keskiviikkona, helmikuuta 24, 2010

Miesliikkeen uudet ideologiat

Kaksi uutta miesliikkeen ideologiaa ovat (1) pelimies-ideologia (PUA ”pick up artist”-ideology) ja (2) ”miehet kulkevat omia polkujaan”-ideologia (MKOP-ideologia; MGTOW ”men going their own way). Kumpikin ideologia on rationaalinen ja individualistinen: ne keskittyvät oman hyödyn maksimoimiseen vallitsevien yhteiskunnan reunaehtojen puitteissa.

Aikaisempi miesten oikeusliike (MRA) on pyrkinyt yhteiskunnalliseen muutokseen ja feminismin haitallisten vaikutusten vastustamiseen. Uudet miesliikkeen ideologiat ovat sen sijaan luopuneet toivosta: niiden mukaan feminismi on jo voittanut kamppailun. Feministit ovat onnistuneet muuttamaan vanhat instituutiot - kuten avioliiton - miehille epäedullisiksi. Paras mitä mies voi saada aikaan, on sopeutua tilanteeseen ja ottaa siitä hyöty irti. Taistelu miesten yhteiskunnallisten oikeuksien puolesta on ajan ja energian hukkaa.

Uusien miesliikkeiden ideologioiden edustajat myöntävät, että heidän toimintansa eivät ole hyväksi yhteiskunnalle. Konservatiivien ennustukset käyvätkin heidän kohdallaan toteen: kun maskuliininen (elättäjän ja suojelijan) rooli puretaan, miesten motivaatio yhteiskunnan kannalta hyödylliseen toimintaan katoaa ja miesten panos menetetään. Tuo panos on toki menetetty ennenkin (rikollisuuden ja syrjäytymisen kautta), mutta uudet miesliikkeen ideologiat ovat tehneet siitä oppirakennelman.

Monien MKOP-ideologian edustajien mukaan miesten kannattaa irrottautua heille asetetuista sosiaalisista odotuksista, joita naiset ja länsimainen kulttuuri asettavat, koska kumpikin vihaa miehiä. Äärimmillään se merkitsee täydellistä eroa naisista. Ideologian edustajat ovat tulleet siihen tulokseen, että yhteiskunta tai naiset tarvitsevat enemmän miehiä kun miehet kumpaakaan. Naiset ja hallitus ovat kriminalisoineet lähes kaiken kanssakäymisen naisten kanssa. Jos nainen tuntee millään tavalla tulleensa kohdelluksi väärin, seurauksena miehelle on rahan, maineen tai uran menetys. Siksi kannattaa tehdä vain sitä, mitä itse oikeasti haluaa, eikä pelata peliä yhteiskunnan tai feministien sanelemilla ehdoilla.

Pelimies-ideologian edustajien mukaan elämässä on kaksi keskeistä kamppailua: selviytyminen ja lisääntyminen, joihin miehen kannattaa panostaa. Taustalla on evoluutioteoreettinen ajattelu: mies on tehty levittämään siementä. Siksi miehet haluavat luonnostaan yhä uusia seksipartnereita. Onkin rationaalista pyrkiä toteuttamaan tuota tavoitetta. Seksuaalista tyydytystä haetaan pienillä kustannuksilla tai peräti siten, että kustannukset jäävät naisille.

Pelimies-ideologia on yleistynyt (ja mahdollistunut) seksuaaliliberalismin myötä, joka on pitkälti feminismin aikaansaannosta. Seksuaaliliberalismin vallitessa jokainen saa toimia omien halujensa ohjaamalla tavalla. Pelimiehet kääntävätkin feminismin tuoman vapautuksen osittain naisia itseään vastaan. He pyrkivät osoittamaan, että itse asiassa miehet voittivat seksuaalisen vallankumouksen.

104 kommenttia:

Kolmas nainen kirjoitti...

"Uusien miesliikkeiden ideologioiden edustajat myöntävät, että heidän toimintansa eivät ole hyväksi yhteiskunnalle."

Miksi pitäisikään olla? Eihän feminismikään ole, joten miksi miesten ideologioilta pitäisi yhteiskunnallista näkökulmaa edellyttää?

Yhteiskunnalle hyödyllisiä ideologioita kannattaa toteuttaa vasta sitten, jos molemmat sukupuolet saadaan mukaan niihin panostamaan. Siihen asti oma suu olkoon lähempänä kuin kontin suu.

Anonyymi kirjoitti...

"He pyrkivät osoittamaan, että itse asiassa miehet voittivat seksuaalisen vallankumouksen."

Front man fallacy.

asdfg kirjoitti...

Niin, front man fallacy.

Vaikka noiden PUA-juttujen voikin sanoa olevan vain jonkinlaista darwinismilla ryyditettyä seksuaalihedonismia, keskiverron PUA-tyypin rationaalisuuden asteesta voi kyllä olla montaa mieltä.

Jos ei luonnostaan ole aivan hirmuisen liukas ja sosiaalisesti taitava pelimies, niin minun on vaikea kuvitella että sellaiseksi muuttuu käymällä seminaareissa. Suurimman seksuaalisen utiliteetin useimmat saavuttavat varmaan kuitenkin parisuhteessa ja näin Internetin aikana omin käsin.

Tai ehkä olen introverttina nörttineutrina vain puolueellinen.

Avioliiton välttämisen, etenkin Yhdysvalloissa, ymmärrän kyllä hyvin. On vaikea olla näkemättä, että avioliitosta saatava hyöty pienenee sitä mukaa mitä varakkaammaksi mies käy. Hormonit ja sosiaaliset odotukset tietysti sekoittavat monesti menestyneemmänkin miehen pään.

Mikko kirjoitti...

Millä tavalla pelimiesideologia ajaisi miesten yleistä etua?

Vaikka oletettaisiin, että miehet voisivat kehittää pelitaitojaan, ei siitä seuraa, että naiset edelleenkään suostuisivat seksiin yhtään sen suuremman osan miehistä kanssa kuin aikaisemminkaan. Pelimiesideologian voi siis ajatella vain kiristävän miesten välistä kilpailua samalla tavalla kuin vaikka silikonit, kosmeettinen kirurgia yms. kiristää naisten välistä kilpailua.

Pelimies-strategia toimii yksilön kannalta tehokkaasti lähinnä sellaisessa yhteiskunnassa, jossa valtaosa miehistä ei kyseistä strategiaa noudata. Jos strategian noudattaminen yleistyy, miehet joutuvat jatkuvasti nostamaan panostustaan taitojensa kehityymiseen ja lopputuloksena osapuilleen yhtä moni jää edelleen ilman.

Yksittäisen miehen siis kannattaa panostaa pelitaitoihin, jos haluaa maksimoida pimpin määrän. Jos kaikki miehet panostavat, kukaan ei hyödy verrattuna tilanteeseen, jossa pelitaitoja ei opetella ollenkaan.

Mikko kirjoitti...

Lisäys:

Eli vaikea siis nähdä, miten pelimiehet loppupeleissä onnistusivat "kääntämään feminismin tuomaa vapautusta naisia itseään vastaan". Naisten kannaltahan tilanne on tietyssä mielessä optimaalinen. Naiset valitsevat edelleen parhaat päältä, harrastavat näiden kanssa vapaata seksiä ja halutessaan lisääntyvät. Elatuksen hoitaa sitten joko beta-mies tai yhteiskunta.

Ainoa tilanne, jossa nainen jää kakkoseksi, on sellainen, jossa alfaksi naamioitunut beta onnistuu saamaan naiselta seksiä tavallaan vastoin naisen "parempaa tietoa". Tähän "pelimiehet" tietysti pyrkivätkin, mutta pelimiesten yleistyessä naisten "feikin tunnistus" kehittyy ja lopputuloksena ollaan lähellä "superkoiras"- yhteiskuntaa(Dawkins ym.), jossa naiset lisääntyvät/harrastavat seksiä alfojen kanssa ja betat toimivat työmuurahaisia.

Anonyymi kirjoitti...

"naiset lisääntyvät/harrastavat seksiä alfojen kanssa ja betat toimivat työmuurahaisia."

Miten tämä eroaa nykytilanteesta tai itseasiassa aikaisemmista historian vaiheista? Onko joskus ollut tilanne, jossa betat (sukupuolesta riippumatta) olisivat saaneet mitä haluavat?

Mikko kirjoitti...

"Miten tämä eroaa nykytilanteesta tai itseasiassa aikaisemmista historian vaiheista? Onko joskus ollut tilanne, jossa betat (sukupuolesta riippumatta) olisivat saaneet mitä haluavat?"

