torstaina, tammikuuta 07, 2010

Päihtymys lisää seksiä

Eläke, elinaikakerroin ja tasa-arvo?

Women and Children First

Miehiä kouluihin ja Miesopettajat, katoava kanta

Tuomas Enbuske: Miksi Suomessa erotaan liian helposti?

Väitös: Päihtymys lisää miesten suojaamatonta irtoseksiä
This study is among the first to report the association of substance use and sexual risk behaviour in Finland and in Estonia. It adds value to the very narrow pool of information on this topic in the general population in the EU region. An important finding was that both alcohol and drug use and to some extent also smoking were strong correlates with sexual risk behaviour in both countries, with alcohol having a stronger effect in Finland than in Estonia.

Helsingin poliisi iski thai-hierontaan - kymmenen paikkaa suljettiin

20 kommenttia:

Tapio Tuuri kirjoitti...

Nyt on sitten tehty oikein väitös siitä, että kortsu unohtuu päihtyneenä.

Homo kirjoitti...

Tapio Tuuri, Suomessahan on pitkä historia siitä, että tehdään nollatutkimuksia tutkimalla sellaisia asioita Suomessa, joista on selkeitä tutkimustuloksia jo muualta maailmassa. Ihmeellistä, lääke X toimii Suomessakin samalla tavalla kuin maailmassa - tai seuraavaksi huomataan varmaan masentuneisuuden liittyminen kondomin käyttämättömyyteen.

Toisaalta on ihan ymmärrettävää, että nykyisessä tutkimusmaailman kuvioissa ei halua ottaa riskiä tutkimalla jotain sellaista asiaa, jossa on suuri riski siitä, että mitään efektiä ei löydy. Tuollaiset mitään ei löytynyt -jutut eivät pääse kovin arvostettuihin julkaisuihin useinkaan julkaisuiksi, vaikka sinällään ovat vähintään yhtä arvokasta tietoa kuin se, että asia X toimii suunnilleen samoin Suomenkin oloissa (eipä kyllä tällaisetkaan asiat tuppaa pääsemään kovin arvostettuihin tieteellisiin julkaisuihin).

Tosin vielä ikävämpi, joskin hieman tälle sukua oleva asia, on se että metodeiltaan kyseenalaiset tutkimukset joissa on oltu havaitsevinaan jokin efekti, jultaistaan usein helpommin kuin metodeiltaan paremmat tutkimukset, joissa tätä efektiä ei havaita.

PS. Ilta-Sanomien keskustelu:

Onko opettajan sukupuolella väliä?

vestigia kirjoitti...

Kannattaisi lukea edes abstrakti, ennen kuin tuomitsee koko tutkimuksen. Siinähän on selvitelty paljon muutakin kuin tuo yksi asia, jonka vieläpä tulkitsitte väärin.

Molemmissa maissa seksuaalinen riskikäyttäytyminen ja sukupuolitaudit olivat yhteydessä alkoholin ja huumeiden käyttöön. Tämä yhteys oli havaittavissa selkeämmin päihteiden suhteessa seksipartnerien määrään kuin suojaamattomaan yhdyntään.

Tutkimus siis kertoo, että viinamäen miehet ja huumeveikot saavat muita enemmän piparia.

Jape kirjoitti...

vestigia: "Tutkimus siis kertoo, että viinamäen miehet ja huumeveikot saavat muita enemmän piparia."

Mitä tämä taas kertoo naisita ja heidän preferensseistään?

Eikö tämä vahvista käsitystä siitä, että naiset preferoivat renttuja ja laitapuolenkulkijoita ja karsastavat kilttejä, kunnollisia miehiä?

vestigia kirjoitti...

Eikö tämä vahvista käsitystä siitä, että naiset preferoivat renttuja ja laitapuolenkulkijoita ja karsastavat kilttejä, kunnollisia miehiä?

