torstaina, helmikuuta 04, 2010

Työtunnit pitää huomioida

HS: Miesten ja naisten palkkavertailussa on oltava tarkkana
Pauli Sumanen

Helsingin Sanomissa (Kotimaa 2. 2.) kerrottiin, että lastentarhanopettajien keskipalkka on 2 275 euroa ja esimiehillä enemmän. Kun samalla kerrottiin, että kaikkien palkansaajien keskipalkka oli 2 940 euroa, niin entä sitten? Tässähän ovat esimiehetkin mukana, eikä eri lähteistä kerättyjä palkkatietoja voi muutenkaan verrata keskenään.

Ja jos verrataan, pitää muistaa, että kunta-alalla ovat tunnetusti maan lyhyimmät vuosityöajat, jota ei keskipalkkavertailuissa huomioida. Jos työehtosopimukset ja vuosityöajat otettaisiin palkkavertailuun mukaan, mikä mahtaisikaan olla lopputulos?

Samassa jutussa mainittiin, että miesten keskiansio on 3 240 euroa ja naisten 2 640 euroa kuukaudessa.

Näitäkään lukuja ei voi vertailla sellaisenaan keskenään, sillä siinäkään ei ole kyseessä samanmittainen työkuukausi miehillä ja naisilla, eikä edes perusjoukko ole sama.

Miehistä puuttuu maanpuolustustyötä tekevä asevelvollisten ikäluokka.

Viime vuonna valmistui tutkimukseni miesten ja naisten tasa-arvoisesta palkkavertailusta, jossa asiaa on perusteellisesti käsitelty. Lupasin 50 000 euroa tutkimuksesta, jossa osoitetaan, että mies saa työtuntia kohden laskettuna enemmän palkkaa ja siihen liitettyjä etuuksia kuin nainen. Tarjous on yhä voimassa.

HS: Keski-ikäisten miesten ja naisten tarpeet eivät muka kohtaa
Viisikymppinen yksinäinen nainen

Ympärilläni on valtaisa määrä 40–60-vuotiaita naisia ja miehiä, jotka ovat eronneet ensimmäisestä, toisesta tai jopa kolmannesta avo- tai avioliitostaan.

Väitän, että melkein jokaisen eronneen keski-ikäisen kaipuu toisen ihmisen lähelle on edelleenkin todella voimakas, ja jokainen haaveilee toimivasta parisuhteesta.

Mitä me ihmiset olemme yksin? Emme yhtikäs mitään. Eivät lapset, ystävät, sukulaiset tai kaverit voi koskaan korvata sitä omaa rakasta.

Ja nyt sitten itse asiaan: Miksi näiden yksinäisten miesten ja naisten tarpeet eivät kohtaa?

Siksi, että miehillä on pääsääntöisesti tarve näyttää kaikille, että "kun minä nyt olen eronnut, laitan kaiken paremmaksi". "Otan paljon nuoremman ja kauniimman kumppanin itselleni, kuin mitä se eksä oli." (Painotus sanalla "otan".)

Minun ikäiseni miehet eivät noteeraa oman ikäistään naista millään tavalla, vaan katseet seuraavat vähintään kymmenen vuotta nuorempia naisia.

Minun kimpussani sitten taas ovat sellaiset reilusti kymmenen tai jopa kaksikymmentä vuotta vanhemmat miehet.

Ettekö te miehet ymmärrä sitä, ettei jokainen mies voi tehdä Sauli Niinistöjä ja napata kainaloonsa puolet nuorempaa puolisoa?

Mitä yhteistä minulla esimerkiksi voisi olla 60–70-vuotiaan miehen kanssa? Ei juuri yhtikäs mitään. En minä haaveile tulevaisuudesta niin, että jossakin vaiheessa olen omaishoitaja ja sitten taas yksin.

Järkevänä naisena minä puhun nyt kaikkien ikäisteni naisten suulla ja kerron, että kyllä se loppuelämän ihmissuhde (joka voi myös onnistua) täytyy löytyä kutakuinkin saman ikäluokan ihmisestä. Silloin löytyy niin paljon yhdistäviä tekijöitä eletystä elämästä, että elämästä tulee mielenkiintoinen ja harmoninen.

Silloin myös onnistumisen mahdollisuudet paranevat huomattavasti.

Poikkeukset vahvistavat säännön, mutta puhunkin nyt yleisellä tasolla olevasta ongelmasta.

Maakuntien miehillä heikohko menestys

Olen feministi, eikä mitään muttia!

