maanantaina, tammikuuta 04, 2010

Suomi-mies

Feministimiehet ja politiikka

Suomalainen mies lujilla ulkomaalaisten puristuksessa?

Miesten maailma
Suomalainen versio tästä ajatusmallista on, että entismaailmassa vakaina ja luotettavina johtajina pidetyt, kokemusta ja näkemystä keränneet keski-ikäiset miehet on nyt syrjäytettävä kaikkialla. He eivät kerta kaikkiaan voi olla arvoisiamme johtajia, jos he ovat asiallisesti pukeutuvia ja fiksusti puhuvia keski-ikäisiä miehiä. Presidentti on arvojohtajana viimeinen varmistaja sille, ettei naisehdokkaan ohi valita miestä.

Women in the workforce: Female power

Miksi feministit vaikenevat Shkupollista?

One More Feminist Upset Over Aging Inequalities

21 kommenttia:

bmaad kirjoitti...

Jukka Väisäsen blogista:
"Feministimies näkee myös luonnon tasapainon tärkeänä. Heikompia hän suojelee ja usein nämä ovat eläimiä."

TOTTA. HYVÄT MIEHET ON TÄYSIÄ ELÄIMIÄ JA NE OTETAAN HOIVAVIETIN JATKEEKSI. MUILLA MIEHILLÄ EI OLEKAAN VÄLIÄ.

"Feministimiehiä tarvitaan monista syistä, eikö totta?"

Tarvitaan tietenkin. On
tod. rakentava aina kun mahd. jutella feministimiekkosen
kanssa, koska vasta silloin tietää itse olevansa oikealla tiellä. Feministimiehet on leppoisia,
taivaanrantaa maalailevia, hyväksyviä ja suvaitsevaisia. Ja heillä on luontoa ja eläimiä rakastavien vankka
kannatus.

Tutustukaa kaikki tämän
palstan kirjoittajat feministimiehiin. En ole vielä ehtinyt kaivaa Jukan numeroa esiin, mutta joku muu varmaan ehtii ensin? Feministimiehet on mitä parhainta kalaseuraa. Tai jos haluaa käydä maakuntakierroksella apparin paikalle pitää aina järjestää joku sopiva feministimies, jonka kanssa voi jauhaa niitä näitä - kaalinpäitä - ajella vaikka ympyrää, tulla takaisin, lähteä uudestaan ja mennä taas kalaan.

Sellainen on feministimies.

Anonyymi kirjoitti...

http://tupla-j.blogspot.com/2010/01/tunteettomista-miehista.html

Asko kirjoitti...

Pistetään nyt vielä Hesarin toimittajan vastaukseen laatimani vastaus (otin pois toimittajan tekstit yksityisyyslainsäädännön perusteella):

[...]
Taiteilija saa siis mielestäsi puhua esimerkiksi tyyliin: "tyypillinen albaani hakkaa vaimoaan tai tyypillinen virolaisnainen on huora (nämä lauseet vastaavat täysin Oksasen oksennusta). Kantasi on täysin mahdoton, jos pyritään pitämään tämä yhteiskunta jotenkin kasassa ja rauhallisena.

No, ymmärrän toki, että et hyväksyisi tuollaisia lausahduksia. Luultavasti vain suomalaismiehestä saa mielestäsi tehdä vastenmielisiä yleistyksiä. Minusta taas kahden pojan isänä sekin on väärin.

Huolestuttavaa on, että erityisesti Hesari on viime aikoina syyllistynyt rasismin/seksismin edistämiseen.

[Ylimielinen väite Suomen poikkeuksellisesta väkivaltaisuudesta.]

Olen tutustunut varsin syvällisesti väkivaltatilastoihin. Yhteenvetona harvinaisista kansainvälisistä vertailuista voi sanoa, että Suomen väkivalta on keskitasoa EU:ssa. Suomalaiset kadut ovat poikkeuksellisen turvallisia. Kotiväkivallan määrästä ei ole olemassa vertailuja. Henkirikoksia tapahtuu kuitenkin paljon (tosin pääosin niin, että ne eivät aiheuta vaaraa "tavallisille ihmisille").

