tiistaina, joulukuuta 01, 2009

Oikeutettu vastareaktio

HS: Miesten vastareaktio Oksasen lausumiin on oikeutettu
Olli Rysä

Sofi Oksanen sanoi Tanskan televisiossa, että "tyypillisellä suomalaismiehellä ei ole kieltä tunteidensa ilmaisemiseen, joten hän korvaa sanojen puuttumisen väkivallalla" (HS Kulttuuri 25. 11.).

Stereotyyppisesta leimaamisesta syntyy yleensä vastareaktio. Tätä vastareaktiota on mediassa sittemmin paheksuttu "myrskyksi vesilasissa" (Mikko Lehtonen, HS Kulttuuri 29. 11.) ja luonnehdittu Oksasen väittämän olevan "totuus". On myös puolustettu Oksasen oikeutta sananvapauteen.

On selvää, että länsimaisessa sivistysvaltiossa tulee olla vapaus lausua mielipiteensä – vaikka sitten vähän typerämmätkin sellaiset. Haluan kuitenkin yhtä lailla puolustaa suomalaisten miesten oikeutta vastata Oksasen yleistävään, perusteettomaan ja hyökkäävään lausumaan.

Mielestäni Oksasen lausuma on selkeästi perusteeton, koska enemmistö suomalaisista miehistä – siis Oksasen mukaan tyypilliset suomalaiset miehet – ei toki käytä väkivaltaa tunteidensa ilmaisemiseen. Näin ollen vastareaktio on mielestäni ollut vallan oikeutettu.

Otaksun, että esimerkiksi suomalaisten naisten, maahanmuuttajien, seksuaalivähemmistöjen tai vammaisten yleistävä leimaaminen tiedotusvälineissä saisi myös aikaan oikeutetun vastareaktion.

The Tiger Woods Effect

Fay Weldon: Feminism has made women into wage slaves, just like men

The Myth of Women’s Oppression

Another 101 Fact: There is no such thing as reverse sexism

'End of nuclear family' forecast

25 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Haluan kuitenkin yhtä lailla puolustaa suomalaisten miesten oikeutta vastata Oksasen yleistävään, perusteettomaan ja hyökkäävään lausumaan."

Näin juuri.

"Otaksun, että esimerkiksi suomalaisten naisten, maahanmuuttajien, seksuaalivähemmistöjen tai vammaisten yleistävä leimaaminen tiedotusvälineissä saisi myös aikaan oikeutetun vastareaktion."

Jos näistä ryhmistä edes vitsailee, saatikka että esittäisi mitään syytöksiä, niin päivät ovat luetut. Lehdistö HS:n johdolla aloittaisi ajojahdin, jonka jälkeen lausuntojen esittäjän ura olisi ohitse.

Jorma kirjoitti...

"men are much less likely than in the past 60 years to be living in the same household as their children".

Tähän on tultu. Lapset tästä kärsivät.

Jorma kirjoitti...

"Women can certainly be prejudiced or discriminatory against men (which is not acceptable either) but they cannot be sexist or “reverse sexist” simply because they lack the institutional power to systematize their prejudice against men."

Uskomatonta tuubaa. Naisilla on valtaa vaikka kuinka, etenkin tasa-arvoasioissa.

Hellenti kirjoitti...

"'Women can certainly be prejudiced or discriminatory against men (which is not acceptable either) but they cannot be sexist or “reverse sexist” simply because they lack the institutional power to systematize their prejudice against men.'

Uskomatonta tuubaa. Naisilla on valtaa vaikka kuinka, etenkin tasa-arvoasioissa."

Minusta suurin ongelma kyseisessä artikkelissa oli lähtöoletus, että valta jotenkin liittyisi rasismiin ja seksimiin. Kyseinen lähestymistapa ei kestä tarkempaa tarkastelua ja en nopealla vilkaisulla löytänyt yhtään muuta määritelmään, jossa esim. rasismiin olisi liitetty vallan määrite.

Olettakaammekin kaksi länsimaalaista koditonta, toinen tumma ja toinen valkoinen. Väittävätkö kirjoittajat oikeasti, että jos molemmat halveksivat toistensa rodullista taustaa, vain valkoihoinen on rasisti? Ilmeisesti hän on jollain oudolla linkillä valta-asemassa kyseisessä tilanteessa, koska oletusarvoisesti eläisimme pääosin valkoisten asuttamassa valtiossa.