Sex addiction is a feminist victory


Suomalainen seksi-ilmiö ihmetyttää Venäjällä

Koulua patistetaan ottamaan paremmin huomioon myös tyttöjen ja poikien kehityserot. ja Koulutussuunnittelua aivokuvien avulla: ”Pojat kehittyvät henkisesti tyttöjä hitaammin”

35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihmetyttää vaan, että vaikka haluaa sen kumppanin rinnalleen, niin tarviiko sitä kaikkien kanssa heti naimisiin mennä?

Osa noista vanhemmista miehistä, jo yhden tai pari rundia heittäneet, ovat ihan tosiaan _puheissaan_ tuota Otan-tyyliä. Käytäntö on kyllä vähän toista luokkaa sitten, useammin nämä ovat niitä tyyppejä, jotka eivät ehkä niin parisuhteessa viihdy tai ole vielä valmiita.

Luulen, että käytännössä kyseessä nyt on vain se, että naiset tykkäävät vanhemmista miehistä. Heillä on usein tarjota tietynlainen turvallinen tunne, ovat siis valmiita sitoutumaan. Kun taas nuoremmat kollit eivät ole ehtineet hölmöillä tarpeeksi, nähdä maailmaa saatika elää sitä omaa nuoruuttaan. Naiset taas ovat aiemmin valmiita jopa perheen perustamiseen, niin onkos se ihme jos vähän vanhemmat miehet ovat ihanteellisia. Oman ikäiseni miehet eivät ole valmiita sitoutumaan parisuhteeseen, kunnolliseen, kuin harvemmin. Vielä harvemmin minulla olisi nyt kahden lapsen perhettä, jos olisi samanikäinen tai nuorempi mies.

En nyt sano tätä mitenkään pahalla vanhemmille naisille, mutta ehkä pitäisi itsekin katsella niitä vähän vanhempia miehiä..On itsepetosta ajatella, ettei me nuoremmat naiset muka oltaisi määrätietoisia ja osattaisi itse kohdata sopivia miehiä. Ja totta kai näytän paljon paremmalta kuin 10 vuotta vanhempi nainen, joka on ehkä ehtinyt viettää enemmän viinanhuuruisia vuosia.

MikkoAP kirjoitti...

"Ympärilläni on valtaisa määrä 40–60-vuotiaita naisia ja miehiä, jotka ovat eronneet ensimmäisestä, toisesta tai jopa kolmannesta avo- tai avioliitostaan."

Kumpi sukupuoli niitä eroja innokkaammin ottaakaan?

Ja toisaalta mietityttää, että millaisia viisikymppisiä miehiä tuo nainen kaipailee? Toki on vanhempia miehiä, joilla on epärealistiset odotukset, mutta toisaalta koko media on täynnä puuma villitystä, jossa vanhemman naisen ja nuoremman miehen suhdetta pidetään hyvänä ja ihailtavana, joten miksi sitten vanhemman miehen ja nuoremman naisen ei?

En voi olla epäilemättä, että tuon kirjoittanut nainen tuskin huomaa ympärillään olevia viisikymppisiä duunari-, pienyrittäjä- ja työttömiä miehiä. Vaan on katkera siitä, että ne menestyneet miehet, joilla todella on realistinen mahdollisuus saada nuori nainen, eivät huomaa häntä. Ja juuri sellaisella luonteella ja asenteella varustettu mies, joka pärjää hyvin bisneselämässä, todennäköisemmin juuri ajattelee myös "ottavansa" naisen.

Toisaalta kokemukset eroista, naisten suosimisesta huoltajuuskiistoissa samoin, kun niiden osuminen veljen, serkun, tai kaverin kohdalle, voi hyvinkin saada miehet erittäin epäileväisiksi naisten suhteen.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Miesnäkökulman kannalta on iso asia, että Pauli Sumanen sai tuon tekstin menemään hesariin. Ja sai siihen vielä sisällytettyä tuon 50 000 €uron lupauksen sille ketä todistaa, että asia on toisin. Tämä synnyttää "positiivista juoruilua" asian tiimoilta. Puoli Suomea puhuu pian tuosta asiasta.

Tämä on nyt sitä kaivattua miesaktivismia tehokkaimmassa muodossaan. Tämän kaltaista toimintaa ei kannata aliarvioida asoiden muuttumisessa.

