tiistaina, joulukuuta 22, 2009

Miestyöttömyys

Työttömyysaste nousi 8,5 prosenttiin
Työttömien miesten määrä lisääntyi 49 000:lla ja työttömien naisten 14 000:lla. Miesten työttömyysaste kasvoi liki prosenttiyksikköä 9,3 prosenttiin ja naisten runsaan prosenttiyksikön 7,7 prosenttiin.

HS: Militaristinen miesihanne ei tuo miehiä kirkkoon
Kai Sadinmaa

Rehtori Teuvo V. Riikosen mielestä kirkko on menettänyt otteen miehistä. (HS Sunnuntaidebatti 20. 12.). Riikosen mukaan "kirkon agraariyhteiskunnassa syntyneet työmuodot eivät enää tavoita miehiä". Lääkkeeksi Riikonen tarjoaa muun muassa oppien ottamista sotilaspapeilta ja kirkollisen sievistelevän kielenkäytön lopettamista.

Riikosen kaipaamat miehen malli ja kirkolliset toimenpiteet nousevat samasta patriarkaalisesta kumpujen yöstä, josta hän kirkkoa syyttää. Mihin muuhun johtopäätökseen voi tulla, jos Riikonen pitää suomalaisen miehen pahoinvoinnin indikaattorina sitä, että yhä useampi heistä jää pois armeijan kutsunnoista?

Tuleeko Riikoselle mieleen, että heillä voisi olla joku syy kieltäytymiseen, vaikkapa kristillinen vakaumus olla tappamatta? Ja voihan olla, että Suomen nuorissa on sen verran fiksua porukkaa, etteivät he ymmärrä, kuinka miehisyyttä kasvattava kokemus armeija on.

Riikonen syyttää kirkkoa asettumisesta siilipuolustukseen haasteiden keskellä. Onko hän sitten uuden avoimuuden airut, kirkon naisistumisen pelollaan ja militaristisella miesihanteellaan? Riikonen kaipaa menetetyn patriarkaatin perään, miesvaltaiseen kirkkoon. Voi vain toivoa, että tuo Riikosen "viimeisen seurakuntamiehen värttinäluu" viedään mahdollisimman nopeasti museoon, muistoksi ajasta, jolloin evankelisluterilaista kirkkoa hallitsi nationalistinen heimouskonto. Silloin kirkolla voisi olla vielä toivoa.

Vuosaaren pappi
Helsinki

27 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Voi vain toivoa, että tuo Riikosen "viimeisen seurakuntamiehen värttinäluu" viedään mahdollisimman nopeasti museoon, muistoksi ajasta, jolloin evankelisluterilaista kirkkoa hallitsi nationalistinen heimouskonto. Silloin kirkolla voisi olla vielä toivoa."

Sehän on jo viety, eikä toivoa ole.

IDA kirjoitti...

Enpä ole lukenut tuota Riikosen juttua, mutta Sadinmaan vastine on tietylle porukalle hyvin tyypillinen: Ollaan välittömästi ajamassa ulos kirkosta. Tuskin Riikonen sellaista syntiä on tehnyt mikä oikeuttaisi tuomitsemaan ekskommuunioon. Eikä Sadinmaalla varmaan ole valtaa sellaista tehdäkään. Kunhan kihisee feministisessä kiukussa, kai.

Henry kirjoitti...

Riikosen juttu on toissapäiväisessä blogipostauksessa.

Homo kirjoitti...

Onkohan muuten yleistä, että iäkkäät naiset yrittävät väkisin tyrkyttää jonkun mahdollisesti kymmeniä vuosia sitten kuolleen miesvainaansa parranajokonetta jollekulle sukulaismiehelle? Jotenkin tuntuu, että minun kohdalleni tällaista kaistapäistä tyrkyttämistä on sattunut oudon usein. Eikä kyse taatusti ole siitä, että omassa sieltä selvästi kalliimmasta päästä olevasta parranajokoneessani tai sen käyttämisessä olisi mitään vikaa.