Monogamisemmissa yhteiskunnissa betat ovat yleensä saaneet sen yhden naisen. Tietenkään se ei ole varsinaisesti se "mitä betat haluavat", mutta parempi kuin ei mitään.

Sitä ajoinkin takaa, etten näe miten pelimiesstrategialla onnistuttaisiin kääntämään "feminististä vapautusta" naisten tappioksi. Monogamisessa yhteiskunnassa betatkin saavat keskimäärin sen yhden naisen, mutta mitä vapaampi kilpailu, sitä kärjistyneempi pimppijakauma. Nyt jos oletetaan vapaa kilpailu, niin mitä muuta vaikutusta on pelimiesstrategian yleistymisellä, kuin miesten välisen kilpailun kiristyminen?

TV kirjoitti...

En tiedä mitä beta lopulta haluaa eli olisiko hänkin pelimies jos pystyisi, mutta kyllä ennen oli betauroksen kannalta asiat paremmin kun valtio ei esimerkiksi elättänyt naisia yhtä paljon kuin nyt.

En nyt osaa tähän mitään monipuolisempaa vastausta lisätä, mutta ymmärtänet tämän yksinkertaisen pointin. Betanaaraan kannalta en nyt jaksa asiaa miettiä :)
Mikon analyysi on rautaa, tuosta alkuperäistekstistä en samaa sanoisi. En nyt mitään kritisoitavaa tähän jaksa kirjoitella, pitää suletalla hiukan tekstiä eli esim. tuo MKOP-termi oli minulle täysin uusi.

Anonyymi kirjoitti...

Siis pitääkö tämä ymmärtää, että naisten asemaa pitää huonontaa sillä lailla, että he eivät saisi valita yhtä vapaasti pariaan? Ja mitenkä tämä tehtäisiin ja perusteltaisiin demokratiassa oikeutetuksi?

Anonyymi kirjoitti...

"Onko joskus ollut tilanne, jossa betat (sukupuolesta riippumatta) olisivat saaneet mitä haluavat?"


Vuosituhansia joka mies sai vaimon, varmaa päivittäistä seksiä ja jälkipolveaviimeistään 20 vuotiaana. Ja nainen ei eroillut, eikä pantannut, sillä lähes näihin (feministisiin) päiviin asti vaimon sai ottaa vaikka väkisin, ja lapset kuuluivat isälle.

Naapurin elovena tai tehtaan kaunottaret menivät naimisiin napurin, oman säädyn betan kanssa.

Feministi tuhosi muutamassa vuosikymmenessä kaiken.

Humanisti kirjoitti...

Pelimiesstrategia on nihilistinen strategia. Nihilismi luo anarkiaa.

Feministit ovat aika usein tietäen tai tietämättä nihilistejä ja anarkisteja. Heistä moni pyrkii repimään pikemmin kuin rakentamaan.

Minkälainen on tulevaisuus, jos se on änkyräfeministien tai pelimiesten?

Enemmistö miehistä ja naisista rakastuu toisiinsa. He saavat tyttöjä ja poikia ja rakastavat lapsiaan sukupuolesta huolimatta.

Ehkä he kannustavat lapsiaan käyttäytymään hiukan eri tavalla, mutta biologisia faktoja hekään eivät pääse pakoon. Yhdyntöjen kysyntä ja tarjonta ei voi koskaan kohdata.

Ongelma on nuoret miehet, jotka eivät pääse naimisiin. Jos ei pääse naimisiin, yhteiskunnallinen panos saattaa jäädä vähäiseksi.

Pelimiesstrategiassa panos lienee negatiivinen.

Jorma kirjoitti...

Ympärileikkauksesta sakkoa vanhemmille

Homo kirjoitti...

Halleluja:

Juutalainen tuomittiin pojan ympärileikkauksesta

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuurin muutos on äärimmäisen nopeaa.

Ja kyse ei ole mistään pienestä ilmiöstä, vaan koko kulttuuria valtaavasta ilmiöstä.

Mies on alistettu feministien pelinappulaksi viime vuosina.

Anarkokapitalismi ja nihilismi saa sijaa oikeutetusti yhä enemmän.

Kukaan ei voi mitään tälle kehitykselle. Kiitos feminismin.

Anonyymi kirjoitti...

Se feminismin seuraava uhri olet joko sinä, veljesi tai poikasi. Muutosvauhti kiihtyy.

Oletko valmis?

Mikko kirjoitti...

"Siis pitääkö tämä ymmärtää, että naisten asemaa pitää huonontaa sillä lailla, että he eivät saisi valita yhtä vapaasti pariaan? Ja mitenkä tämä tehtäisiin ja perusteltaisiin demokratiassa oikeutetuksi?"

Miksi se pitäisi niin ymmärtää? Tässähän vaan käsitellään sitä, minkälaisia seurauksia naisten seksuaalisella vapautumisella on.

Naiset tavoittelevat optimaalista "hyvien geenien" ja miehen antaman investoinnin suhdetta. Hyvinvointivaltiossa, jossa yhteiskunta korvaa tarvittaessa miehen investoinnin, naisten optimaalisessa strategiassa hyvien geenien paino luonnollisesti suurenee. Tämä johtaa siihen, että pimppiä saavien miesten lukumäärä pienenee ja alfojen haaremit kasvavat. Se, onko tilanne toivottava ja kenen kannalta, on oma kysymyksensä...

Anonyymi kirjoitti...

12 miljardin joka vuotinen verosiirto nyt pois naisilta. Palkaton asevelvollisuus alas.

Ei meitä yhdistä enää juuri mikään. Ei ole mitään todellista yhteiskuntaa.

Paskaks vaan -sano Duudsonitkin. Nauttien.

Anonyymi kirjoitti...

"Vuosituhansia joka mies sai vaimon, varmaa päivittäistä seksiä ja jälkipolveaviimeistään 20 vuotiaana. Ja nainen ei eroillut, eikä pantannut, sillä lähes näihin (feministisiin) päiviin asti vaimon sai ottaa vaikka väkisin, ja lapset kuuluivat isälle.

Naapurin elovena tai tehtaan kaunottaret menivät naimisiin napurin, oman säädyn betan kanssa.

Feministi tuhosi muutamassa vuosikymmenessä kaiken"

Eli ihmisten itsemääräämisoikeus sukupuoleen katsomatta on mielestäsi väärin? Selvä homma.
Käänny muslimiksi ja muuta somaliaan niin elämä on auvoista sitten. Jos yrität saada tämän järjestyksen aikaiseksi tänne niin tapaamme barrikadin eri puolilla.

mies.asia kirjoitti...

Anonyymi: "Siis pitääkö tämä ymmärtää, että naisten asemaa pitää huonontaa sillä lailla, että he eivät saisi valita yhtä vapaasti pariaan? Ja mitenkä tämä tehtäisiin ja perusteltaisiin demokratiassa oikeutetuksi?"

En ota tässä kantaa siihen, onko nykyinen tai entinen tilanne toivottava tai muutokset tarpeen.

Tämänhetkinen naisten asema on kuitenkin tulosta myös yhteiskuntien poliittisista ratkaisuista (teknologisen kehityksen ohella), ja näitä tekijöitä voitaisiin muuttaa puuttumatta yksilönvapauksiin. Kyse on siis kannustimista, ei pakoista.

Esimerkiksi yhteiskunnan tulonsiirrot miehiltä naisille, naisia suosivat huoltajuuspäätökset ja yksinhuoltajien tukeminen tuskin ovat minkäänlaisia "luonnollisia oikeuksia", vaan niiden muuttamisen puolesta voitaisiin argumentoida.

Käytännössä naisia on valtaosa äänestäjistä, enkä usko että tällaisillakaan toimilla saataisiin aikaan suuria muutoksia.

Anonyymi 2: "Vuosituhansia joka mies sai vaimon, varmaa päivittäistä seksiä ja jälkipolveaviimeistään 20 vuotiaana. Ja nainen ei eroillut, eikä pantannut, sillä lähes näihin (feministisiin) päiviin asti vaimon sai ottaa vaikka väkisin, ja lapset kuuluivat isälle. Naapurin elovena tai tehtaan kaunottaret menivät naimisiin napurin, oman säädyn betan kanssa."

Tämä kommentti vetää aivan liian monia historiallisia mutkia suoraksi.

Menneisyys ei ole ollut mikään paratiisi keskivertomiehelle.