Ajatelkaapa jos näitä Pauli Sumasia olisi edes muutama kymmenen näin pienessä kansassa? Jokainen kirjoittaisi vapaa ajallaan oman pienen kirjan jostain miesten ongelmakentästä -ja markkinoisi sen vielä itsenäisesti Suomen medioille ja poliitikoille? Tämä maahan "kuohuisi" tälloin miesasian ympärillä ; )

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Ja perskutarallaa -kun maassahan on tuhansittain ja taas tuhansittain esim ero ja huoltajuushelvettejä kokeneita älykkäitä sekä varakkaitakin miehiä -sekä vaan miehiä, joita päivä päivältä vituttaa feminismi vaan yleisestikin monesta eri syystä yhä enemmän ja enemmän ... jopa toimittajiakin, poliitikkojakin ym ... miesjärjestölle ja aktiiveille se kysymys kuuluukin, että miten tavoittaa nämä turhautuneet miehet ja saisi ohjattua heidät Sumasen viitoittamalle tielle? Sen sijaan, että he esimerkiksi kävelevät ravintolan ovesta sisään huutaen "tupla whiskey ja nopeaan" ; ) Tai että heille tarjotaan jotain muuta rauhoittavaa toimintaa - "ooppiumia kansalle".

Miesjärjestönhän pitäisi kaivaa nämä miehet esiin kansasta ja yrittää kasvattaa miesten yleistä turhautumista, eikä tainnuttaa niitäkin vähiä, jotka jo omatakeisesti yrittävät hakeutua asian piiriin.

Suomesta puuttuu todellinen, tehokas miesjärjestö. Näin se vain on.

Jape kirjoitti...

Pettämisepäilystä iso lasku - vaimo urkki sähköpostit

ote:
Miestään petturuudesta epäilleen vaimon uteliaisuus kävi kalliiksi 51-vuotiaalle espoolaisnaiselle.

Todisteiden hankinta maksoi sakkoina ja vahingonkorvauksena yli kaksi tuhatta euroa ja kaiken lisäksi avioliitto päättyi eroon.[...]

Anonyymi kirjoitti...

Tässä linkki Viron oikeusministeriön elatusmaksurästisten nimilistaan:

http://www.just.ee/48573

Anonyymi kirjoitti...

Vahvahermoisille:
http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/akuliinasaarikoski/antifeminismi-rules-ok

Laasasen-pönttökin on tietty päässyt mukaan.

Jorma kirjoitti...

"Miesnäkökulman kannalta on iso asia, että Pauli Sumanen sai tuon tekstin menemään hesariin. Ja sai siihen vielä sisällytettyä tuon 50 000 €uron lupauksen sille ketä todistaa, että asia on toisin."

Sumanen on rohkeasti oikealla asialla. Pelkäänpä kuitenkin, että hänet haasteineen vaietaan kuoliaaksi. Hyvä silti, että mies yrittää.

"Jokainen kirjoittaisi vapaa ajallaan oman pienen kirjan jostain miesten ongelmakentästä -ja markkinoisi sen vielä itsenäisesti Suomen medioille ja poliitikoille?"

Ihan hyvä idea, mutta onko ihmisillä oikeasti aikaa tai valmiuksia tähän. Nettikirjoittelukaan ei ole aivan vaivatonta.

Jorma kirjoitti...

"Laasasen-pönttökin on tietty päässyt mukaan."

Juttu itsessään oli taattua akuliinaa: päätöntä taisteluja oman pään sisällä olevia tuulimyllyjä vastaan. Tämäntyyppiset tapaukset on paras jättää mahdollisimman vähän huomiolle, sillä he elävät ihan omassa rinnakkaistodellisuudessaan.

On kuitenkin mielenkiintoista havaita, kuinka miehiävihaavat ja tasa-arvoa vastustavat feministit nyt sitten myöntävät suoraan olevansa vain naisten asialla (huonosti he hoitavat senkin), kun pitkään on väitetty feministien olevan tasa-arvon (siis myös miesten) asialla. Jälkimmäiseen perusteluun toki turvaudutaan rahaa ruinatessa, mutta muutoin totuus piilottelu alkaa olla vähemmän kannattavaa. Tämä kehitys on aivan ilmeisesti miesaktivismin ansiota.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei Henry kirjoittaisi vastinetta? Juttu julkaistaan US:n lisäksi YLE:llä (montakohan kertaa se ajetaan?) Hyvä tyylilaji olisi tieteellinen viileys kakaroiden melskatessa ja purkaessa pahaa oloaan.

Jape kirjoitti...

"Laasasen-pönttökin on tietty päässyt mukaan."

Kas kas, päivystävä miestenvihaajafeministi on herännyt suojatyöpaikastaan. Tällaiset onnettomat vihanpurkaukset on oikeastaan kuin virkistävää vettä kasvoille. Niin toivotonta on feminisitien "taistelu"...

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin vastineella tietysti päätoimittajalle lähetettyä kirjettä. Ei kuitenkaan oikaisupyyntöä tietenkään.

