perjantaina, tammikuuta 08, 2010

Feministinen tahtotila

Naistutkimus ja sen tieteellisyys
Naistutkimuksen kenties perustavanlaatuisin ongelma lienee sen aatteellinen ja poliittinen tausta ja voima – feminismi. Kuten luennoitsijakin asian ilmaisi, naistutkimuksen tarkoitus on nostaa naisten asemaa ja toimia feminismin välineenä, eräänlaisena oikeutuksen tuottajana. Todettiin luennolla myös, että naistutkimus on syntynyt feminismistä ja ettei se pelkää “valita puoltaan”. Tällainen puolen ja taustan valitseminen johtaa väistämättä objektiivisuuden kaventumiseen, jopa häviämiseen.

Naistutkimuksen tarkoitus ei edes ole olla deskriptiivinen eli totuutta kuvaileva ja tutkiva tiede, vaan se lähtee liikkeelle poliittisesta muutosvoimasta. Motivoijaksi Kuusipalo nimesi “feministisen tahtotilan” – tahdon muuttaa vaikka tiedettä poliittisen aatteellisuuden vuoksi.

Kokoomusopiskelijat tyrmäävät opettajankoulutuksen mieskiintiöt

Lisäys:
Naistutkimus, perhe ja sukupuoliroolit

45 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Kokoomusopiskelijat tyrmäävät opettajankoulutuksen mieskiintiöt"

Syytä on sitten heidän tyrmätä kaikki naiskiintiötkin, ihan samalla tavalla.

Itse en kiintiöistä erityisemmin pidä, ainoastaan tasa-arvoelimissä pidän niitä lähtökohtaisesti perusteltuna ja välttämättömänä ratkaisuna. Miesten osuutta opettajista olisi silti syytä lisätä, lähinnä houkuttelemalla enemmän miehiä alalle. Luonnollisesti tällöin on tärkeää nostaa miesten osuutta opettajiksi valmistuvista ja koulutettavista.

Jorma kirjoitti...

"Tällainen puolen ja taustan valitseminen johtaa väistämättä objektiivisuuden kaventumiseen, jopa häviämiseen."

Naistutkimus on pseudotiede, joka on raivattava pois yliopistoista.

Jorma kirjoitti...

Laihduta itsesi ihannepainoon - seksillä

Koska valtiovalta alkaa tukea suomalaisten seksiharrastusta, jolla voitaisiin pistää kansa kuntoon?

Tapio Tuuri kirjoitti...

Millaisen rangaistuksen nykyään saa, kun arvostelee naistutkimusta?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.uta.fi/campus/971/paakirj.htm

"Opetusministeri Olli-Pekka Heinonen on huolissaan siitä, ettei opettajakoulutukseen saada riittävästi miehiä,. Hän ehdottaa pääsykokeisiin poikia suosivia kiintiöitä. Esitys on myös toteutumassa. Moni myös katsoo (etupäässä miehet), että korkeakoulujen tyttöistyminen - uusista opiskelijoista 55 prosenttia on naisia - on laajempikin ongelma, jolle "tarttis tehdä jotakin"."

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto/9606/960618/9606180101.html

petusministeri Olli-Pekka Heinonen vaatii mieskiintiöitä peruskoulun luokanopettajille.
Heinonen perustelee vaatimustaan Iltalehden haastattelussa sillä, että miesopettajien osuus on romahtanut ala-asteilla viidennekseen. Tämä merkitsee Heinosen mukaan sitä, että pojat eivät enää saa miehen mallia koulumaailmassa.

Huomenta Suomen Kööpenhaminasta tavoittama Opetusalan ammattijärjestön puheenjohtaja Erkki Kangasniemi myöntää ministerin puuttuneen vakavaan ongelmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Liittyen yläpuoliseen:

"Valiokunnan miesjäsenten sekä Inkeri Kerolan (kesk.) äänin ponsi voitti täpärästi.

Myös valiokunnan naiset pitävät opetusalan mieskatoa valitettavana asiana, mutta äänestivät pontta vastaan. Irina Krohnin (vihr.) mukaan kyseessä on sukupuolten välinen tasa-arvo. Ei voida ajatella pääsykokeita, jotka suosisivat vain yhtä sukupuolta."

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista tämä vihreä politiikka:

http://www.vihreat.fi/fi/node/1350
"Sukupuolten tasa-arvon on oltava yhteiskunnallisen päätöksenteon valtavirtaa. On tietoisesti etsittävä ja muutettava patriarkaalisia rakenteita, jotka estävät naisten ja miesten täysivaltaisen ja monipuolisen osallistumisen työ-, perhe- tai yhteiskuntaelämään. Kaiken julkisen toiminnan sukupuolivaikutuksia on arvioitava etukäteen järjestelmällisesti ja avoimesti. Ihanneyhteiskunnassa sukupuoleen ei tarvitse kiinnittää huomiota, mutta sukupuolittuneet rakenteet on ensin tehtävä näkyviksi, jotta niitä voidaan muuttaa. Tästä syystä sukupuolikiintiöt ovat toimiva keino tasa-arvon edistämiseen."

Ja niinhän he ovatkin ajaneet mm monikulttuurisuuskiintiöitä opetusalalle ja naiskiintiöitä jopa yksityisten perheyritysten johtokuntiin.

Syltty kirjoitti...

Tottakai vihreät ja muut femakot vastustavat kiintiöitä silloin kun niistä olisi miehille hyötyä.