Sanoisin jopa, että nykyhetkessä asiat ovat monella tapaa hyvin, joskin saattaa olla että Roissyn "kävelevä kuolema" (vastentahtoinen selibaatti) on ollut miehisenä tilana aivan viime aikoina yleistymään päin.

-- http://mies.asia/

Henry kirjoitti...

Ajankohtaisen väkivaltaillan osanottajat ovat huhun mukaan:

Paikalla keskustelemassa ovat

oikeusministeri Tuija Brax (vihr.)
toimittaja Mattiesko Hytönen
kirjailija Anja Snellman
ohjaaja Juha Luukkonen (8 surmanluotia -näytelmä)
jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen
vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma
Naisten linjan toiminnanjohtaja Pirjo Pehkonen
naisten väkivaltaisuuden tutkija Hannele Törrönen
poliisi Marko Kilpi
Miesten tasa-arvo ry:n varapuheenjohtaja Pasi Malmi
näyttelijä Karoliina Blackburn
väkivaltaisten nuorten auttaja Timo Purjo
erityisluokanopettaja Pasi Remes
Espoon lyömättömän linjan johtaja Jari Hautamäki
rikostoimittaja Susanna Yliluoma
naistutkija Sari Näre
päihdeterapeutti Tanja Lehtelä

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi Marko Kilpi.

Ottakaa oppia hänenlaisestaan miehestä sen sijaan että ruikutatte täällä päivät pääksytysten.

en-halua-kertoa kirjoitti...

Ootko koskaan joutunut poliisin pahoinpitelemäksi? En sano että Marko Kilpi olisi hakannut ketään, mutta poliisivoimissa on yllättävän paljon porukkaa jotka ovat pahoinpidelleet porukkaa putkassa tai ainakin valmiita siihen. Näistä ei vaan julkisuudessa puhuta koska suurinosa pahoinpidellyistä on laitapuolenkulkijoita...

Tämä nyt tällaisena antisen punkkaria-anarkisti-viherpiipertäjähörhön kommenttina ilmiselvään provoon.
Lisäksi on huomattava, että poliisi Marko Kilpi on varmasti paljon keskiverto-kyttää fiksumpi kun todistetusti osaa kirjoittaa, mutta itseen ei oikein miehenmallina tuollainen autoritaarisen ammatin esikuva ole koskaan vedonnut.

bmaad kirjoitti...

"Eli ihmisten itsemääräämisoikeus sukupuoleen katsomatta on mielestäsi väärin?"

No ainakin minun mielestäni
on selvää, että eroottiset toimet on oleva aina kunkin yksilön omaan innostukseen perustuvia. Niistä on oltava oikeus kieltäytyä, vaikka toinen haluaisikin.

Itsemääräämisoikeus ei
ole yksiselitteinen asia siltikään, koska monasti voisi puhua muidenmääräämisoikeudesta ja yleisilmapiirin vaikutuksesta.
Elikä jos se miespuolinen kumppani kandidaatti noukitaan hyvinkin rajallisesta kuvastosta ja kelpuutetaan usein vielä sukulaisilla tai kavereilla
ei naisen oma-alotteisuudesta puhuminen ole silloin korrektia, vaikka nainen tietysti tuolloinkin tekee sen valinnan.

Naisethan tulevat valikoiduksi helpommin, koska heihin kohdisuvat kriteerit ovat vapaammat. Naisille miesten valintakriteerit eivät siis ole minkäänlainen ongelma. Enemmänkin naisen ongelma on siinä miten pitäisi tai kannattaisi suhtautua mieheen, joka ei edusta sosiaalisesti menestyvää miestyyppiä.

Miesasiaa harjoittavana
edellämainittua huolestuttavimpana yhteiskunnallisena
ilmiönä pidän kuitenkin sitä, ettei sukupuolet löydä elämälleen
yhteistä säveltä, miehen ja naisen välinen linkki on viime vuosina, kuten eräs toinen kirjoitti ruvennut aivan erityisesti falskaamaan. Individualistisen ja elämänläheisen naisen löytäminen vaatii rutosti onnea, kun lähes suurimmalle osalle naisia tuo miehen sosiaalisen statuksen tila toimii ainoana suhdetta ylläpitävänä tekijänä. Miehistä ei olla enää ihmisinä juurikaan kiinnostuneita, vaan heidän arvonsa
mitataan ihan muissa ympyröissä.

TV(ei kirjautunut) kirjoitti...

"Siis pitääkö tämä ymmärtää, että naisten asemaa pitää huonontaa sillä lailla, että he eivät saisi valita yhtä vapaasti pariaan? Ja mitenkä tämä tehtäisiin ja perusteltaisiin demokratiassa oikeutetuksi?"

Ei pidä ymmärtää, totean vain faktan/asiantilan. On eria sitten mitä asiantilalle sitten tehdään, se on enemmän politiikan/arvokeskustelun heiniä.
Nää on vaikeita asioita, en mä sitä kiistä.

Humanisti kirjoitti...

Minkälainen olisi mahd. lyhyt linkkilista referaatteineen, jonka voisi lähettää totuutta kunnioittaville keskustelijoille? Meikä voisi sellaisen lähettää esim. Lauremalle, jonka kanssa oon muutenkin meilaillut.

Anonyymi kirjoitti...

Marko Kilvellä on niin täyspäisiä ajatuksia esim. syrjäytymisestä ja nuorison pahoinvoinnista että sellaisia harvoin kuulee.

Humanisti kirjoitti...

Tässä parasta saatavilla olevaa tietoa eurooppalaisten väkivaltaisuudesta. Olisi hienoa, jos joku asiantuntija oikeasti pystyisi haastamaan väitteet suomalaisten miesten poikkeuksellisesa väkivaltaisuudesta.

EUICS Consortiumin Burden of Crime in the European Union
http://www.europeansafetyobservatory.eu/downloads/EUICS_The%20Burden%20of%20Crime%20in%20the%20EU.pdf

rankkaa Suomen hiukan keskivertoa väkivallattomammaksi, tosin rankkaus on vaihdellut eri vuosina paljonkin. Pääkaupunkien vertailuissa (kaksi eri raporttia) Helsinki on suurin piirtein turvallisin ja väkivallattomin.

4) European Social Surveyn (ESS) tulokset täytyy itse koota sivulla http://nesstar.ess.nsd.uib.no/webview/.

Kysymys: Worry about becoming victim of violent crime has effect on quality of life

Vastausvaihtoehdot: Serious effect on quality of life; Some effect; No real effect on quality of life

Otin pois joitakin etäisempiä Euroopan maita. Järjestin maat sen mukaan miten suuri osa väestöstä ei ole kokenut väkivallan käytännössä vaikuttaneen elämäänsä:

Finland 1.6; 15.6; 82.9
Denmark 1.9; 21.7; 76.5
Sweden 1.7; 23.1; 75.1
Norway 1.7; 23.7; 74.5
Netherlands 5.0; 24.6;70.5
Belgium 5.5; 27.6; 66.9
United Kingdom 3.9; 29.8; 66.3
Germany 3.7; 30.7; 65.5
Switzerland 4.5; 30.5; 65.1
France 7.8; 33.0; 59.1
Poland 4.5; 36.5; 59.0
Spain 4.3; 37.6; 58.1
Estonia 9.1; 41.2; 49.8
Portugal 7.8; 57.9; 34.3
Russia 11.2; 56.3; 32.5

bmaad kirjoitti...

"En ota tässä kantaa siihen, onko nykyinen tai entinen tilanne toivottava tai muutokset tarpeen."

Minun mielestäni ovat,
eri asia miten.

Tietenkään kumppaniin kohdistuvia vaatimuksia ei sinällään ole syytä yrittääkään poistaa. On esimerkiksi ihan hyvä, että toisilleen sopivat tyypit omistautuvat toisilleen. Ja itsestä huolta kantamattomat yksilöt voivat elää ihan oikeutetustikin yksin. Heidän on näet parempi antaa ihan itsekseen opetella sitä mistä tässä elämässä on kysymys.

"Tämänhetkinen naisten asema on kuitenkin tulosta myös yhteiskuntien poliittisista ratkaisuista (teknologisen kehityksen ohella), ja näitä tekijöitä voitaisiin muuttaa puuttumatta yksilönvapauksiin."

Naisilta kannattaisi
varmaankin riisua yhteiskunnallista
valtaa, mutta tämä edellyttää myös miesten itsetiedostusta ja asennemuutosta. Keskivertokottaraisella on tätänykyä ihan liikaa miehiä perässään.