Homo kirjoitti...

Enemmistö naisyrittäjistä nauttii työstään

Naisyrittäjät voivat huonosti töissä

Naisyrittäjien työhyvinvointia parannetaan uusilla palveluilla

Naisyrittäjä vähät välittää terveydestään

Naisyrittäjää motivoivat työtyytyväisyys ja perhe, miesyrittäjää raha

Homo kirjoitti...

Kenkää pseudotieteelliselle naistutkimukselle:

Korkeakouluilta odotetaan nyt alojen karsintaa

Mikä naista lihottaa?

Vastaava hoitaja lähes 3 promillen humalassa vanhainkodissa

Homo kirjoitti...

1970-luvullahan muuten eläkemaksujen suuruus oli selvästi alle 10 prosenttia palkasta. Nykyään taso on noin 22 prosenttia ja sen on ennustettu nousevan noin 30 prosenttiin. Tämä päälle tämäkin herkku (eikö olisi aika alkaa karsia kustannuksia mm. lopettamalla pakkoruotsittaminen, rahan tuhlaaminen naistutkimukseen ja liialliseen naisten hoitoon):

"Verot nielevät tulevaisuudessa suuren osan tuloista"

...
Kunnallisverotuksessa edessä voi olla jopa seitsemän prosentin korotus parinkymmenen vuoden aikana.
...

Jape kirjoitti...

Armeijan aikataulutus mättää
Niin kutsuttua työelämäryhmää vetänyt johtaja Jukka Ahtela Elinkeinoelämän keskusliitosta sanoo, että jatkokeskustelu työurien pidentämisestä kaipasi pohdintaa yleisestä asevelvollisuudesta.

Valtiosihteeri Raimo Sailas totesi Ylen televisiohaastattelussa keskiviikkona, että työuria täytyy pidentää yhdellä vuodella siinä kohtaa, kun nuoret siirtyvät oppilaitoksista työelämään.

Armeijasta keskusteltiin Ahtelan työryhmässä lähinnä siitä näkökulmasta, että asevelvollisuuden vuosittaiset alkamisajat eivät istu kovin hyvin oppilaitosten lukukausiaikatauluihin. Nuoret joutuvat usein odottamaan joko opiskelujen tai armeijan alkamista.

Työryhmä ei kirjannut loppuraporttiinsa mitään armeijaan liittyvää.

– Mutta kyllä minusta olisi hyvä, jos (armeijanäkökulma) tulisi tähän työurakeskusteluun. Sillä on ainakin tämän aikataulun osalta ilmeisesti ihan suuri merkitys, Ahtela sanoo.

Ahtelan käsityksen mukaan armeijan aikataulua olisi myös melko helppo säätää. Asiaan ei hänestä liity suuriakaan intohimoja eri osapuolissa.

– Mikä se tekniikka sitten olisi, sitä en osaa sanoa. Mutta ongelma on tunnistettu ja sitä kannattaisi ehdottomasti miettiä.

Tietoturvayhtiö F-Securen perustaja Risto Siilasmaa vetää parhaillaan työryhmää, joka tutkii laajasti asevelvollisuuden yhteiskunnallisia vaikutuksia. Ryhmä selvityttää, mitä kansantaloudelle kaiken kaikkiaan merkitsee esimerkiksi se, että jokainen miesikäluokka jää armeijan vuoksi vähintään puoleksi vuodeksi pois opiskelusta ja töistä. Työryhmän raportti valmistuu ensi syksyksi.

Heiskala kirjoitti...

Sumanen Rulettaa!

Ihan loistava homma tuo 50 000 euroa. Tuo jos joku on uskottavaa / syö "jonkun" uskottavuutta. Ihan loistavaa, Pauli!

:ah

bmaad kirjoitti...

Yleinen tasa-arvo (mr tallinn) oivalsi
ihan oikein, että nykyinen pahoinvointisuomi tulee kalliiksi veronmaksajille. Myös nykyisten pissisnaisten tulevaisuus näytää synkältä. Pitäisi perustaa miesten syrjäytymistyöryhmä käsittelemään vallitsevia erityisongelmia sukupuolikentällä, nyt kun kerran jo miesten pitäisi kääntyä toistensa puoleen seksiasioissa feministien oltua sitä mieltä. Tai ainakin sairaaloita pitäisi budejtoida lisää, kun kansan sairastuvuus prosentit kääntyvät väkisinkin nousuun mielekkään sukupuolielämän muuttuessa harvinaiseksi herkuksi.