Kannattaa myös muistaa, että väkivallan tutkiminen on ilmiön luonteesta johtuen vaikeaa. Siitä huolimatta, vain ihminen joka ei ole tutustunut tilastoihin ja niihin liittyvään problematiikkaan -- tai haluaa levittää feminististä propagandaa, kuten Oksanen ilmeisesti halusi -- voi luottavaisena väittää, että Suomi on poikkeuksellisen väkivaltainen maa. Parhaan saatavissa olevan tiedon perusteella Suomi ei ole.

En viitsi kaivaa linkkejä esiin, koska et kuitenkaan niihin tutustuisi. Jos kuitenkin innostuisit etsimään totuutta esiin suosittelen vaikkapa EU-komission muutaman vuoden välein teettämää kyselyihin perustuvaa väkivaltavertailua "Burden of Crime in the EU" tai Hesarin uutisarkistoa sellaisesta aiheesta kuin poliisille ilmoitetut väkivaltarikokset muutamassa EU-maassa. Veli Verkon tunnettuun tutkimukseen Lähimmäisen ja oma henki voi perehtyä, jos haluaa historiallisen näkökulman: Suomella ei ole sellaista yleistä väkivaltaisuuden perinnettä kuin julkisuudessa toistuvasti väitetään. Suomessa on kuitenkin ollut poikkeuksellisen väkivaltaisia jaksoja (kansalaissota, kieltolaki) ja alueita (nykyään erityisesti Lappi ja Itä-Suomen kehitysalueet).

Onhan se nimittäin ikävää, että johtavan lehden uutispäälliköllä on aivan väärä käsitys näinkin keskeisestä asiasta.

Sanonpa vielä sen, että vaikka ei suomalaisen miehen tai pojan maineen rasistinen lokaaminen ei herätä tunteita, näiden väitteiden levittämisellä on myös naisia ja tyttöjä vahingoittava ulottuvuus. Esimerkiksi nuori nainen saattaa ottaa tosissaan väitteet siitä, että Suomi on poikkeuksellisen väkivaltainen. Sitten hän menee ulkomaille ja luulee, että siellä voi käyttäytyä samalla tavalla tai jopa vapaammin kuin Suomessa. Tästä saattaa seurata jopa kohtalokkaita seurauksia, koska isojen kaupunkien kadut ovat muualla jopa kymmenkertaisesti vaarallisempia Helsinkiin verrattuna (sama riski ja suurempikin toki koskee nuoria miehiä, mutta olen huomannut, että heistä ei näissä yhteyksissä kannata puhua, jos haluaa herättää sympatiaa).

Toivottavasti Hesarin toimituksessa vielä jonain päivänä valitaan sivistyneempi linja. Minä aion sillä välin omalla pienellä panoksellani taistella sen puolesta, että rasismi ja seksismi kitketään tästä maasta. Saattaa olla, että olen vaikuttanut jo siihen, että Oksasen oksennus ei luultavasti enää menisi läpi Hesarin keskustelupalstalla. Ehkä toimituksen päälliköiden kannattaa käydä kysymässä

Asko kirjoitti...

... moderaattoreilta, mikä on lehden nykyinen linja rasististen ja seksististen väitteiden suhteen. (Jäi viimeinen rivi kopioimatta. Toivottavasti kukaan ei pahastunut näistä asiaan kuulumattomista pitkistä viesteistä.)

Jape kirjoitti...

Asko, teksti on mielnkiintoinen, mutta siitä on vaikea saada selvää, kun sen toimittajan kommentit on pois.

Olisi hyvä, jos olisi saanut koko kirjeenvihdon esiin, mutta tämä ei kai ole mahdollista.

Mielenkiintoinen juttu ja hyvä että olet ottanut asian esiin, Asko.

Anonyymi kirjoitti...