Perusvihreälle naiselle ei tuota minkäänlaisia ongelmia olla samaan aikaan sitä mieltä, että opettajien naisistuminen ei ole mikään ongelma, mutta metalliteollisuuden sikariportaan miehisyys on taas valtava yhteiskunnallinen epäkohta.


Samaan aikaan

Anonyymi kirjoitti...

"Naistutkimuksen tarkoitus ei edes ole olla deskriptiivinen eli totuutta kuvaileva ja tutkiva tiede, vaan se lähtee liikkeelle poliittisesta muutosvoimasta."

Naistutkimuksessa on ongelmansa, mutta niin on myös tälläisissä lausahduksissa. Tästä puuttuu kokonaan määritelmä sille mitä "totuus" on.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Kyllä Zacke nyt on valitettavasti täysin oikeassa kysyessään:

"Onko yliopistojen tarkoitus levittää poliittisesti latautunutta näennäistiedettä ja antaa oikeutus älyllisesti epärehelliselle toiminnalle? Ei yliopisto ole ottanut tehtäväkseen opettaa kokoomustiedettä, keskustatiedettä, demaritiedettä tai perussuomalaisuustiedettä. Miksi sen tulisi siis tehdä feminismin kohdalla poikkeus?"

PS.Tutustuhan vaikka huviksesi tuosta minun nimimerkkini kautta, "toivelista" linkistä kirjaan: Keisarinnan uudet (v)aatteet. Kiitos.

Homo kirjoitti...

Men Who Jump the Picket Fence

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se tuntuu pahalta maksaa näistäkin äpäristä:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomen+somaleilla+moniavioisia+liittoja/1135252005119

Pillun puutteessa sitä toki tässä vaan kitistään, enkä ole missään suhteessa rasisti: ihan yhtä pahalta se tuntuu supisuomalaistenkin äpärien maksaminen!

Siis miksi minun on nörttineutriveronmaksajana maksettava näidenkin jalkavaimojen kakaroiden ylläpito? Eikö alfat voisi maksaa oman
jälkikasvunsa? Eikö se nyt ole jo tosi törkeää, että ensin alfat panee ja sitten minä maksan? Siis vittu! Toki olen katkera! Toki olen puutteessa! Ja sitten vielä pitää maksaa toisten irstailu!

Olen matemaagikko kirjoitti...

Ano kommentoi kohtaa

"Naistutkimuksen tarkoitus ei edes ole olla deskriptiivinen eli totuutta kuvaileva ja tutkiva tiede, vaan se lähtee liikkeelle poliittisesta muutosvoimasta."

sanoen

"Naistutkimuksessa on ongelmansa, mutta niin on myös tälläisissä lausahduksissa. Tästä puuttuu kokonaan määritelmä sille mitä "totuus" on."

Minä kommentoin: Tällainen sofismi on vähintäänkin epärehellistä! Ei "totuus" kaipaa määritelmää. Henkilö, joka ei ymmärrä "totuuden" käsitettä ei pystyisi elämään päivääkään "todellisessa maailmassa".

Anonyymi kirjoitti...

http://zachrishaaparinne.wordpress.com/2010/01/09/naistutkimus-perhe-ja-sukupuoliroolit/

Anonyymi kirjoitti...

Totuus on tietysti kiistelty käsite mutta niin ovat kaikki muutkin käsitteet johtuen juuri siitä, että totuus on kiistelty käsite. Mitään ei voisi kirjoittaa, jos yrittäisi analysoida jokaisen käsitteen.

Tästä huolimatta voi toki kirjoittaa "totuuden" sijaan esim. "tieteellinen totuus", jolloin antaa ymmärtää tietävänsä jotain totuuden problematiikasta ja kannattavansa nimenomaan tieteellistä totuutta poliittisen tai vaikkapa yliluonnollisen kustannuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Miesten osuutta opettajista olisi silti syytä lisätä, lähinnä houkuttelemalla enemmän miehiä alalle."

Tähän on ainoastaan yksi ratkaisu: opettajien palkkaa tulee nostaa ja vieläpä reilusti.

Nimimerkki "Näin on"

Syltty kirjoitti...

Opettajien palkat ovat ihan hyvää tasoa kun verrataan niitä tuntimääriin.

Ainakaan minä en susotu kustantamaan naisvaltaisten julkisten alojen mahtipalkankorotuksia. Vaihtakoot alaa tai menkööt opettamaan AMK:hon jos tuntuu siltä että ovat palkkakuopassa.

Kiintiöt ovat tässä se paras tie edetä.

tympeäNörttö kirjoitti...

Anonyymi avautui:
"Siis miksi minun on nörttineutriveronmaksajana maksettava näidenkin jalkavaimojen kakaroiden ylläpito?"

Tähän olisi helppo ratkaisu: kaikkien AT-miesten jättäytyminen yhteiskunnan tukien varaan eläjiksi. Kuten minä luonnollisesti teen. Antaa menestyjien pyörittää omaa systeemiään kuten haluavat. Kun se jossain vaiheessa romahtaa, tilalle tulee "uusi ja parempi". Have faith!

Homo kirjoitti...

Kuulemma Hesarin paperiversiossa puolustellaan somalien moniavioisuutta sillä, että se parantaa somalimiesten johtamiskykyjä.

bmaad kirjoitti...

Homo:"Kuulemma Hesarin paperiversiossa puolustellaan somalien moniavioisuutta sillä, että se parantaa somalimiesten johtamiskykyjä."

No, ihan omasta kokemuksesta tiedän, että kun on useampi nainen
samaanikaan käytettävissä niin olo on pikkaisen kuin muusta elämästä
erityksissä olevalla "itsenäisellä johtajalla".