Ehkä ihmisten kannattaisi jo kiinnostua
näistä ongelmista, ennenkuin keskituloinenkin pääsee maksamaan huippuveroja menettäen samalla innokkuutensa työntekoon.

Kirjoittelen tässä toisesta maasta. Täällä naiset ovat seksikkäitä ja kauniita, ainakin puolet, hymyilevät miehille ja minunkin kaltaiseni puolinörtin nähdessään säpsähtelevät positiivisesti. Tämä ilta vielä ilman naisystävää. Taidan lähteä paikalliseen yökerhoon katsomaan jos saisin hinattua jonkun tänne hotellille täksi illaksi, jossa sanotaan sir, ja punatakkiset miehet tulevat avustamaan ovien avaamisessa...

mies.asia kirjoitti...

"Olen feministi, eikä mitään muttia!" -linkki tuntui kadonneen kesken kommenttini kirjoittamisen.

###

Omasta mielestäni järkevien naisten feministeiksi tunnustautuminen on ikävää, koska se tuottaa vallassa oleville sukupuolittuneille käsityksille lisää symbolista valtaa.

Näihin kuuluvat käsitykset mm. naisten sorretusta asemasta, naistutkimuksen postuloiman patriarkaatin olemassaolosta, lähisuhdeväkivallaan sukupuolittuneesta luonteesta, väärästä informaatiosta palkkaeroihin liittyen jne. jne. jne.

Miesten ongelmia ei tunneta, eikä niitä haluta tunnustaa tasa-arvopolitiikassa. Kuvaavana esimerkkinä STM:n tasa-arvoyksikön koostumus pelkistä naisista ja miestutkimuksen yksiköiden puuttuminen yliopistoista.

Lisäksi jotkut naiset todella pyrkivät alistamaan miehiä, ks. esim. feministisessä ja naistutkimuksen kaanonissa vaikutusvaltaiset Valerie Solanas ja Scum Manifesto sekä Andrea Dworkinin ajatukset. Suomessa Akuliina Saarikosken ajatukset sopivat tähän linjaan, samoin monien naistutkijoiden ja radikaalifeministien.

Jos kaikki tai edes suurin osa feministeistä olisi todellista tasa-arvoa kannattavia, feministiksi tunnustautuminen ei olisi ongelma. Valitettavasti tasa-arvoon pyrkivät feministit ovat vähemmistössä, mitä tulee julkiseen näkyvyyteen ja valtaan.

-- mies.asia

Turo kirjoitti...

Samasta Alitsan "Olen feministi, eikä mitään muttia!" -postauksen katoamisesta olin minäkin tulossa huomauttamaan.

Olin tänään aiemmin kommentoinut hänen tekstiään muutamalla kysymyksellä ja nyt koko teksti on kadonnut.

Loppuivatkohan selitykset kesken?

Arawn kirjoitti...

Jape: "Pettämisepäilystä iso lasku - vaimo urkki sähköpostit"

No, siinäpä oli kerrassaan suloinen perhe. Mies oli petturi ja nainen rikkoi yksityisyyssuojaa ja viestintäsalaisuutta vastaan.

Ei jatkoon. Kumpikaan.

Henry kirjoitti...

""Olen feministi, eikä mitään muttia!" -linkki tuntui kadonneen kesken kommenttini kirjoittamisen."

Niinhän noilla feministi-kirjoituksilla on tapana. No, nyt ei ehdi näköjään edes kommenttiaan lopettaa. :-)

bmaad kirjoitti...

No tuo naisten sorrettu asema ja
patriarkaatti ovat historiallisia faktoja, eivätkä feministit ole niinkään niitä luoneet. Ei tarvitse katsoa kuin isoäitien sukupolvea ymmärtääkseen, että miehen alle on jääty. Naisen euro on 80- senttiä teoria taas on huuhaata, koska jo naisen vartalollisen pääoman kiristysjärjestelmät mahdollistaa korkeamman tulotason, kuin miehellä. Useimmat miehet antavat mielellään osan omista tuloistaan naiselle pitääksensä hänet käytössään. Seksiä annetaan miehille myös suoraan rahaa vastaan, jolloin nainen saa Suomessa 15-kertaiset tulot keskivertomieheen nähden.

Homo kirjoitti...

Googlen välimuistista vielä näköjään löytyi tuo Olen feministi, eikä mitään muttia! -kirjoitus:

KESKIVIIKKONA 3. HELMIKUUTA 2010

Olen feministi, eikä mitään muttia!
Maria Lund puolusti männä viikolla kappalettaan, jolla oli ehdolla Euroviisuihin: "Kappaletta on syytetty feminismistä, mutta kyllä se on ihan tavallinen rakkauslaulu." Noh, Lund on aika fiftarityylinen muutenkin, mutta että mielipiteidenkin tarvitsee olla noin antiikkiset, sitä en ymmärrä.