Aluksikaan tällaisia asioita ei voi viedä ryhmätarkasteluun, jossa kaikki yksittäiset henkilöt päästetään raskaan määritelmän alta, jollain puolivillaisella verukkeella. Toisekseen vallan liittäminen koko määritelmään on lähinnä typerryttävää. Ei valta liity näihin määritelmiin mitenkään. Jos ihminen osoittaa rasismin tai seksismin piirteitä, hän on rasisti ja seksisti oli kohde sitten valkoihoinen miesjohtaja tai ei.

Homo kirjoitti...

Mihinköhän rahat menivät - meikkeihin?:

Rehtoritar kavalsi oppilailta tuhansia euroja - tunnusti

...
Kaupunki esittääkin poliisille sovintomenettelyä.
...

Homo kirjoitti...

Onko kyse rasismista, kun mustat polttavat ulkomaalaisia mustia hengiltä?

MikkoAP kirjoitti...

Muistaakseni joku aika sitten tehtiin tutkimus, missä kaikkien muukalaisvihamielisimmät maat ovat. Afrikan maat olivat hyvin edustettuina.

Täytyy jostain etsiä se tutkimus.

Homo kirjoitti...

Ihana kuva taas Jutska-tädistä.

vortacc kirjoitti...

Väittävätkö kirjoittajat oikeasti, että jos molemmat halveksivat toistensa rodullista taustaa, vain valkoihoinen on rasisti..

Huonostipa olet poliittisen korrektiuden manuaalisi lukenut.. (-8

Nythän on niin, että vain valkoihoinen voi olla rasisti, ja vain mies voi olla seksisti.

Kaikille muille näkökannoille vallanpitäjät, naiset, femakkorakenteet yms. ovat täysin sokeita, yhteiskunnasta nyt puhumattakaan. Varsinainen 'yhteis'kunta, kun puolet koko porukasta poljetaan jalkoihin ja jätetään vailla mitään vaikutusmahdollisuuksia mihinkään, edes omaan kohtaloonsa.

- Vortac

Heiskala kirjoitti...

Vihreät miehet ry


"At Vihreä Lanka we work very hard behind the scenes"

Yritin laittaa uusimmat lapsiin kohdistuvan väkivallan tilastot ( Lapset henkirikosten uhreina 2003-2007 ) esiin myös Vihreän langan keskusteluun, tässä tulos:


Your posting on Vihreä Lanka from 88.115.38.239 has been automatically flagged by our spam filters as being inappropriate for this website.

At Vihreä Lanka we work very hard behind the scenes to keep our web pages free of spam. Unfortunately, sometimes we accidentally block legitimate content. If you are attempting to post legitimate content to this website, you can help us to improve our spam filters by emailing the following information to a site administrator:

Report spam filter error.Here you have something that was "inappropriate" for "Vihreät":
Jeff Hearnin palkinto / Vihreästä langasta (sensuroitu)

:a/

Homo kirjoitti...

Milläköhän tämäkin oli ansaittu - munasarjojen omistamisella?:

Pauliine Koskelo saa Valkoisen Ruusun suurristin

Homo kirjoitti...

Isä bitch släppäsi lastaan sivullisten nähden

Homo kirjoitti...

Saudi judge says it’s OK to bitch slap your wife

Ja Suomessa femakot taas julistavat, että nainen saa bitch släpätä miestä tai lasta.

Heiskala kirjoitti...

"Pauliine Koskelo saa Valkoisen Ruusun suurristin"

Tuo tyyppi saa siis korkeimman kunniamerkin, ilmeisesti on suostunut Tarjan mieliksi olemaan noudattamatta lakia.

Homo kirjoitti...

Saudi Sharia Judge: Slap the Bitch.....

Ihan hyviä kommentteja kirjoitukseen, kuten:

...
Hold on, hold on. I think that is a point for sharia law, not against it. It would be nice to see women get a healthy dose of what men have had to put up with for... for way too long. I am sure men would abuse this, like women do today, but the term would be different. I think it would go, "The witch is dead, the witch...".