Se kuinka moni silmäätekevä minua sitten pitää kuitenkaan minään johtaja-aineksena onkin vähän surullisempaa kuultavaa.
Johtajuus ei synny oikeudesta useampaan naiseen vaan yleisestä haluttavuudesta. Pitäisiköhän ottaa yhteyttä HS:ään, jos kertoisivat vähän suomalaisesta johtajasta...

"Tähän olisi helppo ratkaisu: kaikkien AT-miesten jättäytyminen yhteiskunnan tukien varaan eläjiksi. Kuten minä luonnollisesti teen. Antaa menestyjien pyörittää omaa systeemiään kuten haluavat. Kun se jossain vaiheessa romahtaa, tilalle tulee "uusi ja parempi". Have faith!"

Henkilökohtaisesti suosittelen ennemmin keräämään työnteolla rahaa visusti talteen ja sitten järjestämään feminismin vastaisia helikopteritempauksia. Toki tuon työn voi yrittää tehdä pimeänäkin, silloin saa nuo tuet, jotka on pois alfoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Sekä opettajiksi että psykologeiksi ym pyrkii kyllä miesnäkökulman kannalta aivan tarpeeksi miehiä, mutta kun ne ovat niin IN aloja naisille, niin miehet jäävät paljolti valitsematta.

Nyt olisi siis kerrankin käyttöä tasa-arvolle ja niille sukupuolikiintiöille - miesten ja poikalastenkin takia.

Ei vaan tunnu onnistuvan kunnollisessa mittakaavassa millään kun naiset ym vihreät vastustavat.

Anonyymi kirjoitti...

Kun kulttuurin ja yhteiskunnan arvomaailman valtaa jokin Ismi tai aatemaailma, niin sitä pitää tarkastella tämän aatteen läpi.

Biologinen evoluutio ja kulttuurievoluutio ovat täysin eri asiat tieteessäkin -ja ne voivat mennä pahasti ristiin. Ja kulttuurievoluutio on siis se joka voi "sairastua" ja häviää aina taistelun lopulta näin ollessa.

Miehet joita nimitätte YTM feministivaltion ajassa ja naisten ihanteina olevat miehet eivät ole biologisen evoluution sanelemia alfoja. Pikku hiljaa tilanne alkaa olla lähes päinvastoin "feminismin ajaessa patriarkaalia kaikin voimin alas esim luomalla alistuvia kiiltokuva miesihanteita ja helposti ohjattavia epäalfamaisia politiikko miesihanteita" jne.

Lisäksi biologisen evoluution puolelta tulevat tosialfat kuuluvat historialliselta säädyltään "konservatiivisen kulttuuriperimä meemin" alaisuuten ja vielä tälläkin hetkellä ovat enemmän porvarillisessa yksiavioidessa ydinperheessä, kuin miten sattuu juoksentelevat "ei johtajan luonteiset ja ei konservatiivisen säädyn oloista tulevat" miehet ...

Tämä nopeaan ... kirjoitan tämän joskus enemmän auki oikein kunnolla ... en ole vaan vielä viitsinyt puuttua tähän asiaan enempää.

Asiassa on muitakin rajuja loogisia perusvirheitä.

Esim lonkalta jos pistetään vastakkain vaikkapa:
*Seksuaalinen markkina-arvoteoria
*Perhe (vietti suvunjatkumiseen, vanhempana oloon) markkina-arvoteoria
*Yhteiskunta (vietti vallanhimoon, metsästämiseen, reviireihin) markkina-arvoteoria
*Sosiaalinen (halu saada hyväksyntää ystäviltään, siskoiltaan, suvultaan) markkina-arvoteoria

...niin ei voi ottaa olettamukseksi, että seksuaalinen puoli on se määräävin lähtökohta jonka kautta asioita aletaan tarkastelemaan ja teoriaa luomaan...historia osoittaa jo tämän todeksi...eri ismit ovat muuttaneet monesti hetkessä rajusti tuota kulkua, samoin vallanhimo ym...seksuaalisuus ei siis ole se määräävin asia.

...ja tiedän...nuo markkina-arvoteoriat menevät limittäin, mutta kyse on siitä, että normaali MAT lähtee selkeästi liikkeelle niin, että ei esimerkiksi vietti suvunjatkeeseen ja vietti olla vanhempi olisi se määrävä tekijä vaan seksin metsästys...tämä nopeasti lonkalta esimerkiksi...mutta kirjoitan tämän joskus oikein kunnolla tosiaan auki selväsanaisesti...

Muistetaan nyt vielä että meillä lisääntyy aivan ylivoimaisesti nopeita vauhtia mamut sekä 200 000 lestadiolaista ja muutkin kristityt...sekä käsittääkseni ns amikset lisääntyvät aika hyvin ja vielä erittäin nuorena...ovatko he siis biologisessa mielessä alfoja...

Homo kirjoitti...

Nainen kertoi raiskauksesta poliisille Dubaissa - pidätettiin

Megan Fox kuumuu riitojen aikana niin, että uhkaa tappaa poikaystävänsä.

Aina kun voin heittäytyä fyysiseksi, se auttaa minua paljon näyttelemisen kanssa. Jos voisin antaa tai ottaa turpaan jokaisessa kohtauksessa, rakastaisin sitä. Seksikästä!

Homo kirjoitti...