SuperFreakonomicsissa on hauska juttu ihmisprostituution lisäksi apinaprostituutiosta. Keith Chen opetti joukolle kapusiiniapinoita (capuchin) rahatalouden eli apinat osasivat vaihtaa, säästää jne. kolikoita. Pian yksi uroksista antoi rahaa naaraalle, naaras antoi seksiä ja kohta naaras meni vaihtamaan rahat herkkuihin.

Tarinan oivaltavuutta tosin heikentää se, että kyseessä ei oikeasti kai ole ihmisprostituutioon rinnustavua ilmiö, koska apinat kuluivat samaan ryhmään ja uros siis tavallaan ruokki naarasta. Prostituutio kai edellyttää kahden toisilleen (ainakin alunperin) vieraan yksilön välisestä seksistä maksamista.

Tässä mielessä prostituutio ei voi olla maailman vanhin ammatti.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Apinoiden kesken esiintyy prostituutiota myös ilman mitään ihmistutkijoiden vaikutusta. Sinänsä on yllättävää, että ihmiset voivat opettaa apinoita käyttämään rahaa vaihdon välineenä. Yleensä kuitenkin apinoiden keskinäinen prostituutio tapahtuu täysin ihmisistä riippumatta: uros tuo naaraalle ruokaa, josta naaras maksaa antamalla pillua. Uros siis ostaa pillua naaraalta. Tämä on hyvin yleistä apinoiden ja monien muidenkin nisäkäslajien keskuudessa.

tikka kirjoitti...

pitkän avioliiton salaisuus: http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/suhteet.asp?id=1829443
(huomaa että naiselta ei - kai - kysytty hänen keinojaan.)

ja: http://www.huoltamo.com/?page=3252385&id=5522063
(eli älä ota naisen parisuhdeneuvoja tosissasi!)

Anonyymi kirjoitti...

Ellilä, minusta siis kyse ei ole prostituutiosta, jos ne apinat kuuluvat saman ryhmään. Kyse on koko ryhmän eloonjäämistä edistävästä strategiasta. Naiminen voi kuulua asiaan tai olla kuulumatta ja jos se kuuluu, sen voi tulkita ryhmädynamiikkaan kuuluvaksi (esim. dominanssin osoitukseksi tai vastapalveluksi).

Apinaprostituutio olisi sellaista, että uros törmäisi tuntemattomaan naaraaseen ja antaisi tälle pyydystämänsä rotan, saisi seksiä ja sitten molemmat häipyisivät omille teilleen. Tämä olisi puhdasta vaihdantaa.

Mutta täytyy myöntää, että en ole aiemmin asiaa ajatellut, joten tässä voi olla joku aukko päättelyketjussa.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Jos rakastat elokuva nyt sellossa ym … juoni on kovin erilainen feministivaltion medioissa monesti kuin todellisuus

Anonyymi kirjoitti...

Hollywood-tähdellä lähes 13 000 seksikumppania!

Homo kirjoitti...

Näin niitä Etelä-Afrikan ATM:iä tuotetaan, mutta tämä tuskin femakkoja missään päin maailmaa suuremmin vaivaa:

NÄKÖKULMA: Miehen malli

...
Xhosien keskuudessa mies ei ole mies, jos ei ole viettänyt muutamaa viikkoa lähes alasti luonnossa, vuorilla tai pensaissa. Miehen koeaika alkaa nuorukaisen ympärileikkauksella savumajassa ja kirurgina toimii aina paikallinen poppamies, ja hyvin usein kohtalokkain seurauksin. Pelkästään viime vuoden aikana xhosien asuinalueella Western Capessa on kuollut jo lähes sata nuorukaista verenmyrkytykseen tai muihin infektioihin ja ainakin saman verran nuoria on menettänyt joko koko peniksensä tai osan siitä.
Miehen malli on kuitenkin xhosien keskuudessa niin vahva, että sellainen nuorukainen, joka ei suostu ympärileikkausriittiin osallistumaan nimenomaan luonnossa, ja poppamiehen toteuttamana, menettää yhteisössä kaikki oikeutensa. Et pääse naimisiin eikä sinua hyväksytä koskaan mieheksi, vaan jäät loppuiäksesi pojaksi. Myös silloin, jos menetät riitissä peniksesi, joudut hyljeksityksi, koska et ole enää mies.
...