Homo kirjoitti...

Pitäisiköhän alkaa tyrkyttämään jonkun kuolleen sukulaisnaisen käyttämiä (tai ainakin sellaiseksi väitetty) dildoja tai alusvaatteita joillekin naisille kostoksi. Voisi vaikka tarjota sellaisia joululahjoissa yllätyksenä. ;-)

Homo kirjoitti...

Meillä feminismi on ehkä voimakkain kaistapäinen liike Suomessa, entäpä Etelä-Afrikassa? Olisiko tässä maan erikoisuus, vai onko kyseessä vain hyvin pienen piirin liike?:

ANC:n nuorisojohtaja Julius Malema sai koko Etelä-Afrikan takajaloilleen

Homo kirjoitti...

Onko nykyopettajanartut niin kermaperseisiä, etteivät viitsi enää toimia ulkona välituntivalvojina?:

Viisi poikaa pahoinpiteli 10-vuotiaan koulun pihalla

...
Viidesluokkalainen poika oli mennyt väliin puolustamaan kaveriaan, joka oli joutunut toisen pojan puremaksi.

Tällöin viisi samanikäistä poikaa oli hyökännyt väliin tulleen kimppuun ja alkaneet pahoinpidellä tätä.
...
Pahoinpitely loppui, kun opettajat tulivat koulun pihalle ja puuttuivat hakkaamiseen.
...

tikka kirjoitti...

olisikohan suuremman miestyöttömyyden osasyynä vähän myös kannustinloukkua.. eli liitot ovat leiponeet monen miehen työsuhde- ja siten myös lomautus-/irtisanomisehdot niin hyviksi, että ne kannustavat työn mennessä alta kotona makoiluun. naisille on tyypillisempää jäädä samassa tilanteessa taloudellisesti tyhjän päälle, samoin naisia poistuu tilastoja rumentamasta vapaaehtoisen opiskelemaan lähtemisen kautta. mutta kieltäkää ihmeessä tämä kommentti, koska eihän tämä sovi propagandaan kärsivästä miehestä.

mies-piste-asia kirjoitti...

Luin itse Riikosen jutun pikaisesti, mutta en huomannut erityistä "militaristista miesihannetta" tai "patriarkaatin" kaipaamista edes rivien välissä.

Sadinmaan reaktioita voisi kuvata olkiukoksi.

tikka: "mutta kieltäkää ihmeessä tämä kommentti, koska eihän tämä sovi

Eipäs ryhdytä marttyyritrollaamaan.

Homo kirjoitti...

Tikka, naisen jääminen tyhjän päälle = eläminen miehen tai yhteiskunnan rahoilla esim. kotiäitinä vuositolkulla ja kitiseminen siitä kuinka hänen ah niin raskasta työtään seinien pystyssäpitämiseksi ei arvosteta tarpeeksi rahallisesti.

mies-piste-asia kirjoitti...

Why All Men Should Read PUA Blogs « An Exercise in Futility

7 Habits of Highly Effective Betas « The Better Beta

Mating Strategies « Seasons of Tumult and Discord

The types of Asshole game « Seasons of Tumult and Discord

A Replacement For The 1-10 Scale » Roosh V

The Real Assanova: Women Fuck Novelties

MikkoAP kirjoitti...

"mutta kieltäkää ihmeessä tämä kommentti, koska eihän tämä sovi propagandaan kärsivästä miehestä."

Jep jep. Miesten ongelmista puhuminen on "propagandaa"

"naisille on tyypillisempää jäädä samassa tilanteessa taloudellisesti tyhjän päälle, samoin naisia poistuu tilastoja rumentamasta vapaaehtoisen opiskelemaan lähtemisen kautta."