Professori koventaisi tuomioita toistuvista pahoinpitelyistä

...
Tolvanen viittaa Ruotsin malliin, jossa rikoslaissa on erikseen maininta naisrauharikoksesta. Jos henkilö syyllistyy toistuviin naisten pahoinpitelyihin, hän saa tavallista kovemman rangaistuksen. Kun tavallisesta pahoinpitelystä maksimituomio on kaksi vuotta, toistuvasti naisten pahoinpitelyyn syyllistyvä voi saada kuuden vuoden tuomion.

Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa työskentelevä Tolvanen ehdottaa kuitenkin, että Suomessa rangaistusasteikon tulisi koskea sukupuolineutraalisti kaikkia toistuviin pahoinpitelyihin syyllistyviä.
...

Toivottavasti lakiedotus olisi sukupuolineutraali silläkin tapaa, että se koskisi myös miehiä pahoinpiteleviä.

Anonyymi kirjoitti...

Commulla vielää ABC cafelta:

Avaava riisuttu ja kiteytetty esimerkki vieteistämme ja motivaatioista "ihmiselämän markkinoilla":

Jos terve historiallinen Mies laitetaan tilanteeseen jossa on elämä ja kuolema kysymyksessä - ja hänen pitää valita pelastaako suvunjatkeensa/lapsensa vai alkaako harrastamaan seksiä miss suomen kanssa - kumman hän valitsee? Kumman puolesta hän on valmis kuolemaan? Kumpi on määräävämpi tekijä ja kumman päälle teoria kannattaa silloin rakentaa?

Mutta kirjoitan tämän vielä laajemmassa mittakaavassa kunnolla joskus selväksi -ihan niin että sen jälkeen ei voi käyttää muita keinoja torjua asiaa, kuin yrittää löytää pilkku vaikkapa väärästä kohtaa.

Enkä minä tätä vittuilleksani tee, vaan suomalaisten poikalasten tulevaisuutta ajatellen.

bmaad kirjoitti...

"Muistetaan nyt vielä että meillä lisääntyy aivan ylivoimaisesti nopeita vauhtia mamut sekä 200 000 lestadiolaista ja muutkin kristityt...sekä käsittääkseni ns amikset lisääntyvät aika hyvin ja vielä erittäin nuorena...ovatko he siis biologisessa mielessä alfoja..."

Se on määrittelykysymys.
Joka tapauksessa pariutumismarkkinat ja lisääntymis
strategiat näyttäisivät olevan ulkoapäin ohjattuja, ei luonnonlainalaisuuksiin perustuvia totuuksia.

Tuo ajattelutapa, että
biologiset ominaisuudet olisivat jotenkin ristiriidassa esim. ylimääräisistä sukupuolirooleista vapautumispyrkimyksiin voi johtua monesta asiasta.

Kun puhutaan biologisista
faktoista ja käytännöistä, harvemmin otetaan huomioon, että kyse voikin olla ihan ihmisen kehittymättömyydestä tai maailmanperinteistä, tai esimerkiksi eläinten lajikäyttäytymisestä. Jos ihmiset olisivat nykyistä kehittyneempiä, ei siis olisi nykyisenkaltaista soidinkamppailua, vaan päästäisiin jopa lähelle sitä ihannetta, jossa ihmiset toimivat ilman sukupuoliroolien taakkaa. Tästä kehityksestä on olemassa viitteitä
naiskunnassa. Naisethan ovat vapautuneempia sukupuolirooleista (tai niiden tuottamista paineista), kuin miehet. Toisaalta naiset ovat keskimäärin enemmän tuulen vietävissä, vähemmän omaan järkevään ajatteluun kykeneviä
yksilöitä.

Anonyymi kirjoitti...

"Minä kommentoin: Tällainen sofismi on vähintäänkin epärehellistä! Ei "totuus" kaipaa määritelmää. Henkilö, joka ei ymmärrä "totuuden" käsitettä ei pystyisi elämään päivääkään "todellisessa maailmassa"."

Ei siinä mitään epärehellistä ole. "Totuuden" määritteleminen on vaikeaa siitä huolimatta, vaikka meillä siitä jokin intuitiivinen käsitys on. Zacke näyttää naiivisti lähtevän liikkeelle siitä, että on olemassa jokin "totuus" ja tiede on sitä, että se kuvailee "totuutta" ja jos jokin ei lähesty "totuutta", niin se ei ole tiedettä. Jos "totuus" määritellään tieteen avulla ja tiede "totuuden", niin huomannette, ettei määritelmät toimi. Tätä samaa on kritisoinut mm. Jukka Hankamäki.

Hämärän rajoilta kirjoitti...

Zacke on sankarini. Jään innolla odottamaan, milloin hänet savustetaan yliopistosta ulos tekaistulla seksuaalinen ahdistelu -syytteellä, kun joku poppatohtoritar toteaa "M'gawa! Niktimba!" -mahtikäskyllä, että kaikkein pyhintä on nyt loukattu verisesti - onhan feminismin arvostelu ihan kuin raiskaus.

Anonyymi kirjoitti...

Aina on hyvä muistaa pohjaksi näitä miettiessä, että pelkästään historiallisesti katsoen äärimmäisen lyhyen 100 vuoden ajanjaksona on ollut useita erilaisia ,kokonaisia älykkäitä kansakuntia täysin propagandoillaan vallanneita kieroontuneita ismejä.

Lukekaapa nyt vaikka nuo Zacken kaksi viimeisintä ja vaikka kirja : keisarinnan uudet (v)aatteet.


