tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Kriittinen miestutkimus

Jyrki J.J. Kasvi: Sukupuolettuneita ennakkoasenteita
Sukupuolettunut mielikuva suomalaisesta perheväkivallasta on tilastojen valossa ilmeisen väärä. Kuitenkin suurin osa julkisista puheenvuoroista toistaa edelleen vanhoja stereotypioita miehistä hakkaajina ja naisista uhreina. Parisuhdeväkivallan vastaisen taistelun lähtökohdaksi tulisikin ottaa se, että jokainen lyönti on liikaa, on lyöjän tai uhrin sukupuoli mikä tahansa!

Kriittinen mies- ja maskuliinisuustutkimus

Ruotsi haluaa poistaa korkeakoulujen sukupuolikiintiöt

22 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Hyytävää:

Murhista syytetty hoitaja soitti itse hätäpuhelut - kuuntele nauhat

Homo kirjoitti...

Juuri nyt TV2:lta tulee Ajankohtain Kakkonen, jossa supisuomalaiset naiset itkevät naama piilossa sitä, että joutuvat nyt elämään kunniaväkivallan uhan alla, kun ovat aikanaan erehtyneet menemään naimisiin tms muslimimiehen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on niin sanottu torrenttiporrentti ihan varoittavaksi esimerkiksi siitä, mitä ei saa tehdä netissä eli imuroida laittomasti äänikirjoja merirosvoilta:
torrent/5274227/Why_Men_Want_Sex_and_Women_Need_Love

Jorma kirjoitti...

"kun ovat aikanaan erehtyneet menemään naimisiin tms muslimimiehen kanssa."

Etkös ole, Homo, vielä sisäistynyt sitä, että tämä kaikki on viime kädessä virallisen "totuuden" mukaan suomalaismiesten syytä? Missään muualla ei ole niin väkivaltaisia ja hirveitä miehiä kuin Suomessa, näinhän se Hesarin sivuilla ja Ylen ohjelmissa vuodesta toiseen toistettu "totuus" menee. Jos maahanmuuttajamiesparat käyttäytyvät huonosti ja väkivaltaisesti, se johtuu vain ja ainoastaan suomalaismiesten hirveästä vaikutuksesta heihin. Ovat kotoutuneet liian hyvin ja oppineet maan (huonoille) tavoille.

tikka kirjoitti...

jättipenis palaa helsinkiin ahdistelemaan lisää; varokaa naiset!

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha -no nyt Hankkis on sitten pian Senaatintorillakin tarjoilemassa itseään.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Päivän paras blogikommentti tuli islamiin kääntyneeltä suomenruotsalaiselta Inga Härmälä-nimiseltä naiselta, joka tunsi henkilökohtaisesti äskettäin kiinni jääneen nigerialaisen itsemurhapommittajan:

Jag håller med dig om att de finska domstolarna uppmuntrar män (både finnar och utlänningar) till våldtäkt, genom de ytterst lindriga straffen. Enligt muslimsk lag skulle straffen bli mer trovärdiga. Det är synd att du inte verkar veta så mycket om islam. Det är ibland bättre att tiga om sånt som man inte förstår sig på.

Anonyymi kirjoitti...

On kohtalon ivaa, että yhtä tabua vastaan ansiokkaasti taistelleet naisjärjetöt eivät huomanneet toimivansa samalla tavalla kuin naisiin kohdistuvaa perheväkivaltaa vähätelleet tahot olivat toimineet vain parikymmentä vuotta aiemmin.

Ketkähän näitä 'vähätelleitä tahoja' mahtavat tarkasti sanottuna olla?

Kasvin olisi syytä olla tarkempi ja puhua ihan nimillä. En usko, että sellaista tahoa on koskaan ollutkaan, joka olisi tuota asiaa vähätellyt.

Miesten puolestapuhujatkin paljastuvat usein lopulta sydämeltään mustiksi profeministeiksi/feministeiksi, kunhan nyt näennäisesti sanovat sanasen silloin tällöin 'miesten puolesta'..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Etkös ole, Homo, vielä sisäistynyt sitä, että tämä kaikki on viime kädessä virallisen "totuuden" mukaan suomalaismiesten syytä..

Näin on. Nainen ei ota vastuuta mistään, kaikista vähiten omista tunteistaan ja päätöksistään.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Päivän paras blogikommentti tuli islamiin kääntyneeltä suomenruotsalaiselta Inga Härmälä-nimiseltä naiselta, joka tunsi henkilökohtaisesti äskettäin kiinni jääneen nigerialaisen itsemurhapommittajan..