No , kun katsoo , mitä aloja naiset opiskelemaan lähtiessä preferoivat , voi todeta, että varsin monen naisen opinnot eivät tuota lisäarvoa yhteiskunnalle. Pelkästään lisää kuluja.

"eli liitot ovat leiponeet monen miehen työsuhde- ja siten myös lomautus-/irtisanomisehdot niin hyviksi, että ne kannustavat työn mennessä alta kotona makoiluun."

Vastahan Tehy yritti leipoa jo hyvin palkattujen hoitajien palkkoja paremmaksi propagandalla kärsivistä uhrihoitureista. Miesvaltaisilla aloilla on paremmat palkat , koska niillä aloilla riskit ovat suuremmat. Ja merkittävä syy miesten rahan perässä juoksuun on se, että sillä parantaa suosiotaan naisten keskuudessa.

Julkinen sektori on naisvaltaista, mutta kyllä sitäkin joudutaan kohta leikkaamaan, koska miesvaltaisilta aloilta ei riitä verotuloja sen ylläpitoon.

brunologi kirjoitti...

Nainen, näin saat kumppanisi hankkimaan täydellisen lahjan

1. Suorin tapa on antaa hänelle hienovaraisia vihjeitä siellä täällä: marketissa, ravintolassa tai lehteä lukiessa.

Suorin tapa = hienovaraiset vihjeet?

Jape kirjoitti...

"Muista kuitenkin hymyillä miehellesi kauniisti ja kiittää lahjasta, vaikka vihjailusi eivät olisi onnistuneetkaan."

Voihan sen irvistyksen tietty hymyilyksikin tulkita, jos tahtoo...

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Riikosen juttu Sunnuntain HS oli erinomainen miesaktivistinen teko. Sen voimaa miljoonan lukijan edessä voisi kuvata vaikkapa niin, että ynnäämällä kaikki kirjoitukset 10 vuoden aikana täällä marginaaliblogin kommenttiosastolla yhteen, saman pienen yleisön edessä uudestaan ja uudestaan, ei voi vielä verrata ”miesasian eteen viemisessä” voimaltaan tähän Riikosen yhteen tekoon. Tämä on markkinalakien alainen fakta.


Lisäksi Kai Sadinmaa vielä tuplasi nyt vaikutuksen puuttumalla (tarkoituksenhakuisesti) Riikosen jutun sivulauseeseen (joka edes hiukan vihjasi) johonkin muuhun kuin voimakkaaseen miesnäkökulmaan -ja sai tällä nousemaan asiat taas uudestaan keskustelun HS valtavan yleisön eteen.


Nyt voi olla vielä mahdollista, että (todellinen, fiksu, kovanluokan) miesaktiivi Riikonen (tai joku muu) vastaa tuohon Sadinmaan väitteeseen, ja näin ollen näkyvyys miesasialle, miesten oikeudelle ja siitä keskustelulle on jo huikea Suomen mittakaavassa!

Tälläista on oikea miesaktivismi kokonaisuudessaan.

--

Ihan kohtalainen miesaktivistinen lisä upeaan cocktailiin oli nimimerkki ”kriittinen miesmassa” piilomainonnan omainen keskustelun siirtäminen heti nettikeskustelussa koko Suomen miesasiaan ja miesten ongelmien suuntaan linkkeineen … ja yrittämällä vetää vielä toimittajien ja poliitikkojenkin huomion keskusteluun ”toimittajat, vaaliteemaksi ym” tyylisillä otsikoinneilla … vaikka nettiä ei voi verrata lukumääriltään ja voimaltaan HS miljoonan lukijan paperipuoleen, niin kuitenkin Sunnuntaidebaatin nettikeskustelullakin on jo kymmeniä tuhansia lukijoita ja heistä juuri iso osa on HS toimittajia, poliittisesti valveutuneita ihmisiä jne … tämän päälle jos tämä miesaktivisti vielä tajusi laittaa jutusta pirusti vinkkiä joka suuntaan toimittajille ym, niin … en kuitenkaan halua itseäni alkaa kehumaan tämän enempää. Eli enemmän tämänkin kirjoitin vittuutuksissani, jospa joku vaikka vahingossa heräisi …

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Vielä vinkiksi – olen täällä monesti jo vihjannut Suomen brandityöryhmän nettisivuistakin joita seuraa myös vahva vaikuttajajoukko. Muistaakseni eilen tätä ryhmää taas sivuuttiin tv:nkin pääuutisissa.