--

HS 9.1.2010 Sivu C10
Suomen kansa ehkäisee itsensä hengiltä

Palkittu professori Jorma Viikari
"Tutkimuksissamme on toki ollut lääkäreiden lisäksi mukana yli sata kanssantutkijaa, myös geneetikkoja ja ravitsemuksen asiantuntijoita"

"Olemme muuten aika terve kansa, mutta väestöstä puuttuu osa -merkittävä osa lapsista. Suomen kansa ehkäisee itsensä hengiltä..."

Anonyymi kirjoitti...

Tietenkin on olemassa totuus ja tieteen TARKOITUS on pyrkiä kohti sitä. En siis väitä, että tiede itsessään olisi totuus, vaan pikemminkin vain "työkalu" sen löytämiseksi. Ja mikä se totuus sitten on? Jos tietäisin, en tarvitsisi tiedettä.

- Z

Hämärän rajoilta kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kriittinen_realismi

Ehkä tätä ajetaan takaa.

Eräs Naisten seksuaalisen valta -kirjan arvio oli otsikoitu "Katkeruuden sukupuoliteoria". Mutta mitä muuta esim. naistutkimuksessa suosittu standpoint-teoria on kuin silkkaa katkeruutta, ettei hokkuspokkustiede ole yhtä uskottavaa kuin objektiivisuuteen pyrkivä (vaikkakaan ei välttämättä koskaan täysin siihen yltävä). "Olemme (päättäneet olevamme) sorrettuja, joten tiedämme paremmin."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Standpoint-teoria

Anonyymi kirjoitti...

Megan Fox kuumuu riitojen aikana niin, että uhkaa tappaa poikaystävänsä.

Aina kun voin heittäytyä fyysiseksi, se auttaa minua paljon näyttelemisen kanssa. Jos voisin antaa tai ottaa turpaan jokaisessa kohtauksessa, rakastaisin sitä. Seksikästä
..

Naiset on sairaita.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ei "totuus" kaipaa määritelmää. Henkilö, joka ei ymmärrä "totuuden" käsitettä ei pystyisi elämään päivääkään "todellisessa maailmassa".

Nimenomaan.

Naiset haluavat, however, määritellä ja tulkita uusiksi kaiken, ja tehdä tätä määrittelyä loputtomiin, ja soveltaa sitten näitä uusia määritelmiä aina senhetkisen tilanteen vaatimusten mukaan, ja sovittaa ne aina sen hetkiseen tunnetilaansa, niin etteivät he ole koskaan väärässä jne..

Feminismihän on määritellyt jo montakin asiaa aivan päin vittua.

Asiat itse eivät kuitenkaan ole muuttuneet..

Mutta sitä on tällaisessa yhteiskunnassa yhä vaikeampi saada kerrotuksi kenellekään.

Talk about newspeak, doubletalk and the new clothing of the empress..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Tietenkin on olemassa totuus ja tieteen TARKOITUS on pyrkiä kohti sitä. En siis väitä, että tiede itsessään olisi totuus, vaan pikemminkin vain "työkalu" sen löytämiseksi. Ja mikä se totuus sitten on? Jos tietäisin, en tarvitsisi tiedettä."

Mistä ihmeestä voidaan tietää, että tieteen avulla päästä kohti "totuutta", jos ei mitenkään määritellä mikä se "totuus" on? Eikä tiedettä voi määritellä "totuuden" avulla ja "totuutta" tieteen avulla. Se ei yksinkertaisesti toimi.

Anonyymi kirjoitti...

"Mistä ihmeestä voidaan tietää, että tieteen avulla päästä kohti "totuutta", jos ei mitenkään määritellä mikä se "totuus" on? Eikä tiedettä voi määritellä "totuuden" avulla ja "totuutta" tieteen avulla. Se ei yksinkertaisesti toimi."

Koska objektiivisuus ja ennakkoluulottomuus ovat tieteen ohjenuoria. Miten kukaan voisi määritellä sen totuuden ennen kuin tietää mikä se on?

bmaad kirjoitti...

"Eräs Naisten seksuaalisen valta -kirjan arvio oli otsikoitu "Katkeruuden sukupuoliteoria"."

Jo arvostelun otsikko
vahvistaa sen, että katkeruus on arvostelijankin mielestä olemassa.
Se jättää kuitenkin tyylikkäästi määrittelemättä sen onko kaikilla tasapuoliset mahdollisuudet päästä sukupuolielämään katkeruuden sijasta.

Nyt menenkin sitten vielä arempaan asiaan. Jos markkina-arvo
teoria kaikessa julmuudessaan tunnustetaan, vahvistetaan ja liitetään kouluopetukseen, todennäköisesti joudutaan myös tunnustamaan se, että itsemurha voi olla yksilön kannalta kannattavaa tehdä jos on tarpeeksi luuseri, eikä viihdy yksin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos markkina-arvo
teoria kaikessa julmuudessaan tunnustetaan, vahvistetaan ja liitetään kouluopetukseen, todennäköisesti joudutaan myös tunnustamaan se, että itsemurha voi olla yksilön kannalta kannattavaa tehdä jos on tarpeeksi luuseri, eikä viihdy yksin
.

Kummallinen näkökanta.

Eihän elämän ole tarkoitus olla täydellisen viihdyttävää ja ihanaa täällä - olemme täällä oppimassa ja kärsimässä. Kuten Buddha sanoi, 'elämä on kärsimystä' ja 'halu luo kärsimyksen'..

Lopettakaa haluamasta, ja kärsimys lakkaa.