Jos saisi tuon kommentin jollain sivistyneelläkin kielellä, kiitos.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa että on se eri hienoa, että Vihreiden Kasvikin ensimmäisen kerran ottaa kantaa (tai pikemminkin hämmästelee asioita) miestenkin puolesta.

Valitettavampaa taas on se, että juuri tuossa alapuolellakin mainitussa kirjoituksessa hänen puoluetoverina Jansson kirjoitti taas Vihreille tyypilliseen tapaan miljoonan ihmisen eteen HS rajun ”miesviha kirjoituksen”.

Epäilenkin, että Kasvin kirjoitus omaan marginaaliblogiin parin päivän päästä siitä –on lähinnä reaktio siihen kritiikkiin mitä tuosta Janssonin kirjoituksista on tullut Vihreille. Ja jos taas ynnää ”mainoslakien” mukaan asiaa, niin tarvitaan tuhannen tällaista Kasvin marginaaliblogin kirjoitusta netissä ennen kuin jo (taas kerran vihreiden) tekemä Hesarin miesvihakirjoituksen voima kulttuuriimme saadaan kumottua.

Anonyymi kirjoitti...

Johansson oli siis se Vihreiden Hesarin kirjoittelija.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tässä, että olisi hyvä olla jokin webbisite, foorumi, blogi, irc-kanava tms., jossa voisi rauhassa tilittää elokuvissa ja mediassa näkemiään spesifisiä misandriapommeja.

Koetin katsoa tuossa elokuvaa 'Elvira', mutta jo alkuminuuteilla tissejään paljaasti ja viettelevästi esillä pitävä haaska-akka kohtelee siitä tissien esilläpidosta innostuvaa miestä kuin hän olisi maailman hirvein syöpäläinen, ja käyttää väkivaltaa sekä kaataa tämän kumoon.

Sen elokuvan kattominen loppu siihen paikkaan.. eikö ihmiset todellakaan näe, miten tekopyhää tollanen on? Ensin puhutaan lirkuttelevasti ja viettelevästi ja pidetään tissivakoa esillä niin että täytyy pitää aurinkolaseja ettei häikäisty, ja sitten kun joku REAGOI tähän tahalliseen seksuaaliseen kiihotukseen ja häirintään kiihottumalla, aletaan syytämään loukkauksia ja ruvetaan väkivaltaiseksi!

No joka tapauksessa.. mitenkäs on tämän mainoksen laita, ottaako se pattiin ketään muuta kuin minua?

http://www.wilsonsalmanac.com/images/voodoo.jpg

Ei niinkään pelkästään mainos itse, vaan a) Se, että tällaista voidaan mainostaa ja samalla väittää, että tasa-arvo on tärkeä asia - b) Se, että kukaan ei ilmeisesti protestoi tällaista mainontaa seksistisenä ja miesvihaisena c) Se, että vastaava ei IKINÄ menisi läpi sukupuolet käännettyinä ja d) Kaikesta tästä johtuva erittäin kaksinaamainen double-standardinen tekopyhä ja vääristynyt doubletalk-newspeak-asenne, jonka mukaan jos tuossa mainoksessa jotain vikaa on, sekin on miesten syytä!

Perkele.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Niin, vielä tuosta Elvira-jutusta - se on hyvin yleistä koko yhteiskunnassa ja länsimaisessa maailmassa nykyään.

Naiset antavat ymmärtää olevansa koko ajan kiimassa ja erittttäin seksuaalisia olentoja, antavat seksuaalisia signaaleja pukeutumisellaan ja käytöksellään, body languagellaan ja eleillään, meikeillään jne jne..

Eli antavat ymmärtää - mutta sitten SUUTTUVAT, jos joku mies KOHTELEE heitä seksuaalisina olentoina, jotka ehkä voivat halutakin seksiä!

Siis ensin kiihotetaan miehiä tahallaan äärimmäisillä tekniikoilla, ja sitten raivostutaan, kun mies kiihottuu siitä!

Mitä vitun saatanallista demonikäytöstä tämä on??

Pahinta on, että tuota pidetään ihan NORMAALINA nykyään - että nainen voi, saa, hänen on lupa, ja hänen on jopa suotavaa ja ymmärrettävää ja kannustettavaa kiihottaa miehiä ympärillään äärimmilleen kaikin mahdollisin keinoin - ja samanaikaisesti suuttua HIRVITTÄVÄSTI, jos joku mies erehtyy luulemaan naisen haluavan seksiä!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Kriittinen miestutkimus.. miten olis kriittinen naistutkimus? Tässä hyvä pointti aiheesta:

"I think what's really toxic here is the media! Have the media done any studies to determine what the ill health effects of having a bitchy girlfriend, who belittles and demeans you on a constant basis, spends every cent you earn, cheats on you, runs away with your children, and demands you support her for the rest of your life as you live out of your van? No? Thought not."