"Menneisyys ei ole ollut mikään paratiisi keskivertomiehelle. "

Aivan. On ihan turha
profiloitua "miehet menneisyydestä"
tyypiksi. Tietysti jotkut asiat olivat paremmin ennen ja jopa 10 vuotta sitten, mutta ei tämä koske pelkästään sukupuolielämää. Ns. nykyaika ja kakstuhatluku on tuonut hirveän määrän tarpeetonta hömpötystä eri tasoille koko yhteiskunnassa.

bmaad kirjoitti...

"Naiset tavoittelevat optimaalista "hyvien geenien" ja miehen antaman investoinnin suhdetta. Hyvinvointivaltiossa, jossa yhteiskunta korvaa tarvittaessa miehen investoinnin, naisten optimaalisessa strategiassa hyvien geenien paino luonnollisesti suurenee."

"Hyvät geenit" ei ulkoisesti
tarkastellen ole aina niin kauhean hyviä sittenkään. Sosiaaliset hierarkiat osaltaan vaikuttavat siihen, mikä katsotaan jalogeeniksi, mikä rikkaruohogeeniksi. Joka tapauksessa näistä "hyvistä geeneistä" jatkuvasti puhutaan ja naiset tekevät valintoja sen perusteella, minkä olettavat johtavan kukoistukseen sosiaalisessa mielessä.

Helpottaisi paljon jos
saataisiin naiset kiinnostumaan enemmän hierarkian ulkopuolella olevista asioista. Silloin miehille
tulisi hiukan erilaiset paineet menestykseen.

Humanisti kirjoitti...

Blogin aihepiiriin liittyen merkityksellisiä ovat ne tutkimukset, jotka todistavat mahdollisimman vastaan sanomattomasti, että naiset ovat parisuhteissa suurin piirtein yhtä väkivaltaisia kuin miehet.

Archerin meta-analyysin voisi ottaa mukaan ehdottamaani tietopakettiin.

Mikäs jenkkitutkimus se oli, jonka mukaan perheväkivalta on paljon useammin naisen kuin miehen aloittamaa? Lapsethan näkevät lähes yhtä usein isän ja äidin väkivaltaa, mutta heiltä ei ole kai kysytty, kumpi aloitti.
.

bmaad kirjoitti...

"Pelimiesstrategia on nihilistinen strategia. Nihilismi luo anarkiaa. "

Pelimieheys on ns. oikotie
onneen, ja usein sidoksissa ihmisten väliseen uhkapelikulttuuriin. Todelliset rakkaussuhteet
eivät ole uhkapeliä. Tosin kaikki TV sarjat ja elokuvat tuntuvat käsittelevän ihmisten välistä uhkapeliä, joten yleisasenteen muuttaminen on vaikeaa ja vaatii ovelia muutoksia yhteiskuntarakenteisiin. Pelkästään Suomessa toimimalla tuskin päästään huipputuloksiin.
Malli tulee amerikoista.

bmaad kirjoitti...

"Ongelma on nuoret miehet, jotka eivät pääse naimisiin. Jos ei pääse naimisiin, yhteiskunnallinen panos saattaa jäädä vähäiseksi."

Työssäkäyvät tosiaan omasta
pussista (nykyjärjestelmän puitteissa) makselevat syrjäytyneiden miesten hoitokustannuksia ikäänkuin tietämättään. Lisäksi osa verotuloista jää saamatta (joita he tekisivät terveinä), mikä voi käytännössä tarkoittaa - ja tarkoittaakin - aika paljonkin heikompaa yhteiskunnallista taloudellista kukoistusta.

Tietenkään syrjäytymisongelmaa
ei kannata tutkia vain rahan näkökulmasta.

bmaad kirjoitti...

"Monogamisemmissa yhteiskunnissa betat ovat yleensä saaneet sen yhden naisen. Tietenkään se ei ole varsinaisesti se "mitä betat haluavat", mutta parempi kuin ei mitään."

Itse en kannata monogamiaa,
vaan mahdollisimman vapaata seksuaalisuutta ja sukupuoliroolienodotusten hälvenemistä varsinkin miehiltä.

Ongelma on se, ettei
vielä nykyäänkään monen ihmisen välistä liittoa voi rekisteröidä.
Lisäksi moniavioisuudessa puhutaan jatkuvasti siitä, että yhdellä miehellä on kolme naista tai toisinpäin. Kyllä moniavioliittoon voisi yhtä hyvin kuulua kaksi naista ja kaksi miestä.

bmaad kirjoitti...

"Ainoa tilanne, jossa nainen jää kakkoseksi, on sellainen, jossa alfaksi naamioitunut beta onnistuu saamaan naiselta seksiä tavallaan vastoin naisen "parempaa tietoa"."

Varmaankin yli puolet
naisten ja beta/omegamiesten välisistä kokeiluista päättyy siihen, että nainen havahtuu ja alkaa ihmetellä omaa suhdettaan. Lopulta nainen tajuaa,
että hänen markkina-arvonsa on miehen markkina-arvoa korkeampi, eikä yhdessäololle ole, tai ole ehkä ollutkaan perusteita. Sitten nainen kuolettaa vähitellen tunteensa, ottaa ja lähtee sinne missä miehet ovat omantasoisia tai mieluiten korkeammalla sosiaalisissa hierarkioissa.

Nuoret teinit, jotka eivät vielä tunne markkinoiden toimintaa kovin hyvin usein tultuaan vähän yli parikymppisiksi ja päästyään näkemään elämää suhteensa ulkopuolella päätyvät eroutumaan ja hanakasti jatkossa torjumaan epämääräisempien miesten lähentelyt.

Nykyään kyllä naiset ovat
markkina-arvoteoreettisesti aika valveutuneita ja useimmat välttävät jo teini-iässä kokeilut epämuodikkaampien, introvertimpien uroiden kanssa.

mies.asia kirjoitti...

Humanisti: "Minkälainen olisi mahd. lyhyt linkkilista referaatteineen, jonka voisi lähettää totuutta kunnioittaville keskustelijoille?"

Tästä blogista löytyy "Sukupuolten välinen väkivalta: Tutkimukset."

Hesarista Pertti Töttö: Suomi ei ole erityisen väkivaltainen maa.

HS:stä lisää: Naiset tekevät lähisuhteiden törkeistä pahoinpitelyistä 40 prosenttia, Tytöt lyövät seurustelusuhteessa useammin kuin pojat, Suomalaistytöistä lähes puolet turvautuu väkivaltaan, Nuoret miehet usein väkivallan uhreina.

Juttuja ja uutisia löytyy myös muista medioista, mutta varsinaiseen akateemiseen tutkimukseen en itse ole tutustunut lukuun ottamatta Archerin vuoden 2002 julkaisua ja Venla Salmen artikkelia.

-- mies.asia

Anonyymi kirjoitti...

Hannu T. Sepponen kirjoittaa asiasta blogikommentissa: http://zachrishaaparinne.wordpress.com/2009/07/11/joku-raja/#comment-1175

Lainaan tuosta keskustelusta itseäni: "Paljon tutkimustietoa löytyy osoitteesta http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm"

-- mies.asia

Anonyymi kirjoitti...

Naiset menneisyydestä: Tarja Halonen, Anna Moilanen, Puu "Pää" Oksanen, Sofi Oksanen.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset menneisyydestä: Tarja Halonen, Anna Moilanen, Puu "Pää" Oksanen, Sofi Oksanen.

Humanisti kirjoitti...

Jos Henry aloittaa uuden ketjun, "tietopaketti väkivaltakeskusteluun", lupaan ekaksi osallistua tietopaketin kokoamiseen ja sitten sen lähettämiseen omalla nimellä Lauermalle ja muillekin, jos niin sovitaan.

Mikko kirjoitti...

"Itse en kannata monogamiaa,
vaan mahdollisimman vapaata seksuaalisuutta ja sukupuoliroolienodotusten hälvenemistä varsinkin miehiltä"

Joo aika harva varmaan kannattaa pakollista monogamiaa. Pointti oli , että vapaammassa systeemissä on erittäin todennäköistä, että seksi keskittyy pienelle osalle miehistä. En usko, että rooliodotukset hälvenevät missään tilanteessa siten, että naisille ei jäisi jäljelle jotain kriteereitä, joilla rankkaavat valtaosan miehistä vapaan seksin ulkopuolelle.

