluksesta lähes aggressiivisesti seksiä vaativana, epätoivoisena leijonamiehenä, joka ei suostu tuntemaan syyllisyyttä syrjähypystään.

Heiskala kirjoitti...

"General results indicate that 47.5% of lesbians and 29.7% of gays have been victimized by a same-sex partner. Further, lesbians reported an overall perpetration rate of 38% compared to 21.8% for gay men. "


"A critical review is made of feminist analyses of wife assault postulating that patriarchy is a direct cause of wife assault. Data are reviewed from a variety of studies indicating that (a) lesbian battering is more frequent than heterosexual battering"

http://fathersforlife.org/feminism/female_dv_1.htm

Jorma kirjoitti...

How having two mothers may be the key to a longer lifespan

Homo kirjoitti...

Kun kerran Suomi on narttujen mukaan niin väkivallan kyllästämä, niin pitäisiköhän Suomessakin ryhtyä tämänkaltaiseen?:

Elatusavuksi sinko

VX kirjoitti...

Jaa-a, uskaltaakohan tässä enää blogata ollenkaan. Miltei poikkeuksetta kun täräytän tekstini verkkoon, niin siitä muutaman päivän sisällä ilmaantuu x määrää samansuuntaisia mutta siloiteltumpia tekstejä.
Näemmmä Rysä ja Luoma on lähteneet samalle jotokselle mitä mie löin nyrkkiä pöytään viime perjantaina :-P
Ihan vapaasti, lienee alkaa olemaan vimoset hetket heitää sellainen turhanpäiväinen herrasmiesmäisyys mäkeen ja alkaa kohdella noita käkättäjiä niinkuin teoistaan vastuullisia aikuisia.
Se on sitten sivuseikka onko heistä sitä kestämään.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Tällaisia huomioita miesaktiiveille.

http://www.hs.fi/keskustelu/Virtahepo+Suomen+tasa-arvokent%E4ll%E4/thread.jspa?threadID=218136&Submit=Jatka

HS on näemmä keskustelu avaus "virtahepo tasa-arvo kentällä" liittyen Johanna Korhosen kolumniin.

Tiedelehden vapaa sana ja psykologia osastolla on näemmä kanssa menossa keskusteluja.

Samoin IL vaaliteema osastolla nöemmä aletaan hyvissä ajoissa lobbaamaan vaaliteemoja. Laihdutus osastolla on naissivari nostettu lahdutusteemaksi.

Ellien kahvitunnilla myös samaa teemaa ... ja onhan noita näemmä muillakin foorumeilla, joissain on jo kymmeniä tuhansia lukijoita eli ei niitä tänne kannata edes mainita -ne pysyvät itsestäänkin esillä.

Noihinhan ketjuihin mielestäni voi aina silloin tällöin heittää jotain, niin pysyy asia tapetilla. Aika moni niistä taitaa vielä olla sellainen että nousee ylös niihin kommentoidessa? (paitsi HS)

TSEMPPIÄ. TASA-ARVOKUNNIAAN.

Anonyymi kirjoitti...

Jos et uskalla blogata, kun tekstejäsi voidaan lainata, jätä blogaamatta. Kirjoita yksityiseen päiväkirjaasi, sieltä tuskin kukaan ilkeä bloggaaja tulee kopioimaan tekstiäsi ja näyttämään typeryyttäsi muidenkin nähtäväksi.

Naiset ovat niin herkkiä (loukkaantumaan/suuttumaan/pelästymään/kontrolloimaan jne.), eivät he todellakaan pärjää miesten hommissa, jos jo heidän tekstinsä kopiointikin saa tuollaisia pelkoreaktioita aikaiseksi..

Bloggaa ja kestä se tai nainen, tai lopeta bloggaus! Mutta älä kitise, että tekstiäsi lainataan.. niin muidenkin tekstejä aina lainaillaan, se on ihan luvallista, kun julkaiset ne internetissä, joka vastaa sanomalehden tapaista julkista foorumia.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Ai että mikä mediahaloo saataisiinkaan aikaan, jos Oksasen kaltainen kulttuuri-ihminen kertoilisi suomalaisten väkivaltaisuudesta vaikka Ruotsin tv:ssä antaen esimerkin perheissä lapsiaan ja miehiään hakkaavista ja tappavista naisista! "

Niin, taikka perättömiä
raiskausilmoituksia väsäävistä nuorista naisjuopoista, tai isistä perättömiä insestisyytöksiä väsäävistä, lapsen tapaamisoikeutta rajoittavista arvonsatuntevista ex-vaimoista.

Sofi Oksanen on hyvä esimerkki pikkusieluisesta julkkis-kirjailijasta, joka saa julkaista kirjojaan ja olla äänessä pitkälti ihan sukupuolensa
pohjalta. Samantyyppistä jutskaa vääntävä mies käännytettäisiin ulos kustantamon porteilta. Ihan naurettavaa toimintaa.

Ostakaa Sofille Audi. Valtio maksaa.

Heiskala kirjoitti...

Kirje isoon jakeluun: Tämä on nähtävä:

Sohvi-täti ilmaisee estyneitä tunteitaan

:a]