- Vortac

Ebe kirjoitti...

Kasvi vanha femakkojen kätyri se siellä kalastelee ääniä.

Anonyymi kirjoitti...

No sehän kait tämän koko vihreän miesliikkeen idea on muutenkin.

Tarvisi saada kalastettua maamme ylivoimaisesti feministisimmälle puolueelle miesten ääniä. Puolueelle joka 2006 julistautui sanatarkasti feministipuolueeksi ; )

tikka kirjoitti...

vortac: "Pahinta on, että tuota pidetään ihan NORMAALINA nykyään - että nainen voi, saa, hänen on lupa, ja hänen on jopa suotavaa ja ymmärrettävää ja kannustettavaa kiihottaa miehiä ympärillään äärimmilleen kaikin mahdollisin keinoin - ja samanaikaisesti suuttua HIRVITTÄVÄSTI, jos joku mies erehtyy luulemaan naisen haluavan seksiä!"

TIETYILLE miehille suututaan, luulen, ei kaikille suinkaan.. :)

bmaad kirjoitti...

vortac: "Pahinta on, että tuota pidetään ihan NORMAALINA nykyään - että nainen voi, saa, hänen on lupa, ja hänen on jopa suotavaa ja ymmärrettävää ja kannustettavaa kiihottaa miehiä ympärillään äärimmilleen kaikin mahdollisin "

tikka:
"TIETYILLE miehille suututaan, luulen, ei kaikille suinkaan.. :)"


Tämä on ihan alusta alkaen bullshittiä, että naiset jotenkin kiihottaisivat miehiä äärimmilleen.
Ei pidä paikkaansa.
Itseäni on kyllä elämäni aikana kiihotettu usein ja sillä tavalla, ettei puolivillaiset ja keskenkasvuiset kiihotusyritykset tepsikään. Siihen tarvitaan nainen, jolla on hyvä maku ja oikea päämäärä.

Naisilla on paljon opittavaa jos he alkavat kiihottaa joskus vaativampia ja naisen sekoilun läpi näkeviä miehiä. Harmi, että Vortac on niin yksinkertainen ja naiivi, että pelkkä tissin näkeminen saa erektion pomppimaan tasajalkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Harmi, että Vortac on niin yksinkertainen ja naiivi, että pelkkä tissin näkeminen saa erektion pomppimaan tasajalkaa.

...

Kirjoituksesi alkavat näyttää yhä enenevässä määrin feministien teksteiltä.

Etkö todellakaan kykene näkemään kokonaiskuvaa, pysty kirjoittamaan postausta kehumatta itseäsi tai retostelematta yksityiselämääsi ja seksiperversioitasi?

Etkö pysty näkemään, mitä tarkoitan (tekopyhyys oli asian pointti, ei se, olenko yksinkertainen vai en, tai tuleeko juuri minulla erektio vai ei), vaan sorrut sen sijaan ad homineihin kuin pahinkin femakkalesbo?

Onneksi en ole koskaan täysin luottanut sinuun. Vastikään olin 'jumala' ja nyt olen 'yksinkertainen ja naiivi'..

Kaltaisesi sekopään postaukset on tästedes parempi jättää lukematta.. voit koettaa 'pyydystellä' muita ihmisiä ja selittää, miten 'hallitsemalla pelkojasi hallitset demoneita', ja kuinka 'osaat muuttua energiaksi' tai kuinka 'sadomasokismi on hyvän elämän perusta'..

Minä en juttujasi aio tämän jälkeen enää lukea (eipä silti, että suurimmaksi osaksi olisi alunperinkään blackerin typeryydet ja sekavuudet kiinnostaneet)..

Oikeasti, vaikuttaa siltä kuin olisit vähintään puolet ajasta aineissa ja kirjoittaisit mitä huuruja päähäsi suinkin pälkähtää, kokonaiskuvaa ja totuutta näkemättä.

Aivan kuten castaneda teki monen kirjan verran..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

TIETYILLE miehille suututaan, luulen, ei kaikille suinkaan.. ..