Osaa miehistä vapaat markkinat selkeästi hyödyttävät, osaa ne haittaavat. Naisten kannalta vaikutukset ovat ristiriitaisia, koska etuna vapaus tarjoaa heille mahdollisuuden seksiin/lisääntymiseen tasokkaiden miesten kanssa, mutta toisaalta harvempi nainen saa tasokkaita miehiä suhteeseen kuin saisi vähemmän vapaassa systeemissä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä ihmeen rooliodotukset?

Heiskala kirjoitti...

Aika lapsellisia ovat tällaiset pakonomaiset määritelmät "pelimies-ideologia" ja loputon tarve lokeroida ja määritellä ihmisiä jotka eivät ole lokeroitavissa ja yksinkertaisesti määriteltävissä. Tuollainen on lähinnä vitsi. Niin monta on "ideologiaa" ja "strategiaa" kuin on miestäkin, ja yhdelläkin miehellä on aina useita erilaisia toisilleen jopa hyvinkin vastakohtaisia tapoja toimia ja ajatella, ja joita niitäkin on monesti täysin mahdotonta edes irroittaa toisistaan. Liiallinen asioiden (usein hyvin lapsellinen ja totinen) teoretisointi johtaa helposti siihen, että todellisuus hukkuu täysin sen sekaan.

a

Mikko kirjoitti...

"Liiallinen asioiden (usein hyvin lapsellinen ja totinen) teoretisointi johtaa helposti siihen, että todellisuus hukkuu täysin sen sekaan"

Todellisuus hukkuu sinne sekaan lähinnä sellaisten ihmisten mielissä, jotka eivät kykene teoreettiseen ajatteluun ja erottamaan mikro- ja makrotasoa toisistaan.

Anonyymi kirjoitti...

"nykyhetkessä asiat ovat monella tapaa hyvin, joskin saattaa olla että Roissyn "kävelevä kuolema" (vastentahtoinen selibaatti) on ollut miehisenä tilana aivan viime aikoina yleistymään päin.

-- http://mies.asia/"

-

Aivan oikein. Tosi hyvin ovat asiat miehillä monella tapaa nykysuomessa, joskin saattaa olla, että mm yhden ihmisten talouksien määrä, sinkkuilu, erot, huoltajuuskiistat ja syntyvyyden romahtaminen ovat olleet hieman yleistymään päin viime vuosikymmeninä. Mutta ei tämä tietenkään ihan varma ole, koska kyse on niin mitättömistä ja huomaamattomista pikku muutoksista yhteiskunnassamme.

Ja mitään muuta ei ole vialla Suomessa miesten näkökulmasta katsottuna. Päinvastoin -asiat ovat monella tapaa hyvin.

Heiskala kirjoitti...

"Todellisuus hukkuu sinne sekaan lähinnä sellaisten ihmisten mielissä, jotka eivät kykene teoreettiseen ajatteluun ja erottamaan mikro- ja makrotasoa toisistaan."

Näin on asianlaita. Ei tarvitse kuin suorittaa yksi pikainen vilaisu akselille suomalainen naistutkimus - suomalainen sukupuolentutkimus niin huomaa miten tavattoman heikko on se tietopohja ja jopa se cognitiivinen taso jonka varassa se omaa "teoreettista" keskusteluaan käy.
Usein aivan kaikkein selkeimmätkin meitä ympäröivän maailman ja yhteiskuntamme lainalaisuudet ja ilmiöt loistavat siellä täydellisellä poissaolollaan.

a

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010022411190872_ul.shtml

"Seksilakia vastustavan ryhmän on määrä avata pian viisi bordellia, joiden asiakkailta ei peritä maksuja. Aftonbladet-lehden mukaan 60 naista ja 30 miestä on ilmoittautunut niiden vapaaehtoisiksi työntekijöiksi.

- Heille seksi on yhtä luonnollista kuin aamiaisen syöminen, kuvailee hankkeen takana olevan Fripolitiska Movement -ryhmän puheenjohtaja Frank Horn Hartvedt.

Ryhmittymä on vuokrannut bordelleille tilat Oslosta, Bergenistä, Trondheimista, Stavangerista ja Kristianstadista. Niiden aukioloajoista, tarjoamista palveluista tai muista yksityiskohdista ei vielä ole tarkempaa tietoa. Koska niiden asiakkailta ei peritä maksua, ei asioiminen riko Norjan lakia.

Seksin ostamisen kieltävä laki astui Norjassa voimaan vuonna 2009. Hartvedtin mukaan laki on väärin, koska se kohdistuu asioihin joihin ihminen käyttää omaa kehoaan.

- Ihmisillä on erilaisia suhtautumistapoja seksiin. Se ei ole vain jotain, jota harrastetaan lasten hankkimiseksi, tai siksi että kaksi ihmistä on rakastunut toisiinsa. Seksi voi olla myös eläimellistä, hän kuvailee.

- Poliitikot haluavat ihmisten luopuvan seksistä, vaikka se on paras asia minkä Jumala on ihmisille antanut - jos Jumalaa on, sanoo Hartvedt."

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Norjan homma on aika hauska, kun ei saa ostaa seksiä, niin perustetaan bordelleja joissa saa seksiä ilmaiseksi. Mahtaa taas Norjan ahdasmielisiä feministipiirejä ottaa nyt pannuun.

Anonyymi kirjoitti...

Henry, tämä uusien miesliikkeiden esittely kannattaa laittaa tuohon vasemmalle esiin?

Heiskala kirjoitti...

Henrylle,

Ylempänä sanomaani lievennys sinua koskien: Tuo ylläkirjoittamani koskee suomalaisista "sukupuolentutkijoista" varmasti vähiten sinua. Montaa vähänkään kunnollista "sukupuolentutkijaa" ei Suomessa kuitenkaan ole.

:aha

Anonyymi kirjoitti...

"General results indicate that 47.5% of lesbians and 29.7% of gays have been victimized by a same-sex partner. Further, lesbians reported an overall perpetration rate of 38% compared to 21.8% for gay men. "


"A critical review is made of feminist analyses of wife assault postulating that patriarchy is a direct cause of wife assault. Data are reviewed from a variety of studies indicating that (a) lesbian battering is more frequent than heterosexual battering"

http://fathersforlife.org/feminism/female_dv_1.htm

Anonyymi kirjoitti...

"Sofi Oksanen toivoo pystyvänsä seuraavan vuoden aikana kolumneissaan nostamaan esille aiheita, joita ei juurikaan muualla Helsingin Sanomissa ole. "Ihmisoikeuskysymykset ovat läheisiä, ja ylipäätään itsestäänselvyyksien kyseenlaistaminen." "

Hah, oikeasti Oksanen on kirjoittanut yhdentekeviä kyltyyrijuttuja ja kehitellyt rasistista argumentaatiota. Feministisen lesbomasokistien kielellä se sitten kai tarkoittaa ihmisoikeuskysymysten ajamista.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä esittely miesliikkeen uusista suuntauksista.

Itse edustan tuota MKOP-tyyliä. Koska loppujen lopuksi tärkeintä on oma elämä ja itsensä toteuttaminen koska muuta ei oikeasti ole.

Meillä on tämä yksi ainoa elämä, on turhaa tuhlata sitä toivottomaan parisuhteen tai seksin metsästykseen (jotka ovat usein huonoja ja johtavat henkiseen kärsimykseen) kun voi käyttää sen ajan ja rahan asioihin jotka ovat aidompia, todellisempia, luotettavampia ja tuovat oikeaa konkreetista sisältöä omaan elämään kaiken turhan ihmissuhdepaskan sijaan.

Positiivista on myös se että sitä mukaan kun tulee vanhemmaksi niin pääsee irti seksuaalisuuden kidutuksesta (ts. panettaa vähemmän) ja voi paremmin nauttia elämästä.

-Joku ano

Anonyymi kirjoitti...

Henryltä unohtui nyt (3.) kaikkein uusin miesliikkeen ideologia.

Se on nimeltään "rankka päivä" ideologia. Lempinimeltään miesasiaterrorismi.

Se vasta kutaa tekee.

Anonyymi kirjoitti...

"Sofi Oksanen toivoo pystyvänsä seuraavan vuoden aikana kolumneissaan nostamaan esille aiheita, joita ei juurikaan muualla Helsingin Sanomissa ole. "Ihmisoikeuskysymykset ovat läheisiä, ja ylipäätään itsestäänselvyyksien kyseenlaistaminen." "

Sofi Oksanen ei kyke muuhun kuin kuluneiden feminististen valheiden, Suomessa itsestäänselvyyksien, toistelemiseen.

