tiistaina, helmikuuta 16, 2010

Tasa-arvo kaikilla elämänalueilla

Tasa-arvo yhä taivaanrannan takana
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) porvarihallitus sitoutuu ohjelmassaan "edistämään tasa-arvoa määrätietoisesti kaikessa päätöksenteossa" ja lupaa, että "miehillä ja naisilla on oltava yhtäläiset edellytykset kaikilla elämänalueilla".
Mihin artikkelissa olivat unohtuneet sellaiset elämänalueet kuten asunnottomuus, itsemurhat, koulutus, huoltajuus, terveydenhuollon resurssien jako, elinikä, työtapaturmat, asevelvollisuus jne.?

Study (PDF), looked at 556 federal appellate cases involving allegations of sexual harassment or sex discrimination in violation of Title VII of the Civil Rights Act of 1964.
The finding: plaintiffs were at least twice as likely to win if a female judge was on the appellate panel.

Työministeri pidentäisi työuria luopumalla yleisestä asevelvollisuudesta. ja HS-keskustelu

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Beta-miehet jää ilman aina, naiset makaa useammin harvemman miesjoukon kanssa.

http://roissy.wordpress.com/2010/02/11/is-college-a-poon-nirvana/kv

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksessa on nyt varmaan painotettu sitä "mahdollisuuksien tasa-arvoa", jonka johdosta Anne Moilanenkin kiroaa Kokoomuksen manifesteissään naisen paskimmaksi ystäväksi. Ja todellinen syyhän tähän reagointiin on tietenkin se, että ei naiset halua mitään oikeaa tasa-arvoa, vaan sen sanan pitäisi tarkoittaa heidän etujen ajamista.

Anonyymi kirjoitti...

Prkl hyvä tämä Sinnemäen juttu IL -koko ajan tulee lisää näitä juttuja.

Tietenkin työministerin olisi kannattanut sanoa se oikea luku -asevelvollisuuden ei suorita enää kuin noin 60-70% ikäluokan miehistä. Tuohon 80% ei päästä kunnolla enää silloinkaan, vaikka otetaan tämä about 10% sivarien joukko mukaan.

Häkämies sanoi jo pari vuotta sitten julkisesti, että kun ollaan 70% niin homma on ohi -tällainen armeija on valikoiva armeija tälloin. Hän myös sanoi silloin, että olemme tätä hyvin lähellä, sillä nyt tuo luku on 73%.

Jorma kirjoitti...

Valikoivuus ei lämmitä, jos tasa-arvo ei toteudu.

asdfg kirjoitti...

Ainahan miehet asevelvollisuudesta riitelevät, mutta siitä huolimatta en ole vuosiin nähnyt yhtään eettisesti kestävää argumenttia asevelvollisuuden puolesta.

Ilman että implisiittisesti kieltää liberaalin demokratian ja tasa-arvon, ei vain ole mahdollista kannattaa valikoivaa pakkotyötä.

Sääli että nykyään vain rehelliset kärsivät rikkinäisestä järjestelmästä. Kaikki tuntemani ketkut hakevat vapautuspaperit syystä tai toisesta.

Ville kirjoitti...

Kukas se taannoin väittikään, että tämä taantuma iskee pahiten naisiin tai naisvaltaisiin aloihin? Kuinkas sitten oikeasti kävikään? Aivan toisin.

Naisvaltaisten alojen, mm. sosiaali- ja terveysalojen työpaikat säilyivät ja palkkasumma nousi, yksityisellä puolella jopa 8,7%. Vastaavasti teollisuuden palkkasumma laski 8,2%. Työpaikkoja katosi miesvaltaisilta aloilta tuhansia ellei kymmeniä tuhansia yhteensä.

Sosiaali- ja terveydenhoitoalan työntekijät taantuman voittajia

Anonyymi kirjoitti...

"– Puolustusministeri Jyri Häkämies on todennut, että kriittinen raja kulkee siinä, kun asevelvollisuuden suorittaneiden määrä putoaa alle 70 prosentin. Tietääkseni se on nyt 73 prosenttia, sanoo Aliupseeriliiton puheenjohtaja Petteri Leino (v. 2008)."

"Jos ja kun yleinen asevelvollisuus nyt romahtaa (tuohon 70% ja allekin), edessä on joko palkka-armeija tai valikoiva (vapaaehtoinen) asevelvollisuus."

Anonyymi kirjoitti...

"Mihin artikkelissa olivat unohtuneet sellaiset elämänalueet kuten asunnottomuus, itsemurhat, koulutus, huoltajuus, terveydenhuollon resurssien jako, elinikä, työtapaturmat, asevelvollisuus jne.?"

Jäi Tulvan alle.

Glowing_ kirjoitti...

"Puolustusministeri Jyri Häkämies on todennut, että kriittinen raja kulkee siinä, kun asevelvollisuuden suorittaneiden määrä putoaa alle 70 prosentin."


Mikä ihmeen yleinen asevelvollisuus?
Omaa rahauraa tekevät urheilijathan päästetään irti velvollisuudesta puolustaa maata ihan tuosta vaan.
Koripallon NBA-ammattilaisella Hanno Möttölällä oli "huonot jalat".
NHL-pelaaja "päällikkö" Olli Jokisella oli kiire tahkoamaan taaloja amerikkaan eikä aikaa riittänyt hassattavaksi armeijaan. jne.jne....