Mahdollisesti. Tosin luulen, että suurin osa renttujen paremmasta flaksista johtuu yksinkertaisesti ahkerammasta ja suorasukaisemmasta yrittämisestä. Renttu saa piparia, koska vonkaa sitä tiheään tahtiin baareissa, joissa naiset ovat juoneet estonsa pois. Kiltti ja kunnollinen mies ihailee ensin harrastuksen tai työn parissa tapaamaansa naista etäältä, tekee sitten muutaman viikon ajan kohteliaasti tuttavuutta, kunnes lopulta rohkenee pyytää tätä treffeille. Tällä välin nainen on saattanut viikonloppuisin harrastaa känniseksiä useiden renttujen kanssa.

bmaad kirjoitti...

"Mahdollisesti. Tosin luulen, että suurin osa renttujen paremmasta flaksista johtuu yksinkertaisesti ahkerammasta ja suorasukaisemmasta yrittämisestä. Renttu saa piparia, koska vonkaa sitä tiheään tahtiin baareissa, joissa naiset ovat juoneet estonsa pois. Kiltti ja kunnollinen mies ihailee ensin harrastuksen tai työn parissa tapaamaansa naista etäältä, tekee sitten muutaman viikon ajan kohteliaasti tuttavuutta, kunnes lopulta rohkenee pyytää tätä treffeille. Tällä välin nainen on saattanut viikonloppuisin harrastaa känniseksiä useiden renttujen kanssa."

Tämä on sitä 'toiveajattelua'. Useimpia naisia ei yksinkertaisesti kiinnosta seksuaalinen vuorovaikutus ujon ja epämääräisen miehen kanssa. Syy löytyy markkina-arvoteoriasta: naisen täytyy löytää suhteelleen sosiaalinen oikeutus.

Kaikki nörtit tai
hentorakeisemmat miehet eivät
kuitenkaan ole pariutumismarkkinoiden ulkopuolella, koska osalla heistä on sosiaalista menestystä takanaan. En minä ainakaan saa päähäni ketään vetreää, huoliteltua rantaruotsia sulavasti luukuttavaa silmälasipäistä, akateemista kynttiläromantiikan asiantuntijaa, jolla ei olisi mahdollisuuksia saada korkeakulttuuriin sijoittuvaa naisystävää.

Vortac kirjoitti...

Ethän sä, Homo, voi tosissasi sentään akupunktion parantavaa vaikutusta epäillä.. länsimainen lääketiedehän on itsekin ottanut sen jo käyttöön!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

En minä ainakaan saa päähäni ketään vetreää, huoliteltua rantaruotsia sulavasti luukuttavaa silmälasipäistä, akateemista kynttiläromantiikan asiantuntijaa, jolla ei olisi mahdollisuuksia saada korkeakulttuuriin sijoittuvaa naisystävää.

Luettelamasi asiat eivät ole ATM:n tai edes nörtin tunnusmerkkejä. Yritäpä lujemmin.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

ATM:istä en puhunut.
Puhuin siitä, että herkempikin mies saa seksiä, jos sosiaaliset ympyrät on kuosissa.

Homo kirjoitti...

Vortac, kyseisen akupunktioon skeptisesti suhtautuvan blogimerkinnän oli kirjoittanut neurologi, mutta mitäpä hän tietäisi hermoista ja kipuaistimuksista. Wikipedia muuten tietää kertoa seuraavaa:

An analysis of 13 studies of pain treatment with acupuncture, published in January 2009 in the journal BMJ, concluded there was little difference in the effect of real, sham and no acupuncture.[81]

Tosin sivulla on myös evidenssiä sen puolesta, että akupunktio saattaa jossain tarkoin rajatuissa tapauksissa olla hyödyllistäkin, kuten tämä:

"The effectiveness of acupuncture remains a controversial issue. ... The results indicate that the evidence base has increased for 13 of the 26 conditions included in this comparison. For 7 indications it has become more positive (i.e. favoring acupuncture) and for 6 it had changed in the opposite direction. It is concluded, that acupuncture research is active. The emerging clinical evidence seems to imply that acupuncture is effective for some but not all conditions.[10]"

tympeäNörttö kirjoitti...