Nyt en ole mielestäni nähnyt tuollakaan sivuilla yhtään muuta miesasia kommenttia kuin omani vieläkään. Se olisi erinomainen paikka mm puhua poikien syrjäytymisestä, kansainvälisesti ainutlaatuisesta museotyylisestä asevelvollisuudestamme ja miesten pahoinvoinnista/työkyvyn ylläpidosta. Muistutan kuitenkin –älkää kuitenkaan menkö kirjoittamaan sinne mistään sukupuolettomasta pyramidi yogalennosta. Kiitos.

http://www.mitasuomion.fi/

Mikä brändivaltuuskunta on?
Ulkoministeri Alexander Stubb asetti syyskuussa 2008 Suomen maabrändin kehittämiseksi valtuuskunnan, jonka puheenjohtajaksi kutsuttiin Nokian ja Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Valtuuskunnan muita jäseniä ovat johtaja Esko Aho, johtaja Paulina Ahokas, toimitusjohtaja Eija Ailasmaa, toimitusjohtaja Jukka Hienonen, johtaja Jan Hultin, toimitusjohtaja Mika Ihamuotila, professori Laura Kolbe, kirjailija, europarlamentaarikko Lasse Lehtinen, kansleri Ilkka Niiniluoto, johtaja René Nyberg, kirjeenvaihtaja Helena Petäistö, viestintäkonsultti Kirsi Piha, taiteilija Osmo Rauhala, urheilija Aki Riihilahti, toimitusjohtaja Kai Seikku, osastopäällikkö Petri Tuomi-Nikula, kansliapäällikkö Erkki Virtanen, kätilö, terveydenhoitaja Batulo Essak, toimitusjohtaja Kristiina Helenius, rehtori Helena Hyvönen sekä vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto.

Valtuuskunnan tehtävänä on laatia perusta Suomen maabrändin eli vahvan maakuvan luomiselle Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn parantamiseksi. Tavoitteena on siis lisätä kansainvälistä kiinnostusta Suomeen, suomalaisiin yrityksiin, suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin sekä suomalaiseen kulttuuriin.

Brändissä on kyse maineesta. Maine ei voi olla valheellinen kiiltokuva, vaan sen täytyy heijastaa todellisuutta. Brändi on se, mitä Suomi ja suomalaiset tekevät, mitkä katsomme olevan vahvuuksiamme ja heikkouksiamme ja minkälaisista teoista haluamme tulla tunnetuksi. Toisin sanoen brändin kehittäminen on suomalaisten elinolojen ja koko Suomen kehittämistä.

Maamme mainetta ei luo valtuuskunta vaan kaikki suomalaiset. Siksi valtuuskuntakin pyrkii tarjoamaan kaikille suomalaisille erilaisia tapoja osallistua työhön Suomi-kuvan kirkastamiseksi.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Tänään klo 22:00 tulee Neloselta 4D: Haluan täydellisen alapään, joka kertoo länsinarttujen himosta tulla ympärileikatuksi.

bmaad kirjoitti...

"Julkinen sektori on naisvaltaista, mutta kyllä sitäkin joudutaan kohta leikkaamaan, koska miesvaltaisilta aloilta ei riitä verotuloja sen ylläpitoon."