Joka tapauksessa, tuollainen koulusuunnitelmamuutos tapahtunee samana päivänä, jolloin karman laki otetaan lakikirjaan ja muutenkin kosmiset lait ymmärretään kansan parissa syvällisesti. Näin ollen myös 'en viihdy yksin'-tyyppinen kärsimyskin nähdään erittäin KANNATTAVANA ja kannatettavana kokemuksena, itsari taas typerimpänä asiana ikinä..

Itsarin tekijä saa samat ongelmat KUITENKIN uudestaan eteensä viimeistään inkarnoituessaan uudestaan, ja joutuu aloittamaan alusta - mutta nyt hänellä on lisäksi inkarnaation ennenaikaisesta keskeyttämisestä johtuva LISÄkarma setvitettävänään, joten itsari ei ratkaise mitään, se vain VAIKEUTTAA asioita.

Lisäksi inkarnaatioiden välillä tulee olemaan melkoisen tuskalliset oltavat..

Vain ihminen, joka todella syvällisesti ymmärtää ja tiedostaa kaiken tämän, voi tehdä itsarin vastuullisesti.

Kyseessä on vähän samanlainen asia kuin että hyvä tapa pysäyttää auto ylinopeudesta tai hidastaa sitä on ajaa tieltä ulos, olipa siellä jyrkänne tai mitä hyvänsä (esim. pimeällä ajettaessa ei voi olla ihan varma mitä siellä on).

Jos et ole tietoinen, millaista ruhjetta ja kärsimystä yleensä ulosajosta seuraa, et voi oikein informoidusti tuollaista päätöstä tehdä, ja sittenkin, vaikka lopulta tekisitkin, on sinunkin myönnettävä olevan aivan päätöntä ajaa auto mielummin ulos tieltä tahallaan kuin vain pysäyttää se normaalikeinoin tai ajaa määränpäähän ja poistua siellä autosta, kuten yleensä on tapana.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Kummallinen näkökanta.
Eihän elämän ole tarkoitus olla täydellisen viihdyttävää ja ihanaa täällä - olemme täällä oppimassa ja kärsimässä."

Minun käsitykseni mukaan
olemme täällä seivästämässä voimaa. Todellinen kärsimys on asia, joka pitää oppia välttämään.
Se, että ihmiset kuitenkin joutuvat kärsimään niin paljon on merkki siitä, ettei olla vielä opittu paljon.

"Kuten Buddha sanoi, 'elämä on kärsimystä' ja 'halu luo kärsimyksen'.."

Olen eri mieltä Buddhan kanssa.
Mielestäni on edesvastuutonta jakaa ihmisille opetuksia, joissa kielletään haluamasta. Se on vähän kuin kieltäisi lasta piirtämästä liidulla liitutauluun.

"Joka tapauksessa, tuollainen koulusuunnitelmamuutos tapahtunee samana päivänä, jolloin karman laki otetaan lakikirjaan ja muutenkin kosmiset lait ymmärretään kansan parissa syvällisesti."

Kyllä ihmisille on tehtävä selväksi se, että meihin vaikuttaa
kielteisiä voimia. On älytöntä pitää yllä kukkaistodellisuutta samanaikaisesti, kun selkeästi emme edes halua sellaisessa
elää.

"Näin ollen myös 'en viihdy yksin'-tyyppinen kärsimyskin nähdään erittäin KANNATTAVANA ja kannatettavana kokemuksena, itsari taas typerimpänä asiana ikinä.."

Kyllä itsari on parempi,
kuin totaalinen yksinjäänti jos katsotaan laajasta näkökulmasta. Itsari voi ohjata ihmisen uuteen ympäristöön, joka on kehittyneempi.

"Itsarin tekijä saa samat ongelmat KUITENKIN uudestaan eteensä viimeistään inkarnoituessaan uudestaan, ja joutuu aloittamaan alusta - mutta nyt hänellä on lisäksi inkarnaation ennenaikaisesta keskeyttämisestä johtuva LISÄkarma setvitettävänään, joten itsari ei ratkaise mitään, se vain VAIKEUTTAA asioita."

Kyllä ongelmat tietysti jäävät samoiksi, mutta itsarilla voi siirtää itsensä ympäristöön, joka on kehittyneempi.

"Lisäksi inkarnaatioiden välillä tulee olemaan melkoisen tuskalliset oltavat.."

En usko, että itsarilla on niin paljon vaikutusta asiaan.

"Vain ihminen, joka todella syvällisesti ymmärtää ja tiedostaa kaiken tämän, voi tehdä itsarin vastuullisesti. "

Itsari on maailmanhistoriallisesti tunnetuin laihdutuskeino.

Anonyymi kirjoitti...

"Miten kukaan voisi määritellä sen totuuden ennen kuin tietää mikä se on?"

Ongelma on, että mistään ei voida tietää milloin "totuus" saavutetaan tai mennäänkö edes sitä kohti, kun ei tiedetä mikä se on tai miten se määritellään. Sama kuin sanoisi, että "jumala" on olemassa ja rukoilemalla pääsee lähemmäksi "jumalaa".

tympeäNörttö kirjoitti...

Bmad totesi:
"Jos markkina-arvo teoria kaikessa julmuudessaan tunnustetaan, vahvistetaan ja liitetään kouluopetukseen, todennäköisesti joudutaan myös tunnustamaan se, että itsemurha voi olla yksilön kannalta kannattavaa tehdä jos on tarpeeksi luuseri, eikä viihdy yksin."