vestigia summasi:
"Kiltti ja kunnollinen mies ihailee ensin harrastuksen tai työn parissa tapaamaansa naista etäältä, tekee sitten muutaman viikon ajan kohteliaasti tuttavuutta, kunnes lopulta rohkenee pyytää tätä treffeille. Tällä välin nainen on saattanut viikonloppuisin harrastaa känniseksiä useiden renttujen kanssa. Tutkimus siis kertoo, että viinamäen miehet ja huumeveikot saavat muita enemmän piparia."

Tämä, jos mikä, pitäisi saada Nuorten Miesten Oppaaseen. On epäreilua uskotella pojille että kunnollisuus ja kiltteys olisi haluttuja ominaisuuksia. Samassa voisi myös painottaa sitä, mistä Bmad mainitsi, eli että "useimpia naisia ei yksinkertaisesti kiinnosta seksuaalinen vuorovaikutus ujon ja epämääräisen miehen kanssa". Muistelen, että saimme kouluaikoina silloin tällöin "spämmiä" opettajalta, siis joidenkin firmojen mainoksia, jotka oli naamioitu kalentereiksi, yms. Eli ehkä joku rahakas taho voisi työstää Oppaan, ja sitten yksinkertaisesti lähettää sen koulujen kautta kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

"Eikö tämä vahvista käsitystä siitä, että naiset preferoivat renttuja ja laitapuolenkulkijoita ja karsastavat kilttejä, kunnollisia miehiä?"

Vai tarkottasko pikemminkin sitä, että päihdeongelmia on yhä enemmän ja enemmän? Eiköhän se naisillakin mene niin, että mitä enemmän päihteitä sen enemmän luultavasti irtosuhteita.

Eli vakka löytää kantensa ja niin edelleen.

simpanssifilosofiaa kirjoitti...

Enbuske on maan parhaita toimittajia. Haastateltavistaan ei aina voi sanoa samaa. Nytkin äänessä oli kolme naisaivoista persoonaa, jotka sujuvasti ohittivat kaikki olennaiset kysymykset takertumalla yksilötason poikkeuksiin. Ja kaksi heistä on professoreita!

Enbuske esimerkiksi siteerasi Liu Fubenin lausumaa hyvän elämän totuutta, jonka mukaan miehen pitäisi tajuta, että nainen on aina oikeassa. Keskustelijat eivät näyttäneet edes tajuavan, mitä lausuma oikeasti tarkoittaa.

Enbuske myös kertoi omasta havainnostaan Akateemisessa kirjakaupassa. Populaaritieteen osastolla näkyy vain pelkkiä miehiä, rajatieto-osastolla pelkkiä naisia. Jotainhan tämä kertoo, mutta professorit kiersivät taitavasti koko kysymyksen.

bmaad kirjoitti...

"On epäreilua uskotella pojille että kunnollisuus ja kiltteys olisi haluttuja ominaisuuksia. Samassa voisi myös painottaa sitä, mistä Bmad mainitsi, eli että "useimpia naisia ei yksinkertaisesti kiinnosta seksuaalinen vuorovaikutus ujon ja epämääräisen miehen kanssa". "

Sofistikoidummin
katsoen dilemma on se, että keskivertonainen edustaa elitististä hierarkiaa ja pyrkii seksikokemuksillaankin saavuttamaan yhteiskunnallista jalansijaa, näyttämöllä, jossa epämääräisiin juoksuihin ei ole oikeasti varaa.

Jos naiset etsisivät
jännittäviä seksikokemuksia, miehen läsnäoloa ja luovuutta ilman sosiaalista taustaa niin kyllä sivussa olevat miehet olisivat paljonkin halutumpia. Mutta tilanne on kärjistynyt vähitellen siihen, etteivät naiset edes käy läpi vaihtoehtona niukasta linjasta poikkeamista.