Ei se mikään ihme ole,
kun keskimmäisen tason miehetkin alkavat syrjäytyä. Heitä ei haluta palkata töihin, oteta ihmissuhteisiin, heitä on hoidettavana liian juomisen tms. vuoksi jne. Näin ollen verotulot ei riitä ylläpitämään naisten hommiakaan. Tosiasia kuitenkin on, että sairaanhoitajien paikkoja on liian paljon sen vuoksi, että miehiä syrjäytyy. Sairaanhoitajilla voisi olla realistisia mahdollisuuksia parempiin palkkoihin jos maan miesten sinkku- ja työllistämisprosentit kääntyisivät laskuun.

bmaad kirjoitti...

Korjaus, työttömyysprosentit.

Vortac kirjoitti...

Onkohan muuten yleistä, että iäkkäät naiset yrittävät väkisin tyrkyttää jonkun mahdollisesti kymmeniä vuosia sitten kuolleen miesvainaansa parranajokonetta jollekulle sukulaismiehelle?

Tästä minulla ei ole mitään tietoa.

Mukava kuulla kerrankin itseni sanovan noin :)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

tikka: "mutta kieltäkää ihmeessä tämä kommentti, koska eihän tämä sovi

Eipäs ryhdytä marttyyritrollaamaan
.

Jep, tuo on passiivis-aggressiivista manipulaatiota, joka ei toimi täällä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tikka, naisen jääminen tyhjän päälle = eläminen miehen tai yhteiskunnan rahoilla esim. kotiäitinä vuositolkulla ja kitiseminen siitä kuinka hänen ah niin raskasta työtään seinien pystyssäpitämiseksi ei arvosteta tarpeeksi rahallisesti.

Tämän takia välillä ihailen teikäläistä. Osaat joskus kiteyttää jonkin päivänselvän, mutta itselleni vaikeasti artikuloitavan totuuden niin kauniisti ja ytimekkäästi kunnon lasautukseksi, jota kelpaa sitten viljellä vielä vuosikymmenienkin kuluttua.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja merkittävä syy miesten rahan perässä juoksuun on se, että sillä parantaa suosiotaan naisten keskuudessa.

Jokaisen feministin, naisen ja tasa-arvoelimiin nimitetyn yksilön tulisi kirjoittaa tämä lauseesi 500 kertaa liitutaululle.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

1. Suorin tapa on antaa hänelle hienovaraisia vihjeitä siellä täällä: marketissa, ravintolassa tai lehteä lukiessa.

Suorin tapa = hienovaraiset vihjeet
?

Naisten ristiriitaisuudella ei ole mitään rajaa. Suorastaan skitsofreenistä touhua.

Lisäksi, ihmisarvoa todella törkeästi loukkaavaa esineellistämistä puhua miehistä jonain koneina, joilta 'voi opetella saamaan' parhaan mahdollisen lahjan.. ei helvetti, että pistää taas hieman vihaksi.

- Vortac

Syltty kirjoitti...

Homo
"Onkohan muuten yleistä, että iäkkäät naiset yrittävät väkisin tyrkyttää jonkun mahdollisesti kymmeniä vuosia sitten kuolleen miesvainaansa parranajokonetta jollekulle sukulaismiehelle?"

Etkös tässä taannoin valittanut naisten kammottavasta shoppailu ja tuhlailuinnosta, joka suunilleen johtaa ympäristökatastrofiin?

Nyt ei sitten käyttökelpoisen tavaran kierrätyskään kelpaa. Ihme sälli.

Anonyymi kirjoitti...

"Tänään klo 22:00 tulee Neloselta 4D: Haluan täydellisen alapään, joka kertoo länsinarttujen himosta tulla ympärileikatuksi."

Huvittaa vaan, kun täälläkin kuitenkin käytännössä monesti ihannoidaan naisia, joilla on esimerkiksi silikonirinnat tai jotka "ovat pitäneet itsestään huolta" vähän kirurgialla.

En usko, että nuokaan asiat ovat miehelle mitään uhkia. Päinvastoin, aika moni taitaa nauttia niistä.