Olisi jännittävää nähdä näin äärimmäistä opetusta. Toisaalta - jos opetuksen on tarkoitus olla totuudellista ja realistisesti elämään sopeuttavaa - niin tuo asia olisi pakko noteerata. Toisaalta - niinkuin nykyään eletään - pelottelusta olisi vain haittaa (tai korkeintaan ei-hyötyä) suurimmalle osalle oppilaista. (Haitta koostuisi tulevan KTM-spektrin loppupäästä, jotka saattaisivat tappaa itsensä "turhaan".)

Kouluammuskelujen yhteydessä kuulemma rajattiin hieman sitä, mistä oppilaat saivat tehdä esitelmiä koulussa. Aika jännittävää. Että todella voisi olla vahingollista tietoutta, ja sitä vältellään nykypäivänäkin.

bmaad kirjoitti...

TN:"Toisaalta - niinkuin nykyään eletään - pelottelusta olisi vain haittaa"

Länsimaissa on mennyt tämän "sivistysyhteiskunta"-konseptin kanssa puurot ja vellit sekaisin, kun eiväthän ne sivistyneet lähtökohdat välttämättä tarkoita kaikille samoja oikeuksia. Rajanveto vaan on jäänyt viimeistelyä vaille. Voidaan siis vaatia tiettyjä taitoja, geenejä, kykyjä, älykkyyttä, osaamista tai ulkonäköä, samoin kuin voidaan hyväksyä kyynärpäätaktiikan käyttö osana yksilön menestysstrategiaa.
Siitä ei ole riittävästi keskusteltu missä kohden ja määrin sivistysyhteiskunta voi antaa yksilölle sellaista arvoa, jota hän ei (odotetuilla) teoilla kykene ansaitsemaan.

Ainakin minun nähdäkseni ihmissuhdemarkkinoilla tuolla
mainitsemallani kyynärpäätaktiikalla on enemmän painoa, kuin esim. työelämässä keskimäärin. Toisaalla, esimerkiksi kouluissa tuntuu olevan nyt trendi, ettei muita saa kiusata, eli ei saa nimenomaan juurikaan käyttää kyynärpäätaktiikkaa, joten pitäisi jotenkin voida kertoa ihmisille, että a) kouluissa, oppilaiden välillä ei ole hyväksyttävää käyttää kyynärpäätaktiikkaa, mutta b) solmittaessa hetertoseksuaalisia sukupuolisuhteita kyynärpäätaktiikan käyttö on etenkin miehille sallittua ja suotavaa, ja johtaa yleensä naisten haluamiseen positiivisesti.

Yksi totuus (kuten tällä
palstalla kaikki tiedämme) on se, että nykynaiset kostuvat rynnivistä ja päällekäyvistä miehistä, mutta
totuus on yhtälailla sekin, että monet naiset eivät suoranaisesti haluaisi leimautua näin yksinkertaisiksi olennoiksi, joten asianlaita pitäisi esittää mairittelevammassa, heikommassa valossa, kuten siten, että
miehen on hyvä olla lihaksikas, menestyä jne. ilman markkina-arvoteorian seikkaperäisiä ja jopa naisten individualistisia kykyjä halveeraavia lisäselvityksiä. Eli mikäli markkina-arvoteoria julkistettaisiin, naiset varmasti vaatisivat poistettavaksi sellaiset kohdat, joissa heidän täyspäisyytensä mitenkään kyseenalaistettaisiin.

Ja onhan toki niinkin,
että aina jossakin on pieni joukko naisia, jotka hengailevat mielellään nörtähtävien, yleisellä tasolla syrjäytettävien miesten kanssa, mutta näillekin naisille on tyypillistä sitten jossain elämänvaiheessa siirtyä joko a) raavaampiin tai b) akateemisempiin miehiin. Jos halutaan
markkina-arvo-opetuksesta imartelevaa niin silloin pitäisi julkistaa "luuseriuden käsite" ja korostaa sitä, että a) suuri osa luusereista on miehiä, ja että b) naiset ovat joko henkisesti kehittyneempiä tai muuten enemmän
yhteiskunnallista valtaa omaavia (jätetään avoimeksi).

Liekö keskeinen tekijä
markkina-arvoteoriakeskustelun tukahduttamiselle on kuitenkin yhteiskunnallisen sekasorron estäminen. Menestyjät, joilla on kädet täynnä yksityiselämää ja töitä eivät haluaisi haaskata resurssejaan siihen, että uhkarohkeasti rätnätään joidenkin heille täysin ulkopuolisten vieraiden ihmisten, lähinnä massasta poikkeavien miesten epäonnea sukupuolielämässä tai laajemminkin. Helpompi antaa asian olla, kuin iskeä kirvestä kiveen, joka saattaisi haljetessaan paljastaa sen millaisessa kaivostunnelissa me ihmiset täällä elämäämme vietämme.

Kun halveksitut miehet jaksavat elää seesteisessä toivossa, he ovat lisäksi tekemässä töitä sensijaan, että alkaisivat varastella (muidenkin mahdollisesti tarvitsemia) sairaspaikkoja ja yhteiskunnan veroäyrejä oman surkeutensa ylläpitoon. Tilanne on kyllä suoraansanoen aika vaarallinen ja simpukan kuoren avaaminen voi johtaa aikamoisiin ideologisiin ristiriitoihin yhteiskunnassa.

"Kouluammuskelujen yhteydessä kuulemma rajattiin hieman sitä, mistä oppilaat saivat tehdä esitelmiä koulussa. "

Kouluaineen otsikko voisi olla, että "koulukiusaaminen ei ole kivaa, mutta kiusaajat saavat enemmän seksiä".

No, en minäkään itsemurhia kannata, mutta kyllä Auvinen teki töitä käskettyä, luulen ma. "tee itsari" "tee itsari". Nain mullekin on sanottu.

