torstaina, tammikuuta 21, 2010

Myllis syytön?

Silminnäkijä MTV3.fin Viihdeuutisille: Naiset hakkasivat Myllylää? ja Turvakamera

Vastauksia Kaarina Hazardille
Kommentti: Hazardilta oli loistava suoritus vääntää kolumninsa mediakritiiksi, mutta vielä mestarillisempaa häneltä on osoittaa olevansakin itse varsinainen uhri.Ensi viikolla hän on varmaan jo haastamassa Tony Halmeen äitiä raastupaan kadotetuista yöunista.

HS: Sisälukutaitoni on kunnossa
Eero Backman

Pertti Töttö jatkaa kirjoittelua suomalaisesta väkivallasta (HS Mielipide 19. 1.). Olen samaa mieltä, että väkivaltaisuuden päivittely ei ehkäise väkivaltaa. Väkivallan ehkäisyn tavoitteet ja keinot ovat muualla. Niistä ensimmäisenä on tosiasioiden tunnustaminen.

Töttö aloittaa pyytämällä minua tarkistamaan sisälukutaitoni. Samaa toivotan hänelle. Tötön ainoana tilastolähteenä on Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen verkkokatsaus 12/2009. Sen otsikko on Perheväkivalta Suomessa. Katsauksen sisältö vastaa otsikkoa. Henkirikostilastoja ja muutakin tietoa väkivallastatarkastellaan siinä perheväkivallan näkökulmasta.

Tötön mukaan väkivaltaisuudesta puhuttaessa ei ole tärkeätä, monesko maa on tilastoissa vaan millä tasolla väkivalta on. Väkivallan taso kuitenkin määrittelee sen, millä sijalla maa on tilastoissa. Se, että Suomi on henkirikostilastoissa läntisen Euroopan synkin, on merkittävä tieto.

Henkirikostilastot kattavat vain osan väkivallasta. Ulkopuolelle jää valtaosa väkivallasta kuten muu tilastoitu väkivaltarikollisuus ja viranomaisilta piiloon jäävä väkivaltarikollisuus.

Väkivalta Suomessa on monitahoinen ja vakava yhteiskunnallinen ongelma, jota ei suppealla tilastopohjaisella tarkastelulla ja vähättelyllä vähennetä.

rikosoikeuden professori emeritus

Don’t Hate The Player

Ex-ilotyttö kertoo: "Helpoin ansaitsemani satanen"
Tänään julkaistavan Elina Tiilikan Punainen mekko -teoksen päähenkilö on Noora, jolle työnteko ei maistu. Hän ajautuu prostituoiduksi.

"Ei tarvitse muuta kuin maata aloillaan ja kuvitella itsensä toisaalle, ja rahaa virtaa."

- Tajusin sen olevan helpoin koskaan ansaitsemani satanen.

8 kommenttia:

Antifilatelisti kirjoitti...

Eero Backman: "Se, että Suomi on henkirikostilastoissa läntisen Euroopan synkin, on merkittävä tieto."

- - -

Luulisi rikosoikeuden eläkeprofessorinkin pystyvän sentään analyyttiseen ajatteluun.

Ketkä nostavat Suomen kuin urheilukilpailussa ykköseksi?

Se sama ja suhteellisesti varsin pieni piiri päihdeongelmaisia, jotka käyttävät väkivaltaa ja vieläpä pääosin toisiaan kohtaan.

Rikosrekisteriä näillä on pääsääntöisesti ennestään muutamasta pariin kymmeneen sivuun. Poliisin ja tuomioistuinten kanta-asiakkaita siis.

Ja nämäkö sitten edustavat Suomea kuin urheilukilpailuissa ikään niin, että Backmanin lausuma olisi myös tieteellisesti ja totuudellisesti tyhjentävä ja selittävä merkittävä tieto.

Näidenkö tekemien rikosten perusteella Suomi on väkivaltainen maa, suomalainen mies väkivaltainen maa tai Suomi naisille ja lapsille erityisen vaarallinen.

Jorma kirjoitti...

"Olen samaa mieltä, että väkivaltaisuuden päivittely ei ehkäise väkivaltaa."

Mitäs sitten päivittelet?

Jorma kirjoitti...

Helsingin valtuusto ei halua heittää kerjäläisiä pakkaseen

Tämä nyt on vähän varsinaisen aiheen vierestä, mutta:

""Ketään ei Helsingissä heitetä pakkaseen", kokoomusryhmän puheenjohtaja Laura Räty painotti.

"Viranomaisilla on Helsingissäkin velvollisuus suojella myös ulkomailta tulleiden kerjäläisten ihmisoikeuksia", Yrjö Hakanen (skp) vastasi."

Entäs suomalaisten, asunnottomien (miesten) ihmisoikeudet ja pakkaseen joutuminen? Miksi se ei kiinnosta ketään? Miksi resurssit suunnataan EU-maasta saapuneen turistilauman hysäämiseen, eikä helsinkiläisten vähäosaisten auttamiseen?

Jaaha kirjoitti...

"Se, että Suomi on henkirikostilastoissa läntisen Euroopan synkin, on merkittävä tieto."

_Onko_ se näin?

"Henkirikostilastot kattavat vain osan väkivallasta. Ulkopuolelle jää valtaosa väkivallasta kuten muu tilastoitu väkivaltarikollisuus ja viranomaisilta piiloon jäävä väkivaltarikollisuus."

Ja nämähän jäävät piiloon vain Suomessa?

Nimetön kirjoitti...

"ei mitään uutta auringon alla tänäänkään feministisuomessa"

Vasemmistoliiton, marxilainen kriittinen miestutkija Backman vauhdissa Suomalaisten miesten kimpussa.


Ja Mika Myllylä on nyt saanut vuorostaan mediakrittiikkiä nykynaisilta. No onneksi itse mediakritiikin anto hetki jäi vahingossa valvontakameralle, muuten Mika oltaisiin lynkattu mediassa puolustaessaan itseään. Ja onneksi nyt oli kyseessä elävä mies, eikä vainaja suruaikoineen.

Ja vasemmistolähtöinen sosiaalipolitiikka ja humanismi pelaa -kunhan on vain jostain "vähemmistöstä" kysymys, suhteessa konservatiiviseen perusmieheen.

Nimetön kirjoitti...

Iso käsi yrittäjälle, joka toi totuuden julki. Nimestä päätellen Gianluca onkin kotoisin jostain sellaisesta maasta, jossa miehelläkin on ihmisarvo, joten ei varmaan joutunut edes harkitsemaan, kuinka toimia...

tympeäNörttö kirjoitti...

Vai on Rosegnone joskus kaupannut itseään, en tiennyt... jotenkin hämmentävää. Toisaalta ehkä tuollainen on yleistyvää, niinkuin Japanissa. Pian aiheesta ei voi enää kirjoittaa kirjaakaan, ainakaan niin, että saisi sille vielä myös shockkiarvoa!

Ebe kirjoitti...

Akat pitää hirveä "kalatusta" ja laulaa pilkkalauluja MAHTISONNIN takana tossa videolla, sitten kun tuleekin vastaan, alkaa aivan hirveä itku ja mölinä! Hyvin hyvin tyypillästä, joka päiväistä, baarikäyttäytymistä akoilta.