Muuten on viime aikoina ollut iloinen, että olen yhä vähemmän ja vähemmän kuullut/nähnyt/lukenut vanhaa "en ole feministi, mutta..."-läppää. Ja hyvä niin, turhaa on semmoinen. Mitä vikaa on siinä, että myöntää kannattavansa yhteneväisiä oikeuksia sekä miehille että naisille? Saanen huomauttaa, että feminismi ei kannata vain naisten asiaa, vaan ihan yleistä tasa-arvoa. Esimerkiksi isän asema lapsen huoltajuusneuvotteluissa avioeron tullessa eteen, on minusta asia, johon pitäisi soveltaa tasa-arvoajattelua paljon enemmän.

Ja minut tuntevat tietävät, että olen aika kaukana telaketjufeminististä. Tätä kirjoittaessani päälläni on kukkahame ja kukkapaita ja päässä (asianmukaisen turkoosi) rusettipanta. Ja minä tykkään meikata, ommella, kokata ja hoitaa viherkasveja (minut tuntevat tietävät myös, että tykkään vähemmän siivota, mutta se on asia, jossa yritän petrata). MUTTA: minä tykkään myös tähtitieteestä, avaruustekniikasta ja -lennoista (vaikka olenkin lentopelkoinen :D), scifistä, (vehnä)oluesta ja (tämä onkin vähän salaisempi pahe) penkkiurheilusta. Minusta on ihanaa, kun olympialaiset alkavat, sillä niissä on taikaa: ihmisten taistelu voitosta sähköistää tunnelman kotikatsomoissakin. Tulee reipas ja urheilullinen olo, tekemättä mitään!

Minua on siis perin vaikeaa luokitella, mitä minusta oikein pitäisi ajatella? Nykyään oleilen aika paljon oman ryhmäni, nörttien, suojissa, sillä siellä ei tarvitse selittää omaa omituisuuttaan: kaikki ovat yhtä kummallisia ja kaikki hyväksytään. Tyttöpuolisia nörttejä näkee aika vähän, mutta luulen, että se johtuu siitä, että he yksinkertaisesti eivät ole tulleet ulos kaapista. Tytöt, tunnustakaa reilusti nörtteytenne! Tehkää se heti, vaikka kommentoimalla tätä blokahdusta. Myös poikapuoliset ovat tervetulleita kommentoimaan, toki.

Lopuksi feminististä jupinaa mistä aloitinkin: Maria Lund on ehkä kaltoin kohdeltu, kun on feministiksi haukuttu, mutta seuraavassa jotain todella väärää: maahanmuuttajanaisen euro on 20 senttiä. Perhana!
LÄHETTÄNYT ALITSA KLO KESKIVIIKKO, HELMIKUU 03, 2010
TUNNISTEET: ALITSAN NURINKURISET SANANLASKUT SELITYKSINEEN, NÖRTIT, OIKEAT MIELIPITEET

asdfg kirjoitti...

Viisikymppisen yksinäisen naisen kirjoitus on implisiittisesti markkina-arvoteoriaa. En suhtautuisi siihen lähtökohtaisesti väheksyen.

Ei ole vaikea uskoa, että 40-50 -vuotiaiden joukossa "kaikki hyvät" on oikeasti jo viety. Lisäksi jotkut hänen esittämistään kritiikeistä ovat oikeasti hyvin perusteltuja (esim. haluttomuus "omaishoitajaksi ryhtymiseen").

Toisaalta kuitenkin: Tervetuloa miesten maailmaan, jossa vastakkaisen sukupuolen huomion herättämiseksi saa tehdä vähän töitäkin.

Jape kirjoitti...

Arawn: "No, siinäpä oli kerrassaan suloinen perhe. Mies oli petturi ja nainen rikkoi yksityisyyssuojaa ja viestintäsalaisuutta vastaan."

Niin, tässä oli tarkoitus myös tavallaan kuvata kuviota, joka on ilmeisen yleinen suomessa muutenkin: Nainen urkkii miehensä / poikaystävänsä käännykkää, tekstareita ja/tai sähköposteja, mutta pääsee näistä yleensä ilman mitään seurauksia, vaikka kyse on usein rikollisesta toiminnasta.

Onko kukaan muuten kiinittänyt huomiota siihen millä tavoin Elin Nordgren paljasti Tigerin ja rikkoi siinä samalla muutakin kun lakia, kun pahoinopiteli Tigerin?