Homo kirjoitti...

On hyvä muistaa tämä säälimättömän kukkahattusatutätimäinen kommentti Astrid Thorsin suusta:

"Joka viides nainen on kokenut fyysistä väkivaltaa parisuhteessaan. On surullista, jos maahanmuuttajat oppivat huonoille tavoille Suomessa."

Eiköhän seuraavissa perheväkivaltatilastoissa kaiken lisäksi femakot onnistu väsäämään sopivasti vääristellyn ja määritellyn tilaston, jossa Sellon ammuskelun miesuhritkin saadaan laskettua mukaan miesten tekemän perheväkivallan kuolonuhreiksi. Ja näillä luvuilla sitten syyllistetään ja mäiskitään säälittä supisuomalaisia miehiä ja kitistään kuinka kaikki suomalaiset miehet kantavat vastuun tästä jne jäkätijäkäti.

Homo kirjoitti...

The G-spot 'doesn't appear to exist', say researchers

Homo kirjoitti...


Mervi ei kiirehdi avioeroa


Mervi Tapola-Nykänen "miettii asioita nyt ihan rauhassa."

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

"On se aika epäkornia käytöstä."

Mäkikuningas kritisoi Suomen oikeuslaitokselta saamaansa kohtelua. (ollessaan syytettynä pahoinpitelystä, todellisuudessahan Mervi saa kuulemma välillä itsensäkuristamiskohtauksia.)

Eli Mervi on varmaan itsekin nyt alkanut miettimään punaviiniä hieman nautittuaan tapansa mukaisesti, että ehkä minä todella saan niitä Matinkin mainitsemia itsensämätkimiskohtauksia. Olisihan se nyt ihan epäkornia mattia tästä syyttää. Ja onhan Matti minulle aina välillä kertonut romanttisia rakkauden sulosanojaankin:

"Kaikkihan meistä on syöny makkaraa. Mutta kuka meistä on syöny ylikypsää Tapolaa?"

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...


Vakavampaan – kysymys kuului etusivulla: Miksi feministit vaikenevat Shkupollista?

Olen itse tullut siihen tulokseen yhä laajemmin asioita tutkiessani ja pohdiskellessani, että lajimme naaraissa on jonkinlainen, biologinen ja kollektiivinen piilotajuntainen ”itsetuho mekanismi”, joka alkaa aktivoitua silloin kun populaatio alkaa käydä luonnottomaksi ja epäkelvoksi … esim urokset muuttumaan heikoiksi, naaraat sairaiksi jne … tämänkaltaista löytyy ainakin muualta luonnosta … ja uskon Vihavaisten ym tapaan että nykylänsimainen kulttuuri on tullut tämänkaltaiseen tiensä päähän … se on ikään kuin evoluutionallisesti mätänemässä ja heikkenemässä … vahvemman populaation ym tieltä?

Heitetääs nämäkin pari aforismia vielä tähänkin:

Nalkuttava, aggressiivinen nainen usein kaipaa sitä mitä eniten pelkää. Ärsyttämällä miestä, esittämällä tälle kohtuuttomia vaatimuksia ja arvostelemalla tätä hän yrittää käytöksellään herättää tässä dominoimisen halua."
Anthony Storr: Ihmisen aggressiot

"Jos naiset eivät saa kunnon panoa säännöllisesti, he alkavat yhteiskunnallisesti aktiiviseksi" Anne Moilanen

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Todettakoon vielä illan päätteeksi yhä feministisemmälle Suomen kulttuurille:

"Olisi parempi etsiä sitä kunniaa ja pyhää mitä miehissä ehkä on, kuin sitä petoa mikä miehissä varmasti on".