And, to get no children, no money, and just a boot (from behind), plus a social stigma. If that pisses you off, tough. Turn around is fair play, to me, at this point.

No more "house-keepers" in the vein of Zsa Zsa Gabor, who infamously stated she was a great housekeeper. Every time she divorced, she kept the house. How about, keep the change.
...

Homo kirjoitti...

Ja muistammehan tämän Pravdan uutisen:

Teenage girls more prone to violence against dating partners than boys

...
An extensive survey on youth crime shows that 22 per cent of boys in a dating relationship had been hit at least once by their girlfriends. Only six per cent of girls had experienced similar events.
...

ja tämän:

Results of survey on girls’ violence shocked researcher but came as no surprise to teens

...
Girls are also guilty of physical abuse. One in four respondents said that she slaps someone on a monthly basis.
To disrespectfully slap someone in the face with an open hand is called bitch slapping.


Yes, yes, Nilla Kaurisalo and Milla Oesch, two 14-year-olds from Helsinki, nod in agreement. Callling names and slapping sound familiar.
”I have never slapped anyone deliberately in order to hurt”, says Kaurisalo.
”But if someone abuses me verbally, I respond in the same way. It makes me feel better”, she adds.
...
”It is naturally shocking if 45 per cent of these girls use violence. Also the amount of physical violence came as a surprise to us, all that slapping and pushing”, Gjerstad says.
...

Homo kirjoitti...

Näin niitä kivesten repijöitä/murskaajia kasvatetaan ja pidetään naisille miesvihaisia feministisiä itsepuolustuskursseja (mahtaakohan profeministi Jouni Karhu osallistua tuollaiseen koulutukseen, kun hänhän käsittääkseni harrastaa jotain itsepuolustuslajia):

Ala-asteella joukku tyttöjä piti hauskana lyödä poikia munille. Opettaja suhtautui asiaan huumorilla vaikka iskujen kohteeksi joutuneista pojista muutamat lähtivät kyynelehtien kesken koulupäivän pois. Hommasta perään vielä pojille poissaolomerkinnät ja tytöille "nohnoh" tyylinen huomautus. "Naista ei saa lyödä" on varmasti iskostettu joka pojan otsalohkoon. Mutta kun tätä toistetaan unohtuu nuorilta ehkä ajatus siitä että KETÄÄN ei saa lyödä.

MikkoAP kirjoitti...

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1232485/My-generation-created-sexual-revolution--wrecking-lives-women-since.html

Jep jep. Seksuaalivallankumouksella oli negatiivisia vaikutuksia ja kaikki tietysti PELKÄSTÄÄN miesten syytä.

Heiskala kirjoitti...

Lehtosen Mikko

"Sofi Oksanen sanoi Tanskan televisiossa, että "tyypillisellä suomalaismiehellä ei ole kieltä tunteidensa ilmaisemiseen, joten hän korvaa sanojen puuttumisen väkivallalla" (HS Kulttuuri 25. 11.).

Stereotyyppisesta leimaamisesta syntyy yleensä vastareaktio. Tätä vastareaktiota on mediassa sittemmin paheksuttu "myrskyksi vesilasissa" (Mikko Lehtonen, HS Kulttuuri 29. 11.) ja luonnehdittu Oksasen väittämän olevan "totuus". "


Eiköhän Lehtosen Mikko lunastanut taas jo tuolla paikkansa ensi vuodenkin Tampereen "miespäivien" kutsuvieraana.


:a/

Ebe kirjoitti...

'End of nuclear family' and not by accident, but by design.

Ebe kirjoitti...

Se että miehet eivät saa lyödä vaimojaan on täyttä hulluutta. Vuosituhansia tiedettiin kuinka se oli "avio-onnen" ja toimivuuden kannalta elintärkeää. Sittenmin romantismi yms. aatteet ovat aiheuttaneet tämän hulluuden (akkavallan) josta nykyään kärsimme.

Syltty kirjoitti...

Ebe: oliko tuo jokin vitsi, jota minä en vain tajua?

Vortac kirjoitti...

Se että miehet eivät saa lyödä vaimojaan on täyttä hulluutta. Vuosituhansia tiedettiin kuinka se oli "avio-onnen" ja toimivuuden kannalta elintärkeää. Sittenmin romantismi yms. aatteet ovat aiheuttaneet tämän hulluuden (akkavallan) josta nykyään kärsimme.