Elin urkki myös Tigeri kännykkää ja vieläpä esiintyi Tigerinä käänykässä ja kaiken kukkuraksi pahoinpiteli Tigerin niin että tuli tarvetta palstiikkakirurgille( Tigerillä tällä kertaa). Mutta onko kukaan kiinnittänyt näihin rikoksiin huomiota? Ei. Kaikki on kiinnostuneita kuinka paljoin Elin nettoaa tigerin reilun 400 miljoonan dollarin omaisuudesta. Tigerkin oli niin pöllö että meni muitta mutkitta hätäpäissään antamaan 100 miljoonaa tuolle naiselle, joka oli rusikoinut Tigerin kasvoja golfmailalla ja rikkonut viestinnän yksityisyyden suojaa penkomalla toisen kännykkää, sen teksitviestejä ja esiintynyt vieläpä toisena henkilönä. Mutta mitäpä noista?

Arawn kirjoitti...

Elinille ei minusta erikseen kuuluisi mikään osuus omaisuudesta, kun avioehtokin on käsittääkseni olemassa. Kännykän urkkiminen oli väärin, fyysinen väkivalta vielä enemmän väärin, mutta en hirveästi osaa sympatisoida Tigeriakaan: mies oli sarjapetturi. En siis sano, että sellaista saa lyödä tai että Tiger ansaitsisi saada kuonoonsa vaan että Tiger on petturi enkä arvosta sellaisia. Elin taas on urkkija ja väkivallakko enkä arvosta sellaisiakaan.

Yäk koko konkkaronkalle vaan.

Anonyymi kirjoitti...

No minusta Elinin reaktio oli vain täysin luonnollinen moisessa tilanteessa. Ihan samalla tavalla vaimokin kannattaa ensin pieksää ja vasta sitten heittää ulos, jos se menee pettämään.

Teoistansa on kannettava vastuu.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Jape tietää naisten urkkimisista kun ei ole päässyt naisiin

Jape kirjoitti...

Jape tietää periaatteessa kaiken, eli siltä pohjalta on heppo vastalla esim. anonyymi herjaajien nillityksiin.

Toisaalta näihin anonyyminilkkien provokaatioihin ei yleensä tule vastattuakaan kun ne on ihan roskaa, surkeita yritelmiä.

Jape kirjoitti...

Arawn: "Elinille ei minusta erikseen kuuluisi mikään osuus omaisuudesta, kun avioehtokin on käsittääkseni olemassa."

Jep, näin on. Mutta tuo Tiger-hätähousu meni kait sen 100 miljoonaa jo antamaan, noin vain...
Nyt se Elin meinaa, että ovat aviossa, mutta nukkuvat eri sängyssä ja eri huoneessa. Meinaako se että Tiger ei sitten enään paneskele ketään?

Arawn: "Elin taas on urkkija ja väkivallakko enkä arvosta sellaisiakaan."

Jep, mutta onko Elinille tulossa mitään rangaistusta teoistaan? Onko ollut puhettakaan? Miksi ei? Vai tuleeko Elin vain voittamaan? Tigerhan on jo saanut julkisen rangaistuksen ja paheksunnan ja meni vielä antamaan runsaan nipun rhaa, vaikak ei se Elin rahaton ennekään ollut. Tosin ei sillä omia rahoja kait ole runsasti koskaan ollutkaan, siis omasta takaa.
Näyttäisi siis siltä, että ainoaksi vastuunkantajaksi jää Tiger ja Elin pääsee kuin koira veräjästä, jälleen kerran.

Röyhkeintä on mielestäni ollut se että Elin haluaa kieltää Tigeriltä golffin pelaamisen, vaikka golfista tuleet rahat kyllä kiinnostaa Eliniä. Sinänsä henk.koht. pidän golffia ihan turhana pelinä, mutta mikäs sinä jos joku onnistuu sillä ja taidollaan ansaitsemaan. Ei sitä toisalta työnä voi oikein pitää...

Turo kirjoitti...

Elin tuntuu myös suhtautuvan parin yhteisiin lapsiin, kuin hänen henkilökohtaisena omaisuutenaan.

En ole myöskään huomannut, että mikään ulkopuolinen taho olisi kyseenalaistanut tällaista menettelyä.

MikkoAP kirjoitti...

"Viisikymppisen yksinäisen naisen kirjoitus on implisiittisesti markkina-arvoteoriaa. En suhtautuisi siihen lähtökohtaisesti väheksyen.