No, tuossa elokuvassa tekopyhyys oli vielä lisäksi pinnistetty niin pitkälle, että se, jolle suututtiin, oli ilmiselvä YTM - valheellista propagandaa vielä kaiken tämän lisäksi siis (kiitos kun huomautit tuosta, olisin muuten tämän asian unohtanutkin mainita)..

Siis noin paljon aivopesua mahtuu ihan pariin minuuttiin aika hiton moneen elokuvaan ja tv-sarjaan.. noin monella eri tasolla siis toimitaan yhtaikaa - se on oikeastaan aika järkyttävää - jonkun on täytynyt tosi tarkkaan suunnitella se misandria, jota mediassa levitetään, ja se tapa, jolla tämä toteutetaan, jotta se olisi mahdollisimman tehokasta.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Kirjoituksesi alkavat näyttää yhä enenevässä määrin feministien teksteiltä."

Näyttämään?

Sinä rupesit väittämään, että naiset yrittävät kiihottaa miehet äärimmilleen, joka herätti ihmetyksen siitä, millaisista naisista oikein kiihotut.

"Etkö todellakaan kykene näkemään kokonaiskuvaa, pysty kirjoittamaan postausta kehumatta itseäsi tai retostelematta yksityiselämääsi ja seksiperversioita?"

Yksityiselämäni on yksityiselämää, joten siitä puhuminen rajoittuu pitkälti retosteluun (joka on osin ihan aiheellistakin). Kokonaiskuvan suhteen pyrin olemaan ehdottoman rehellinen. Ehkä haluat ymmärtää minua tahallasi väärin.

"Onneksi en ole koskaan täysin luottanut sinuun. Vastikään olin 'jumala' ja nyt olen 'yksinkertainen ja naiivi'.."

Henkilökohtaisesti pidän
sinua erittäin hienona ihmisenä,
jolta olen oppinut asioita, MUTTA noin kokonaisuutena, ollakseni rehellinen minun täytyy sanoa, että
en arvosta sinua niin paljon kuin ehkä haluaisit. Kuten varmaan jollain tasolla ymmärrät, sinulla ei ole kovinkaan universaalia tai voimaperäistä näkökulmaa tähän elämään. Minä olen itse nähnyt kosmiset energiat ja mittaan elämänlankaa omien kokemusteni kautta. Siinä mielessä monet sellaiset asiat, jotka sinusta tuntuvat hulluilta ja sekopäisiltä ovat minulle täyttä totta. Sinä et voi sitä mitenkään määritellä, mitä minä pidän totuutena ja mitä en.

"Kaltaisesi sekopään postaukset on tästedes parempi jättää lukematta.. voit koettaa 'pyydystellä' muita ihmisiä ja selittää, miten 'hallitsemalla pelkojasi hallitset demoneita', ja kuinka 'osaat muuttua energiaksi' tai kuinka 'sadomasokismi on hyvän elämän perusta'.."

Minä en pyydystele mitään
täältä, enkä pakota kaikkia ihmisiä vaihtamaan seksinlajia. Olen kirjoittanut tälle
palstalle sen takia, että saan miesasiaan liittyvät jutut kuuluviin. Sinun kanssasi olen käynyt läpi monia mielenkiintoisia keskusteluja muiltakin elämänalueilla, ja voi yleisesti sanoa, ettei tällä palstalla muita varsinaisia "keskusteluja" olla edes käyty, kuin se mitä me olemme puhuneet. Elikä jos pidät lupauksesi on mahdollista, etten kirjoita tälle palstalle enää juurikaan mitään. Ja monen, jolla on naiivi elämänkatsomus, mielestä se on varmastikin ihan hyvä asia. Minulle se on varsin samantekevää, sillä ainahan voin muistella niitä keskusteluja, joita olemme täällä käyneet. Kiitän kuitenkin siitä mihin olet pystynyt. Sinun täytyy kehittyä vielä todella paljon, ennenkuin pystyt ymmärtämään sen, mistä on kyse.

"Oikeasti, vaikuttaa siltä kuin olisit vähintään puolet ajasta aineissa ja kirjoittaisit mitä huuruja päähäsi suinkin pälkähtää, kokonaiskuvaa ja totuutta näkemättä. "

MINÄ EN OLE KERTAAKAAN KÄYTTÄNYT MITÄÄN HUUMAUSAINEITA.

"Aivan kuten castaneda teki monen kirjan verran.."

Castanedan jutut saattavat
vaikuttaa palikoilta ja kusetukselta, mutta kyseessä onkin asia, jonka ymmärtääkseen täytyy olla elämässä kiinni.

Sinä olet liiaksi maassa kiinni, Don Juanin sanoin.

Hyvästi!