Jorma kirjoitti...

"Nyt olisi siis kerrankin käyttöä tasa-arvolle ja niille sukupuolikiintiöille - miesten ja poikalastenkin takia."

Yksi ratkaisu olisi antaa haussa lisäpisteitä asevelvollisuuden suorittamisesta. Siviilipalvelusmiehet toki mukaanlukien.

Asevelvollisuushan vie aikaa juuri siinä vaiheessa, kun hakeutumisen näihin opintoihin pitäisi tapahtua ja se voi hyvin pilata useamman vuoden pääsykokeet. Lisäksi voi ajatella, että velvollisuuden suorittaminen on antanut henkilölle sellaisen kokemuksen, josta voisi olla hyötyä opettajan työssä. Enkä nyt tarkoita tällä wahlroosmaisesti jotain armeijan "johtajakoulutuksen" ylistämistä, vaan yleistä elämänkokemusta, jota ei koulun penkillä voi saada.

tympeäNörttö kirjoitti...

Bmad kirjoitti tiukkaa asiaa:
"totuus on yhtälailla sekin, että monet naiset eivät suoranaisesti haluaisi leimautua näin yksinkertaisiksi olennoiksi, joten asianlaita pitäisi esittää mairittelevammassa, heikommassa valossa"

En ole aina pitänyt teksteistäsi, mutta jotenkin parina menneenä vuonna olet saanut niihin paljon enemmän sisältöä. Hörhöily loistaa tälläkin kertaa kokonaan poissaololla. Mitään vastaansanomista ei nyt ole, joten en edes yritä. Sen sijaan mietin sitä, mistä Vortac aina välillä puhuu, eli Henryn kirjan kuivakkuudesta. En ole sitä itse edelleenkään lukenut, mutta eiköhän se ole sitä, jos niin kerrotaan. Miksei siis joku tekisi vähän mehukkaampaa, provosoivampaa kirjaa? Ei luulisi olevan mahdotonta tämänkään palstan vakikommentoijilta. Minäkin haluaisin osallistua, joskaan en ole varma, missä olisin parhaiten avuksi. Myöskin - näin vähäisempänä pointtina - haluaisin tietty edelleen uskoa, kuvitella, etteivät markkinat ole niin kovia, kuinka miltä ne vaikuttavat. Tai jos ovatkin, niin että AT-miesten määrä olisi hyvin hyvin vähäinen, että minäkin olisin selvä poikkeus vain, yksi tuhannesta. Masentavia juttuja. :/

bmaad kirjoitti...

"Mitään vastaansanomista ei nyt ole, joten en edes yritä. Sen sijaan mietin sitä, mistä Vortac aina välillä puhuu, eli Henryn kirjan kuivakkuudesta."

Eiköhän riitä.

Kyseessä ei ole mikään
raamattu, vaan yksittäinen teos ja esitystapa, johon Henkalla on täysi oikeus. Se on tieteellisesti esitetty kirja, ja on hyvä, että asiaa tuodaan tieteen, eikä esim. vapaa-ajattelun piiriin, koska se saa sitä kautta kuitenkin laajempaa audienssia.

"Miksei siis joku tekisi vähän mehukkaampaa, provosoivampaa kirjaa?"

Sen voi todella tehdä.
Mehukas ja värikäs epätasa-arvosta kertova kirja todellakin puuttuu. Todellinen horror-ideahan olisi ruveta väsäämään lapsille jotain epätasa-arvosta kertovia satuja.

"Ei luulisi olevan mahdotonta tämänkään palstan vakikommentoijilta."

No ei todellakaan. Itse
pystyn rykäisemään kirjan milloin tahansa.

"Minäkin haluaisin osallistua, joskaan en ole varma, missä olisin parhaiten avuksi."

Voisihan sitä joskus kokoontua suunnittelemaan kirjaa.
Omakustanne ei olisi edes rahallinen ongelma mulle, koska voin ottaa sitä varakkaan eukon tililtä.

Kirjan nimi voisi olla provosoivasti tyyliin: "Stondiksen laskennallinen hinta nyky-yhteiskunnassa". Siinä voisi olla sarjakuvia, kertomuksia miesten erektioseikkailuista ja ongelmista, kilpailusta naisten kanssa.

Joskin aihe voi olla itselleni
hiukan vieras, koska olen
saanut naisilta seksiä poikkeusolosuhteissa, täysin kilpailematta, enkä ole kauheasti koskaan osallistunut kilpailuun, jota naiset miehiltä lähes aina edellyttävät.

"Myöskin - näin vähäisempänä pointtina - haluaisin tietty edelleen uskoa, kuvitella, etteivät markkinat ole niin kovia, kuinka miltä ne vaikuttavat. Tai jos ovatkin, niin että AT-miesten määrä olisi hyvin hyvin vähäinen, että minäkin olisin selvä poikkeus vain, yksi tuhannesta. Masentavia juttuja. :/"

Yleisluontoisesti voi
sanoa, että terve sukupuoli elämä on muusta sivistyksestä jäljessä.
Valittamisesta jää yleensä kiinni, mutta toisaalta itsensä rohkaiseminenkaan ei aina johda tuloksiin ja se voi riippua geeneistä.

Itse kuulun ATM:ien yläpuolella olevaan ryhmään. Minulla on aina ollut saumaa, mutta aika herkästi haaveet jäävät silti toteutumatta. Naisen sitouttaminen näyttäisi olevan paras ratkaisu. :))P