Homo kirjoitti...

Hyperseksuaalisuus - vanhusten vaiettu vaiva

Heiskala kirjoitti...

Henryltä on unohtunut myös seuraavat Suomessa kehittelemäni ideologiat:

"Back to the Basics" - ideologia sekä "Don't you lie" - ideologia


:aha

bmaad kirjoitti...

Joku ano: kyllä hyvässä elämässä on
muutakin kuin seksi. Seksuaalitantrayhteiskunta olisi aika vastenmielinen paikka oleilla, varmaan. Sivistysyhteiskuntaan nyt ei vaan monienkaan mielestä kuulu mikään "ihmissuhdepaska" ja siksi pariutumiseen ja seksin harjoittamiseen liittyvien ongelmien ratkaisua tulee vaalia, etenkin kun ne ovat suuria. Miesasialiike on oikea taho tutkimaan asiaa, koska kyse on pitkälti naisten ylivallasta, joka sotkee jokapäiväistä elämää muutenkin, kuin sukupuolisuhdekysymyksissä, tai kyssäreissä, niin kuin jotkut nuoret naiset asian ilmaisisivat.

Tokikaan seksillä ei elämän ja kuoleman kysymyksissä ole osaa tai arpaa. Mutta eipä välttämättä monilla muillakaan asioilla.

mies.asia kirjoitti...

Samaksi päiväksi Tiede-lehden artikkeleiden lisäämisen kanssa osui tämän uutisen julkaiseminen:

"Aivot tykkäävät tasa-arvosta"

Uutisessa käsitellään taloudellista tasa-arvoa, mutta otsikko on hyvä.

-- m.a.

Anonyymi kirjoitti...

Kolmannen (3.) aivan uusimman (brand new) rankka päivä miesliikkeen ideologiaan kuuluu esimerkiksi Arto Jokisen muiluttaminen Ruotsiin, ja Stefan Wallinin sinkoaminen katapultilla kuuhun.

Älkää siis hämmentykö, jos pian näette Stefan Wallinin lentävän kuin ET:n ikkunanne ohi.

bmaad kirjoitti...

Mikko: kyllä itse uskoisin, että sallimalla
moniavioisuus, tai siis kimppa-aviot voidaan päästä naisten kannalta vähitellen toisenlaiseen preferointiin. Ihan omaan kokemukseenkin pohjautuen...

Aika usein naisten keskuudessa menestyvillä uroksilla on miespuolisia vähemmän menestyviä ystäviä tai hyviä kavereita. Kimppa-avion ollessa yleistä ja laillista seksisuhteet laajenisivat helposti vähemmän haluttuihin miehiin, eikä naisen tarvitsisi olla aina sen parhaana pitämänsä miehen kanssa lunastaakseen kunniansa.

En nyt tarkoita mitään varsinaisia atm:iä kuitenkaan. Hehän ovat yleensä aika yksinäistä porukkaa tai pyörivät toistensa kanssa. Atm:ien seksinsaantiongelmat olisi varmaan osin ratkaistavissa sosiaalijärjestelmien, esimerkiksi tuon norjalaisen mallin kautta, mikä tuossa ylempänä on esitelty.

Täytyy vielä kehaista Norjaa. Olen siellä useamman kerran käynyt ja korkeasta öljy- ja hintatasosta huolimatta maa on varsin viihtyisä.
Siellä on pohjoismaiden korkein hotelli, sas plaza jonka 37. kerroksen miesten saunassa tuli kerran kylvettyä naisen seurassa. :)

Humanisti kirjoitti...

"Jos joku feministi on toiminut muiden mielestä tökerösti, se takuulla sanotaan ääneen."

Tuo Moilasen kommentti todistaa, että ei se mitään strategioita ole osannut ajatelle vaikka päätoimittajaksi on päässytkin. Kunhan pääsee purkaan pahaa mieltään kuin tyttöjen kans yleensä. Ihmisyyteen nyt vain tuntuu kuuluvan alhainen halua sulkea ulos porukkaa haukkumalla niitä. Natsit ja Moilanen tietävät, mistä puhun.

Miesasiamiehet ... no kannattaako siitä edes kirjoittaa?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Moilasen kommentti on hyvin kaukana totuudesta, mitä tulee naistutkimukseen. Jumala Butler etc.

asdfg kirjoitti...

Ohhoh! "Miesasiaterrorismi", juku sentään!

Itseäni alkoi ainakin heti kiinnostaa kiusallisten tilastojen salakuljettaminen lentokoneisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tarvisiko sitä alkaa lähetellä aprillipäivänä anona jauhekirjeitä esim Arto Jokiselle?

Osoitetiedotuksesta saa osoitteita, ja numerotiedustelusta numeroita.

asdfg kirjoitti...

Joku ahkera anonyymihän täällä on riehunut jo pari viikkoa, ilmeisesti mustamaalaustarkoituksessa, mutta olisikohan nyt aika jonkinlaiselle moderointipolitiikalle?

Tuollaiset jauhokirjejutut ovat nimittäin kyllä vähän sairaita.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tässäkin ketjussa on ainakin 3-5 eri anoa ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Idiootin IP-osoite selviä helposti. Yllättävän (ja liian) usein IP:n perusteella pystyy selvittämään ihmisen henkilöllisyyden vähintään likiarvoisesti. Jos haluaa ehdotella suunnitelmia ihmisten tappamiseksi, ei kannata kertoa suunnitelmistaan omalla tietskalla tai kännykällä. Ja tämä ei sitten ollut, SUPO:n robotti, kehotus terrorismiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kertoa niistä näin vai?

Virallisen yleisradiomme toimittaja

Anonyymi kirjoitti...

Ja toinen ... tiukkis feministineiditkin tajuaa tällaisen huumorin, mutta ei suomalainen atm nörtti ;-) Vai supo, ei jumalauta.

Jape kirjoitti...

Norjassa näemmä tapahtuu nyt kaikenlaista edistystä :)

Mitä ihmettä? Norjaan avataan ilmaisia bordelleja

Yksilön vapauteen nojaavan liikkeen tarkoituksena on avata Norjaan toukokuussa viisi ilmaista seksiä tarjoavaa bordellia.

60 naista ja 30 miestä on jo ilmoittautunut mukaan toimintaan, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

- He (ilmoittautuneet) suhtautuvat asiaan mutkattomaksi ja pitävät seksiä yhtä luonnollisena kuin aamupalan syöntiä, ideaa ajavan Free Political Movement -yhdistyksen puheenjohtaja Frank Horn Hartvedt sanoi lehdelle.

Yksilön vapauteen nojaavan liikkeen tarkoituksena on avata Norjaan toukokuussa viisi ilmaista seksiä tarjoavaa bordellia.

Niiden avaaminen on vastaisku 2009 voimaan tulleelle laille, joka kieltää seksin ostamisen.

Liikkeen idea on kiertää lakia tarjoamalla seksipalveluita ilmaiseksi, eikä niitä tarjoaville myöskään makseta palkkaa.

Vuokratilat hankittu jo

Tilat ilmaisbordelleille on vuokrattu jo Oslosta, Bergenistä, Trondheimista, Stavangerista ja Kristiansandista.

- Siitä, kuinka homma toimii käytännössä, annamme tietoa lähempänä avajaisia, puheenjohtaja Frank Horn Hartvedt sanoi.

Mukaan ilmoittautuneita seksityöläisiä kutsutaan Free Political Movementin suurlähettiläiksi. - He tekevät tätä vapaasta tahdostaan. He palavat vapausidealle, joten heille tässä on kyse muustakin kuin seksistä. Olemme puuhanneet tätä nyt kolme vuotta ja he odottavat kovasti, että pääsisimme jo tositoimiin, puheenjohtaja sanoi.

Liike on haalinut riveihinsä suurlähettiläitä myös Norjan ulkopuolelta Länsi-Euroopasta. Mukaan on ilmoittautunut Aftonbladetin mukaan muiden muassa kolme ruotsalaista.


Missä feministit? Onko Norja feministivapaata vyöhykettä? :)

bmaad kirjoitti...

No Jape, se on ollut pidemmän aikaa täysin selvää,
että Suomi on Euroopan biojätettä, ja kuilu senkun syvenee. Nyt on norjalaisten aika valloittaa maailma ja näyttää, että ihmiselämää voi soveltaa monella eri tavalla.