Ei ole vaikea uskoa, että 40-50 -vuotiaiden joukossa "kaikki hyvät" on oikeasti jo viety. Lisäksi jotkut hänen esittämistään kritiikeistä ovat oikeasti hyvin perusteltuja (esim. haluttomuus "omaishoitajaksi ryhtymiseen").

Toisaalta kuitenkin: Tervetuloa miesten maailmaan, jossa vastakkaisen sukupuolen huomion herättämiseksi saa tehdä vähän töitäkin."

Kaikki hyvät on viety, tai he eivät enää viitsi jahdata naisia, vaikka sinkkuja olisivatkin.

Mutta epäilen vahvasti, ettei tuo nainenkaan "hyvä" ole. Joten parasta ryhtyä etsimään vähiten huonoa. Epäilen myös, että hänelle oli nuorempana tarjolla useampi hyvä, joita hän ei kuitenkaan pitänyt tarpeeksi hyvinä.

Tuo pointti 70-vuotiaista on kyllä ihan osuva.

Anonyymi kirjoitti...

"Ihan hyvä idea, mutta onko ihmisillä oikeasti aikaa tai valmiuksia tähän. Nettikirjoittelukaan ei ole aivan vaivatonta."

-

No esimekiksi ... 2,5 miljoonaa miestä katsoo joka viikko keskiverrosti 20 tuntia televisiota. Moni myös harrastaa jotain asiaa 3-5 krt viikossa ja satsaa myös rahaa harrastukseensa. Maa on myös täynnä erilaisia yhdistyksiä ja aktiiveja jne.

Jo tällä tv:n katseluun käytetyllä tuntimäärällä esim. syntyy kirja vuodessa. Samalla, pelkästään yhden ihmisen tuntimäärällä olisi myös parissa vuodessa laaja miesjärjestö pystyssä.

-

Eri asia on se, että löytyykö täältä sellaista miesjärjestöä ja perustaja aktiiveja, jotka kaivavat nuo sopivat henkilöt esiin tuosta massasta ja ohjaavat heidän turhautumisensa oikeille raiteille. Eli kysymys kuuluukin, onko tähän valmiuksia? Ja vastaus taas kuuluu, että näkemäni kokonaiskuvan perusteella ei ole. Valitan. Filosofinen painotus ja toimintatavat ovat väärillä, toimimattomilla uomilla. Ei ne turhautuneet miehet lähde mihinkään sukupuolettomuus filosofioihin ja viherpiipertämisiin mukaan, koska tämä juuri on yksi osa alue, joka yrittäjähenkisiä ja yleensäkin aikaansaavia miehiä turhauttaa feminismin lisäksi eniten nykymallisessa yhteiskunnassa.

Joku sopiva yrittäjä tyylinen henkilö loisi aika helposti tänne muutaman tuhannen miehen kattavan miesjärjestön muutamassa vuodessa. Itse ajattelin sen jo tehdä (eikä olisi ollut ihan ensimmäinen yhdistys tai yritys kun suvussa tai tuttavapiirissä on luotu ; ) -aikaakin olisi periaatteessa käyttää asian tiimoilta vaikkapa 24/7 -pienellä järjestelyillä. Seinä kuitenkin tuli siinä kohtaa vastaan, kun tajusin tämä vasemmistoliberaalin kuvion Suomessa.

Miksi? Kaikkein eniten sen takia, että nyt kun feminismi, sosialismin tukemana on tehnyt miesten seksuaali ja perhe elämästä ennennäkemättömän helvetin, niin en halua olla lähelläkään periaatteenkaan vuoksi näitä aatteita. Se on vähin mitä voin tehdä. Saan oikeutettuja henkisiä allergia oireita ja mielen nyrjähdyksiä, kun edes kuulen nuo kaksi sanaa -sillä mitään todellista näyttöä ei ole enää paremmasta suunnasta miesten elämän näköpiirissä, näillä elintärkeillä ihmiselämän osa-alueilla ... niin siksi katson, että on sentään oikeus ja kohtuus, että pysyn rehellisyydessä suhteessa tilanteen aiheuttajiin, ja mahdollisimman kaukana noista kirotuista aatteista.

Ettei totuus pääsisi unohtumaan I

Ettei totuus pääsisi unohtumaan II

Anonyymi kirjoitti...

Nyt joku voi tietty yrittää saivarrella, että rupea silti aivan yksinäsi rakentamaan tällaista järjestöä ... njet njet ... ei se maksa vaivaa tällaisen tilanteen vallitessa ... antaa rappion nyt vain edetä vapaasti ... kyllä se hymy sitäkin kautta näillä feministeillä ja sosialisteilla alkaa hyytymään tulevaisuudessa ...