En käsitä, miten pidin sua joskus viisaana. Mitäs se Jeesus puhui yleensäkin väkivallasta?

Jos maailmankaikkeus lähettää rappeutumisemme vuoksi meille kosmisen lähettilään, joka tulee kertomaan, kuinka voimme nousta murheen ja kärsimyksen alhosta ja tehdä planeetastamme paratiisin, ja me sitten kidutamme hänet kuoliaaksi ja suorastaan puhumme hänen opetuksiaan vastaan, niin voiko sitä suurena viisautena pitää?

(jouluisinkin aina luetaan typerä tarina siitä miten tuo lähettiläs PÄÄTYI tänne, ja sitten sen jälkeen juhlitaan sitä, että hänet brutaalisti surmattiin naulaamalla puiseen hökötykseen, ikäänkuin nämä asiat määrittäisi hänet jotenkin, ja ikäänkuin nuo kaksi asiaa olisivat tärkeämpää kuin se, mitä hän tuli tänne KERTOMAAN.. on kuin ihmiset eivät millään haluaisi luopua kultaisen vasikan palvonnasta - he vain vaihtavat aina kohdettaan. Jeesus ei halunnut olla tällainen kultainen vasikka, mutta sellainen hän nykymaailmassa on; ei häntä ja hänen sanomaansa kukaan kuuntele, mutta hänen 'tarinaansa' kerrotaan laajalti.)

Kuitenkin, olipa tuo Kosminen Opettajamme mitä mieltä asioista hyvänsä, meillähän on vapaus päättää itse mielipiteemme.

Minun mielestäni väkivalta on hulluutta sen missä hyvänsä muodossa (elämää pelastavista ääritapauksista voisi tietenkin sitten erikseen keskustella, tosin)..

Ei naisia saa hakata. Ei siis ole ongelma, että länsimaisessa kulttuurissa ei saa hakata naisia.

Ongelma on se, että MIEHIÄ hakataan, aivan kuin heitä saisi hakata! Miehiä ei saa hakata YHTÄÄN SEN ENEMPÄÄ kuin naisiakaan!

Voisi kärjistäen sanoa, että joko hakataan kaikkia tasapuolisesti tai ei hakata yhtään ketään, mutta tuollainen pöksyjen sisällön mukaan ihmisten hakkaaminen on totaalisen mielivaltaista ja sairasta.

Eli hyvääkin miestä saa hakata kuin vierasta tofua, mutta mitä hirvittävintä demonibitchiä ei saa edes tönäistä - se on nykytilanne, ja SE on se ongelma.

Ongelma on siis se, että toisia SAA hakata yhteiskunnan kaksinaismoralismin mukaan, ja vain puolet ihmiskunnasta on suojattuja tältä väkivallalta.


Ei se, että naisia EI saa hakata.. ei se mitään auttaisi, että sitten kaikkia saisi hakata, tulis vain vielä enemmän ongelmia ja vielä enemmän väkivaltaa... violence breeds violence, yrittäkää nyt hyvät ihmiset tajuta tämä..

Et kyllä oikein ansaitse nimimerkkiäsi, sillä yksikään oikea EBE ei puhuisi tuollaista hulluutta (noh, ehkä hulluksi tullut yksilö, mutta hänetkin parannettaisiin nopeasti).

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Näin sivuhuomiona, termin 'EBE' pitäisi oikeastaan olla 'ESE'.. tuo 'EBE' on vaan taas sitä maapallon tiedemiesten sokeaa materialistista nihilismiä..

- Vortac

Ebe kirjoitti...

Niin no jeesushan oli vain eräiden tahojen keksintö jolla massat saatiin "lampaistettua". Muutenkaan jeesuksen opetukset eivät ole realistisia: jos otan esimerkkejä "käännä toinen poski" tai "meak shall inherite the earth" menevät evoluutiosta johtuen "tit-for-tat" ja "survival of the fittest". Eli näiden "oikeiden moraalijen" kieltäminen asettaa sinut häviäjäksi pariutumisessa ja elämässä yleensäkkin.

Tästä johtuen rikollisten naisten löyminen olisi pieni hinta siitä pahuudesta jota he aiheuttavat.