Tuo buumi leviää vielä muihinkin maihin, vaikka viimeksi toki saadaan suomalaisnaisetkin uskomaan, että torttua kannattaa levitellä ilman kaupallista tarkoitusta. No, siihen on vielä matkaa, mutta kun ilmaiseksi antavia norjalaisnaisia onkin kuusi tuhatta alkaa pirttihirmuilla kalista hampaat.

Kuudenkymmenen naisen reservi on sekin jo aika paha. Tästä ei Norjan politiikka, eikä maine parane, jos on vielä totta, että tyypit tekevät sitä esoteerisemmista lähtökohdista.

Hyvä, hyvä. Tämä tietää omalta osaltani valtiovierailua kyseiseen maahan muutaman viikon kuluessa...

asdfg kirjoitti...

"Kyllä tässäkin ketjussa on ainakin 3-5 eri anoa ;-)"

Et ilmeisesti ymmärrä hirveän paljon tietotekniikan päälle. Ehkä hyvä niin.

Tyylistäkin usein tunnistaa useaa nimimerkkiä samanaikaisesti käyttävän henkilön.

Poika ja Mies kirjoitti...

Mihinkähän genreen minä mahdan kuulua?
Vaimoni lähti kotoa kun poikamme oli seitsemän ikäinen. Kahdestaan siinä sitten eleltiin ja hyvin tultiin juttuun. Melko pian onnistuin hankkimaan naisverkoston joka piti minut seksissä. Se oli ilmaista ja sitä oli saatavilla mielin määrin. Kotiin en huolinut ketään kuin yöksi.
Nyt poika on jo omillaan, täytti 25 eikä aio mennä koskaan naimisiin. Hänellä on naisia joka sormelle ja heiltä saatu pipari riittää enemmän kuin hyvin.
Itse olen siinä iässä että ikäisiäni vapaita naisia on tarjolla enemmän kuin tarve vaatii. Seksin lisäksi he tarjoavat kodeissaan aterioita, viinaa ja pesulapalveluita. Yksi leikkaa tukkani ja hoitaa partani. Yksi osaa hieroa ja hoitaa jalat. Ja kaikki ilmaiseksi! Naiset tietävät toisistaan, mutta eivät piittaa.
Jos olisin mennyt uudestaan naimisiin seksin saannin varmistamiseksi olisin menettänyt tuhottomasti rahaa. Mikään ei ole niin kallista kuin avioseksi. Laskekaapa huviksenne panokerrat ja jakakaa sillä vuoden aikana avioliitosta aiheutuneet kulut. Saatte tulokseksi panon keskimääräisen hinnan. Lupaan, että suunne loksahtaa auki. Sitäpaitsi yllättävän moni ukkomies elää jatkuvassa puutteessa, kun sitä "päänsärkyä" on aina vaan.
Mielestäni olen solidaarinen naisille. He saavat minulta sängyssä mitä haluavat ja minä heiltä.
Suosittelen kokeilemaan.

TV kirjoitti...

humanisti:

Lauerma lienee aika hyvin perillä väkivaltatutkimuksesta, lähinnä ehkä voisi vinkata häntä tänne foorumille ja/tai sivustolle mies.asia

TV kirjoitti...

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2008/01/hannu-lauerma.html

Vortac kirjoitti...

Vihdoinkin se on tapahtunut!

Televisiosarjassa mies lyö naista oikein olan takaa turpaan, nainen lentää lasiesineitä täynnä olevan pöydän päälle ja yleisö ulvoo naurusta!

Olkoonkin, että asiaa on monella tavoin 'pehmitetty' juonellisesti yms, niin on jotenkin virkistävä nähdä sen vihdoinkin tapahtuvan! Monty Pythonissakin aikoinaan lyötiin naista, mutta yleisö ei juuri nauranut, vaikka mielestäni kohtaus oli erittäin hauska (eikä mitenkään seksistinen tms.)...

Sarja, josta nyt puhun, on nimeltään "IT Crowd", sen kolmannen tuotantokauden neljäs jakso on kyseessä - jakson nimi on 'The Speech'.

Hauskoja katsomisia..

- Vortac

Jape kirjoitti...

Japanilaista "tasa-arvoa"...

Rakko tyhjäksi ennen lentoa - yhtiöllä pian naistenvessoja

Japanilainen lentoyhtiö aikoo poiketa ilmailun alusta asti voimassa olleesta perinteestä, CNN kertoo.


ote:
All Nippon Airwaysin unisex-vessat ovat pian ainakin osittain historiaa. Yhtiö muuttaa osan käymälöistään naistenvessoiksi ulkomaanlennoillaan ensi maanantaista alkaen.

Yhtiö kertoo toimineensa asiakkaidensa toiveesta. Yhtiön tiedottajan Justin C. Masseyn mukaan naiset pyysivät omia vessoja vuoden 2007 asiakaskyselyssä. Mitään sen kummempia perusteluja ei esitetty.

- He eivät valittaneet mistään tietystä asiasta. Kyse oli enemmänkin yleisestä mieltymyksestä, Massey totesi.

Naistenvessa sijoitetaan lentokoneen takaosaan. Naiset saavat halutessaan käyttää myös muita koneen käymälöitä.

Miestenvessan suhteen ei ole samanlaisia aikeita.

Humanisti kirjoitti...

"Lauerma lienee aika hyvin perillä väkivaltatutkimuksesta, lähinnä ehkä voisi vinkata häntä tänne foorumille ja/tai sivustolle mies.asia"

Tarkoitin tietopaketilla ja Lauerman informoimisella muta. Pitäisi olla pari kaikkein keskeisintä pointtia ja niiden perustelut. Esimerkiksi:
-Joku viharyhmän jäsen väittää, että lähinnä miehet syyllistyvät lähisuhdeväkivaltaan ja silloin harvoin kun naiset syyllistyvät, se on miesten vika
-Informoitu osaa vastata viittaamalla esimerkiksi lesbosuhteiden väkivaltaan (jota, muuten, todellisuudessa harva viitsisi tehdä ja siksi tämä esimerkki ei nyt oikein toiminutkaan).

Anonyymi kirjoitti...

Otteita Timo Vihavaisen kirjasta: länsimaiden tuho

Kulttuurimme piirissä on nykyään jo vaikea kuvitella, että jotakin henkilöä pidettäisiin aidosti muita parempana ihmisenä, koska tasa-arvo edellyttää, ettei kukaan voi olla toista huonompi. Tästä seuraa, ettei kenenkään kannata myöskään yrittää tulla paremmaksi ihmiseksi, vaan sen sijaan psyykata itsensä tyytyväiseksi omaan tilaansa.

Tasa-arvon olettaminen tässäkin asiassa näyttää kuuluvan niihin perustabuihin, joiden rikkojalle ei ole yösijaa tiedossa.

Voisi ajatella, että nykyään olemme ainakin jossakin suhteessa palaamassa aikaan, joka muistuttaa niin sanottua pimeää keski-aikaa, ennen ritarilaitoksen kukoistusta. Kunnian suojaamista tarkoittavat säännöt on purettu. Uudeksi ohjenuoraksi otettu tasa-arvo edellyttää, että sitä ihmisainesta, joka aikoinaan nimitettiin roskaväeksi, arvostetaan täsmälleen yhtä paljon eli yhtä vähän kuin minkä tahansa viiteryhmän edustajaa. Yläluokkaiset kunniakäsitteet on tasa-arvoa loukkaavina hylätty ja normin antajat ovat selkeästi nyt alaluokka ja feministit.

Ja paluuta entiseen ei enää ole.

Anonyymi kirjoitti...

On toi Vihavainen yksi hupsukerholainen. Elämme länsimaissa keskellä sellaista hyvinvointia, josta kukaan ei aiemmin historiassa olisi edes osannut uneksia, ja eikös tämä pönttö ala keksiä, että kaikki on päin persettä. Hyvinvointi perustuu tärkeältä osin juuri siihen, mitä Vihavainen näyttää eniten halveksivan eli tasa-arvoon ja demokratiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eli kyllä feministit ovat periaatteessa ihan terve ilmiö, kunhan ne pakotetaan lopettamaan vihanlietsonta ja valehtelu. Demokratiassa se tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Vihavaisen ihanneyhteiskunnassa vihanlietsonta ja valehtelu voisi jatkua loputtomiin. Tosin ei feministien taholta.

Anonyymi kirjoitti...

Seksuaalisten halujen tasa-arvoiseen tyydyttymiseen.

bmaad kirjoitti...