R.I.P. Men Of Honour

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti kukaan ei pahastunut näistä asiaan kuulumattomista pitkistä viesteistä.

Hyvästä ja totuudenmukaisesta tekstistä pahastuu aina erittäin moni. Joten itse toivon, että mahdollisimman moni pahastui noista erittäin asiaankuuluvista viesteistäsi, se tarkoittaa, että viestit toimivat, ja se koira älähtää jne. (niinkuin femakat tykkäävät sanoa aina kun kertovat vihaavansa miehiä, jos joku mies koettaa kyseenalaistaa heidän valheelliset 'argumenttinsa')

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Xhosien keskuudessa mies ei ole mies, jos ei ole viettänyt muutamaa viikkoa lähes alasti luonnossa, vuorilla tai pensaissa. Miehen koeaika alkaa nuorukaisen ympärileikkauksella savumajassa ja kirurgina toimii aina paikallinen poppamies, ja hyvin usein kohtalokkain seurauksin. Pelkästään viime vuoden aikana xhosien asuinalueella Western Capessa on kuollut jo lähes sata nuorukaista verenmyrkytykseen tai muihin infektioihin ja ainakin saman verran nuoria on menettänyt joko koko peniksensä tai osan siitä.
Miehen malli on kuitenkin xhosien keskuudessa niin vahva, että sellainen nuorukainen, joka ei suostu ympärileikkausriittiin osallistumaan nimenomaan luonnossa, ja poppamiehen toteuttamana, menettää yhteisössä kaikki oikeutensa. Et pääse naimisiin eikä sinua hyväksytä koskaan mieheksi, vaan jäät loppuiäksesi pojaksi. Myös silloin, jos menetät riitissä peniksesi, joudut hyljeksityksi, koska et ole enää mies
.

No mutta onhan NAISEN ROOLI silti täällä länsimaissa pahempi kuin miehen rooli, koska naista alistaa paha patriarkaatti mystisellä 80 sentin eurolla ja lasikatolla!

Kun jokaikinen nainen ei voi päästä jokaikisen firman johtajaksi, kyse on paljon pahemmasta asiasta kuin nyt joku mitätön peniksen tai sen osan menettäminen tai kuoleminen tuskiin ja verenmyrkytyksiin!

Naisten ongelmat ovat niitä OIKEITA ongelmia, eivät tuollaiset mitättömät ja pikkuruiset miesten ongelmat.

Vain vellihousut tommosesta valittavat..

(ja naisille, femakoille ja profemakoille tiedoksi, tämä oli sarkasmia)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...


Mervi ei kiirehdi avioeroa

Mervi Tapola-Nykänen "miettii asioita nyt ihan rauhassa.
"

Tilanne on rinnastettavissa siihen, kuin jos tavis-ATM-mies saisi yhtäkkiä avioliiton jonkun hehkeän ja eksoottisen, nuoren, kauniin, hoikan mutta isotissisen ja pitkähiuksisen ja naisellisen naisen kanssa.. sitten hänen pitäisi pohtia avioeroa, kun nainen on naisellisuudellaan häntä satuttanut..

Siis kun Nykänen on YTM niin monella tavalla - hän on sekä julkkis, väkivaltainen ja omapäinen sekä kouluja käymätön ja älyllisiltä lahjoiltaan melko vaatimaton yksilö - totta hitossa kenen tahansa naisen on emotionaalisesti ja seksuaalisesti vaikeata irtautua sellaisesta.

Naiset kun eivät tee asioita järkensä ajamana, vaan emootioidensa ja seksuaalisen kiihotustilansa (lue; pillunsa märkyysasteen) perusteella, niin noin siinä käy.. kun Mervi 'miettii', se ei tarkoita, että hän käyttäisi JÄRKEÄ - se tarkoittaa, että hän prosessoi erilaisia emotionaalisia tilojaan seksuaalisia kiihotustilojaan vasten.

- Vortac