Sitä, kun nainen ei halua
koskea tunnetasolla epäsosiaaliseen mieheen, voidaan myös pitää tieteellisesti katsoen fasismina, jolla pyritään olemaan nostamatta yhteiskunnallisesti katsoen syrjässä olevien "trolliryhmien" valtaa. Naisille on siis sälytetty kirjoittamaton vastuu olla tukematta "trolleja", jotka haittaavat statuksenpalvontaa yhteiskunnassa.
Tämä vastuu ilmenee siten, että trolleja ei ruokita seksillä. Itse olet esimerkiksi tällainen trolli...

Vortac kirjoitti...

Enbuske myös kertoi omasta havainnostaan Akateemisessa kirjakaupassa. Populaaritieteen osastolla näkyy vain pelkkiä miehiä, rajatieto-osastolla pelkkiä naisia.

Tarkoittaako tämä nyt asiakkaita vai kirjoittajia?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

ATM:istä en puhunut.
Puhuin siitä, että herkempikin mies saa seksiä, jos sosiaaliset ympyrät on kuosissa
.

Kunhan ei ole ATM, ja kunhan ei ilmennä herkkyyttään liian paljon tai liian usein.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Sitä, kun nainen ei halua
koskea tunnetasolla epäsosiaaliseen mieheen, voidaan myös pitää tieteellisesti katsoen fasismina, jolla pyritään olemaan nostamatta yhteiskunnallisesti katsoen syrjässä olevien "trolliryhmien" valtaa. Naisille on siis sälytetty kirjoittamaton vastuu olla tukematta "trolleja", jotka haittaavat statuksenpalvontaa yhteiskunnassa.
Tämä vastuu ilmenee siten, että trolleja ei ruokita seksillä. Itse olet esimerkiksi tällainen trolli
.

Paitsi että tuo sana 'trolli' on aika hölmö noin käytettynä, koska alunperin kyse on 'troolauksesta' (trolling), eli kalastetaan reaktioita..

Troll taas olisi PEIKKO, eikä 'trolli'.

Miksette puhu 'peikkoamisesta', jos haluatte väkisin väärinkäsittää 'trolling'-sanan oikean merkityksen?

(mielestäni moinen 'verbailu' on muutenkin hölmöä - otetaan jokin substantiivi, ja väännetään se väkisin verbiksi.. 'peikkoaminen' on niin kömpelö sana, että toivottavasti sen näkeminen saa ihmiset ymmärtämään, mitä tarkoitan)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tietenkin suomessa on aivan liian vähän sanoja, ja niinpä monetkaan sanat eivät luontevasti käänny tähän kieleen.

Orc = örkki
Ogre = peikko
Troll = peikko

Eihän ne nyt molemmat voi olla nimenomaan PEIKKOja..

Jne..

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Miksette puhu 'peikkoamisesta', jos haluatte väkisin väärinkäsittää 'trolling'-sanan oikean merkityksen? "

Ainakin minun käsitykseni mukaan Anne Moilanen pitää Laasasen toimintaa trollauksena.

Minun toimintaani sitten vähän useampikin pitää trollauksena. Tänään meinasin trollata itseni tuntemattomien alfamiesten seuranhakubileisiin.

Vortac kirjoitti...

Pointtini on, että vain tietämättömät ihmiset puhuvat 'trollauksesta'. Sellaista sanaa ei ole kielessämme - Troll olisi peikko, ja trolling taas on troolausta.

'Trollaus' siis on epälooginen kummajainen, jolle ei ole olemassa mitään järkevää käyttöä tai selitystä, muuta kuin idiotismi ja älyllinen vajavaisuus, kuten aina näissä tapauksissa..

Aina kun joku tällainen sana/sanonta leviää ihmismassojen käyttöön, voit olla varma, että kyseessä on puhdas tyhmyys höystettynä aimo annoksella typeryyttä.

- Vortac