Tasapäisyys on huono ja se, ettei huomioida ihmisiä yksilöinä. Meidän kulttuurissa ihminen on liikennevalopylvään arvoinen. Jos haluaa erottua pitää olla Matti Vanhanen tai Jammu Siltavuori, tai ehkä joku Hanna Pakarinenkin menee.

Yksilöiden tasavertaisuus on toki toteutunut jotenkin, jos ei katsota sukupuolten tasa-arvoon, mutta toisaalta yksilöä ei enää kunnioiteta, ja jokaisella on omat kuvionsa, jotka on samanlaiset kuin jollakin toisella.

Helpoin ratkaisu olisi varmaan ahtaa maailman ihmiset suuren suureen kondomiin ja lähettää avaruuteen. Sieltä sitä voisi sitten ihaillaa ja nuuskia läntisiä aikaansaannoksia.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinvointi perustuu tärkeältä osin juuri seksuaalisten halujen tasa-arvoiseen tyydyttymiseen.

Homo kirjoitti...

Jape, ilmeisesti miesten kannattaa alkaa sitten kovaan ääneen valittamaan unisex-vessoista ja etenkin siitä, että neisten takia ne ovat liikaa varattuja. Eräässäkin paikassa on yksi invavessa, yksi miestenvessa ja kolme narttuvessaa.

Lisäksi esimerkiksi Vantaan IKEAssa nartut änkevät vauvojen kanssa miestenvessaan, vaikka miesten vessassa osa miehistä asioi kusilaarilla.

Nartuilla tuntuu olevan muutenkin käsittämätön kyky muodostaa hirveät ruuhkat niin vessoille, kassoille kuin vaikkapa bussiin mennessä. Bussiin tai kassalle mennessä ei tunnu mieleen tulevan kaivaa korttia etukäteen esille - tai pakata ripeästi tavaroita kassiin, vaan useat jäävät vielä soittamaan suutaakaankin, vaikka takana olisi pitkä jono. Ilmeisesti tyypillinen narttu on täysi itsekäs narsisti, joka ei osaa ottaa mitenkään muita huomioon.

Ja kortin pistäminen takaisin lompakkoon, kuitin ihmettely, lompakon pistäminen käsilaukkuun yms voi helposti viedä yli minuutin, jonka aikana on tietenkin esimerkiksi kahvilassa ihan pakko seistä juuri kassan kohdalla tukkeena, eikä siirtyä esimerkiksi metriä eteenpäin, jotta takana tulevat pääsisivät maksamaan. Joskus olen "vahingossa" tuupannut tällaisia tapauksia, työntäessäni korttia maksupäätteelle. Eräällä tuttavallani taas on tapana varsin ikävin sanankääntein sättiä tällaisia tapauksia kovaan ääneen.

Homo kirjoitti...

Ei taida olla ensimmäinen kerta kun profemakko kärähtää tällaisesta:

Poliisipäällikköä epäillään lukuisista seksirikoksista Ruotsissa

...
Syyttäjä vaati torstaina 63-vuotiasta miestä vangittavaksi epäiltynä kahdesta raiskauksesta, yhdestä törkeästä raiskauksesta ja sukupuoliyhteyteen pakottamisesta. Lisäksi miestä epäillään parituksesta. Hänet on jo aiemmin vangittu epäiltynä raiskauksesta ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.
...
Svenska Dagbladet kertoo miehen myös ajaneen kiivaasti sukupuolten tasa-arvoa ja vastustaneen jämäkästi sukupuolista häirintää. Tästä syystä mies sai poliisipiireissä lisänimen "Kapten Klänning" eli "Mekkokapteeni", jota häntä luennoitsijaksi välittänyt yhtiö myös käytti markkinoinnissaan.

Homo kirjoitti...

Seksuaalivalistusta Panun tapaan eli viemärin käyttöohjeet

Heiskala kirjoitti...

lisäoppia:

"Back to the Basics" - ideologia ( BTB-ideologia )

"Don't you lie" - ideologia ( DNYL-ideologia )

Aika käyttökelpoinen on myös FY-ideologia.

:ah

suolihuuhtelu kirjoitti...

Kumpikin ideologia on rationaalinen ja individualistinen: ne keskittyvät oman hyödyn maksimoimiseen vallitsevien yhteiskunnan reunaehtojen puitteissa.

Ne keskittyvät oman hyödyn maksimoimiseen kaikkien muiden kustannuksella ja kenestäkään muusta välittämättä. Jos PUA/MRA liike olisi vallankahvassa, yhteiskunta muistuttaisi todennäköisesti Afghanistania. Tämän vuoksi PUA/MRA liikettä täytyy ehdottomasti vastustaa.

Pelimies-ideologian edustajien mukaan elämässä on kaksi keskeistä kamppailua: selviytyminen ja lisääntyminen, joihin miehen kannattaa panostaa. Taustalla on evoluutioteoreettinen ajattelu: mies on tehty levittämään siementä. Siksi miehet haluavat luonnostaan yhä uusia seksipartnereita.

Pelimiehet eivät tunnetusti halua perhettä. He levittämät siementään tasan yhtä paljon kuin kotonaan masturboivat erakot. Paitsi että erakot saattavat toteuttaa jotain yhteiskunnallisesti hyödyllistä funktiota, toisin kuin pelimiehet.

Anonyymi kirjoitti...

Perhe ei ole välttämätön naisen hedelmöittämiseen.

"PUA-liike" ei ole liike ja mitä vikaa on tasa-arvossa (useimmat MRA:t)?

Anonyymi kirjoitti...

Suolihuuhtelu on inhottava nimimerkki.

Anonyymi kirjoitti...

Hänen pitempi, virallinen nimensä on: Mr virtuaalinen sadomasokistinen anaalifiksaatio.

Anonyymi kirjoitti...

Suolihuuhtelu on ihan pyllystä, ja voisi mennä sinne takaisin.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Jälleen kerran loistavaa argumentointia "miesasialiikkeeltä."

Anonyymi kirjoitti...

Miltä "miesasialiikkeeltä?"

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on suuri joukko sairaalloisia fundamentalistifeministejä jotka tekeytyvät palstoilla "miesasiamiehiksi" tuhotakseen pyrkimykset sukupuolten tasa-arvoisuuteen. Tälläkin palstalla näkyy erilaisia suolihuutelu-nimimerkkejä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Suomessa ole mitään kunnollista miesasialiikettä, patriarkaalista valtaa käyttävät feministit ovat sen pystyneet yli koko yhteiskunnan ulottuvalla mediaterrorillaan ja soluttautumisellaan sabotoimaan.
Niinpä täällä on vain sekava joukko pieniä voimattomia ryhmittymiä, lähinnä profeministisiä uikutusorkestereja.

Edellä mainittujen profeminististen uikutusorkesterien vastapainoksi maassa on vain muutamia yksinäisiä susia jotka rekeä näiden profeminististen uikutusorkesterien syrjiminä kaikesta huolimatta eteenpäin vetävät.

Anonyymi kirjoitti...

MGTOW

MGTOW

MGTOW

MGTOW

-

PASKAKS VAAN, NAUTTIEN -SANO DUUDSONITKIN.

Anonyymi kirjoitti...

Anarkokapitalismia

Anarkokapitalismia

- MGTOW -

Anonyymi kirjoitti...

Feminism vs. Male Sexuality
-By Kevin Biomech


-

Hyvää Yötä, koko prkl femiministimaa ;-)

suolihuuhtelu kirjoitti...

Suomessa on suuri joukko sairaalloisia fundamentalistifeministejä jotka tekeytyvät palstoilla "miesasiamiehiksi" tuhotakseen pyrkimykset sukupuolten tasa-arvoisuuteen. Tälläkin palstalla näkyy erilaisia suolihuutelu-nimimerkkejä.

En ole feministi, koska vastustan feminismiä. En ole myöskään tekeytynyt miesasiamieheksi, koska vastustan miesasialiikettä (jolla ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa).

Anonyymi kirjoitti...

Miesliikkeellä on hyvin paljon tekemistä tasa-arvon kanssa. Tuollaiset väitteet ovat lähinnä kummallisia.

Anonyymi kirjoitti...

"Tyylistäkin usein tunnistaa useaa nimimerkkiä samanaikaisesti käyttävän henkilön."

Ja tyyliä voi muokata niin, että joku luuleen kirjoituksen olevan toisen kirjoittajan ku se on.

Anonyymi kirjoitti...

"Of training, what a great site and informative posts, I will include backlink - bookmark this internet site? Regards,Reader."

--------------------------------------------
my website is
http://electric-drums.net

Also welcome you!